eitaa logo
یادداشت های تربیتی| امیر اخوت
105 دنبال‌کننده
198 عکس
144 ویدیو
18 فایل
تربیت با موضوع رشد و خانواده با محوریت تدبر در قرآن و روایات و ادعیه اهل بیت علیهم السلام و مشاوره ارتباط با نویسنده @okhovvat
مشاهده در ایتا
دانلود
بعضی حرف گوش کردنها باعث می شود از مقام و جایگاه ات پایین بیایی پس دقت کن تا خودت را ملاک و معیار داوری ها قرار ندهی و خودت را نپرستی... پی نوشت قال الإمام الرضاء عليه السلام: إيّاكَ أن تَتبَعَ النَّفسَ هَواها فَإنَّ في هَواها رَداها ؛ مبادا از هواى نفس پيروى كنى كه در آن نابودى نهفته است . مشكاة الأنوار ، ص 455 .
عصبانیتها آرامشهایی را از ما سلب می کند، و پشیمانیهایی را به دنبال می آورد، و تفکر را مختل می کند، پس بایستی علاج کار کنیم و بسم اِلله بخوانیم بر خودمان و ممنوع کنیم عجله و تعصب ها را و پناه ببریم به خدا من شر غاسق اذا وقب و من شر النفاثات فی العقد...
وقتی مشورت می کنی تا دیده ات بینا شود و از تجارب دیگران استفاده کنی بایستی مراقب باشی که طرف مشورت ات آیا شرایط لازم را دارد یا خیر از جمله اینکه آیا خداوند و اراده او را در محاسباتش می گنجاند؟ پی نوشت امام صادق علیه السلام: در گفتار خود با آنان كه خدا ترسند مشورت كن.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🔹طولانی ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ در شامگاه جمعه ۵ مرداد اتفاق می‌افتد و این رویداد در بخش‌های بزرگی از ایران، استرالیا، آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی قابل رویت است. 🔹این خسوف در ساعت ۲۱:۴۴:۴۷ آغاز خواهد شد و مدت زمان گرفت کامل ۱۰۳ دقیقه به طول می‌انجامد. 🔹بنابر اعلام سازمان فضایی ایران، پخش زنده این رویداد در وب سایت این سازمان به‌ آدرس http://isa.ir/ قابل مشاهده است. fna.ir/bnr9ap @Farsna
وقتی متوجه می شوی تشکرهای قلبی ات نسبت به نعمتهای خدا را محاسبه می کنند هر چند زبان به آنها باز نکرده باشی و پشیمانی هایت نسبت به گناهان را ثبت می کنند هر چند زبان به استغفار نگشوده باشی به قلب ات بیشتر توجه می کنی و امورت آسانتر می شود. پ.ن عن الصادق علیه السلام: هر كس كه خداوند او را نعمتى ارزانى داشت و او معرفت قلبى يافت كه مورد انعام خدا واقع شده است، و دريافت كه انعام كننده بر او خدا است، پاس شكرش را بجا آورده؛ هر چند لب به شكر نگشايد، و هر كس كه دريافت كه مجازات كننده خدا است، پس استغفار نموده هر چند بدان زبان نگشوده باشد، و [آن حضرت عليه السّلام] اين آيه را تلاوت كرد: إِنْ تُبْدُوا ما فِي أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحاسِبْكُمْ بِهِ اللَّهُ فَيَغْفِرُ لِمَنْ يَشاءُ وَ يُعَذِّبُ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ، يعنى: «اگر آنچه در دل داريد آشكار يا پنهان كنيد خدا شما را بدان حسابرسى مى كند، پس هر كه را شايسته بيند بيامرزد، و هر كه را سزاوار عقوبت يابد عذاب كند، و خدا بر هر چيزى تواناست- بقره: ۲۸۴».
یادداشت ارسالی: گاهی دشمن اوضاع را گل آلود میکند تا از هرج ومرج حاصل به هدف نزدیک شود جازه ندهیم در اجتماع گل آلود ماهی ایمان وتوکلمان را بربایند نشر اکاذیب وتبلیغات دروغ در میدانهای نبرد یکی از عوامل موثر در تضعیف روحیه هاست گاهی صحنه اجتماع صحنه جنگ میشود وبرای تضعیف روحیه فریاد محمد را کشتم سر می دهند نمیگویم همچون علی اما چون طلحه وابودجانه به دست وپا نیفتیم واز میدان به سرعت خارج نشویم چرا که آنها نیز همین را میخواهند علی علیه السلام با ادامه جنگ علی رغم استفاده از این حربه به ما آموخت یکی از بزرگترین خطراتی که مبارزات هدفدار را تهدید میکند فردپرستی است وابستگی به شخص معین اگر چه خاتم باشد مفهومش پایان یافتن کوشش وتلاش برای پیشرفت به هنگام از دست رفتن آن شخص نیست واین وابستگی یکی از نشانه های بارز نبودن رشد اجتماعی است (الهام گرفته از کریمه 145 آل عمران)
در جامعه ناچار هستی با طیف گسترده ای از مردم با باورهایی متفاوت روبرو شوی، و در این میان اگر بخواهی روابطی دوستانه ایجاد کنی، آیا باید در عقاید آنها تجسس کنی؟ این سوالی است که تو را می کشاند به بررسی ملاکها... ولی به طور کلی کاوش در اندیشه و نظر مردم مطلوب نیست مگر به دلایلی که موجه باشد... پ. ن: امام صادق عليه السّلام به أبو بصير فرمود: اى أبو محمّد در دين و عقيده مردم كاوش مكن كه بى دوست بمانى.
هدایت شده از طلبگی تا اجتهاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناظره معاون وزیر خارجه اسراییل با کارشناس تلویزیونی در مورد جمهوری اسلامی ایران @talabegitaejtehad
بعضی ها هستند که همه کارهایشان زیباست... گذشت می کنند در حالی که می توانند نگذرند، و صبر می کنند بدون اینکه شکایت کنند... پ.ن عن الصادق علیه السلام: گذشت نيكو اين است كه بر گناه، مجازات مكنى، و شكيبائى و صبر نيكو، آن صبرى است كه عارى از شكايت است.
شخص مومن، صفاتی دارد که ناشی از ایمان اوست یعنی ایمان، این صفات را در او به وجود می آدرد یا تقویت می کند مانند صداقت و راستی...هر چند بر ضررش باشد. حیا و انجام ندادن زشتی ها در برابر دیدگانی که او را مشاهده می کنند خوش اخلاقی در تعامل با دیگران شناخت حقایق و توجه به رعایت حقوق دیگران پس بایستی بررسی کنی که آیا امثال این صفات در تو در حال زیاد شدن است یا خیر؟ و بایستی ریشه ها را اصلاح کنی؟ و از هر کجا می توانی شروع کن... پ. ن عن الصادق علیه السلام در هر كس كه چهار صفت باشد مؤمن است، هر چند كه از سر تا پايش گناه باشد: ۱- راستى، ۲- حيا و شرم، ۳- خوش اخلاقى، ۴- حقّ شناسى.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خلاصه مستند ارمغان تاریکی سفر خانمی از بولیوی به ایران و تمایل او به ایران و اسلام و
امیدها و نگرانی ها ما را به پیش می برند و باورهای ما را تقویت می کنند امید به رحمت و فضل خدا امید به گشایشها و رفع موانع رشد و نگرانی از انواع شرور و آسیبها و نگرانی از دور شدن از رضوان خدا و بدین ترتیب قدمها را محکمتر برمی داری و قد خم نمی کنی در ابتلائات و در سخت ترین شرایط توکل ات را از دست نمی دهی و لا حول و لا قوه الا بالله پ. ن عن الصادق علیه السلام: به مقام اهل ايمان دست نيابى تا ترسان و اميدوار شوى، و به مقام خوف و رجا نرسى تا براى آنچه ترسان و اميدوارى تلاش و كوشش نمائى.
اگر کمی سرت را بچرخانی و اطرافت را ببینی مشاهده می کنی برادر و خواهرها و خویشان یا دوستان و همسایگانی که حریم و حرمت های بین خود را شکستند و به بهانه های گوناگونی مانند گرفتن حق خود و گرفتن ارث و ... روابط را تیره و تار کردند و پلهای پشت سر را خراب نمودند تا جایی که دیگر روی برگشت نداشتند... و آیا این اسلام است؟ پ.ن عن الصادق علیه السلام: ميان خود و برادرت تمام حرمت را زير پا منه، و از آن قدرى باقى گذار، زيرا حرمت كه ريخت، حيا و شرم نيز برود، و ماندن حرمت مايه دوام دوستى و مودّت باشد.
هر چیز خاصیتی دارد و ویژگی دنیاطلبی افزایش حرص و طمع است، چنانکه اهل آن آن چنان به دنبال جمع مال اند گویا آخرتی وجود ندارد... پ.ن: عن الصادق علیه السلام: خداوند هيچ درى از دنيا بروى بنده نگشايد مگر اينكه دو برابر آن بر حرص و آزش بيفزايد.
وقتی دنیا هدف تو نبود مقایسه ها را کنار می گذاری و توجه ات به آخرت بیشتر می شود و برایت مهم نیست که چه کسی خانه و ماشین و ... بیشتر و بهتری دارد و تلاش نمی کنی از آنها کم نیاوری پس بررسی کن چقدر توجهت به دنیاست البته اینها به معنای تنبلی و بیکاری و ..‌. نیست. پ.ن: عن الصادق علیه السلام: فرد مؤمن در سراى دنيا بيگانه است و غريب، نه از خوارى آن بيتابى كند، و نه در كسب عزّتش با دنياپرستان رقابت نمايد.
همه ما می خواهیم آسوده شویم از غمها و غصه ها و رهایی یابیم از انواع نگرانی ها و چه بسا تنگناهایی که به دنبال راه نجات هستیم، و این در حالی است که راه، درون خود ماست زمانی که با خواهشهای نفس مان مخالفت می کنیم... پ.ن: به امام صادق علیه السلام عرض شد: راه آسودگى كجاست؟ فرمود: در مخالفت هوا و هوس، گفتند: چه زمان يك بنده به راحتى و آسودگى مى رسد؟ فرمود: بروز نخستى كه رهسپار بهشت مى شود.
بعضی چیزها هستند که عقل یعنی نیروی تشخیص خیر و شر را از تو می گیرند مانند خشم و عصبانیت پس اگر نتوانی آن را مدیریت کنی در حقیقت نتوانسته ای عاقل باشی و چه خیری از بی عقل انتظار می رود؟ پ.ن عن الصادق علیه السلام: خشم، موجب تباهى دل حكيم است، و هر كس كه اختيار خشمش را نداشت مالك عقلش نيست.
هدایت شده از بر پا
دوست و دشمن ⚡️اخبار از جبهه ها و کانال های مختلف به امام میرسید اما امام بنی صدر را به عنوان مدیر اصلی جنگ کمک میکرد. موسوی جزایری امام جمعه اهواز میگوید "بنی صدر حرفهای ما را دروغ و فاقد اعتبار نظامی میدانست. " ⚡️اما با این حال گاه که وضعیت خیلی بغرنج میشد امام راسا ورود میکرد مثل حمله به سوسنگرد و محاصره آن که وقتی کارشکنی بنی صدر را آقای خامنه ای گزارش داد امام دستور داد تا فردا سوسنگرد باید آزاد شود و تیمسار فلاحی هم مباشر عملیات باشد. ⚡️فشار دشمن خارجی که تقریبا همه دنیا پشتیبانی اش میکرد یک طرف و ضعف مدیریت داخلی در طرف دیگر مشکلات را پیچیده کرده بود. امام با این حال کار را بنا داشت با فرماندهی بنی صدر پیش ببرد او منتخب مردم بود. ⚡️امام جمعه اهواز و آقای منتظری و برخی شخصیتها بعد از گلوله باران اهواز توسط عراق به بنی صدر اعتراض کردند که چرا کاری نمیکند. در عملیات نصر ایران هم مدیریت اشتباه بنی صدر که شتابزده و بی برنامه دستور پیشروی داد عملیات را به شکست کشاند. ⚡️شهادت حسین علم الهدی و یارانش را باید محصول بی کفایتی بنی صدر و دشمن خارجی با هم دانست. ⚡️فشار بر یاران امام بسیار شدید شده بود. آنها بی کفایتی بنی صدر را صرافا یک ناتوانی مدیریتی نمیدانستند بلکه آن را محصول یک اختلاف مبنایی در کشور میدانستند. اختلافی که شهید بهشتی به عنوان دو جریان مهم داخلی ارزیابی میکرد. ⚡️اما امام همه تلاشش بر حفظ وحدت بود. آقای خامنه ای میگوید وقتی به امام اعتراض میکردیم او باز هم پشتیبان بنی صدر بود. ایشان میگوید ما علت این همه حمایت را نمیفهمیدیم اما امام به معنای واقعی کلمه حکیم بود چیزیهایی که ما قادر نبودیم بفهمیم میدید و ما هم نمیتوانستیم ببریم باید کمک میکردیم. ⚡️امام میگفت من خوفی از جنگ ندارم از اختلاف شماها و برنامه ای که برای شکست اسلام چیده اند میترسم. او میگفت ما متکی به خدا هستیم و با اتکای به خدا از هیچ چیز ترس نداریم و شما ملت عزیز مجتمع باشید مصمم باشید. از هیچ چیز هراسی نداشته باشید که هراسی هم نیست. او میگفت امروز در کشور ما بزرگترین معصیت ایجاد اختلاف است ایجاد نفاق است. ⚡️تنها نگرانی امام شکل گیری دوقطبی و تشدید آن در بدنه مردم بود. او انسجام مردم را مظهر قدرت الهی میدانست. او زودتر از همه هویت و بی کفایتی بنی صدر را تشخیص داده بود اما حاضر بود خون دل بخورد و صبر کند تا همه مردم به این بی کفایتی پی ببرند برای همین آن وقت که دست بنی صدر برای همه مردم رو شد امام کار را تمام کرد. https://eitaa.com/ali_mahdiyan
اگر این نظام اسلامی هیچ کاری برای ما نکرده باشد جز اینکه به ما نشان دهد خالص ها را و شهدا و امام را و علمای راستین و مردم فداکار را، و منافقین و رجوی و بنی صدرها و امثالهم را برایمان کافی است، کما اینکه به ما نشان داد پیروزی با دست های خالی از مادیات را، و به ما نشان داد عاقبت طلحه و زبیرها را و ما دیدیم حججی ها را و عاقبت داعش و صدام و ... با پشتیبانی و تمام توان دشمنان را، گویا جنگ بدر را دیدیم و گویا فرمایش رسول قوم را به چشم دیدیم انگاه که فرمود: وَيَا قَوْمِ اعْمَلُوا عَلَىٰ مَكَانَتِكُمْ إِنِّي عَامِلٌ سَوْفَ تَعْلَمُونَ مَن يَأْتِيهِ عَذَابٌ يُخْزِيهِ وَمَنْ هُوَ كَاذِبٌ وَارْتَقِبُوا إِنِّي مَعَكُمْ رَقِيبٌ ﻭ ﺍﻯ ﻗﻮم ﻣﻦ ! ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﺗﻮﺍﻥ ﺷﻤﺎﺳﺖ ، ﻋﻤﻞ ﻛﻨﻴﺪ ، ﻣﻦ [ ﻫﻢ ]ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ [ ﺑﻪ ﻭﻇﻴﻔﻪ ﺍﻟﻬﻰ ﺧﻮﺩ ]ﻋﻤﻞ ﻣﻰ ﻛﻨﻢ ؛ ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻯ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺩﺍﻧﺴﺖ ، ﭼﻪ ﻛﺴﻰ ﺭﺍ ﻋﺬﺍﺏ ﺭﺳﻮﺍ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮ ﻛﻴﺴﺖ ؟ ! ﻭ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﺑﻤﺎﻧﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﻦ ﻫﻢ ﺑﺎ ﺷﻤﺎ ﻣﻨﺘﻈﺮم .(93) هود. و چنانکه اکنون می بینیم این ایه شریفه را: البقره أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِن قَبْلِكُم مَّسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ ﺁﻳﺎ ﭘﻨﺪﺍﺷﺘﻪ ﺍﻳﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﻫﻨﻮﺯ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻫﺎﻳﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺣﻮﺍﺩﺙ ﮔﺬﺷﺘﮕﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻧﻴﺎﻣﺪﻩ ، ﻭﺍﺭﺩ ﺑﻬﺸﺖ ﻣﻰ ﺷﻮﻳﺪ؟ ! ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺨﺘﻰ ﻫﺎ ﻭ ﺁﺳﻴﺐ ﻫﺎﻳﻰ ﺭﺳﻴﺪ ﻭﭼﻨﺎﻥ ﻣﺘﺰﻟﺰﻝ ﻭ ﻣﻀﻄﺮﺏ ﺷﺪﻧﺪ ﺗﺎ ﺟﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ‌ [ ﺩﺭ ﻣﻘﺎم ﺩﻋﺎ ﻭ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻳﺎﺭﻯ ] ﻣﻰ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﻳﺎﺭﻯ ﺧﺪﺍ ﭼﻪ ﺯﻣﺎﻧﻰ ﺍﺳﺖ ؟ [ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻔﺘﻴﻢ : ] ﺁﮔﺎﻩ ﺑﺎﺷﻴﺪ ! ﻳﻘﻴﻨﺎ ﻳﺎﺭﻯ ﺧﺪﺍ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺍﺳﺖ .(214)
بعضی ها تصور می کنند ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه، بسیار آسان است، گویا آنها می نشینند و امام می ایند و جهان را گلستان می کنند و سپس می فرماییند بیایید، این همان چیزی است که دنبالش بودید و انگاه ما تشکر می کنیم و زندگی خوبی را شروع می کنیم و گرانی و دلار و سکه و ... دیگر حل شده و خیالمان اسوده است.... ولی اگر نگاهی کنی به ایات قرآن متوجه می شوی که پیروزی ها و نصر الهی پس از شدائد و سختی ها بوده، و کسانی مدال گرفته اند که مانند داود، دقیقا دستور طالوت را تبعیت کرده و حتی قطره ای آب ننوشیدند، پس ایمانی می خواهد داوود وار و عزمی که این راه را طی کنی پ.ن: ۱. و اعلم ان الراحل الیک قریب المسافه...دعای ابوحمزه ثمالی. ۲. قَالُوا يَا مُوسَىٰ إِنَّا لَن نَّدْخُلَهَا أَبَدًا مَّا دَامُوا فِيهَا فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺍﻱ ﻣﻮﺳﻲ ! ﺗﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎﻳﻨﺪ ، ﻣﺎ ﻫﺮﮔﺰ ﻭﺍﺭﺩ ﺁﻧﺠﺎ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﻢ ﺷﺪ ، ﭘﺲ ﺗﻮ ﻭ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺑﺮﻭﻳﺪ [ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ] ﺑﺠﻨﮕﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﺎ [ ﺗﺎ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻛﺎﺭ ] ﺩﺭ ﻫﻤﻴﻦ ﺟﺎ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﻳﻢ .(٢٤) مائده
وقتی آیات ۱۱۸ تا ۱۲۰ سوره آل عمران را می خوانی، به خودت می گویی کاش امثال روحانی و ظریفها، آن قدر که خواندند آنچه خواندند را، آیات قرآن را می خواندند و سپس فهم می کردند و تواضع و سپس عمل. ولی آیه ۱۲۰ به ما یاد می دهد که صبر+تقوا باعث می شود آنها نتوانند کوچک ترین آسیبی به ما بزنند... پس ترامپ و بزرگتر از آن کجا و خدای نکرده بی تقوایی و کم صبری یک ملت کجا؟ پ.ن: آل عمران إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا وَإِن تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺧﻴﺮ ﻭ ﺧﻮﺷﻲ [ ﻭ ﭘﻴﺮﻭﺯﻱ ﻭ ﻏﻨﻴﻤﺖ ] ﺭﺳﺪ ، ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺪﺣﺎﻝ [ ﻭ ﺩﻟﺘﻨﮓ ] ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺑﺪﻱ ﻭ ﻧﺎﺧﻮﺷﻲ [ ﻭ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺗﻠﺨﻲ ] ﺭﺳﺪ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺁﻥ ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ ; ﻭ ﺍﮔﺮ ﺷﻜﻴﺒﺎﻳﻲ ﻭﺭﺯﻳﺪ ﻭ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﻱ ﻛﻨﻴﺪ ، ﻧﻴﺮﻧﮕﺸﺎﻥ ﻫﻴﭻ ﺯﻳﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻧﻤﻰ ﺭﺳﺎﻧﺪ ; ﻣﺴﻠﻤﺎً ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ ، ﺍﺣﺎﻃﻪ ﺩﺍﺭﺩ .(١٢٠)
مجموعه کتاب های آموزش فهم قرآن پایه اول تا ششم دبستان ▫️ پایه اول: کتاب "شادی و نشاط" - فعال کردن انواع ابراز نشاط ▫️ پایه دوم: کتاب "جداسازی" - تمايز خوب و بد ▫️ پایه سوم: کتاب "کشف رابطه ها" - جداسازی و کشف ارتباط ▫️ پایه چهارم: کتاب "کشف اولویت" - اولویت بندی در برنامه ها ▫️ پایه پنجم: کتاب "میل به خوبی ها" - ساده کردن انجام کارهای خوب ▫️ پایه ششم: کتاب "گسترش خوبی ها" - هم اندیشی برای گسترش
چه بسیار گرفتاری ها و اختلافها و تنشها بر سر حق و گرفتن حق داشته ایم و خواسته ایم تمام و کمال حقوق مان را رعایت کنند، گویا رسیدن ما به حق مان فضیلتی است که بالاتر از آن وجود ندارد، در حالی که نوبت به خودمان که رسید از دیگران و از خداوند‌ متعال تقاضا و انتظار عفو و گذشت و تخفیف داشتیم! و چگونه حل کنیم این تناقضات را؟ و چرا ما اهل گذشت نباشیم؟ و چرا به راه های زیباتر فکر نکنیم؟ پ.ن: امام صادق عليه السّلام به يكى از شيعيانش فرمود: چه شده كه برادرت از تو شاكى است؟ گفت: شكايتش از من بدين خاطر است كه تمام حقّ خود را [تا ريال آخر] از او گرفتم، پس امام عليه السّلام با تندى نشست و فرمود: گويا با اين عمل تحف العقول / ترجمه جعفرى، ص: ۳۵۱ كار بدى نكرده اى؟ آيا توجّهى به اين آيه نموده اى كه خدا از جماعتى حكايت كند كه: يَخافُونَ سُوءَ الْحِسابِ «از بدى حساب بيمناكند- رعد: ۲۱»!، آيا ترسشان از اين است كه مبادا خدا به آنان جور و بيداد كند؟! نه، بلكه از اين در هراسند كه خدا تمام حقّش را مطالبه كند، و خداوند آن [حالت بيم و ترس] را «بدى حساب» ناميد، بنا بر اين هر كس [بدون هيچ گذشتى] تمام حقّش را مطالبه كند رفتار بدى كرده است./ تحف العقول
درست زمانی که گمان می کنیم فرصت هست، فرصتها را ضایع می کنیم، و درست زمانی که ساعتهایمان آزاد است، به راحتی از دست می دهیم، و این نکته در زندگی فردی و اجتماعی ما جاری و ساری است، پس، فشارها لازم است تا ما را وادار به حرکت کند و تحریمها لازم است تا به خود بیاییم... افمن یهدی الی الحق احق ان یتبع....