#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_213
❇️عظمت و حقانیت #دعوت_قرآن
💠وَ ما كانَ هذَا الْقُرْآنُ أَنْ يُفْتَرى مِنْ دُونِ اللَّـهِ وَ لكِنْ تَصْدِيقَ الَّذِي بَيْنَ يَدَيْهِ وَ تَفْصِيلَ الْكِتابِ لا رَيْبَ فِيهِ مِنْ رَبِّ الْعالَمِينَ
🌱شایستهی این قرآن نیست که دروغپردازی از سوی غیر خدا باشد؛ بلکه کتب آسمانی پیش از خود را تصدیق میکند و (محتویات) آن کتاب(ها) را ـ که هیچ شکی در آن نیست و از سوی پروردگار جهانیان است ـ توضیح میدهد.
یونس - ۳۷
🔷✨در اینجا قرآن به پاسخ قسمت دیگرى از سخنان نارواى مشرکان مىپردازد، چرا که آنها تنها در شناخت مبدأ گرفتار انحراف نبودند، بلکه به پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه و آله نیز افترا مىزدند، که قرآن را با فکر خود ساخته و به خدا نسبت داده است.
آیه مىگوید: «شایسته نیست که این قرآن بدون وحى الهى به خدا نسبت داده شده باشد» (وَ ما کانَ هذَا الْقُرْآنُ أَنْ یُفْتَرى مِنْ دُونِ اللَّهِ).
سپس به ذکر دلیل بر اصالت قرآن و وحى آسمانى بودنش پرداخته، مىگوید:
«ولى این قرآن کتب آسمانى پیش از خود را تصدیق مىکند» (وَ لکِنْ تَصْدِیقَ الَّذِی بَیْنَ یَدَیْهِ).
یعنى تمام بشارات و نشانههاى حقانیتى که در کتب آسمانى پیشین آمده بر قرآن و آورنده قرآن کاملا منطبق است و این خود ثابت مىکند که تهمت و افترا بر خدا نیست و واقعیت دارد.
🔷✨سپس دلیل دیگرى بر اصالت این وحى آسمانى ذکر کرده، مىگوید: «و این قرآن شرح کتب اصیل انبیاء پیشین و بیان احکام اساسى و عقائد اصولى آنها است و به همین دلیل شکى در آن نیست که از طرف پروردگار عالمیان است» (وَ تَفْصِیلَ الْکِتابِ لا رَیْبَ فِیهِ مِنْ رَبِّ الْعالَمِینَ).
و به تعبیر دیگر هیچ گونه تضادى با اصول برنامه انبیاء گذشته ندارد، بلکه تکامل آن تعلیمات و برنامهها در آن دیده مىشود، و اگر این قرآن مجعول بود حتما مخالف و مباین آنها بود.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_213
❇️#سود و #زيان هركس تنها به خود او بر میگردد.اما رضای به كار ديگران، انسان را شريك در پاداش يا كيفر میكند
💠وَ إِنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ أَنْتُمْ بَرِيئُونَ مِمَّا أَعْمَلُ وَ أَنَا بَرِيءٌ مِمَّا تَعْمَلُونَ (۴۱/یونس)
🌱واگر تو را تكذيب كردند، پس بگو: عمل من برای من و عمل شما برای شما باشد. (و هر يك از ما و شما، جزای كار خود را خواهد ديد.) شما از آنچه من انجام میدهم بيزاريد ومن نيز از آنچه شما انجام میدهيد، بيزارم.
🔹مردم را نمیتوان به ايمان آوردن مجبور كرد. وظيفهی پيامبران ارشاد و هدايت است، نه اجبار. وَ إِنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ ...
🔹رهبر بايد خود را برای تكذيب گروهی از مردم آماده كند. «وَ إِنْ كَذَّبُوكَ»
🔹در مقابل تكذيب كنندگان احساس شكست نكنيم، چون پاداش هدايت و ارشاد را میبريم و مخالفان نيز به كيفر تكذيب و لجاجت خود میرسند ولی برندهی اين معامله ما هستيم. «لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ»
🔹پيامبر در برابر تكذيبكنندگان موضعگيری قاطعی داشت. «فَقُلْ لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ»
🔹سود وزيان هركس تنها به خود او بر میگردد. «لِي عَمَلِي وَ لَكُمْ عَمَلُكُمْ»
🔹اسلام دين استدلال واخلاق است، نه سازش با كفّار. اگر حقّ را پذيرا نشدند، بيزاری خود را از رفتار وعقايد آنان اعلام كنيم. «أَنْتُمْ بَرِيئُونَ، وَ أَنَا بَرِيءٌ»
🔹رضای به كار ديگران، انسان را شريك در پاداش يا كيفر میكند. «أَنْتُمْ بَرِيئُونَ، وَ أَنَا بَرِيءٌ» (دليل آنكه مزد هر كس مخصوص خود اوست، اين است كه من و شما هيچ يك به كار ديگری راضی نيستيم)
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣1⃣ تدبر در سوره #هود
🔹نکات فراز آیات ۲۴-۱۲ سوره هود
۱- باورها و رفتارهای مخالفان پیامبر که در این دو فراز بیان شده عبارتند از:
-خود را خم میکنند و لباس را بر سرشان می کشند که پیام وحی را نشنوند (نشانه عناد و لجاجت در مخالفت)
-حشر و بعث بعد از مرگ را سحر میخوانند و منکر معادند
-عذاب الهی را انکار و استهزا میکنند
-به پیامبر میگویند چرا همراه او فرشته ای نیامده یا چرا گنج و مال و اموال ندارد
-میگویند پیامبر قران را به خدا بدروغ نسبت داده است
-به خدا دروغ می بندند (که رسولی نفرستاده یا قرانی نازل نکرده)
-دیگران را هم از شنیدن وحی و قرآن بازمیدارند.
۲- آیات ۲۲-۱۹ به عجز مخالفان پیامبر در بازداشتن مردم از راه خدا و خسران انها در دنیا و اخرت اشاره کرده که مشابه مفهوم سوره مسد است.
۳- احزاب ، قبلا در سوره صاد در معنای گروهها و ائتلافهای ضد رسولان که همواره در طول تاریخ بوده و هستند استفاده شده بود.
۴- بیشترین تکرار بینه در قران، در سوره هود است ۵ بار پیش از این تنها در سوره طه یکبار بینه استفاده شده بود.
۵- تکرار زیاد افعال و اسامی مشتق از افترا، افتری، یفتری، مفترون، مفتریات. عبارت من اظلم ممن افتری علی الله کذبا در سوره های کهف، هود،انعام(3بار)، یونس،عنکبوت و صف تکرار شده است.
۶- اولین کاربرد صد عن سبیل الله برای مشرکان مکه. پیش از این به صد عن سبیل توسط شیطان برای ملکه سبا و قومش اشاره شده بود.
۷- در سوره حجر هم مشابه آیه ۱۲ خطاب به پیامبر بیان شد که نعلم انک یضیق صدرک بما یقولون
صدرک راجع به پیامبر در ۴ سوره بکار رفته است: حجر،هود،اعراف، انشراح
۸- تحدی به آوردن ۱۰ سوره مثل قرآن در آیه ۱۳. قبلا در سوره های طور و اسراء هم مخالفان به آوردن کلامی مثل قرآن دعوت شده بودند. اما در سوره هود عدد ۱۰ سوره مشخص شده و بعدا در سوره یونس، به یک سوره تحدی شده است.
۹- مفهوم آیات ۱۵ و ۱۶ در سوره های دیگر قران هم تاکید شده است از جمله آیات ۱۸ و ۱۹ سوره اسراء :من کان یرید العاجله .. و شوری ۲۰ من کان یرید حرث الدنیا..
۱۰- ایه ۱۷ سوره هود یکی از ایات پراختلاف در ترجمه و تفسیر است.ایا "من کان علی بینه" به پیامبر اشاره دارد یا مومنان؟
در "یتلوه شاهد منه" ،یتلو به چه معناست؟ مرجع ضمایر ه چیست؟و نهایتا این شاهد کی یا چیست؟مرجع ضمیر در "اولئک یومنون به" چیست؟
ایه ضمایر زیادی دارد و میشود ترکیبات مختلفی را براش تصور نمود.
اختلاف اصلی ترجمه های ايه را میشه در دو محور جای داد:اینکه من کان علی بینه را بر پیامبر منطبق کرد یا بر اهل ایمان.
کلیت آیات فراز در خصوص بهانه های مخالفان و تثبیت پیامبر است .با توجه به تقابل يومنون و یکفر، در آیه ، و نیز من کان يريد الدنيا در آيات قبل، احتمال اینکه بینه داشتن به مومنان برگردد، تقویت میشود. اما با توجه به دلایل زير، دلالت آن بر پیامبر ارجح است:
_اهل ایمان که بر حجتی از رب هستند، ضرورتی به اتيان شاهد ندارند. نه برمبنای عقل و نه طبق سایر آیات قرآن. همین که در انتخاب خود حجت دارند، بین آنها و خدا کافیست .اما این پیامبر و مدعی رسالت است که باید شاهد بیاورد.
_ در ادامه سوره از قول سه پیامبر، همین جمله ان کنت علی بینه من ربي در تایید رسالت خودشان بیان شده، که با توجه به مشابهت های آنها با مردم عصر پیامبر ، در آیه مورد بحث هم می تواند بر صحت ادعای پیامبر دلالت داشته باشد مخصوصا که در آیات قبل با جملات چرا فرشته همراهش نیست یا گنج ندارد، رسالت ایشان توسط مشرکان مورد تردید قرار گرفته است.
https://zaya.io/ldpig
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.#زندگی_قرآنی
شماره 24
#باورهاورفتارهای_قرآنی.
سوره #بقره #صفحه_12
🌺 #رفتار_خوب و #گفتار_نیکو با همه #مردم.
🔶 وَ إِذْ أَخَذْنا مِيثاقَ بَنِي إِسْرائِيلَ لا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ ذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكِينِ وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً وَ أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْكُمْ وَ أَنْتُمْ مُعْرِضُونَ(83بقره)
و (بياد آريد) زمانى كه از بنىاسرائيل پيمان گرفتيم، جز خداوند يگانه را پرستش نكنيد و به پدر و مادر و خويشان و يتيمان و بينوايان، احسان كنيد و با مردم، به زبان خوش سخن بگوييد و نماز را برپاى داريد و زكات بدهيد. امّا شما (با اينكه پيمان بسته بوديد،) جز عدّهى كمى، سرپيچى كرديد و روى گردان شديد.
🌸. #حسن_معاشرت وگفتار و رفتار نیکو در برخورد با توده مردم، اعم از مؤ من و کافر؛ گفتار و گفته هر دو باید زیبا و نیکو باشد، خواه مخاطب و مورد گفتگو مخالف باشد یا مؤ الف. سخن نیک سخنى است که محتواى آن خیر و مصلحت و روش آن مقبول و دل پذیر است، نه صرفاً هر سخن خوشایند دیگران ؛ از همین رو این دستور اخلاقى و اجتماعى نیکو امر به معروف و نهى از منکر کردن را نیز شامل مى شود.
👈این پیمان #اخلاقى و قانون مردمى و انسانى، یعنى نیکو سخن گفتن و با نرمى رفتار کردن و بدى دیگران را با روش نیک پاسخ گفتن، از احکام روابط بین الملل و از بهترین اصول کلى اسلام در تربیت جوامع انسانى است. البته این حکم، ظرف و موقعیت خاص خود را دارد و چنین نیست که در هر شرایطى با #گفتار_نیکو با کافران سخن گفته شود.
💮-اگرچه به همهى #مردم نمىتوان احسان كرد، ولى با همه مىتوان #خوب_سخن گفت. «قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً»
🌸 برخورد خوب و گفتار نيكو، نه تنها با مسلمانان، بلكه با همهى مردم لازم است. «قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً»
📚تفاسیر :
💫💫تسنیم ، نور
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🟢تفسیرعملی #قرآن در #مکتب_عاشورا
بررسي اياتي كه امام حسين ع از زمان درخواست بيعت نماينده يزيد در مدينه تا عزيمت به كربلا بيان فرمودند
🛑قسمت اول:
🚩 #عاشورا کلاس درسی است که واحدهای عملی تفسیر قرآن در آن به درسآموزان مکتب اهل بیت(ع) آموخته میشود؛ امام حسین (ع) در جایجای قیام خود به #آیات_قرآن استشهاد میکنند تا آنکه آموزههای قرآن در ظرف عاشورا تجسم عینی مییابد. ارتباط قلبی و عملی سیدالشهدا(ع) با قرآن آن قدر شفاف و عمیق است که فلسفه قیام ایشان و فلسفه عاشورا را میتوان به طور کلی تفسیر قرآن دانست.
⭕️زمانی که #امام_حسین(ع) سفر خود را آغاز کردند در منزلگاههای مختلف آیات قرآن را قرائت و به آن استناد میکردند تا فلسفه قیام خویش را نشان دهند در مسير حرکت امام حسين (ع) از مدينه تا کربلا اتفاقات و حوادث قابل تأمل و شگفتي رخ داد و حضرت در مقابله و مواجهه با هر کدام با تأسي و استفاده از قرآن حرکت خود را قاطعانه و محکم پيش مي بردند
🚩🚩آیاتى كه #امام_حسین (ع)در مسیر حرکت خود به آنها استناد فرمودند :
1⃣. در مدينه هنگامي که مروان نماينده يزيد مأمور شده بود تا از امام حسين (ع) هر طور که شده بيعت بگيرد وحتی سخنان درشت وتهدید آمیزی بر زبان آورد امام(ع) رو به مروان کرد و فرمود: واي بر تو، تو پليدي در حالي که ما خانواده اي هستيم که خدا در مقام و منزلت ما فرموده: جز اين نيست كه خدا مىخواهد پليدى را از شما «اهل بيت» بزداید و شما را چنان که باید پاك و پاکیزه گرداند: إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطهِیرا. (احزاب آیه:33)
⭕️پس از آن از #بيعت_اجباری با #يزيد امتناع کردند و به سوي مکه حرکت نمودند
2⃣. امام حسین ع در پایان وصیت نامه اى که قبل از حرکت به کربلا نوشتند به این آیه استناد کردند:
وَ ما تَوْفيقي إِلاَّ بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ إِلَيْهِ أُنيبُ هود آیه:88) توفیق من جز به اراده خداوند نیست که براو توکل کرده ام وفقط به سوی او برمی گردم..
3⃣. همین که براى امتناع از بیعت اجباری با یزید (در ۲۸ رجب) از مدینه به سوى مکه خارج شدند این آیه را تلاوت فرمودند: القصص : 21 فَخَرَجَ مِنْها خائِفاً يَتَرَقَّبُ قالَ رَبِّ نَجِّني مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمينَ
پس، [موسى] ترسان و نگران از شهر بيرون شد. وگفت: پروردگارا! مرا رهايى بخش از مردمى كه #ستمكارند.
🖋حجت الاسلام محمدجعفرسعیدیان فر
💫ادامه دارد
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#دعاهای_روزانه
💫أَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَةَ الْحُسَیْنِ یَومَ الْوُرُودِ
💫خدایا شفاعت امام حسین (ع) را روز ورود در صحنه محشر به من روزى بفرما.
https://telegram.me/quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 43 تا 53
📄#صفحـہ_214
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan