.
#آیههاینور
🌸🍃
🍃
❤بسم الله الرحمن الرحیم❤
وَاللهُ الْغَنِیُّ وَأَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ
و خداوند بى نياز است
و شما همه نيازمنديد
🌹 سوره محمد ، آیه ۳۸
🍃
🌸🍃
کانال قرآن پویان
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💐👌شما هم در 📖#قرائت_روزانه یک صفحه از قرآن به همراه #ترجمه با ما همراه شوید
❇️🌹بلطف خدا و استقبال مخاطبان عزیز
هر روز فایل صوتی🎧 قرائت #ترتيل يك صفحه از قران كريم را به همراه عکس متن عربی آن صفحه ، فایل صوتی تفسیر و توضیح صفحه وگزیده نڪات تفسیری ،از ابتداي قران، در كانال ارسال نموده ایم.
✍تاکنون سوره های :🔻
حمد-بقره-آلعمران-نساء-مائده-انعام-اعراف-انفال-توبه-یونس-هود-یوسف
به اتمام رسیده که جهت دسترسی به آنها میتوانید از #هشتگهای زیر استفاده نمایید.
#سوره_مبارڪہ_بقره
#سوره_مبارڪہ_آلعمران
#سوره_مبارڪہ_نساء
#سوره_مبارڪہ_مائده
#سوره_مبارڪہ_انعام
#سوره_مبارڪہ_اعراف
#سوره_مبارڪہ_انفال
#سوره_مبارڪہ_توبه
#سوره_مبارڪہ_یونس
#سوره_مبارڪہ_هود
#سوره_مبارڪہ_یوسف
✅ و به لطف پروردگار از امروز 👇
📖#سوره_مبارڪہ_رعد
را شروع خواهیم نمود.
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_رعد آیات 1 تا 5
📄#صفحـہ_249
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_249
❇️#نشانههای_خدا در آسمان و زمین و جهان گیاهان
💠اللَّهُ الَّذِي رَفَعَ السَّماواتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ وَ سَخَّرَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّى يُدَبِّرُ الْأَمْرَ يُفَصِّلُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ بِلِقاءِ رَبِّكُمْ تُوقِنُونَ
🌱«الله»، کسی ست که آسمانها را بدون ستونهایی که آنها را ببینید، برافراشت. آنگاه بر تخت فرمانروایی (جهان) مستقر شد (و شروع به حکم رانی کرد) و خورشید و ماه را (برای منافع مهمی) رام و مسخّر کرد؛ بهطوری که هر یک تا زمانی معین در حرکتاند. (خداوند،) کار (عالم هستی) را تدبیر میکند (و) آیات و نشانهها(یش) را توضیح میدهد. باشد که شما به روبهرو شدن با پروردگارتان یقین پیدا کنید.
رعد - ۲
🔷✨بعد از بیان حروف مقطعه، به تشریح قسمت مهمى از دلائل توحید و نشانههاى خدا در جهان آفرینش مىپردازد، و چه زیبا مىگوید: «خدا همان کسى است که آسمانها را چنانکه مىبینید بدون ستون برپا داشت» یا آنها را «با ستونهاى نامرئى برافراشت» (اللَّهُ الَّذِی رَفَعَ السَّماواتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها).
🔷✨این آیه پرده از روى یک حقیقت علمى برداشته که در زمان نزول آیات، بر کسى آشکار نبود، چرا که در آن زمان «هیئت بطلمیوس» بر محافل علمى جهان و بر افکار مردم حکومت مىکرد، و طبق آن آسمانها به صورت کراتى تو در تو همانند طبقات پیاز روى هم قرار داشتند ولى حدود هزار سال بعد از نزول این آیات، علم و دانش بشر به اینجا رسید که افلاک پوست پیازى، بکلى موهوم است و آنچه واقعیت دارد، این است که کرات آسمانى هر کدام در مدار و جایگاه خود، معلق و ثابتند، بىآنکه تکیه گاهى داشته باشند، و تنها چیزى که آنها را در جاى خود ثابت مىدارد، تعادل قوه جاذبه و دافعه است.
این تعادل جاذبه و دافعه به صورت یک ستون نامرئى، کرات آسمان را در جاى خود نگه داشته است.
🔷✨سپس مىفرماید: خداوند «بعد (از آفرینش این آسمانهاى بىستون که نشانه بارز عظمت قدرت بىانتهاى اوست) بر عرش استیلا یافت» و زمام تدبیر جهان را در کف قدرت گرفت (ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ).
👈بعد از بیان آفرینش آسمانها و حکومت پروردگار بر آنها، سخن از تسخیر خورشید و ماه مىگوید: او کسى است که: «خورشید و ماه را مسخر و فرمانبردار و خدمتگذار ساخت» (وَ سَخَّرَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ).
اما این نظام جهان ماده جاودانى و ابدى نیست، «و هر کدام (از این خورشید و ماه) تا سر آمد مشخصى که براى آنها تعیین شده است در مسیر خود به حرکت ادامه مىدهند» (کُلٌّ یَجْرِی لِأَجَلٍ مُسَمًّى).
🔷✨و به دنبال آن مىافزاید که: این آمد و شدها و دگرگونیها بىحساب و کتاب نیست و بدون نتیجه و فایده نمىباشد بلکه «اوست که همه کارها را تدبیر مىکند» (یُدَبِّرُ الْأَمْرَ). و براى هر حرکتى حسابى، و براى هر حسابى هدفى در نظر گرفته است.
«او آیات خویش را براى شما بر مىشمرد و ریزه کاریهاى آنها را شرح مىدهد تا به لقاى پروردگار و سراى دیگر ایمان پیدا کنید» (یُفَصِّلُ الْآیاتِ لَعَلَّکُمْ بِلِقاءِ رَبِّکُمْ تُوقِنُونَ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_249
❇️#آیه5رعد
💠وَ إِنْ تَعْجَبْ فَعَجَبٌ قَوْلُهُمْ أَ إِذا كُنَّا تُراباً أَ إِنَّا لَفِي خَلْقٍ جَدِيدٍ أُولئِكَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ وَ أُولئِكَ الْأَغْلالُ فِي أَعْناقِهِمْ وَ أُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فِيها خالِدُونَ (۵/رعد)
🌱اگر تعجّب میكنی پس عجيب گفتار آنهاست (كه میگويند:) آيا آنگاه كه خاك شديم، آيا به آفرينش تازهای در میآييم؟ آنانند كسانیكه به پروردگارشان كفر ورزيدند و همانانند كه غُلها در گردنشان باشد و همانانند همدم آتش كه در آن جاودانهاند.
🔹انكار معاد يعنی انكار قدرت، عدالت و حكمت خداوند و اين كفر است.
«أُولئِكَ الَّذِينَ كَفَرُوا»
🔹منكر معاد چون تمام هدفش دنياست، به غل و زنجير ماديّت، هواپرستی، جهل و خرافات مبتلا میگردد و اينچنين كسی در آخرت نيز در غل و زنجير عذاب الهی خواهد بود. «الْأَغْلالُ»
🔹غل و زنجير در قيامت بر روی گردن منكرين نيست تا بتوانند آن را بردارند، بلكه چنان به درون گردنشان فرو رفته كه قابل برداشتن نيست. «فِي أَعْناقِهِمْ»
🔹منكر معاد چون توشهای برای رهايی خود از قهر الهی فراهم نكرده، هميشه در عذاب باقی است. «خالِدُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹پیام های آیات ۶-۱ سوره فرقان از تفسیر نور
۱- هم نظام تکوینی انسان(آفرینش او که به قدرت خدا انجام گرفته)سزاوار
تحسین است، «فَتَبارَکَ اللّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِینَ» و هم نظام تشریعی او(نزول قرآن و تدوین احکام دین). «تَبارَکَ الَّذِی نَزَّلَ»
۲- رسالت پیامبر اسلام جهانی است. «لِلْعالَمِینَ»
۳- وظیفه ی انبیا هشدار و انذار است. «نَذِیراً»
۴- خداوند بی نیاز است. لَهُ مُلْکُ السَّماواتِ ... لَمْ یَتَّخِذْ (نیاز به فرزند برای جبران
کمبودهاست و کسی که حکومت هستی به دست اوست چه کمبودی دارد؟!)
۵- تدبیر هستی،به دست خالق هستی است. لَهُ مُلْکُ السَّماواتِ ... خَلَقَ کُلَّ شَیْءٍ
۶- با مشرکان نیز مستدل سخن بگویید. لا یَخْلُقُونَ ... لا یَمْلِکُونَ حیوان،
۷- دلیل بندگی انسان،قدرت خداوند بر حلّ مشکلات و بازشدن گره های اوست و بت ها فاقد این آثارند. «لا یَمْلِکُونَ»
۸- کسی که از خود ضرری را دفع نکند و برای خود نفعی را جلب نکند،برای دیگران حتماً کاری نخواهد کرد. «لِأَنْفُسِهِمْ»
۹- کار انسان،یا باید با هدف دنیوی همراه باشد،یا با هدف اخروی و بت ها در
هیچ یک کارایی ندارند. «وَ لا حَیاهً وَ لا نُشُوراً»
۱۰- کفّار،کفر خود را با دروغ خواندن کتب آسمانی توجیه می کنند. «إِنْ هَذا إِلاّ إِفْکٌ افْتَراهُ»
۱۱- عظمت قرآن را مخالفان نیز پذیرفته اند. «أَعانَهُ عَلَیْهِ قَوْمٌ»
۱۲- عوام فریبی از طریق تحقیر وتهمت و مانع هدایت دیگران شدن،از بدترین گناهان است. «ظُلْماً وَ زُوراً»
۱۳- در بیان مطالب مخالفان،امانت را مراعات کنید. «قالُوا أَساطِیرُ الْأَوَّلِینَ»
۱۴- راه توبه حتّی برای کفّاری که قرآن را افسانه و پیامبر را دروغ پرداز می خوانند، باز است. «إِنَّهُ کانَ غَفُوراً رَحِیماً»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسشوپاسخقرآنی.
❓آيا #رسول با #نبي متفاوت است؟ ازنظر قران چه اختلافي با هم دارند؟ نبوت و رسالت چه رابطه اي با هم دارند.؟
🛑قسمت هفتم:
🌐♦️جمع بین روایات وقرآن
👈در روایات تفاوت به غرض و مسولیت نیست بلکه فرق به چگونگی ارتباط پیامبران الهی با عالم ربوبی بر می گردد. یک عده در خواب فرشته را می دیدند و در بیداری نمی دیدند که روایات به آنها اطلاق #نبی می کند و آنهایی که ملک وحی را فقط در عالم خواب می دیدند آن می شود #رسول. مثل پیامبر اسلام و حضرت ابراهیم.
♦️برای رسیدن به جواب هم از آیات و هم روایات استفاده می کنیم.آیات که از آن استفاده می شود لا فرق به لحاظ ماموریت و مسولیت، غایت و غرض است و روایات با آن کاری ندارد.روایات که می گوید فرق وجود دارد نحوه ارتباط را بیان می کند و آیات هم نسبت به این قضیه کاری ندارد فقط کلی گفته و مصداق مشخص نکرده.
روایات آمده و گفته به آنهایی که نحوه ارتباطشان این است که «یری فی المنام و یسمع الصوت و لایعاین فی الملک» در بیداری نمی بیند پس آن نبی است و آن که هم یری فی المنام و هم یسمع الصوت و یعاین الملک آن رسول است.
حالا این گونه فرق گذاشتن چه فایده ای دارد؟ نکته ای هم دارد؟ سوری است یا تفاوت لفظی است؟ یا اینکه واقعا نکته ای در آن است؟
♦️👈از این روایات استفاده می شود که این نحوه تفاوت در ارتباط بر می گردد به درجه و مقامات انبیاء که تفاضل است در بین انبیاء. یعنی اگر ما همان کتاب کافی باب سوم که در مورد فرق بین محدث و #نبی و #رسول بود را بر گردیم به باب قبلی آن یعنی باب طبقات انبیاء ورسل است که چهار دسته کرده و همه شراح کافی این گونه فهمیدند که به نظر من هم این درست است (مرحوم فیض، مرحوم ملاصدرا، مرحوم ملاصالح، مرحوم مجلسی )همه وقتی به احادیث طبقات انبیاء رسیدند و این را شرح کردند مرحوم آقای شعرانی درحواشی شرح ملاصالح، همه استنباطشان این است که این درجات را بیان می کند تا می رسد به کسی که هم یری فی المنام وهم یسمع الصوت و هم یعاین الملک که آن می شود رسول که می گویند این برترین است.
👈پس بنابراین این نحوه تفاوت در نحوه ارتباط بی وجه هم نیست و این علامت رمز و نشانه است از اینکه انبیاء در تفاوت وجودیشان تفاوتهایی با هم دارند. قرآن کریم این مطلب را کلی بیان کرده و روایات هم این را تبیین کرده است.
🖋درس کلام جدید - وحی پژوهی و حقیقت نبوت استاد ربانی
جلسه 29.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5426_y-rswl-b-nby-mtfwt-st---znZr-qrn-chh-khtlfy-b-hm-drnd.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✨امام جواد (ع)✨
مَنِ استَحسَنَ قَبيحاً كانَ شَريكا فيهِ.
هرکه کار زشتی را نیک بشمارد در آن کار شریک است.
بحارالانوار ج ۷۵ ص ۸۲
◾️شهادت حضرت جواد الائمه امام محمدتقی(ع) تسليت باد
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
بخشی از دعای امام جواد(ع)
"برای رفع ظلم و ستم از جهان"
☆ خداوندا! براستی که ظلم بندگانت در سرزمین های تو قدرت یافته تا آنجا که عدالت را از بین برده است و راه های هدایت را قطع نموده، و حق را از میان برداشته و صدق و راستی را نابود کرده و خیر و نیکی را مخفی نموده و بدی ها را آشکار کرده و نور تقوا را خاموش کرده و هدایت را از بین برده و خیر و برکت کنار گذاشته شده و کجی و خروج از حق را تثبیت کرده و فساد و تباهی را رشد داده و دشمنی را بین مردم تقویت نموده و ستمگری را گسترش داده و از حدّ، تجاوز کرده است.
🤲خداوندا! پروردگارا! چیزی جز سلطنت و قدرت تو آنها را بر طرف نمی کند و هیچ کس قادر به نجات مردم از دست آنان نیست مگر لطف و بخشش تو.
مُهَجُ الدَّعَوات ص ۳۱۵
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_رعد آیات 6 تا 13
📄#صفحـہ_250
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_250
❇️#علم_بیپایان_خداوند
💠اللَّهُ يَعْلَمُ ما تَحْمِلُ كُلُّ أُنْثى وَ ما تَغِيضُ الْأَرْحامُ وَ ما تَزْدادُ وَ كُلُّ شَيْءٍ عِنْدَهُ بِمِقْدارٍ
🌱خدا از آنچه که هر (موجودِ) ماده حمل میکند و آنچه (از نطفه یا جنین) که رحِمها نگه میدارند و آنچه اضافه میکنند (و بیش از یک جنین در آن رشد میکند)، آگاه است، و هر چیزی نزد او اندازهای دارد.
رعد - ۸
🔷✨در این بخش سخن از علم وسیع پروردگار (علم به نظام آفرینش و علم به اعمال بندگان) و آگاهى او بر همه چیز است.
نخست مىگوید «خداوند از جنینهایى که هر زن- یا هر حیوان ماده- حمل مىکند آگاه است» (اللَّهُ یَعْلَمُ ما تَحْمِلُ کُلُّ أُنْثى).
نه تنها از جنسیت آن، بلکه از تمام مشخصات، استعدادها، ذوقها، و نیروهایى که بالقوه در آن نهفته شده آگاه است.
«و (همچنین) آنچه را که رحمها کم مىکنند و قبل از موعد مقرر بیرون مىریزند» مىداند (وَ ما تَغِیضُ الْأَرْحامُ).
«و (همچنین) از آنچه از موعد مقرر افزون نگاه مىدارند» نیز باخبر است (وَ ما تَزْدادُ).
👌سپس قرآن اضافه مىکند: «و هر چیز در نزد خدا به مقدار و میزان ثابت و معین است» (وَ کُلُّ شَیْءٍ عِنْدَهُ بِمِقْدارٍ).
تا تصور نشود که این کم و زیادها بىحساب و بىدلیل است، همان گونه که اجزاى جنین و خون رحم، همه داراى حساب و کتاب است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_250
❇️#آیه11رعد
💠لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ (۱۱/رعد)
🌱برای انسان فرشتگانی است كه پیدرپی او را از پيشرو و از پشت سر از فرمان خداوند حفاظت میكنند. همانا خداوند حال قومی را تغيير نمیدهد تا آنكه آنان حال خود را تغيير دهند و هرگاه خداوند برای قومی آسيبی بخواهد پس هيچ برگشتی برای آن نيست و در برابر او هيچ دوست و كارساز و حمايت كنندهای برای آنان نيست.
🔹خداوند انسان را رها نمیگذارد. «لَهُ مُعَقِّباتٌ»
🔹گروهی از فرشتگان الهی، محافظ انسانها هستند. «لَهُ مُعَقِّباتٌ»
🔹خداوند انسان را از حوادث غير مترقّبه حفظ میكند، «لَهُ مُعَقِّباتٌ ... يَحْفَظُونَهُ» نه از حوادثی كه با علم وعمد برای خود بوجود میآورند. «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ»
🔹خطرات وحوادث گوناگون، انسان را احاطه كرده است. «مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ»
🔹خداوند نعمتی را كه عطا فرمايد پس نمیگيرد، مگر آنكه مردم، آن نعمت را ناسپاسی كنند. «إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ»
🔹به سراغ شانس و بخت اقبال و فال و نجوم نرويد، سرنوشت شما به دست خودتان است. «حَتَّی يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ»
🔹حفاظت خداوند تا زمانی است كه انسان، كفران نعمت نكند وگرنه از لطف الهی محروم و به حال خود رها خواهد شد. «إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً»
🔹برخورداری از نعمتهای ظاهری و بيرونی، وابسته به كمالات نفسانی و حالات درونی است. «حَتَّی يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ» در جای ديگر میفرمايد: وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ ...
🔹ارادهی خداوند بالاتر از همهی ارادههاست. «إِذا أَرادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹نکات سوره فرقان از تفسیر عبدالعلی بازرگان
فرقان : ۱
تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَى عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَـمِينَ نَذِيرًا
[چقدر] بركتآفرين است
۱- آنکه فرقان را بر بنده خويش نازل کرد
۲- تا هشدار دهندهای برای جهانيان باشد
۱- برکت، هر خير و فايدهای است که دوام و افزايش داشته باشد و تبارک [در باب افتعال- ارتباط خالق با خلق] که ۹ بار در قرآن تکرار شده، برکت بخشيدن خدا به جهان هستی و بندگان را وصف ميکند. علاوه بر اين سوره، سوره مُلک نيز با کلمة تبارک آغاز شده است [تَبَارَكَ الَّذِی بِیَدِهِ الْمُلْكُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ]، با اين تفاوت که در سورة ملک، برکت بخشيدن خدا را در ملک هستي، آفرينش آدمی و آفرينش طبقات حفاظتی جوّ زمين نشان ميدهد و در اين سوره، برکت او را در نزول فرقان بر پيامبر(ص) برای بيم دادن بندگان از عواقب شرک و گمراهي.
۲- «فرقان» مصدر «فرق» [جدائی]، محک و معياری است که با آن فرق ميان حق و باطل را ميتوان تشخيص داد. به معنای شناخت و قوة تميز و تشخيص نيز آمده است؛ قرآن به مومنین وعده داده است اگر پروای الهی داشته باشند خدا «فرقانی» [بصيرت و شناختی] برای آنها قرار ميدهد تا نيک و بد را بشناسند [انفال ۲۹ (۸:۲۹) ]. همچنين جنگ بدر را نيز که ميان مؤمنين و مشرکين [حق و باطل] خط کشی قاطعی شد، «يومالفرقان» [روز جدا شدن] ناميده است [ انفال ۴۱ (۸:۴۱) ].
فرقان صفتی است برای کتابی که خدا بر پيامبر اسلام نازل کرده، به اعتبار نقش محک و معيار تشخيص بودن آن، در کنار نقش هدايتی عام و خاصی که دارد: هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ [بقره ۱۸۵ (۲:۱۸۵) ]
علاوه بر آن، تورات نيز برای اهل کتاب فرقان محسوب شده است [بقره ۵۳ (۲:۵۳) ، آلعمران ۴ (۳:۴) و انبياء ۴۸ (۲۱:۴۸) ].
فرقان : ۸
أَوْ يُلْقَى إِلَيْهِ كَنزٌ أَوْ تَكُونُ لَهُ جَنَّةٌ يَأْكُلُ مِنْهَا وَقَالَ الظَّالِـمُونَ إِن تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَّسْحُورًا
يا چرا گنجی بر او افکنده نشده؟ یا چرا باغی ندارد که از [ميوه] آن بخورد؟ و [اين] ستمگران [به آنهائی که گرايش پيدا کرده بودند] گفتند: شما جز از مردی جادو زده پیروی نميکنيد. ۶
۶- به اين ترتيب منکران پيامبر ده بهانه مطرح کردند:
۱- قرآن دروغ است
۲- به یاری بيگانگان تهيه شده
۳- رونویسی از افسانههای کهن است
۴- بر او مرتبا ديکته ميشود
۵- چرا غذا ميخورد
۶- چرا خرید ميکند
۷- چرا فرشته ای به حمايتش نيامده
۸- چرا گنجی ندارد
۹- چرا باغی ندارد
۱۰- اصلا آدم جادو شده است!
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛