اتهامات مطهری !.mp3
17.53M
🔻۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔻🔻سالگرد شهادت ایت الله مطهری
🔲 اتهامات استاد #مطهری !
مخالفان سه گانه شهید مطهری در بین متدینین، علما و انقلابیون
چرا علما حاضر نشدند در رحلت پدر استاد مطهری، اعلامیه تسلیت دهند!!!
استاد سروش محلاتی
@quranpuyan
📌فقر مردم حاصل امتحان الهی است یا بیکفایتی حاکمان؟!
⭕️حضرت امیر المومنین علیه السلام در نامهای به جناب مالک اشتر رضوان الله علیه فرمودند:
🌐🔸 «وَإِنَّمَا يُؤْتَى خَرَابُ الاَْرْضِ مِنْ إِعْوَازِ أَهْلِهَا، إِنَّمَا يُعْوِزُ أَهْلُهَا لاِِشْرَافِ أَنْفُسِ الْوُلاَةِ عَلَى الْجَمْعِ، وَسُوءِ ظَنِّهِمْ بِالْبَقَاءِ، وَقِلَّةِ انْتِفَاعِهِمْ بِالْعِبَرِ.».
✅همانا ویرانی زمین به دلیل تنگدستی مردم است و تنگدستی مردم به دلیل غارت اموال از طرف حاکمانی است که به آینده حکومتشان اعتماد ندارند و از آنچه مایه عبرت است، عبرت نمیگیرند.
📚 نهج البلاغه، تالیف سید رضی، نامه۵۳
@quranpuyan
.
#آیههاینور
🌸🍃
بسم الله الرحمن الرحیم
مَنْ يَشْفَعْ شَفَاعَةً حَسَنَةً يَكُنْ لَهُ نَصِيبٌ مِنْهَا وَمَنْ يَشْفَعْ شَفَاعَةً سَيِّئَةً يَكُنْ لَهُ كِفْلٌ مِنْهَا وَكَانَ اللَّهُ عَلَى كُلِّ شَیْءٍ مُقِيتًا
كسی كه تشويق به كار نيكی كند نصيبی از آن برای او خواهد بود، و كسی كه تشويق به كار بدی كند سهمی از آن خواهد داشت، و خداوند حساب هر چيز را دارد و آن را حفظ میكند.
❤ سوره نساء ، آیه ۸۵
🍃
🌸🍃
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 7 تا 14
📄#صفحـہ_209
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_209
❇️#آیه9یونس
💠ان الذین امنوا و عملوا الصالحات یهدیهم ربهم بایمانهم تجری من تحتهم الانهار فی جنات النعیم 9/یونس
🌱بدرستی کسانی که ایمان آوردند و اعمال شایسته انجام دادند خداوند به وسیله ایمانشان آنها را هدایت می کند و دربهشتهای پرنعمت جویها از زیر جایگاهشان روان می باشد.
🔷✨در این آیه متعرض افراد مؤمنی می گردد که دعوت پیامبر را اجابت نموده ، ایمان آورده و عمل شایسته انجام داده اند، خداوند آنها را پاداش می دهد، یعنی آنها را با ایمانشان هدایت می فرماید و به سوی پروردگارشان راه می یابند، همچنانکه فرمود:(یهدی الیه من اناب )، (هر کس به سوی خدا توبه کند، خدا او را بسوی خود هدایت می کند)، یعنی مؤمنان با ایمانشان به مرتبه قرب الهی صعود می نمایند و نقش عمل صالح به نتیجه رساندن ایمان در بعد عمل است .
🔷✨همچنانکه فرمود: (الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه )، ( کلمه پاکیزه بسوی او بالا می رود وعمل شایسته آن را رفعت می دهد). لذا ایمان و عقاید حقه ، انسان را به مقام قرب هدایت می کند و هدایت درحقیقت وسایل و مدارجی دارد که نهایتا به خدای متعال منتهی می شود ومی فرماید: آنها در بهشتهای غرق نعمات جاودان قرار می گیرند و نهرها در زیرپایشان جاریست و نعمت به معنای حقیقیش همان ولایت الهی است که بالاترین نعمتهاست .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_209
❇️#آیه10یونس
💠دَعْواهُمْ فِيها سُبْحانَكَ اللَّهُمَّ وَ تَحِيَّتُهُمْ فِيها سَلامٌ وَ آخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ (۱۰/یونس)
🌱دعا و نيايش آنان در بهشت، «سُبْحانَكَ اللَّهُمَّ» (خدايا تو پاك و منزّهی) است و درودشان در آنجا سلام است و پايان نيايش آنان، «الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ» (سپاس و ستايش مخصوص خداست) میباشد.
🔷✨«سَلامٌ»، كلام اهل بهشت است و در بهشت، سلام فضای همه جا را پر میكند: سلام از سوی خداوند، «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِيمٍ»، سلام از سوی فرشتگان «سَلامٌ عَلَيْكُمْ طِبْتُمْ»، و سلام از سوی بهشتيان نسبت به هم. «إِلَّا قِيلًا سَلاماً سَلاماً» «الْحَمْدُ لِلَّهِ»، كلام انبيا و اولياست. حضرت نوح عليه السلام پس از نجات از قوم ظالم، «الْحَمْدُ لِلَّهِ» گفت، و ابراهيم عليه السلام نيز خدا را حمد كرد كه در سنّ پيری اسماعيل واسحاق را به او بخشيده است.«الْحَمْدُ لِلَّهِ» سخن مؤمنان و كلام بهشتيان است.
🔹 ياد خدا تنها در دنيا نيست، آخرت هم جای ذكر الهی است. «سُبْحانَكَ اللَّهُمَّ»
🔹 انسان به جايی میرسد كه دعا و خواستهاش هم تمجيد پروردگار میشود.
«دَعْواهُمْ فِيها سُبْحانَكَ» و اين تسبيح و تمجيد آنان را كامياب میسازد.
🔹 مؤمنان، در برابر صفات الهی میگويند: «سُبْحانَكَ»، در برابر ساير مؤمنان میگويند: «سَلامٌ» و در مقابل كاميابی از نعمتهای الهی میگويند: «الْحَمْدُ لِلَّهِ»
🔹 مؤمن، عاشق خداست. بهشت و لذّتهای بهشتی هم او را از ياد محبوب باز نمیدارد، بلكه در همه چيز، لطف و قدرت خدا را میبيند. «سُبْحانَكَ اللَّهُمَّ، الْحَمْدُ لِلَّهِ»
🔹 آغاز سخن مؤمنان با «سُبْحانَ اللَّهِ» و پايان آن با «الْحَمْدُ لِلَّهِ» میباشد.
(از عبارت «آخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ» استفاده میشود كه اوّل سخن آنان «سُبْحانَكَ اللَّهُمَّ» است.)
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
4⃣8⃣ تدبر در سوره #اسراء
🔹نکات سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اسراء : ۸۲
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِـمِينَ إِلَّا خَسَارًا
و ما از [سرچشمه هدايتِ] قرآن آنچه شفا و رحمتي براي مؤمنان باشد [در سطح درک و فهم آنان] نازل ميکنيم، ۹۷ و ستمگران را [که از درِ عناد و مقابله با مؤمنان برميآيند، قرآن] جز زيان نميافزايد. ۹۸
__
۹۷- وصف «شِفَاء» در مورد قرآن، علاوه بر اين سوره، دو بار ديگر در کتاب الهي آمده است، يکبار به همراه «موعظه» [يونس 57 (10:57) - ...قَدْ جَاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِـمَا فِي الصُّدُورِ...] و بار ديگر به همراه «هدايت» [فصلت 44 (41:44) - ...قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدًى وَشِفَاءٌ...] و در اين سوره به همراه «رحمت».
تقدّم و تأخر اين اوصاف قابل توجه است؛ گام نخست «موعظه» [پند و اندرز] يا هدايت [راه بَري] است، اگر پذيرفته گردد، «شفاء» حاصل ميشود. پس از شفاي از کِبر و غرور و ساير رذائل اخلاقي است که آدمي مشمول «رحمت» ميگردد.
در نهجالبلاغه آمده است که قرآن داروي دردهاي شما و نظم امورتان است [خطبه 158]. در خطبههاي ديگري نيز به شفابخش بودن قرآن اشاره شده است، از جمله: 176 [فَإِنَّ فِيهِ شِفَاءً مِنْ أَكْبَرِ اَلدَّاءِ وَ هُوَ اَلْكُفْرُ وَ اَلنِّفَاقُ وَ اَلْغَيُّ وَ اَلضَّلاَلُ]، 156 [فَإِنَّهُ اَلْحَبْلُ اَلْمَتِينُ وَ اَلنُّورُ اَلْمُبِينُ وَ اَلشِّفَاءُ اَلنَّافِعُ]، 198 [وَ شِفَاءً لاَ تُخْشَى أَسْقَامُهُ]، 214 [فِيهِ كِفَاءٌ لِمُكْتَفٍ وَ شِفَاءٌ لِمُشْتَفٍ]، 110 [وَ اِسْتَشْفُوا بِنُورِهِ فَإِنَّهُ شِفَاءُ اَلصُّدُورِ]، 152 [فِيهِ شِفَاءُ اَلْمُسْتَشْفِي وَ كِفَايَهُ اَلْمُكْتَفِي].
۹۸- زيان آور بودن قرآن براي ستمگران ممکن است تعجببرانگيز باشد؛ چگونه کتابي سعادتبخش ممکن است خسارتبخش باشد؟ اين همان تناقض ظاهري است که درباره مثنوي هم گفته شده:
مثنوي او چون قرآنِ مدل
هادي بعضي و بعضي را مُضِّل.
اين حقيقت برگرفته از آيه 26 سوره بقره (2:26) [...يُضِلُّ بِهِ كَثِيرًا وَيَهْدِي بِهِ كَثِيرًا وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلاَّ الْفَاسِقِينَ] است که هدايت را امري دوطرفه و وابسته به عملکرد آدمي در قبال آن شمرده است. نکته بسيار مهم، غفلت از معناي قرآني «هدايت» است که ترجمه لغوي «راهنمائي» رساننده بار معنایی آن نميباشد. راهنمائي همان «راه»نمائي و نشان دادن راه است، اما هدايت «راه»بَري و رساندن به مقصود ميباشد که تنها با تبعيت رهرو از رهبر تحقق مييابد، بنابراين طبيعي است که اگر کسي ظلم کند، حتي اگر بهترين قرآن شناس هم باشد، به هدايت، يعني به مقصد سعادت نميرسد. در اين آيه «ظلم» را مانع هدايت شمرده، در آيه 26 سوره بقره
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💧🌐گريه #میرزای_شیرازی بعد از فتواي معروفش و نگراني از اينده
به بهانه سالگرد نهضت تحریم #تنباکو و فتوای تاریخی میرزای شیرازی
" مرحوم میرزای شیرازی وقتی فتوای تاریخی تحریم تنباکو را از شهر سامرا که محل زندگی شان بود، صادر کردند، نفوذ این فتوا به اندازه ای بود که تمام شیعیان به آن عمل کردند و حتی در حرم سرا و کاخ ناصرالدین شاه قلیان ها شکسته شد. در تاثير نفوذ مرجعيت، ذکر داستانی از شهید مدرس که توسط دختر ایشان و در مصاحبه ای مطرح شده، مناسب است:
زمانی که مرحوم سیدحسن مدرس، طلبه جوانی بودند، به سامرا رفته تا با مرحوم میرزای شیرازی ملاقات کنند؛ بعد از این که میرزای شیرازی از نام و نشان شهید مدرس می پرسد و میفهمد که اهل اصفهان ایران است، از اوضاع و احوال ایران از او می پرسد که شهید آیت الله مدرس در پاسخ مرحوم میرزای شیرازی، می گوید: فتوای شما در ایران غوغا به پا کرده و همه مردم حتی در قصر ناصرالدین شاه قلیان ها را شکستند؛ بعد از این که میرزای شیرازی این سخنان را از شهید آیت الله مدرس می شنود شروع به گریه می کند؛ شهید آیت الله مدرس از ایشان می پرسند که چرا گریه می کنید من فقط واقعیت های ایران را عرض کردم؟؛ میرزای شیرازی نیز در پاسخ به شهید آیت الله مدرس می فرمایند من از اهمیت دادن مردم به سخن عالمان دینی ناراحت نیستم، بلکه گریه و ناراحتی من به این دلیل است که دشمنان اسلام که تا کنون نمی دانستند قدرت اسلام در کجاست، از امروز فهمیدند؛ و از این رو از همین امروز برای شکستن قدرت اسلام کار می کنند."
نقل از سايت حوزه نيوز
در خاطرات شهيد مدرس می خوانیم: «وقتی به نجف رفتم، در سامرا خدمت میرزای شیرازی رسیدم. وقتی داستان پیروزی واقعه دخانیه را برایش تعریف کردم، آثار نگرانی در چهره اش پیدا شد و به فکر فرو رفت و اشکش سرازیر شد. از این حال او تعجب کردم؛ چون انتظار داشتم او را با این خبر خوشحال کنم. وقتی دلیل گریه اش را پرسیدم، گفت: حالا حکومت های قاهره فهمیدند قدرت اصلی یک ملت و نقطه تحرک شیعیان کجاست. حالا تصمیم می گیرند این نقطه و این مرکز را #نابود کنند. نگرانی من از آینده جامعه اسلامی است».1
1-سده تحریم تنباکو، ص 138.
⁉ ايا نگراني ميرزاي شيرازي محقق شده است؟ آيا امروز هم نفوذ كلام و فتواي #مرجعيت، مانند زمان نهضت تنباكو است؟ اگر كم شده، دلايل آن چيست؟ بدليل نقشه و تلاش دشمنان است يا عملكرد حوزه و روحانيت يا تغيير بينش مردم يا همه عوامل؟
@quranpuyan
.
#دعاهای_قرآنی
🌸🤲َ رَبِّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أَسْأَلَكَ مَا لَيْسَ لِي بِهِ عِلْمٌ ( هود/۴۷ )
💕«پروردگارا، من به تو پناه مىبرم كه از تو چيزى بخواهم كه بدان علم ندارم»
💫 کانال قرآن پویان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 15 تا 20
📄#صفحـہ_210
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_210
❇️#آیه17یونس
💠فمن اظلم ممن افتری علی الله کذبا او کذب بایاته انه لا یفلح المجرمون 17/یونس
🌱پس چه کسی ستمکارتر از آنست که به خدا نسبت دروغ دهد یاآیات او را تکذیب نماید، بدرستی که او گناهکاران را رستگار نمی کند.
👈این جمله استفهامی انکاری است که معنایش این است که احدی ستمکارتر ومجرمتر از این دو گروه نیست :
🔹اول ):کسی که به خدا افترا بزند و بگوید به من وحی می شود و حال آنکه وحیی به او نمی رسد
🔹دوم ): گروهی که آیات خدا راتکذیب کنند و آنها را دروغ بشمارند، چون همچنانکه سابق هم گفتیم هر چه مورد ظلم عظیمتر باشد و شخصی که مورد ستم واقع شده مقام والاتری داشته باشد قهرامرتکب آن ظلم ، گناهش بیشتر بوده و ظالمترین ظالمان خواهد بود، ومسلماکسی که به خدا افترا بزند و آیات او را تکذیب کند، چون خداوند ساحتش والاترین ساحتهاست ، پس ظلم این شخص آشکارتر بوده و او ظالمترین افراداست .
🔷✨یعنی پیامبر در تکمیل احتجاج علیه مشرکین می فرماید: من نمی توانم قرآن دیگری بیاورم ، زیرا اگر چنین کنم به خدا افترا زده ام و اگر هم قرآن را تغییر دهم و آن را مطابق هواهای نفسانی شما تبدیل نمایم ، در این صورت آیات خدا راتکذیب کرده ام و این اعمال هر دو از شنیع ترین ظلمهاست که من هرگز مرتکب نمی شوم ، چون خداوند افراد مکذب و مجرم را رستگار نمی کند و آنها را به سعادت مورد نظر و هدفشان نمی رساند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan