💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_بقره آیات 265 تا 269
📄#صفحـہ_45
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_45
❇️#رهايي_ازاسارت_مال،گامي در #ثبات_نفس
💠 وَمَثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَتَثْبِيتًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ كَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ أَصَابَهَا وَابِلٌ فَآتَتْ أُكُلَهَا ضِعْفَيْنِ فَإِن لَّمْ يُصِبْهَا وَابِلٌ فَطَلٌّ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ "بقره/265"
🌱 مَثَل كساني كه اموال خود را در طلب خشنودي خدا و استوار داشتن نفس خويش [از لغزشهاي حُبّ مال و تزلزل در برابر جاذبههاي مادّي] ميدهند،همچون مَثَل باغي در تپهاي بلند است كه [اگر] باراني تند برآن ببارد، ميوهاش را دوچندان ميدهد، و اگر هم باراني درشت [=تند] بر آن نبارد، [حداقل به دليل قرار گرفتن در ارتفاعات] شبنمي [ريزه باران و رطوبتي براي طراوات خواهد داشت] و خدا به آنچه عمل ميكنيد بس بيناست.
🔷✨ تثبيتي كه از درون نفس «تَثْبِيتًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ» باشد، نوعي خودجوشي و درونزايي معنوي است كه حاصل به فعليت رساندن استعدادهاي بالقوه ميباشد.
به قول مولوي:
آب كم جوي تشنگي آور به دست
تا بجوشد آبت از بالا و پست
👈چنين تثبيتي نتيجه و محصول همان ابْتِغَاء مَرْضَاتِ الله» و تغيير مسير از خودخواهي و رياكاري به خداخواهي و خدمت است.
🔷✨به ميزاني كه آدمي وابسته و اسير دنيا و مادّيات باشد، به همان نسبت روحيه و شخصيتش در ناپايداري و تزلزل و نوسانات اعصاب و روان گرفتار ميشود و رقابتهاي بر سر خانه و زندگي و حساب بانكي كه حدّ و مرزي ندارد، او را بيشتر ناپايدار و نگران ميسازد.
🔷✨ همين كه از اسارت مال آزاد و رها شد و به جاي رضايت نفس رضايت ربّ را برگزيد، به ثبات و آرامش ميرسد و با تولدي ديگر بيرون از رحم ماديات، به استقلال و خودكفايي و رشد واقعي نائل ميشود.
🔷✨تفاوت قارچ با درختان ريشهدار در همين نسبت ثبات در زمين است [ابراهيم 24 تا 26]، انسانها را نيز طوفانهاي سختي در زندگي به چپ و راست ميگرداند و در معرض شكستن قرار ميدهد؛
باد خشم و باد شهوت، باد آز برد او را كه نبود اهلِ نماز .
🔷✨قرآن بيش از همه از تثبيت اقدام [گامها و اقدامات عملي]، كه معناي مخالف لغزش دارد، سخن گفته است [بقره 250، آلعمران 147 ، نحل 94 ، محمد 7].
پس از آن از تثبيت فؤاد [هود 12و فرقان 32 ]، همچنين ثبات در قول [ابراهيم 27]، ثبات در جنگ [انفال 45]، ثبات در برابر بيگانگان [اسراء 74].
📚تفسیر آقاے بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_45
❇️وسوسه های #شیطانی که مانع #انفاق میشود را رها کنید
💮🔶الشَّيْطانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ وَ يَأْمُرُكُمْ بِالْفَحْشاءِ وَ اللَّهُ يَعِدُكُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلًا وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ «268» بقره
🌱شيطان (به هنگام انفاق،) شما را از فقر وتهيدستى بيم مىدهد وشما را به فحشا و زشتىها فرا مىخواند، ولى خداوند از جانب خود به شما وعدهى آمرزش و فزونى مىدهد و خداوند وسعت بخش داناست.
🔷✨به هنگام #انفاق، شيطان به سراغ انسان مىآيد و القاء مىكند كه اگر امروز انفاق كنى فردا خودت فقير خواهى شد، بهتر است اموالت را ذخيره كنى تا به هنگام پيرى و بيمارى و ...،خرج نمايى. اينها القائات و وعدههاى شيطانى است.
نياز ما در فرداى قيامت به مغفرت الهى، به مراتب بيشتر از نياز ما در فرداى دنياست. مبادا مغفرت الهى را با خيال رفاه در زندگى مبادله كنيم. زيرا:
🔹اوّلًا: شايد پير نشدم و نيازمند نشدم، ولى در قيامت نياز من قطعى است.
🔹ثانياً: شايد مالى كه امروز براى فردا نگه مىدارم، باقى نماند، ولى انفاقِ امروز حتماً براى فرداى قيامت باقى است.
🔹ثالثاً: شايد از مال اندوختهى امروز در فرداى پيرى نتوانم بهرهمند شوم، ولى از انفاق امروز بهرهمندى در قيامت قطعى است.
🔹رابعاً: بهرهمندى انسان از اندوخته خود در دوران پيرى، موقّتى است، ولى بهرهگيرى انسان از انفاق در قيامت ابدى است. « «تفسير فخررازى، ذيل آيه.»
💬پیام ها🔻
1⃣ شيطان، انسان را از انفاق اموال مرغوب باز مىدارد. «أَنْفِقُوا مِنْ طَيِّباتِ ... الشَّيْطانُ يَعِدُكُمُ الْفَقْرَ ...»
2⃣ اطرافيانى كه انسان را از انفاق باز مىدارند و از آينده مىترسانند، ولى نسبت به گناهان تشويق مىنمايند، شيطانند. «الشَّيْطانُ يَعِدُكُمُ»
3⃣ با #موانع_انفاق و افكار شيطانى، مبارزه كنيد. در برابر ترس از فقر، به ياد فضل و لطف خدا باشيد. «مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلًا ...»
4⃣ هر فكر و توهّمى كه براى شما تنگنظرى، ترس و اثر منفى بياورد، شيطانى است و هر فكر و الهامى كه براى شما حركت، نشاط و سعهصدر آورد، الهى است. «وَ اللَّهُ يَعِدُكُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلًا ...»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣2⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹فراز آیات ۱۰۳-۱۰۲
انَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُم مُّؤْمِنِينَ {103}
حقا در اين [سرگذشت] آیه و عبرتى است و[لى] بيشترشان ايمانآورنده نیستند {103}
وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ {104}
و در حقيقت پروردگار تو مسلط و در عین حال دارای رحمت(نسبت به مومنان) است {104}
دسته آیات 103-104 : این هم نشانه و عبرتی است اما اکثرشان ایمان نمیاورند.
♻️عصاره فراز آیات 69-104 : قوم ابراهیم هم دعوت و استدلال ابراهیم برای ترک پرستش بتان بی خاصیت بجای رب العالمین را به بهانه تبعیت از اجدادشان نپذیرفتند.آنها در قیامت به همراه معبودان بی قدرت خود و سایر گمراهان ،محکوم به افکندن در اتش هستند . این هم نشانه و عبرتی است اما اکثرشان ایمان نمیاورند
سیدکاظم فرهنگ
https://b2n.ir/a12394
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛