.
🔰تفسیر سوره حمد
🌱 پردهها را بیافکن!
.
💢غایت آمال و نهایت حرکات و منتهای اشتیاقات و مرجع موجودات و معشوق کائنات و محبوب عشّاق و مطلوب مجذوبین، ذات مقدس است؛ گرچه خود آنها محجوبند از این مطلوب و خود را عابد و #عاشق و طالب و مجذوب امور دیگری دانند؛ و این حجاب بزرگ #فطرت است که باید سالک الی الله به قدم #معرفت آن را خرق کند؛ و تا بدین مقام نرسد، حق ندارد که ایَّاکَ نَعبُدُ گوید، یعنی لا نَطلُبُ الّا ایّاک؛ و جوینده غیر تو نیستیم و خواهنده جز تو نخواهیم بود و ثنای غیر تو نکنیم و #استعانت در همه امور بجز از تو نجوییم.
📚 کتاب تفسیر سوره حمد، ص۹.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
واکاوی دعای 23 صحیفه سجادیه 62.mp3
10.4M
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی 82
@rahighemakhtoom
📼 قسمت: شصت و دوم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
✳️عوامل تامین عافیت و عافیت سازدر زندگی
و امنن علی بالصحة و الامن والسلامةِ فی دینی و بدنی
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل را هدیه می کنیم به پیشگاه مقدس حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🌴🌴🌴
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه مرتبه)
خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار میدهی _ قرار بده!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
بهجتالدعاء، ص ٣۴٧ ( مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد توصیه حضرت آیتالله بهجت قدسسره)
حکمت 31 نهج البلاغه فراز 1-7.mp3
16.68M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
@rahighemakhtoom
📚شرح و تفسیر حکمت 31 (کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
🌷🌷🌷
سه دقیقه در قیامت 76.mp3
26.84M
📚 شرح و بررسی کتاب #سه_دقیقه_در_قیامت
📌 تجربه نزدیک به مرگ جانباز مدافع حرم
📼جلسه هفتاد و پنجم
🔅🔅🔅
@rahighemakhtoom
* ملکوت ناسازگاری با همسر
* سخنی با همسران طلاب
* نکته مهم در تربیت، مقایسه نکنیم!
* اصل مردمداری، همسرداری است
* ملکوت احترام به برادر
* چه کسی برادر من است؟
* نکتهی برادرانه از قرآن
* مصادیق احترام به برادر ایمانی
* چه ملکوتی وحشتناکی در انتظار مسئولین است؟
* ملکوت برقراری صلح بین دو نفر و برهم زدن رابطه بین دو نفر
* ملکوت اقدام به کمک به برادر ایمانی و اقدام برای رسوا ساختن برادر
* دوست داشتن خدا را نمیفهمیم!
* ملکوت تلاش برای ازدواج دو نفر و فاصله انداختن بین زوجین
* اماننامه از جانب خدا
* ملکوت صله رحم و قطع صله رحم
* خدا چه کسی را به بدترین نوع، عذاب میکند؟
📅99/08/02
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 راه بهشت
🔸 اینها که در بهشت با هم هستند، و یکدیگر را زیارت می کنند، «تزاور» دارند و ملاقات می کنند، گفتگو می کنند سؤال و جواب دارند: ﴿وَ أَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلی بَعْضٍ یتَساءَلُونَ﴾،[1] از جواب معلوم می شود که محور سؤال چه بود؛ محور سؤال این است که شما وضعتان چه بود؟ در دنیا چه کار می کردید؟ از چه راه به بهشت رسیدید؟ اینهاست. ﴿قالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فی أَهْلِنا مُشْفِقینَ﴾؛[2] ما در خانواده خیلی با #شفقت رفتار می کردیم؛ یعنی #راه_بهشت از خانواده صحیح و تربیت شده می گذرد، این راهش است! وقتی بهشتی ها از یکدیگر سؤال می کنند چگونه شد شما این جا آمدید؟ می گویند راه بهشت از #تربیت_صحیح_خانوادگی می گذرد، ما با #شفقت در خانه با همسرمان، با بچه هایمان، با دخترمان، با پسرمان زندگی می کردیم. اگر خدا فرمود: ﴿قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلیكُمْ ناراً﴾[3] ما با #شفقت این آیه را عمل می کردیم.
🔸 گفتند بهشتی شدن از #خانواده_صحیح می گذرد، ما مسئول تربیت بچه هایمان بودیم. خدا فرمود: ﴿قُوا أَنْفُسَكُمْ﴾، ما هم سعی کردیم خودمان را حفظ بکنیم. ﴿وَ أَهْلیكُمْ﴾؛ سعی کردیم بچه هایمان را خوب تربیت کنیم. خانواده جامعه را می سازد، هیچ دانشگاهی به اندازه دانشگاهِ هفت ساله پدر و مادر نیست، چون #عاطفه سفارشی نیست، #محبت سفارشی نیست که دوست یکدیگر باشید، مهربان باشید، اینها با سفارش حلّ نمی شود، اینها یک امر #چشیدنی است. محبت سفارشی نیست، محبت تزریقی نیست، این هفت سال، هفت سال #شفقت است، بهشت از راه خانواده می گذرد.
🔸 اینها سؤال کردند از چه راهی وارد بهشت شدید؟ گفتند از راه #خانواده_صحیح! ما از یک خانواده صحیح و سالم گذشتیم، خلاصه #راه_بهشت از خانواده می گذرد، ما نسبت به اهل خود این طور بودیم و اختصاصی به بچه ها ندارد! نسبت به پدر و مادر این طور بودیم، نسبت به برادر و خواهر این طور بودیم، نسبت به بچه ها این طور بودیم، نسبت به نوه ها این طور بودیم، با #شفقت در خانه زندگی می کردیم. خدا به ما فرمود #اعضای_خانواده را مثل خودت از آتش حفظ کن: ﴿قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلیكُمْ ناراً﴾، ما هم این کار را کردیم.
[1]. سوره طور، آیه25.
[2]. سوره طور، آیه26.
[3]. سوره تحریم، آیه6.
#خانواده
#شفقت
#جامعه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه طور جلسه 8
تاریخ: 1395/11/26
🆔 @a_javadiamoli_doross
.
خداوندا! سپاس بیحد و کران، حکمت بالغۀ تو را سزاست که خوف و گرسنگی، بیماریها و اضطرابها، وحشت از اختلال حیات، و محصول اندیشهها و کارهای عضوی را مثل ترمزهایی بر ماشین خطرناک وجود انسان قرار دادی که اگر این ترمز وجود نداشت، این ماشین خطرناک و نیرومندتر از همۀ نیروهای طبیعت، نه تنها همۀ افراد همنوع خود را زیر چرخهای خود متلاشی میساخت، بلکه هوای زیر گرفتن کوزارها (اَبَرتپندهها) و کهکشانها هم به سرش میزد و کائنات عالم طبیعت را آنچنان اسباببازی تلقی میکرد که کودکان خردسال، عروسک و توپ را چنان تلقی میکنند. این انسان با اینکه اماننامۀ مطلقی از حوادث و رویدادهای نیرومندتر از خود در دست ندارد، میگوید:
ای کاش همۀ انسانها یک گردن داشتند و آن را من به یک بار قطع میکردم. (ِنرون)
آناستاز برای استنشاق و تنفس از هوا، مالیات وضع میکند. او اگر اماننامۀ داشت، چه میخواست و چه میکرد؟!
#جعفری، محمدتقی. مجموعه آثار ۱۲- انسانشناسی. ص ۲۶۳ و ۲۶۴
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#مثالهای_قرآن 24
#مثال
#مثل
#تمثیلات
#منافقان
#تمثیلات_قرآنی
🔅🔅🔅
📌 مثال منافقان 15
مَثَل_آتش
اءُوْلَّبِکَ الَّذِینَ اشْتَرَوُاْ الضَّلَلَةَ بِالْهُدَی فَمَا رَبِحَت تِّجَرَتُهُمْ وَمَا کَانُواْ مُهْتَدِینَ مَثَلُهُمْ کَمَثَلِ الَّذِی اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّآ اءَضَآءَتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَکَهُمْ فِی ظُلُمَتٍ لا یُبْصِرُونَ صُمُّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لاَیَرْجِعُونَ .
(( (منافقان ) کسانی هستند که هدایت را به گمراهی فروخته اند ؛ و این (داد و ستد و) تجارت (برای ) آنها سودی نداده و خود هدایت نیافته اند . مثل آنان ، مثل کسی است که آتشی افروخته (تا در بیابان تاریک راه خود را پیدا کند) ولی هنگامی که آتش اطرافش را روشن ساخت ، خداوند (طوفانی می فرستد و) آن را خاموش می کند و آنها را در تاریکی وحشتناکی که چشم کار نمی کند ، رها می سازد . آنها کر و گنگ و کور ، بنا بر این (از راه خطا) باز نمی گردند ! )) .
همچو آن کز بهر نور افروخت نار
روشنایی برد زان پروردگار
ترک ایشان کرد و در تاریکی اند
زان نمی بینند و دور از نیکی اند
صُمّ و بکم و عمی گشتند این حرون
گفت از این معنی فهم لا یرجعون
وجه تشبیه
خداوند متعال طی هشت آیه قبل ، ویژگیهای منافقان را بر شمرده ، آنان را به عنوان آدمهای دوچهره ، بی ایمان ، خدعه گر ، بی شعور ، دارای مرض قلبی و روحی ، دروغگو ، مفسد ، مغرور ، خود برتر بین ، سفیه ، نادان ، همکار شیاطین ، استهزا گر ، طغیانگر ، و بالا خره مشتری و خریدار ضلالت و گمراهی معرفی می کند ، ولی در این آیه آنان را به مسافری تشبیه کرده که در شب ظلمانی ، در بیابانی گرفتار شده است و آتشی می افروزد تا در پرتو آن راه را از بیراهه تشخیص دهد و در گودالهای بیابان سرنگون نگردد . ولی همین که آتش را بر افروخت و اطرافش را روشن ساخت ، ناگهان طوفانی سخت بر می خیزد و آن آتش را خاموش می سازد ، و او دوباره در تاریکی وحشت انگیز ، سرگشته و حیران می ماند و نمی داند چه کند . بنا بر این ، وجه شباهت در این تشبیه ((حیرت زدگی و سرگردانی )) است .
آری ، کسی که با خدا و مؤ منان ، حیله گری و نیرنگ بازی کند ، ثمره کارش و نتیجه معامله و تجارتش جز تحیّر و سرگردانی نخواهد بود .
منافقان همواره خود را زرنگ و باهوش و فهیم می دانند و مؤ منان راستین و یکدل را سفیه و نادان می شمرند و روی همین پندار غلط ، راه نفاق و دورویی را پیشه خود می سازند تا از منافعی که به دو طرف می رسد ، برخوردار شوند ! و هر دسته که غالب گردند ، آنها را از خود بدانند ؛ اگر مؤ منان پیروز شوند ، در صف مؤ منان و اگر غلبه با کافران باشد ، با آنها باشند و به اصطلاح هم از ((توبره )) بخورند ، و هم از ((آخور)) !
آنان نمی دانند که نفاق و دورویی برای مدّت طولانی نمی تواند مؤ ثّر واقع شود . ممکن است چند صباحی از مصونیّتها و مزایای اسلام برخوردار شوند و از رفاقت با کفار و شیاطین نیز بهره جویند ، ولی این کار کوتاه مدّت است ، همانند آتشی است که در بیابان تاریک در معرض وزش طوفان و گردباد قرار گرفته باشد ، لذا دیری نمی پاید که چهره واقعی نفاق آشکار و منافقان رسوا می شوند و آنها به جای کسب موفّقیت و محبوبیّت ، منفور و مطرود جامعه خواهند شد و همچون کسی که در بیابان ظلمانی ، راه گم کرده و چراغ را از دست داده ، سرگردان می مانند .
منافقان نه تنها با مؤ منان خدعه می کنند ، که با کافران و همکیشان خود نیز نیرنگ روا می دارند !
اینان افراد سر درگم و بی هدف و فاقد برنامه و مسیر مشخّصند و در حقیقت برده منافع خویش هستند ؛ نه به راه مؤ منان اعتقاد دارند و نه به کیش کافران اعتماد !
قرآن مجید در آیه ای دیگر حالت تحیّر و دغدغه و آشفتگی فکری و تزلزل درونی منافقان را چنین ترسیم می کند :
(مُّذَبْذَبِینَ بَیْنَ ذَا لِکَ لاَّ إِلَی هَّؤُلاَّءِ وَلاَّ إِلَی هَّؤُلاَّءِ . . . ) ؛ ((آنها افراد (بی هدف و) سرگردانی هستند که نه سوی اینها و نه سوی آنهایند ! (نه در صف مؤ منانند و نه در صف کافران ! ) )) .
👈ادامه در پست زیر 👇👇👇
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
👆👆👆
بعضی از مفسران از جمله (اِسْتَوْقَدَ ناراً) این نکته را استفاده کرده اند که :
منافقان برای رسیدن به ((نور)) از ((نار)) استفاده می کنند ؛ آتشی که هم دود و سوزش دارد و هم خاکستر ، در حالی که مؤ منان از نور خالص و چراغ روشن و پرفروغ ایمان بهره می گیرند .
منافقان گرچه تظاهر به نور ایمان دارند ، امّا باطنشان ، نار است و اگر نوری هم باشد ضعیف و کوتاه مدّت است .
این نور مختصر یا اشاره به فروغ وجدان و فطرت توحیدی است و یا اشاره به ایمان نخستین آنهاست که به تدریج بر اثر تقلیدهای کور کورانه و تعصّبهای غلط و لجاجتها و عداوتها ، پرده های ظلمانی و تاریک بر آن می افتد نه تنها یک ظلمت بلکه به تعبیر قرآن ((ظلمات )) .
بعضی دیگر گفته اند : اگر جمله (اِسْتَوْقَدَ ناراً) (روشن کردن آتش ) را به معنای ظریف ادبی آن که ((فتنه انگیزی )) است ، در نظر بگیریم ، در این صورت باز می توان گفت که منافق تشبیه شده است به ((فتنه انگیز)) و ((مفسد)) . بنابراین وجه شباهتشان ایجاد فتنه و فساد است .
جمله (صُمُّ بُکْمٌ عُمْیٌ) ، در حقیقت تشبیه دیگری از طرز تفکر و بینش منافقان است ؛ یعنی دنیاپرستی و زرق و برق مادیّات و دلبستگی آنان به عالم محسوسات ، منافقان را چنان مجذوب کرده که نیروی تفکّر و تعقّل را از آنها ربوده و آنان را نسبت به درک معارف و بیان حقایق الهی کور و کر و لالشان کرده است ، به گونه ای که همه چیز را از دیدگاه مادّیات و به قول ((مولوی )) با چشم ((آخور بین )) ارزیابی و تجزیه و تحلیل می کنند :
چشم آخِر بین تواند دید راست
چشم آخُر بین غرور است و خطاست
🔅 تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
🖌علامه جعفری رضوان الله علیه
✂️ واقعا شگفتا ! از وضع مغزی کسی که دهها سال در مسائل علمی و صنعتی و هنری پیشرفت می نماید ، ولی معلومات و معارف او درباره خداشناسی همان است که در دوران کودکی از مادر بزرگش شنیده است.
وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلَا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ
«زندگی حضرت آدم علیه السلام»
و ای آدم، تو و همسرت در بهشت ساکن شوید و از هر جا (و از هر میوه ای) که خواستید بخورید و به این درخت نزدیک نشوید که از ظالمین خواهید بود.
(سورة الاعراف، آیه ۱۹)
برداشت از آیات ۲۳ ـ ۱۹#سوره_اعراف
📌#ظلم به #نفس
#سالک الی #اللّه باید از جریان حضرت #آدم علیه السلام #عبرت بگیرد و بداند که اگر کار #مکروه و یا ترک اولایی انجام داد از #ظالمین به خود محسوب می شود.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
[یکصد و چهارده نکته از قران کریم درباره #نماز
صفحه ۴۷]
💢سبقت به نماز از نظر اسلام
#نماز بهترین عمل است.
قال علی علیه السلام:
«اللّه اللّه فی الصلوة فانّها خیر العمل» [۱] .
قرآن کریم به #مسلمانان دستور میدهد نسبت به کارهای خیر از دیگران سبقت بگیرند؛ «فاستبقوا الخیرات» [۲]، بنا بر این نماز از جمله اموری است که باید نسبت به آن #سبقت گرفت و اصولاً ترغیب و تشویقی که نسبت به امر #نماز شده در باره ی کمتر عبادتی به عمل آمده است، از این رو در اذان و اقامه در شبانه روز ۲۰ مرتبه «حیّ علی الصّلوة» و ۲۰ مرتبه «حیّ علی الفلاح» و ۲۰ مرتبه «حیّ علی خیر العمل» و ۱۰ مرتبه «قد قامت الصلوة» گفته میشود.
----------
[۱]: ۸. بحار / ج ۴۲ / ص ۲۴۹.
[۲]: ۱. مائده / ۴۸.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب گرانسنگ #تفسیر_تسنیم_جلد_دوم (75)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_بقره
#تفسیر
#تسنیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
✅آیه 2 - ذلك الكتب لاريب فيه هدى للمتققين
💢تفسير
⏪قرآن كريم، كتاب يگانه و مهمين
واژه كتاب در قرآن كريم گاهى بدون الف و لام آمده، مانند: (قد جاءكم من الله نور و كتاب مبين) (239) و در مواردى با الف و لام ذكر شده است ؛ مانند آيه مورد بحث.
▫️در مواردى كه با ال آمده، افزون بر احتمال تعريف و عهد، اين احتمال نيز مطرح است كه ال آمده، افزون بر احتمال تعريف و عهد، اين احتمال نيز مطرح است كه ال مفيد حصر حقيقت باشد، نظير ال در جمله هو الرجل ؛ يعنى، او يگانه مرد است. بر اساس اين احتمال، جمله (ذلك الكتاب) بدين معناست كه حقيقت كتاب، منحصر در قرآن كريم است ؛ زيرا قرآن تنها كتاب آسمانى است كه همه معارف و اسرار كتابهاى آسمانى پيشين و صحف سلف را در خود دارد و مهمين بر همه آنهاست: (و انزلنا اليك الكتاب بالحق مصدقا لما بين يديه من الكتاب و مهيمنا عليه). (240)
▫️واژه كتاب در اين آيه كريمه به معناى مجموعه اى است كه حاوى خطوط كلى معارف و شريعت و احكام و قوانين آن است (عقايد، اخلاق و احكام عملى) و از طريق وحى بر پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) نازل شده است: (فبعث الله النبيين مبشرين و منذرين و مععهم الكتاب بالحق ليحكم بين الناس فيما اختلفوا فيه). (241)
◽️چنين كتابى تنها پنج پيامبر اولواالعزم (حضرت نوح، ابراهيم، موسى، عيسى و پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) عطا شده است:
(شرع لكم من الدين ما وصى به نوحا والذى اوحينا اليك و ما وصينا به ابراهيم و موسى و عيسى ان اقيموا الدين) (242) و اگر در آيه كريمه (جاؤ بالبينات والزبور والكتاب المنير) (243) سخن از اعطاى كتاب به همه پيامبران است، به اعتبار مجموع آنهاست، نه جميع. بدين معنا كه در ميان مجموع رسولان الهى بعضى از آنان دريافت كننده كتاب بوده اند، نه آن كه به فرد فرد آنان كتاب داده شده است.
◽️ساير پيامبران، حافظان و مبلغان كتب پيامبران اولواالعزم بودند؛ مانند حضرت يحيى كه مروج و حافظ كتاب حضرت عيسى (عليهما السلام) بود: (يا يحيى خذ الكتاب بقوه). (244) گرچه برخى آن حضرت را نيز صاحب كتاب مستقل پنداشتند، ليكن اثبات آن از نظر قرآن كريم، دشوار است.
===================
239- سوره مائده ، آيه 15
240- سوره مائده ، آيه 48
241- سوره بقره ، آيه 213
242- سوره شورى ، آيه 13
243- سوره آل عمران ، آيه 184
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
#کارگزاران_فرهنگی (23)
#قرآن
#کارگزاران
#فرهنگی
@rahighemakhtoom
❇️ویژگی های کار #فرهنگی:
⏪5-ایمان و عمل(اندیشه درست+درست اندیشی+رفتار درست+درست رفتاری) محورفعالیت ورمز موفقیت کار فرهنگی
والعصر ان الانسان لفی خسر الا الذین آمنوا وعملوا الصالحات(سوره عصر1و2)
ایمان و عمل صالح و پذیرش حق و شکیبایى، بهره گیرى درست از سرمایه هاى وجودى خویش است. (لفى خسر . إلاّ الذین ءامنوا و عملوا الصلحت و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصبر)
☑️لزوم حق پذیرى، شناختن و شناساندن حق و پایدارى و شکیبایى براى تحقق آن (تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصبر) ترغیب مؤمنان به توصیه دیگران بر حق و صبر، بیانگر لزوم پایبندى خود به آن دو است.
☑️حق پذیرى و دفاع از حق، نیازمند شکیبایى و استقامت است. (تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصبر) جمله «تواصوا بالصبر»، ممکن است درصدد بیان زمینه هاى لازم براى مفاد «تواصوا بالحقّ» باشد.
☑️صلاح جامعه در کنار اصلاح خویشتن، ضرورتى اجتناب ناپذیر در ثمربخشى وجود انسان (لفى خسر. إلاّ الذین ءامنوا و عملوا الصلحت و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصبر)
☑️ترویج حق و تقویت روحیّه پایدارى، نیازمند مشارکت و هم یارى مردم با یکدیگر است. (تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصبر)
🌷🌷🌷
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
Al-Infitar02.mp3
6.51M
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#تفسیر_سوره_انفطار
#سوره_انفطار #انفطار
#تفسیر_صوتی
🔅🔅🔅
📌نگاشت 21تفسیر صوتی سوره انفطار
📝 استاد فرزانه و مفسر عالیقدر آیت الله جوادی آملی
📒 جلسه دوم
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
انفطار2.docx
47.4K
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#تفسیر_سوره_انفطار
#سوره_انفطار #انفطار
#تفسیر_متنی
🔅🔅🔅
📌نگاشت 22:تفسیر متنی سوره انفطار
📝 استاد فرزانه و مفسر عالیقدر آیت الله جوادی آملی
📒 جلسه دوم
📜 فرازی از متن درس
در سوره مبارکه «مدثّر» دو بار فرمود اين ﴿ذِكْري لِلْبَشَرِ﴾[12] است ﴿نَذيراً لِلْبَشَر﴾[13] است خصوص مسلمان يا خصوص اهل ايمان أعم از مسلمان و کليمي و اينها نيست ما با بشر کار داريم منتها مکتبهايي که در جهان منتشر شده است اين قرآن حاکم بر آنهاست؛ ﴿لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدِّينِ كُلِّهِ﴾ را در سه جاي قرآن بيان کرد يعني به دست مسلمانها بايد اين کتاب، جهاني بودنش از قوّه به فعل بيايد؛ با تعليم، با تفسير، با تشريح و با حلّ شبهات آن يعني به دست مسلمانها اين کتاب جهاني باشد آدم اگر اين سه آيه را در قرآن تلاوت بکند بگويد: ﴿لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدِّينِ كُلِّهِ﴾ آنگاه فکر بکند که قرآن براي مسلمانهاست فقط، اين تام نيست، قرآن براي جوامع بشري است و فائق بر تمام مکتبهاست...
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom
اعراف 19.mp3
15.14M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی #تفسیر_روان
#سوره_اعراف
#جلسه 19
🔅🔅🔅
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #اعراف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌹🌹🌹
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 معجزات انبیاء (علیهم السلام)
🔸 قرآن كریم كه #معجزه را می ستاید [و] معرفی می كند، می فرماید اینها در اثر قدرت روح انبیا است، چون ﴿اللّهُ أَعْلَمُ حَیثُ یجْعَلُ رِسَالَتَهُ﴾؛[1] خدا می داند كه چه كسی را پیغمبر كند و نبوّت و رسالت را به كدام موطن اعطا كند، بعد هم می فرماید: ﴿كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِی﴾[2] این در نظام تدبیرِ الهی ثبت شده است كه خدا و فرستادگان خدا #پیروزند. خب اگر معجزه قابل اتیان مثل باشد كه شكست می خورد، چون ابزار پیشرفت انبیا معجزه است. برای توده مردم معجزه است كه طریق اثبات نبوّت انبیا است. اگر معجزه قابل اتیان مثل باشد، نظیر علوم غریبه دیگر می شود، آن ارزش را از دست می دهد. این را خدای سبحان نفی كرد و فرمود #معجزه هرگز شكست نمی خورد.
🔸 در سورهٴ «مجادله» آیهٴ 21 این چنین فرمود: ﴿كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِی﴾ این ثبت شده است، نه اینكه انبیای من را شهید نمی كنند ﴿یقْتُلُونَ النَّبِیینَ بِغَیرِ حَقّ﴾؛[3] نه اینكه انبیا را نمی كشند و اینها همیشه در جنگ ها پیروزند، خیلی ها #به_حسب_ظاهر در جنگ ها شهید شدند و شربت شهادت نوشیدند. فرمود رسالت من شكست نمی خورد. به خود انبیا هم فرمود این دین را یا در زمان حیات شما یا بعد از حیات شما من #پیروز می كنم: ﴿فَإِمَّا نُرِینَّكَ بَعْضَ الَّذِی نَعِدُهُمْ أَوْ نَتَوَفَّینَّكَ﴾[4]؛ من آنچه را كه #وعده دادم، یك مقداری در زمان حیات شما، یك مقداری بعد از حیات شما، بالاخره دین را تثبیت میكنم. رسالت شكست نمی خورد گرچه رسول شهید بشود. #دین شكست نمی خورد گرچه آورندهٴ دین را شهید كنند. ﴿كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِی﴾،[5] معجزه به هیچ وجه شكست نمی خورد. نه تنها «كتب الله لاغلبنّ انا و رسولی» نه، ﴿وَرُسُلِی﴾ همه انبیا این چنین اند!
🔸 این جزء سنّت های خدای سبحان است كه هیچ پیغمبری شکست نمی خورد: ﴿كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِی﴾؛ همه فرستادگان من پیروزند. با اینكه: ﴿یقْتُلُونَ النَّبِیینَ بِغَیرِ حَقّ﴾[6] و مانند آن؛ چه اینكه در سوره «صافات» آیه 171 و 172 و 173 این چنین فرمود: ﴿وَ لَقَدْ سَبَقَتْ كَلِمَتُنَا لِعِبَادِنَا الْمُرْسَلِین ٭ إِنَّهُمْ لَهُمُ الْمَنْصُورُونَ ٭ وَإِنَّ جُنْدَنَا لَهُمْ الْغَالِبُون﴾ این در قضای الهی گذشت كه همه مرسلین پیروزند و همه سپاهیان من ظفرمندند، اینها #منصورند و اینها غالباند [و] هرگز شكست نمی خورند؛ در حالی كه بسیاری از انبیا را شهید كردند، بسیاری از جنود الهی را شهید كردند. یحیای شهید شربت شهادت نوشید، امّا #رسالتش و #منطقش هرگز شكست نخورد، چرا؟! چون آنچه را كه انبیا می آورند، قابل اتیان مثل نیست؛ پس این دو خصیصه در معجزات انبیا هست: نه راه فكری دارد (یك) و نه می توان مثل آن آورد، (دو) البته این دومی در اثر همان اوّلی است، چون راه فكری ندارد، كسی نمی تواند مثل آن بیاورد.
[1] . سوره انعام، آیه 124.
[2] . سوره مجادله، آیه 21.
[3] . سوره آلعمران، آیه 21.
[4] . سوره غافر(مؤمن)، آیه 77.
[5] . سوره مجادله، آیه 21.
[6] . سوره آلعمران، آیه 21.
#هم_الغالبون
#سنت_الهی
#شهید
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره جلسه 65
🆔 @a_javadiamoli_doross
معجزات انبیاء.mp3
1.75M
💢معجزات انبیا علیهم السلام
#هم_الغالبون
#سنت_الهی
#شهید
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
🔰
تفسیر #سوره_حمد
💢به اسفل میروی یا اعلا؟!
🔹«صراط» انسان از «اسفل سافلین» شروع، و به «اعلا علّیّین» ختم شود؛ و این صراط آنهایی است که حق تعالی به آنها انعام فرموده به نعمت مطلقه، که آن نعمت کمال جمع اسمایی است که بالاترین نعمتهای الهیّه است؛ و صراطهای دیگر، چه صراط سعدا و «منعم علیهم» باشد و چه صراطهای اشقیا باشد، به قدر نقصان از فیض نعمت مطلق، داخل در یکی از دو طرف افراط و تفریط خواهد بود.
📚تفسیر سوره حمد،۷۷
✅@rahighemakhtoom
1605603660-7580.mp3
14.62M
#قرآن
#تدبر
📌 تدبر در سوره #ضحی
📼استاد هانی #چیت_چیان
🖌کوتاه زیبا و جذاب و کاربردی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
اجبار ممدوح
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#دانشجو
#دانشگاه
#روز_دانشجو
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۲۷ ـ ۲۶ #سوره_اعراف
📌#تقوی
#سالک الی #اللّه باید بداند که بهترین پوشش برای او #تقوی است و کوشش کند که #شیطان او را #اغوا نکند، او را از #تقوی دور ننماید زیرا #شیطان دیده نمی شود و #وسوسه هایش در دل کسانی که ایمانشان کامل نیست و #شیطان را ولی خود قرار داده اند زیاد است.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom