#ویژه
💥 #شرح_باب_حادی_عشر
📣 به اطلاع دوستان عزیز و همراهان گرامی میرسانیم ان شاءالله از فردا ۹۷/۷/۱۲، آخر هر هفته درس کتاب
⬅️ #شرح_باب_حادی_عشر
⬅️ با تدریس استاد موسوی
🔹در کانال بارگذاری میشود.
🔹امیدواریم علاقمندان به مباحث کلامی از این دروس استفاده کنند.
👉 @raveshsonnati
#سخن_معصوم
#شرح_کلمات_قصار
✔️ قال امیرالمومنین علیه السلام
💥 الْمَرْء عَدُوٌّ لِمَا جَهِلَ
1⃣ ترجمه
🔹مرد دشمن است براى چيزى كه نادانست يعنى هر كسى آنچه را كه نمیداند دشمن دارد و اين شاهد قباحت جهل، و هر چه را میداند دوست دار و آن دليل حسن دانش است از ندانستن در كاهش است، و از دانستن در آسايش.
2⃣ اعراب
🔹المرء: مرء و امرء يعنى مرد چنانچه مرئة، و امرئة و مرة يعنى زن و مرء مخفف امرء به اين معنى است و در قرآن هر دو آمده «إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ» و «يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيه.»
🔹عدوّ: وصف است و گذشت.
🔹لما جهل: لام براى تقويت است چون لام در «فَعَّالٌ لِما يُرِيد» بنا بر قولى يا تبيين چون لام در «سقيا لزيد» بنا بر قولى.
3⃣ معنى
🔹مراد آن است كه آدمى آنچه را نمیداند دشمن میدارد، و اين امريست مشاهد و محسوس به شهود و حس عقلى و حسى، و علت دشمنى جهال علماء را نيز همين است كه در حقيقت جهال دشمن علم علمايند نه ذات آنها و گفته شده: «الْجَاهِلُونَ لِأَهْلِ الْعِلْمِ أَعْدَاء» و امير فرموده: «النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا» و آدمى در خود حس میكند هرگاه چيزى را نمیداند ناراحت میگردد و احساس الم دارد، و هر گاه ديگرى بداند اگر از عقل و دانش دور باشد دشمن او شود، و اظهار دشمنى كند و حسد بر او ورزد، و اگر خردمند باشد میكوشد تا بداند و میجوشد تا بفهمد.
🔹و مراد از الجاهلون جاهل صرف و عام كالانعام نيست بلكه عالم نسبت با علم، جاهل محسوب میشود، و دشمن اوست و در هر زمانى درين باب وقايعى و حكاياتى حاصل میشود قصه سيبويه و كسائى معروف است كه شاعر درين باب گويد:
🔸و ليس يخلو امرء من حاسدا ضم
🔸لو لا التنافس في الدنيا لما اضما
🔹و در زمان ما نسبت به استاد فقيه سبزوارى كه مردى بس عاقل و دانشور، و فعال و مهربان به خلق بود علماء عصر بر او حسد بردند، و او را به بهانههاى واهى اذيت و آزار كردند چندان كه وصيت كرد كه مرا شب دفن كنيد تا اين مردم در جنازه او حاضر نشوند و بعد به شدتها گرفتار شدند، و در آتش میسوختند و نمیدانستند كه نتيجه اعمال آنها است.
🔹كاتب حروف گويد:
🔸علمست ترا شرافت و عز و كمال
🔸جهلست ترا خساست و ذل و وبال
🔸بس علم صديق تو شد و جهل، عدو
🔸زين روى تو با عدو كنى جنگ و جدال
📚 شرح ۱۱۰ کلمه از کلمات امیرالمؤمنین علیه السلام، ص ۱۰۱.
👉 @raveshsonnati
#روش_تدریس
#یادگیری
#نظریههای_یادگیری_و_کاربرد_آنها_در_آموزش
🔻اهمیت نظریههای یادگیری
🔹یک نظریه یادگیری به ما میگوید که یادگیری چه نوع پدیدهای است و در چه شرایطی صورت میگیرد، و به عبارت دیگر، تغییری که در جریان یادگیری صورت گرفته، تغيیر در چه چیزی است.
🔹معلم با استفاده از این نظریات، درک بهتری از جریان یادگیری و انواع آن به دست میآورد و میتواند خود از نتایج این نظریات در تدریس استفاده کند؛ ضمن آنکه میتواند از لوازم کاربردی این نظریات، که روانشناسان و دانشمندان علوم تربیتی برشمردهاند، بهره ببرد
🔹برای مثال، اگر معلم یادگیری را فرایند انتقال مفاهیم و دانشها به ذهن شاگردان بداند، میکوشد ذهن آنان را مانند انباری تهی، با بستههای دانش و اطلاعات پر کند و از شاگردان نیز انتظار دارد این بستهها را در حافظه خود نگاه دارند. در چنین حالتی معلم همه کاره است، و شاگردان تنها شنوندگانی منفعل خواهند بود. در مقابل، اگر معلم یادگیری را کسب بینش و ساخت شناختی بداند، شاگردان را در جهت فعالیت و تفکر هدایت میکند تا خودشان به این بینش دست یابند. در این صورت شاگردان نیز درک عمیقتری از موضوع یادگیری به دست میآورند. بنابراین درک معلم از ماهیت یادگیری میتواند در چگونگی روشهای تدریس و برنامهریزی برای آن مؤثر باشد.
🔹هریک از نظریات با نگاهی خاص ماهیت یادگیری را تفسیر کردهاند. از اینرو نمیتوان گفت یکی از این تفسيرها کاملا درست است و همه نظریات دیگر کاملا نادرستاند. دقیقتر آن است که بگوییم هریک از این نظریات جنبهای از یادگیری و چگونگی کسب دانش را به گونهای خاص توضیح میدهند. برای درک بهتر یادگیری باید همه این دیدگاهها را با هم در نظر گرفت. جمع بندی و ایجاد توافق میان این نظریات، تصویری نزدیکتر به واقعیت فراهم میکند.
🔹نظریههای یادگیری در دو دسته جای میگیرند: نظریههای شرطی و نظریههای شناختی. دو نظریه درخور ذکر دیگر نیز هست که یکی به نظریه یادگیری اجتماعی معروف است و از ترکیب دو دیدگاه شرطی و شناختی به وجود آمده، و دیگری نظریه خبرپردازی است که از شباهتهای ذهن انسان با کامپیوتر الگو گرفته است. ما نخست به توضیح دو نظریه از گروه شرطی میپردازیم و سپس نشریه گشتالت و نظریه یادگیری معنادار آزوبل را از گروه نظریههای شناختی معرفی میکنیم. توضيح دو نظریه یادگیری اجتماعی و خبر پردازی را به بعد موکول می کنیم.
↩️ ادامه دارد.
📚روش تدریس (هادی رزاقی) ص۸۲، ۸۳.
👉 @raveshsonnati
#آشنایی_با_مهارت_های_عمومی_پژوهش
#فصل_اول_کلیات_پژوهش
#مراحل_پژوهش
🔻بخش چهارم: مسأله شناسی و فنون تبدیل مشکل به مسأله
↪️ 2⃣ فنون تبدیل مشکل به مسأله
🔹مشکل امری کلی و مبهم است که همه آن را درک میکنند. این امر مبهم و کلی زمانی قابلیت بررسی فنی و علمی را دارد که تبدیل به مسأله گردد. پس پرداختن به یک مشکل از گذار تبدیل آن به مسأله است. حال باید فنونی که در این زمینه به کار بسته میشود را فراگرفت.
🔹پژوهشگر میتواند با استفاده از این فنون یک مسأله علمی تشکیل داده و به
بررسی آن بپردازد.
🔻الف) بررسی علّت وقوع مشکل:
🔹گاهی اوقات پژوهشگر در نظر دارد که با رویکردی علّت یابانه به بررسی مشکل بپردازد. در این حالت او می کوشد که در پژوهش خود علّتیابی کرده و منشاء مشکل را شناسایی کند. این دسته از فنون بیشتر مربوط به زمانی است که مشکل یک پدیده و یا رخداد اجتماعی باشد. در این حالت پژوهشگر با یافتن علّت سعی میکند به سهم خود به مجریان اصلاح اجتماع راه اصلی برای حل مشکل را نشان دهند.
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati