📖 #قرآنچه می گوید
#جملات زیبا از قرآن
🔸انرژی از طریق دهان نشت پیدا میکند.
🔹بوسیله صحبتهای بیهوده،شایعه پراکنی،ایراد گرفتن،خبر چینی
و هر نوع صحبت های بی ثمری که در دنیا وجود داشته باشد...
🔸مردم قدر انرژی را نمی دانند؛ و با بی دقتی آن را هدر میدهند.
مثل یک بچه ولخرج انرژی را ضایع میکنند.
🔹 زمانی که پیر و ضعیف می شوند، از این کارشان پشیمان میشوند،
🌻🌻🌻
📖🍃🌺سخن خوب از دیدگاه قرآن کریم
1⃣آگاهانه باشد ( لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ)
2⃣ نرم باشد (قَوْلاً لَّيِّناً) ، زبانمان تیغ نداشته باشد.
3⃣حرفی که میزنیم خودمان هم عمل کنیم (لِمَ تَقُولُونَ مِالا تَفْعَلُونَ)
4⃣ منصفانه باشد ( وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا)
5⃣ حرفمان مستند باشد (قَوْلًا سَدِيدًا) منطقی حرف بزنیم.
6⃣ساده حرف بزنیم (قَوْلاً مَّیْسُورًا) پیچیده حرف زدن هنر نیست. روان حرف بزنیم.
7⃣ کلام رسا باشد (قَوْلاً بَلِیغًا)
8⃣ زیبا باشد (قولوللناس حسنا)
9⃣بهترین کلمات را انتخاب کنیم (یَقُولُ الَّتی هِیَ اَحْسَن)
🔟حرف هایمان روح معرفت و جوانمردی داشته باشد (و قولوا لهم قولا معروفا)
1⃣1⃣ همدیگر را با القاب خوب صدا بزنیم (قولاً كريماً)
2⃣1⃣کمک کنیم تا در جامعه حرفهای پاک باب شود (هدو الی الطیب من القول)
@hefzequranchannel
http://yon.ir/Bugs5
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهميبرایهمه :تدبر هفتگي در سوره هاي قرآن به ترتيب نزول
✅ تدبر در نكات ،درس ها و سير هدايتي سوره هاي مرحله دوم نزول
بسم الله الرحمن الرحیم
1⃣درس سوره #همزه:
سرنوشت آتش برای انسانهای عیب جو، بددهن و ثروت اندوز
2⃣درس سوره #لیل:
سوگند به خلقت و خالق هستی که تلاشهای انسان بیهوده است مگر آن کس که پرهیزگاری و انفاق پیشه نمود و وعده الهی را باور کرد که خداوند راه را براو هموار کرده از آتش اورا حفظنموده و بزودی اورا خشنود میسازد و اما آنکس که بخل ورزد و وعده الهی را باور نکند مالش اورا سودی نبخشیده و جزای او آتش خواهد بود.
3⃣درس سوره مبارکه #تین:
تاکید بر رخداد قیامت و جزای موافق با اعمال
4⃣درس سوره مبارکه #ماعون :
ثمره ایمان ظاهری و عدم باور به روز جزا و پاداش گذشت و انفاق ،نماز ریاکارانه ای است که تاثیری بر عمل انسان نمیگذارد و نه خود اهل بخشش است و نه دیگران را به این کار تشویق میکند.
5⃣ درس سوره مبارکه #طارق:
انسان بایدبا به چگونگی خلقت خود بیندیشد و به فکر توشه آخرت باشد و انکار معاد سبب غفلت و درنهایت تدبیر الهی و عذاب خواهد شد.
( توجه به خلقت اولیه و معاد و فرجام بد منکران قیامت)
6⃣درس سوره مبارکه #انفطار:
ارزش انسان به هدایت پذیری اوست،
غنی باشدیافقیروقرآن،همان کتاب هدایت او است.
شایسته است انسان به آغاز و انجام خود و روزی خودکه کاینات در بدست آوردن آن دخیلند، بنگرد.
و البته بر حسب انتخاب خود، یا دوزخی خواهد بود ویا بهشتی.
7⃣درس سوره مبارکه #قیامت:
ای انسان، قطعا مرگ و وقایع قیامت و پاداش یا جزای اعمال، آمدنی است، هرچند تو آن را سبکبشماری و ای پیامبر ما تورا در بیان و انتقال آیات قران،( از جمله وقایع مرگ و قیامت)، یاری میرسانیم.
8⃣درس سوره مبارکه #غاشیه:
ای انسان به ایات الهی در خلقت با توجه بنگر و قیامت را در نظر داشته باش وای پیامبر تو تنها تذکر بده و سرانجام سرنوشت انسان با ماست.
9⃣ درس سوره مبارکه #فجر:
ای انسان طغیان و سرکشی تو و عدم رسیدگی به نیارمندان، که به واسطه مال پرستی است، عذاب الهی در دنیا وقیامت را بدنبال دارد.
و اما سرانجام انسانهایی که به مقام خشنودی خود و رضایت خداوند از خود رسیده اند، ورود در گروه بندگان خاص خداوند است.
🌾🌱🌾🌱
📚پاداش پرهیزگاری و انفاق و سرنوشت انسانهایی که به مقام رضای الهی رسیده اند بهشت برین است و جزای بخل و ثروت اندوزی و دنیا پرستی آتش دوزخ.
و انسان باید ایمان به معاد و تفکر در نحوه خلقت را در زندگی خود نهادینه کند
و رسالت پیامبر تنها تذکر است.
خانم زهرا موبدی
http://yon.ir/Qp3949
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✨🌱✨🌱✨🌱✨🌱✨🌱✨
📣 📣 طی نشستی علمی؛
#کتاب «مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن» بررسی میشود
👈👈گروه اندیشه ــ نشست بررسی کتاب «مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن» با حضور جمعی از صاحبنظران در کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
👈به گزارش #خبرگزاری_ایکنا؛ نشست بررسی کتاب «مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قرآن» با همکاری اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی ایران و گروه آموزشی تحقیقاتی قرآن پویان، چهارشنبه ۲۴ مردادماه و از ساعت ۱۶ تا ۱۸ به نشانی بزرگراه حقانی(غرب به شرق)، بعد از مترو حقانی، بلوار کتابخانه ملی، سازمان اسناد و #کتابخانه_ملی، سالن اندیشگاه فرهنگی برگزار میشود.
در این نشست حجت الاسلام عبدالکریم بهجتپور به عنوان دلایل و فواید #فهم_قرآن در چارچوب #ترتیب_نزول سورهها، ابوالفضل حری در زمینه توجه به #انسجام درونی سورهها؛ رویکردی موثر در فهم و تدبر قرآن و سیدکاظم فرهنگ با موضوع #روش_ساده_فهم_قرآن؛ چرا و چگونه به ایراد سخن میپردازند
✨🌱✨🌱✨🌱✨🌱✨🌱✨
http://iqna.ir/fa/news/3736871/
📖 #قرآنچهمیگوید
آیات وجملات #قصار
#استغفار
🍃🌸وَ مٰا كٰانَ اَللّٰهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِيهِمْ وَ مٰا كٰانَ اَللّٰهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ (٣٣)انفال
✅ ولى (اى پیامبر!) تا تو در میان آنها هستى خداوند آنها را مجازات نخواهد کرد، و (نیز) تا #استغفار مى کنند خدا عذابشان نمى کند.
✅ مفهوم آیه اختصاص به مردم عصر پیامبر ندارد، بلکه یک قانون کلى درباره همه مردم است.
👌از این جهت در حدیث معروفى که در منابع شیعه از حضرت على (علیه السلام) و در منابع اهل تسنن از شاگرد على (علیه السلام)، «ابن عباس» نقل شده مى خوانیم:
💢💢«در روى زمین دو وسیله امنیت از عذاب الهى بود: یکى از آنها (که وجود پیامبر بود) برداشته شد. هم اکنون به دومى (یعنى #استغفار) تمسک جوئید... سپس آیه فوق را تلاوت فرمود».
🔰اما اگر عامل دوم نیز بر چیده شود جوامع بشرى هیچ گونه مصونیتى در برابر مجازات هاى دردناکى که به خاطر گناهانشان در انتظار آنهاست نخواهند داشت.😔
🕊🎋در دعاى «کمیل» که از حضرت على (علیه السلام) نقل شده مى خوانیم.
أَللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُنْزِلُ الْبَلاءَ: «خداوندا! گناهانى را که مایه نزول بلاها مى شود بر من ببخش»!🙏
❗️این تعبیر نشان مى دهد اگر #استغفار نباشد بسیارى از گناهان مى توانند سرچشمه نزول بلاها شوند.
💢⚜💢ذکر این نکته نیز لازم است که منظور از #استغفار، گفتن و تکرار جمله «خدایا مرا ببخش» یا «أَللّهُمَّ اغْفِرْ لِى» نیست، بلکه روح #استغفار یک حالت بازگشت به سوى حق و آمادگى براى جبران گذشته است.
منبع: خلاصه شده از تفسير نمونه
📚 @hefzequranchannel 📚
http://yon.ir/G5zXB
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✴️اصول و مباني #نظام_سياسياجتماعي حكومت اسلامي در قرآن
☘☘☘☘☘
آشنایی با مبانی نظرات #سیاسی اجتماعی امام خمینی
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸🔸✨
سئوال:علت تفاوت #فتوای امام خمینی در قبل از انقلاب و ماههای اولیه تشکیل حکومت،با نظرات متاخرشان چیست؟
🔸نمونه دو : 👇👇
#موسیقی و #وظایف_حکومت در جلوگیری از #منکرات
الف)قبل و اوایل انقلاب
در تاریخ 28 /4/58 کارکنان صدا و سیما خدمت امام می رسند. امام می فرمایند: «این دستگاه را اصلاحش کنید، یعنی غربی نباشید، غربزده نباشید که حتماً باید بین این خبر و این خبر موسیقی باشد. یک طرح دیگری درست کنید ... یک کارهایی بکنید که موسیقی را ترکش کنید ... شاید تا حالا ده مرتبه بیشتر من، به آقای قطب زاده (منظور سرپرست صدا و سیمای آن زمان) گفتم که آقا این را بردارید. می گوید: نمی شود. من نمی دانم «این نمی شود» یعنی چه؟»(صحیفه امام، ج9، ص157)
دو روز بعد کارکنان رادیو دریا با امام ملاقات دارند و ایشان می فرمایند: «موسیقی را حذف کنید ... اینکه می گویند که اگر چنانچه موسیقی در رادیو نباشد، آنها می روند از جای دیگر می گیرند موسیقی را، بگذار بگیرند از جای دیگر، شما عجالتاً آلوده نباشید؛ آنها هم کم کم برمی گردند به
اینجا. این عذر نیست که اگر موسیقی در رادیو نباشد، آنها می روند از جای دیگر موسیقی می گیرند ... این موسیقی را حذفش کنید بکلی»(همان، ص205)
ب)سال 66
امام بدلیل آنکه از برنامه های سیما حمایت می کرد، مورد اعتراض قرار می گیرد. مثلا جامعه مدرسین در سال 64 با امضای آقای اذری قمی برای امام نامه می نویسد که اولا چرا آلات موسیقی زمان شاه در صداوسیما استفاده می شود و ثانیا در فیلم های خارجی، #زنان بدون حجاب اند و ثالثا زنان و مردان با هم اجرای #سرود دارند و رابعا با زنانی که بیش از وجه و کفین ایشان پیداست، مصاحبه می شود و مصاحبه گر به او نگاه می کند و...(متن این نامه در سایت جامعه مدرسین قابل دسترسی است).
به امام اشکال کردند که آقا این مقداری که مجاز هست(وجه کفین)، تلویزیون می تواند نشان بدهد، در حالی که در فیلم ها، همین فیلم های ایرانی، بیش از وجه و کفین دیده می شود و باز هست. اینکه خلاف شرع است دیگر. به رادیو و تلویزیون بگویید که جلوی این کارها را بگیرند و این خلاف شرع ها دیگر وجود نداشته باشد. در اثر این٨ اعتراضات به صداوسیما، آقای محمد هاشمی رئیس صداوسیما از امام سوال می کند که چهره و گردن و موی سر زن ها پیدا هست، #کشتی هم که می گیرند که بدن مرد ها بسیاری اش عریان است، حکم آن چیست؟
بعد رئیس شورای سرپرستی که مرحوم آقای فردوسی پور بود، او هم یک نامه جدا به امام نوشتند که بله، شکایاتی به ما می رسد نسبت به این فیلم ها و سریا ل ها و آهنگ ها که خلاف شرع است، مخالف اهداف عالی انقلاب است. این تعبیر را هم به کار برده از سوی امت شهید پرور شکایاتی می رسد و.... و
عجیب است که امام همین موارد را و همین هایی را که این آقایان سؤال کردند که مویشان گاهی پیداست و گردنشان گاهی پیداست ودر ورزش مردان، بدن آنها پیداست، را تجویز می کنند و می گویند:
👈👈«نظر نمودن به این قبیل فیلمها و نمایشنامه ها هیچ یک اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آنها آموزنده است و پخش آنها نیز اشکالی ندارد...»(صحیفه امام، ج20، ص445)
می خواهم عرض کنم که آن فقه قبل از انقلاب، با این فقه بعد از انقلاب دارد یک تفاوت هایی پیدا می کند که برخی از همان همراهان امام هم دیگر همراهی برایشان سخت و دشوار شده است. مگر چه اتفاقی افتاده است؟ نعوذ بالله امام حکم بغیر ما انزل الله، کرده که اینها متأثرند و ناراحت هستند؟دلیل این تفاوت نظر چیست؟
🔴بخشی از سخنرانی استاد سروش محلاتی باعنوان امام خمینی و گذار به فقه پسا انقلاب
ادامه دارد...
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
به نام خدا
#حج در قرآن
ماه #ذیالحجه برای خودسازی خیلی مهم است ماه، ماه دعا است، ماه راز و نیاز با خدا است نه فقط روز عرفه، نه فقط دهه اول اصلاً این ماه، ماه دعا، ماه رابطه، ماه خودسازی است .
در یک کلام (به قول بزرگان و عارفان )می توان گفت که می توان در این ماه راه صد ساله را یک ماهه طی نمود.
يكي از اعمال و فرايض مورد وفاق همه مذاهب اسلامي #حجتمتع است كه سالي يكبار و آن هم در همين ماه #ذيحجه تشريع شده است.
لذا در اين ايام ،به ايات حج در قران خواهيم پرداخت .
✳️#تاریخچه و #فضایل خانه خدا
"#کعبه" حرم امن الهی
💠وإِذْ بَوَّأْنَا لِإِبْرَاهِيمَ مَكَانَ الْبَيْتِ أَنْ لَا تُشْرِكْ بِي شَيْئًا وَطَهِّرْ بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْقَائِمِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ
🔸به خاطر بياور زماني را که جاي خانه (کعبه) را براي ابراهيم آماده ساختيم (تا خانه را بنا کند، و به او گفتيم:) چيزي را همتاي من قرار مده و خانه ام را براي طواف کنندگان و قيام کنندگان و رکوع کنندگان و سجودکنندگان (از آلودگي بتها و از هر گونه آلودگي) پاک ساز
آیه ۲۶ سوره ی حج
در اينجا خداوند به تاريخچه بناى كعبه به دست ابراهيم خليل (ع) اشاره مى كند، ابتدا از داستان تجديد بناى كعبه شروع كرده ، مى گويد: و (به خاطر بياور) زمانى را كه محل خانه كعبه رابراى ابراهيم آماده ساختيم تا در آن مكان اقدام به بناى خانه كعبه كند (واذ بوانالا برهيم مكان البيت).
👈منظور از ((بوانا)) اين است كه خداوند مكان خانه كعبه را كه در زمان آدم ساخته شده بود و در طـوفان نوح ويران و آثارش محو گشته بود
به ابراهيم (ع)نشان داد، توفانى وزيد و خاكها را به عقب برد و پايه هاى خانه آشكار گشت ، ياقطعه ابرى آمده و در آنجا سايه افكند، و يا به هر وسيله ديگر خداوند محل اصلى خانه را براى ابراهيم معلوم و آماده ساخت ، و او با هميارى فرزندش اسماعيل آن راتجديد بنا نمود.
و اينكه خداى تعالى مكان بيت را براى ابراهيم (عليه السلام) تبوئه قرار داد معنايش اين است كه آن را مرجع براى عبادت قرار داد، تا عبادت كنندگان آنجا را #خانهعبادت خود قرار دهند. و اين كه خانه را هم به خود نسبت داد، و فرمود: (و طهر بيتى - پاك كن خانه ام را) اشاره به همين قرار داد دارد.
و بدون ترديد اين قرارداد عبارت بوده از وحى به ابراهيم كه تو اين مكان را مكان و مرجع براى عبادتم بكن. پس معناى (بوءنا لابراهيم مكان البيت ) اين است كه : ما وحى كرديم به ابراهيم كه براى عبادتم قصد اين مكان كن. به عبارتى ديگر مرا در اين مكان عبادت كن.
سپس اضافه مى كند، هنگامى كه خانه آماده شد به ابراهيم خطاب كرديم :اين خانه را كانون توحيد كن ، و ((چيزى را شريك من قرار مده ،و خانه ام را براى طواف كنندگان و قيام كنندگان و ركوع كنندگان و سجودكنندگان پاك كن)) (ان لا تشرك بى شيئا وطهر بيتى لطائفين والقائمين والركع السجود).
در حقيقت ابراهيم (ع) مامور بود خانه كعبه و اطراف آن را از هرگونه آلودگى ظاهرى و معنوى و هرگونه بت و مظـاهـر شرك پاك و پاكيزه دارد، تابندگان خدا دراين مكان پاك جز به خدا نينديشند، و مهمترين عبادت اين سرزمين را كه #طواف ونماز است در محيطى پيراسته از هرگونه آلودگى انجام دهند.
از تفسیر المیزان علامه طباطبایی و تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی
http://yon.ir/Qp134
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
📖 #قرآنچهمیگوید؟
#وظایف_اجتماعی فرد مسلمان
#حریم شخصی
💢💢در سوره نور که بخش زیادی از آن به احکام روابط اجتماعی و حفظ #حریم شخصی افراد اختصاص دارد،خداوند از آنسانها میخواهد که بدون اجازه و معرفی خود ،وارد خانه های دیگران نشوند.هم چنین هنگام ورود نیز سلام نمایند.
💫✨يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا وَتُسَلِّمُوا عَلَى أَهْلِهَا ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ ﴿۲۷﴾
🔺فولادوند: اى كسانى كه ايمان آورده ايد به خانه هايى كه خانه هاى شما نيست داخل مشويد تا اجازه بگيريد و بر اهل آن سلام گوييد اين براى شما بهتر است باشد كه پند گيريد
💫✨فَإِن لَّمْ تَجِدُوا فِيهَا أَحَدًا فَلَا تَدْخُلُوهَا حَتَّى يُؤْذَنَ لَكُمْ وَإِن قِيلَ لَكُمُ ارْجِعُوا فَارْجِعُوا هُوَ أَزْكَى لَكُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ ﴿۲۸﴾
🔺فولادوند: و اگر كسى را در آن نيافتيد پس داخل آن مشويد تا به شما اجازه داده شود و اگر به شما گفته شد برگرديد برگرديد كه آن براى شما سزاوارتر است و خدا به آنچه انجام مى دهيد داناست
💫✨فَإِذَا دَخَلْتُم بُيُوتًا فَسَلِّمُوا عَلَى أَنفُسِكُمْ تَحِيَّةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَكَةً طَيِّبَةً كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُون ﴿۶۱﴾
🔺هنگامي كه داخل خانه اي شديد بر خويشتن سلام كنيد، سلام و تحيتي از سوي خداوند، سلام و تحيتي پر بركت و پاكيزه، اينگونه خداوند آيات را براي شما تبيين ميكند شايد انديشه كنيد.
✳️این ایه در عصر نزول که خانه ها در نداشتند منحصر نمی ماند و در عصر فناوری های دیجیتال نیز مصون بودن #حریم خصوصی افراد (چون ایمیل،گوشی،حافظه رایانه،مکالمات،اتاق های پرو و ....)را از تعرض و ورود بدون اجازه سایر چشم وگوش های طبیعی و مصنوعی تایید می کند.
http://yon.ir/aRYSO
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
من ، "عصرانه قرآني :سه موضوع،سه سخنران "را به شما پیشنهاد میکنم. از طریق لینک زیر میتوانید در آن ثبتنام کنید.
evnd.co/rJxBQ
میتوانید با استفاده از لینک بالا
👈دوستان و آشنایانتان را به عصرانه قرانی 24 مرداد #دعوت نمایید.
آقاي دكتر ابوالفضل حري ،از سخنرانان برنامه #عصرانه_قرآني 24 مرداد ميباشند
✅روش مورد اشاره در كتاب"مباني و روش مطالعه و فهم ساده قران" بر اين موضوع تكيه دارد كه هر سوره ؛#محور يا #درسي دارد كه از خود سوره استخراج ميشود و در پرتو اين درس،ميتوان آيات و فرازهاي سوره را بهتر فهميد.
فصل 4 كتاب نيز به تبيين نظريات هدفمندي سوره ها اختصاص دارد.
لذا موضوع سخنراني جناب حري،
👈👈"توجه به انسجام دروني سورهها،رويكردي موثر در فهم و تدبر قران" ميباشد.
آشنايي با برخي آثار سخنران محترم:
1-تاليف كتاب "رويكردهاي زباني- سبكيشناختي در مطالعة قرآن به منزلة اثري ادبي. مجموعه مقالات"
از جمله ترجمه مقالات زير :
-مير، مستنصر. «برخي فنون و صنايع ادبي در قرآن»
- مير، مستنصر. «گفتگو در قرآن»
-مير، مستنصر. «سوره به منزلة کليت»
- عبدالرئوف، حسين. «سازگان زبان شناختي قرآن»
-عبدالرئوف، حسين. «زنجيرمندي مفهومي و بافتي در قرآن
-عبدالرئوف، حسين. «در باب تنوع سبك شناختي قرآن»
2-برخي از مقالات پژوهشي:
"تصوير و تصوير پردازی و انسجام ساختاری متن در سوره عاديات".
"سخت ترجمه پذيري كتاب المبين به منزلة اثري ادبي".
«مولفه زمان و مكان روايي در قصص قرآني»
«كاركرد تصريف در دو سورة قرآني ناظر به داستان آفرينش در پرتو فراكاركرد متني هليدي».
«مشابهت بلاغت قرآني با بلاغت غربي. مطالعات اسلامي».
«مناسبات درونی و/ يا زنجيرمندي خرد و كلان در قصص قرآنی (با نگاهي به داستان یونس (ع)»
quranpuyan.com/yaf_postsm8512_shm-hm-dwtyd--24-mrdd-ktbkhnh-mly---b-HDwr-yk-mfsr-w-dw-mwlf.aspx#post8512
📖 #قرآنچهمیگوید؟
#وظایف_خانوادگی فردمسلمان درقرآن کریم
#ازدواج
روز اول ذیحجه سالگرد #ازدواج حضرت علی وحضرت فاطمه است که روز #ازدواج نامگذاری شده است.
به همین مناسبت ایه ای از قران -سوره نور ایه 32_را می اوریم:
وَأَنكِحُوا الْأَيَامَى مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاء يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ ﴿۳۲﴾
مکارم: مردان و زنان بي همسر را همسر دهيد و همچنين غلامان و كنيزان صالح و درستكارتان را، اگر فقير و تنگدست باشند خداوند آنان را از فضل خویش
بی نياز مي سازد، خداوند واسع و آگاه است.
🍃جالب این است که خطاب آیه به افراد بی همسر نیست که خودتون #ازدواج کنید.بلکه سایر افراد جامعه را مخاطب قرار داده که شما متوجه انها باشید
و انها را به #ازدواج یکدیگر دراورید.
📚در تفسیر نور نکات زیر در ذیل این ایه اورده شده است:
👨👩👧👦 خانواده و جامعه، مسئول #ازدواج افراد بى همسر است. «و اَنكِحوا»
🌺 #ازدواج در اسلام، امرى مقدّس و مورد تأكيد است. «و اَنكحوا»
🌸لازم نيست خواستگارى، از طرف خاصّى باشد، هر يك از طرفين #ازدواج می توانند پيشقدم شوند. «و اَنكحوا»
🌺زنان بيوه را همسر دهيد. «و اَنكِحوا الايامى»(«اَيامى»، شامل آنان نيز می شود.)
🌸داشتن صلاحيّت، شرط #ازدواج است. «والصّالحين» (يعنى بايد طرفين صلاحيّت اداره زندگى مشترك را داشته باشند.)
🌺اقدام جامعه براى عروس و داماد كردن افراد صالح، تشويقى است كه جوانان لااُبالى و هرزه نيز خود را در
مدار صالحان قرار دهند.
«والصّالحين...» (بنا بر اين كه مراد از صلاحيّت، صلاحيّت اخلاقى و مكتبى باشد.)
🌸 در تأمين نيازهاى جنسى، فرقى ميان انسانها نيست. (زن، مرد، غلام و كنيز) «منكم، عبادكم، امائكم»
🌺 فقر، نبايد مانع اقدام در امر #ازدواج شود. «اِن يكونوا فقراء...»
🌸 در صورت فقر، به #ازدواج اقدام كنيد و بر خدا توكّل نماييد. «يُغنِهم اللّه»
🌺 فقر، براى عروس وداماد عيب نيست. «ان يكونوا فقراء...»
🌸خداوند، تأمين زندگى عروس و داماد را وعده داده است و #ازدواج، وسيله وسعت و بركت زندگى است. «يغنهم اللّه»
http://yon.ir/Zdqjd
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
استاد بهجت پور ،از سخنرانان برنامه #عصرانه_قرآني 24 مرداد ميباشند
در فصل 3 كتاب"مباني و روش مطالعه و فهم ساده قران" ،مطالعه قرآن به ترتيب نزول سوره ها (حداقل يكبار توسط هر مخاطب)توصيه شده و فوايدي بر ان مترتب شده است.
حجت الاسلام عبدالكريم بهجت پور ،مولف تفسير تنزيلي(به ترتيب نزول) همگام با وحي هستند كه در 5 جلد منتشر شده است.
لذا موضوع سخنراني ايشان،
"" دلایل و فواید #فهم_قرآن در چارچوب #ترتیب_نزول سورهها "ميباشد.
آشنايي با برخي آثار و سوابق فعاليتهاي سخنران محترم:
-مديريت مركز حوزه هاي علميه خواهران كشور
-معاون آموزشی حوزه علمیه قم
- ریاست پژوهشکده دانش نامه نگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
-عضوشورای علمی دانشنامه قرآنشناسی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه
- عضو شورای نظارت بر چاپ و نشر قرآن، وزارت ارشاد اسلامی
ـ تحقیقات منتشر شده:
۱ـ آیا مدعی تحریف مرتد است؟
۲ـ مدخلی بر استخراج اصول فرهنگی تحول دین با نگاه قرآن
۳ـ کتابشناسی تحلیلی توصیفی قرآن و فرهنگ زمانه
۴ـ تفسیر همگام با وحی
۵ـ تفسیر موضوعی قرآن (جمعی از نویسندگان).
🙏ان شالله در روز 4 شنبه
همه علاقه مندان به اين برنامه را ملاقات خواهيم كرد🌷🌷🌷
دوستاني كه با وسيله شخصي تشريف مي آورند،از ورودي كتابخانه ملي از اتوبان همت(شرق به غرب،بين تقاطع بزرگراه هاي حقاني و مدرس) هم ميتوانند وارد شودند كه به سالن جلسه نزديك تر است.
لطفا براي ساير افراد و گروه هاي مرتبط نيز #فوروارد نماييد.👌
#حج در قرآن
قسمت سوم
✅ بيت الله و احكام و مناسكش مايه قوام و حيات مردم است .
خداوند در آیه ۹۷ سوره #مائده کعبه را مایه قوام و پایداری زندگی مردم دانسته است.
جَعَلَ اللّهُ الْكَعْبَةَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ قِيَامًا لِّلنَّاسِ وَالشَّهْرَ الْحَرَامَ وَالْهَدْيَ وَالْقَلاَئِدَ ذَلِكَ لِتَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَأَنَّ اللّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ ﴿۹۷﴾
فولادوند: خداوند [زيارت] كعبه بيت الحرام را وسيله به پا داشتن [مصالح] مردم قرار داده و ماه حرام و قربانيهاى بى نشان و قربانيهاى نشاندار را [نيز به همين منظور مقرر فرموده است] اين [جمله] براى آن است تا بدانيد كه خدا آنچه را در آسمانها و آنچه را در زمين است مى داند و خداست كه بر هر چيزى داناست.
👈در تفسیر المیزان در ذیل این آیه چنین امده است:
"راغب گفته : "(قوام ) و (قيام ) چيزى است كه انسان يا هر چيز ديگرى بوسيله آن بر پا مى شود، و قيام و قوام هر دو اسم اند براى چند چيز، مانند ستون و تكيه گاه ،خداوند كعبه را بيت الحرام و مايه قوام شما قرار داده ) چون دنيا و آخرت آنان قوامش به كعبه بود. اصم گفته است چون كعبه الى الابد پايدار است و نسخ نمى شود."
و بنابر گفته او برگشت معناى آيه مورد بحث به اين مى شود: خداى تعالى كعبه را احترام كرده و آنرا بيت الحرام قرار داده ، و به همين منظور بعضى از ماهها را هم حرام كرده و بوسيله حكم به وجوب حج در آن ماهها، بين ماههاى حرام و بيت الحرام ارتباط برقرار كرد.
البته در اين بين امورى را هم كه مناسب با حرمت است مانند هدى و قلائد جعل فرمود، و غرض از همه اينها اين بود كه كعبه را پايه حيات اجتماعى سعيدى براى مردم قرار دهد، و آنرا قبله گاه مردم كند، تا در نماز، دل و روى خود را متوجه آن كنند و اموات خود و ذبيحه هاى خود را بسوى آن توجه دهند، و در هر حال احترامش نمايند و در نتيجه جمعيت واحده اى را تشكيل داده و جمعشان جمع و دينشان زنده و پايدار گردد، از اقطار مختلف گيتى و نقاط دور در آنجا گرد هم آيند و همه قسم طريق عبادت را پيموده و منافعى را كه خصوص اين قسم عبادت براى آنان دارد به چشم خود ديده استيفا كنند، و نيز اهل عالم بشنيدن اسم آن و به گفتگوى از آن و رفته رفته نزديك شدن و ديدن آن و توجه بسوى آن هدايت شوند
و كوتاه سخن بيت الحرام و شهر الحرام و هر چه كه متعلق است به آن مانند هدى و قلائد از جهت باعث بودن بر قوام معاد و معاش مردم منافعى است كه شمردن اشخاصى را كه از جزئيات ثابت و غير ثابت آن منتفع شده و مى شوند هر متفكرى را به شگفت درمى آورد،
👌اعتبار بيت الحرام و شهر الحرام و احكامى كه بر آن دو تشريع شده مبنى بر حقيقتى علمى و اساسى و جدى است ، و آن اينست كه اين بيت الله و احكام و مناسكش مايه قوام و حيات مردم است ."
http://yon.ir/Qp134
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#تحقیق_موضوعی در قرآن
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
موضوع بحث:
#مخاطب_قرآن_کیست
🔸متن زير سخنراني حجت الاسلام ايازي در جلسه حضوري قرآن پويان است كه در تاريخ 10خرداد 1395 برگزار شده است:🔸
شاید امروز بحث کلامی خیلی چالش نداشته باشد، اما درباره مخاطب قرآن از این جهت صحبت می¬کنیم که قرآن با چه کسی صحبت می¬کند؟
اجمالا تصور عمومی جامعه اینست که قرآن در اصل با مسلمانها صحبت میکند و گو اینکه یک خط و مرزی کشیده می¬شود، بین مسلمانها و دیگران، گویی که مسلمانها دردانه خدا هستند.
به تعبیر دیگری موضع بحث اینست که آیا مخاطب قرآن، انسان است یا مسلم و مومن است؟ به لحاظ کلامی فعلا شاید جای بحث نداشته باشد که بگوییم مخاطب قرآن انسان است؛ هر چند که «یا ایها الذی» داشته باشد، «یا ایها الذین امنوا» داشته باشد، «یا ایها الناس»، «یا اهل الکتاب» داشته باشد؛ «قل یا ایها الکافرون» داشته باشد، درست است به مناسبت و شرایط، افراد و گروهای مختلفی، مخاطب قران هستند، اما حقیقتش این است که «انسان بماهی انسان» مخاطب قرآن است، چون میفرمایند: «هل اتی علی الانسان حین من الدهر ...»
اینکه مخاطب قران، انسان است یا مومن، چه ثمره ای دارد؟ ثمره های کلامی بر آن مترتب است.
اگر گفتیم مخاطب قرآن، انسان است؛ قهرا مسلمانها، یکی از این مخاطبان هستند ولی حتما آنها نیستند؛ بنابراین گاهی اگر به اهل کتاب هم خطاب و عتاب میکند، گاهی ما خودمون هستیم، چون اهل کتاب موضوعیت نداره آن وصف و آن فعل که انجام میگیرد، اهمیت داره به آنها میگوید، ولی اگر آن صفت را ما هم داشتیم مارو هم میگیره فرقی نمیکند. و یا اگر عقاید آنها را زیر سوال میبره بدین معنا نیست که، عقیده آنها باطل می¬باشد و ما بر حق هستیم.
مخاطب قرآن کسانی هستند که در آن عصر با قرآن دیالوگ و گفتگو کردند؛ این مساله از این جهت چالش برانگیز است که آنها می¬گویند قهراً اگر ما مخاطب قرآن نیستیم خیلی از دستورات و اوامر و نواهی که بیان شده است، زبانش زبان عرف آن مردم است نه زمان ما. و اگر در مقوله های اعتقادی و علمی، فرهنگی سخن گفته است، متناسب با احوال آنها صحبت شده است.
✔️ اگر معلوم شد که ما هم مخاطب قرآن هستیم، اگر بر اساس قواعد و اصول رایج بین مردم در مقام گفتگو کردن، یک مطلبی را فهمیدیم، این فهم برای ما حجت است ولو اینکه مقابل تمام فهم های قبلی باشد.
✔️اگر دانستیم که ما هم #مخاطب قرآن هستیم، اگر در فهم دچار اشکال شدیم، و اگر جایی را با عقل و حکمت الهی و منطق بشری که امروز عقلای جهان آن را میفهمند، ناسازگار بود، کلام را متناسب با فهم امروزی تأویل می¬کنیم و این #تأویل یک امر عقلایی است؛ بدین معنا که اگر جایی دیدیم که ظاهرش، با عقل و جای دیگر از قرآن نمیخورد، ما حق تأویل داریم.
⬅️حق تأویل را با یک مثال بیان میکنیم: در محاورات امروز یه روش خودمان، اگر کسی حرفی زد که ما با شخصیت و موقعیت آن فرد، ناسازگار دیدیم، ما تلاش می کنیم بین شخصیت آن فرد و گفتار وی، رابطه ای برقرار کنیم حتی اگر این حرفی که زده، حرف عجیب و غریبی باشه؛ ممکن است بگوییم نه منظور ایشان این نبوده یا کاری که انجام داده منظورش این بوده.
⬅️یک مثال دیگر برای روشن شدن بحث: اگر به شما بگویند که «الان دعوت شدید به یک جلسه¬ای بعد شما می¬گویید من حال ندارم.» این که شما می¬گویید «حال ندارم» تاویل می¬کنید به اینکه من آمادگی اش ندارم؛ خب این دروغ نیست که بگویید توریه است؛ از این نمونه #تاویلها در قرآن خیلی فراوان است که در همین ادبیات زبان عامه امروز، با فهم امروزی، مخاطب ما اگر تفسیر و تاویل بکند، جا به جا می¬کند.
حاصل آنکه در حوزه مسائل امروز و تمدن جدید، اگر ظاهر کلام با یک اصل عقلی یا یک اصل اصولی فرهنگی تعارض داره، به جای اینکه بگوییم مخاطبش مردم آن زمان بوده و ما مخاطب آن نیستیم، دست از ظاهرش برداریم و تأویل کنیم؛ این یک کار عقلایی است
ادامه دارد...
جهت مطالعه بیشتر کلیک کنید👇👇
http://yon.ir/Qpm3636
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
📖 قرآن چه می گوید
#اخلاق و #آداب اجتماعی در قرآن کریم
✅ زندگی و مسابقه
قسمت دوم
🌿 «فاستبقوا الخیرات»
چرا در امور معنوی مسابقه نگذاریم، که همه از آن بهره گیریم؟ چرا مثلا در تواضع ( تواضع باطنی که واقعاً خود را از شما برتر ندانیم، نه تواضع چاپلوسانه که نوعی تکبر است)، مسابقه نگذاریم؟
🔻بهگفته فلاسفه، دنیا دار تزاحم است. در دنیا یک چیز از آن دو تن نخواهد بود؛ اما در امور معنوی یک چیز میتواند در عینحال مال همه ما باشد. اما در امور مادی زندگی متجملانه ظاهری شما برای دیگران قابل تحمل نیست، میکوشند از شما بالاتر روند، بعد شما میکوشید از او بالاتر روید و ... و به کجا میرسیم؟ فقط وقتی به خود میآییم که دیگر مرگ به سراغ ما آمده است.
🔻خلیلبناحمد پیوسته میگفت: «خدایا چنان کن که هر وقت تو به من مینگری، مرا از بهترین بندگانت ببینی (مسابقه در خیرات و امور معنوی) و هر وقت خودم به خودم مینگرم، خود را بدترین بندگان ببینم و هر وقت مردم به من مینگرند، مرا مثل خودشان ببینند.»
👌 بنابراین اگر این سه ناظر (خدا، خود، دیگران) ما را اینگونه ببینند، زندگی مطلوب میشود.
👈 استاد #مصطفی_ملکیان - رویکرد وجودی (اگزیستانسیالیستی) به نهج البلاغه
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#حج در قرآن
قسمت چهارم
آیة الله طالقانی در ذیل آیه " وَ اِذ جَعَلنا البَيتَ مَثابَةً لِلنّاسِ وَ اَمناً" مى گوید :
« این خانه با همهٔ آدابش، تصویری است که چهرهٔ ابراهیم را در عالیترین صورت معنوی و وضع ظاهری ، در خیال ترسیم می کند وشخص حاج ، خود را با او هم قدم و هم صدا و با اندیشه های بلند او آشنا، می نگرد وهمان کلماتی که از ضمیر ابراهیم برانگیخته شد و به آن مبتلا گردید تاتمامش کرد، در ضمیر هر انسانی که به رموز این بیت آشنا شود و صورت معنوی ابراهیم را در آن بنگرد ، برانگیخته می شود .
امامت ابراهیم قلوب مردم مستعد را پیرو او می گرداند.
مثابه شدن این خانه هم نفوس مستعدی را به سوی آن می کشاند تا در گیر و دار زندگی، از دور و نزدیک به سوی آن روی آرند و به آنجا رفت و آمد کنند تا اندک اندک حق و کلمات او که در عموم مردم- نه مانند ابراهیم- به کمال و تمام نمی رسد ، حاکم شود و نفوس از کشمکشها و تشویشها و جاذبه های مختلف و نگرانیهایی که از خودبینی و سود اندیشی و برتری جویی برمی آید ، برهند و به آرامش وامنیت خدایی ( وامناً) گرایند.»
( پرتوی از قرآن، ج۱ ص ۲۹۷)
http://yon.ir/Qp134
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌷🌷تحقيق و تدبر در آيه #وواعدناموسي
قسمت اول:
نکاتی از آیه وواعدنا در تفسیر تسنیم(اقای جوادی املی)
✅ ۱- بعضی روایات همین را تایید میکند که اول سی شب قرار بود که وجود مبارک موسای کلیم (سلام الله علیه) مهمان ذات اقدس اله باشد و بعدا ده شب اضافه شده است
لذا فرمود ﴿وَأَتْمَمْناها بِعَشْرٍ﴾ آن ده شب را برای دریافت تورات و مکالمه مستقیم ذات اقدس اله ... که آن ده شب نتیجه آن سی شب هست
شاید این روایت ناظر به این باشد که در مقام اظهار و افشا اینچنین بود وگرنه میعاد اولی همان چهل شب است
✅ ۲- #اربعین لیله چهل شب تفکیک شده است به یک سی شب و یک ده شب تا مشخص بشود که چهل شب مطلق نیست .یک سی شبی است یعنی یک ماه است .
مشخص است که از اول ذی قعده است مثلاً تا پایان ذی قعده یعنی یک ماه
یک دههای هم هست که دهه فجر است و لیالی عشرا ست و همان #دههذیحجه است که ضمیمه یک ماه ذی قعده میشود میشود چهل شب
اگر بفرماید چهل شب خب ممکن است که از دهم یک ماه شروع بشود تا بیستم ماه دیگر این هم میشود چهل شب. ولی این نصاب خاص و آن معیار مخصوص نیست
آن وصف مشخصی که برای اربعین گیری سودمند است همین اول ذی قعده است تا دهم ذی حجه
گرچه همیشه اربعین گیری نافع است و اما آن اربعین گیری ماثور و مجرب همین اربعین گیری موسای کلیم (سلام الله علیه) است که از اول ذی قعده شروع میشود تا دهم ذی حجه
✅ ۳- این مواعده چهل شبه چهل شبانه روز بود حالا شرحش آن طوری که رد روایات هست این است که وجود موسای کلیم (سلام الله علیه) در این چهل شب که ضیف الرحمان بود نه خوابی داشت و نه غذایی روزش هم شب بود شبش هم شب بود
اما تعبیر قرآن کریم این است که ما سی شب با او قرار گذاشتیم و ده شب هم اضافه کردیم شده چهل شب. نفرمود سی روز قرار گذاشتیم که او سی روز مهمان ما باشد و ده روز اضافه کردیم شده چهل روز.
برای آن است که کسی که کار او روزانه است مثل روز کار میکند این نمیتواند اهل مناجات با شد
روز همان است که ﴿إِنَّ لَکَ فِی النَّهارِ سَبْحًا طَویلاً﴾ روز همان است که انسان با کارهای عادی مانوس است
شب همان است که ﴿وَمِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَکَ عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقامًا مَحْمُودًا﴾ شب است و این چهل شبانه روز وجود مبارک موسای کلیم چهل شب بود نه اینکه چهل تاروز داشت چهل تا شب داشت و
حضرت شبانه روز با خدا صحبت میکرد روز هم با خدا صحبت میکرد شب هم با خدا صحبت میکرد
وقتیکه روز آدم کار سحر را بکند چنین روزی پر برکت است و میشود شب
✅ ۴-جریان اربعین موسای کلیم (سلام الله علیه) همانند اربعینهای دیگر به این معنا نیست که اگر کسی چهل شبانه روز مخلصا قیام کرد نتیجه را بعد از اربعین میگیرد
بلکه به این معناست هر قدمی از این قدمهای چهل گانه را که برداشت به همان اندازه نتیجه را هم میگیرد ولی کمال نتیجه متفرع بر اربعین است
یک وقت است که عدد اربعین نقش تعیین کننده دارد که اگر آن اربعین حاصل شد آن حکم حاصل است وگرنه اصلاً حاکم نیست
اما جریان اربعین صباحا «من اخلص لله اربعین صباحا» «من اصبح لله اربعین» معنایش این نیست که اگر کسی چهل روز مخلص بود نتیجه میگیرد و اگر ۳۰ روز مخلص بود اصلاً نتیجه میگیرد یا ۱۰ روز مخلص بود اصلاً نتیجه نمیگیرد این طور نیست
http://yon.ir/Qpt28
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🌷🌷تحقيق و تدبر در آيه #وواعدناموسي
قسمت دوم:
آنها كه چله نشين هستند ميدانند كه #اربعين موسويه در دهه اخرش فتح الفتوح دارد و اتمام وعده ها به اين دهه است
👈موساي قلب ما كه به ميقات ميرود هارون اراده را به خلافت ميگذارد تا بر اصلاح قوم نيات و افكار و جوارح و جوانح اهتمام ورزد و مراقب فساد و افساد درآنها باشد ....
#هاروناراده نبايداز مفسدين سامري وش علم و قدرت گوساله ساز و مروج پرستش گوساله نفس تبعيت كند و قوم را هم بايد بازدارد
وگرنه ثمره چله نشيني موساي قلب ميقات رفته را كه ابلاغ ده فرمان است با كوبيده شدن الواح نجات بر زمين فقر و نياز به تيه اربعين سنه ميرسد و كار سخت تر ميشود
👈پس اين آيه درس مراقبت فردي است👏
كمااينكه در بعد اجتماعي هم همواره خطر #سامريها هست
گوساله پرستي محتمل است😞
و مفسدان مشغول افسادند😞
و هارونها بايد كه مراقب اجراي فرمان موسا و ولي عصر باشند 👌
بايد عزم اراده داشت و اراده اخرت و سعي لازم براي آن و مومن بودتا به نتيجه مطلوب رسيد
و هوالمحبوب
http://yon.ir/Qpt28
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛