🍀 #صلوات_هر_روز_ماه_شعبان
از حضرت زین العابدین علیه السلام🍀
بند ۸
🍃🌸وَهٰذا شَهْرُ نَبِیِّکَ سَیِّدِ رُسُلِکَ، شَعْبانُ الَّذى حَفَفْتَهُ مِنْکَ بِالرَّحْمَةِ وَالرِّضْوانِ الَّذى کانَ رَسُولُ اللَٰهِ صَلَّى اللَٰهُ عَلَیْهِ وَآلِه وَسَلَّمَ، یَدْاَبُ فى صِیامِهِ وَ قِیامِهِ، فى لَیالیهِ وَ اَیَّامِهِ، بُخُوعاً لَکَ فى اِکْرامِهِ وَ اِعْظامِهِ، اِلىٰ مَحَلِّ حِمامِهِ،
اَللّـٰهُمَّ فَاَعِنَّا عَلَى الْأِسْتِنانِ بِسُنَّتِهِ فیهِ، وَنَیْلِ الشَّفاعَةِ لَدَیْهِ 🌸
✅ و این ماه پیمبرت و آقاى رسولانت، ماه شعبان است که اطراف آن را به رحمت و خوشنودى خود پوشاندى، آن ماهى که رسول خدا صلى اللَٰه علیه و آله و سلم کوشش بسیار داشت در روزه و شب زندهداریاش، هم در شبها و هم در روزهایش به خاطر فروتنى در برابر تو در مورد گرامىداشتن و بزرگداشتناش، همچنان تا هنگام مرگش،
خدایا پس ما را کمک ده تا روش او را در این ماه پیروى کنیم و به شفاعتى که نزد اوست برسیم 🌸🍃
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانه یــک صفحه قرآن بـه همراه ترجمه
📖#سورہ_مبارکه_مائده آیات 114 تا 120
📄#صفحه_127
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_127
❇️در #دعا، خدا را با ادب صدا بزنیم و به درخواستهای مادی جهت معنوی دهيم
💠قالَ عِيسَی ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَيْنا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَكُونُ لَنا عِيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا وَ آيَةً مِنْكَ وَ ارْزُقْنا وَ أَنْتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ (۱۱۴/مائده)
🌱عيسیبن مريم گفت: خداوندا، پروردگارا! مائدهای از آسمان بر ما فرو فرست كه برای نسل كنونی و آيندگان ما عيد و نشانهای از تو باشد و ما را روزی ده كه تو بهترين روزی دهندگانی.
🔷✨معمولًا دعاهای قرآن با اسم «رب» آغاز میشود؛ ولی در اين آيه با دو كلمهی «اللَّهُمَّ رَبَّنا» آمده است. شايد به خاطر اهميّت اين حادثه و پيامدهای آن باشد.
🔹توسّل به اوليای خداوند برای قضای حوائج، جايز است. قالَ الْحَوارِيُّونَ يا عِيسَی ... قالَ عِيسَی ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَ ...
🔹برای پيامبران، مردم تاريخ و نسلها مطرحاند. «لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا»
🔹از نشانههای الهی، بايد برای هميشه درس گرفت. «وَ آيَةً مِنْكَ»
🔹عيد وجشن مذهبی از نظر قرآن كار صحيحی است. «تَكُونُ لَنا عِيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» (ميلاد اوليای خدا وبعثت پيامبر، كمتر از نزول مائده آسمانی نيست)
🔹حضرت عيسی، در دعا به جای مسألهی خوردن، به الهی بودن مائده توجّه میكند. «آيَةً مِنْكَ»
🔹در دعا، خدا را با ادب كامل و با صفت مناسب با خواسته، صدا بزنيم. ابتدای آيه «اللَّهُمَّ رَبَّنا» آمده و آخر آيه «خَيْرُ الرَّازِقِينَ»
🔹به درخواستهای مادی جهت معنوی دهيم. (حواريّون اوّلين هدف خود را خوردن و سپس اطمينان داشتن «نَأْكُلَ مِنْها وَ تَطْمَئِنَّ» بيان كردند، ولی حضرت عيسی ابتدا برجا گذاشتن نشانهی سرور برای تاريخ «عِيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» سپس نشانه قدرت خداوند «وَ آيَةً مِنْكَ» و در مرحله سوم مسئله رزق را مطرح فرمود «وَ ارْزُقْنا وَ أَنْتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ» و بدين گونه به همه فهماند كه مسائل معنوی و اجتماعی بر مسائل گروهی و اقتصادی مقدّم است).
🔹به خدا توجّه كنيم و به سراغ ديگران نرويم. «وَ أَنْتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_127
❇️#رستگاری بزرگ برای #صدیقین .
💠قالَ اللَّهُ هذا يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها أَبَداً رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ «119/مائده»
🌱خداوند فرمود: اين، روزى است كه راستگويان را صداقتشان سود دهد، برايشان باغهايى است كه زير درختانش نهرها جارى است، هميشه در آن ماندگارند، خداوند از آنان راضى است، آنان نيز از او راضىاند، اين رستگارى بزرگ است.
💠لِلَّهِ مُلْكُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما فِيهِنَّ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ «120»مائده
🌱ملك و حكومت آسمانها و زمين و آنچه در آنهاست تنها از آن خداست، و او بر هر چيزى تواناست.
🔹مؤمنان، اگر به خاطر صداقتشان، مشكلاتى را در دنيا تحمّل كنند، اين راستى و صداقت در آخرت براى آنان كارساز است. «يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ»
🔹تنها صادقان نفع مىبرند، نه مدّعيان، شعاردهندگان ورياكاران. يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ ...
🔹بهشت در كنار رضايت خداوند، فوز بزرگ و رستگارى است. جَنَّاتٌ ... رَضِيَ اللَّهُ ... ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ.
📚تفسیر نور
❇️#رستگاری بزرگ؟
🔷✨در تعقیب ذکر گفتگوی خداوند با حضرت مسیح، در این آیه می خوانیم: «خداوند پس از این گفتگو، می فرماید: امروز روزی است که راستی راستگویان به آن سود می بخشد» (قالَ اللّهُ هذا یومُ ینفَعُ الصّادِقِینَ صِدقُهُم).
🔷✨سپس پاداش صادقان را چنین بیان می کند: «برای آنها باغهایی از بهشت است که از زیر درختان آن نهرها جاری است، و جاودانه و برای همیشه در آن خواهند ماند» (لَهُم جَنّاتٌ تَجرِی مِن تَحتِهَا الأَنهارُ خالِدِینَ فِیها أَبَداً).
👈و از این نعمت مادی مهمتر این است که «هم خداوند از آنها راضی است و هم آنها از خداوند راضی و خشنودند» (رَضِیَ اللّهُ عَنهُم وَ رَضُوا عَنهُ).
«و شک نیست که این موهبت بزرگ که جامع میان موهبت مادی و معنوی است رستگاری بزرگ محسوب می شود» (ذلِکَ الفَوزُ العَظِیمُ)
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣1⃣ تدبر در سوره #حجر
🔹تفسیر سوره حجر از عبدالعلی بازرگان
حجر : ۱۶
بخش دوم
وَلَقَدْ جَعَلْنَا فِي السَّمَاءِ بُرُوجًا وَزَيَّنَّاهَا لِلنَّاظِرِينَ
و ما در آسمان [=جوّ زمين] برجهائي [براي محافظت حيات] قرار دادهايم ۸
و آن را براي ناظران [از زاویه دید زمين] زينت بخشيدهايم.۹
۹- از نظر علمي روشن است که آسمان لاجوردي، سرخي شفق به هنگام غروب، رنگين کمانِ هنگام باران و تلالو ستارگان در آسمان شبانه، فقط از زاويه ديد ناظرين زميني، که از زير چتر طبقات جوّ، نور خورشيد را در طيفي تجزيه شده از زرد تا بنفش ميبينند، قابل رؤيت است؛ بالاتر از جوّ زمين، آسمان به رنگ سياه و فاقد همه اين زيبائيهاست. اين حقيقت را که در دوران ما مکشوف دانشمندان فضائي شده، قرآن در ۱۴ قرن قبل گفته است.
علاوه بر استثناي «لِلنَّاظِرِينَ» در اين سوره، در سه سوره ديگر [صافات ۶ (۳۷:۶) ، فصلت ۱۲ (۴۱:۱۲) و ملک ۵ (۶۷:۵) ] تأکيد شده است از ميان طبقات جوّ، فقط سماء الدنيا [طبقه زيرين – ايزو سفر] تزيين داده شده است [در ضمن معناي دنيا- نزديکتر- در اينجا در برابر قصوي- دورتر- قرار دارد. ر ک به انفال ۴۲ (۸:۴۲) ].
منظور از آسمان پائينتر [سماء الدنيا]، طبقه زيرين اتمسفر است که طي فرآيند تفکيک نوري شيميايي، از اکسيژن مولکولي، اکسيژن اتمي حاصل ميشود که در شرايطي اين دو با هم ترکيب شده و اُزُن را پديد ميآورند. اکسيژن و ازن موجود در اتمسفر با جذب مقادير زيادي از اشعه ماوراء بنفش، از نفوذ آن به زمين و هلاک جانداران جلوگيري کرده و همچون چراغي [مصباحي] که ذخيره سوخت خود را صرف درخشندگي ميکند، ملکولها و اتمهاي آن به صورت ميلياردها چراغ پديده تابش شبانه را به وجود ميآورند که آسمان را از حالت تاريکي مطلق به آسمان زيباي مخمل مانند شبانه با تلألو ستارهها تبديل ميکند. تنها در اين طبقه از جوّ است که چنين زيبائي قابل مشاهده است، در طبقات فوقاني، آسمان کاملا سياه و ستارهها ثابت [بدون چشمک زدن] هستند.
در ضمن آيات ۵ سوره ملک (۶۷:۵) و ۱۲ سوره فصلت (۴۱:۱۲) در همين زمينه ميباشد.
https://zaya.io/cn2xb
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛