#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_294
❇️#آیه6کهف
💠إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَها لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً
🌱(اندوه مخور؛) زیرا (حقیقت این است که) ما آنچه را که روی زمین است، زیوری برای آن قرار دادیم تا (بهوسیلهی جذابیتش) مردم را بیازماییم که رفتار کدامیک از آنان، بهتر (از دیگران) است.
كهف - ۷
👈این آیه ترسیمی از وضع این جهان به عنوان یک میدان آزمایش برای انسانها، و توضیحی برای خط سیر انسان در این مسیر است.
🔹نخست میگوید: «ما آنچه را روی زمین است زینت آن قرار دادیم» (إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَی الْأَرْضِ زِینَةً لَها).
جهانی پر زرق و برق ساختیم که هر گوشهای از آن دل را میبرد، دیدگان را به خود مشغول میدارد، و انگیزههای مختلف را در درون آدمی بیدار میکند، تا در کشاکش این انگیزهها و درخشش این زرق و برقها و چهرههای دلانگیز و دلربا، انسان بر کرسی آزمایش قرار گیرد و میزان قدرت ایمان و نیروی اراده و معنویت و فضیلت خود را به نمایش بگذارد.
🔹لذا بلافاصله اضافه میکند: «تا آنها را بیازماییم کدامینشان بهتر عمل میکنند»؟ (لِنَبْلُوَهُمْ أَیُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا).
این هشداری است به همه انسانها و همه مسلمانها که در این میدان آزمایش الهی فریب زرق و برقها و کثرت عمل را نخورند بلکه بیشتر به حسن عمل بیندیشند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_294
❇️#آیه14کهف
💠وَ رَبَطْنا عَلی قُلُوبِهِمْ إِذْ قامُوا فَقالُوا رَبُّنا رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ لَنْ نَدْعُوَا مِنْ دُونِهِ إِلهاً لَقَدْ قُلْنا إِذاً شَطَطاً (۱۴/کهف)
🌱و ما به دلهايشان نيرو و استحكام بخشيديم، آنگاه كه آنان بپاخاستند و (برخلاف عموم مردم) گفتند: پروردگار ما همان پروردگار آسمانها و زمين است، هرگز جز او (كسی را به) خدايی نخواهيم خواند، چرا كه در اين صورت حرف خطايی گفتهايم.
🔹آرامش و پايداری دلها به دست خداست. «رَبَطْنا»
🔹در برابر انحرافات جامعه، نشستن جايز نيست، بايد قيام كرد. «إِذْ قامُوا»
🔹امدادهای الهی، در سايهی ايمان، وحدت، قيام و توكّل بر اوست. «رَبَطْنا عَلی قُلُوبِهِمْ إِذْ قامُوا»
🔹قيام در برابر ستمگر، نياز به ايمانی استوار و دلی مطمئن دارد. «رَبَطْنا عَلی قُلُوبِهِمْ إِذْ قامُوا»
🔹ايمان واقعی همراه با قيام است. «رَبَطْنا عَلی قُلُوبِهِمْ إِذْ قامُوا»
🔹موحّد واقعی، هرگز سراغ شرك نمیرود. «لَنْ نَدْعُوَا مِنْ دُونِهِ إِلهاً»
🔹ثمرهی توحيد در ربوبيّت، «رَبُّنا رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ» توحيد در بندگی است. «لَنْ نَدْعُوَا مِنْ دُونِهِ إِلهاً»
🔹شرك، انحراف بعيد و فاحشی است كه هرگز قابل عفو نيست. «شَطَطاً»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣4⃣ تدبر در سوره #فرقان
🔹نکات فراز آیات ۵۹-۵۱ سوره فرقان
۱- علت بیان آیه ۵۱ در اینجا چیست؟
با توجه به اینکه غالب سوره به بیان بهانه ها و سخنان و باورهای کافران و پاسخ به آنها اختصاص دارد، آیا آیه ۵۱ هم پاسخی به شبهات کافران است یا سخنی مستقل خطاب به پیامبر است؟
اولا : نه در این سوره و نه سایر سور قرانی، به سخن و بهانه ای از جانب مشرکین مبنی بر جهانی بودن و قومی نبودن رسالت ایشان، اشاره نشده
ثانیا : آیه ۵۲ که دستوری به پیامبر در زمینه چگونگی پیشبرد ماموریت ایشان است (فلا تطع الکافرین) با فاء بر آیه ۵۱ تفریع شده است،یعنی آیه ۵۱ مقدمه و زمینه آیه ۵۲ است.لذا اینطور به نظر میرسد که این آیه، زمینه ساز نحوه اقدامات بعدی پیامبر است. در آیات فرازهای قبلی بهانه های مختلف مشرکان و گمراهی انها و تابع هوای نفس بودن شان بیان شد و در آیه ۵۰ هم به نوعی جمع بندی شد که اینها از بیانهای مختلف و متنوع قرآن پند نمی گیرند و همچنان با ناسپاسی از پذیرش آن امتناع میکنند.
❓آیا با این اوصاف،پیامبر باید مطابق رویه فعلی به کار خود ادامه دهد؟ یا ملایمت بیشتری نشان دهد و برخی پیشنهادهای کافران را بپذیرد و یا اصلا ادامه رسالت خویش را متوقف نماید؟
همان طور که در فراز نخست سوره بیان شد، آیه اول سوره فرقان برای نخستین بار نذیرا للعالمین را برای پیامبر مطرح نمود. در آیه ۵۱ نیز همان معنا را توضیح میدهد که اگر میخواستیم میتوانستیم در اقوام دیگر هم انذار دهنده ای مبعوث کنیم اما اراده ما براین نیست بلکه قرار است تو انذار دهنده ای فراگیر باشی . پس ای پیامبر جهانی فکر کن و نه فقط به مردم قوم و شهر خودت.تحت تاثیر اینها و سخنان و بهانه ها و پیشنهادات آنها قرار نگیر و با همین قرآنی که آنها قبولش ندارند، تلاش و رسالت خود را پی بگیر و بدان که تو فقط انذار دهنده و بشارت دهنده هستی و ضامن هدایت و گمراهی انها نیستی.
۲- ارتباط آیات ۵۳ و ۵۴ با آیات دیگر :
خدایی که آدم را آفرید و نسل او را توسعه داد ،همان خدایی است که دو دریای شور و شیرین را پدید آورده کنار هم قرار داد و روان ساخت بدون اینکه با هم ممزوج شوند و خواص خود را از دست دهند. همین خدا در جوامع انسانی هم انسانهای با عقاید و رفتار های مختلف را کنار هم قرار داده است هم موجبات الفت و وحدت آنها را فراهم آورده و هم بستر جدایی و تفرقه را. دین و شریعت الهی نیز میتواند در این انسانها علیرغم انکه کنار هم هستند، شخصیتها و باورها و رفتارهای متفاوت و متضاد ایجاد نماید. بدون اینکه هیچ کدام صفات خود را از دست دهد. ای پیامبر علیرغم اینکه در کنار مخالفان هستی و با آنها زندگی می کنی و ارتباط اجتماعی داری، اما با حفظ باورها و رفتارهای خود،بدون اینکه تحت تاثیر آنها قرار بگیری به کار خود ادامه بده.
۳- تركيب وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا مُبَشِّرًا وَنَذِيرًا تنها در دو سوره فرقان و اسراء استفاده شده است.
۴- لاتطع خطاب به پيامبر در سوره هاي قلم علق انسان فرقان و كهف بكار رفته است.
۵- من شاء ان يتخذ الي ربه سبيلا: سوره هاي مزمل انسان فرقان
۶- قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ : شعرا فرقان ،در سوره طور و قلم به نحو ديگري بيان شده بود ام تسالهم اجرا فهم من مغرم مثقلون
آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/j95286
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسشوپاسخقرآنی.
💠منظور از #سنتهای_الهی چيست؟
🛑قسمت پنجم:
🔻🔺آشنايي با تعدادي از #سنتهاي_الهي
2⃣-سنت شکست کافران.
🌐🔸وَلَوْ قَتَلَکُمُ الَّذِینَ کَفَرُواْ لَوَلَّوُاْ الاْءَدْبَرَ ثُمَّ لاَیَجِدُونَ وَلِیًّا وَلاَ نَصِیرًا • سُنَّةَ اللَّهِ الَّتِی قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلُ وَلَن تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِیلاً. سوره فتح ايه 22-23
و اگر کسانی که کافر شدند، به جنگ با شما برخیزند، قطعا پشت خواهند کرد، و دیگر یار و یاوری نخواهند یافت، سنت الهی از پیش همین بوده،و در سنت الهی هرگز تغییری نخواهی یافت.
↩️خداوند در این آیات به مؤمنان بشارت میدهد که کافران توان رویارویی با شما را ندارند و اگر به جنگ با شما هم برخیزند، براساس #سنت_الهی بییار و یاور شده و از پا در خواهند آمد
3⃣-سنّت هلاکت مردم با #اخراج_رسول
وَإِن کَادُواْ لَیَسْتَفِزُّونَکَ مِنَ الاْءَرْضِ لِیُخْرِجُوکَ مِنْهَا وَإِذًا لاَّیَلْبَثُونَ خِلَفَکَ إِلاَّ قَلِیلاً • سُنَّةَ مَن قَدْ أَرْسَلْنَا قَبْلَکَ مِن رُّسُلِنَا وَلاَتَجِدُ لِسُنَّتِنَا تَحْوِیلاً.
سوره اسرائ76-77
💢 و چیزی نمانده بود که تو را از این سرزمین برکَنَند، تا تو را از آنجا بیرون سازند، و در آن صورت آنان هم پس از تو جز زمان اندکی نمیماندند؛ سنتی که همواره در میان امتهای فرستادگانی که پیش از تو گسیل داشتهایم جاری بوده است، و برای سنت و قانون ما تغییر نخواهی یافت.
💢👈در این آیات به توطئه و نیرنگ مشرکان برای بیرون راندن پیامبر از مکه اشاره کرده و هشدار میدهد که اگر آنها چنینکاری را انجام داده بودند، بر اساس #سنت تغییرناپذیر الهی سرنوشتی جز نابودی و هلاکت در انتظار آنها نبود
📚 تفسير الميزان
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst5430_snthy-lhy-chyst.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
وَاللهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ
و خداوند تو را از شرّ مردم نگاه مى دارد
🌸 سوره مائده ، آیه ۶۷
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan