✴️ #پرسشوپاسخقرآني
❓#شهادت_زنان در #قران: آيا هميشه و در همه جا گواهي دو زن معادل يك مرد است؟
🛑قسمت آخر:
🔶🔸ديدار و گفتگوي سركار خانم ملك از سازمان ملل متحد با آية اللّه صانعى :
🔸 خانم ملك : اين جانب داراى فرزند دخترى هستم كه از افراد تحصيل كرده و دانشمند جامعه خويش به حساب مى آيد، ولى پرسشى را كه از بنده مى پرسد اينكه چگونه پذيرش شهادت و گواهى او در دادگاه نصف شهادت و گواهى مردى است كه از آگاهى و دانش ابتدايى نيز محروم است؟
همان گونه كه حضرت عالى مى دانيد اين پرسش و امثال آن از سوى جوانانى مطرح مى گردد كه به اسلام و هوّيت خويش عشق مى ورزند، ولى ما به عنوان يك زن مسلمان از پاسخ بدين پرسشها ناتوان و در تنگناى بدى قرار گرفته ايم.
👌آية اللّه صانعى:اسلام دين و آئين عدالت و سهولت است . و در آن هيچ گونه ستمى وجود ندارد ، زيرا نه تبعيض و ستم را بر مرد روا داشته و نه بر زن ، و ما بر اين باور بوده و هستيم كه هيچ گونه تفاوتى بين زن و مرد به لحاظ مكان جغرافيايى و مذهب، قومى و نژادى و حقوق اجتماعى نيز وجود ندارد و همه افراد بشر مساوى هستند .در جهان امروز كه پيوسته از رسانه هايى گروهى ، حقوق بشر تبليغ مى شود.
✅ بنده با ضِرس قاطع مى گويم : كه حقوق بشرى كه اسلام مدافع و حامى اوست بدون ترديد بر اين اعلاميه حقوق بشر مقدّم است.
«شهادت وگواهى در محاكم از ديدگاه اسلام »
👈 با تحقيق و پژوهشى كه ساليان پى در پى در فقه داشته ام اخيراً بدين نتيجه رسيدم كه هيچ گونه تفاوتى بين شهادت زن و مرد وجود ندارد ، بلكه آنچه مى تواند تساوى بين آنان را مسلّم نمايد عدالت آنهاست، كه در اين ويژگى بزرگ تفاوتى بين آنها نيست، و اصولاً اين سخن و برداشت مقتضاى اصل فقهى است كه اين جانب در #كتاب_شهادت بحث نموده ام ، و به مجموعه دلايل و براهين آن پرداخته ام .
در مسائل حدود روشن و واضح است، زيرا كه شارع مقدّس در احكامش نسبت به هيچ كسى چشم پوشى نكرده بويژه در موارد و احكام و حدودى كه آبروى افراد جامعه به آن بستگى دارد.
🔹امّا در باب حدود عرض ، و جايى كه آبروى افراد در معرض خطر قرار مى گيرد، شارع مقدّس اسلام ، اجراى اين گونه حدود را از كسى مطالبه نمى كند ، و اصولاً بناى خويش را بر عدم اجراى قوانين حدود مى گذارد،
👈لذا با چهار مرتبه و اقرار چهار مرد عادل آن هم از روى وجدان دينى محقّق خواهد شد در حدودى كه مربوط به حفظ آبروى افراد جامعه است، و اگر سه شاهد و گواه بر امرى شهادت دهند، مقبول نيست
🔶بنابراين، اگر چنانچه #شهادت و گواهى #دو_زن را برابر يك مرد مى داند ، بخاطر ايجاد محدوديتها و تنگاهايى است كه آبروى افراد اجتماع از #آسيبهاى گوناگون در أمان باشد،
🔶و اصولاً مى توان گفت كه حفظ و حراست از مرزهاى مختلف عرضى در #زنان با اهميت تر از مردان است ، زيرا اگر خداى ناخواسته آبروى زنى در معرض تهديد و مخاطره قرار گيرد، تمام وجود و هستى اش در معرض آسيبهاى اجتماعى قرار گرفته است، در صورتى كه در مورد مردان چنين چيزى وجود ندارد
👈 و لذا اگر شارع مقدّس اسلام، زنان را از محدوديتهاى افزونترى برخوردار نموده است، بدين جهت است كه از ورود در مسائل عرضى و آسيبهاى اجتماعى خوددارى نمايند، ولى در بقيّه موارد شهادت و گواهى زنان همانند شهادت مردان است در صورتى كه آنان عادل باشند.
🔶مورد ديگرى كه در قرآن بدان تصريح شده است مسئله ديون است كه پروردگار جهانيان نيز علّت آن را بيان فرموده، بدون اينكه هيچ نقص شخصيتى اجتماعى و فردى وجود داشته باشد.
اگر خداوند متعال در قرآن مجيد شهادت و گواهى دو زن عادل را به منزله يك مرد دانسته است، بدين معناست كه اگر به يكى از آنان فراموشى دست داد، بر ديگرى است كه او را آگاه نمايد.
👈توجه به كلام فقيه بزرگ و نامور شيعه مرحوم شيخ مفيد ـ رضوان اللّه تعالى عليه ـ در باب نكاح مى تواند راهگشاى بسيارى از مسائل غامض و پيچيده عصر حاضر باشد، آن فقيه بزرگوارى كه در باب نكاح بر اين باور است كه شهادت و گواهى دو زن عادل همانند شهادت و گواهى دو مرد عادل است. و در امورى كه از مختصات زنان به حساب مى آيد شهادت مرد حجّت نيست، پس چگونه مى توان گفت كه #حقوق_زنان تضييع شده و يا شخصيت آنان از بين رفته است؟
👈بنابراين، از آيه شريفه مذكور نمى توان استفاده كرد كه #شهادت دو زن برابر يك مرد است، بلكه يك زن در برابر يك مرد ، منتها گاهى به احتمال اينكه زن گواهى دهنده برخى از مطالب را در محضر دادگاه فراموش مى كند، زن ديگرى به همراه او مى آيد كه در صورت نسيان و فراموشى برخى از چيزهايى كه به عنوان قرينه و دليل و حجّت قرار مى گيرد او را تذكّر و يادآورى نمايد.
http://quranpuyan.com/yaf_postsm12956_shhdt-znndr-qrn--brrsy-ry-mkhtlf-dr-bb-lzwm-grwhy-dw-zn-bjy-yk-mrd.aspx#post12956
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یار ما چون گیرد آغاز سماع
قدسیان بر عرش دست افشان کنند
#حافظ
سلام
صبحتان سلامت
🆔 @quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ آداب سخن گفتن از منظر قران کریم
#مؤثر و #رسا سخن بگوییم
در آیه ۶۳ سوره #نساء خطاب به پیامبر شیوه ی سخن گفتن با منافقان تبیین شده است.
أُولَـٰئِكَ الَّذِينَ يَعْلَمُ اللَّـهُ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَعِظْهُمْ وَقُل لَّهُمْ فِي أَنفُسِهِمْ قَوْلًا بَلِيغًا
خرمدل : آنان کسانیند که خداوند میداند در دلهایشان چیست (و پندارشان بر چه روال و گفتارشان در چه مسیری است). پس از ایشان کنارهگیری کن (و به سخنانشان توجّه مکن و به سوی حق دعوتشان نما) و اندرزشان بده و با گفتار رسائی که به (اعماق) درونشان رسوخ کند با آنان سخن بگوی (و نتائج اعمالشان را بدیشان گوشزد نما)
https://goo.gl/9Zt6Ax
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣ تدبر در سوره #بروج
❓ پرسش: در آيه ۱ سوره بروج، منظور از بروج چيست؟
پاسخ ۲ :
سه آیه اول قسم ، وآیه ۴ جواب قسم ، و بقیه آیات پاراگراف ، فرع برآیه ۴ است .
چنانکه می دانیم و تا کنون در اینهمه موارد دیده ایم ، بین قسم و جواب آن باید نسبت و سنخیتی وجود داشته باشد ، و اینجا هم مستثنی نیست.
لذا سه آیه اول پاراگراف باید به مراحل و چگونگی مجازات اشخاصی که در آیه ۴ مطرح شده ، اشارات سمبلیک داشته باشد .
لذا با توجه به این نکته ، و نیز با توجه به «درس» و «درب» ، «آسمانِ دارنده برجها» کنایه از گذشت ماه ها و سالهاست و «روز موعود» هم می تواند روز قیامت باشد ( و نیز هر روزی که وعده آن داده شده مثلاً روز پیروزی اسلام و یا ظهور امام حق و خلاصه هر روز مبارکی که وعده داده شده) که در اثر گذشت ماه ها و سالها زمان وقوع آن خواهد رسید
از تفسير مهندس گنجه ای
https://v.ht/boroj
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✴️ پرسش و پاسخ قرانی:
❓آیا زوجه از اموال غیر منقول شوهرش #ارث نمی برد؟
👌🔹نظر متفاوت آيت الله صانعي در خصوص #ارث_زوجه در مصاحبه با نشریه پیام زن
🔹پیام زن: در باب #ارث معروف این است که زوجه از اموال شوهرش، از غیر منقول و از زمین ارث نمی برد. آیا نظر حضرت عالی نیز همین است؟
🔶آیت اللّه صانعی: مرحوم «سیدمرتضی» و همین طور «ابن زهره» مدعی هستند که زن از همه اموال شوهر ارث می برد؛ هم از منقول و هم از غیر منقول. منتهی از منقول، از عین ارث می برد و از غیر منقول از قیمت ارث می برد و این مسأله، بحث بسیار ارزشمندی در باب ارث است.
در قانون مدنی ما آمده است که زن از غیر منقول ارث نمی برد، از ساختمان قیمت می برد و از زمین هم ارث نمی برد. البته مسأله اختلافی است. آیا چه جور زنی ارث نمی برد، زن بچه دار یا زن بی بچه؟ آیا از زمینی که ارث نمی برد زمین خانه است یا مطلقِ زمین؟
البته قانون مدنی ما خیلی توسعه داده است، گفته است که نخیر زن از هیچ یک ارث نمی برد، چه از زمین خانه، چه از زمین باغ. از ساختمان هم قیمت را ارث می برد، چه بچه دار باشد، چه بدون بچه.
با اینکه می گویند معروف و مشهور بین فقهاء این است که فقط زن بدون بچه ممنوع می شود نه زن بچه دار. ولی به هر حال ما، بعد از مطالعات و بحثهای زیاد به آن نظر سیدمرتضی رسیده ایم. نتیجه اینکه #زن از همه #اموال_شوهرش_ارث می برد لکن از منقول عین اش را می برد و از غیر منقول قیمتش را.
🔸پیام زن: این قانون نیز وجود دارد که اگرشوهر تنها وارث همسرش باشد تمام اموال او را به #ارث می برد اما اگر زن تنها وارث شوهرش باشد تنها یک چهارم سهم او می شود و مابقی در اختیار حکومت قرار می گیرد.نظر حضرت عالی در این مورد چیست؟
🔶آیت اللّه صانعی: این بحثی است که در اینجا مجال طرح ادله اش نیست اما به نظر من اگر مردی از دنیا برود و تنها وارثش زنش باشد همه ارث او، در زمان غیبت و بلکه از عصر امام صادق(ع) به بعد به او داده می شود. و این مطلب مطابق با احتیاط است و بلکه خالی از قوت هم نیست
💫نقل از پايگاه اطلاع رساني حوزه
http://quranpuyan.com/yaf_postst1631_zn-w-shwhr-chqdr-z-ykdygr-rth-my-brnd.aspx
@quranpuyan
پخش زنده مراسم بزرگداشت هفتمین روز رحلت
حضرت آیت الله العظمی صانعی(ره)
با سخنرانی آیت الله سروش محلاتی
از طریق صفحه اینستاگرام برگزار می گردد.
http://instagram.com/ayatullah.saanei
زمان پخش : پنجشنبه 27 شهریور
ساعت : 20:30
مکان: قم – دفتر آیت الله العظمی صانعی
@saanei_office