💚
در میان برکهی عشق علی ماهی شدیم
سرخوش از این بادهی گیرای آگاهی شدیم
حاجیان از مکه برگشتند و ما دیوانگان
سویِ حجِ کعبهی شهر نجف راهی شدیم
✍شاعر: مستجیر
#یکشنبههای_علوی
🦋🐛https://eitaa.com/joinchat/2786918448C6bafa932ef
🪣
اگر دلمان از بیمهریها گرفت
"مردابدلایم نه دریادل"
هرگاه دلت از بیمهری کسی که فکرش را نمیکردی گرفت به خودت بگو عزیز دلِ من!
از هیچ کسی توقع همیشه خوب بودن را نداشته باش.
توقع خوش رفتاری دائمی از آدمها داشتن؟ محضِ غلط است چون انسان ممکنالخطاست پس به تمام انسانها اجازهی بیمهری، نادیده گرفتن زحمات و خوبیهایت را بده.
به آنها حق بده که بدرفتاری و تندی کنند و گاهی تکانشگرایانه در موردت تصمیم بگیرند چون همهی انسانها معصوم نیستند پس حقِ انجام اشتباهات کوچک، بزرگ و حتی جبرانناپذیر را به همهی آدمها بده چون واقعیت این است که رفتار برخی آدمهای کم تحمل تحت تاثیر اتفاقات، دردها، سختیها و رنجهای کوچک و بزرگی که زندگی به آنها تحمیل میکند.
آدمها به همان اندازه که حق دارند ما را دوست داشته باشند، به همان اندازه هم اجازه دارند از ما متنفر باشند.
اگر بجای تمرکز بر رفتار دیگران بر رفتار خودمان تمرکز کنیم و تنها برای رضای خدا عملی را انجام دهیم، اگر به رفتارها، حرفهای دلسردکننده اهمیت ندهیم یا حداقل کمتر اهمیت دهیم، مراقب افکار و رفتارمان باشیم و اجازه ندهیم هر موضوع و هر فردی رفتار ما را تحتالشعاع خود قرار دهد قطعا و حتما به بهترین ورژن از خودمان خواهیم رسید و بهتر بگویم به بلوغ روانی رسیدهایم چون دیگر میدانیم بعضی از مسائل یا افراد را نمیتوان تغییر داد پس آنها را همانگونه که هستند میپذیریم.
یادمان باشد همه نباید ما را درک کنند بلکه برعکس این ما هستیم که باید در زندگی به درک درستی رسیده باشیم یعنی میبایست سعی کنیم تفسیر درستی از اتفاقات و رفتار دیگران داشتهباشیم تا بتوانیم شرایط آنها را درک کنیم زیرا انسانهای توانمند به راحتی میتوانند افکار و احساسات ناخوشایندشان را تغییر دهند چون به خوبی میدانند اگر بخواهند فردی که آنها را مورد آزار قرار داده برای مجازاتش او را دور دنیا بگردانند در درجهی اول این خودشان هستند که باید دور دنیا بگردند و در اصل خود را تنبیه کردهاند و همین امر موجب تحلیل رفتنشان میشود.
بنابراین تمرین کنیم حساسیتهای بیموردمان را روزبهروز کم و کمتر کنیم زیرا برای رسیدن به آرامش اول باید بتوانیم خود را آرام کنیم بعد دیگران را...
خداوندا ما را در مواجههی با بیمهری دیگران آنقدر قوی کن تا تحمل و سعهی صدرمان به گونهای بیحد و مرز شود تا آرام و مستمر به مسیر رشدمان ادامه دهیم.
🌾نویسنده: مرضیه رمضانقاسم
#انتقام_نه
#تنبیه__نه
#تنبّه__آری
🌴https://eitaa.com/joinchat/2786918448C6bafa932ef🌴
🍇🍇
🍇
یکشنبهها روز مهمان شدن محضر
"آقاجانمان امیرالمومنین"
۱۱۰ مرتبه مولامون علــــــی ع رو صدا بزنیم
ناد علیا مُظهِرَ العجائب.....
بولایتک یاعلــــــی
یا علی ویاعلی ویاعلی
مبتلا گفت علی
گرمِ دعا گفت علی
توبه كرد آدم و هی رو به خدا گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
آب و گل گفت علی
بحر خجل گفت علی
نوح رد شد زِخطر بسكه به دل گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
الَمی گفت علی
غرق غمی گفت علی
يونس اندر شكم حوت همی گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
بحر و بر گفت علی
رمل و حجر گفت علی
كوه با ناقه صالح چقدر گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
هر كسی گفت علی
خوش نفسی گفت علی
صبرِايوب كم آورد و بسی گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
مصطفی گفت علی
غار حرا گفت علی
شب معراج، محمد به خدا گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
ايليا گفت علی
كهف وَری گفت علی
من همانم كه خداوند مرا گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
مجتبي گفت علی
سرور ما گفت علی
بين صفين امير الكرما گفت علی
یاعلی ویاعلی ویاعلی
كربلا گفت علی
خون خدا گفت علی
چيست نام پسران تو شها ؟ گفت علی
یا علی ویاعلی ویاعلی
آتشين گفت علی
زينب دين گفت علی
بر بلندای فلك صبر يقين گفت علی
یاعلی یا علی ویاعلی
#یکشنبههای_علوی
🌴https://eitaa.com/joinchat/2786918448C6bafa932ef🌴
🎭
"آیا به بهترین ورژنِ از خود رسیدهایم؟"
ما نه شبیه پدر، نه شبیه مادر و نه به دائیمان شبیه هستیم بلکه ما شبیه خودمانایم.
ای کاش همانگونه که خدا از ما انتظار دارد یعنی به اندازهای استعدادهایمان از خود توقع داشتیم تا مدام خود را با دیگران مقایسه نمیکردیم. گاهی با مشاهدهی نقیصههای مادیمان دچار افسردگی میشویم در حالیکه باید بدانیم دنیا محل آزمایش است، و هر کس به نوعی آزمایش میشود یکی با سرمایه، دیگری با فقر، یکی دیگر هم با اولاد و آن دیگری با نداشتن فرزند و...
یادمان باشد دیر یا زود دنیا تمام میشود و مهم تلاشیست که اینجا انجام میدهیم.
برخی از ما بسیار خود را به آب و آتش میزنیم تا عملکردی همانند دیگران داشتهباشیم اما کمتر سعی داشتهایم بهترین خودمان باشیم زیرا از استعداد و تواناییهای خود ناآگاهایم چرا که یک صدم تمرکزی که صرف توجه به دیگران داریم را بر خود نداریم و تا انسان به توانمندی و استعدادهای خود واقف نشود نه تنها تلاش برای شکوفایی آن نمیکند بلکه گاهی ممکن است خود را در جریان معکوسی قرار دهد که هیچ استعدادی در آن زمینه ندارد از این رو مسیر رسیدن به هدف برایش صعبالعبور میگردد؛ اما اگر انسان بداند مسیر رشد و تعالی معنوی او با دیگران یکسان نیست نه خود را با دیگران مقایسه میکند و نه نسبت به دیگران حسد میورزد بلکه نسبت به همنوعان خود دلرحم نیز میگردد و از آنها بدون توقع دستگیری میکند زیرا به این باور رسیده است که او شبیه هیچکس نیست.
آری علت مقایسهی خودمان با دیگران بخاطر عدم ناآگاهی از فلسفهی زندگیست زیرا برخی از ما تصور میکنیم زندگی شبیه به یک جاده است و کسانی که از اتومبیل بهتری برخوردارند در جادهی زندگی از همه پیشی میگیرند در حالیکه در این دنیا هیچ کس نه از ما جلوتر و نه از ما عقبتر است؛ چون ما فقط در نحوهی انسان بودنمان مشترکایم و تقدیر یکسانی برایمان رقم نخورده است چون هر یک از ما در یک بافت خانوادگی با ژنتیک مختص به خود و در موقعیت مادی و... متفاوتی خلق شدهایم.
هر یک از ما در هر شرایطی که قرار گرفتهایم مختاریم به بهترین نسخه از خود تبدیل بشویم یا نشویم؛ البته درست است که تقدیر دست ما نبوده است اما اگر نتوانیم رسالت خود را در زندگی کشف کنیم قادر نخواهیم بود به هدفی که برای آن خلق شدهایم برسیم آنگاه تقصیر از خود ماست و نباید فرد دیگری را مقصر بدانیم.
آری نتیجهی مقایسهی خود با دیگران این است که انسان یا دچار خودکمبینی شده و قابیل مسلک و یا دچار خودبرتربینی و قارون مسلک میگردد در حالیکه ما باید ردپای انبیاء را دنبال کنیم تا در بندگی اوج بگیریم نه عُجب.
آدمی بر اساس راهی که انتخاب میکند از امدادهاى الهى برخوردار میگردد پس هارونی و هابیلی مسلک باشیم.
سوره مبارکه ابراهيم آیه ۲۷
يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذينَ آمَنوا بِالقَولِ الثّابِتِ فِي الحَياةِ الدُّنيا وَفِي الآخِرَةِ ۖ وَيُضِلُّ اللَّهُ الظّالِمينَ ۚ وَيَفعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ﴿۲۷﴾
خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به خاطر گفتار و اعتقاد ثابتشان، استوار میدارد؛ هم در این جهان، و هم در سرای دیگر! و ستمگران را گمراه میسازد، (و لطف خود را از آنها برمیگیرد)؛ خداوند هر کار را بخواهد (و مصلحت بداند) انجام میدهد!
🌾نویسنده: مرضیه رمضانقاسم
#سواد_بندگی
#هدف_زندگی
🌴https://eitaa.com/joinchat/2786918448C6bafa932ef🌴
آدمهای بزرگ:
خود را خرج خدا میکنند.
آدمهای متوسط:
خود را خرج خوشامدنِ مردم میکنند.
آدمهای کوچک:
دیگران را خرج خود میکنند.
🌾مرضیه رمضانقاسم
هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
.
"ای کاش مادر مرا نمیزاد"
✍مرضیه رمضانقاسم
براستی چرا برخی از ما انسانها در سختیها و ناملایمات زندگی جملهی ای کاش به این دنیا نیامده بودم را بکار میبریم؟
اگر خوب به عمق این جمله دقت کنیم متوجه میشویم اغلب ما انسانها از دنیا انتظار آسایش داریم بنابراین هنگامی که در معرض ابتلا و سختی قرارگیریم و آسایشمان مخدوش شود از بودنمان در دنیا پشیمان میگردیم زیرا اکثر اوقات فراموش میکنیم دنیا معبر و محل آزمایشمان است و همین غفلت باعث میگردد قضاوت درستی از بذل و عزلهای الهی به خود نداشته باشیم و در عوض دست به قضاوت ناروا بزنیم در حالیکه یکی از فلسفههای فقدانها، رشد و پرورش دادن ماست تا به این نتیجه برسیم که ما در این عالم میهمان، مسافر و مهاجر هستیم یعنی میبایست دریابیم که عالم دنیا منحصر به دنیا نیست.
یکی از عواملی که موجب میگردد آدمی از قدم نهادن به دنیا پشیمان باشد نسیان انتقال از سرای فانی به سرای باقیست؛ وسعت دید نداشتن نسبت به حیات انسانی و زندگی را محدود به دنیا پنداشتن، آرزوی به دنیا نیامدن را در پی دارد.
آری بیتوجهی به بیانتها بودن زندگی و محدود دانستن خط سیر انسانی به پارهخط دنیا، منتهی به کشیدن خط بطلان بر دنیا و مافیها و نادیده گرفتن حکمت و مصلحت الهیست.
به عبارت دیگر میتوان گفت برخی از کوتهاندیشان به فانی بودن دنیا پیبردهاند ولی فهمشان کافی نیست زیرا فانی دانستن دنیا بدون توجه به آخرت، موجب یاس و در بسیاری اوقات منتهی به خودکشی میگردد پس فانیانگاشتن دنیا آن هنگام ارزشمند است که علاوه بر دنیا نگاهمان معطوف به عالم آخرت نیز باشد چرا که داشتن چنین دیدگاهی نسبت به عالم وجود، موجب امید و انبساط خاطر میگردد و انسانها را نسبت به ارزش انسانیشان مطلع میسازد تا خود را به بهای اندک نفروشند. داشتن چنین رویکردی به دنیا انسان را در برابر رنجها مستحکم میکند همت انسان را برای نیل به قرب الهی و رسیدن به زندگی جاودان در سرای آخرت قویتر میکند.
من ماهیام اما به سرم شور نهنگ است
این برکهی بیحوصله اندازهی من نیست
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
"پایداریِ بارباپاپا"
بارباپاپاها موجوداتی هستند که میتوانند شکل خود را تغییر دهند؛ بارباپاپا در زبان فرانسوی به معنی "پشمک" است که با فشردهشدن به هر شکلی در میآید.
بارباپاپا به زبان عامیانه و خودمانی یعنی حزب باد، یعنی تلاش برای حفظ جایگاه، به هر قیمتی حتی اگر به قیمت تغییر هویتش باشد.
🖊نویسنده: مرضیه رمضانقاسم