هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
شماره ۲۱ مجله دانشمند منتشر شد
سری جدید مجله دانشمند، باسابقهترین مجله دانش و فناوری به زبان فارسی با رویکرد «روایت پیشرفت» منتشر شد. مجموعه گفتوگو و یادداشتهایی که در این شماره میخوانیم⬇️
هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
شماره ۲۱ مجله دانشمند منتشر شد
سری جدید مجله دانشمند، باسابقهترین مجله دانشوفناوری به زبان فارسی با رویکرد «روایت پیشرفت» منتشر شد. مجموعه گفتوگو و یادداشتهایی که در این شماره میخوانیم:
💠 سرمقاله
🔸 دانشبنیانها زیر سایهٔ تصویر کلیشهای
💠 روایتخانه
🔸 باور نمیکردند بتوانیم رآکتور گلاسلایند را بسازیم
روایت مهندس مصطفی جنتی از ساخت دانشبنیان محصولی حیاتی
🔸 برای مدیریت مصرف انرژی راهحل دانشبنیان داریم
در گفتوگو با مهندس اخترشناس مدیر شرکت دانشبنیان قمی
🔸 از پژوهشکده دانشجویی تا شهرک دانشبنیان
روایت دانشجویان اصفهانی که حل مسائل کشور برایشان اولویت شد
💠 قاب پیشرفت
🔸 رؤیای ایرانی
معرفی آثار بخش مستند پیشرفت چهاردهمین جشنواره عمار
💠 فناوری نرم
🔸 ورود به دنیای جدید فضایی
روایت لحظههای پرتاب ماهواره ثریا
🔸 خشت به خشت تا ثریّا
روایت غیر رسمی از دیدار رهبری با تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی
🔸 اعتکاف همراه با روایت پیشرفت و آیه یأس
چند روایت از برگزاری غرفه روایت پیشرفت در اعتکاف شیراز
🔸 افقهای باز و کرانهای تازه
شعر خانم فاطمه عارفنژاد
💠 ترجمه تجربهها
فضانوردی روی زمین
مروری بر برنامههای آژانس فضایی اروپا برای کودکان و نوجوانان
💠 مطالعات پیشرفت
🔸 زبان فارسی در علم
افقهای دانشبنیان
🔸 روایت پیشرفت؛ زیست بوم زندگی و حل مسئله است
گزارشی از نشستهای همعزم در گفتمانسازی پیشرفت
💠 کتابخانه پیشرفت
🔸 خروج از خیابان سئول
یادداشتی بر یک تجربه بومی در حل مسائل دانشبنیان
🔸 به توان هایتک
روایت یک اتفاق بزرگ در صنعت برق کشور
💠 خبر زیست بوم
مهمترین و تازهترین خبرهای مرتبط با دستاوردها و تولیدات فناورانه و دانشبنیان کشور
💠 کمیک استریپ قصههای پیشرفت
🔸 چشم شب
روایت شرکت دانشبنیان سازنده لنزهای اوپتیکی
📝همکاران این شماره:
پریسا زارع، رعنا مرادینسب، نرگسسادات مظلومی، فرناز ايزدبین، فروزان ايزدبین، سیدحمیدرضا میری، سیدمیثم حسینی، سیدعلی میری، محمدحسین عظیمی، حسن فاطمی، علیرضا طهماسبی، علیرضا مجیری، حمید نخعی، علی تقوایی.
مدیرمسئول: محمدحسن روزیطلب
سردبیر و جانشین مدیرمسئول: پژمان عرب
دبیر اجرایی: مریم حنطهزاده
با همکاری موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
مجری طرح: خانه هنر و رسانه پیشرفت
🌐شماره بیست و یکم مجله دانشمند را میتوانید از دکههای مطبوعاتی سراسر کشور و همچنین سایت انتشارات ایران به آدرس ketabir.com با ارسال رایگان تهیه کنید. شماره تماس برای اشتراک سالانه و سفارش تلفنی 09123969195 - آقای بابایی
#شماره_جدید_دانشمند
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
چرا تولید کلید حل مسائل کشور است؟
فهم رایج ما این است که تولید باعث برطرف شدن نیازهای کشور میشود.
سوال این است که چرا بجای زحمت تولید اقدام به سرمایه گزاری و خرید کالاهای مورد نیاز خود نکنیم؟
مگر تولید خودرو و لوازم خانگی، فولاد و..
چه مسئلهای را حل کرده است. اگر بجای هزینههایی که برای تولید این کالاها دادهایم، کالاها را وارد میکردیم شاید مردم ما از کالاهای بروزتری استفاده میکردند و خدمات بهتری دریافت میکردند.
ای بسا اگر به سراغ وزیران از نفت تا بهداشت بروید بگویند؛ تولیدکنندگان داخلی امروز بزرگترین مانع توسعه کشور هستند.
اگر هم زمانی به جهت تحریمها و وجود دولت غربگرا ما نیازهای خود را نمیتوانستیم برطرف کنیم امروز که دولت در یک دیپلماسی موفق با چین قرار گرفته است چرا باید کشور معطل تولید باشد؟
حال شاید بگوییم اشتغال را چه کنیم؟
مسئله اشتغال نیز با وجود استارتاپهای خدماتی تا مقدار زیادی قابل حل است.
در یکی دو سال گذشته بالای شصت میلیارد دلار به تولید کنندگان ارز اختصاص دادهاند تا در کشور کالا تولید کنند.
براستی چرا ما نباید مثل عربستان با یک سرمایه گزاری بالا در حوزه نفت و گاز با بالا بردن بهره وری در این حوزه و تولید انواع محصولات نفتی درآمد لازم برای خرید کالاها را فراهم کنیم و از بسیاری از مشکلاتی که در راه تولید است خود را آزاد نکنیم؟
پرسش اصلی این است که چرا تولید کلید حل مسائل کشور است؟
این پرسش دعوتی است برای اندیشیدن به وضعیت امروز کشور و جستجوی جایگاه تولید در ساختن کشور و بیشتر از آنکه یک چون و چرا در بیانات حضرت آقا باشد یک جستجوگری است تا ما بتوانیم جایگاه تولید را در اقتصاد امروز بیابیم.
@soha_sima
🔰 دو جلسه نوروزی علم
💡 جلسه اول: «چرا؟ چون کنجکاوم!»
👤 امیرحسین صنایعی
• دانشآموخته ارشد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف
• دکتری فلسفه علم، پژوهشگاه علوم انسانی
📆 سهشنبه ۷ فروردین ماه
🕰 ساعت ۲۰:۰۰ شب
💡جلسه دوم: "روایت وضع علم و دانشگاه با مسئله ی دانشجو"
👤 سید علی میری
• سردبیر برنامه تلویزیونی چاووش
• روزنامهنگار حوزه علم، فناوری و توسعه
📆 چهارشنبه ۸ فروردین ماه
🕰 ساعت ۲۰:۰۰ شب
🔗 جلسه به صورت مجازی در اتاق مجازی ژرفا برگزار میگردد.
🌿 شرکت برای عموم آزاد و مسرتبخش است:
https://vc.sharif.edu/ch/zharfa
🆔@physics_yazduni
🆔@Zharfa90
🔰 پیشدرآمد جلسه دوم در تصویر ضمیمه شدهاست.
👤سیدعلی میری
🔹سردبیر مجله تلویزیونی رصدخانه
🔸روزنامه نگار حوزه علم، فناوری و توسعه
🔻جلسه، چهارشنبه ساعت ۲۰:۰۰ به صورت مجازی در اتاق مجازی ژرفا برگزار میگردد.
🆔@physics_yazduni
🆔@Zharfa90
🔰پیشگفتار جلسه دوم
📌 "عهد دانشمند"
🔹در یکی از خطبه های درخشان نهج البلاغه، حضرت علی(ع) از "عهدی" صحبت میکنند که خداوند از خردمندان و دانشمندان گرفته است.
اگر تلاش کنیم به علم و دانشمندی فکر کنیم، واقعا باید از سرچشمه های آن بپرسیم. به یک معنی امروز صحبتی از خود علم نیست و علم ابزاری برای موفقیت و ثروت و یا صعود در طبقات اجتماعی یا افتخار و قدرت است.پس گویی ما هنوز نتوانستهایم از علم و جایگاه دانشگاه بپرسیم و اینها در جهان ما هنوز در غربت و گسستگی از تار و پود زندگی به سر میبرند.
🔸همچنین به تعبیری ماهیت "دانشجو" و "دانشمند"نیز درگیر بحرانی وجودی است. واقعا دانشجو کیست؟چه وظیفه یی دارد؟این وظیفه چگونه سیاسی است و چطور به کشورش ارتباط دارد؟ به گفت آمدن وضع علم و پرسش از دانشمند، دانشگاه و دانشجو شاید از طرف خود دانشجو نوعی دور به نظر برسد اما این از آن دور های منطقی نیست که باید از آن بترسیم و باطل باشد بلکه چرخه یی مبارک است که نشانه ی زنده بودن پرسش و روح علم در جان دانشجو و دانشگاه است.
🔹پرسیدن از این سرآغاز دقیقا به همان دلیلی که پرسشی بدیع و قابل پیگیریست، با صرفا مرور ایده های فلسفی و دانشگاه و ... قابل فهم نخواهد بود و عقلی می طلبد که شاید از جنس همان عهدیست که خداوند از دانشمندان گرفته است.
🆔@physics_yazduni
🆔@Zharfa90
🎞پنج شنبه ها با سینمای علم،فناوری و اقتصاد
📽درسال جدید تلاش خواهیم کرد تا هر پنج شنبه، محصولی سینمایی یا تلویزیونی و داستانی یا مستند که مرتبط با علم،فناوری و اقتصاد است را معرفی کنیم.
این معرفی کوتاه خواهد بود و نقد و برسی این محصولات طلب شما در یک کار منسجم تر رسانه ای.
🎥اولین مجموعه، سریال "مسئله ی سه خورشیدی "است که براساس یک رمان علمی تخیلی از لیو سیژین -نویسنده ی چینی- ساخته شده و توانسته با تسلط بر عناصر درام و موقعیت جبهه های علمی معاصر، کار را به پیش ببرد و اثری خلاقانه و جذاب در حوزه ی علم و فناوری بیافریند.
جالب اینکه در این سریال گویی متوجه می شویم که نه فقط ما بلکه امروز در جهان غرب هم علم وفناوری نیازمند انگیزه های امنیتی است و موتور پیشرفت این حوزه ها را در این مسئله فهم می کنند.
لینک دانلود تلگرامی این سریال:
https://t.me/Filemovieandseries/1044
🆔️@rasadkhaneir
⭕️ *از روایت فتح تا روایت پیشرفت ۲*
🔻 یکی از انتقادهایی که شهید آوینی به نوع کارهای معمول صداوسیما در زمان جنگ وارد میکند، این است که با آن شیوه، عملاً کسی مسئولیت دفاع مقدس را قبول نمیکند. شهید آوینی مثال میزند، میگوید شما وقتی تصاویر کشتهشدگان دشمن، تانکهای سوخته و اینها را مرتب دارید نشان میدهید، این پیام را به آدمها میدهد که مساله تمامشده است و ما پیروز شدیم. لذا کسی عزم و همت اینکه وارد این ماجرا بشود را ندارد.
🔻البته مساله برای شهید آوینی، فقط این نیست که بیا تفنگی دست بگیر و مثلاً دفاع کن به آن معنا. دارد حیات معنوی که در جبههها پیش آمده است را در مقابل مخاطب میگذارد و او را به یک حیات و حضور دیگری (به تعبیری یک حضور تاریخی) دعوت میکند. آوینی معتقد است تا نتوانیم جایگاه تاریخی انسانها را به آنها نشان بدهیم، نمیتوانند احساس حیات بکنند. به نظرم ما در روایت پیشرفت هم به چنین مسالهای نیاز داریم. جنس حرفهایی که امروز در مساله روایت پیشرفت داریم میزنیم، بهاصطلاح رسیدن به نقاط پیروزی است؛ انگار که مسائل را همه جا حل کردهایم و وقتی اخبارش را پخش میکنیم، همه به یک نوعی احساس میکنند که ماجرا تمامشده است؛ لذا اینجا خیلی مهم است که فکر کنیم که زبان دعوت آوینی در روایت فتح، به کجا است و چه چیزی را مدنظر قرار میدهد.
🔻اگر این روایت فتح را همچنان مدنظر قرار دهیم، این سبک از روایت، ما را در یک عالم دیگری قرار میدهد و نسبت حضور دیگری در جهان میسازد. یک وقت است که ما میخواهیم مجموعهآی از گزارههای اخلاقی را در مقابل کسانی که در حوزه پیشرفت کار میکنند، بگذاریم که مثلا به فکر سود نباش و ... اما وقتی آن، به تعبیر بزرگان، مبادی میل انسان یک چیز دیگری شود، همهی اینها دود میشود و لازم نیست انسان با احساس تکلف، از مواهبی که برایش به دست میآید چشمپوشی کند؛ چون یک افق وسیعتری مقابلش قرار میگیرد که از آن آزاد میشود.
🔻باید بتوانیم نشان دهیم که در این حضور، چه چیزی بر انسان در حال پیشرفت میگذرد؟ بر طهرانی مقدم چه میگذرد؟ اینگونه شاید هر کسی بتواند جای خودش را در این صحنه بزرگ و ماجرا پیدا کند. روایتهایی از این جنس، خیلی با اینکه همه چیز را در دستاورد ببینیم، فرق میکند. ما نیاز به یک فکر عمیقتری داریم که نسبت جهان دینی خودمان را با جهان امروز درک کنیم. نمیتوانیم بدون توجه به پدیدههای مدرن موجود، بر اساس مبانی دینی، طراحی برای آینده بریزیم و بگوییم این تمدن نوین اسلامی است؛ این تمدن قطعا یک نسبتی با جهان امروز دارد.
📍 حجتالاسلام امیر نجاتبخش (دبیر سرای هنر و اندیشه اصفهان)؛ نشستهای همعزم در گفتمانسازی پیشرفت
#مطالعات_پیشرفت #شهید_آوینی
#روایت_فتح #روایت_پیشرفت #دانشمند۲۱
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
⭕️ زبان فارسی در علم
افقهای دانشبنیان(۱)
💎بخشی از متن:
🔻وقتی از قدرت صحبت میکنیم، نباید آن را با زور اشتباه بگیریم؛ گاهی قدرت نرم است و از جنس گفتمان یا زبان. امروزه همهی کسانی که دل در گروی پژوهش دارند، میدانند که زبان رسمی پژوهش، زبان انگلیسی است. این مسئله را نباید تصادفی تلقی کنیم و بگوییم که توافق کردهاند تا زبان بینالمللی انگلیسی است و چون نیاز به قضاوت دانشمندان و دسترسی حداکثری دانشمندان به مطالب علمی تولید شده حس میشده، همگان به زبان انگلیسی مقاله مینویسند.
🔻زبان علم نشانگر مهمی برای فهم نظام تولید و مصرف علم و فناوری دارد و وقتی زبان علم انگلیسی است، ما باید بدانیم که پژوهشهای جدی و بهاصطلاح عوضکنندهی بازی در بستر انگلیسیزبان تولید میشوند و در همان بستر نیز بیشترین کارآمدی و استفاده را دارند. خواهش میکنم که این مسئله را در ساحت یک توطئه یا استعمار نفهمید. این مسئله، یک وضع است و با استیلا و توانایی در علم و فناوری پیشآمده است.
🔻گاهی ما میتوانیم سادهلوح باشیم و بگوییم که در مرزهای فرهنگی کشور محکم میایستیم و واژههایی که هیچ نقشی در تألیف آنها نداشتیم را با معادلهای فارسی آن جایگزین میکنیم؛ ولی اگر این راه تا امروز جوابی نگرفته و هر نسل کمتر از نسل قبل، علاقه یا اهمیتی به این واژههای نسبتاً عجیب و نامأنوس جایگزین شده نشان میدهد، باید در این مسیر نسبتاً سخت تجدیدنظر کنیم.
🔻مسئله اساساً این است که زبان فارسی در علم، یک طرفِ متخصص و دانشمند دارد و یک طرفِ مردمی. یک بُعد از این مسئله، روایت و قصه و هنر است و طرف دیگر نیز، تألیف و مسئله فارسی است. میتوان گفت اگر زبان فارسی در علم میخواهیم، باید با یک زنجیرهی تولید تا مصرف فارسیزبان در علم و فناوری سروکار داشته باشیم؛ این یعنی اهالی زبان فارسی، مسئلهیی در اینجا و اکنون وضع ما داشته باشند و دانشمند و متخصص فارسیزبان در شرایطی قرار گیرد تا اولاً این مسئله را به رسمیت بشناسد و ثانیاً در حل آن همت و جوانمردی به خرج دهد؛ در اینصورت او صاحب تألیف یا فرآیندی خواهد بود که نمیتواند از زبان فارسی بیرون باشد.
🔻شرکتهای دانشبنیان، با هوشیاری نهادهای مسئول و بخصوص معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، امروز در چنین موقعیتی قرار گرفتهاند؛ آنها یک فرصت استثنایی در تاریخ ما هستند که شئون پراکندهی اقتصاد، فعالیت علمی و صنعت را در یک وحدت به نام زندگی و نظام مسائل مردم ایران مطرح کردهاند. بنابراین اگر امیدی به جدی بودن زبان فارسی در جهان علم باشد، باید در زیستبوم دانشبنیان به دنبال آن گشت.
#سید_علی_میری
#مطالعات_پیشرفت #دانشمند۲۱
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشبنیان #زبان_فارسی
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
.
🎥 گفتگوی استاد طاهرزاده درباره عملیات #وعده_صادق با عنوان:
انقلاب اسلامی و حضوری نرم در عین قاطعیت
🔸 ویدئوی این گفتگو، در صفحه آپارات سرای هنر و اندیشه:
https://aparat.com/v/m0n2F
#وعده_صادق
#غزه
@soha_sima
📌"متن خوانی و گفتگو پیرامون کتاب"
📚«دربارۀ علم»
✍اثر دکتر #رضا_داوری_اردکانی
⏰پنجشنبه ها
⏱ساعت: ۱۵:۳۰
📆جلسه سوم،
پنجشنبه ۳۰ فروردین ماه۱۴۰۳
👤ارائه:حمید محمدی
📍مکان:سرای هنر و اندیشه (سها)
جلسه حضوری است و امكان حضور مجازی در آن نيز از طريق لينك زير فراهم است.
https://www.skyroom.online/ch/sohasima/soharoom
#دربارۀ_علم
#حلقه_متن_خوانی
#بازخوانی_دانشجو_دانشگاه
#باشگاه_دانشجویی_فرصت
@forsat_soha
هدایت شده از سیدعلی میری
⭕️ زبان فارسی در علم 2
افقهای دانشبنیان
💎بخشی از متن:
🔻شرکتهای دانشبنیان یک فرصت استثنایی در تاریخ ما هستند که شئون پراکندهی اقتصاد، فعالیت علمی و صنعت را در یک وحدت به نام زندگی و نظام مسائل مردم ایران مطرح کردهاند. این اتفاق مبارکی است؛ چراکه شما برای اولینبار قصه و روایتی در علم دارید و از سینمای دانشبنیان و علمی میشنوید. قصه را دستکم نگیریم. اگر فعالیت اداری علم در دانشگاههای ما قصه تولید نمیکند و چیزی برای روایت ندارد، یعنی از زندگی مردم غایب است و احتمالاً از آموختن به نقشآفرینی در علم گذر نکرده است.
🔻وقتی شما قصه دارید، یعنی جوانمردی، ایثار و شجاعت شما بر زبان مردم جاری شده و درخت تناور علم و فناوری ایرانی برای استقامت در طوفان حوادث و بیمسئولیتیها جز به این ریشه نمیتواند تکیه کند. این قصهها نه فقط برای مردم ما جذاب و بااهمیت است، بلکه بهزودی برای کسانی که قصد درسآموزی از تجربهی زیستبوم علم و فناوری ایران را دارند نیز قابل روایت و نمایش هنری است.از طرفی به مقام کشف، نامگذاری و راههایی فکر کنید که دانشمند ایرانی در تحقیق و توسعهی دانشبنیان تجربه میکند. اگر امیدی به جدی بودن زبان فارسی در جهان علم باشد، باید اینجا به دنبال آن گشت.
🔻ما باید به مفاهیم اقتصاد، قدرت پول ملی، بهصرفهبودن، مزیت نسبی، فناوریهای بالا و... دوباره فکر و مسیر تا امروز خود را بازخوانی کنیم به شکلی که موقعیت دانشبنیان را صرفاً صورت جدیدی از کسبوکارهای رایج نفهمیم. در این مسیر البته تنها هم نیستیم و دیگران هم به این فکر افتادهاند. این به رسمیت نشناختن در هیچ کجای دنیا بیهزینه نیست. در کشورهای درگیر توسعهنیافتگی این هزینهها بیشتر از طرف داخل تحمیل میشوند چرا که این کشورها آنچنان درگیر ضرورتهای هرروزی حکمرانی میشوند که از فکرکردن به آینده بازمیمانند.
🔻کشوری که ضرورت اندیش باشد، اصلاً به صلاح نمیبیند که از استیلای زبانی و فناوری غیر خارج شود. آیا امروز نگاه ما به شرکتهای دانشبنیان استراتژیک و آیندهنگر است یا اینها را در اعداد مسائل مختلف کشور میبینیم؟ هرکس وظیفهیی دارد. اهلقلم و اهل رسانه و هنر باید بدانند که اولاً نشاندادن اولویت کشور در این مسیر بسیار حیاتی است. همینطور روایت که خود از مهمترین قدرتهای نرم است، میتواند در درازمدت، معنی ساخت ایران و فناوری ایرانی را عوض کند.
#سید_علی_میری
#مطالعات_پیشرفت #دانشمند۲۱
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشبنیان #زبان_فارسی
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
هدایت شده از روایت پیشرفت ایران
⭕️ از پژوهشکده دانشجویی تا شهرک دانشبنیان
روایت دانشجویانی که حل مسائل کشور برایشان اولویت شد
💎بخشی از متن:
🔻در مورد نیروی انسانی، یک سری آدمها برای استخدام ساخته شدهاند؛ شما اگر اینها را بردارید بیاورید در کار دانشبنیان دیوانه میشوند. اما یکسری آدمها توانش را دارند و اینها برای این کار ساخته شدهاند؛ یعنی زیر بار حرف کسی نمیروند، زیر بار ساختارش نمیروند. میخواهم بگویم به شخصیت آدمها هم بستگی دارد. من آدمی نبودم که هیئتعلمی بشوم، آدم کتوشلواری هم نبودم. ولی یکسری از دوستان من هستند هیئتعلمی شدند؛ آن آدم ظرفش آن بود ما ظرفمان اینور است. البته آدمها در شرایط، از جمله خانوادگی، تصمیم میگیرند؛ مثلاً از دوستانم خیلی کسانی بودند که آدم کلهخرابی بودند که اگر شرکت میزدند شاید از ما خیلی بهتر بودند؛ ولی در آن مقطع زمانی مثلاً پدرش فوت شد یا داشت ازدواج میکرد و باید خرج خودش و پدر و مادرش را در میآورد، پس رفت کارمند شد.
ناگفتههای تولید
🔻چند نکته در مورد ناگفتههای تولید بگویم: ببینید کارهای تولیدی برکت دارد. من با همین کار تولیدیام هم خانه خریدم، هم ماشین خریدم، هم زن گرفتم و هم بچه دارم. چند تا از دوستان ما کارمند شدند، چند تا از دوستان ما مدیر ارشد شدند، چند تا از دوستان ما به اسم امروزی کارشان دلالی و بازرگانی است؛ ولی منبعد از 10-15 سال میبینم بچههای تولید با اینکه کمتر خوردند و کمتر گردش مالی داشتند، ولی به لحاظ مالی زندگیهای موفقتری داشتهاند. کار تولیدی یک برکتی دارد؛ برکتش هم این است که شما رزق میدهی و نان میرسانی. وقتی رزق بدهی، خدا هم به تو رزق میدهد و این اعم از مادی و معنوی است.
🔻اما هنوز این فرهنگ نیست که اگر تولید راه بیفتد همه چیز راه میافتد؛ هنوز در کشور ما دلالی حرف اول را میزند. در آمریکا و آلمان و ژاپن (این 3 تا کشور را معمولاً خیلی مقایسه میکنند) پردرآمدترین شغلشان مهندسی است؛ حالا برعکس در کشورهای جهان سوم جزء پایینترین ردهها است. اقتصادمان هنوز مبتنی بر شرکتهای بزرگ است. در کشورهای به اصطلاح پیشرفته 70 درصد اقتصادشان دست بنگاههای خرد و متوسط است یعنی شرکتهای زیر 50 نفر. میدانید این یعنی چی؟ یعنی بهترین پدافند غیر عامل؛ یعنی هیچوقت شما یک ایرانخودرویی نداری که اگر ورشکست شد، مجبور باشی با ضرر روزانه 3 میلیارد تومان حفظش کنی تا 2 میلیون نفر بیکار نشوند. وقتی که اقتصادت 70 درصدش دست بنگاههای خرد و کوچک باشد، اینها نمیتوانند فساد کنند ولی وقتی دست یک هولدینگ باشد، آن برایت دلار را بالا و پایین می برد و به طور طبیعی فسادزا خواهد بود.
#روایت_خانه
#فناوری_ایرانی #علم
#دانشمند۲۱ #دانشبنیان
#فناوری #دانشمند
#علیرضا_طهماسبی #علیرضا_مجیری
🌐 لینک خرید اینترنتی مجله با ارسال به سراسر کشور
https://ketab.inn.ir/product/40958/ماهنامه-دانشمند-
📱 خرید تلفنی: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زِ سست عهدی ایام، دلشکسته مشو
نشانه باش چو پرچم، ز بادها مگریز...
#تیزر
🎥 گفتگو درباره؛ سرودهی رهبر معظم انقلاب و روایت ایشان از "وعده صادق"
🔸 با حضور #استاد_طاهرزاده
🔻🔻🔻
ویدئوی این گفتگو را امشب از آپارات
#سیمای_هنر_و_اندیشه ببینید.
@soha_sima
هدایت شده از سیمای هنر و اندیشه/ سُها
🔴 #منتشر_شد
🎥 گفتگو با #استاد_طاهرزاده درباره سرودهی اخیر رهبر انقلاب با عنوان:
سروده رهبر معظم انقلاب
و روایت ایشان از #وعده_صادق
🔸 ویدئوی این گفتگو را از طریق لینک زیر ببینید:
https://aparat.com/v/kfVwA
#شعر
#غزه
@soha_sima
هدایت شده از سیدمجتبی قافله باشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسابقه پیامکی «چالش مسابقه خانه»
این قسمت: فناوری نانو
هدایت شده از سیدمجتبی قافله باشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چالش مسابقه خانه
شبکه یک سیما
شنبه _ دوشنبه _ چهارشنبه ساعت ۲۳:۱۵
بازپخش: یکشنبه _ سه شنبه _ پنجشنبه ساعت ۱۷
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📷بازدید از شرکت دانشبنیان بهیار صنعت اصفهان
آنچه در این بازدید دو روزه برای این حقیر شوقانگیز و امیدآفرین بود، صرفا تمرکز دقیق این مجموعه روی فناوریهای برترساز از شتابدهندهها تا نیمههادیها و پیشرفتها و دستاوردهایشان نبود؛ بلکه جوانان فرزانه و دانشمندی بود که این پیشرفتها را رقم زدهاند، نگاهشان به قله است و تجارب زیستهشان آنها را سرشار از اعتماد و خودباوری کرده است. قله نزدیک است...
@syjebraily