#قرآن
#تدبر
🔅🔅🔅
✅اصل اول
◽️قرآن به عنوان مهمترين رافع نياز انسان، عطايي منحصر به فرد برای اوست. هيچ چيز به اندازه قرآن نميتواند نيازي را از انسان برطرف كند.
عَنِ الزُّهرِيِّ قَالَ قُلتُ لِعَلِيِّ بنِ الحُسَينِ علیه السلام أَيُّ الأَعمَالِ أَفضَلُ قَالَ الحَالُّ المُرتَحِلُ قُلتُ وَ مَا الحَالُّ المُرتَحِلُ قَالَ فَتحُ القُرآنِ وَ خَتمُهُ كُلَّمَا جَاءَ بِأَوَّلِهِ ارتَحَلَ فِي آخِرِهِ وَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و آله مَن أَعطَاهُ اللهُ القُرآنَ فَرَأَى أَنَّ رَجُلًا أُعطِيَ أَفضَلَ مِمَّا أُعطِيَ فَقَد صَغَّرَ عَظِيماً وَ عَظَّمَ صَغِيرا
◽️زهرى گويد به حضرت على بن الحسين علیه السلام گفتم: كدام عمل بهتر است؟ فرمود: عمل حال مرتحل (در آيد و كوچ كند) گفتم: حال مرتحل چيست؟ فرمود: فرد خواندن قرآن را آغاز كند و به انجام رساند و هر زمانى كه از اول قرآن شروع كرد تا آخر برساند. سپس فرمود رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده است: به هر كس خدا قرآن را عطا كرد و او پندارد كه خدا به ديگرى بهتر از او عطايي داشته است، حتماً بزرگى را كوچك شمرده و كوچكى را بزرگ شمرده است.
⏺بعد از خواندن این روایت:
بیشتر به این فکر می کنم که نیازهایم را چگونه با قرآن رفع کنم.
دیگر از نداشته های زندگی ام ناراحت نیستم، چون قرآن را دارم.
قرآن کلام خداوند بر قلب پیام است، هر وقت دلم برای خداوند تنگ شود قرآن می خوانم.
خداوند به برکت پیامبر قرآن را به من رسانده است، هر گاه دلم برای پیامبر تنگ شود، قرآن می خوانم.
با قرآن غمی در عالم ندارم.
دعا می کنم خداوند قرآن را در دلم بزرگ دارد.
☑️شما نیز بفرمایید که بعد از خواندن این روایت چه تغییری در باورها، حالات، صفات و اعمال شما ایجاد می شود:
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
♥️ خداوند متعال میفرمایند:
🌴 و مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعيشَةً ضَنْکاً وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمی؛
🍃 و هر کس از یاد من روی گردان شود، زندگی تنگی خواهد داشت و روز قیامت، او را نابینا محشور می کنیم!
📖 سوره طه، آیه 124
#نگاهی_دوباره_به_قرآن
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
درخواست پادشاهی سلیمان و عدم تناقض با حاکمیت امام زمان.استاد ملکی.Mp3
352.5K
#پرسش
#پرسش_قرآنی
#پرسمان_قرآنی
#استاد_ملکی
#نگاهی_دوباره_به_قرآن
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅 رابطه درخواست معجزه توسط پیامبران و حاکمیت امام زمان(ع)
چرا حضرت سلیمان(ع) از خدا درخواست نمود پادشاهی ای به او عنایت کند که بعد از او سزاوار هیچکس نباشد و آیا این درخواست با حاکمیت امام زمان(ع) تناقض ندارد؟
📌گفتاری از علامه جوادی آملی
🍃صبغه سرشت انسان🍃
🔍آيا انسان ذاتاً بر اساس سرشتي پاك آفريده شده يا ذاتاً بدسرشت است يا آنكه به گونه اي بدون گرايش به هيچ وصفي ايجاد شده است و ظرفي تهي را مي ماند كه با هر بد يا خوبي پرشدني است؟!
🖊قرآن كريم نسبت به انسان، #طبيعتي را تصوير مي كند و #حقيقتي را؛ به لحاظ #طبيعت و ملاحظه بخش مادّي ، آدمي را همواره در پي اسراف و اتراف و لذّت جويي و رفاه طلبي و تن پروري مي داند و بيش از پنجاه آيه مشتمل بر نكوهش انسان در همين زمينه طبيعي ارائه مي فرمايد؛ امّا جنبه ديگري نيز براي انسان در قرآن كريم بيان شده كه همه ملكات و فضيلت هاي بلند انساني الهي چون كرامت، خلافت، حمل امانت، شرافت و... را در بر مي گيرد و آن، همان #حقيقت روح اللّهي و اصل و اساس انساني است كه طبيعت را به عنوان فرع و تابع، زيرپوشش خود گرفته است.
🔹آدمي، هرگز با سرشتي #بي_تفاوت نسبت به خير و شر آفريده نشده و از سوي ديگر، به جهت #اصالت جنبه ملكوتي با آن همه فضايل الهي و #فرع بودن طبيعتِ رفاه طلب آدمي، روشن مي شود كه #گرايش انسان به لحاظ اصل حقيقت خود به سوي فضايل و ملكات الهي انساني است و سمت و سوي وجود و چهره جان او همواره با ايمان و خير و مسائل ارزشي روبه روست.
🔸حضرت رسول صلی الله علیه و آله در تفسیر نیکی و شرارت فرمودند كه برَّ و نيكي، آن است كه نفس انسان با او #آرامش مي يابد و قلب آدمي را به مرتبه اطمينان مي رساند؛ امّا گناه در وجود انسان #ترديد مي آفريند و صحنه قلب را جولانگاه خويش مي كند.
از اين بيان پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم نيز روشن مي شود كه #فطرت و #سرشت آدمي به خير و نيكويي گرايش دارد و آن را نه مي توان ذاتاً مايل به پليدي دانست و نه بی تفاوت ناميد .
🔹در نتیجه هر كس #فطرت را بر #طبيعت خويش غالب سازد و به جهاد با هواهاي نفساني برخيزد، #مالك نفس خويش خواهد شد؛ چنان كه رسول خداصلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: با هوس ها جهاد نمائيد تا مالك خودتان شويد؛ «جاهِدوا أهواءَكم تملكوا أنفسكم».
📚کتاب حیات حقیقی انسان در قرآن
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#قرآن
#آفرینش_و_شگفتیها
#کتاب_تدوین
#کتاب_تکوین
🔅🔅🔅
📃 مطابقت یافته های زیست شناسی و آیات قرآنی به خصوص در مورد جهان شگفت انگیز جنین و مراحل رشد جنین کلاً اهداف نگرشی ( تغییر در رفتار ) درس زیست شناسی ( این است که )
1- به پدیده های زیستی به عنوان نشانه های حاکمیت تدبیر الهی در جهان بنگریم
2- با مطالعه و برسی و پدیده های زیستی به علم و قدرت خالق آنها پی ببریم
همانطور که در آیۀ 53 سورۀ فصلت می فرماید: !
سنر یهم آیا تنافی الافاق و فی انفسهم حتی یتبین لهم انه الحق (به زودی آیات خود را راجع به کیهان و خود شناسی و به بشر ارائه خواهیم داشت تا روشن شود برای ایشان به درستی که او حق است)
⏺آیات آفاقی : همچون آفرینش خورشید و ماه و ستارگان با نظام دقیقی بر آنها حاکم است و آفرینش انواع جانداران و گیاهان و کوه ها و دریاها با عجائب و شگفتی های بی شمارش و موجودات گوناگون اسرار آمیزش که هر زمان اسرار تازه ای از خلقت آنها کشف می شود هر یک آیه و نشانه ای است بر حقانیت ذات پاک او .
⏺آیات انفسی : همچون آفرینش دستگاه های مختلف جسم انسان و نظامی که بر ساختمان حیرت انگیز مغز و حرکات منظم قلب و عروق و بافتها و استخوان ها و انعقاد نطفه و پرورش جنین در رحم مادران ، تعداد سلولهای یک انسان متوسط 60 تریلیون است که 28 میلیارد آن سلول عصبی است و هر سلول شبیه یک کامپیوتر عمل می کند و از آن بالاتر اسرار و شگفتی های روح انسان می باشد که هر گوشه ای از آن کتابی است از معرفت پرودگار و خالق جهان .
در پایان این آیه بیان لطیف و جالب را با جملۀ زیبا و پر معنای دیگری تکمیل کرده می افزاید .
اولم یکف بربک انه علی کل شیء شهید (آیا کافی نیست که پروردگارت بر هر چیز شاهد و گواه است .)
چه شهادتی از این بر تر و بالا تر که با خط تکوین ، قدرت خویش را بر پیشانی همۀ موجودات نوشته است .
در صفحه برگهای درختان ، در لا به لای گل برگها و در میان طبقات اسرار آمیز مغز و بر روی پرده های ظریف چشم بر صفحه آسمان و بر قلب زمین و خلاصه بر همه چیز نشانه های توحید خود را نوشته و گواهی دهده است .
👈🏾ادامه دارد....
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۳۰ ـ ۲۸ #سوره_اعراف
📌#رسومات بد گذشتگان
آنهایی که #تزکیه نفس نکرده اند و به رسومات بد #گذشتگان عادت کرده اند و حتّی این #رسومات غلط را به #خدا نسبت می دهند، باید بدانند که #خدا هیچ گاه #مردم را به بدیها امر نمی کند بلکه دستور فرموده که با #عدالت و کارهای صحیح حرکت کنند، در هر مسجدی که بر اساس #تقوی ساخته شده بایستند و #خدا را با روش پاک بخوانند که یک عدّه ای این کار را می کنند موفّق و #هدایت می شوند و آنهایی که تخلف کنند #گمراهی حق آنها است زیرا #تخلّف از اوامر پروردگار در حقیقت پیروی از #شیطان است اگر چه فکر کنند آنها #هدایت شدگانند.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
#قرآن #آفرینش_و_شگفتیها #کتاب_تدوین #کتاب_تکوین 🔅🔅🔅 📃 مطابقت یافته های زیست شناسی و آیات قرآنی به
#قرآن
#آفرینش_و_شگفتیها
#کتاب_تدوین
#کتاب_تکوین
🔅🔅🔅
📃درقرآن مسائل علمی بیان شده است که بعد ها دانشمندان به اسرار شگفت انگیز آن پی برده اند چنانچه در آیه 3 سوره رعد می فرماید :
و من کل الثمرات جعل فیها زوجین اثنین ( از تمام میوه ها دو جفت در زمین قرار دارد )اشاره به این که درختان میوه موجودات زنده ای هستند که دارای سلولهای نر و ماده می باشند که از طریق لقاح بارور می شوند دارد . اگر لینه دانشمند و گیاه شناس معروف سوئدی در اواسط قرن 18 میلادی موفق به کشف زوجیت عمومی و همگانی در جهان گیاهان شد . قرآن مجید در 1400 سال قبل از آن ، این حقیقت را فاش ساخت و این خود یکی از معجزات علمی قرآن مجید است که بیانگر عظمت این کتاب بزرگ آسمانی می باشد .
◽️همچنین از آنجا که زندگی انسان و همۀ موجودات زنده و مخصوصاً گیاهان و میوه ها بدون نظام دقیق شب و روز امکان پذیر نیست در قسمت دیگر این آیه از این موضوع سخن به میان آورده می گوید .
◽️یغشی اللیل النهار : خداوند به وسیلۀ شب روز را می پوشاند و پرده بر آن می افکند چرا که اگر پرده تاریک شب نباشد ، نور مداوم آفتاب ، همۀ گیاهان را می سوزاند و اثری از میوه ها و بطور کلی از موجودات زنده بر صفحۀ زمین باقی نمی ماند .
در پایان آیه می فرماید :
ان فی ذلک لایات لقوم یتفکرون .( در اینها آیات و نشانه های است برای آنها که تفکر می کنند .)
👈🏾ادامه دارد....
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (24)
#قرآن
#کارگزاران
#فرهنگی
@rahighemakhtoom
❇️ویژگی های کار #فرهنگی:
⏪5-ایمان و عمل صالح (اندیشه درست+درست اندیشی+رفتار درست+درست رفتاری) محورفعالیت ورمز موفقیت کار فرهنگی
الذين امنوا و لم يلبسوا ايمانهم بظلم اولئک لهم الامن و هم مهتدون (82/انعام)
☑️کسانی که ایمان آورده باشند و ایمان خود را با شرک (پرستش چیزی با خدا) نیامیخته باشند، امن و امان ایشان را سزا است، و آنان راهیافتگان (راه حق و حقیقت) هستند.
☑️ظلم موجب کاهش مرتبه و ارزش ایمان مى شود. (الذین ءامنوا و لم یلبسوا إیمنهم بظلم)
☑️شرک، به هر صورت و در هر مرحله که باشد، ظلم است. (و لم یلبسوا إیمنهم بظلم) آیات پیشین جملگى در مورد توحید و ابطال شرک بود. این آیه به منزله جمع بندى و نتیجه اى در پى آن مجموعه است. لذا مراد از «ظلم» در این آیه، به قرینه آیات گذشته، شرک است.
☑️ ایمان به خداوند داراى مراتب و درجاتى است. (الذین ءامنوا و لم یلبسوا إیمنهم بظلم) مقتضاى توصیف ایمان به «لم یلبسوا» آن است که ایمان بر دو قسم باشد: ایمان آمیخته به ظلم و ایمان عارى از ظلم. و بدیهى است که هر دو ایمان هستند، ولى در دو درجه و مرتبه.
☑️جامعه ایمانى به دور از هر گونه شرک و ظلم، از خشم و عذاب خداوند در امان است. (فأى الفریقین أحق بالأمن ... الذین ءامنوا ... أولئک لهم الأمن)
💢جامعه متدین متمدن جامعه ای است تربیت یافته با فرهنگ توحیدی (باور توحیدی= دوری از ظلم و ستم در هر قالب و شکل آن)
🌷🌷🌷
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
برشی از کتاب گرانسنگ #تفسیر_تسنیم_جلد_دوم (76)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_بقره
#تفسیر
#تسنیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
✅آیه 2 - ذلك الكتب لاريب فيه هدى للمتققين
💢تفسير
⏪معناى نفى ريب از قرآن
مراد از نفى ريب از قرآن كريم، اين است كه در ظرف قرآن جاى هيچ ريبى نيست ؛ زيرا زمينه ريب و شك آن جاست كه حق و باطل به هم آميخته باشد و حق نمايى باطل منشا ترديد گردد. در حالى كه قرآن حق محض است: (بل هو الحق من ربك) (245) و در حريم پاك آن هيچ باطلى راه ندارد: (لا ياتيه الباطل من بين يديه و لا من خلفه) (246) و از اين رو در قيامت كه حقيقت قرآن ظهور مى كند نه باطلى آن را همراهى مى كند و نه كسى درباره آن شكى دارد. پس نفى ريب در قرآن به معناى نفى موضوع آن است.
نفى ريب با همين تعبير (لاريب فيه) درباره قيامت نيز آمده است:
(ليجمعنكم الى يوم القيمه لاريب فيه)؛ (247) زيرا قيامت نيز همانند قرآن، حق محض است: (ذلك اليوم الحق) (248) و جايى كه جز حق چيزى در آن حضور نداشته باشد، براى هيچ كس، حتى براى كسانى كه در آن روز كور محشور مى شوند، ظرف شك و ريب نخواهد بود. پس در قيامت نيز زمينه ريب و موضوع آن منتفى است.
⏪ريب بيمار دلان درباره قرآن و قيامت
خداوند سبحان از يك سو هر گونه ريبى را از ساحت قرآن و قيام نفى مى كند، ولى از سوى ديگر در آياتى مانند: (و ان كنتم فى ريب مما نزلنا) (249) و (ان كنتم فى ريب من البعث) (250)، سخن از وجود ريب كافران و منافقان درباره قرآن و در مورد قيامت است. بين اين آيات هيچ گونه تنافى نيست ؛ زيرا در آيات نفى ريب سخن از آن است كه در قرآن و در قيامت اصولا زمينه و موضوع ريب نيست و در آيات اثبات ريب با تعبير (ان كنتم) ريب را به كافران نسبت مى دهد و در جاى ديگر خاستگاه آن را قلب بيمار آنان مى داند: (وارتابت قلوبهم فهم فى ريبهم يترددون). (251) پس قرآن و قيامت شك بردار نيست و منشا شك، دل بيمار و چشم نابيناى كافران و منافقان است. همان گونه كه در روز روشن، در وجود نور آفتاب جاى هيچ شكى نيست، ولى شخص نابينا بر اثر كورى خود در وجود آن شك مى كند: (بل ادراك علمهم فى الاخره بل هم فى شك منها بل هم منها عمون) (252) و بر خلاف آنان، مومنان درباره اين حقايق و معارف هيچ شكى ندارد: (انما المومنون الذين آمنوا بالله و رسوله ثم لم يرتابوا). (253)
◽️بنابراين، نفى ريب از قرآن بدين معناست كه اين كتاب نه ظرف شك است و نه متعلق آن ؛ نه در دعوى آن ريب است و نه در دعوت آن.
برخى از مفسران لا در (لا ريب فيه) را لاى نفى صحت گرفته اند و در معناى آيه گفته ان: شايسته نيست در قرآن شك كنيد؛ زيرا در آن ابهامى نيست . (254) برخى ديگر نيز آن را به معناى لاى نهى (255) و از قبيل لا در آيه (فلا رفث و لا فسوق و لا جدال فى الحج) (256) دانسته اند. در اين صورت لا ريب فيه بدين معناست كه كسى نبايد در قرآن شك كند و عصيان كافران و منافقان، با نهى تشريعى منافى نيست.
==============
245- سوره سجده ، آيه 3
246- سوره فصلت ، آيه 42
247- سوره نساء، آيه 78
248- سوره نبا، آيه 39.
249- سوره بقره ، آيه 23
250- سوره حج ، آيه 5
251- سوره توبه ، آيه 45
252- سوره نمل ، آيه 66
253- سوره حجرات ، آيه 15
254- تفسير كبير، ج 2، ص 21
255- نقل مزبور در مجمع البيان ، ج 1، ص 118 آمده است .
256- سوره بقره ، آيه 197
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی