۵ آبان ۱۴۰۰
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_65
❇️#بيگانگان را #محرم اسرار خود نسازيد
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ لا يَأْلُونَكُمْ خَبالاً وَدُّوا ما عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآياتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ
🌱ای مسلمانان، دوست همرازی غیر از (همکیشان) خود انتخاب نکنید (؛ که آنان) از هیچ شر و فسادی دربارهی شما کوتاهی نمیکنند، رنج و مشقّت شما را دوست دارند، نفرت و دشمنی از سخنانشان پیداست، و آنچه دلهایشان پنهان میکند، (از آنچه میگویند،) بزرگتر است. اگر عقل خود را به کار بگیرید، بیشک (متوجه میشوید) که نشانهها(ی دشمن) را برایتان تبیین کردهایم.
آل عمران - ۱۱۸
🔷✨يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ ...
" بطانة" در لغت به معنی لباس زيرين است، و مقابل آن" ظهارة" به- معنی لباس روئين میباشد. و در اينجا كنايه از" محرم اسرار" است.
و" خبال" در اصل به معنی از بين رفتن چيزی است، غالبا به زيانهايی كه در عقل انسان اثر میگذارد، گفته میشود.
👈 اين آيه به دنبال آياتی كه مناسبات مسلمانان را با كفار بيان كرد، به يكی از مسائل حساس اشاره كرده و ضمن تشبيه لطيفی به مؤمنان هشدار داده است، كه غير از هم مسلكان خود برای خود، دوست و همرازی انتخاب نكنند، و بيگانگان را از اسرار و رازهای درونی خود با خبر نسازند. يعنی كفار شايستگی دوستی شما را ندارند، و نبايد آنان دوست و محرم اسرار شما باشند. كفار در رساندن شر و فساد نسبت به مسلمانان كوتاهی نمیكنند (لا يَأْلُونَكُمْ خَبالًا).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
۵ آبان ۱۴۰۰
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_65
❇️#آیه120_آلعمران
💠إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِها وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَّ اللَّهَ بِما يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ
آیه۱۲۰ -آل عمران
🌱اگر خوبی به شما رسد، آنان را غمگين سازد و اگر بدی به شما رسد، آنها بدان شادمان میشوند و اگر (در برابرشان) صبر كنيد و پرهيزكار باشيد، حيلهی بدخواهانهی آنان هيچگونه آسيبی به شما نرساند. همانا خداوند به آنچه انجام میدهند احاطه دارد.
💬نكتهها🔻
🔷✨اين آيه راه شناختِ دوست و دشمن را بيان میكند كه آن، توجّه به روحيات و عكسالعمل ديگران در مواقع كاميابی و يا ناكامی مسلمانان است. در سياست خارجی نيز توجّه به محكوم كردنها، تأييد و تكذيبها، و انواع كمكها و تبليغات، لازم است.
در آيات قبل، به مسلمانان سفارش كرد كه دشمنان را نه ياور همراه خود بگيرند و نه دوست خود. اين آيه میفرمايد: اين برخورد ممكن است تاوان سختی داشته باشد و آنان عليه شما توطئه كنند، بنابراين شما بايد اهل صبر و تقوا باشيد، تا حيلههای آنان ضربهای به شما نزند.
💬پيامها🔻
1⃣ حسادتِ دشمنان به قدری است كه اگر اندك خيری به شما برسد، ناراحت میشوند. «إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ»
2⃣ راه نفوذ دشمن در مسلمانان، يا ترس و طمع خودمان است و يا بیپروايی و بیتقوايی ما كه صبر و تقوا، راه چاره آن است. «إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا يَضُرُّكُمْ»
3⃣ در مقابله با حسودانی كه از رشد ما ناراحتند، صبر و تقوا چارهساز و كليد پيروزی است. «إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا يَضُرُّكُمْ»
4⃣ خداوند با افشای روحيّات دشمن، به مسلمانان هم روحيّه میدهد و هم بيدار باش. «إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ ... لا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
۵ آبان ۱۴۰۰
۵ آبان ۱۴۰۰
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣4⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹پیام های آیات ۱۵۹-۱۴۱ سوره شعرا از تفسیر نور
۱- روش دعوت تمام انبیا یکی است.در داستان نوح،هود،صالح،لوط و شعیب،همه ی آنان یک کلام و یک شعار داشتند:
همه می گفتند: «أَ لا تَتَّقُونَ»
همه می گفتند: «فَاتَّقُوا اللّهَ وَ أَطِیعُونِ»
همه می گفتند: «إِنِّی لَکُمْ رَسُولٌ أَمِینٌ»
همه می گفتند: «ما أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ مِنْ أَجْرٍ»
و خلاصه ی پیام همه ی آنان چند چیز بود:برادری،تقوا،پیروی از رهبر، بی توقّعی،توکّل بر خدا و اطمینان دادن به مردم که ما به نفع شما و امین شما هستیم.(پیام های این چند آیه نیز مانند پیام های آیات قبل است که درباره ی پیامبران دیگر در همین سوره عنوان شد.)
۲- به زندگی مرفّه دنیا مغرور نشوید. أَ تُتْرَکُونَ ... آمِنِینَ رفاه امروز نشانه ی رضای خداوند از شما نیست.(نعمت های مادّی پایدار نیست).
۳- در برابر سرمایه داران اسرافگر،کرنش نکنید. «لا تُطِیعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِینَ»
۴- اسرافکاران،کار خودرا توجیه می کنند وخود را صالح می دانند. «لا یُصْلِحُونَ»
۵- بدتر از عصیان،توجیه کردن آن است.در برابر فرمان «أَطِیعُونِ» عصیان خود را توجیه کرده ومی گفتند:تو سحر شده ای وقابل پیروی نیستی. «الْمُسَحَّرِینَ»
۶- هر کس که به کار دیگری راضی باشد،در اجر یا گناه کار او شریک است.
«فَعَقَرُوها» با اینکه یک نفر ناقه را کشت.
۷- هر ندامت وتوبه ای مقبول نیست.(توبه وندامت هنگام دیدن عذاب کارساز نیست). «نادِمِینَ - فَأَخَذَهُمُ الْعَذابُ»
۸- انسان می تواند حتّی با دیدن بزرگ ترین نشانه های الهی،در برابر حقّ عناد ورزد و ایمان نیاورد. «لَآیَهً وَ ما کانَ أَکْثَرُهُمْ مُؤْمِنِینَ»
۹- قهر خداوند به خاطر عمل خودماست وگرنه او مهربان است. «لَهُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
۵ آبان ۱۴۰۰
#احادیث_جعلی، نمونهها، ریشه ها و واکنشها.
🛑قسمت بیست و پنجم:
#انگیزههای_وضعحدیث چیست؟
❓❗چرا عده ای به خودشان اجازه دادند حدیث جعل کنند؟ من در کتاب خود«درسنامه وضع حدیث» هفت، هشت انگیزه را آورده ام ولی در اینجا به سه، چهار مورد اشاره می کنم.
💢1⃣یکی از انگیزههای جعل حدیث انگیزه #سیاسی بود یعنی سلطنت و خلافت را بتوانند مشروعیت دهند و برای خلفا فضیلت بتراشند این خیلی بحث گسترده ای است برای عمر، ابوبکر، معاویه و ابوالعباس سفاح در «تاریخ الخلفا»ی سیوطی، روایاتی نقل شده است ابن جوزی می گوید تمام این روایات جعلی هستند
نسائی کتابی دارد به نام «فضائل امیر المومنین(ع) و خصائص علی ابن ابی طالب(ع)» که آقای نجارزادگان ترجمه ی خوبی کرد و کتاب سال هم شد نسائی در مقدمه این کتاب می گوید ما هرچه گشتیم در فضیلت معاویه روایتی پیدا نکردیم فقط یک روایت پیدا کردیم که آن هم پیامبر(ص) معاویه را نفرین کرده است.
👈انگیزه های جعل حدیث مسائل سیاسی، مشروعیت بخشیدن به خلافت خلفا، سلطنت و حذف فضائل اهل بیت(ع) از صحنه است که اینها در اهل سنت است در شیعه نیست و در این رابطه خیلی جعل حدیث شده است.
2⃣دومین عامل جعل و وضع حدیث،
🔻 #فرقهگرایی است فرقه های کلامی، فقهی و مذهبی خیلی زیاد شد حنفی ها گفتند پیغمبر(ص) فرمود اضر از محمد ابن ادریس شافعی کسی نیست شافعی ها گفتند پیغمبر(ص) فرمود اضر از ابوحنیفه کسی نیست پیروان ابوحنیفه گفتند پیغمبر(ص) فرمود «ابوحنیفه هو سراج امتی» چراغ امت من ابوحنیفه است و به این ترتیب در مسائل فرقه گرایی و فرقه های مختلف به جعل حدیث پرداختند.
💢👈در کتاب خود جمع آوری کردم که چه مقدار احادیث برای عقایدشان جعل میکردند. یکی برای اثبات جبر و دیگری برای اثبات #تفویض روایت #جعل میکرد یا برای باورهای خودشان مثلا برای حدوث قرآن حدیث می آورد دیگری برای قدم قرآن.
👈 به قول ابوریه هر کجا کم می آورند حدیث جعل میکردند ابوریه قصه پرنده را نقل می کند میگوید بر هارون الرشید در حالی که کبوتربازی می کرد کسی وارد شد عدهای هم نشسته بودند وی تعجب کرد خلیفه با این عظمت و کبوتربازی؟! یک کسی بلند شد و گفت رسول خدا(ص) فرمود مسابقه جایز نیست مگر در سه چیز اسب، شتر و کبوتر، کبوتر را از خودش اضافه کرد 😳 هارون یک جایزه خوب به وی داد بعد از اینکه جلسه تمام شد کسی که بغل دست هارون الرشید بود به هارون گفت کبوتر را ذبح کن. گفتند چرا؟ گفت به خاطر این بر رسول خدا(ص) دروغی نسبت داده شد، خودشان می فهمیدند دروغ است.
💢🔻ابوالعباس در منبر پیامبر(ص) در مسجد النبی با کمربند مشکی، لباس، کفش و چکمه نشسته بود کسی گفت چکمه، کمربند و منبر پیامبر(ص)؟ یکی از اینها گفت قال فلان، قال فلان ما دیدیم پیامبر(ص) بر منبر نشست در حالی که کمربند و چکمه داشت.😳
🔻👈البانی اخبار جعلی را در 20 جلد جمع آوری کرده «الاحادیث الضعیفه» ابن جوزی 16 هزار حدیث جعلی در «الموضوعات» آورده است و اینها زیاد است......
🎙حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی
💫ادامه دارد .
https://b2n.ir/y52246
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
۵ آبان ۱۴۰۰
الهی من همانم بی پناهم
بجز الطافتان راهی ندارم!
الهی گاه گاهی یک نگاهی
به این عبد ذلیلت،"کن عطائی"
الهی
من حقیرم، ناتوانم
تویی سرور به این عالم،
"خدایی"...
سلاااام
صبحتون بخیر
@quranpuyan
۶ آبان ۱۴۰۰
۶ آبان ۱۴۰۰
۶ آبان ۱۴۰۰
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_آلعمران آیہ 122 تا 132
📄#صفحـہ_66
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
۶ آبان ۱۴۰۰
۶ آبان ۱۴۰۰
۶ آبان ۱۴۰۰