حکمت 18-فِى الَّذِینَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ خَذَلُوا ….mp3
2.49M
📚شرح و تفسیر حکمت ۱۸ (کلمات قصار)
⏮ استاد حجت الاسلام و المسلمین #نظافت
⏱دقایقی در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی .گوش کنید و لذت ببرید.
🌱🌱🌱
#نهج_البلاغه
#حکمتها #حکمت
#امام_علی
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
📚شرح و تفسیر حکمت ۱۸ (کلمات قصار)
📌بی تفاوتی و موضع نداشتن
وَ قَالَ (علیه السلام) فِي الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ:
خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ.
افراد سرشناسی از قبیل «سعد بن ابىوقاص» و «عبدالله بن عمر» در جنگ جمل وصفین امام را همراهى نکردند وبه دشمنان او (معاویه)نیز نپیوستند، بلکه بى طرف ماندند وبه عذرهاى واهى متوسل شدند.
امام درباره آنها مى فرماید: «حق را تنها گذشتند و باطل را یارى نکردند»
#حکمت ۱۸
#نهج_البلاغه
#امام_علی
@rahighemakhtoom
واکاوی دعای 23 صحیفه سجادیه.عبداللهی 195.mp3
16.17M
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی
🔰موضوع شرح و واکاوی دعای بیست و سوم #صحیفه_سجادیه
📌فراز ششم دعا :(جلسه ۱۹۴)خود و فرزندان خویش را در پناه خدا قراردهیم
از دعاهای امام #سجاد(ع) که در آن از خدا درخواست #عافیت و #تندرستی در #دین، #عقل، #قلب و #جسم کرده است. امام (ع) بر یکی بودن #قلب و زبان در #شکرگزاری و دریافت #هدایت تأکید کرده و از خدا مقام #خشیت را طلب میکند. و از شرّ #شیطان، جنیان و مَکْر دیگران به خدا #پناه می برد.
🔈 گفتاری از خادم صفحه قرآنی #رحیق
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
زندگی مومنانه.کار وتلاش.عبداللهی 22.mp3
11.98M
☑️ کار و تلاش مومنانه (جلسه 22)
🔰بازخوانی فصل سوم از بخش اول کتاب مفاتیح الحیات حضرت آیت الله جوادی آملی
#کار #تلاش #جامعه #خانواده #بیکاری
#نگاشت_صوتی
#زندگی_مومنانه
#مفاتیح_الحیات
#زندگی_قرآنی
🌱🌱🌱
🔅مدرسه مجازی تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
🔅برتر از انتظار
به يازده خم مى گرچه دست ما نرسيد
پياله گير كه يك خُم هنوز سربسته است
🔹يازده خمى را مى گويم كه تبهكاران عالم، آن ها را شكستند و بشريت را از شراب جان فزايشان محروم ساختند! يازده خمى را مى گويم كه هر كدامش قادر بود، جان ها را تا واپسين دم حيات، مست باده حكمت و علم و عرفان سازد.
🔹ماجراى شكستن حريم آن يازده خم مى و برخاك ريختن آن همه شراب طهور، اگر چه هزاران فغان و درد و مصيبت به همراه دارد، ليكن مژده باد كه آخرين خم از همان #خم خانه، به وسعت جان و روح همه جرعه نوشان عالم پايدار و پاينده است.
🔹چه بايد كرد؟ بايد پياله برگرفت و در انتظار آن #شراب طهور لحظه شمارى كرد، بهتر بگويم بايد از جان و روح خويش ساغر ساخت و به دنبال آن شراب #رحمت به راه افتاد.
🔹از انتظار فرج و سرشارى و شادابى آن سخن ها گفته شده و در ارزش و اهميت آن احاديث فراوان نقل شده و پيشوايان اسلام از آن به عنوان برترين عبادات ياد كرده اند، آن را افضل اعمال شمرده اند، ليكن بايد دانست انتظار نخستين گام است، اولين قدم است چرا؟ چون نمى توان تنها منتظر گمشده بود، بايد به دنبالش حركت كرد. بايد براى يافتنش جست و جو نمود. بايد به هر كوى و برزن سر كشيد، بايد جاى جاى زمين را درنورديد و بايد از هر آشنا، سراغ گرفت.
🌷🌷🌷
#جمعه_های_امام_زمانی
#آدینه_های_امید
@rahighemakhtoom
🔅مشتاقان امام زمان(عج) چند دسته اند:
1⃣ آن ها كه تنها با ذكر نام او دل خوشند، اسم او را بر زبان مى رانند، از نامش مدد مى جويند، پيداست كه اين ها از اين اقيانوس ناپيدا كرانه، به جرعه اى بسنده كرده اند.
2⃣ آن ها كه به غير از نام، به ياد او نيز هستند و در انتظار او به سر مى برند. اين ها هم در كنار ساحل آن بحر خروشان تنى شستِ شو مى دهند و گرد و غبار را از ظاهر بدن مى زدايند، چند جرعه اى هم نوش مى كنند و به همين اندازه شاداب مى گردند.
البته اين ها گرچه زيباست، كافى نيست، زيرا نام و ياد او، كلاس نخستين است. در انتظار او بودن اولين گام است و منتظر او شدن اولين قدم است،
🔹بايد به مفهومى فراتر از انتظار دست يافت. بايد به چيزى برتر از نام و ياد او چنگ زد.
🔹رحمت بى كران خداوندى بر #امام راحل باد كه به چيزى بالاتر و برتر از نام و ياد و انتظار و حتى ذكر زيبايى هاى #امام_زمان(عج) دست يافت و امت را هم به دنبال مفهومى فراتر از ياد و انتظار آن پيشواى دادگر روان ساخت.
🔹امام خمينى(رحمه الله) به دنبال امام زمان(عج) بود، در جست و جوى آن حضرت بود; از آن جهت رنگ و بوى او را گرفت و امت هم به او لقب امام داد.
🔹خود امت هم آن گاه كه از ياد و نام و انتظار امام زمان(عج) فراتر رفت و به جست و جوى آن حضرت برآمد، اقتدار و عظمت خود را ديد و شكوه جاودانگى اش را ثبت كرد.
🌷🌷🌷
#جمعه_های_امام_زمانی
#آدینه_های_امید
@rahighemakhtoom
📌همه جا بروم به بهانه تو
📃سيد بن طاووس كه يكى از جرعه نوشان نامدار شراب طهورولایت است، مى گويد:
🔹اگر شما طاووس زيبايى داشته باشيد و او را گم كنيد، آيا تنها به نام آن طاووس قناعت مى كنيد؟ آيا تنها به ياد او خواهيد بود؟ آيا تنها در انتظار آمدنش مى نشينيد؟ يا اين كه در به در، كوى به كوى، جاى به جاى به دنبالش برمى خيزيد؟ از هر كس سراغ او را مى گيريد؟ و تا او را نيابيد آرام و قرار نمى گيريد؟
🔰مگر نه اين است كه مهدى(عج) طاووس اهل بهشت است؟ مگر نه اين است كه مهدى گمشده همه قرن ها و عصرها و نسل هاست؟ مگر نه اين است كه مهدى(عج) موعود همه اديان و همه ملت هاست، مگر نه اين است كه مهدى(عج) «بقية الله» و بازمانده همه انبيا و اولياست؟ مگر نه اين است كه مهدى(عج) وارث تمامى صالحان است؟ مگر نه اين است كه مهدى(عج) گم گشته همه دردمندان و رنج ديدگان عالم است؟ پس چرا نبايد به جست و جوى او برخاست. چرا نبايد به دنبال او و براى يافتنش حركت كرد.
🔹 كسى كه به دنبال گمشده اى مى گردد، تمام وجودش از او پر مى شود و تمام جانش او را زمزمه مى كند، هر جست و جوگرى آرام آرام سرشار از گم گشته خود مى شود; پر از گمشده خويش مى شود، تا جايى كه خود را هم از ياد مى برد.
چنان پر شد ضمير و سينه از دوست
كه ياد خويش گم شد از ضميرم
🔹اين همه «اَيَْنَ، اَيْنَ» در دعاى ندبه براى چيست؟ مفاهيمى نظير «اِلى مَتى اَحارُ فيك يا مولاى» كه از عشق و جست و جوگرى سرشار است، از همين روست.
🔹دوستان آن بزرگ پس از غيبتش تا وقتى كه با نام و ياد و انتظار حضرتش سر كردند، انقلابى صورت نگرفت، اما آن گاه كه به دنبال او و در جست و جوى آثار او برخاستند، اين انقلاب عظيم ايجاد شد. هم چنين اگر پيوسته به دنبال او و براى يافتن او و سيراب شدن از شراب محبت او برخيزند، عظمت ها يكى پس از ديگرى خواهد رسيد و روز به روز بر رونق و شكوه راهشان افزوده خواهد شد.
📘مرحوم سید علی اکبر پرورش(خدایش بیامرزد )
🌷🌷🌷
#جمعه_های_امام_زمانی
#آدینه_های_امید
@rahighemakhtoom
1_1753707340.mp3
1.96M
🔊مجموعه صوتی
#شناختامامزمان
👤استاد حسن محمودی
📝قسمت اول
🔖روزگار شگرف بعد از ظهور
#امام_زمان عجلاللهفرجه
#جمعه های مهدوی
#جمعه_های_امام_زمانی
#آدینه_های_امید
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
1_1753707373.mp3
2.62M
🔊مجموعه صوتی
#شناختامامزمان
👤استاد حسن محمودی
📝قسمت دوم
🔖رجعت در زمان ظهور و راهکارهای آن
👌کوتاه و شنیدنی
👈بشنوید و نشر دهید.
#امام_زمان عجلاللهفرجه
#جمعه_های_امام_زمانی
#آدینه_های_امید
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
4_5821057592465558404.mp3
2M
🔊مجموعه صوتی
#شناختامامزمان
👤استاد حسن محمودی
📝قسمت سوم
🔖مرگ جاهلیت وقتی اتفاق میافته که زندگی ما....
👌کوتاه و شنیدنی
👈بشنوید و نشر دهید.
#امام_زمان عجلاللهفرجه
#جمعه_های_امام_زمانی
#آدینه_های_امید
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom