🌹کُندی در بزرگراه "تقوی"، لغزندگی در گذرگاه "ایمان" 🌹
گزارش !... 🌤⛈❄️☀️
✍🏼جواد محدثی
🌩آب و هوای کشور، نامناسب است .
ریزگرد های دروغ و تهمت و شایعه، سبب کاهش دید شده است .
تابلوهای راهنما را جابهجا کرده اند و مردم را به بیراهه می فرستند .
🌨دریای ارز و دلار،موّاج است و غیر قابل اطمینان.
ذخیرۂ آب و آبرو در پشت سدّ بعضی مسئولان به کمترین میزان رسیده، و بیشترین گزارشها از بارش فساد و تبعیض و گناه،از مناطق مرکزی و شمال و سواحل و جنگلهاست .
نزولات بانکی، موجب آب گرفتگی در مسیرهای تولید شده است.
هوای آلوده هم، تنفس را برای افراد سالم مشکل ساخته است.
❄️تردد در بزرگراه «تقوا» به کندی صورت می گیرد و گذرگاههای ایمان، لغزنده است.
با ریزش بهمن های تزویر، راه صداقت و صراحت ،مسدود شده و افراد عجول، از مسیرهای قابل دسترسی دیگری مثل: پارتی، رانت، توصیه و تملّق به مقصد و مقصود می رسند.
☀️گرمترین نقطه، «بازار شایعات» و جزایر سه گانه «طمع» ،« تزویر » و« تکاثر » است .
زباله های «فساد اداری» مشام همه را می آزارد،
ساخت و ساز های غیر مجاز روی «گسل نفاق»، بالأخره روزی نشست خواهد کرد .
«زمستان تخریب» می گذرد، ولی رو سیاهی برای ذغال های حزبی و جناحی و باندی می ماند!
🌦جادۂ انقلاب، بن بست نیست ،
کف ها و زباله ها مثل چهار دهه گذشته از بین خواهد رفت.
حفظ محیط زیست انقلاب، وظیفه همه است.
«عطر خدمت خالصانه» مشام جان را معطّر می کند.
ما امیدواریم،
و ... انسان به «امید» زنده است.
💠💠💠
🍃کانال برگ و بار...
مروری بر زندگی و آثار جواد محدثی
@javadmohadesi
http://eitaa.Com/Rahevasat
🟠🔴 نشست علمی
🟠🔴 باحضور استاد حجت الاسلام والمسلمین دکتر غلامی
دانشیار گروه معارف اسلامی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
🟠🔴موضوع :مبانی و راهکارهای وحدت امت اسلامی در متون دینی
زمان و مکان :چهارشنبه ۴ مهرماه
ساعت ۹:۳۰
مدرسه علمیه خاتم الانبیاء (ص)داران
#معاونتپژوهشداران
http://eitaa.Com/Rahevasat
✔️توتالیتاریسم «شبهعلم»🔻
🔸حبیبالله بابایی عضو هیات علمی گروه مطالعات فرهنگی تمدنی دانشگاه باقرالعلوم قم.
◾️بخش اول
🔹اخیرا وزیر محترم علوم در جلسه معارفه، ضمن تأکید بر شعار وفاق ملی و ضرورت گفتگو بین انظار مختلف، ناخواسته به طرح یک طبقهبندی دوگانۀ «علم» و «شبه علم» پرداخته و در یک رویکرد «تنبیهی» طیفی از دانشها و دانشمندان را اساسا از جرگۀ علم خارج نموده است. وقتی این جملات جناب وزیر را در بارۀ «شبه علم» خواندم به یاد جملۀ رمون گراسفوگل افتادم آنجا که شکلگیری «خشونت معرفتی» در نهادهای آموزشی مدرن را مطرح نموده و میگوید: «خشونت معرفتی در این محافل دائما دانشهای بومی را سرکوب میکند، و «جبر معرفتیِ اروپامحوری» دانش های غیراروپایی نظیر دانشهای سیاهان و نیز دانشهای بومی مناطق غیراوپایی را خرافه میپندارد و آن را از اساس انکار میکند.»
🔹شاید وزیر محترم علوم مدتهاست فضای حوزههای علمیه را در قم و مشهد و اصفهان از نزدیک ندیده باشند. واقعیت این است که مدتهای مدیدی است که جریان روشنفکری حوزوی در فهم علم جدید و مدرنیتۀ غرب، اعتماد خود را به روشنفکران سکولار و مترجمان ایدئولوژیک از دست داده، و دیگر برای علمی بودناش معطل اجازۀ آنها نمیماند. امروزه سطح پژوهشهای آکادمیک در حوزه در عرصههای علوم انسانی بسیار جلوتر از دانشگاههای علوم انسانی در ایران و بلکه دانشگاههای متعدد در کشورهای اسلامی است. امروزه در مراکزی همچون دانشگاه ادیان مذاهب، دانشگاه مفید، موسسه امام خمینی ره، دانشگاه باقرالعلوم و نیز پژوهشگاههای مختلف حوزوی متون انگلیسی، آلمانی و گاه فرانسوی به خوبی خوانده میشود. مطمئن هستم که این مقدار از سطح آشنایی به زبان در برخی از دانشگاهها حتی دانشگاه تهران وجود ندارد. بخش منابع لاتین در کتابخانه موسسه امام خمینی و دانشگاه ادیان مذاهب از جمله کتابخانههای فاخر در ایران به حساب میآید. بسیاری از فضلای حوزه در مجلات معتبر دنیا به زبان اصلی مینویسند و درعین حال برای گوشهای شنوایی که بحمدالله در دنیای غرب فراوان وجود دارد، به آنچه که «علم واقعی» خوانده می شود، نقدهای روششناختی مهمی مطرح میکنند.
🔹وزیر محترم علوم اگر میخواستند تعریضی به علما داشته باشند، شاید بهتر بود از کرونا شروع نمیکردند. مثال کرونا مثال خوبی برای اثباتِ واقعی بودن علوم جدید و شبهعلم بودن علوم سنتی نیست. در باره کرونا هنوز آنچه در پستوی وزارتخانهها و بیمارستانها مانده، هنوز برملا نشده است. همه میدانیم که دست کم در مورد کرونا، فناوریهای مدرن به تعبیر نوربرت الیاس، مرگ نزدیکان و عزیزان ما (که هنوز در سوگشان میسوزیم) را آسانتر و البته غیرانسانیتر ساخت (مرگی بهداشتی ولی غیراخلاقی). در همان ایامی که دوستداران علم اصیل در وزارت بهداشت ایران، آموزههای سنتی را توهم و خرافه قلمداد میکردند و حتی اجازه استفاده از عسل را در بیمارستانهای ما نمیدادند، چینیها به اذعان ناظران در یک «رقابت ستودنی و تمدنی با آمریکاییها» با استفاده از طب چینی و غذاهای مکمل سنتی، دورههای درمانی در بیمارستان ووهان را از 10 روز به 6 روز تقلیل میدادند و از بسیاری از مرگهای بیرویه جلوگیری میکردند.
🔹البته میدانم که نباید در برابر مقدورات علم جدید، مقاومت کرد و از همان مقدار از پیشرفتهای غیرقابل انکار هم صرف نظر کرد، لیکن نباید کسی که قرار است مدیریت علم (البته نه مرجعیّت علمی) را در میانۀ انبوهی از دانشمندان و متفکران در حوزه و دانشگاه به دست بگیرد، از علم مدرن و نیز از فلسفۀ علم، چوب و چماقی برای حاشیه راندن دیگر علوم و دیگر عالمان درست کند، در حالی که در همان فلسفه علم در الگوهای تفسیری و همینطور پارادایم انتقادی مرزهای میان علم و فرهنگ و نیز مرزهای بین علم و ایدئولوژی درهم ریخته شده و پایههای طبقهبندیهای پوزیتویستی را بر هم زده است.
@namehayehawzavi
http://eitaa.Com/Rahevasat
✔️«توتالیتاریسم «شبه علم»🔻
🔸حبیبالله بابایی عضو هیات علمی گروه مطالعات فرهنگی تمدنی دانشگاه باقرالعلوم قم.
▪️بخش دوم
🔹علاوه اینکه، آن علم واقعی و اصیلی که جناب آقای وزیر آن را آرزو میکنند از کجا میآید؟ منابع این علم چیست؟ داور نهایی این علم چه کسی و متعلق به کدامین دستگاه شناختی است؟ آقای وزیر حتما وضعیت آشفتۀ ترجمههای بی رویه در ایران در عرصههای علمی از جمله علوم انسانی را میداند و میدانند آنچه از ترجمهها به محافل علمی ما سرریز میشود برآمده از اولویتهای بازار، ناشران، و مترجمان است و نه متفکران. محافل علمی و دانشگاهی ما مرکزی برای«مطالعات ترجمه» ندارند، و نیز سیاستگذاریهای روشنی در باب ترجمههای شده و مهمتر ترجمههای نشده (lost translations) ندارند. آنگاه ترجمههایی که هیچ مرکز مطالعات ترجمه، اصول و فرایند آن را بررسی نمیکند (چیزی به نام «فلسفۀ ترجمه» و نیز «اخلاق ترجمه» نداریم)، پیامدهای فکری و فرهنگی آن را تحلیل نمیکند (چیزی به نام «جامعهشناسی ترجمه» نداریم)، و صرفا از برخی محفلهای علمی در اروپای غربی و آمریکای شمالی آنهم فقط از زبان هژمون انگلیسی به نظام مفهومی ما انتقال مییابد، نمیتواند معیار و ملاکی برای تشخیص علم واقعی از شبه علم باشد.
🔹باید بدین نکته تأکید کرد آنچه که امروز وزیر محترم در ایران آن را شبه علم مینامد در دنیای غرب دستکم سابقهای بیش از 60 سال دارد. برخی از این شبهعلمها مانند «سلامت معنوی»، «مراقبت معنوی»، «مددکاری دینپایه»، و نیز «الهیات عملی» (که بر پایه آموزههای معنوی و دینی در حوزههای علمیه مسیحی است) از نظریه عبور کرده و امروزه در برخی کشورهای اروپایی تبدیل به کلینیک شده است. ما نباید واقعیت و ماهیت علم به ظاهر مدرن خودمان را پنهان کنیم. حقیقت آن است که ما شتابزده و سادهلوحانه تسلیم تکصدایی و تکگوییها در علوم جدید شدهایم و خود را در تاریخ قدیم مدرنیتۀ غربی محبوس کردهایم و از این رو همیشه حتی در تقلید از غرب نیز دچار عقبماندگیهای بسیاری شدهایم.
🔹بدینسان به نظر میرسد رویکرد سختِ حقوقی در امر سیاستگزاری علوم میتواند دلالتهای خطرناکی داشته باشد و نوعی از انسداد علمی را در رقابت های علمی دانشگاهی بوجود آورد. جایی که رهبری امت اسلام در پی سیاستها و استراتژیهای تمدنی در عرصههای مختلف زندگی از جمله عرصههای مهم علمی میرود اولا باید به تنوع رویکردها و آزادی اندیشه و بیان در عرصه های علمی اعتنا کرد، و ثانیا باید به سامانههای جدید در خلق دانشهای بومی، پژوهشهای بومی، و علوم اسلامی بیش از پیش تأکید نمود. تقلیل تمام علم به دنیای حس و تجربه آنهم در نسخههای غربیِ قدیم، مسیر رشد علمی کشور را دشوارتر خواهد کرد.
🔹برای عبور از این تناقض، باید بر همان فراز نخست از سخنان وزیر محترم مبنی بر گفتگو پافشاری کرد. باید به گفتگوهای واقعی و متواضعانه تن داد، از سخنرانیها و داوریهای یک طرفه در مهمترین مسئلههای علمی و معرفتی پرهیز نمود، تا بتوان توأمان از علم جدید و علم سنتی در بازسازی گفتمانهای جدید و پاسخهای نوآمد به نیازهای دنیای معاصر استفاده کرد.
@namehayehawzavi
http://eitaa.Com/Rahevasat
﷽
📌آداب و رسوم غلط به پای دین
🔴گاه برخی از مردم آداب و رسوم محلی خود را به پای دین می گذارند و حکم دینی بر آن بار می کنند
🔴مثلا؛ گرفتن مراسم شب هفت و چهلم و سالگرد میت را از واجبات می دانند و اگر کسی بخواهد مخارج چنین مراسم هایی را در امور خیریه ای چون نجات جان بیمار، ادای بدهی بدهکار و... صرف کند، مذمتش می کنند.
🔴یا اگر همسر شخصی بمیرد تا یک سال و گاهی تا آخر عمر ازدواج مجدد را بر خود حرام می دانند و آن را یک ارزش برای خود تلقی می کنند.
↩️در حالی که گاه ازدواج نکردن آثار و پیامدهای منفی دارد.
@porseshgar
http://eitaa.Com/Rahevasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 سادات، پیش اهل تسنن گرامیاند
اکرام و احترامِ به این خاندان یکیست
🔹️شعرخوانی آقای صادق آتشی در حضور رهبر انقلاب درباره وحدت مسلمین که مورد تقدیر ایشان قرار گرفت.
💻 Farsi.Khamenei.ir
http://eitaa.Com/Rahevasat
⚡️ در هفته وحدت، این همه موج مهاجرستیزی از کجا می آید؟
✍ به قلم: مهدی فرمانیان
🔹 در هفته گذشته سخنان تندی از برخی مدیران و نمایندگان مجلس مبنی بر مهاجرستیزی شنیده شد که معلوم نیست هدف این سخنان چیست، اما توجه به چند نکته ضروری است:
💠 یک: تعداد مهاجران ثبتی در ایران، سه میلیون و پانصد هزار نفر است و اگر تعداد مهاجرین افغانستانی را (در حداکثر آمار) هشت میلیون و چهارصد هزار نفر بدانیم، این جمعیت، معادل ده درصد از جمعیت کشورند، اما خوب است بدانیم مهاجرین کشور قطر و امارات ۸۰ درصد، کویت ۶۰ درصد، عمان ۵۰ درصد و عربستان ۳۰ درصد از جمعیت آن کشور را تشکیل می دهند.
💠 دو: مهاجرت به خاطر شغل و تحصیل یک امر پذیرفته شده است، اما مهاجرت به خاطر جنگ، یک مساله اضطراری و کمک به مهاجران جنگی، یک امر انسانی و اخلاقی است. مهاجران سوری در ترکیه سه میلیون و پانصد هزار نفرند و سی میلیارد دلار هزینه این مهاجران بوده که ترکیه اعلام کرده است. مهاجران افغانستانی در پاکستان نیز حدود سه میلیون و پانصد هزار نفرند. بنابراین پذیرش این جمعیت که به خاطر ترس از جان و ناموس خود مجبور به مهاجرت شده اند، یک امر انسانی و اسلامی است.
💠 سه: اکثر کسانی که در موج اخیر مهاجرت افغانستانی ها به ایران سفر کرده اند، به خاطر ترسی است که از طالبان داشته و دارند. این افراد یا افرادی هستند که در دولت حامد کرزای و اشرف غنی دارای مسئولیت بوده و اکنون از ترس جان شان مهاجرت کرده اند. این افراد استعدادهای برتر افغانستان هستند و مدیران قوی و صاحب نامی در دولت قبلی بوده اند و یا از شیعیان یا اهل سنتی هستند که از ترس جان خود به ایران پناه آورده اند. به نظر می رسد نماینده مجلس به این نکات توجه ندارد که اینگونه بی محابا نسبت های غیر واقعی به اینان می دهد.
💠 چهار: طبق آمار رسمی، دانش آموزان مهاجر ثبت نام کرده در مدارس آموزش و پرورش ۶۱۴ هزار نفرند، در حالی که تعداد دانش آموزان سال تحصیلی ۱۴۰۳ در سراسر کشور بیش از ۱۶ میلیون نفر است. یعنی دانش آموزان افغانستانی ثبت نام کرده در مدارس آموزش و پرورش حدود ۴ درصد از دانش آموزان را تشکیل می دهند. آیا این همه هیاهو برای ۴ درصد است؟
💠 پنج: بسیاری از کارهای سخت با درآمد کم توسط این عزیزان انجام می شود. اگر این عزیزان نبودند، هزینه تمام شده بسیاری از تولیدات ایران بیش از این بود. اگر خدا توفیق دهد، نکات دیگر را در تذکاری دیگر بیان خواهیم کرد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
http://eitaa.Com/Rahevasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸اینجا آلمان است. مدعی بزرگ آزادی بیان و حق اعتراض!
🔻چندین پلیس با تجهیزات کامل ضد شورش! به دنبال دستگیری یک نوجوان ۱۰ سالهاند به جرم در دست گرفتن پرچم فلسطین!
@Ahmadhoseinsharifi
http://eitaa.Com/Rahevasat
Recording ۱۸۵۴۲۰-۰۹۲۲۲۴.mp3
38.46M
🌹زیست برادرانه (جلسه اوّل)
❇️ عصر نبوی، الگوی زیست برادرانه
🎤علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۷ ربیع الاوّل ۱۴۴۶
http://eitaa.Com/Rahevasat
Recording ۱۸۵۴۲۰-۰۹۲۲۲۴.mp3
38.46M
🌹زیست برادرانه (جلسه دوّم)
❇️برادری فِرَق و مذاهب اسلامی
🎤علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳
۱۸ ربیع ۱۴۴۶
http://eitaa.Com/Rahevasat
Recording ۱۸۵۳۳۰-۰۹۲۳۲۴.mp3
38.91M
🌹زیست برادرانه (جلسه سوّم)
❇️شاخص های برادری
🎤علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳
۱۹ ربیع الاوّل ۱۴۴۶
http://eitaa.Com/Rahevasat
🌹نشست علمی با موضوع :
🟪 " مبانی و راهکارهای وحدت اسلامی در متون دینی"
✍ علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🟧 این نشست به دعوت حوزه علمیه خاتم الانبیا (ص) شهرستان داران فریدن برگزار گردید .در ابتدا چند نکاتی به سمع مخاطبان رسید که می توان از آنها با عنوان راهکارهای وحدت اسلامی یاد کرد:
1⃣ ضرورت آشنایی روحانیون، به خصوص مبلغان دینی و ذاکران اهل بیت (ع)، با سودمندی وحدت اسلامی و آسیبهای تفرقه و نزاع میان فرق و مذاهب اسلامی. در صورتی که تریبون داران و نویسندگان از سود و زیان وحدت و تفرقه آگاه گردند، از دامن زدن به نزاع مذهبی پرهيز خواهند کرد.
2⃣ جلوگیری از عامیانه شدن اختلافات مذهبی که نادانسته تفرقه میان مسلمانان را تشدید خواهد کرد.
3⃣ درست است که استعمار در تفرقه انگیزی نقش دارد ولی زمینههای تفرقه در میان خود مسلمانان است. در صورتی که وحدت اسلامی در میان مسلمانان تقویت گردد، حربه و بهانه را از دست دشمنان خواهد می ستاند.
4⃣ هیچ مذهبی با ناسزاگویی به مذهب رقیب گسترش نیافته است. عالمانی در گسترش تشیع موفق بودهاند که روش خردگرا و تفاهمی داشته اند. ناسزاگویی فقط چهره مذهب تشیع را در برابر دیدگان جهانیان تخریب خواهد کرد. در میان اهل سنت نیز خشونت رفتاری به وفور دیده می شود. این در حالی است که خشونت گرایان رفتاری و گفتاری هیچ گاه و هیچ جا نتوانسته اند به قدرت دست یابند. این خشونت رفتاری و گفتاری به حدّی ناپسند است که دولت عربستان هم با این که پشت پرده از خشونت طلبان پشتیبانی می کند ولی آشکار نکرده و آن را کتمان می نماید.
5⃣ نکته بسیار مهم در تقویت وحدت اسلامی، پرهیز از تعمیم خطای فرد به کلّ مذهب است. اگر عالم اهل سنتی یا دانشمند شیعی خطای فکری داشته و در کتابش نگاشته است نباید آن را به کل مذهب تعمیم دهیم. کتاب های شیعه و اهل سنت فراوان از این خطاهای فردی دارد؛ در حالی که بسیاری از عالمان آن مذهب چنین اندیشه ای را نمی پذیرند؛ نمونه را می توان به خطاهای فکری غُلات در شیعه و سلفی ها و بالأخص ابن تیمیه در اهل سنت اشاره کرد؛ که اکثریت پیروان فریقین چنین افکاری را قبول ندارند.
6⃣ مفهوم وحدت اسلامی نه ادغام مذاهب است، نه تاسیس مذهب جدید و نه پذیرش اشتراکات و کنار نهادن اختلافات؛ بلکه مفهوم وحدت ، دوری از نزاع مذهبی و همدلی و همدستی در مقابله با دشمنان اسلام است. همچنین معذور دانستن طرف مقابل در موارد اختلافی است.
امّا مبانی وحدت اسلامی
1⃣ یکی از مبانی وحدت، مبنای فقهی است؛ به این معنی که هر کس شهادتین را بر زبان جاری کند، مسلمان است و جان و مال و آبرویش محترم.
شرف الدین عاملی در کتاب الفصول المهمه فی تألیف الأمة همین مبنی و روش را پیاده کرده است. او بر این باور است که شیعه و اهل سنت هر دو مسلمانند. فقط اقلیتی از علمای شیعه مسلمان را بر سنّی انطباق نمیدهند؛ ولی اکثریت عالمان شیعه، اهل سنّت را مسلمان میدانند.
شرف الدین عاملی همچنین با استناد به قاعده "تجنّب از فساد" اختلاف شیعه و سنی را از مصادیق فساد در زمین دانسته و پرهیز از فساد را واجب میداند.
2⃣ از دیگر مبانی وحدت اسلامی می توان به اصول مذهب انگاری امامت اشاره کرد؛ به این معنا که اصول دین عبارتند از توحید ، نبوت و معاد. امّا امامت از اصول مذهب تشیّع است نه اصول دین. بر اساس این مبنی، شیعه و سنّی در اصول دین مشترکند و هر دو مسلمانند. عالمانی همچون امام خمینی، شرف الدین عاملی، محمد حسین کاشف الغطا، علامه طباطبایی و بسیاری از عالمان زمان شناس شیعه چنین اندیشهای دارند. افزون بر این که بسیاری از علمای شیعه بر این باورند که اکثریت اهل سنت منکر امامت نیستند بلکه جاهل به امامت اند. آنچه کفرآور است انکار است نه جهل.
در ادامه جلسه جریانهای فکری وحدت مذاهب اسلامی به اختصار معرفی شدند.
🔴 نخستین جریان مخالفان وحدت و تقریب مذاهب اند. اینان وحدت را انحراف و ساخته و پرداخته مخالفان خود میدانند. این جریان هم در میان شیعیان اند و هم اهل سنت. هر یک دیگری را متهم میکنند که وحدت اسلامی توطئه رقیب علیه مذهب دیگری است. سنیانِ مخالف وحدت می گویند شیعیان با سپر وحدت می خواهند در میان اهل سنت نفوذ و آنان را شیعه کنند. همچنين می گويند شیعیان مذهب حق نیستند تا بتوان با آنان وحدت کرد.
شیعیانِ مخالف وحدت هم آن را توطئه اهل سنت برای جلوگیری از گسترش تشیع و نقشه شیطانی می دانند.
ادبیات این جریان در هر دو طرف، بسیار توهین آمیز است. اینان خود را عین حق و طرف مقابل را باطل مطلق میدانند. افرادی همچون ناصرالقفاری از اهل سنت و یعسوب الدین رستگار جویباری از شیعیان از این جریانند.
(ادامه دارد)
http://eitaa.Com/Rahevasat
(ادامه فرشته پیشین)
🟩 جریان دوم کسانی هستند که با انگیزه ایجاد همزیستی مسالمت آمیزِ مسلمانان در برابر دشمن به دنبال وحدت اند ؛یعنی مسلمانان مشت واحدی در برابر دشمنان اسلام باشند
🟩 جریان سوم کسانی هستند که ضمن تاکید بر مشترکات مسلمانان، بر این باورند که جهت پرهیز از تنازع مذهبی، فریقین یا بحث علمی کنند و یکدیگر را در موارد اختلافی معذور بدارند یا اینکه اختلافات را مسکوت بگذارند. جالب آن است که عالمان وحدت گرائی همچون شرف الدین عاملی و علامه سید مرتضی عسگری ضمن دعوت به وحدت به صورت عالمانه و کاملاً محترمانه به دفاع از مذهب خود میپردازند.
🟩 جریان چهارم مانند جریان سوم افزون بر که بر مشترکات تاکید می کنند، بر این باورند که نباید موارد اختلافی را مسکوت گذاشت بلکه لازم است در موارد اختلافی بازنگری و بازخوانی انجام شود.
🟩 دیدگاه پنجمی هم وجود دارد که با تفسیر خاص از امامت، در نصوص امامت ، تشکیک و مقام معنوی و علمی امامت را از خلافت تفکیک مینمایند. دیدگاه اینان، که به نام قرآن بسندگان نیز شهرت یافتهاند، در میان شیعیان مقبولیت ندارد.
تفصيل مطالب در پوشه شنیداری در فرسته پسین قابل پیگیری است.
۴ مهر ۱۴۰۳
۲۱ ربیع الاوّل ۱۴۴۶
http://eitaa.Com/Rahevasat
4_6032819662209684819.mp3
63.28M
پوشه شنیداری نشست علمی با موضوع:
🌹مبانی و راهکارهای وحدت اسلامی در متون دینی🌹
✅ 🎤علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❇️ حوزه علمیه خاتم الانبیا (ص) شهرستان داران فریدن
۴ مهر ۱۴۰۳
http://eitaa.Com/Rahevasat
📢 پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزبالله لبنان
👈 راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت/ ضربات جبههی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبندهتر خواهد شد
📝 بسم اللّه الرحمن الرحیم
انا للّه و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران
امت بزرگ اسلامی
✏️ مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضواناللهعلیه، در حوادث دیشب لبنان به فیض شهادت نائل آمد و به ملکوت پرواز کرد. سید عزیز مقاومت پاداش دهها سال جهاد فی سبیل الله و دشواریهای آن را در خلال یک پیکار مقدس دریافت کرد. در حالی شهید شد که سرگرم طرّاحی برای دفاع از مردم بیپناه ضاحیهی بیروت و خانههای ویرانشده و عزیزان پرپرشدهی آنان بود، همچنانکه دهها سال برای دفاع از مردم ستمدیدهی فلسطین و شهر و روستای غصبشده و خانههای تخریبشده و عزیزان قتلعامشدهی آنان طرّاحی و تدبیر و جهاد کرده بود. فیض شهادت پس از اینهمه مجاهدت حق مسلّم او بود.
✏️ دنیای اسلام، شخصیتی باعظمت را؛ و جبههی مقاومت پرچمداری برجسته را، و حزب الله لبنان رهبری کمنظیر را از دست داد، ولی برکات تدبیر و جهاد چند ده سالهی او هرگز از دست نخواهد رفت. اساسی که او در لبنان پایهگذاری کرد و به دیگر مراکز مقاومت، جهت بخشید، با فقدان او نه تنها از میان نخواهد رفت، که به برکت خون او و دیگر شهیدان این حادثه استحکام بیشتر خواهد یافت. ضربات جبههی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، بحول و قوهی الهی کوبندهتر خواهد شد. ذات پلید رژیم صهیونی در این حادثه، به پیروزی دست نیافته است.
✏️ سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود، و این راه همچنان ادامه خواهد یافت. خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند.
✏️ اینجانب به پدر بزرگوار و همسر گرامیِ سید عزیز که پیش از او فرزندش سید هادی را نیز در راه خدا داده، و به فرزندان گرامیش و به خانوادههای شهیدان این حادثه و به یکایک افراد حزب الله و به مردم عزیز و مقامات عالیهی لبنان، و به سراسر جبههی مقاومت، و به مجموع امت اسلامی، شهادت نصرالله بزرگ و یاران شهیدش را تبریک و تسلیت عرض میکنم و در ایران اسلامی پنج روز عزای عمومی اعلام مینمایم. خداوند آنان را با اولیائش محشور فرماید.
✏️ والسلام علی عبادالله الصالحین
سید علی خامنهای
۱۴۰۳/۰۷/۰۷
🔸 #راه_نصرالله
💻 Farsi.Khamenei.ir
http://eitaa.Com/Rahevasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حتما ببینید | ولایت حقیقی ...!
👆سید حسن نصرالله: ما ولایت را اینگونه میفهمیم...
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
http://eitaa.Com/Rahevasat
Recording ۱۸۴۲۰۵-۰۹۳۰۲۴.mp3
38.6M
🌹تجلّی تفکّر عاشورایی در گفتار و رفتار شهید سید حسن نصرالله
✅به مناسبت سومین روز شهادت سید حسن نصرالله
🎤علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❇️مسجد الزهرا(س) سپاهان شهر
۹ مهر ۱۴۰۳
http://eitaa.Com/Rahevasat
🌹تجلّی تفکّر عاشورایی در گفتار و رفتار شهید سید حسن نصرالله
✅به مناسبت سومین روز شهادت سید حسن نصرالله
✍ علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سخن گفتن درباره مجاهد شهید سید حسن نصرالله، آسان نیست. انسان در برابر چنین مردان بزرگی، احساس کوچکی می کند. از این رو برای معرفی این شهید والا مقام از پیام رهبر معظم (دام ظلِه) کمک گرفته ام.
رهبر معظم انقلاب، که بهتر از هر کسی سید حسن شهید را می شناخت، در پیامی به مناسبت شهادت نصرالله، چهار ویژگی را بیان کرده اند :
1⃣ نخستین ویژگی "مجاهد کبیر" است. این تعبیر بسیار بزرگی است. به طور یقین، واژه مجاهد را برای هر کسی گفته نمیشود، بکار برد. جهاد فقط و فقط با انگیزه الهی تحقق مییابد. در روایت آمده است که مردی از پیامبر اعظم(ص) پرسید:
کسی برای کسب غنیمت مبارزه میکند. دیگری برای کسب شهرت و نفر سوم برای تفکِر قبیلهای می جنگد؛ پس جهاد فی سبیل الله چیست؟
پیامبر اکرم (ص) فرمود:
مَن قاتَلَ لِتکون کلمةُ اللهِ هِیَ العُلیا فَهُوَ فی سبیل الله؛
یعنی اگر کسی فقط برای اینکه کلمة الله والاتر و برتر باشد، مبارزه کند، این مبارزهای فی سبیل الله است.
بنابراین اگر انگیزه الهی نباشد، حتی کشته شدن در رکاب پیامبر (ص) هم شهادت به شمار نمیرود.
2⃣ "پرچمدار مقاومت در منطقه"
ویژگی دومی که رهبر انقلاب برای آن شهید عزيز بکار برده اند، پرچمدار مقاومت در منطقه است. میدانیم که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جهان در اوج جنگ سرد میان شرق و غرب بسر می برد. با پیروزی انقلاب اسلامی، اسلام به عنوان رقیب نظام سلطه اعلام موجودیت کرد. در همین زمان، سازمان حزب الله با الهام از آرمانهای امام خمینی (ره) در لبنان شکل گرفت؛ با اهداف مبارزه با اسرائیل، مبارزه با استعمار و برقراری حکومت اسلامی.
رهبران حزب الله به ولایت فقیه و امام خمینی و مقام معظم رهبری باور داشته و دارند. آنان موضع خود را با صراحت در مخالفت با سلطه استکبار و حمایت از مقاومت اعلام کردند. پس از دو جنگ ۳۳ و ۲۲ روزه و پیروزی حزب الله بر اسرائیل، نگاه جهانیان متوجه محور مقاومت به رهبری سید حسن نصرالله شد. اضلاع دیگر جبهه مقاومت افزون بر حزب الله عبارت بودند از ایران، سوریه و حماس. از اینرو محور و پرچمدار مقاومت در منطقه برای استکبار جهانی بسیار خطرناک بود. سید حسن نصرالله در طول ۳۲ سال رهبری حزب الله در لبنان محبوبیتش افزایش یافت و توانست قدرت سیاسی و نظامی حزب الله را افزایش دهد ؛ به طوری که در مجلس لبنان کرسیهایی را به دست آورد. از اینجا دانسته میشود که چرا شهادتش موجب شادمانی صهیونیستها و برخی کشورهای عربی مخالف حزبالله شده است .
3⃣ ویژگی سوم "عالم با فضیلت دینی"
همه میدانیم که سید حسن نصرالله، تحصیل کرده حوزه علمیه نجف اشرف بود و اندیشههای خود را از امام خمینی و امام موسی صدر الهام گرفته بود. آثار انتشار یافته از سید حسن نصرالله نشان میدهد که تفکر عاشورایی در گفتار و رفتارش تجلی یافته است. دو کتاب با عنوان "صبرُ و نصرُ، دروس من کربلا و دیگری "وفاءُ و اِباءُ، دروس من عاشورا ، که مجموع سخنرانی های او در سال ۱۴۳۸ و ۱۴۳۹ هجری قمری است، نشانگر تجلّی یافتن اندیشه عاشورایی در شخصیت سید حسن نصرالله است.
4⃣ آخرین ویژگی "رهبر مدبّر سیاسی"
او به حقّ رهبری با تدبیر، زمان شناس و سیاستمدار بود؛ به طوری که در مدّت کوتاهی توانست قهرمان جهان اسلام و عرب گردد. شجاعت، تقوا، بیاعتنایی به دنیا، باور ژرف به اسلام و ایمان به معاد از او شخصیتی کم نظیر ساخته بود.
ای نخل رشید، پرثمر خواهی شد
ای مرد شهید، خوش ثمر خواهی شد
آیات خدا، مرگ ندارند هرگز
ای سوره نصر، زندهتر خواهی شد.
یادش گرامی و پررهرو باد.
تفصيل مباحث در پوشه شنیداری فرسته پیشین قابل استماع است.
۹ مهر ۱۴۰۳
http://eitaa.Com/Rahevasat
🌷 نَصرٌ مِنَ الله و فَتحٌ قرِيب...
▫️ توییت دقایقی پیش حساب دفتر رهبر انقلاب اسلامی (KHAMENEI.IR) همزمان با حملات موشکی سنگین جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونی
💻 Farsi.Khamenei.ir
http://eitaa.Com/Rahevasat
🌹قصه مباهله مولانا روزبهان شیرازی با مولانا تقی شوشتری 🌹
✅ نقل قول از کانال استاد رسول جعفریان
و از نوادر حکایات قصه مباهله مولانا روزبهان شیرازی است با مولانا تقی شوشتری:
بدان که در تاریخ اَلف مِنَ الهجرة مولانا روزبهان شیرازی که از جمله اجلّه ی شیراز بود، خصوصا در علوم ریاضی امتیاز تمام داشت، و در میان طبقه غزلباش [کذا] نمی توانست که موافق اعتقادات خود عمل نماید، از موطن خود مهاجرت اختیار نموده متوجه هندوستان شد، و به خدمت اکبرپادشاه مبادرت نموده، و اعتبار بسیار یافت و به اعلان مذهب شافعی و اوصاف آن و توبیخ مذهب شیعه و تنویه آن قیام می نمود و منصب کتاب داری بدو مفوّض و مرجوع بود، و چون آن پادشاه از دار فنا به دار البقا رفت، پسر او سلطان سلیم الملقب به جهانگیر پادشاه، به جای پدر سر بر آرای اورنگ فرماندهی شد و از وسعت مشرب امر نمود که طوایف امم موافق دین و مذهب خود عمل نمایند، و کسی با کسی در آن باب معاندت و مخاصمت ننماید، و در مجلس او اهل ادیان مختلفه راه داشتند.
اتفاقا روزی مولانا روزبهان در نفی مذهب شیعه سخنی می گفت، و مولانا تقی شوشتری نفی سخنان او می نمود تا آن که میانه ایشان گفتگوی بسیار و مباحثه ی بیشمار شد. پس پادشاه فرمود که از طرفین دلایل مذکور می سازند و حق ثابت نمی وشد و عرصه مجادله را کناری نیست.
مولانا تقی شوشتری گفت که یا مولانا روزبهان، مباهله می کنیم و پادشاه از حقیقت مباهله پرسید. گفتند که مدتی مقرّر می دارند و در آن مدعا دعای بد و نفرین بر هم می کنند که آن که ناحقّ است آسیبی بدو رسد و پادشاه این سخن پسند افتاد.
ایشان دست یکدیگر گرفته تا بیست روز موعد نمودند و در شب هفدهم چراغی خادمه ی مولانا روزبهان به خانه در برد و آتشی از در کتابخانه افتاد و مولانا خود را در کتابخانه انداخت که آتش را بنشاند یا چنین کتاب نفیس بیرون آورد. اتفاقا درهای خانه بر هم آمد و تا آگاه شدن مردم تمام کتابخانه و مولانا روزبهان و آن خادمه در آن خانه بسوختند و پادشاه و اکابر و اصاغر هندوستان متنبّه شده در مقام هواداری شیعه برامدند و مولانا تقی را دوست و دشمن تحفه ها فرستادند و مشار الیه از جمله امرای ذوی الاقتدار شد.
https://t.me/jafarian1964
http://eitaa.Com/Rahevasat
❇️ اقدام عاجزانۀ صهیونیستها در پی حملات تلافیجویانۀ ایران؛ دبیرکل سازمان ملل تحریم شد!
وزیر خارجۀ رژیم صهیونیستی، در اقدامی عجیب، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل را عنصر نامطلوب خواند و اعلام کرد او حق ورود به سرزمینهایشان را ندارد.
کاتز طی پیامی مستأصلانه در ایکس نوشت: هرکسی که نمیتواند بهصراحت حملۀ شنیع ایران به اسرائیل را محکوم کند، همانطور که تقریباً همه کشورهای جهان این کار را نکردهاند، لیاقت پا گذاشتن در خاک اسرائیل را ندارد(!)
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
http://eitaa.Com/Rahevasat
🔻بی تعهّدی، راز مبارزه با پیشوایان کفر
✍علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔻درست است که جامعه جهانی امروز از بیاِیمانی و بی دینی در رنج است اما بیش از بیاِیمانی از بیاَیمانی و بی اخلاقی رنج میبرد. استاد علّامه جوادی آملی می نویسد:
"مهمترین پیچیدگی عصر حاضر بیاَیمانی است؛ یعنی پایبند نبودن مستکبران به قوانین بین المللی و میثاق جهانی. قرآن کریم راز مبارزه با طغیانگران استکبار، یاغیان استعمار ، باغیان استثمار ، مکّاران استحمار و سوداگران استبعاد را فقدان پایبندی به تعهدات بینالمللی و میثاق جهانی و بیوفایی به سوگند می داند". ( جوادی آملی، مفاتيح الحياة، ص ۴۳)
قرآن میفرماید:
فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لَا أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنتَهُونَ. (توبه ۱۲)
یعنی ﺑﺎ ﭘﻴﺸﻮﺍﻳﺎﻥ ﻛﻔﺮ پیکار کنید؛ چرا ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ [ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﻴﻤﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ] ﻫﻴﭻ ﺗﻌﻬﺪﻱ ﻧﻴﺴﺖ ، ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ از ﭘﻴﻤﺎﻥ ﺷﻜﻨﻲ ﺑﺎﺯﺍﻳﺴﺘﻨﺪ .
از این رو می توان گفت؛ با کافران میشود زندگی مسالمت آمیز داشت اما با مستکبران هرگز.
امروز استکبار جهانی یعنی آمریکای جهانخوار، برخی کشورهای اروپایی و سگ هارشان رژیم صهیونیستی، مصداق پیشوایان کفرند که نسبت به قوانین بین المللی پایبند نیستند و بر همه آزادگان جهان فرض است که با آنان مبارزه کنند.
کاش برخی مسلمانان، بخصوص کشورهای عربی مدّعی اسلامیت و عربیّت، اندکی به این دستور وحیانی پیکار با مستکبران عمل می کردند.
۱۳ مهر ۱۴۰۳
http://eitaa.Com/Rahevasat