هدایت شده از مجال عیش(صفحه اي براي زندگی)
#حدیث
#زیست_مومنانه
🌱🌱🌱
📌تا که دستت می رسد!
🔰امام علی علیه السلام
أَيُّهَا النَّاسُ الْآنَ الْآنَ مِنْ قَبْلِ النَّدَمِ، وَ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ «يا حَسْرَتي عَلى ما فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ الله».
ای مردم، زمان را دریابید، الآن و همین اکنون، پیش از آن که پشیمان شوید، پیش از آن که هرکسی بگوید «ای دریغا که در کار خدا کوتاهی کردم».
📘بحار الانوار، ج ۷۴، ص: ۳۷۷
🌱🌱🌱
تا که دستت می رسد کاری بکن
پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار
🌱🌱🌱
وقت غنیمت شمار ورنه چو فرصت نماند
ناله که را داشت سود آه کی آمد به کار
(شیخ بهایی)
@majaleezendegi
💢 حکمت روزه، لقا و محبت خداست
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب ارشمند #حکمت_عبادات در خصوص تبیین فلسفه روزه و پاداش شخص روزه دار اظهار داشتند: در بعضی از روایات آمده است كه روزه بگیرید برای آنكه طراوت و خرمی و شادابی غیر ماه مبارك را از دست بدهید؛ زیرا آنها #نشاط_كاذب و زودگذر است. 🔻 وقتی انسان روزه گرفت و به آن دل بست، كم كم به #باطن_روزه پی می برد. باطن روزه انسان را به لقای حق می كشاند كه خدای سبحان فرمود: «الصَّوْمُ لِی وَ أَنَا اُجْزَی بِه» روزه مال من است و من شخصاً به آن جزا می دهم. این تعبیر فقط درباره روزه وارد شده است... . مطالعه بیشتر: https://news.esra.ir/fa/w/-9-19 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #در_محضر_استاد 📚 منبع: کتاب حکمت عبادات اثر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی 🌷🌷🌷 @rahighemakhtoom
💠 حکمت وحیانی
🔸 دین به ما گفته است شما یک ملّت متدین و متمدّن باشید که تمدّنتان را همان تدینتان فراهم بکند. این خواسته دین است، برای این کار که خواسته اصلی و اصیل دین است، چندین کار انجام شد که دو کار عنصر محوری این تمدّن و تدین است: یکی اینکه مکتب جامع سه عنصر را به ما داد، یکی اینکه خلقتِ جامع این سه عنصر را به ما داد؛ یعنی ساختار هستی ما با سه عنصر سامان پذیرفت و قرآن ما هم با سه عنصر دین ما را معرفی کرد... .
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
#حکمت_وحیانی
🌐 https://esra.ir
🌱🌱🌱
@rahighemakhtoom
💠 فرهنگ عقلانی
▫️ این عصر، #عصر_جاهلیت است که فرهنگ، #فرهنگ_تقلید است، دلالی است، نه تحقیق و نه استدلال!
در چنین عصری خدیجه کبریٰ عالمه، عابده، زاهده، موحده ای بود، مادرمان این است. ما فخر می کنیم که چنین مادری داریم! درست است او دوازده معصوم و معصومه به بار آورد؛ اما مادر ما هم هست، فرمود ﴿وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُم﴾، قدر این مادرها را بدانیم! چه کسی آن روز او را موحّد کرد؟ در کدام مکتب درس خواند؟ این «حنفاء» قبلاً این طور بودند، این بخش فرهنگی که وجود مبارک #مادر_ما خدیجه کبریٰ (عَلَیها آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) آمده، #فرهنگ_عقلانیت را در فضای جاهلی پیاده کرد. چون آن فرهنگ فرهنگ جاهلی بود، اقتصاد جاهلی هم داشتند و اقتصاد جاهلی در محدوده ربا دور می زند.
▫️ در جاهلیت کهن که دین در سوره «احزاب» به ما گفت، نه جاهلیت کهنه، نه جاهلیت تازه ﴿لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِیةِ الْأُولى﴾، در آن جاهلیت که ربا یک پیمان تجاری و اقتصادی رسمی بود، از یک سو؛ دامنفروشی یک تجارت رسمی بود که فرمود: ﴿لا تُكْرِهُوا فَتَیاتِكُمْ عَلَی الْبِغاءِ إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّنا﴾، از سوی دیگر؛ هر دو را خدیجه خط بطلان بست، مال فراوان داشت، هم ربا را تحریم کرده بود، هم بغاء را. این کار مادر ماست. آن ثروت کلان، نیازی نداشت که انسان کالای مال التجاره را در آن راه ناامن از شام به مکه و از حجاز به مکه ببرد، این با #ربا می توانست آسوده زندگی کند، هم جلوی ربا را گرفت که تجارتِ رسمی عده ای بود، امروز هم در فضای مجازی #تجارت_رسمی یک عده است، همان جاهلیت کهن است، جلوی آن را گرفته است، این کار مادر ماست، پس #فرهنگ را عوض کرده، #اقتصاد را عوض کرده، #طهارت را عوض کرده، #ربا را تحریم کرده و عمل کرده، این کار مادر ما بوده است.
▫️ بنابراین ما اگر بخواهیم ببینیم آن ره آوردش در اسلام چیست؟ الآن امروز ما باید همین کار را بکنیم، [یعنی] تبدیل فرهنگ جاهلیت به فرهنگ عقلانی، یک؛ تحریم بانکهای ربوی، دو؛ تحریم مراکز فساد، در فضای مجازی و غیر مجازی، سه.
#سالروز_رحلت_حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#شاخصه_های_عصر_جاهلی
📚 سخنرانی در همایش ملی ام المؤمنین خدیجه کبری (سلام الله علیها)
تاریخ: 1395/10/02
@rahighemakhtoom
💠
بارِ عام🔸 فرمود: ﴿وَلَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ﴾؛ اینكه بارها عرض شد #قرآن یك #كتاب_عمومی است برای همین جهت است. شما كتاب علمی ای ندارید كه این كتاب علمی بخواهد به افراد تحصیل نكرده، مطلب بفهماند؛ هر كتاب علمی بالأخره موضوعی دارد محمولی دارد مبادی ای دارد، انسان باید مدتی درس بخواند تا آن را بفهمد؛ اما قرآن، آیاتی دارد كه این آیات، مطالب را به صورت مَثل و داستان بیان می كنند که اگر كسی خواست قرآن را برای گروهی كه اهل تحصیل نیستند تفسیر كند، آنها كاملاً می فهمند. 🔸 فرمود ما مَثل های زیادی ذكر كردیم؛ قصص انبیا از یك طرف، مَثل های قرآن از یك طرف؛ ﴿لَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ﴾، ﴿لَقَدْ ضَرَبْنَا لِلنَّاسِ فِی هذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ﴾. امثال فراوانی در قرآن كریم هست كه اگر كسی بخواهد جلسات موعظه و تفسیری داشته باشد، برای نوجوان ها می تواند، برای تحصیل نكرده ها می تواند، برای دانشجویان می تواند، برای علما هم می تواند؛ قرآن، كتاب نوری است كه همه را روشن می كند. 🔸 هیچ مطلبی در قرآن كریم نیست كه قابل تفهیم برای ساده ترین افراد نباشد؛ منتها آن گوینده باید این آیات را این مَثل ها را این قصه های انبیا را شناسایی بکند، تنزّل هم بدهد تا در دسترس فهم آنها باشد. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت #پادکست #ضیافت_الهی 📚 سوره مبارکه روم جلسه 21 تاریخ: 1391/12/02 @rahighemakhtoom
هدایت شده از مجال عیش(صفحه اي براي زندگی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مهمانی خدا
🎙 #امام_خمینی
خداوند شماها را مهمان کرده است،
دعوت کرده است شما را به ضیافت،
شماها در ماه مبارک مهمان خدا هستید؛ مهماندار خداست
و مخلوق مهمان او است.
البته این ضیافت نسبت به
اولیاء کُمّل الهی به آن نحوی نیست
که ما تخیل کنیم،
یا دست ما به او برسد.
ما باید حساب کنیم
ببینیم که این ضیافت چی بوده است
و ما چقدر راه یافتیم به این ضیافت.
در عین حالی که همه عالم
تحت رحمت الهی است
و هرچه هست رحمت اوست
و رحمت او به هر چیز واسع است،
لکن باب ضیافت، یک باب دیگر است.
🌷🌷🌷
@majaleezendegi
#سحر
#ابوحمزه
اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ إِیمَانا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِی وَ یَقِینا [صَادِقا] حَتَّى أَعْلَمَ أَنَّهُ لَنْ یُصِیبَنِی اِلّا مَا کَتَبْتَ لِی وَ رَضِّنِی مِنَ الْعَیْشِ بِمَا قَسَمْتَ لِی یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
#رمضان_المبارک
خدایا ایمانی که در دلم جایگیر شده باشه و یقینی محکم و بی خدشه بر من ارزانی دار که بدانم هیچ رویدادی برایم رخ نمی دهد مگر آنچه تو برایم تقدیر کرده ای.و به آنچه از زندگی قسمتم کرده ای خشنودم ساز ای مهربان ترین مهربانان. آمین
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
وفات ام المومنین حضرت خدیجه(س)را به محضر فرزند عزیز شان حضرت بقیه الله الاعظم و همراهان بزرگوار تسلیت عرض می کنیم.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:
أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ، صَدَّقَتْنِی حِینَ کَذَّبَنِی النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِی عَلَی دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی أَنْ أُبَشِّرَ خَدِیجَةَ بِبَیْتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لَا نَصَب.
مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. خدیجه در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود، و مرا با ثروت خود برای پیشرفت دین خدا یاری نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدی که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتی در آن نیست، بشارت دهم.
[بحار الأنوار: ج ۴۳، ص ۱۳۱]
خیر نساء الجنة مریم بنت عمران، و خدیجة بنت خویلد و فاطمة بنت محمد، و آسیة بنت مزاحم امراة فرعون بهترین زنان بهشت، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد (ص ) و آسیه دختر مزاحم، همسر فرعون است.
[بحارالانوار، ج 13، ص 162، ج 16، ص 2]
@rahighemakhtoom
🔹 محافظ یکدیگر بودن
🔸در قرآن وقتی سخن از زن و مرد است، فرمود: ﴿هُنَّ لِباسٌ لَكُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ﴾، زن لباس مرد است و مرد لباس زن است. لباس، انسان را از سرد و گرم حفظ می کند، یک؛ آبروی انسان را حفظ می کند، دو؛ زیور و فخر انسان را در پذیرایی ها و مهمانی ها تأمین می کند، سه.
زن و مرد باید حافظ یکدیگر باشند، یک؛ از سرد و گرم روزگار یکدیگر را حفظ کنند، دو؛ فخر و زیبایی و زیور یکدیگر باشند، سه؛ این پیام قرآن خداست که زن و مرد را آفرید... .
آیت الله جوادی آملی
@rahighemakhtoom
📌ذکر نام یا واحد الباقی
هر موجودی که حیات دارد بقاء را و #ماندگاری را دوست دارد و زندگی در ابد را برای خود می پسندد اما آیا هر موجودی می تواند این کمال را برای خود ذاتی قرار بدهد؟
اگر انسان به خدای واحد باقی پناه ببرد و او را بپرستد و به این اسم #باور داشته باشد و او را با این اسم صدا بزند «یا وَاحِدُ الْبَاقِی»، البته این امکان پذیر است که انسان ابدی بشود و در سایه #ابدیت_الهی باقی بماند... .
🔹 موضوع: اسماء الله تبلور توحید (شرح دعای حضرت ادریس علیه السلام)
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حق پذیر
▫️ وقتی دین آمد یعنی وجود مبارك رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) #حقیقت_توحید را عرضه كرد، توده مردم حجاز مخالفت كردند بلكه به محاربت برخاستند؛ هم تهی دستان مخالفت كردند هم توانگرها، چون آن كه تهی دست بود، سنت بت پرستی را حق می دانست و آن كه توانگر بود هم سنت بت پرستی را حق می دانست.
در قبال، اولین كسانی كه دین حق را پذیرفتند و ره آورد رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) را پذیرفتند، یك تهی دست بود و یك توانگر؛ یعنی #علی_ابن_ابی_طالب (سلام الله علیه) كه تهی دست بود پذیرفت و #خدیجه_كبری (سلام الله علیها) که توانگر بود پذیرفت.
▫️ آن طوری كه خود دین، خود را معرفی كرده است و شواهدی هم ارائه كرده است می گوید ممكن است كسی در مرفه ترین كاخ های مصر زندگی كند و به سمت خدا گرایش داشته باشد مانند همسر فرعون و كسی هم ممكن است در بهترین خاندان به سر ببرد یعنی در خانه وحی زندگی كند و كافر باشد مثل همسر نوح و همسر لوط. اینكه حضرت #خدیجه_سلام_الله _علیها اولین زنی بود كه داعیه حق تعالی را لبیك گفت، نه برای این بود که همسر پیغمبر بود؛ قبل از او بودند كسانی كه زنان پیغمبر بودند اما كافر بودند.
آنچه كه میتواند علل گرایش به دین را به خوبی تشریح كند، پیدایش #یقین است بجای خیال و پذیرش #رضای_حق است بجای هوای نفس.
#سالروز_رحلت_حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
#پادکست
#ضیافت_الهی
📚 سخنرانی موضوعی انسان و دین جلسه 7
تاریخ: 1373
انس با قرآن
#بهار_قرآن
🔰در روايات معصومين (عليهم السلام) اوصاف فراواني براي #قرآن ذكر شده است كه به برخي از آنها اشاره مي شود:
اوّلين مهمانهای خداي سبحان
پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايد: «أنا أوّل وافد علي العزيز الجبّار يوم القيامة وكتابه وأهل بيتى»[ جامع أحاديث الشيعه، ج 15، ص 6.].
در قيامت كه همه مخلوقها به خالق باز مي گردند: (ألا إلي الله تصير الأمور)[ سورهي شوري، آيهي 53.]، اولين مهماني كه بر خداي سبحان وارد مي شود، پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) و قرآن كريم و اهل بيت پيامبر است و چون چنين كثرت نوري با وحدت حقيقي هماهنگ است، مي توان از مجموع انوار سه گانه به نور واحد و وافِد فارِدْ ياد كرد و گفت: اولين مهمان.
📘تسنيم، جلد 1، صفحه 242
🌷🌷🌷
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
باور ما. خداوند پاداش روزه مومن ۸.mp3
13.75M
#باور_ما #باور_دینی #حدیث_خوانی
📌و اما باور ما-(قسمت 251) پاداش روزه را خداوند خود عهده دار است
🔹بررسی باورهای دینی با نگاه روایت معرفی اسلام به حضرت علی و خدیجه کبری علیهما السلام)
📙 پیامبر صلی الله علیه و آله برای نخستین بار چه معارفی را به نخستین پذیرندگان اسلام آموختند؟!
📼ارائه :خادم صفحه قرآنی رحیق
🌷🌷🌷
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
نگاهی کوتاه به خطبه شعبانیه 12.mp3
9.17M
#باور_ما #باور_دینی #حدیث_خوانی
#ماه_خدا #رمضان
📝معرفت شناسی #ماه_رمضان
🔰نگاهی کوتاه به خطبه شعبانیه پیامبر (ص ) 12
🔹فرازهایی از متن خطبه:
أَيُّهَا النَّاسُ مَنْ حَسَّنَ مِنْکُمْ فِى هَذَا الشَّهْرِ خُلُقَهُ کَانَ لَهُ جَوَازاً عَلَى الصِّرَاطِ يَوْمَ تَزِلُّ فِيهِ الْأَقْدَامُ وَ مَنْ خَفَّفَ فِى هَذَا الشَّهْرِ عَمَّا مَلَکَتْ يَمِينُهُ خَفَّفَ اللَّهُ عَلَيْهِ حِسَابَهُ وَ مَنْ کَفَّ فِيهِ شَرَّهُ کَفَّ اللَّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ مَنْ أَکْرَمَ فِيهِ يَتِيماً أَکْرَمَهُ اللَّهُ يَوْمَ يَلْقَاهُ.
اى مردم! هرکس اخلاق خود را در اين ماه نيکو کند، از صراط، آسان بگذرد، آن روز که قدمها، بر آن بلغزد. هرکس در اين ماه کارهاى غلامان و مستخدمان خود را سبک گرداند، خدا در قيامت حساب او را آسان کند. هرکس در اين ماه از آزار رساندن به مردم خوددارى کند، حق تعالى، روز قيامت،خشم خود را از او بازدارد. هرکس در اين ماه يتيم بى پدرى را گرامى دارد، خدا او را در قيامت عزيز گرداند.
ادامه دارد...
📼ارائه :خادم صفحه قرآنی رحیق
🌷🌷🌷
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
🔰طراوت و شادابی واقعی
در بعضی از روایات آمده است كه روزه بگیرید برای آنكه طراوت و خرمی و شادابی غیر ماه مبارك را از دست بدهید؛ زیرا آنها #نشاط_كاذب و زودگذر است.
وقتی انسان روزه گرفت و به آن دل بست، كم كم به #باطن_روزه پی می برد. باطن روزه انسان را به لقای حق می كشاند كه خدای سبحان فرمود: «الصَّوْمُ لِی وَ أَنَا اُجْزَی بِه» روزه مال من است و من شخصاً به آن جزا می دهم. این تعبیر فقط درباره روزه وارد شده است... .
#رمضان_المبارک
🌷🌷🌷
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
🌷سلام دوستان🌷
نماز و روزه هاتون قبول حق
📌مسیر ما ...
إِنَّ هَٰذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ.
قطعاً اين قرآن به [آيينى] كه خود پايدارتر است راه می نماید.(آیه ۹ سوره اسراء)
مسیری که یاس و نومیدی ندارد
در این مسیر سراسر نورانی همراه ما و در انتشار آموزه های زندگی ساز قرآنی رسانه باشید.
خادم: https://eitaa.com/jebhefarhangi
نمایه تبلیغ و تبادل:
https://eitaa.com/Sayyedali1997a
🌷🌷🌷
🔅صفحه قرآنی رحیق
@rahighemakhtoom
2130968603.mp3
1.6M
#قاریان #تلاوت #قرآن
📖تلاوت آیاتی از سوره مبارکه #صافات #کوثر
🎤قارى استاد محمد #شحات_انور
التماس دعا🙏
@rahighemakhtoom
jalase61_03.mp3
18.93M
#زمزم_معرفت #دکتر_علی_غلامی #دکتر_غلامی #غلامی
📌 درسگفتارهای طرح مطالعاتی تفسیر المیزان و تسنیم
🎤استاد دکتر علی غلامی
📁 بررسی تفسیر سوره مبارکه بقره( صوت ١۳۵)
شیوا و روان.مستند و عالمانه ،کلاسیک و ارائه مصادیق روز و کاربردی
🔅🔅🔅
☑️ درتبلیغ و انتشار سخن حق از خدا توفیق بخواهیم.
🔅رسانه باشید و این محتوی را با دوستان خویش به اشتراک بگذارید. 🙏
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
📣 قدرشناسی ماه رمضان
🔸 رهبر انقلاب: قدر این ماه رمضانی را که الان در آن هستیم، بدانیم. هزاران هزار ماه رمضان در طول تاریخ آمده و رفته؛ هزاران هزار ماه رمضان خواهد آمد که من و شما در آن ماه رمضان نیستیم... توفیق به ما داده شده که حالا بیست ماه، سی ماه، پنجاه ماه، شصت ماه رمضان را از دورهی تکلیف تا آخر عمرمان در بین این مجموعهی ماه رمضانهای تاریخ [حضور] داشته باشیم؛ خب، همینها را قدر بدانیم.
#بهار_معنویت
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
Qasemian-20.mp3
3.5M
🎤حجت الاسلام والمسلمین #قاسمیان
🌷قرآن را به جان خود تلقین کنید🌷
🌱🌱🌱
#بهار_قرآن
#رمضان_المبارک
@rahighemakhtoom
📌چشم انداز #میهمانی_خدا
"هو شهر دعیتم فیه الی ضيافة الله"
(فرازی از خطبه شعبانیه رسول الله صلی الله علیه و آله )
"ماه مبارک رمضان هنگامه برپایی ضیافت الهی است که به آن فراخوان شده اید"
🌱🌱🌱
۱.گستره سفره میهمانی الهی به وسعت زمین و زمان و انسان است
۲.فراخوان عمومی است و کارت دعوت به تعداد همه انسان ها در دسترس قرار گرفته است.
۳.ورود در این مهمانی کاملا اختیاری است و اجباری در کار نیست.
۴. آدم ها در برابر ضیافت الهی ماه مبارک رمضان یکی از چهار رفتار را دارند
☆گروهی چنان درگیر خود پرستی و ذهنیات خویشند که حتی یک بار به دعوت نامه هم نگاه نمی کنند!
☆گروهی از مهمانی با خبر می شوند با اینکه عذر موجهی ندارند از آن استقبال نمی کنند.(خیلی ها در گوشه و کنار شهر بوی رمضان را شنیدند اما حرمت شکنی می کنند)
☆و اما کسانی که پای در این ضیافت می گذارند و میهمان خوان رحمت الهی می شوند در بهره برداری و استفاده از فرصت ها یکسان نیستند.
☆و برخی هم نخبگان عالم هستی اند که آنان بیشترین بهره ها را دارند و آنان خود سفره اندازان این ضیافتند.آنان که ماه رمضان را از دو ماه پیش یعنی از رجب انتظار کشیده اند.
☆خدایا ما رو از گروه غافلان و دهن کجان به این ضیافت الهی قرار مده
🌱🌱🌱
@rahighemakhtoom
انس با قرآن
#بهار_قرآن
🔰در روايات معصومين (عليهم السلام) اوصاف فراواني براي #قرآن ذكر شده است كه به برخي از آنها اشاره مي شود:
📌برترين مخلوق خداوند
پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايد: «القرآن أفضل كل شى ء دون الله فمن وَقَّر القرآن فقد وقر الله ومن لم يوقر القرآن فقد استخفّ بحرمة الله»[ جامع أحاديث الشيعه، ج 15، ص 7.]
. قرآن كريم پس از خداي سبحان از هر چيزي برتر است. پس هر كس قرآن را بزرگ شمارد خدا را بزرگ شمرده و هر كس آن را بزرگ نشمارد، به حريم خداي سبحان استخفاف روا داشته است. قرآن كريم مراحل مختلفي دارد: در مرحلهي نازله، «عربي مبين» است و در مرحلهي برتر، «عَليّ حكيم»: (إنّا جعلناه قرآناً عربياً لعلّكم تعقلون وإنّه في أمّ الكتاب لدينا لعليّ حكيم)[ سوره زخرف، آيات 3 ـ 4.]
و بين اين دو مرحله نيز مراتب متوسط است. قرآن حبل پيوسته و مستحكمي است كه يك سوي آن به دست خداي سبحان و سوي ديگر آن در دست انسانهاست و تمسك و اعتصام به حبل الله مايهي سعادت و سيادت دنيا و آخرت است.
🔹خداي سبحان به حاملان قرآن دستور بزرگداشت قرآن مي دهد و ثمرهي آن را محبوبيّت خدا و خلق ذكر مي كند. پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايد: «يقول الله عزّ وجلّ: يا حملة القرآن تحبّبوا إلي الله تعالي بتوقير كتابه يزدكم حباً ويحببكم إلي خلقه»[ جامع أحاديث الشيعه، ج 15، ص 7]
🔹شايان ذكر است كه، قرآن مراتبي دارد؛ چنانكه ولايت رسول گرامي و اهل بيت (عليهم السلام) نيز داراي مراتب است. مرتبه برين قرآن و ولايتْ نور واحد است و از اين رو در آن جا سخن از فاضل و مفضول نيست. اگر كثرت مراتب ملحوظ شود، مرتبه برين قرآن از مرتبه نازل ولايت افضل است و تفصيل آن را در نوشتار ديگر راقم (علىّ بن موسي الرضا والقرآن الحكيم) مي توان يافت.
📘تسنيم، جلد 1، صفحه 243
🌷🌷🌷
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
#آرایه_ها
#کنایه #قرآن_شناسی #بلاغت
🔅🔅🔅
📌آرایه های ادبی در قرآن -کنایه ها- (18)
🔰در آیه ی کریمه ۴۲ سوره ی مبارکه کهف آمده است:
وَأُحِيطَ بِثَمَرِهِ فَأَصْبَحَ يُقَلِّبُ كَفَّيْهِ عَلَىٰ مَا أَنْفَقَ فِيهَا وَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا وَيَقُولُ يَا لَيْتَنِي لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّي أَحَدًا
و میوه های آن نابود گشت و بنا کرد دو دست خویش به حسرت آن مالی که در آن خرج کرده بود زیر و روی همی کرد..
📝کاربرد ادبی ترکیب تقلیب الکفین :
در اساس البلاغه امام زمخشری آمده است:فاصبح یقلّب کفیه: یتندّم.در ادب فارسی هم عبارت «دست از افسون بر یکدیگر مالیدن» کنایه از حسرت و ندامت بردن است.
🔹صائب تبریزی در دیوان خود می گوید:
شد روز قیامت هیچ کاری دستگیر من بجز دستی که بر یکدیگر از افسون مالیدم
🗒توضیح آیه:
با توجه به سیاق آیات قبلی، خداوند متعال برای اینکه به انسان های غرق شده در زینت ها و ظواهر زندگی دنیوی که موجب غفلت و امراض آنها از یاد خدا شده بود بی اعتباری و ناپایداری زخارف دنیوی را نشان دهد مثل زیبایی زده و تصویری از وضعیت زندگی دو انسان را که یکی برخوردار از نعمت های دنیوی ولی محروم از نعمت ایمان و اعتقاد ودیگری محروم از نعمت های پرزرق و برق دنیا ولی برخوردار از نعمت ایمان و اعتقاد بوده اند را به نمایش گذاشته و در نهایت پایان کار فرد بی ایمان را که مست و فریفته مال و ثروت خود شده بود را با حسرت و اندوه و پشیمانی حاصل از تباه شدن و از بین رفتن درختان و باغ های میوه و محصول به تصویر می کشد.
🌱🌱🌱
🔅صفحه تفسير و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
#آموزش #علوم_قرآنی
استاد آیت الله محمد هادی #معرفت
🔅🔅🔅
🔰درس هفدهم: سوگندهاى قرآن
🔸اقسام سوگند در قرآن
سوگندهاى قرآن را مىتوان به سه دسته تقسيم كرد:
1. سوگندهاى صريح
سوگند صريح، سوگندى است كه عناصر تشكيل دهنده آن در جاى خود و صريحاً ذكر شدهاند؛ يعنى ابتدا حرف قسم، سپس مُقْسَمٌ به و بعد از آن مُقْسَمٌ عليه ذكر شده است. بيشتر سوگندهاى قرآن را سوگندهاى صريح تشكيل مىدهد؛ 81 مورد سوگند صريح در 29 سوره از سورههاى قرآن ياد شده است.كه در اينجا به ذكر سه مورد بسنده مىكنيم:
«ن وَ الْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُونَ ما أَنْتَ بِنِعْمَةِ رَبِّكَ بِمَجْنُونٍ»؛ «قالُوا تَاللَّهِ لَقَدْعَلِمْتُمْ ما جِئْنا لِنُفْسِدَ فِي الْأَرْضِ ...»؛ «لَعَمْرُكَ إِنَّهُمْ لَفِي سَكْرَتِهِمْ يَعْمَهُونَ».
در آيه اول، با حرف «واو» به قلم، در آيه دوم، با «تاء» به اللَّه و در آيه آخر به جان يكى از پيامبران خدا سوگند ياد شده است.
..ادامه دارد
🔅صفحه ی تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom