فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یک_نکته_از_این_معنی
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
به توفیق الهی روزهای #پنجشنبه در صفحه قرآنی #رحیق در خدمت و محضر #نهج_البلاغه و #صحیفه_سجادیه و #مفاتیح_الحیات هستیم . به امید این که ما را به شاگردی بپذیرند.
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌱🌱🌱
🔅 صفحه قرآنی #رحیق رسانه رشد
@rahighemakhtoom
حکمت ۲۰۶ تا ۲۰۹ استاد صادقی.mp3
8.62M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
📚شرح و تفسیر حکمت ۲۰۶ و ٢٠۹(کلمات قصار)
⏮مرحوم استاد میرزا مهدی #صادقی (ره)
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی
🔅نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
حکمت 131 نهج البلاغه...mp3
20.86M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
📚شرح و تفسیر حکمت۱۳۱(کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین #محمدی شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
@rahighemakhtoom
واکاوی دعای 23 صحیفه سجادیه.عبداللهی 132.mp3
9.5M
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی ۱۷۱
🔰موضوع شرح و واکاوی دعای بیست و سوم #صحیفه_سجادیه
از دعاهای مأثور از امام #سجاد(ع) است که در آن از خدا درخواست #عافیت و #تندرستی در #دین، #عقل، #قلب و #جسم کرده است. امام سجاد(ع) در این دعا بر یکی بودن #قلب و زبان در #شکرگزاری و دریافت #هدایت تأکید کرده و از خدا مقام #خشیت را طلب میکند. در این دعا از شرّ #شیطان، جنیان و مَکْر دیگران به خدا #پناه برده میشود.
▫️جلسه ۱۳۲
🔈خادم صفحه قرآنی #رحیق
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
زندگی مومنانه.عبداللهی.دانش اندوزی 22.mp3
11.93M
#نگاشت_صوتی ۱۷۲
#زندگی_مومنانه
#مفاتیح_الحیات
#زندگی_قرآنی
☑️ زیر ساخت سبک زندگی مومنانه - یاد گیری و دانش اندوزی (جلسه ۲۲)
#فریضه_عمومی
#نشانه_های_حلال_و_حرام
#لوجه_الله
🌱🌱🌱
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
🟢 افراد کمسواد و نیمهعاقلی که ضررشان از هر بیسواد و دیوانهای بیشتر است
🔹 غزالی جملهای دارد که میگوید: همه چیز وجود ناقصش از عدم محض بهتر است جز علم و دانش. یعنی مثلاً سلامتی و یا مال و ثروت اگر انسان هر مقداری داشته باشد از آنکه هیچ نداشته باشد بهتر است ولی علم و دانش اینگونه نیست. انسان کمسواد از بیسواد بدتر است چون خیال میکند خیلی باسواد است و هیچ گاه دنبال تکمیل آن نمیرود.
🔸 این بیت از سنایی است که میگوید:
رنجش هر کسی ز یک چیز است
رنجش من ز نیمدیوانه است
این شاعر میگوید: عقل هم نظیر علم است. یا انسان باید دیوانه کامل باشد و یا عاقل کامل. نیمهعاقل و نیمهدیوانه از دیوانه کامل ضررش بیشتر است.
🔹 افراد نیرنگباز و خدعهکار در جامعه، معمولاً همین انسانهای «نیمه» هستند، یعنی آنها که نیمه زرنگی دارند و تمام زرنگی ندارند؛ زیرا زرنگهای کامل اگر به هیچ چیز اعتقاد نداشته باشند این مقدار میفهمند که سعادت و موفقیت در صداقت و راستی است. ولی افراد نیمه زرنگ - که من در عمر خودم با بسیاری از آنان برخورد داشتهام - موفقیت خود را در این میدانند که با هیچ کس به صداقت رفتار نکنند.
🔸 اینها در عمر خود حتی یک دوست پیدا نمیکنند و هیچ کس به حرفهای آنان اعتماد نمیکند، زیرا با هر کس که حرف میزنند همه میدانند که از روی زرنگی سخن میگویند.
قرآن این منافقها را جاهل مرکب میداند، و میگوید اینها نمیدانند و خیال میکنند که میدانند؛ شعور ندارند و میپندارند که باشعورند.
📗 شهید آیتالله مطهری، آشنایی با قرآن، ج۲، ص۹۰
📌 مهندسی اسلامی در دولت کریمه مهدوی
▪️ چون تیغ خود رقصان کند با نام و یاد کردگار
بهر رضای خالقش طوفان کند در کارزار
🔸 در دولت کریمه، اوضاع و کیفیتِ ساختمانها از نظر ساختوساز، مُشرف بودن به حریم دیگران، ایجاد مزاحمت برای دیگران و... دگرگون میشود. از جمله در مساجد و اماکن مذهبی تغییرات اساسی ایجاد میشود.
🔹 در حکومت امام مهدی با از بین رفتن آثار معماریِ سکولار و تغییر و تحول در بافت، شکل و فرم معماری، تفکر و مبانیِ معماریِ قرآنی در تمامی نقاط عالم گسترش پیدا میکند. همچنین کعبه، مسجدالحرام و مسجدالنبی به همان صورتی که در زمان پیغمبر بودند، بازسازی میشوند. اما مساجد و بناهایی که در آن بدعتی(رَسمِ تازهایی) به کار نرفته، از مالِ حرام، غصبی یا ربا ساخته نشده، و یا اشکال شرعی در ساختِ آن وجود نداشته، خراب نخواهند شد.
▫️ أَيْنَ مُحْيِي مَعَالِمِ الدِّينِ وَ أَهْلِهِ.
کجاست آنکه نشانهها و آثار دین و اهل دین را زنده کند؟
#جمعه_های_امام_زمانی
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
📌 معجزهای در کار نیست
🔸 یکی از اصلیترین مواردی که باید به آن توجه کرد این است که، رسیدن به جامعهٔ آرمانی و موعود، نیاز به کوشش، جهاد و مبارزهٔ فرهنگی، سیاسی، نظامی و… دارد و همهٔ این تلاشها باید از سوی باورداران به منجی موعود و زمینهسازان انقلاب جهانی صورت گیرد.
🔹 امام خمینی در این رابطه میگویند: «اگر توقع دارید که در یک شب همهٔ امور بر طبق اسلام و احکام خداوند تعالی متحوّل شود، یک اشتباه است و در تمام طول تاریخِ بشر، چنین معجزهای روی نداده است و نخواهد داد و آن روزی که إنشاءاللّه تعالی مصلح کل ظهور نماید، گمان نکنید که یک معجزه شود و یک روزه عالم اصلاح شود؛ بلکه با کوششها و فدارکاریها، ستمکاران سرکوب و منزوی میشوند…»*۱
🔸 در همین راستا ایشان، امت مسلمان ایران را به جهت جهاد، ایثارگری و فداکاریشان، زمینهسازان ظهور معرفی میکنند: «سلام بر امت بزرگ ایران که با فداکاری و ایثار و شهادت، راه ظهورش را هموار میکنند…»*۲
📚 ۱- صحیفهٔ نور، ج ۲۱، ص ۴۴۷
۲- صحیفهٔ نور، ج ۲۱، ص ۳۲۵
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۵۹ – ۵۸ #سوره_عنکبوت
📌پاداش سالک الی اللّه
#سالک الی اللّه اگر اعتقاداتش را #تصحیح کند و به آنها #ایمان داشته باشد و #تزکیه نفس کامل کند، خدا در آخرت غرفه هایی که از دامن آنها نهرهای آب جاری است و همیشه در آن #بهشت های پر غرفه هستند، به آنها عنایت خواهد فرمود و خدای تعالی صبر و توکل را به آنها به خاطر ایمان و تزکیه #نفس شان مرحمت می فرماید.
🌷🌷🌷
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#علوم_قرآنی
#تفسیر_موضوعی 9
🔅🔅🔅
🔰روش صحیح در تفسیر موضوعی
⏺براى تفسیر موضوعى دو روش وجود دارد:
🔹روش اوّل که بعضى از مفسّران براى کار خود انتخاب کرده اند که موضوعات مختلف را اعم از موضوعات اعتقادى (توحید و معاد و...) یا موضوعات اخلاقى (تقوا، حسن خلق و...) را در کلام خود مطرح مى کنند و بعد از تحلیل هاى فلسفى و کلامى، یا تحلیل هاى اخلاقى، بعضى از آیات قرآن را که در این زمینه وارد شده است به عنوان شاهد، ذکر مى کند.
🔹روش دوم این است که ما قبل از هر چیز به گردآورى تمام آیاتى که درباره یک موضوع در سرتاسر قرآن وارد شده است بپردازیم و بدون پیش داورى هاى قبلى این آیات را در کنار هم چیده و یک یک تفسیر کنیم، و بعد در یک جمع بندى رابطه آنها را با یکدیگر در نظر گرفته، و از مجموع آنها به یک ترسیم کلّى دست یابیم.
🔹در اینجا مفسّر مطلقا از خود چیزى ندارد، و هم چون سایه به دنبال آیات قرآن مى رود. همه چیز را از قرآن مى فهمد، و تمام همّت او کشف محتواى آیات است; و اگر از کلمات دیگران حتى از احادیث کمک مى گیرد در مرحله بعد و جداگانه خواهد بود.
گروهى آیات قرآن را بر نظرات خود تطبیق مى کنند، و گروه دیگرى نظرات خود را تابع آیات قرآن قرار مى دهند; و مسلّماً راه صحیح تفسیرى، راه دوّم است.
قرآن نور و کتاب مبین است; قرآن بیانگر همه حقایق مربوط به سعادت انسان ها است قَدْ جَاءَکُمْ مِنَ اللهِ نُورٌ وَکِتَابٌ مُبِینٌ «از طرف خدا، نور و کتاب روشنگرى به سراى شما آمد.»
ادامه دارد...
🌷🌷🌷
🔅مدرسه تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom