📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ نه خود را بدست مرگ بسپاریم نه اطرافیانمان را🙏
((و لاتقتلوا انفسكم )) سوره نساء آیه ۲۹
ای کسانی که ایمان آورده اید....خودتان را نکشید.
"این جمله اى است مطلق هم شامل انتحار مى شود كه به معناى #خودكشى است ، و هم شامل #قتل_نفس و كشتن غير."
ترجمه تفسير الميزان جلد ۴ صفحه ۵۰۶
" چنانچه شخصی بداند و یا شخصا و یا از طریق اخطار کارشناسان مربوط احتمال عقلائی بدهد که حضور و یا شرکت در جلسه ای و یا ملاقات با فرد و یا افرادی و یا هرگونه مراوده و حضور در مجامع ، موجب اضرار به خودش یا سایرین می گردد، شرعا واجب است که مطلقا اجتناب کند و در صورت تخلف چنانچه ثابت شود که تماس او موجب #اضرار شده و بیماری وی سرایت به دیگران کرده، در فرض اقدام عمدی موجب مسئولیت کیفری و #ضامن کلیه خسارات وارده به زیان دیده خواهد بود و در صورت غیر عمد ضامن کلیه خسارات وارده و اگر موجب فوت شده ضمان دیه برعهده اوست و اگر خودش نیز فوت کند، ضمانت شرعی به عهده او باقی است و متعلق به ترکه او می گردد و وارثان متوفی بایستی از محل ترکه وی خسارات را ادا نمایند تا ذمه متوفی بری گردد.
- با توجه به اینکه حسب نظر متخصصین ویروس #کرونا مدتها در بدن بطور مخفی قرار دارد، چنانچه ثابت شود که فردی در زمان خفاء بیماری موجب انتقال به دیگری شده ، هر چند به علت جهل بی گناه است ولی ضمان و مسئولیت خسارات وارده را بر ذمه دارد و بایستی از عهده خسارات وارده برآید."
آیت الله سید مصطفی محقق داماد
👈👈 برای کاهش احتمال ابتلای خود و دیگران، تا حد امکان، #در_خانه_بمانیم.
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهميبرایهمه : تدبر هفتگي در سوره هاي قرآن به ترتيب نزول
👈 سیرهدایتی سوره های مرحله دوم نزول :
همانند سوره های مرحله اول،#مخاطب نوع انسان است.همان انسانی که در خسران است و دنیا طلبی بر او غلبه دارد.انساني كه هنوز در تحت تعاليم ديني و اخلاقي تزكيه نشده است.
✅ در سوره #لیل با مقایسه باورها و رفتارهای مالی انسانها در دو گروه بخشنده و بخیل ،و ذکر سرنوشت انها ،گروه نخست را تمجید و به عنوان الگو معرفی میکند و بخل را نشانه ای از عدم باور به جزا میداند.همین نکته در سوره #ماعون هم با لحن شدیدتری تاکید میشود.
✅سپس در سوره #همزه، رفتار دیگری (طعنه زنی و عیبجویی)را که از پندار اشتباره انسانها پیرامون مال و ثروت دنیا نشات میگیرد کاملا مذمت میکند.
در ادامه این مرحله،خداوند با اطلاع از دلایل و بهانه های منکران معاد و جزا،ضمن پاسخ به انها در چند محور عمده ،بر وجود قیامت و حساب و کتاب اخروی تاکید میکند:
1⃣ باتوجه به اختلاف بسیار زیاد بین رفتار و رتبه انسانها(که ناشی از ظرفیت وجودی انسان در حفظ حالت احسن تقویم یا سقوط به اسفل سافلین است)،جزا و پاداش اخروی توسط خداوند،غیر قابل تکذیب است(سوره #تین)
2⃣ قدرت خدا بر حشر انسانها (#طارق قیامت )
3⃣ در پاسخ به این شبهه احتمالی که برفرض ،قیامت هم باشد،چگونه به اعمال انسانهاکه متعلق به قرنها قبل از قیامت می باشد،رسیدگی میشود به دو محور اشاره میشود:
الف) تحت مراقبت خدا بودن کل جهان و انسانها (یعنی که فرمانروا و رییس سیستم مرگ و حشر و حساب هم همان خدای خالق همین دنیاست که کاملا بر شما تسلط و مراقبت دارد ونه تنها اینطور نیست که ان دنیاتحت فرمان رب یا سیستم دیگری باشد که بتوان امیدی به گشایش ناشی از دوگانگی داشت بلکه انسان درانجا هیچ یار و یاوری ندارد) #طارق #عبس
ب-ثبت شدن اعمال تمامی انسانها توسط فرشتگان مخصوص #انفطار
4⃣ دلیل اصلی تکذیب معاد ،دنیا طلبی و مال دوستی انسان و نیز باور غلط نسبت به ثروتمندی و تمکن است .میخواهد به فجور خود در دنیا ادامه دهد.(#قیامت، #همزه، #فجر)
مفهوم دو دسته شدن انسانها در قیامت بر اساس اعمالشان که در سوره های مرحله قبل نیز بطور کلی بیان شده بود،ادامه یافته است.
این تقسیم در سوره #لیل با اهل اتش(اشقی) و رهایی یافتگان از اتش(اتقی) ،در سوره #انفطار با ابرار در نعمت و فجار در جحیم ،ودر سوره #عبس با عبارات وجوه یومئذ مسفره و وجوه یومئذ علیها غبره بیان شده بود.در سوره #قیامت با وجوه یومئذ ناضره و وجوه یومئذ باسره بیان شده و در سوره #غاشیه با وجوه یومئذ خاشعه و ناعمه توصیف شده است.در سوره #فجر نیز نفس مطمئنه در جنت و سایرین در جهنم معرفی شده اند.
در انتهای مرحله، در سوره های #عبس و #غاشیه نیز بر تذکر بودن قران و وظیفه پیامبر در این مرحله که #تذکر دادن است،تاکید کرده کلمه عذاب نیز بتدریج وارد الفاظ قران میشود تا درمرحله سوم که آغاز #انذار است و سپس مراحل بعد،بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
✅✅✅ توصیف کلی مرحله دوم: تاکید غالب بر معاد است .ادامه بحث معاد با بیان جزییات بیشتری از حوادث زمان وقوع و حالات متضاد اهل بهشت و جهنم ، ادامه نکوهش دنیا طلبی و مال دوستی،
بیان دلایل بر امکان و لزوم حشر مجدد انسانها و حسابرسی و جزای اخروی به همراه علل تکذیب و انکار معادتوسط انسانها
🖌سید کاظم فرهنگ
https://cutt.ly/ztg9IY0
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام بر شما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #شصت_وهشتم
تمرین : #چهل_وچهارم
✅✅موضوع: #ناامید_نشدن_از_رحمت_خدا
◀️خداوند در سوره یوسف می فرمایند :
🔶🔸يا بَنِيَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَ أَخِيهِ وَ لا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكافِرُونَ «87»
🔸اى پسرانم! (بار ديگر به مصر) برويد و از يوسف و برادرش جستجو كنيد و از #رحمت خداوند #مأيوس نشويد، حقّ اين است كه جز گروه كافران، از رحمت خداوندى مأيوس نمىشوند.
👈كلمه ((روح )) - به فتح راء و سكون واو - به معناى نفس و يا نفس خوش است ، هر جا استعمال شود كنايه است از راحتى ، كه ضد تعب و خستگى است ، پس روحى كه منسوب به خداست همان #فرج بعد از #شدتى است كه به اذن خدا و مشيت او صورت مى گیرد .
♦️ و هيچ صاحب ايمانى نمى تواند و نبايد از روح خدا #مأيوس و از رحمتش #نااميد شود زيرا ياس از روح خدا و نوميدى از رحمتش در حقيقت محدود كردن قدرت او، در معنا كفر به احاطه و سعه رحمت اوست ،
💫💫ترجمه تفسير الميزان جلد 11 صفحه 321
🌸🍃
🍃🌸🍃
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
پرسش و پاسخ قرآنی:
❓چرا برخی از موضوعات، اسامی و آیات در قرآن #تكرار شده است؟
❓ #تكرار برخي جملات و آیات در يك سوره يا چند سوره از قرآن بخاطر چيست؟
🔴قسمت چهارم:
1- تکرار، گاهی برای تذکر و یادآوری نعمت های گوناگون است. نظیر تکرار آیه «فبای آلاء ربّکما تکذبان»
2- گاهی برای #هشدار و تهدید خلافکاران است. نظیر تکرار آیه «ویل یومئذٍ للمکذّبین»
3- گاهی برای فرهنگ سازی است. نظیر تکرار «بسم اللّه الرّحمن الرّحیم» در آغاز هر سوره.
4- گاهی برای اتمام حجّت است. نظیر تکرار آیه «و لقد یسّرنا القرآن للذکر فهل من مدّکر»
5- گاهی برای #انس بیشتر و نهادینه شدن است. نظیر تکرار آیه «واذکروا اللّه ذکرا کثیراً»
6- گاهی برای بیان دستورات جدید است. نظیر تکرار «یا ایها الّذین آمنوا. . »
7- گاهی به منزله #قطعنامه برای هر فراز از مطلب یا سخنی است. چنانکه در سوره شعراء پس از پایان گزارش کار هر پیامبری، می فرماید: «انّ ربّک لهو العزیز الرحیم»
8- گاهی تکرار، نشان دهنده وحدت هدف و شیوه است. در سوره شعراء بارها جمله «واتقوا اللّه و اطیعون» از زبان پیامبران متعدد تکرار شده که بیانگر آن است که شعار و هدف همه آنان یکی بوده است.
9- تکرار #نماز در هر شبانه روز، برای آن است که هر روز گامی به خداوند نزدیک شویم. 👈 کسی که از پله های نردبان بالا می رود، در ظاهر، پای او کاری تکراری انجام می دهد ولی در واقع در هر حرکت گامی به جلو و رو به بالا می گذارد. کسی که برای حفر چاه کلنگ می زند، در ظاهر کاری تکراری می کند، ولی در واقع با هر حرکت، عمق چاه بیشتر می شود. انسان با هر بار نماز و ذکر و تلاوت آیه ای گامی به خدا نزدیک می شود تا آنجا که درباره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می خوانیم: «دنی فتدلّی فکان قاب قوسین او ادنی»چنان به خدا نزدیک شد که به قدر دو کمان یا نزدیک تر شد.
به نقل از سایت حوزه
ادامه دارد :
📚برای مطالعه بیشتر لینک زیر مراجعه کنید:
https://b2n.ir/682448
https://eitaa.com/quranpuyan
#دعاهای_روزانه
💠 اللّهم اجعلنی فی دِرعِک الحَصینة الّتی تَجعل فیها مَن تُرید.
خداوندا! مرا در پوششی که از هربلا و آفتی حفظ می کند و هر کس را بخواهی در آن قرار می دهی، قرار ده🙏
دعای مأثور و منقول به سند معتبر از امام صادق (ع) را صبح و شام بخوانیم
@quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید ؟
✅ #مدارا با بدهکاران
وَ إِنْ كانَ ذُو عُسْرَةٍ فَنَظِرَةٌ إِلى مَيْسَرَةٍ وَ أَنْ تَصَدَّقُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (بقره/۲۸۰)
ترجمه : و اگر (بدهكار) تنگدست بود پس (بر شماست) #مهلت دادن او تا وقت توانايى و صدقه دادن شما (#گذشت از اصل بدهى) براى شما بهتر است اگر بدانيد.
✅ در این ایام خاص که بخاطر شیوع بیماری کرونا، بسیاری از کسب و کارها با رکود و تعطیلی مواجه شدند، و به علت مشکلات شغلی در ادای بدهی دچار دشواری و به اصطلاح فقهی «مُعسِر» هستند، تا حد امکان با همنوعان خود #مدارا و شفقت کنیم.☺👌
در این شرایط ،مهلت دادن واجب شرعی است و مطالبه و پافشاری طلبکاران مادام که بدهکاران در شرائط ناتوانی می باشند، حرام و گناه کبیره است.
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan