امام سجاد(ع)
همه خوبىها را در بُريدن طمع از آنچه در دست مردم است، دیدم.
📚بحار الأنوار ، ج۷۳ ، ص۱۷۱
🏴 شهادت حضرت سیّد السّاجدین امام زین العابدین (سلام اللّه علیه) تسلیت و تعزیت باد.
@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣3⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹نکات سوره فرقان از تفسیر عبدالعلی بازرگان
فرقان : ۴۰
وَلَقَدْ أَتَوْا عَلَى الْقَرْيَةِ الَّتِي أُمْطِرَتْ مَطَرَ السَّوْءِ أَفَلَمْ يَكُونُوا يَرَوْنَهَا بَلْ كَانُوا لَا يَرْجُونَ نُشُورًا
ـ [انکار کنندگان قوم تو] بر شهری که باران بلا بر آن باریده شد گذر کردهاند، 41 آيا [آثار خرابههای] آن را نديدهاند؟ [چرا،] ولی [ريشة انکار آنها در اين است که] اميدی به رستاخيز ندارند [لذا بياعتقادی به آخرت و بيمسئوليتی در برابر عواقب اعمال، هر کاری را برای آنها مجاز ساخته است].
41- ظاهراً قريهای که به آن اشاره شده، «سدوم»، بين شام و فلسطين، شهر قوم لوط است که با فساد فراگير شان در زير بارانی از گدازههای آتشفشانی مدفون گشتند. در آيات 133 (37:133) تا 138 سوره صافات به گذر مردمان مکه در صبحگاهان [هنگام خروج از شهر] و شبانگاه [بازگشت به خانه] از خرابههای باقيماندة اين قوم اشاره ميکند.
فرقان : ۴۲
إِن كَادَ لَيُضِلُّنَا عَنْ آلِهَتِنَا لَـوْلَا أَن صَبَرْنَا عَلَيْهَا وَسَوْفَ يَعْلَمُونَ حِينَ يَرَوْنَ الْعَذَابَ مَنْ أَضَلُّ سَبِيلًا
اگر بر [پرستش] آنان پايداری نکرده بوديم نزديک بود ما را از خدايانمان منحرف سازد. و به زودي، وقتی عذاب [اعمالشان] را ببينند، خواهند دانست چه کسی گمراه تر است. 42
__
42- 7 آيه اين سوره (25:7) با کلمة «سبيل» [نکره يا معرفه] ختم ميشود. چنين تکراری تمرکز سوره را بر موضوع رهيابی آدمی در زندگی نشان ميدهد. منکران پيامبران با معيارهای منحرفانه مادّی خود، رسولان الهی را گمراه ميشمردند. اما وقتی پردهها افتاد و رستاخيز رخ داد، معلوم ميشود چه کسانی به راستی گمراه بودهاند. به آيات 9، 17، 27، 34، 42، 43 و 57 نگاه کنيد.
فرقان : ۴۳
أَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ أَفَأَنتَ تَكُونُ عَلَيْهِ وَكِيلًا
آيا به آن کس که هوای نفس خويش را خدای خود گرفته [=مبنای رفتارش خودپرستی و پيروی از تمايلات نفس است] توجه کردهاي؟ [با چنين انتخابی] آيا تو بر او وکالت داری [تا به اکراه به ايمانش کشانی]؟ 43
43- وکیل به معنای کارگزاری که شايسته است بندگان به او توکل کنند، از نامهای نيکوی الهی است که در قرآن با اوصاف: «کفی بالله وکيلاً» [خدا در کارگزاری کافی است- 6 بار]، «هو علی کل شيء وکيل» [او بر هر چيزی وکيل است- 3 بار]، «نعم الوکيل» [چه وکيل خوبی] و... تکرار شده است. جالب اين که 7 بار نيز به پيامبر(ص) هشدار داده شده و آن رسول نيز آن را به مردم ابلاغ فرموده که پاسدار مردم نيست و خدا وکالت بندگان را به او نسپرده است [انعام 65 (6:65) و 107 (6:107) ، يونس 108 (10:108) ، زمر 41 (39:41) ، شوری 6 (42:6) ، اسراء 54 (17:54) ، فرقان 43 (25:43) ]
شگفتا، خدا چنين اجازهای به پيامبر عظيمالشأنش نداده، اما برخی پيروان شريعت او از موضع وکالت ملت و پاسداری از عقايد و اعمال آنها ادعا ميکنند!!
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
⭕️تکلیف مسلمانان حسینی چیست؟
طرح موضوع #عدالت درخطبه عاشورا
💢💮هنگامی که می نگریم در « خطبه عاشورا»، سخن از عدل می رود و از این که عدالت از میان رفته است،1 می فهمیم که ما نیز باید با دفاع از «عدالت»، فلسفه عاشورا را زنده نگاه بداریم و با قیام برای اجرای عدالت، از عاشورا دم بزنیم و خود را وارث عاشورا بدانیم.
هنگامی که می بینیم «حبیب بن مظاهر اسدی» و «سلیمان بن صرد خزاعی»، در نامه خود به امام حسین علیه السلام از آن امام بزرگ می خواهند تا بیاید و با ظلم های اقتصادی نیز مبارزه کند و برای غلبه سرمایه داران بر جامعه اسلامی و سرنوشت جامعه، چاره ای بیندیشد،2 خوب درک می کنیم که تکلیف مسلمانان حسینی و مؤمنان عاشورایی چیست و وظیفه مردمی که ذکر و وردشان «یا لیتنا کنّا معکم» است، یعنی ای عاشوراییان! کاش ما هم با شما بودیم و در راه یاری حسین شهید می شدیم، کدام است؟
💢آری، مردمی که اهمیت حیاتی و دینی و انسانی عدالت را درک نکنند، جاهلند و مردمی که عدالت خواه نباشند، مرده اند و مردمی که ظلم را منحصر در ظلم سیاسی بدانند و از ظلم اقتصادی و معیشتی و فاجعه بزرگ آن - چنان که باید - آگاه نباشند، فریب خورده اند و جامعه عاشورایی، هرگز این چنین ها نیست و نباید باشد؛ زیرا که جامعه خورشید، جامعه روز است (آگاهی و بیداری)، نه جامعه شب (جهل و فریب خوردگی).
این همه احادیث فراوان كه درباره «عاشورا» و زنده نگاه داشتن آن رسیده است و آن همه ذکر ثواب و فضیلت برای احیای این مراسم و حضور در آنها و آن همه زیارت و دعا درباره #عاشورا، از جمله برای احیای این آرمان خورشیدی است که یاد شد و از این جاست که همه امت اسلام مکلفند که همواره عاشورا را زنده نگاه دارند و با این پشتوانه سترگ، از همه ذلت ها و تسلیم ها برهند و به همه خواب ها و خمودگی ها پشت کنند و به همه عزت ها و آزادی ها برسند.
مسلمانان جهان، باید بیدار شوند و پرچم خونین عاشورا را برافرازند و پیوسته حلقه های این سلسله الهی را در معبر قرون و اعصار به هم بپیوندند و آیات قرآن را با خون فرزندان قرآن تفسیر کنند و عدالت را هدف قرار دهند و لذت ها را نپذیرند. مستکبران پیشین می کوشیدند فروغ عاشورا را بپوشانند تا بتوانند با خیال آرام، به ستم و بیداد خویش ادامه دهند. امروز نیز برخی می کوشند تا گستره فروغ عاشورا را محدود سازند؛ لیکن چگونه ممکن است؟
⭕️💢هنگامی که «گاندی» از درون «شبه قاره» می گوید: «من مبارزه را از شهیدان عاشورا آموختم»3 و شیخ محمد محمد مدنی از دامن «اهرام» می نویسند: «ما باید از یاد ماه محرم سرمشق بگیریم» و شیخ عبدالله علایلی - یکی از قله های فرهنگ لبنان - درباره یک شب عاشورا که در «قاهره» برگزار می گردد، کتاب «سُمّو المعنی فی سمو الذات» را می نگارد و متفکر اصلاح طلبی از اعماق «لاهور» فریاد می زند:
🌱❣🌱 سر ابراهیم و اسماعیل بود
یعنی آن اجمال را تفصیل بود
ما سِوَی اللّه را مسلمان بنده نیست
پیش فرعونی سرش افکنده نیست
خون او تفسیر این اسرار کرد
ملت خوابیده را بیدار کرد
رمز قرآن از حسین آموختیم
زآتش او شعله ها اندوختیم
تار ما از زخمه اش لرزان هنوز
تازه از تکبیر او ایمان هنوز🌱❣🌱
♦ آری، جوانان غیور مسلمان، در هر جای جهان و از هر دو مذهب اسلامی، سنی و شیعه، خون خود را به حماسه حسینی پیوند زنند و در مشرق عاشورا بایستند و با تلاوت آیات فلق، در الهام خونین نگاره شفق، درفش صلابت مقاومت اعصار را برافرازند و در جولانگاه شرف و آزادگی حضور داشته باشند و با غرق گشتن در زمزمه قرآن و نماز شب عاشورا و مدد جستن از مردانگی و شجاعت روز عاشورا، همواره، فرزندان حسین باشند و عاشورا؛ نه ابزار دست یزید و ابن زیاد؛ حسینی باشند و آزاده؛ نه یزیدی و برده.
✅ #عاشورا، منطق #حیات_و_عدل
عاشورا، باید به نام منطق حیات و عدل، معلم ایمان و حماسه، کلاس آزادگی و شرف، مدرسه اعتقاد و جهاد و آموزش گر نماز و قرآن و رمز سلوک روحی صحیح و عرفان الهی مثبت، همیشه و همیشه، تا ظهور نیّر اعظم و وارث کبیر عاشورا و برهم زننده همه ظلم ها و ستم ها، زنده باشد و در سراسر کشورهای اسلامی، حضور سازنده خویش را حفظ کند و یک میلیارد مسلمان را در خط دفاع از کرامت بزرگ انسان و رسالت سترگ قرآن متحد سازد.
💢اکنون ملاحظه می کنید که محتوای مجالس حسینی باید چگونه باشد و ذاکران حسینی کیان باشند و #مداحان چه کسانی و آیا می شود این مجالس را به هر گونه اداره کرد و به دست هر کس سپرد و دست هر کس را در این باره باز گذاشت و انتساب به رسالت #امام_حسین علیه السلام و تولیت عاشورا را برای همه - با هر چگونگی - مشاع دانست؟
💫🖌در محضر استاد محمد رضا #حکیمی; برشی از کتاب قیام جاودانه
.@quranpuyan
.
#آیههاینور
بسم الله الرحمن الرحیم
وَهُوَ الَّذِی يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
وَيَعْفُو عَنِ السَّيِّئَاتِ وَيَعْلَمُ مَا تَفْعَلُونَ
و اوست خدایی که توبه بندگانش
را میپذیرد و گناهان را میبخشد
و هر چه کنید میداند.
🌹 سوره شوری ، آیه ۲۵
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_إسراء آیات 39 تا 49
📄#صفحـہ_286
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_286
❇️چگونه از #حق فرار مىکنند؟!
💠وَ لَقَدْ صَرَّفْنا فِي هذَا الْقُرْآنِ لِيَذَّكَّرُوا وَ ما يَزِيدُهُمْ إِلاَّ نُفُوراً (۴۱/إسراء)
🌱وبه يقين، ما در اين قرآن (حقايق را با بيانهای گوناگون و) مكرّر بيان كرديم، تا پند گيرند، و جز بر رميدگی آنان نيفزود.
🔷از آنجا که سخن در آیات گذشته به مسأله توحید و شرک منتهى شد، در اینجا همان مسأله با بیان روشن و قاطعى دنبال مىشود.
نخست از لجاجت فوق العاده جمعى از مشرکان در برابر دلائل مختلف توحید سخن به میان آورده، مىگوید: «و ما در این قرآن انواع بیانات مؤثر را آوردیم تا آنها متذکر شوند (و در راه حق گام بردارند) ولى (گروهى از کوردلان) جز بر نفرتشان نمىافزاید» (وَ لَقَدْ صَرَّفْنا فِی هذَا الْقُرْآنِ لِیَذَّکَّرُوا وَ ما یَزِیدُهُمْ إِلَّا نُفُوراً).
🔷در اینجا این سؤال به ذهن مىرسد که اگر این بیانات گوناگون نتیجه معکوس دارد، ذکر آنها چه فائدهاى خواهد داشت؟! پاسخ این سؤال روشن است و آن این که قرآن براى یک فرد یا یک گروه خاص نازل نشده بلکه براى کل جامعه انسانى است، و مسلما همه انسانها این گونه نیستند، بلکه بسیارند کسانى که این دلائل مختلف را مىشنوند و راه حق را باز مىیابند، و همین اثر، براى نزول این آیات، کافى است، هر چند کوردلانى از آن نتیجه معکوس بگیرند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_286
❇️#آیه45إسراء
💠وَ إِذا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجاباً مَسْتُوراً (۴۵/إسراء)
🌱و هرگاه قرآن میخوانی، ميان تو و كسانی كه به قيامت ايمان ندارند، حجابی ناپيدا (و معنوی) قرار میدهيم (تا از درك معارف حقّ محروم بمانند).
🔹قرآن وسيلهی هدايت متّقين است، «هُدیً لِلْمُتَّقِينَ» و از نشانههای متّقين، يقين به آخرت است، «وَ بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ» پس قرآن برای آنان كه به قيامت ايمان ندارند، هدايتگر نيست. اين همان حجاب پنهانی است كه سبب میشود انسان از فهم وحی و لذّت درك معارف الهی محروم بماند، گرچه از زبان خود پيامبر صلی الله عليه و آله نيز وحی را بشنود.
🔹اگر انسان، قابليّت هدايت نداشته باشد، تلاوت قرآن، توسّط رسول اللّه هم بیاثر است. إِذا قَرَأْتَ ... حِجاباً مَسْتُوراً
🔹قهر الهی، پس از لجاجت وكفر انسان است. جَعَلْنا ... لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ ... حِجاباً
🔹تلاوت قرآن میتواند انسان را از شرّ كفّار، ايمن كند. إِذا قَرَأْتَ جَعَلْنا ... حِجاباً
🔹تلاوت قرآن، روح تبرّی از مشركان را در انسان تقويت میكند. إِذا قَرَأْتَ جَعَلْنا ... حِجاباً
🔹محروميّت از درك وحی، عذاب و قهر الهی است. جَعَلْنا ... حِجاباً مَسْتُوراً
چوب خدا صدا ندارد.
🔹ايمان به معاد، عامل پذيرش دعوت انبيا و كفر به معاد، سبب نپذيرفتن نبوّت و معارف الهی است. لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ ... حِجاباً مَسْتُوراً
🔹خداوند حقايق و معارف را از غير اهلش پوشيده داشته است. «حِجاباً مَسْتُوراً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣3⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹نکات سوره فرقان از تفسیر عبدالعلی بازرگان
فرقان : ۴۴
أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا
يا ميپنداری بيشترشان [واقعاً به قرآن] گوش فرا ميدهند يا [اگر هم شنيدند] آن را به کار ميبندند؟ ۴۴ [خير، با تعطيل قوای فهم و درک و تعقل،] آنها جز در رديف چهارپايان نيستند، بلکه [هم] گمراه تر. ۴۵
۴۴- معنای قرآنی عقل، حفظ تجربه و به کار بستن آن است. محصول تفکر در آيات يا شنيدن حق، کسب علم به آگاهی است و استفاده از علم برای اصلاح نفس را عقل گويند. پس عاقل کسی است که پايبند آگاهيهائی است که به آن رسيده. اما منکران نه انگيزهای برای شنيدن داشتند و نه نيازی به مهار خود.
۴۵- تفاوت انسان با حيوان در همين ابزار شناخت [سمع و بصر و فؤاد]، تجزيه و تحليل و پردازش اطلاعات و بالاخره اصلاح مسير و تغيير شيوة زندگی است. اگر آدمی از چنين ابزاری در وصول به مقصود استفاده نکند، در حقيقت به مرحله حيواني، بلکه پائينتر از آن سقوط کرده است.
فرقان : ۴۵
أَلَم تَرَ إِلَى رَبِّكَ كَيْفَ مَدَّ الظِّلَّ وَلَوْ شَاءَ لَجَعَلَهُ سَاكِنًا ثُمَّ جَعَلْنَا الشَّمْسَ عَلَيْهِ دَلِيلًا
آيا به [تدبير و تقدير] پروردگارت توجه نکردهای که چگونه سايه را گسترد [=امتداد داد] ۴۶ و اگر ميخواست [و مشیّت و نظامش به گونهای ديگر بود] آن را ساکن ميکرد، ۴۷ سپس خورشيد را دليل [=نشان دهنده و عامل پيدايش آن] گردانديم. ۴۸
۴۶- در آغاز اين آيه، برای شناخت يکی از آثار «ربوبیّت» خداوندگار عالم، به «کيفيت» امتداد يافتن و گسترش سايه در پهنة زمين، که شگفتی ماهیّت آن به ذهن کمتر کسی ميرسد، اشاره ميکند. اغلب مفسرين در شرح اين آيه به گردش زمين به دور خورشيد که موجب چنين تحول و تنوعی ميشود اشاره کردهاند که البته به جای خود صحيح است و قابل فهمتر برای عموم مردم، اما آنها که مقدمات فيزيک نور را در مدرسه خواندهاند و با «خاصيت موجی و ذرهای» نور آشنا هستند، ميدانند اگر چنين خواصی وجود نداشت، سايهای پديد نميآمد. فرضاً اگر امواج نوری همچون امواج صوتی بود، شما در پشت ديوار و زير درخت هم سايهای نداشتيد و اگر نور انعکاسی نداشت، فقط آنچه مستقيم در برابر خورشيد قرار ميگرفت آشکار ميشد و بقيه اشياء در روز روشن، در تاريکی مطلق قرار ميگرفتند. قرآن «ظلمات» [تاريکيها] را در برابر «نور»، و «ظِلّ» [سايه] را در برابر «حرور» [حرارت آفتاب] قرار داده است، پس سايه مفهوم ساتر و حفاظی در برابر حرارت سوزنده آفتاب دارد و نور خورشيد را لطيف و مطبوع و ملايم ميسازد. نگاه کنيد به اين تقابل و تضاد:
وَمَا یَسْتَوِی الْأَعْمَى وَالْبَصِيرُ وَلا الظُّلُمَاتُ وَلا النُّورُ وَلا الظِّلُّ وَلا الْحَرُورُ [فاطر ۱۹ (۴۱:۱۹) - ۲۱]
امتداد يافتن سايه موجب تعديل حرارت تابش خورشيد و تغيير تدريجی سيستم حرارتی سطح زمين ميگردد، وگرنه تغييرات ناگهانی طلوع و غروب خورشيد و شدت و سرعت جابجائی سرما و گرما، حيات را نابود ميساخت. شگفت آنکه قرآن سايه را «سجده» اشياء در پرتو نور آفتاب شمرده است! با توجه به مفهوم عمومی سجده که رام و در خدمت بودن مطلق همه موجودات در آستان آفريدگار عالم است، ميتوان دريافت که سايه يکی از خدمتگزاران بسيار مفيد و ناديده گرفته شده جهان است. نگاه کنيد به آيات زير:
نحل ۴۸ (۱۶:۴۸) - أَوَلَمْ یَرَوْا إِلَى مَا خَلَقَ اللهُ مِنْ شَيْءٍ یَتَفَیَّأُ ظِلَالُهُ عَنِ الْیَمِينِ وَالشَّمَائِلِ سُجَّدًا لِلَّهِ وَهُمْ دَاخِرُونَ
آيا به آنچه خدا آفريده نمينگرند که [چگونه] سايههای آنها از راست و چپ سجده کنان [در برابر نظامات مقدر] خاضعانه ميگردند؟
رعد ۱۵ (۱۳:۱۵) - وَلِلَّهِ یَسْجُدُ مَنْ فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ طَوْعًا
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#اصلاح_حسینی در برابر افساد اموی
بنی امیه با جایگزینی کفرستیزی بجای ظلم ستیزی، پای خود را در قدرت محکم کرد
🔻در ادبیات مدرن، اصلاح و اصلاح گری در برابر انقلاب و شورش قرار دارد اما در ادبیات دینی و قرآنی، #اصلاح در برابر فساد و #افساد است.
▪️بنابراین وقتی امام حسین در وصیت نامه خود خطاب به برادرش محمد حنفیه، عصاره زندگی و حرکت خود را بیان کرده است: خارج می شوم برای اصلاح امت جدم؛ یعنی فسادی در امت رخ داده است که راهی جز خروج و مهاجرت حسین برای اصلاح آن باقی نمانده است.
♦️راه اصلاح چیست؟
▪️راه #اصلاح، امر به معروف و نهی از منکر است که در قران، تقریبا معادل ایمان است. پروژه اصلاح امام حسین، پنج سال قبل از عاشورا آغاز شد، البته امام بدنبال اصلاح حکومت بنی امیه نبود چون نه تنها آن را قابل اصلاح نمی داند، بلکه مشروع هم نمی داند.
▪️امام خطاب به معاویه می نویسد که من حکومت تو را #فاسد و جنایتکار می داند، البته نه بخاطر نماز و روزه، بلکه به خاطر ظلم و فساد.
▪️معاویه به امام حسین می گوید: تو #فتنه_گری!
اما، امام پاسخ می دهد: فتنه ای بالا تر از تو سراغ ندارم اما در پی جنگ نیستم.
▪️امام حسین در سال ۵۸ هجری و در اوج قدرت دستگاه اموی و معاویه، به حج می رود و نخبگان، علما و گروه های مرجع را فرامی خواند و با آنها سخن می گوید و خواستار بازگشت به سیره پیامبر می شود.
🔻اما منظور #امام_حسین از سیره پیامبر چیست؟
▪️امام ویژگی اصلی سیره پیامبر را ظلم ستیزی عنوان می کند اما بنی امیه بدنبال این بود که کفرستیزی را جایگزین ظلم ستیزی کند و برای مبارزه با کفر، از ظالمان استفاده می کند و اینجا پای بنی امیه در قدرت محکم می شود.
▪️فتوحات، نقطه ورود بنی امیه به قدرت است و از ۱۱ لشگر مسلمانان در فتوحات، شش لشگر در اختیار بنی امیه بود.
▪️بنی امیه به #قدرت اصالت داد در حالیکه در حکومت علی، اصالت با حقیقت و عدالت بود و قدرت، کمتر از کفش پاره و عطسه بز اهمیت داشت اما در حکومت بنی امیه قدرت بالاتر از توحید است و برای قدرت، فقه و کلام و حدیث تولید کردند.
▪️معاویه به مدینه می آید و رسما می گوید: من زبان خدا هستم و هرکسی از علی تبعیت کند، خونش مباح است.
🔻بنی امیه با سه اشرافیت، کنترل اوضاع را بدست گرفت و قدرت خود را تثبیت کرد:
۱. با اشرافیت نظامی_ سیاسی _ امنیتی، به ترور و حذف مخالفان اقدام می کرد.
۲. با اشرافیت اقتصادی که مبتنی بر ثروت و رانت بود، صحابه و نخبگان را آلوده و خریداری کرد.
۳. با اشرافیت علمی و دینی، گروهی از #علما را جذب کردند تا حکومت بنی امیه را توجیه و تطهیر کند.
▪️معاویه در پاسخ به اعتراض عایشه گفت که خدا من را عزیز و دیگران را ذلیل کرده و خدا می خواهد یزید را خلیفه کند.
▪️امام در منا در سال ۵۸، این اشرافیت علمی و دینی، یعنی علما را مخاطب قرار داده و می گوید شما بدلیل ترس و طمع، در خدمت ظلم بودید.
▪️امام حسین درباره نماز و روزه و حجاب سخن نمی گوید، درباره ظلم و نقش علما در تقویت این ظلم، سخن می گوید.
▪️امام خطاب به علما می گوید: قدرتی که خدا با امر به معروف و نهی از منکر به مردم داده بود تا بر حکومت و قدرت نظارت کنند و جلوی فساد و ظلم و انحراف حکومت را بگیرند، شما از مردم گرفتید و امر به معروف و نهی از منکر را به ابزاری در دست حکومت، برای سرکوب مردم تبدیل کردید.
▪️اقدام یزید برای گرفتن بیعت اجباری از امام حسین، یک فرصت طلایی را برای اصلاح جامعه در اختیار امام قرار داد.
▪️امام می دانست که حکومت بنی امیه نه قابل اصلاح و نه قابل براندازی است، مدینه در رخوت بود، امام با هجرت و خروجش این تلنگر را به جامعه زد.
♦️اگر امروز اسلامی غیر از اسلام اموی در جهان وجود دارد، به برکت خون امام حسین است که روایت دیگری از اسلام را ارائه داد.
🎙از سخنرانی دکتر ظریفیان در انجمن اندیشه و قلم، محرم 1401
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
#دعاهای_روزانه
🌸 💔 فَلْيَبْكِ الْباكُونَ، وَ إِيَّاهُمْ فَلْيَنْدُبِ النَّادِبُونَ، وَ لِمِثْلِهِمْ فَلْتَذْرِفِ الدُّمُوعُ، وَلْيَصْرُخِ الصَّارِخُونَ، وَيَضِجَّ الضَّاجُّونَ، وَيَعِجَّ الْعاجُّونَ، أَيْنَ الْحَسَنُ ؟ أَيْنَ الْحُسَيْنُ ؟ أَيْنَ أَبْناءُ الْحُسَيْنِ ؟ صالِحٌ بَعْدَ صالِحٍ، وَصادِقٌ بَعْدَ صادِقٍ، أَيْنَ السَّبِيلُ بَعْدَ السَّبِيلِ
💫باید گریهکنندگان بگریند و زاریکنندگان زاری کنند و برای مانند آنان باید اشکها روان شود و فریادکنندگان فریاد زنند شیونکنندگان شیون کنند و خروشندگان بخروشند، حسن کجاست؟ حسین کجاست؟ فرزندان حسین کجایند؟ شایستهای پس از شایسته دیگر، راستگویی پس از راستگویی دیگر، راه از پس راه کجاست؟
┏━━🍃═🌸━━┓
@quranpuyan
┗━━🌸═🍃━━┛
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
4_6026057442360560926.mp3
40.05M
❇️پیوند عاشورا با ظهور و آخرالزمان
📆۱۹مرداد ماه، ۱۲محرم ۱۴۰۱
@quranpuyan
🎙حجت الاسلام زائری: سهم بشر قبل از ظهور تلاش ناکام است/ #روحانیت هم باید آزمون خود را پس می داد تا هیچ مدعی ای باقی نماند
🔻اگر بخواهیم حادثه کربلا را بفهیم باید بستر، ریشه ها و زمینه های آن را بشناسیم. مرحوم دکتر شهیدی در اثر ارزنده پس از پنجاه سال به این ریشه یابی پرداخته است.
▪️ وقتی زینب سلام الله علیها می گوید ما رایت الا جمیلا؛ باید ببینیم کجای این صحنه، زیباست؟
این همه جنایت و قتل و کشتار و شکنجه و اسارت و تحقیر اهل بیت، زیباست؟
▪️پاسخ حضرت زینب فقط محصور در یک بازه زمانی نیست بلکه به وسعت تاریخ است؛ یعنی اثر این حادثه در کل تاریخ و قرنهای بعد را هم دیده است که چه اثری بر بشریت گذاشته و خواهد گذاشت.
▪️ریشه عاشورا از سقیفه آغاز شد که جلوی احیا و رشد جامعه گرفته شد. در طول ۵۰ سال جامعه با ظلم، بی عدالتی، فساد و بدعت آکنده شد به نحوی که حتی حکومت علی را به اندازه پنج سال هم تحمل نکردند.
▪️وقتی مسیر اصلی رها شود و جامعه به انحراف برود، جز با خونی مثل خون حسین بن علی بیدار نمی شود.
▪️البته تکامل جامعه جز در دوره ظهور محقق نمی شود. امام صادق می فرماید: اگر مهدی موعود را درک می کردم تمام عمر به او خدمت می کردم یعنی این ماموریت امام زمان است و از هیچ فرد دیگری ساخته نیست.
▪️اینکه در روایات داریم قبل از ظهور همه مدعیان به حکومت می رسند، برای اینکه دیگر کسی نگوید اگر من بودم مشکلات را حل می کردم.
▪️اگر مارکسیست ها، لیبرال ها، فاشیستها، ناسیونالیستها برای آزمون بقدرت رسیدند این امتحان شامل روحانیت هم شد 👈و برای اینکه ثابت شود بدست ما #آخوندها هم حکومت ایده آل ایجاد نمی شود، دوره به ما هم رسید اما فهمیدیم که این از ما هم ساخته نیست.
▪️البته امام زمان هم به تنهایی موفق نمی شود بلکه جامعه را رشد می دهد.
▪️اگر جمهوری اسلامی الان بوجود نمی آمد باید حتما قبل از ظهور اتفاق می افتاد تا ثابت شود که انسان غیرمعصوم نمی تواند.
▪️سهم بشر قبل از ظهور فقط تلاش ناکام است، البته که ما موظف به تلاش هستیم.
▪️الان برخی در جمهوری اسلامی احساس نمی کنند به امام زمان نیاز داریم و جامعه مضطر است، می گویند حالا اگر امام زمان ظهور کرد خدمتشان میرسیم ولی الان هم خوب جامعه را اداره می کنیم.
سخنرانی در کانون توحید، محرم 1401
@quranpuyan
💎🌐تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین در پذیرش و عدم پذیرش صلح
از نگاه استاد شهید مطهری
#انقلابی_گری و #مقاومت_نیابتی_از_مردم_ممنوع
لزوم توجه حاکم به حفظ جان و مال مردم
"امام حسن متصدی خلافت بود. خلافت پست است و قبول مسئولیت جان و مال و ناموس و ایمان و فرهنگ جامعه. یك مقام كاندیدا برای خلافت- و حتی منصوص- می تواند در شرایط نامساعد از قبول این پست امتناع ورزد، آنچنان كه علی بعد از پیغمبر برای خلافت قیام نكرد و خود را به كشتن نداد و بعد از قتل عثمان صریحاً فرمود: دعونی و التمسوا غیری.
امام حسن متصدی خلافت بود و #مسئول_جان و #مال و ناموس مردم از اقصی بلاد شرق تا غرب و شمال و جنوب اسلامی.
👈 ادامه ی #مقاومت در برابر معاویه یعنی جان صدها هزار سرباز و مردم عادی و غیرنظامی را در مقابل هجومها و شبیخونهای معاویه به خطر انداختن، آنچنان كه قبلاً بسر بن ارطاة را به یمن و سفیان غامدی را به انبار فرستاد. 👌 پس نهایت مقاومت امام حسن كشته شدن خودش نبود، بلكه تحلیل رفتن تدریجی یك دولت و فنای تدریجی سربازانش و [در] مخاطره قرار گرفتن جان و مال و ناموس مردم غیرنظامی بود. .
👈 اما امام حسین یك معترض و یك ثائر و آمر به معروف و ناهی از منكر بود در مقابل متصدیان و مسئولان امر. او فقط مسئول جان [خود] و فرزندان و اصحاب بیعت كننده ی خودش بود و به همین دلیل در شب عاشورا مسئولیت فرزندان و یاران را نیز از خود برداشت كه آنها به حساب او كشته نشوند، ولی آنها آمادگی خود را منهای بیعت اعلام كردند. اساساً معنی ندارد كه یك فرد به #نیابت دیگران #انقلاب كند،👈 و این تفاوت عظیم موقف امام حسن و موقف امام حسین است.
🌴امام حسن در موقف یك مقام مسئولِ حفظ جان و مال مردم است و امام حسین در موقف یك مقام منتقد و معترض كه قیام و مقاومتش برای دیگران هیچ گونه خطر ناخواسته ایجاد نمی كند. .
👈بعلاوه از #امام_حسین بیعت می خواستند و امضای صحت خلافت
ولی از امام حسن فقط كنار رفتن می خواستند، از امام حسین تسلیم می خواستند و از امام حسن قرارداد صلح."
🗂مجموعه یادداشتها،جلد نهم . ج9، ص: 322
@quranpuyan