🚩🌐همراه با #كاروان_عاشورا
🛑قسمت چهارم :
پیوستن حر به سپاه امام و گفتگوی او با لشکر عمرسعد که چرا پیشنهادات امام حسین را نپذیرفتید!؟
🌱"حر گفت: به خدا سوگند خود را ميان بهشت و درزخ مخير مي بينم و حتماً بهشت را انتخاب خواهم كرد [ صفحه 86] گرچه قطعه قطعه شده و يا به آتش بسوزم. سس به اسب خويش زد و به #حسين (ع) پيوست و گفت: فدايت شوم اي پسر رسول خدا؛ من كسي هستم كه مانع بازگشت تو شده و تو را در اين مكان فرود آوردم. سوگند به خدايي كه جز او خدايي نيست هرگز گمان نمي كردم كه اين قوم پيشنهادهاي تو را رد كرده و كار به اينجا بكشد. با خود گفتم: اشكالي ندارد برخي از دستورات آنان را اطاعت كرده كه نپندارند عليه آنها طغيان كرده ام و آنها پيشنهادهاي حسين را خواهند پذيرفت. به خدا قسم اگر مي دانستم پيشنهادهاي تو را قبول نمي كنند هرگز پا در ركاب نمي گذاشتم و اكنون براي توبه به سوي تو آمده ام و با جان خويش تو را ياري مي كنم تا در مقابلت بميرم، آيا اين توبه قبول است؟ حسين گفت: بله خدا توبه ي ترا مي پذيرد و تو را مي بخشد، نامت چيست؟ گفت من حر بن يزيد هستم. #حسين گفت: تو حري (آزاده اي) آنچنان كه مادرت تو را ناميد. انشاءاللَّه در دنيا و آخرت آزاده خواهي بود. از اسب پايين بيا. حر گفت: اگر من جزء سواركارانت باشم بهتر از اين است كه جزء پيادگانت باشم. بر اسبم مدتي با ايشان مي جنگم و سرانجام كارم پايين آمدن خواهد بود. حسين گفت: خدايت
"رحمت كند هر چه در نظر داري انجام بده.حر مقابل يارانش رفت و گفت: اي قوم، آيا يكي از پيشنهادهاي حسين را قبول نمي كنيد تا خداوند شما را از جنگ و گشتن او معاف بدارد؟ گفتند: اين سخنان را به امير عمر بن سعد بگو. حر با او همان سخنان را تكرار كرد. عمر گفت:
👈مايل بودم، و اگر راهي داشتم و مي توانستم انجام مي دادم. حر گفت: اي مردم كوفه، مادران شما عزادار و گريان شوند، زيرا حسين را دعوت كرده و وقتي به سوي شما آمد تسليمش نموديد. گمان مي كرديد خود را فداي او مي كنيد اما دشمنش شده و قصد كشتن او را داريد. محبوسش كرده و راه بر او بسته ايد. و از هر طرف محاصره اش نموده و نمي گذاريد خود و خانواده اش به جاي امني از سرزمين بزرگ خدا برود و مانند اسيري شده كه سود و زيان خود را مالك نيست.
💔خود، زنان، بچه ها و يارانش را از آب فرات كه يهود، مجوس و مسيحي از آن نوشيده و خوكها و سگها در آن شنا مي كنند، منع كرده ايد و اكنون تشنگي بر آنان غالب شده است. (بدانيد كه) با فرزندان محمد (ص) رفتار بدي نموديد! اگر توبه نكنيد و از كاري كه در اين زمان بر آن مصمم هستيد دست بر نداريد خدا در تشنگي قيامت سيرابتان نكند. در اين لحظه پيادگان سپاه دشمن حمله كرده و او را تير باران نمودند.
📚 از کتاب قيام جاويد ؛ ص138
ترجمه مقتل الحسين" ابي مخنف/ ترجمه و تصحيح حجت الله جودكي
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
خدایا گرفتاری بزرگ شد و پوشیده بر ملأ گشت و پرده کنار رفت و امید بریده گشت و زمین تنگ شد و خیرات آسمان دریغ شد و پشتیبان تویی و شکایت تنها به جانب تو است، در سختی و آسانی تنها بر تو اعتماد است،
خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست آن صاحبان فرمانی که اطاعتشان را بر ما فرض نمودی و به این سبب مقامشان را به ما شناساندی، پس به حق ایشان به ما گشایش ده،
گشایشی زود و نزدیک همچون چشم بر هم نهادن یا زودتر،
ای محمّد و ای علی، ای علی و ای محمّد، مرا کفایت کنید که تنها شما کفایتکنندگان منید و یاریام دهید که تنها شما یاریکنندگان منید،
ای مولای ما ای صاحب زمان، فریادرس، فریادرس، فریادرس، مرا دریاب، مرا دریاب، مرا دریاب، اکنون، اکنون، اکنون، با شتاب، با شتاب، با شتاب، ای مهربانترین مهربانان به حق محمّد و خاندان پاک او.
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
تحلیل رفتار امام حسین در شب عاشورا
نفی #دشمن_ستیزی_اجباری
◾️استاد مطهری درباره این پرسش که چرا حسین در شب عاشورا اصحابش را مرخص کرد ؟ جواب می دهد: چون می خواست کوچکترین اجباری در کار نباشد ولو اجبار یک بیعت یا رودربایستی. می خواست مردم راه خود را در کمال بصیرت و آگاهی و آزادی انتخاب کنند.
◾️مردم گله نیستند که برای آنها جاده بسازیم و به سمت و سویی کشیده شوند و احدی حق تخلف از راهی که ما تعیین می کنیم را نداشته باشد.
◾️ارزش عاشورا به همین هاست، همین بخش هایی که در جای جای عاشورا دیده می شود:
◾️آنکه می خواهد هزینه بدهد، باید آماده باشد. هیچ کس نمی تواند هزینه مبارزه را بر دیگران تحمیل کند. مبارزه هزینه دارد. هزینه ها گاهی ایثار و فداکاری میدان جنگ و زخم بدن است اما گاهی هزینه های متنوع اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است. آیا توده های مردم که می خواهند این هزینه ها را بپزدازند و روزبه روز جیبشان کوچکتر می شود، امادگی دارند؟
🔸 سخنرانی استاد سروش محلاتی در انجمن اندیشه و قلم و
خانه اندیشمندان علوم انسانی
@quranpuyan
✅ وقايع روز #هفتممحرم سال 61هجری
🍁 🍂7محرم - نامه عبيدالله بن زياد به عمر بن سعد مبني بر سختگيري بر امام حسين(ع) - سال 61 هجري قمري
🍁⭕️👈 پس از آن كه عمر بن سعد وارد كربلا گرديد، پيكي به نزد #امام_حسين(ع) فرستاد و از آن حضرت پرسش كرد، كه به چه منظوري به اين ديار روي آورده است و امام حسين(ع) در پاسخش فرمود: آمدن من به اين سرزمين به خاطر دعوت همشهري هاي شما بوده است، كه با ارسال هزاران نامه، مرا به سوي خود خواندند. هم اينك اگر از ادامه حركت من ناخرسنديد، من اصراري بر آن ندارم و حاضرم برگردم.👉
عمر بن سعد، پس از دريافت پاسخ امام حسين(ع)، دلگرم و به ايجاد #صلح و سازش اميدوار گرديد.
از آن پس ميان امام حسين(ع) و عمر بن سعد، پيام هاي ديگري نيز مبادله و موجب فروكش كردن حساسيت هاي ابتدايي و كاستن خصومت طرفين شد.
امّا عبيدالله بن زياد، عامل #يزيد بن معاويه در كوفه، كه بر جريان كربلا و نحوه رفتار عمر بن سعد با امام حسين(ع) إشراف و نظارت داشت، حاضر به مصالحه و پايان ماجرا بدون خون ريزي نبود و تلاش مي كرد كه اين أمر را سخت تر و حادتر نمايد.
🍁👈بدين جهت، در هفتم محرم نامه اي براي عمر بن سعد نوشت و به وي دستور داد كه بر امام حسين(ع) سخت گيرد و ميان وي و آب #فرات حايل گردد و نگذارد كه آن حضرت و يارانش از رود فرات استفاده كنند، تا در فشار قرار گرفته و تسليم گردند.
عمر بن سعد كه به خاطر دلبستگي به حكومت "ري" ، حاضر به انجام هر كاري شده بود، فرمان عبيدالله را بي درنگ به اجرا در آورد و عمرو بن حجّاج زبيدي را با پانصد سواره نظام، موكل آب فرات نمود، تا از دسترسي ياران امام حسين(ع)، به شريعه فرات جلوگيري نمايد.
☄🍂سپاهيان عمر بن سعد از روز هفتم محرم، با شدت تمام از آب فرات مراقبت كرده و مانع دستيابي ياران امام حسين(ع) به آن شدند.
🌴💔وليكن علي رغم سخت گيري و تلاش پي گير آنان، ياران امام حسين(ع) تا شب عاشورا از تاريكي شب استفاده كرده و خود را به رود فرات رسانيده و آب خيمه ها را تامين مي كردند. حضرت عباس بن علي(ع)، كه در دليري، غيرت و وفاداري، ضرب المثل دوستان و دشمنان بود، در آب رساني خيمه ها پيش گام و بسيار كوشا بود.(۱)
نك: الارشاد (شيخ مفيد)، ص ۴۳۴؛ بحار الانوار (علامه مجلسي)، ج ۴۴، ص ۳۱۵ و ص ۳۸۹؛ كشف الغمه (علي بن عيسي اربلي)، ج۲، ص ۲۲۶ و منتهي الآمال (شيخ عباس قمي)، ج۱، ص ۳۳۵
💫کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💢🌴تصویری از سیمای رفتاری #امام_حسین در دوره معاویه
🗞. حمایت از صلح برادرش با معاویه : الأخبار الطوال: على بن محمّد بن بشير هَمْدانى میگوید: [پس از ماجراى صلح] من و سفيان بن ليلا، به مدينه نزد حسن(ع) رفتيم. هنگامى وارد خانهاش شديم كه مُسيَّب بن نَجَبه، عبد اللّه بن وَدّاك تميمى و سرّاج بن مالك خَثعَمى نيز نزد او بودند. من گفتم: سلام بر تو، اى خواركننده مؤمنان!💔
فرمود: «سلام بر تو! بنشين. من خواركننده مؤمنان نيستم؛ بلكه عزّتدهنده آنان هستم. من با صلح با معاويه، جز اين نخواستم كه كشتار را از شما دور كنم، زيرا ديدم كه يارانم در جنگ كردن، سستاند و از جهاد، شانه خالى مىكنند. به خدا سوگند، [با اين وضعيت] اگر با كوهها و درختان هم به سوى معاويه مىرفتيم، جز واگذارى خلافت به او، چارهاى نبود. سپس، از نزد حسن(ع) بيرون آمديم و نزد حسين(ع) رفتيم و پاسخ حسن(ع) را به او بازگفتيم. فرمود: «[برادرم] حسن، درست مىگويد. بايد همه شما تا زمانى كه اين انسان (معاويه) زنده است، در خانهتان بمانيد».
🗂(دانشنامه امام حسین(ع)، ج ۲، ص ۴۲۷، ح ۷۲۱)
🗞📌 بیعت با معاویه و پایبندی به آن : رجال الكشّي: امام صادق(ع) فرمود: معاويه به حسن(ع) نوشت: تو و حسين و ياران على، نزد ما بياييد. قيس بن سعد بن عباده انصارى هم با آنان روانه شد و به شام رسيدند. معاويه به ايشان اجازه ورود داد و سخنرانانى هم براى [مقابله با] آنان، آماده كرد. معاويه گفت: اى حسن! برخيز و بيعت كن. پس برخاست و بيعت كرد. سپس به حسين(ع) گفت: بر خيز و بيعت كن. پس برخاست و بيعت كرد. سپس به قيس گفت: اى قيس! برخيز و بيعت كن. قيس به حسين(ع) نگريست و منتظرِ فرمان او شد. حسين(ع) فرمود: «اى قيس! او (حسن(ع))، امامِ من است».
🗂(دانشنامه امام حسین(ع)، ج ۲، ص ۴۳۵، ح ۷۲۸)
📚الأخبار الطوال: حُجر بن عَدى و عُبَيدة بن عَمرو ، نزد حسين(ع) آمدند و گفتند: اى اباعبد اللّه! با عزّت، ذلّت را خريديد، كم را پذيرفتيد و فراوان را وانهاديد. امروز به سخن ما گوش كن و بقيّه روزگار، سخن ما را گوش مكن. حسن و انديشه صلحطلبىاش را كنار بگذار و پيروانت را از كوفه و ديگر جاها، گرد خود بياور. من (حجر) و همراهم (عُبيده) را بر اين طلايه سپاه بگمار كه پيش از آنكه پسر هند بفهمد، ما او را با شمشير مىكوبيم. #حسين(ع) فرمود: «ما [با معاويه] بيعت كردهايم و پيمان بستهايم. هيچ راهى براى پيمانشكنى ما نيست».
🗂 (دانشنامه امام حسین(ع)، ج ۲، ص ۴۲۹، ح ۷۲۴)
🖋علی باقری فر، بشرا انلاین
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
بسم الله الرحمن الرحیم
لَا تُدْرِكُهُ الْأَبْصَارُ
وَهُوَ يُدْرِكُ الْأَبْصَارَ
وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ
ديدگان او را درنيابند
و او ديدگان را دريابد،
و او لطیف و آگاه است.
🌷 سوره انعام ، آیه ۱۰۳
کانال قرآن پویان :
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نحل آیات 119 تا 128
📄#صفحـہ_281
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_281
❇️#آداب_سخن_گفتن از منظر قران کریم
👌سخن گفتن حکیمانه و نیکو
🔹در سوره نحل آیه ۱۲۵ خداوند روش تبلیغ و موعظه احسن را به پیامبر یاد آوری میکند:
💠ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ ۱۲۵
🌱فولادوند: با حكمت و اندرز نيكو به راه پروردگارت دعوت كن و با آنان به [شيوه اى] كه نيكوتر است مجادله نماى
https://b2n.ir/g84366
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_281
❇️#آیه126نحل
💠وَ إِنْ عاقَبْتُمْ فَعاقِبُوا بِمِثْلِ ما عُوقِبْتُمْ بِهِ وَ لَئِنْ صَبَرْتُمْ لَهُوَ خَيْرٌ لِلصَّابِرِينَ (۱۲۶/نحل)
🌱و اگر عقوبت میكنيد، چنان عقوبت كنيد كه شما را بدان عقوبت كردند و البتّه اگر صبر و شكيبايی كنيد قطعاً صبر برای صابران بهتر است.
🔹حتّی نسبت به دشمنان و شكنجه كنندگان، عدل و انصاف را مراعات بكنيد.
«بِمِثْلِ ما عُوقِبْتُمْ»
🔹مقابله به مثل، حقّ طبيعی و الهی است. «فَعاقِبُوا»
🔹در صبر لذّتی است كه در انتقام نيست. «وَ لَئِنْ صَبَرْتُمْ لَهُوَ خَيْرٌ»
🔹آنجا كه هيجان و ناباوری در كار است، وعدههای خود را با تأكيد مطرح كنيد.
(در «لَهُوَ خَيْرٌ» تاكيدی است كه در «فَهُوَ خَيْرٌ»* نيست)
🔹جنگ هم قانون و اخلاق دارد. بِمِثْلِ ما عُوقِبْتُمْ، وَ لَئِنْ صَبَرْتُمْ ...
🔹قانون به تنهايی كارساز نيست، اخلاق لازم است. (عبارت «بِمِثْلِ ما عُوقِبْتُمْ» قانون و «لَئِنْ صَبَرْتُمْ» اخلاق است.)
🔹فكر نكيند كه صبر شما به سود مخالفان است، بلكه به سود خودتان میباشد.
(روزی میرسد كه برگ سبز پيروزی به دست شما میافتد، ووجدان مخالفان بيدار شده ودنيا صحنههای برخورد ميان شما را میبيند، به عظمت و بزرگی شما و ... پی میبرد.) «لَهُوَ خَيْرٌ لِلصَّابِرِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣3⃣ تدبر در سوره #فرقان
فراز آیات ۵۰-۴۷ سوره فرقان
وَهُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِبَاسًا وَالنَّوْمَ سُبَاتًا وَجَعَلَ النَّهَارَ نُشُورًا {۴۷}
و اوست كسى كه شب را براى شما پوششى قرار داد و خواب را [مايه] آرامشى و روز را زمان برخاستن [شما] گردانيد {۴۷}
وَهُوَ الَّذِي أَرْسَلَ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ وَأَنزَلْنَا مِنَ السَّمَاء مَاء طَهُورًا {۴۸}
و اوست آن كس كه بادها را نويدى پيشاپيش رحمتخويش [=باران] فرستاد و از آسمان آبى پاك فرود آورديم {۴۸}
لِنُحْيِيَ بِهِ بَلْدَةً مَّيْتًا وَنُسْقِيَهُ مِمَّا خَلَقْنَا أَنْعَامًا وَأَنَاسِيَّ كَثِيرًا {۴۹}
تا به وسيله آن سرزمينى پژمرده را زنده گردانيم و آن را به آنچه خلق كردهايم از دامها و انسانهاى بسيار بنوشانيم {۴۹}
وَلَقَدْ صَرَّفْنَاهُ بَيْنَهُمْ لِيَذَّكَّرُوا فَأَبَى أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُورًا {۵۰}
و قطعا آن [پند] را ميان آنان گوناگون ساختيم تا توجه پيدا كنند و[لى ] بيشتر مردم جز ناسپاسى نخواستند {۵۰}
♻️عصاره دسته آیات ۵۰-۴۵ : خدایی که شما را بعد از خواب شبانه مجددا در روز برمیخیزاند و با باران، زمین مرده را زنده و همه موجودات را سیراب میکند ،به بعث مجدد شما هم در قیامت تواناست. خدا ایات و دلایل خود را به گونه های مختلف بیان می کند اما اینها متذکر نمی شوند.
♻️عصاره فراز آیات ۵۰-۴۱ : ای پیامبر اینها که ترا مسخره میکنند ،اهل تعقل و تفکر نیستند بلکه تابع هوا و هوس خود هستند. خدا ایات و دلایل خود را به گونه های مختلف بیان می کند اما اینها متذکر نمی شوند.تو ضامن هدایت انها نیستی.
نکات:
۱- مشابه آیه ۵۰ در سوره اسراء هم بود که وَلَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنَّاسِ فِي هَـذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ فَأَبَى أَكْثَرُ النَّاسِ إِلاَّ كُفُورًا {۸۹}و به راستى در اين قرآن از هر گونه مثلى گوناگون آورديم ولى بيشتر مردم جز سر انكار ندارند {۸۹}
سایر موارد کاربرد فعل صرّفنا در قران، به تصریف ایات و مثل ها در قران اشاره دارد. در آیه ۵۰ نیز برخی مفسران ضمیر ه در صرفناه را به اب باران و گردش ان در طبیعت و برخی به گردش باد مرتبط دانسته اند. اما با توجه به مجموعه آیات قبل و نیز سایر موارد کاربرد تصریف ،به نظر میرسد در اینجا هم مراد عدم تنبه و تذکر مشرکان از هدایت قران بویژه در زمینه معاد است که خداوند در قران به اشکال گوناگون بیان نموده است.
۲- واژه كُفُورًا در سه جا بکار رفته ۲ بار سوره اسراء و یکبار فرقان
۳- آیات ۴۹-۴۵ در پاسخ به آیه ۴۰ است که فرمود اینها به نشور در قیامت امیدی ندارند.
https://b2n.ir/j95286
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🚩🌐همراه با #كاروان_عاشورا
🛑قسمت پنجم:
🗞تعدادي از نامههاي كوفيان در دعوت از امام و پاسخ ايشان
1⃣ «بسم الله الرحمن الرحیم
از سلیمان بن صُرد، رُفاعه بن شدّاد، حبیب بن مُظاهر، و پیروان حسین از مؤمنان و مسلمانان اهل کوفه به حسین بن علی. سلام بر تو، سپاس خدای را که خدایی جز او نیست. سپاس خدای را که دشمن جبّار و طغیانگرت (معاویه) را نابود ساخت؛ کسی که بر این امت مسلط شد و حق ایشان را گرفت و فیء آن را غصب کرد و به زور بر آنان حکومت نمود. نیکوکاران این امت را به قتل رساند، بدکاران را باقی گذاشت و مال خدا را بازیچه دست سرکشان و ثروتمندان قرار داد. پس نابود باد همان گونه که قوم ثمود نابود شدند.
ما پیشوایی نداریم (بیعت نکرده ایم) پس نزد ما بیا، شاید خداوند ما را به وسیله تو بر محور حق جمع گرداند.
نعمان بن بشیر در دارالاماره است؛ اما با وی نماز جمعه نمی خوانیم و در عید فطر (آینده) با وی نماز عید نخواهیم خواند و اگر به ما خبر رسد که تو به سوی ما می آیی، او را از شهر بیرون می رانیم و به خواست خدا روانه شام خواهیم کرد.
والسلام علیک و رحمه الله»
گویا پس از این نامه تصمیم گرفتند نامه هایی دسته جمعی بنویسند که نام شخص خاصی در آن آورده نشود.
پس چنین نوشتند:
2⃣ «بسم الله الرحم الرحیم
به حسین بن علی از شیعیان وی از مؤمنان و مسلمانان
اینک نزد ما بیا که مردم، در انتظار تو هستند و جز تو خواهان شخص دیگری نیستند. پس بشتاب، بشتاب! والسلام علیک»
3⃣ بسم الله الرحمن الرحیم
به حسین بن علی
درخت های ما به میوه نشسته، منطقه سر سبز شده(گویا اواخر بهار و ابتدای تابستان بوده است) و آب برکه ها بالا آمده است، و تو به سمت سپاهی می آیی که آماده و گوش به فرمان توست. والسلام
💢حجّار بن ابجر عجلی(مسیحی مسلمان شده)، شبث بن ربعی یربوعی و محمدبن عمر از بنی تمیم، عزره بن قیس احمسی، عمرو بن حجاج زُبیدی و زید بن حارث شیبانی»
🖋پاسخ امام حسین(ع) به نامه های کوفیان
از آنجا که آخرین نامه های کوفه را سعید حنفی تمیمی و هانی بن هانی سُبیعی همدانی برای امام حسین(ع) بردند و بیشترین نامه ها را همین دو عشیره یعنی تمیم و همدان نوشتند، حضرت از آن دو درباره موضع دیگر مردمان کوفه پرسیدند.
🌱«بسم الله الرحمن الرحیم
از #حسین_بن_علی به مردم مؤمن و مسلمان
🗞👈همانا هانی و سعید نامه های شما را به دست من رساندند. این دو نفر آخرین پیک هایی بودند که نزد من آمدند. من آنچه را نوشته بودید دریافتم. گفتار اغلب شما این است که: «ما پیشوایی نداریم، پس نزد ما بیا، شاید خداوند ما را به وسیله تو بر محور حق و هدایت، جمع گرداند.» من برادر، پسرعمو و شخصی مورد اعتماد از خاندانم، مسلم بن عقیل را به سوی شما فرستادم و او را دستور دادم تا وضعیت شما را به من گزارش دهد. پس چنانچه برایم بنویسد که نظر اشراف و بزرگان اهل فضیلت و درایت شما با آنچه در نامه هایتان آمده است و من خواندم، یکی باشد، به خواست خدا به زودی نزد شما خواهم آمد؛ چرا که به جانم قسم #امام کسی نیست مگر برقرار کننده احکام قرآن، مجری عدالت، برگیرنده حق و کسی که خود را وقف راه خدا کرده باشد. والسلام
💻نقل از سايت شفقنا.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛