✳️#پرسشوپاسخقرآني:
❓❓مقصود از عدم #تحريف_قران چيست؟ دلايل #عدم_تحريف آن كدامند؟
🛑قسمت ششم:
👌🔶نظر بزرگان شیعه و عدم تحریف قرآن:
🔸1_((محدث بزرگ شیخ صدوق))
(متوفی381ه.ق)می نویسد: ((اعتقاد ما این است؛ #قرآنی که خداوند متعال بر پیامبرش حضرت محمد(ص) نازل فرمود همان است که دریک مجلد و در دسترس همه ی مردم قرار دارد و هرگز بیش از آن نبوده است وطبق مشهور 114 سوره دارد و هر کس به ما نسبت دهد که ما می گوییم قرآن بیش از این است مسلما دروغگو می باشد.))
🔹2_((شیخ مفید))
(متوفی413ه.ق) در کتابی بسیار جالب،اصول مسائل اسلامی مورد اختلاف شیعه با دیگر فرقه های عدلیه را مطرح کرده،از جمله مینویسد: ((جماعتی از بزرگان شیعه گفته اند:سوره، آیه و حتی کلمه ای از #قرآن_کم_نشده_است و من خود نیز بر همین عقیده ام.
آری!در مصحف امیر المومنین(ع) تاویل و تفسیر قرآن_آنچنان که نازل شده بود_ ظبط گردیده که[متاسفانه] در قرآن های حاضر موجود نیست،ولی هر چند آن مطالب، ثابت بوده و از سوی خدای تعالی نازل شده ، اما جزو کلام خدای متعال؛یعنی قرآن معجزه آسا نبوده. و گاهی نیز تاویل قرآن،قرآن نامیده میشود.
🔸3_((شیخ طوسی))
(متوفی460ه.ق) در مقدمه تفسیر گران بها و جاویدان خود می گوید: ((احتمال اینکه چیزی به #قرآن افزوده شده باشد نزد همه ی صاحب نظران مردود است و همگان بر بی پایه بودن آن اجماع و اتفاق نظر دارند و احتمال #کاستی نیز نزد همه ی مسلمانان مردود و بی اساس می باشد ومناسب مذهب صحیح ما[و مستفاد از روایات]نیز همین است.))
🔹4_((علامه طَبْرِسی))
(متوفی548ه.ق)نیز می نویسد: ((همگان،اجماع و اتفاق نظر دارند که هرگز چیزی بر قرآن افزوده نشده است، اما برخی از اصحاب ما و گروهی از حشویه ی عامه، روایاتی نقل کرده اند که #قرآن دچار دگرگونی و کاستی شده،ولی نظریه ی درست شیعیان،مخالف این روایت است.))
🔸5_((علامه حلّی))
(متوفی 726ه.ق) می نویسد: ((سید مهنّا می پرسد:نظر سرورمان درباره کتاب عزیزمان #قرآن چیست؟آیا درست است که به نظر اصحاب ما قرآن دچار #کاستی و افزایش شده و ترتیب آن نیز به هم خورده یا این سخن، پایه ای ندارد و نظر آن ها جز این است؟
علامه پاسخ می دهد:حق این است که هیچگونه دگرگونی و تاخیر و تقدیمی در ﷼قرآن رخ نداده و هرگز چیزی از آن کاسته و به آن افزوده نشده است.به خدا پناه می بریم که کسی به این گونه حرف ها اعتقاد پیدا کند،چرا که این افکار، موجب راهیابی به معجزه پیامبر میگردد؛معجزه ای که بطور متواتر و پیاپی نقل شده است.))
🔹6_((شیخ الاسلام،محمد بن حسین حارثی عاملی،شیخ بهائی))
(متولد بعلبک لبنان،953ه.ق و متوفی اصفهان،1031ه.ق) می گوید: ((عقیده درست این است که قرآن بزرگ از هر گونه دستبرد #محفوظ مانده، نه افزایش یافته و نه کاهش،به دلیل آیه حفظ در قرآن مجید و آنچه مشهور شده که از برخی آیات قرآن کلماتی افتاده،نزد دانشمندان اعتباری ندارد.))
🔸7_((خاتم محدثان متعهد،شیخ حرّ عاملی))
در رساله ای در پاسخ به شبهات برخی معاصران خود نوشته، می گوید: ((هر کسی که تتبع اخبار و تفحص تواریخ و آثار نموده، به علم یقینی میداند که #قرآن_در_غایت_و_ اعلا درجه ی تواتر بوده و آلاف صحابه،حفظ و نقل میکردند آن را و در عهد رسول خدا (ص) مجموع و مؤلَّف بود.))
💫مصونیت قرآن از تحریف
آیت الله محمد هادی معرفت
💫جهت مطالعه نظرات مختلف به لينك زير مراجعه نماييد👇👇
https://v.ht/tahrif
@quranpuyan
97 8 17 - ناشناس.mp3
14.9M
♦️دینِ شادیپذیر، مومنان شادیگریز❗️
♦️آیا قران به گریه زیاد و خنده کم ،توصیه کرده؟
آیا زیاد کردن #مناسبتهای مذهبی و دست کاری در تقویم،به نفع دین است؟مبنای تغییر تاریخ شهادت امام حسن،چیست؟
تاریخ ولادت حضرت #معصومه،هیچ سند تاریخی ندارد و زمان اعلام شده فعلی،جعلیست و ثبت آن در تقویم،تکریم جعال است.
استاد سروش محلاتی @quranpuyan
#زندگيقرآني : #عمل به یک دستور قرانی
تمرین #چهلم
✅موضوع: نترسيدن از #مكر_و_خدعه #مخالفان_حق
◀️خداوند در سوره غافر می فرمایند :
🔶فَسَتَذْكُرُونَ ما أَقُولُ لَكُمْ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ «44»
🔹پس به زودى آن چه را براى شما مىگويم متذكّر خواهيد شد و من كارم را به خدا واگذار مىكنم زيرا كه او به (احوال) بندگان بيناست.
🔶فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا وَ حاقَ بِآلِ فِرْعَوْنَ سُوءُ الْعَذابِ «45»
🔶پس خداوند(مؤمن آل فرعون ) را از بدىهاى آن چه #نيرنگ نمودند #حفظ كرد و عذاب سختى آل فرعون را فراگرفت.
👈نکته ها
«تفويض»، واگذار كردن كارها به خداست و اين حالت بالاتر از توكّل است. چون در وكالت، موكّل مىتواند بر كار وكيل نظارت كند، ولى در تفويض همهى كارها را به خدا مىسپاريم. «1» البتّه تفويض و سپردن كارها به خدا كه شعار مؤمن آل فرعون بود، بعد از بكار بردن تمام تلاش خود در راه نجات موسى از قتل و بيدار كردن و هشدار دادن و تبليغ كردن بود. اين گونه تفويض است كه انواع حمايتهاى الهى را به دنبال دارد. «فَوَقاهُ اللَّهُ»
👈از اين دو آيه استفاده مىشود كه آل فرعون، اين مؤمن را تهديد مىكردند و براى او #حيلهها مىانديشيدند، ولى خداوند او را از همهى #توطئهها و #خطرها #حفظ كرد.
🔸1- در برابر #تهديدها و #توطئهها «مَكَرُوا» بايد به #خدا پناه برد. «أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ»
🔸2- اگر خداوند اراده كند، يك نفر مؤمن را در ميان يك رژيم فاسد و #حيلهگر #حفظ و يارى مىكند. «فَوَقاهُ اللَّهُ»
🔸3- با لطف خداوند، هم جان و ايمان افراد مؤمن از ت#وطئهها #حفظ مىشود و هم #توطئهگران #نابود مىشوند. فَوَقاهُ اللَّهُ ... وَ حاقَ بِآلِ فِرْعَوْنَ
💫💫تفسیر نور
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://telegram.me/quranpuyan
⭕️مقایسه #تطبیقی آیات قرآن با #کتب_آسمانی پیشین
(هر هفته شنبه ها ساعت ۸ صبح)
6⃣3⃣نفی قربانی #فرزندان
#قرآن
🌹سوره انعام آیه ۱۳۷🌹
و اینگونه برای بسیاری از مشرکان، کشتن فرزندانشان را جلوه دادند تا سرانجام هلاکشان کنند و دینشان را بر آنان مشوّش سازند و اگر خدا می خواست چنین نمی کردند. پس ایشان را با دروغهایی که می بافند رها کن.
#تورات
🌹تثنیه، فصل ۱۲ آیه ۳۱🌹
خداوند، خدایتان را مانند خدایان ایشان پرستش نکنید. زیرا در مراسم ستایش خدایان خودشان، کارهای زشتی را که خداوند شما از آنها نفرت دارد، انجام میدهند. آنها حتّی فرزندان خود را در قربانگاه در آتش قربانی میکنند.
https://bit.ly/2NCIaTh
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #صافات
فراز آیات ۴-۱
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
وَالصَّافَّاتِ صَفًّا {1}
سوگند به صف بستگان ( فرشتگان وحی رسان)كه صفى [با شكوه] بسته اند
فَالزَّاجِرَاتِ زَجْرًا {2}
پس دفع كنندگانِ (شیاطین ) دفع کردنی
فَالتَّالِيَاتِ ذِكْرًا {3}
پس تلاوتكنندگانِ ذکر (وحی)
إِنَّ إِلَهَكُمْ لَوَاحِدٌ {4}
كه قطعا معبود شما يگانه است
رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَرَبُّ الْمَشَارِقِ {5}
پروردگار آسمانها و زمين و آنچه ميان آن دو است و پروردگار خاورها
💠عصاره فراز آیات (۴-۱) : قطعا معبود و اله شما،فقط پرودگار آسمانها و زمین است.
https://bit.ly/3eCLj12
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💐💐با گراميداشت ياد و خاطره شهداي هفتم تير و دكتر بهشتي
✅ قرآن براي #همگان قابل #فهم است
👈"در اينكه #فهم_قرآن كريم به يك گروه معين مختص نميباشد، كمترين ترديدي راه ندارد. بيشك قرآن براي استفاده همگان آمده است و اين مطلبي است كه آيات قرآن روي آن تأكيد فراوان دارد. #قرآن همواره تاكيد دارد كه اين كتاب، كتابِ هدايت براي متقين است. اين كتاب نور، روشنگر، مبين و آشكاركننده حقايق و وظايف است.
👈خيلي روشن است كه قرآن مستقيماً مورد استفاده كساني قرار ميگرفت كه پيغمبر اكرم(ص) بر آنها فرا ميخواند. در داستانهاي تاريخي، مكرر داريم افرادي كه مسلمان نبودند و حتي مخالف اسلام بودند چند آيه از #قرآن را گوش ميكردند، از همان معنايي كه از آيات ميفهميدند شور و هيجان و عشقي شديد نسبت به اسلام پيدا ميكردند و هدايت ميشدند.☺️
👈 وقتي حكمي نازل ميشد، وقتي دستور جهادي ميآمد و بهصورت آيه بر پيغمبر نازل ميشد، پيغمبر همان آيه را بر مردم ميخواند و مردم از همان آيه تكليف خود را ميفهميدند. در اينكه قسمت اساسي و اصلي #قرآن، نه فقط قسمتهاي اندكي از آن، براي #فهم_همگان است كمترين ترديدي نيست. آيات قرآن و همه كساني كه با تاريخ و سيره آشنايي دارند، بر اين معني تصريح ميكنند. 👌بنابراين قسمت عمده #قرآن براي #فهم_عموم مردم است نه براي فهميدن گروهي خاص.
👈اما بايد توجه كرد كه #قرآن در ۱۳ يا ۱۴ قرن قبل در محيطي به زبان عربي نوشته و يا بهتر است بگوييم گفته شده است و چون به زبان عربي است، كسي كه امروز ميخواهد آن را #بفهمد بايد زبان عربي را به خوبي بداند و چون زبان عربي ۱۴ قرن قبل است بايد به واژهنامه و معاني لغات در آن عصر اطلاع پيدا كند و معاني كلمات جديد را به حساب #قرآن واريز نكند و چون در شرايط اجتماعي خاصي آيات نازل شده است بايد از طريق تحقيق تاريخي، انسان خودش را در شرايط آن زمان قرار دهد."
💫از کتاب روش برداشت از قران-شهید دکتر #بهشتی
http://quranpuyan.com/yaf_postst208findunread_bDy-bh-khyl-ynkh-qrn-z-fhm-bshr-bltr-st-w-fhm-n-mkhSwS-hl-byt-st-z-tdbr-dr-n-mytrsnd.aspx#post6870
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
📖 #قرآنچهمیگوید
#ادب_دینی
🍃🌸خداونددرآیه ی(108)سوره ی مبارکه ی انعام مومنان را به رعایت #ادب حتی درقبال کسانی که خدا را نمی پرستند امر میکند.
💢وَلَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّـهِ فَيَسُبُّوا اللَّـهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ ۗ كَذَٰلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِم مَّرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
🍃🌸آیتی : چيزهايى را كه آنان به جاى اللّه مىخوانند، دشنام مدهيد كه آنان نيز بىهيچ دانشى، از روى كينهتوزى به اللّه دشنام دهند. اينچنين عمل هر قومى را در چشمشان آراستهايم. پس بازگشت همگان به پروردگارشان است و او همه را از كارهايى كه كردهاند آگاه مىسازد
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
https://goo.gl/TGRycc
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.﷽
#نکات_آموزنده_فرآنی
#مشورت_کردن. 💐
🔶وَأَمْرُهُمْ شُورَىٰ بَیْنَهُمْ
🔸و کارشان را با مشورت یکدیگر انجام می دهند.
🔶👈در کارهاى خود با کسى #مشورت کن که در او پنج #خصلت باشد: عقل، علم، تجربه، خیرخواهى و تقوا.
💐
1- مؤمن استبداد ندارد، اهل انزوا نيست و به #راى ديگران احترام مىگذارد. «وَ أَمْرُهُمْ شُورى بَيْنَهُمْ»
2- #شورى_و_مشورت، مربوط به امور اجتماعى مردم است، نه احكام و دستورات دينى. «أَمْرُهُمْ شُورى بَيْنَهُمْ»
3- از بيگانگان #نظريه نخواهيد. «بَيْنَهُمْ»
4- نماز، تكبّر را؛ #مشورت، استبداد را و انفاق، بخل را در جامعه محو مىكند. «الصَّلاةَ، شُورى، يُنْفِقُونَ»
🌸💐
https://t.me/zistequrani
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #صافات
❓پرسش:منظور از قسم هاي ابتداي سوره صافات چيست؟
كلمات مفسرين در اين باره مختلف است . مثلا درباره صافات
۱- بعضى گفته اند: مراد از آن ملائكه است كه در آسمان خود را به صف درمى آورند همان طور كه انسانها در زمين براى نماز صف مى بندند.
۲- بعضى ديگر گفته اند: منظور ملائكه است كه وقتى مى خواهند به زمين نازل شوند بال خود را چون بال عقاب باز نگه مى دارند و بر هم نمى زنند و منتظر فرا رسيدن امر خداى تعالى هستند.
۳- بعضى ديگر گفته اند: ((منظور جماعتى از مؤمنين است كه در نماز و جهاد به صف مى ايستند)).
و اما درباره زاجرات
بعضى گفته اند: ((مراد از آن ملائكه است كه بندگان را از معاصى زجر و نهى مى كنند، و خداى سبحان آن را به صورت الهام و خطور قلبى به قلب ايشان راه مى دهد، همانطور كه وسوسه هاى شيطان وارد قلب مى شود
.
بعضى ديگر گفته اند: مراد فرشتگان موكل بر ابرهايند كه آنها را زجر مى دهند و به هر جا كه خدا بخواهد مى رانند.
بعضى هم گفته اند: ((مراد آياتى است از قرآن كه در آنها از كارهاى زشت زجر و نهى شده )).
بعضى هم گفته اند: ((مراد مؤمنين هستند كه صداى خود را در هنگام تلاوت قرآن بلند مى كنند و به اين وسيله مردم را از منهيات زجر و نهى مى كنند)).
و اما درباره ((تاليات )).
بعضى گفته اند: ((مراد از آن ، ملائكه اى هستند كه وحى را بر پيامبران مى خواندند)).
و بعضى هم گفته اند: ((مراد از آن فرشتگانند كه ك تابى را مى خوانند كه خداى تعالى حوادث عالم را در آن نوشته )).
و بعضى ديگر گفته اند: ((جماعت قاريان قرآنند كه آن را در نماز مى خوانند)).
و ما احتمال مى دهيم - و خدا داناتر است - كه مراد از هر سه طايفه (صافات و زاجرات و تاليات ) سه طايفه از ملائكه باشند كه مأمور نازل كردن وحى بودند و راه اين كار را از مداخله شيطانه ا ايمن مى كردند و آن را به پيغمبران و يا خصوص پيامبر اسلام محمّد (صلى اللّه عليه وآله و سلم ) مى رساندند
و اين معنا از آيه عالم ((الغيب فلا يظهر على غيبه احدا الا من ارتضى من رسول فانه يسلك من بين يديه و من خلفه رصدا ليعلم ان قد ابلغوا رسالات ربهم و احاط بما لديهم )) نيز استفاده مى شود.
و بنابر احتمال مزبور، معناى آيات مورد بحث اين مى شود كه : سوگند مى خورم به فرشتگانى كه در سر راه وحى صف بسته اند، و سپس به فرشتگانى كه شيطانها را از اينكه در كار وحى مداخله كنند زجر مى دهند و سپس به فرشتگانى كه وحى را بر پيغمبر مى خوانند.
و همانطور كه گفتيم - مراد از اين وحى يا عموم وحى هايى است كه به عموم پيامبران مى شده ، و يا خصوص قرآن است كه به پيامبر اسلام وحى مى شده ، و مؤيد احتمال دوم اين است كه : از آن تعبير فرموده به تلاوت ذكر، چون در قرآن كريم كلمه ذكر اصطلاحى است براى قرآن .
ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۷ صفحه ۱۸۰
https://v.ht/safat
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛