راهـ بهشــت
#تاثیر_باطن_وظاهر (۱) ⭕️یکی از مهم ترین بنیان های فکری برای التزام به نوع خاصی از آداب و انتخاب سبک
#تاثیر_باطن_وظاهر (۲)
ظاهر و باطن انسان، دو جهان مستقل و جدا از هم نیستند؛ بلکه میان آن دو، ارتباطی محکم و تاثیری دوجانبه وجود دارد. در این بین باطن، اساس وجود انسان را تشکیل می دهد. معرفت و محبت، عوامل باطنی اند که در ظاهر عبادت تأثیر می گذارند. اگر این موتورهای داخلی خاموش باشد، مراعات مستحبات و توجه به آداب و سنن در عبادت، به مثابه هُل دادنی است که موتور درون را روشن می کند و معرفت و محبت را می افزاید. به فرموده امام علی (علیه السلام):
ما جَفّتِ الدُّموعُ الّا لِقَسوَةِ القُلُوب وَ ما قَسَتِ القلوبُ الّا لِکثرةِ الذّنوب؛
خشکی اشک چشم، نتیجه سنگ دلی است، و سنگ دلی محصولِ گنه کاری؛
اکنون به آداب اسلامی نظر کنیم: چرا در نماز رو به «قبله» می ایستیم؟ زیرا جهت گیری ظاهری به سوی یک مکان جغرافیایی، دل و جان را هم به همان سمت می کشد و باطن را هم توحیدی می سازد. چرا به «جماعت» نماز می خوانیم؟ چون تشکل و همبستگی ظاهری صفوف و حرکات، تمرینی برای وحدت قلبی و پیوند باطنی امت نمازگزار است. چرا بهترین، تمیزترین و خوشبوترین لباس را در نماز به تن می کنیم؟ چون این گونه نماز خواندن، حضور قلب و طراوت بیشتری پدید می آورد؛ یعنی رعایت ادب ظاهری به تحققِ آداب باطنی نماز کمک می کند. نماز در مسجد با نماز در خانه یکسان نیست. در نماز، هم خشوع لازم است، هم خضوع. «خضوع»، بیشتر ناظر به حالاتِ ظاهری انسان است و «خشوع» به بُعد درونی مربوط می شود. خضوع جسم، به پیدایش خشوع قلب، و خشوع قلب به خضوع جسم کمک می کند. امام علی (علیه السلام) فرموده است:
مَنْ خَشَعَ قَلْبُهُ خَشَعَتْ جَوَارِحُهُ؛
کسی که قلبش خاشع باشد اعضا و جوارحش نیز خاشع است...
#ادامه_دارد...
📚وسائل الشيعة، شيخ حر عاملى، ج 16، ص 45.
عيون الحكم و المواعظ، على بن محمد ليثى، ص 444، شماره 7768.
#سبک_زندگی_اسلامی
@rahebehesht313
8.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍پذیرایی خداوند ❗️
📌 «دُعِيتُمْ إِلَى ضِيَافَةِ اللَّهِ» ماه رمضان. همه هم وارد می شویم. بخواهید یا نخواهید. تو این مهمانی وارد می شوید بی برو برگرد. در اینجا یک بحث است که در کنارِ این ما یک تشریع هم داریم، نه اینکه نداریم. دعوت تکوینی است، در کنارِ این، وقتی وارد شدی، آنجا یک تشریع دارد. یعنی واردِ ماه مبارک که شدی و نمی توانی واردش نشوی، چون نمی توانی مافوق زمان بری، بیرون از زمان نمیتونی بری. اینجا آن وقت یک تشریع هست و آن صوم ـ روزه ـ است. این تشریع است که خواستی می گیری و نخواستی نمی گیری. صوم، تشریع درش هست. ولی ورود در ضیافت تشریع در آن نیست و تکوین است. حرف هایی که دارم می زنم خیلی مسایل را حل می کند و آن کسانی که معذورین هستند، از نظر صوم؛ خیال نکنید دستشون خالیه، اینها هم تو همین مهمانی هستند. امّا این تشریع نسبت به آنها نیست. من دارم یک اشکالات طلبگی را که گاهی می کنند که یک کسانی به فکرشون می رسه؛ [مثلاً] ما که دیگه نمی توانیم روزه بگیریم، نخیر. تو هم تو این مهمانی هستی. می گم کافر هست. مشرک و ملحد هست، چه رسد به تو که مؤمنی.
〰️〰️〰️〰️〰️
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@rahebehesht313
#عاقبت_به_خیری
عوامل عاقبت به خیری:
1. تفکر و اندیشه: عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ: «مَن کَثُرَتْ فِکرُهُ حَسُنَتْ عاقِبَتُهُ؛ (۱) هر کس زیاد تفکر کرد عاقبت به خیر میشود.»
2. تقدم اندیشه بر عمل: عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ: «إذا قَدِمْتَ الفِکرَ فی جَمیعِ أفعالِکَ حَسُنَتْ عَوَاقِبُکَ؛ (۲) هر گاه تفکرکردن را بر همة کارهایت مقدم کردی، عاقبت کارهای تو نیکو خواهد شد.»
3. توبه: بازگشت از گناهان و جبران اعمال زشت گذشته توفیقی الهی است که سبب غرق نشدن فرد در منجلاب گناه، و در نتیجه عاقبت به خیری میشود. عن رسول الله صلی الله علیه وآله أنَّهُ قالَ: «إنَّ مِنْ سَعادَةِ المَرْءِ أَنْ یطُولَ عُمْرُهُ وَیرْزُقَهُ اللهُ الاِنابَةَ؛ (۳) همانا از نیک بختی آدمی است که عمرش دراز گردد و خدا به او توفیق توبه دهد.»
ارزش عاقبت نیک:
عن امیر المؤمنین علیه السلام أنَّهُ قالَ «مَکْرُوهٌ تُحْمَدُ عاقِبَتُهُ خَیرٌ مِنْ مَحْبُوبٍ تُذَمُّ مَغْبَتُهُ؛ (۴) کار مورد کراهتی که عاقبتش ستایش شود بهتر از کار دوست داشتنی است که عاقبت آن مورد مذمت است.»
دوری از گناه و عاقبت به خیری👇
روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از محلی میگذشتند که فرمودند: «اینک شخصی نزد ما میآید که سه روز است شیطان با او ارتباطی نیافته است.» عربی سوار بر شتر از دور نمایان شد. نزدیک آمد و گفت: پیامبر صلی الله علیه و آله کیست؟ حضرت را به او نشان دادند. عرض کرد:ای رسول خدا! اسلام را به من بیاموز! پیامبر صلی الله علیه و آله شهادتین را به او آموخت و فرمود: «باید نمازهای پنج گانه را بخوانی، روزه بگیری، حج به جای آوری، زکات بدهی و غسل جنابت به جای آوری.»
مرد پذیرفت و با کاروان پیامبر صلی الله علیه و آله همراه شد. اما کمی عقب افتاد. پیامبر صلی الله علیه و آله متوجه شد و از حال او جویا گردید. کسی به جستجوی او رفت و دید که پای شترش در گودالی فرو رفته و بر زمین خورده و از دنیا رفته است. پیامبر صلی الله علیه و آله او را غسل و کفن نمود و در حالی که عرق از پیشانی مبارکش میچکید، فرمود: «این مرد در حال گرسنگی از دنیا رفت و ایمانش هرگز به کفر آلوده نشد و با عاقبتی نیکو از زندگانی دنیا رخت بر بست. او وارد بهشت شد و از میوههای بهشتی خورد و حوریان بهشتی به استقبالش آمدند.» (۵)
۱]. غرر الحکم، ج5، ص 214.
[۲]. همان، ج3، ص 162.
[۳]. مجموعه ورام، ج1، ص7.
[۴]. غرر الحکم، ج6، ص122.
[۵]. بحار الانوار، ج22، ص75 و ج68، ص282.
@rahebehesht313
🌼★┅┄┅✶🌼✶┄┅★🌼
🔆سخن_بزرگان🔆
🔸از آیت الله بهجت پرسیدند:
کسی هست که میگوید علاقهای به خواندن قرآن ندارم؛
چهکارکنیم؟
فرمودند:به صلوات علاقه دارد؟
زیاد بفرستد؛
همان،هدایتش میکند
.
🌼★┅┄┅✶🌼✶┄┅★🌼
@rahebehesht313
جدول مراقبه رمضان1441.pdf
155.9K
🌀 جدول مراقبهی رمضانیه
🔹 برخی از اعمال مخصوص و مشترک ماه مبارک رمضان، در جدول مراقبه آورده شده است؛ با انجام عمل هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید
@rahebehesht313
🔶 میخوای بدونی محبوب خدا هستی یانه؟
#محبوبان_الهی_ازنگاه_قرآن | قسمت اول.
✍خداوند بندگان محبوب خود را به نُه گروه؛ «پرهیزکاران»، «صابران»، «توکل کنندگان»، «توبه کنندگان و پاکیزگان»، «رزمندگان»، «نیکوکاران»، «بر پا کنندگان عدالت» و «پیروان و فرمانبران از پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلّم)» تقسیم کرده است.
ادامه مطلب👇
https://www.balagh.ir/content/13040
@rahebehesht313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_تصویری
🌸🎙استاد #آیت_الله_جاودان
موضوع : نماز خوب، ته ماندن گناهان را پاک می کند
#پیشنهاد_دانلود 💯👌👌
💢 #درس_اخلاق 💢 #نماز
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
@rahebehesht313
#اثرات_روزه_در_سلامت_جسم
*کاهش وزن با سوخت و ساز چربی های اضافی و نو شدن ذخایر چربی بدن شادابی و نشاط بدن
*کاهش کلسترول و LDLو افزایش HDLخون
*استراحت دستگاه گوارش و بهبود عملکرد آن
*افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها
*افزایش اعتماد به نفس و شادابی و کاهش اضطراب و افسردگی
*کاهش و کنترل عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مانند : فشار خون بالا و چربی خون بالا
*کاهش و کنترل بروز علائم حساسیت و آلرژی
*کمک در ترک عادت های غلط مانند: کشیدن سیگار و پر خوری .
رژیم غذایی این ماه نباید با رژیم افراد در شرایط عادی، تفاوت داشته باشد. چرا که تغییر ناگهانی عادت تغذیه ای، بسیار خطرناک است . هر ساله پس از ماه رمضان افراد افزایش وزن پیدا می کنند و یا ضعیف و دچار بیماری های گوارشی می شوند . که پرخوری و بد خوری دلیل عمده این عوارض است. بنابراین مواد غذایی چون گوشت، مرغ ، ماهی ، لبنیات و سبزی ها باید قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را بگیرد.
مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد مثلاَ مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، احتمال ایجاد سنگ های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد. همچنین مصرف مواد پروتئینی (گوشت ، مرغ ، ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده کرد. تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود. در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند باید تمام مواد غذایی در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند.
نکته ای که باید مورد توجه قرار داد این است که به دلیل ساعات طولانی گرسنگی باید از غذاهای دیر هضم استفاده نمود و از غذاهای زود هضم پرهیز نمود چرا که فرد سریعتر احساس گرسنگی می کند .
غذاهای دیر هضم : حبوبات و غلات مثل جو ، گندم ، جو دو سر ، لوبیا، عدس، آرد سبوس دار، برنج با پوست ، سیب زمینی و ...
غذاهای زود هضم : غذاهای حاوی قند ، آرد سفید و ...
غذاهای حاوی فیبر غذایی : غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزی ها مانند لوبیای سبز، نخود، ذرت، اسفناج، برگ چغندر، میوه های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زرد آلو، انجیر، آلو خشک، بادام و ...
#روزه #ماه_مبارک_رمضان
@rahebehesht313