💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_فرقان آیات 44 تا 55
📄#صفحه_364
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_364
❇️حركت #سايهها!
💠أَ لَمْ تَرَ إِلى رَبِّكَ كَيْفَ مَدَّ الظِّلَّ وَ لَوْ شاءَ لَجَعَلَهُ ساكِناً ثُمَّ جَعَلْنَا الشَّمْسَ عَلَيْهِ دَلِيلاً
🌱آیا به (آفرینش) پروردگارت نگاه نکردی که چگونه (در ابتدای روز) سایه را میگستراند؟؛ و (البته) اگر میخواست، قطعاً سایه را بیحرکت قرار میداد. و خورشید را، نشاندهندهی سایه قرار دادیم (، و باوجود آن، سایه معنا پیدا میکند).
فرقان - ۴۵
🔷بدون شك اين قسمت از آيه اشارهای است به اهميت نعمت سايههای گسترده و متحرك، سايههايی كه يك نواخت باقی نمیماند بلكه در حركت است و نقل مكان میدهد، ولی در اينكه منظور از اين سايه كدام يك از سايهها است در ميان مفسران گفتگو است: جمعی میگويند اين سايه كشيده و گسترده همان سايهای است كه بعد از طلوع فجر و قبل از طلوع آفتاب بر زمين حكمفرما است و لذتبخشترين سايهها و ساعات همان است، اين نور كم رنگ و سايهگستر، از لحظه طلوع فجر شروع میشود و به هنگام طلوع آفتاب روشنايی جايگزين آن میگردد.
🔷بعضی ديگر گفتهاند منظور تمام سايه شب است كه از لحظه غروب شروع میشود و به لحظه طلوع آفتاب منتهی میگردد، زيرا میدانيم شب در حقيقت سايه نيمكره زمين است كه در برابر آفتاب قرار گرفته، سايهای است مخروطی كه در طرف مقابل در فضا گسترده میشود و اين سايه مخروطی دائما در حركت است و با طلوع آفتاب در يك منطقه پايان میگيرد و در منطقه ديگر تشكيل میشود.
🔷بعضی نيز گفتهاند منظور سايهای است كه بعد از ظهر برای اجسام پيدا میشود و تدريجا كشيدهتر و گستردهتر میگردد.
البته اگر جملههای بعد نبود ما از اين جمله معنی وسيعی میفهميديم كه تمام سايههای گسترده را در برمیگرفت ولی ساير قرائنی كه به دنبال آن آمده نشان میدهد كه تفسير اول از همه مناسبتر است.
🔷گستردگی و طولانی شدن مدّت سايه به خاطر پرورش و رشد و شكوفايی است. رَبِّكَ ... مَدَّ الظِّلَ (اگر نور، مستقيم و يا سايه دائمیبود، يا همگی میسوختند و يا منجمد میشدند.)
🔷شناخت سايه با وجود خورشيد و نور ممكن است، زيرا هر چيزی با وجود ضدش شناخته میشود. «ثُمَّ جَعَلْنَا الشَّمْسَ عَلَيْهِ دَلِيلًا»
📚تفاسیر نمونه و نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_364
❇️#آیه52فرقان
💠فَلا تُطِعِ الْكافِرِينَ وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً كَبِيراً (۵۲/فرقان)
🌱پس، از كافران پيروی نكن و به وسيلهی قرآن (يا ترك پيروی از آنان) با آنان به جهادی بزرگ بپرداز.
🔹برخورد ما با كفّار چند مرحله دارد:
✔️اوّل: عدم اطاعت از آنان. «فَلا تُطِعِ»
✔️دوّم: مبارزه و جهاد. «وَ جاهِدْهُمْ»
👈جهاد و مبارزه نيز چند قسم است: جهاد با شمشير كه جهاد اصغر است، جهاد علمی با منطق قرآن و پاسخ دادن به شبهات دشمنان كه جهاد كبير است.
🔹سازش با كفّار ممنوع است. «فَلا تُطِعِ» (هرگونه تقاضای انحرافی كفّاررا با قاطعيّت رد كنيد)
🔹زمانی میتوانيد در برابر كفّار، مستقل و مقاوم و با صلابت باشيد كه متمركز باشيد. «لَوْ شِئْنا لَبَعَثْنا فِي كُلِّ قَرْيَةٍ نَذِيراً- فَلا تُطِعِ» يعنی اكنون كه رهبری در وجود يك پيامبر متمركز است، شما نيرومنديد، پس سازش نكنيد.
🔹پيروی نكردن از كفّار كافی نيست، جهاد لازم است، آن هم جهادی بزرگ و همهجانبه. فَلا تُطِعِ ... وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً كَبِيراً
🔹مبارزهی منفی، يكی از شيوههای مبارزه است. (با ترك اطاعت از كفّار، با آنان جهاد كن) فَلا تُطِعِ ... وَ جاهِدْهُمْ
🔹قرآن بهترين ابزار جهاد علمی و فرهنگی و نيرومندترين وسيلهی بحث و محاجّه با دشمنان اسلام است. «جاهِدْهُمْ بِهِ»
🔹دشمنان شما برای تهاجم فرهنگی و فكری تلاشها دارند، شما هم بيكار نباشيد. «جاهِدْهُمْ» طرفينی است.
🔹جهاد علمی و منطقی عليه كفر و شرك، بزرگترين جهاد است. «جِهاداً كَبِيراً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
🤲أَنْتَ اللّٰهُ لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ رَبُّ الْعالَمِينَ، أَنْتَ الْخالِقُ وَأَنَا الْمَخْلُوقُ، وَأَنْتَ الْمَالِكُ وَأَنَا الْمَمْلُوكُ، وَأَنْتَ الرَّبُّ وَأَنَا الْعَبْدُ، وَأَنْتَ الرَّازِقُ وَأَنَا الْمَرْزُوقُ؛ وَأَنْتَ الْمُعْطِى وَأَنَا السَّائِلُ، وَأَنْتَ الْجَوادُ وَأَنَا الْبَخِيلُ، وَأَنْتَ الْقَوِىُّ وَأَنَا الضَّعِيفُ.
💞تویی خدا، معبودی جز تو نیست، پروردگار جهانیان، تویی آفریدگار و من آفریده و تویی مالک و من مملوک و تویی پروردگار و من بنده و تویی روزیدهنده و من روزیخوار؛ و تویی بخشنده و من گدا و تویی دارای سَخا و من بخیل و تویی توانمند و من ناتوان و تویی قدرتمند
💫فرازی از دعای یستشیر
🆔 @quranpuyan