♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣5⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹مرور عصاره فرازها :
عصاره فراز آیات ۶-۱ :
قرآن توسط خداوند یکتا بر پیامبر نازل شده تا مردم را انذار کند اما مشرکان و کافران، با بهانه های متعدد با آن مخالفت میکنند. مثلا میگویند قرآن بافته خود پیامبر است که با کمک دیگران آورده است.
عصاره فراز آیات ۲۰-۷ :
ادامه بهانه ها و اتهامات کافران و مشرکین :چرا رسول؛انسان است نه ملک؟ چرا باغ و ثروت ندارد؟ بگو رسولان قبلی نیز انسان بودند و خدا بهتر از این اموال دنیایی را در بهشت به تو میدهد.ریشه مشکل این کافران در انکار معاد است. سرانجام نیز در عذابی که تکذیب میکردند وارد خواهند شد و یاوری نخواهند داشت. حتی معبودانشان.
عصاره فراز آیات ۳۰-۲۱ :
ادامه بهانه ها و اتهامات کافران و مشرکین :چرا فرشتگان بر ما نازل نمیشوند؟ اینها در قیامت فرشتگان را خواهند دید که روزی سخت برای کافران است.و از اینکه راه خود را از رسول و قرآن جداکردند، پشیمان خواهند شد.
عصاره فراز آیات ۴۰-۳۱ :
ادامه بهانه ها و اتهامات کافران و مشرکین:چرا قرآن یکجا نازل نمیشود؟ نزول تدریجی قران باعث تثبیت قلب پیامبر و ارایه مستمر طریق حق در برابر حرفها و اقدامات آنهاست. وجود دشمن برای انبیا و هلاکت مکذبینِ آنها و آیات الهی، سنت خداست.
سیاق آیات ۴۰-۱ :
قرآن توسط خداوند یکتا بر پیامبر نازل شده تا مردم را انذار کند. مشرکان و منکران معاد، با بهانه های مختلف با قرآن و پیامبر مخالفت می کنندکه سرانجام انها هلاکت دنیوی و عذاب اخروی خواهد بود. با آنها اینگونه احتجاج کن
عصاره فراز آیات ۵۰-۴۱ :
ای پیامبر اینها که ترا مسخره میکنند ،اهل تعقل و تفکر نیستند بلکه تابع هوا و هوس خود هستند. خدا آیات و دلایل خود را به گونه های مختلف بیان می کند اما اینها متذکر نمی شوند.تو ضامن هدایت آنها نیستی.
عصاره فراز آیات ۵۹-۵۱ :
ای پیامبر با توجه به اینکه رسالت تو جهانی است،تحت تاثیر سخنان و اقدامات کافران پیرامونت قرار نگیر و با توکل برخدا و بوسیله قرآن تنها بشارت و انذار بده. و بگو که بر این کار،مزدی جز هدایت پذیری شما بسوی خدا نمیخواهم.
سیاق آیات ۵۹-۴۱ :
ای پیامبر مخالفانت،اهل تعقل و تفکر نیستند بلکه تابع هوا و هوس خود هستند و متذکر نمیشوند.تو ضامن هدایت آنها نیستی.با عنایت به جهانی بودن رسالتت،تحت تاثیر آنها قرار نگیر و با توکل برخدا و بوسیله قرآن تنها بشارت و انذار بده.
عصاره فراز آیات ۷۷-۶۰ :
مشرکان که از خضوع و سجود در برابر خدای رحمان که نعمات متعددی به بشر عطا کرده، اعراض میکنند،در جایگاه بدی در جهنم خواهند بود. اما عبادالرحمان و نیز توبه کنندگان، با خضوع در برابر خدا و خوف از عذاب قیامت و انجام کردارهای پسندیده دیگر،در جایگاهی نیکو در بهشت متنعم خواهند بود.
✅ درس سوره فرقان :
مشركان و منکران معاد، با بهانه های مختلف با قران و پیامبر مخالفت می کنندکه سرانجام انها هلاکت دنیوی و عذاب اخروی خواهد بود. با انها اینگونه احتجاج کن و چون تابع هوا و هوس خود هستند متذکر نمیشوند. تو ضامن هدایت انها نیستی. با عنایت به جهانی بودن رسالتت، با توکل برخدا و بوسیله قران، تنها بشارت و انذار بده.
آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/j95286
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسشوپاسخقرآنی.
🌱آشنايي با #سنتهای_الهی و ويژگيهاي آنها.
🛑قسمت سیزدهم:
#سنتهای_الهی سه ویژگی بسیار مهم دارند:
1⃣. #عام_وفراگیرند
2⃣. #قیاسناپذیرند
3⃣. #ثابت_وتغییرناپذیرند.
2⃣ #قیاسناپذیری_سنت_الهی
🔻نیز یکی دیگر از ویژگیهاست.
🌴حضرت علی (علیهالسّلام) میفرماید:
🔸«هو الذی اشتدت نقمته علی اعدائه فی سعة رحمته. و اتسعت رحمته لاولیائه فی شدة نقمته قاهر من عازه و مدمر من شاقه و مذل من ناواه و غالب من عاداه. و من توکل علیه کفاه. و من ساله اعطاه و من اقرضه قضاه و من شکره جزاه؛ [ نهج البلاغه، ص۷۱، ترجمهی محمد دشتی، خطبهی ۹۰.]
🌱 اوست خدایی که با همهی وسعت رحمتش، کیفرش بر دشمنان سخت است و با سختگیری که دارد، رحمتش همهی دوستان را فرا گرفته است. هرکس با او به مبارزه برخیزد، (خداوند) بر او غلبه میکند و هرکس دشمنی ورزد، هلاکش میسازد. هرکس با او کینه و دشمنی ورزد تیرهروزش کند. و بر دشمنان پیروز است. هرکس به او توکل نماید، او را کفایت کند و هرکس از او بخواهد میپردازد و هرکس برای خدا به محتاجان قرض دهد، وامش را بپردازد و هرکه او را سپاس گوید، پاداش نیکو دهد.
💻از سايت ويكي فقه
💫ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst5430_snthy-lhy-chyst.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
❤بسم الله الرحمن الرحیم❤
سَيَجْعَلُ اللهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرًا
خداوند به زودی بعد از سختیها
آسانی قرار میدهد.
🌺 سوره طلاق ، آیه ۷
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_کهف آیات 84 تا 97
📄#صفحـہ_303
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_303
❇️#امور_دنیوی بر اساس قانون #اسباب و #علل پیش میرود.
💠إِنَّا مَكَّنَّا لَهُ فِي الْأَرْضِ وَآتَيْنَاهُ مِن كُلِّ شَيْءٍ سَبَبًا
🌱ما به او در روى زمین، قدرت و حکومت دادیم. و اسباب هر چیز را در اختیارش گذاشتیم.
(کهف/84)
💠فَأَتْبَعَ سَبَبًا
🌱او از این اسباب، پیروى (و استفاده) کرد،
(کهف/85)
👈آیه 85 از سوره ی کهف (او یعنی ذوالقرنین از این اسباب پیروی کرد)، کاملاً مطلق است،
بنابراین مفهوم وسیعى دارد و نشان مى دهد که:
خداوند اسباب وصول به هر چیزى را در اختیار ذو القرنین گذارده بود:
🔹عقل و درایت کافى، مدیریت صحیح، قدرت و قوت، لشگر و نیروى انسانى، و امکانات مادى،
خلاصه آنچه از وسائل معنوى و مادى براى پیشرفت و رسیدن به هدف ها لازم بود، در اختیار او نهادیم.
🔹او هم از این وسائل استفاده کرد (فَأَتْبَعَ سَبَباً).
🔹در جهان هیچ کارى بدون توسل به اسباب امکان ندارد،
🔻👈لذا خدا براى پیشرفت کار ذو القرنین اسباب پیشرفت و پیروزى را به او داد (وَ آتَیْناهُ مِنْ کُلِّ شَیْء سَبَباً) و او هم به خوبى از این اسباب بهره گرفت (فَأَتْبَعَ سَبَباً).
👈بنابراین، آنها که انتظار دارند، بدون تهیه اسباب لازم، به پیروزى برسند به جائى نخواهند رسید، حتى اگر ذو القرنین باشند!!!
📚برگرفته از ڪانال نڪات تفسیری
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_303
❇️#آیه94کهف
💠قالُوا يا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِنَّ يَأْجُوجَ وَ مَأْجُوجَ مُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ فَهَلْ نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً عَلی أَنْ تَجْعَلَ بَيْنَنا وَ بَيْنَهُمْ سَدًّا (۹۴/کهف)
🌱(آن مردم) گفتند: ای ذوالقرنين! همانا (قوم) يأجوج ومأجوج در اين سرزمين فساد میكنند، آيا ما برای تو خرج و هزينهای قرار دهيم تا ميان ما وآنان سدّی ايجاد كنی (تا از شرّشان ايمن شويم)؟
🔹هرجا مردم احساس نياز كردند، سرمايهگذاری هم میكنند. «فَهَلْ نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً» در آيهی ۷۷ اين سوره مردم قطعه نانی به دو پيامبر خدا ندادند، ولی در اين آيه، حاضرند سرمايهگذاری كلان كنند.
🔹اوليای خدا بهترين كسانیاند كه میتوانند ايجاد امنيّت كنند و گرهگشای مردم باشند. يا ذَا الْقَرْنَيْنِ ... تَجْعَلَ بَيْنَنا ... سَدًّا
🔹نياز به امنيّت بيش از مسكن ولباس است. نَجْعَلُ لَكَ خَرْجاً عَلی أَنْ تَجْعَلَ ... سَدًّا (مردمی كه در برابر خورشيد، سايهبان ولباس نداشتند، از ذوالقرنين امنيّت خواستند، نه پوشش.)
🔹در جوامع انسانی، امنيّت وآسايش از اهميّت ويژهای برخوردار است. «تَجْعَلَ بَيْنَنا وَ بَيْنَهُمْ سَدًّا» لذا سختترين كيفرها نيز برای برهمزنندگان امنيّت است.
🔹حبس و محدود كردن تبهكاران، جايز است. «سَدًّا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
🌹🌹 با سلام به قرآن دوستان عزيز
و با تبريك سالروز ميلاد امام باقر ع🌺🌺
♦ در مورخ 8 شهريور ماه 1400 برنامه تلويزيوني #مصباح در شبكه قران سيما،به معرفي #كتاب"باورها و رفتارهاي قرآني،280 درس از 30 جزء قرآن" پرداخت.
در اين برنامه، مولف كتاب: آقاي سيدكاظم فرهنگ دلايل انتشار كتاب را به همراه مشخصاتي از محتواي كتاب توضيح دادند.
👈 فيلم برنامه مذكور را از اينجا مي توانيد مشاهده نماييد🎥
https://www.aparat.com/v/huYxR
✅ اگر ميخواهيد خود يا عزيزانتان با مهمترين بايدها و نبايدهاي اعمال و عقايدزندگي فردي و اجتماعي از منظر قران آشنا شويد، مطالعه كتاب" #باورهاو_رفتارهايقرآني را به شما پيشنهاد ميكنيم.
✅ علاقمندان ميتوانند این کتاب را بصورت اينترنتي بمدت يك هفته از درگاه زير با #قيمت_سال_گذشته سفارش داده و توسط پست دريافت نمايند.
https://idpay.ir/quranpuyan/shop/361454
🔰علاقهمندان جهت اطلاعات بیشتر و مطالعه فهرست كتاب و فصل اول آن میتوانند به کانال کتاب در پیام رسانهای ایتا و تلگرام و یا سایت قرآن پویان مراجعه کنند.
https://t.me/raftarequrani
https://eitaa.com/raftarequrani
https://b2n.ir/e96701
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣5⃣ تدبر در سوره #فرقان
❓معنا و مفهوم آیه آخر سوره فرقان چیست؟
در آیه ۷۷ سوره فرقان نیز اختلاف نظر وجود دارد.
قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا ﴿۷۷﴾
فولادوند: بگو اگر دعاى شما نباشد پروردگارم هيچ اعتنايى به شما نمى كند در حقيقت شما به تكذيب پرداخته ايد و به زودى [عذاب بر شما] لازم خواهد شد
پاسخ ۱ :
دو معنی مختلف در رابطه با آیه ۷۷ مفسران قسمت اول این آیه را دو جور معنی کرده اند:
۱- اگر دعایتان نبود شما نزد خداوند ارزشی نداشتید.
۲- ارزش شما به این است که خداوند دعوتتان کرده است.
کدامیک درست است؟
هر دو نوع معنی، طرفداران قابل توجهی دارد، اما ما با توجه به «درس» و «درب»، معنی دوم را انتخاب میکنیم.
«توجه» در نزد ما بمعنی این است که به چیزی رو می کنیم و در آن حال از چیزهای دیگر غافل می شویم.
البته خداوند بالاتر از آن است و توجهِ اینطوری ندارد اما توجه خدائی شاید به این معنی باشد که وقتی خداوند آدمی را دعوت به چیزی می کند، (مانند ایمان و عمل صالح و ...) این نشانه توجه خداوند به آدمی، و در نتیجه، مایه ارزش او است.
از تفسير مرحوم مهندس گنجه ای
https://b2n.ir/j95286
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسشوپاسخقرآنی.
🌱آشنايي با #سنتهای_الهی و ويژگيهاي آنها.
🛑قسمت چهاردهم :
#دعوت_مردم_به_مطالعه #سنن_الهي
🔻قرآن کریم همه مردم را به مطالعه سنتها و قوانین الهی که بر امتهای پیشین جاری شده فراخوانده و از آنها خواسته است که برای بررسی آنچه برگذشتگان رفته است نسبت به سرانجام رفتار خود بیندیشند و از سرنوشت تکذیبکنندگان و کفرپیشگان عبرت گیرند.
📖برخی از آیات به شرح زیر است:👇
↩️- #دعوت_برعلم_سرانجام_مکذبین
🔻در این آیه، خداوند همه را به سیر و سیاحت در زمین به منظور آگاهی از سرانجام تکذیبکنندگان و آنچه بر آنها رفته است، فراخوانده، میفرماید:
🔸«قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِکُمْ سُنَنٌ فَسِیرُواْ فِی الاْءَرْضِ فَانظُرُواْ کَیْفَ کَانَ عَقِبَةُ الْمُکَذِّبِینَ؛ [↑ آل عمران/، آیه۱۳۷].
قطعا پیش از شما سنتهایی بوده و سپری شده است. پس، در زمین بگردید و بنگرید که فرجام تکذیبکنندگان چگونه بوده است؟.»
↩️- #سرانجام_کفرپیشگان
🔻در این آیه نیز سخن از لزوم سیر و سفر در زمین برای آگاهی از عاقبت کفرپیشگان است:
🔸«أَفَلَمْ یَسِیرُواْ فِی الاْءَرْضِ فَیَنظُرُواْ کَیْفَ کَانَ عَقِبَةُ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ وَلِلْکَفِرِینَ أَمْثَلُهَا • ذَلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ مَوْلَی الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَأَنَّ الْکَفِرِینَ لاَ مَوْلَی لَهُمْ؛ [/سوره،.محمد آیه۱۰-۱۱ ]
مگر در زمین نگشتهاند، تا ببینند فرجام کسانی که پیش از آنها بودند به کجا انجامیده است؟ خدا زیر و زبرشان کرد و کافران را نظایر همین کیفرها در پیش است؛ چرا که خدا سرپرست کسانی است که ایمان آوردهاند، ولی کافران را سرپرست و یاوری نیست.»
↩️- لزوم بر #مطالعه_احوالات_پیشینیان
بنابراین انسان باید همانطور که قوانین حاکم بر جهان طبیعت را مورد مطالعه قرار میدهد تا به رمز و راز تغییر و تحولات آن پیبرد و از آن در جهت منافع دنیوی خود استفاده کند، قوانین حاکم بر جوامع انسانی را نیز مورد مطالعه قرار دهد تا علل و عوامل تغییرات اجتماعی را بشناسد و از آنها در مسیر سعادت اخروی خود بهرهبرداری کند.
از آیات متعددی از قرآن استفاده میشود که اقبال و ادبار خداوند به هر قومی تابعی از روحیات، اعمال و رفتار آنهاست و بقا و زوال نعمتهای الهی برای هر ملتی وابسته به عملکرد آن ملت است.
💻از سايت ويكي فقه
💫ادامه دارد
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst5430_snthy-lhy-chyst.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
امام سجاد(ع):
خدایا!
اگر بر بیچاره ای در حضورم ستم کردند و من یاری اش نکردم،
و یا کسی به من نیکی نمود و سپاس نگزاردم،
و یا خطاکاری از من عذر خواست و من نپذیرفتم،
و تنگدستی از من چیزی طلب کرد و او را بر خود ترجیح ندادم،
و حق مؤمنی بر عهده ی من ثابت شد و کامل ادا نکردم،
و بر عیب مؤمنی آگاه شدم و نپوشاندم،
و از هر گناهی که پیش آمد و من پرهیز نکردم،
از تو پوزش می طلبم!
📖صحیفه سجادیه دعای ۳۸
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_کهف آیات 98 تا 110
📄#صفحـہ_304
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan