در جلسه ۱۷۴، بیان شد که علامه بر اساس آیات قرآن، اثبات میکنند که بین این دنیا و قیامت، عالمی به نام #برزخ وجود دارد که انسان بعد از مرگ و تا قبل از روز قیامت در این عالم زندگی سعادتمندانه و یا شقاوتمندانه دارد.
ایشان چنین فرمودن: «فقد تبين بما مر: أن الآية دالة على الحياة البرزخية، و هي المسماة بعالم القبر، عالم متوسط بين الموت والقيمة، ينعم فيه الميت أو يعذب حتى تقوم القيمة.»
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه۱۷۵ جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۵۳ تا ۱۵۷/بحث قرآنی درباره ت
در این جلسه (۱۷۵)، علامه به اثبات تجرد نفس انسانی بر اساس آیات قرآن پرداختند.
در پایان این بحث، ایشان به مسئله #جسمانیةالحدوث بودن نفس انسان اشاره کردن:
«فالنفس بالنسبة إلى الجسم الذي ينتهي أمره إلى إنشائها - وهو البدن الذي تنشأ منه النفس - بمنزلة الثمرة من الشجرة والضوء من الدهن بوجه بعيد، و بهذا يتضح كيفية تعلقها بالبدن ابتداعا، ثم بالموت تنقطع العلقة، وتبطل المسكة، فهي في أول وجودها عين البدن، ثم تمتاز بالانشاء منه، ثم تستقل عنه بالكلية»
@rooz_fiq
🌱دیدار یار غایب دانی چه ذوق دارد
🌱ابری که در بیابان بر تشنهای ببارد
@rooz_fiq
در دوران جمهوری اسلامی، که #فقه_شیعه و حوزه های علمیه، به نوعی حساسترین دوران عمر هزارساله خود را سپری میکنند، بیش از هر دوره ای به جوانان عالم، انقلابی، تازهنفس و زیسته در عصر حاضر، جهت #بهروزآوری دین، احتیاج است. این جبهه نیز، #سردار میخواهد. بیاییم و بیاوریم. ۰۳.۰۲.۱۲
لینک ثبت نام در حوزه های علمیه
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
🌀سیره شهید
🔹شهید مطهری را نباید صرفا به عنوان یک عالم و متفکر که تبیینی از ابعاد مختلف دین ارائه میکند، شناخت.
🔹سیره عملی ایشان در راستای ترویج دین، موضوعاتی که انتخاب میکند و به آنها میپردازد، روشی که در تبیین مسائل اتخاذ میکند، میزان آشنایی ایشان از اندیشه های روز، میزان مطالعه ای که دارد، همه اینها را باید توجه داشت و نصب العین قرار داد.
🔹بلکه می توان گفت امروز سیره عملی ایشان بیشتر از محتوایی که ارائه میکند، مورد است.
🔹همانطور که ایشان در مقاله «الهامی از شیخ الطائفه» از سیره شیخ طوسی در تفریع فقه، برای عصر حاضر الگو میگیرد، سیره خود ایشان هم قابل الگوگیری است.
🔹برای شناخت بیشتر این سیره کتابها و مقالاتی چون: داستان راستان، نظام حقوق زن، مسئله حجاب، اسلام و مقتضیات، پیشنهادهای ایشان درباره حوزه، الهامی از شیخ الطائفه، پاسخ های به اشکالات به مسئله حجاب، علل گرایش به مادیگری، انسان و سرنوشت، احیای تفکر، کمک شایانی میکنند.
🔹خصوصا مقدمه کتابهایی که ذکر شد و به قلم خود ایشان است، حاوی نکات بسیار مهمی است و ما را با دغدغه های ایشان بیشتر آشنا میکند.
۰۳.۰۲.۱۲
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
امروز به زحمت برخی از دوستان، از استاد عزیزمان، استاد علی فرحانی به مناسبت روز معلم، به صورت مختصری تقدیر شد.
هرچند نه ما لایق عنوان شاگردی هستیم و نه چنین تقدیرهایی حق استاد و شاگردی را ادا میکند، اما بالاخره از باب ادب و قدرشناسی باید کاری کرد.
آنهم قدرشناسی از استادی که وقتی بررسی میکنم، میبینم که هر چند توشه علمی ناچیزی دارم، اما همین مقدار هم تماما به واسطه ایشان، نصیب ما شده است.
بارها این مسئله به ذهنم خطور کرده که خداوند متعال لطف بی حد و مرزی در حق ما کرد که از اولین روزهای تحصیل حوزوی با ایشان آشنا شدیم و مقداری با اندیشه امام و علامه آشنا شدیم و گرنه معلوم نبود امروز در کجای اقیانوس بیکران و مواج حوزه علمیه، غرق شده بودیم.
نمیتوان از حوزه و استادی حوزه چیزی گفت اما از استاد عظیم الشان حضرت آیت الله عبدالکریم فرحانی نام نبرد.
ایشان نه تنها برگردن ما و سایر دوستانمان بلکه به گمان بنده، بر بخش زیادی از نسل حاضر حوزه علمیه، حق بزرگی دارند.
زحماتی که ایشان در مناصب اجرایی و علمی حوزه و خصوصا ترویج اندیشه علمی حضرت امام خمینی (ره) کشیدند را باید اجر نهاد.
مهمتر از همه اینها سبک آموزشی ای است که ایشان به حوزه های علمیه معرفی کردند و افراد زیادی در حلقه های علمی ایشان رشد کردند و ذهن و عمل خود را ساختند.
نمیخواستم متن طولانی شود اما نمیتوانم از استاد ارجمند خود، حضرت حجت الاسلام موالی زاده که از اساتید توانمند در روش و محتوا و البته گمنام حوزه هستند یاد نکنم و همچنین مرحوم استاد کرامت که بخش مهمی از اصل حوزه آمدنم را مدیون ایشان هستم.
خدا را شکر میکنم که چنین اساتیدی را درک کردیم. ان شاءالله که خداوند توفیق روز افزون به همه اساتید خصوصا اساتید معظم حوزه عطا فرماید بمنّه و کرمه. ۰۳.۰۲.۱۶
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
176-almizan-03.02.16.mp3
18.24M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۷۶
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۵۳ تا ۱۵۷/بحث درباره آیه انا لله و انا الیه راجعون
یکشنبه ۰۳.۰۲.۱۶
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه۱۷۶ جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۵۳ تا ۱۵۷/بحث درباره آیه انا
در این👆 بخش از کتاب، علامه تبیین فرمودن که چگونه اعتقاد به حقیقت «انا لله و انا الیه راجعون» میتواند صبر در مقابل مصیبت ها را برای انسان به ارمغان آورد.
تبیین کردند که محور اصلی این آیه، این است که مالک حقیقی همه چیز خداوند است و انسان چیزی ندارد که از دست دادن آن موجب ناراحتی او شود
علامه در بحث بعد، روش اخلاقی منحصر به فرد قرآن را در ایجاد ملکات نفسانی بیان میکنند.
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه۱۷۶ جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۵۳ تا ۱۵۷/بحث درباره آیه انا
🔹عدم مالکیت--> عدم تاثر از مصیبات
🔸لم يكن معنى للتأثر عن المصائب الموجبة للتأثر عند إصابتها فإن التأثر إنما يكون من جهة فقد الانسان شيئا مما يملكه، حتى يفرح بوجدانه، ويحزن بفقدانه، وأما إذا أذعن و اعتقد أنه لا يملك شيئا لم يتأثر ولم يحزن، وكيف يتأثر من يؤمن بأن الله له الملك وحده يتصرف في ملكه كيف يشاء؟
#گزیده_المیزان
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه۱۷۶ جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۱۵۳ تا ۱۵۷/بحث درباره آیه انا
#پیام_شما: تجربه یکی از دوستان ارجمند از آیه «انا لله...» در مصیبت
با سلام و احترام در مورد ذکر انالله و انا الیه راجعون؛ من دو برادرم را خیلی ناگهانی در عرض ۹ ماه از دست دادم.
برای برادر اولم اون لحظات حواسم به این ذکر نبود اما برای برادر دومم همون لحظه ای که خبر بهم رسید فقط این ذکر و میگفتم طبق ایه قرآن که خونده بودیم از قبل، واقعا صبری که دراین مورد دوم داشتم خیلی عجیب بود و قابل مقایسه با اولی نبود، شاید با برادر دومم به مراتب وابسته تر بودم اما همیشه میگفتم اثر اون ذکری است که اون لحظات گفتم
این مطلب رو فرستادم که بگذارید تا تجربه ای برای داغ دیده ها بشه خودمم به افرادی که دیدم میگم این ذکر رو و بگین مخصوصا اگر همون لحظه ای که مصیبت رو میبینن بگن.
✍ان شاءالله خدای متعال آن دو برادر ارجمند رو غریق رحمت کنه و به شما صبر و اجر بدهد.
@rooz_fiq
کمفروشانِ غیرفروشنده .mp3
7.14M
🟢 کمفروشی حوزههای علمیه؛
🎙شهید مطهری
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
🌱هرگزم نقشِ تو از لوحِ دل و جان نَرَوَد
🌱هرگز از یادِ من آن سروِ خرامان نَرَوَد
🌱در ازل بست دلم با سرِ زلفت پیوند
🌱تا ابد سر نَکشَد، وز سرِ پیمان نرود
🌱آن چُنان مِهر توام در دل و جان جای گرفت
🌱که اگر سر برود، از دل و از جان نرود
🌱هر که خواهد که چو حافظ نشود سرگردان
🌱دل به خوبان ندهد وز پِی ایشان نرود
@rooz_fiq
از این بیان معلوم شد که جمیع انواع معاصی قالبی ابن آدم از شئون اکل شجره است و تطهیر آن به طوری است؛ و جمیع انواع معاصی قلبیۀ آنها نیز از شئون آن شجره است؛ و تطهیر آن به طوری است. و جمیع انواع معاصی روحیّه از آن، و تطهیر آن به طوری است.
و تطهیر اعضای ظاهریّه «ظلّ» طهارات قلبیّه و روحیّه است برای کمّل، و دستور و «وسیلۀ» آنها است برای اهل سلوک.
و انسان تا در حجاب تعیّن اعضا و طهارات آنها است و در آن حدّ واقف است، از اهل سلوک نیست و در خطیئه باقی مانده؛ و چون اشتغال به مراتب طهارات ظاهریّه و باطنیّه پیدا کرد و طهارات صوریّۀ قشریّه را وسیلۀ طهارات معنویّۀ لبّیّه قرار داد و در جمیع عبادات و مناسک حظوظ قلبیۀ آنها را نیز ملحوظ داشت و از آنها برخوردار شد بلکه جهات باطنیّه را بیشتر اهمّیّت داد و مقصد اعلای مهمّ دانست، داخل در باب سلوک راه انسانیّت شده؛
پس، انسان سالک را اوّل سلوک علمی لازم است که به برکت اهل ذکر سلام اللّه علیهم مراتب عبادات را تشخیص داده و عبادات صوریّه را نازلۀ عبادات قلبیّه و روحیّه بداند؛ و پس از آن شروع به سلوک عملی، که حقیقت سلوک است. و غایت این سلوک تخلیۀ نفس از غیر حق است و تحلیۀ آن به تجلّیات اسمائی و ذاتی است. و چون سالک را این مقام دست دهد، سلوکش به انتهاء رسد و غایت سیر کمالی برایش حاصل شود؛ پس به اسرار نسک و عبادات و به لطایف سلوک نائل شود؛ و آن تجلّیات جلالیّه است که اسرار طهارات است و تجلّیات جمالیّه است که غایت عبادات دیگر است. و تفصیل آن از عهدۀ این اوراق خارج است.
#آداب_نماز امام خمینی
@rooz_fiq
🌱حلول ماه امامرضا ع مبارک
🌱ان شاءالله به حق امام رئوف و خواهر کریمهاش .....
📷تصویر ماه امشب از افق شهرک مهدیه😊
@rooz_fiq
غیر از جمال دلربای حضرت مولا سیدعلی، دو عنصر دیگر، زیبایی این عکس را افزون کرده است:
اول اینکه از بین این همه موضوعات مختلف، آثاری که تصویر و سمت چپ آقاست، کتب عرفانی و فلسفی از بزرگان و اساتیدی چون صدرا، علامه طباطبایی، شهید مطهری، علامه حسن زاده، آیت الله جوادی، آیت الله مصباح، استاد سیدجلال آشتیانی و استاد ابراهیمی دینانی و ... است و این میتواند حاکی از علاقه و توجه ایشان به این آثار باشد.
دوم آنکه در بین این همه کتاب، حضرت آقا مشغول مطالعه قرآن هستند. و این میتواند این معنا را برساند که هر کتابی هر چند هم ارزشمند باشد، اما قرآن چیز دیگری است و به تعبیر امام سایر کتاب ها را باید خواند اما برای اینکه قرآن بهتر فهم شود.
۰۳.۰۲.۲۰
@rooz_fiq
✍دخترم!!!
🔹یکی از بخش های قابل توجه و مفید و جذاب صحیفه امام خمینی، نامه های اخلاقی و عرفانی امام است. بخشی از این نامه ها، برای خانم فاطمه طباطبایی (عروس امام خمینی (ره) نوشته شده است.
🔹یکی از این نامه ها از بقیه مفصل تر و جامع تر است که به نظر رسید معرفی آن به مناسبت روز دختر خالی از لطف نباشد.
🔹این نامه که در تاریخ ۵خرداد۶۳ نگاشته شده، بدین صورت شروع میشود:
فاطی که ز من نامه عرفانی خواست
از مورچهای تخت سلیمانی خواست
آخر پس از اصرار، مرا وادار کردی از آنچه قلبم ناآگاه است و از آن اجنبی هستم طوطی وار چند سطری بنویسم.
🔹ایشان سپس به طور خلاصه مهمترین مسائل عرفانی و برخی توصیه های ضروری را مینگارند.
🔹فطرت خداجو، اهمیت قرآن، کتب عرفانی، انکارنکردن مقامات عرفانی، دنیا، آفات زبان، غیبت، اخلاص نیت، عجب، از مهمترین سرفصل های این نامه اند.
🔹بخشی از مطالب ایشان درباره قرآن:
من قائل بیخبر و بیعمل به دخترم میگویم در قرآن کریم این سرچشمه فیض الهی تدبر کن هر چند صِرف خواندن آن که نامه محبوب است به شنونده محجوب آثاری دلپذیر دارد، لکن تدبر در آن انسان را به مقامات بالاتر و والاتر هدایت میکند افَلا یتَدَبَّرُونَ الْقُرآنَ امْ عَلی قُلُوبٍ اقْفالُها. و تا این قفل و بندها بازنگردد و به هم نریزد، از تدبر هم آنچه نتیجه است حاصل نگردد.
🔹در مورد علوم عرفانی و توحیدی نیز مطالب مهمی میفرمایند:
دخترم! سرگرمی به علوم حتی عرفان و توحید اگر برای انباشتن اصطلاحات است - که هست - و برای خود این علوم است، سالک را به مقصد نزدیک نمیکند که دور میکند العلم هو الحجاب الاکبر؛ و اگر حق جویی و عشق به او انگیزه است که بسیار نادر است، چراغ راه است و نور هدایت الْعِلْمُ نُورٌ یَقْذِفُهُ اللهُ فی قَلْبِ مَنْ یَشاءُ و برای رسیدن به گوشهای از آن تهذیب و تطهیر و تزکیه لازم است، تهذیب نفس و تطهیر قلب از غیر او، چه رسد به تهذیب از اخلاق ذمیمه که رهیدن از آن بسیار مجاهده میخواهد، و چه رسد به تهذیب عمل از آنچه خلاف رضای او - جلّ و علا - است، و مواظبت به اعمال صالحه از قبیل واجبات که در رأس است و مستحبات به قدر میسور و به قدری که انسان را به عُجب و خودخواهی دچار نکند.
👌👌پیشنهاد میکنم متن کامل این نامه را بخوانید و بخوانید و بخوانید.....
https://farsi.rouhollah.ir/library/sahifeh-imam-khomeini/vol/18/title/162
۰۳.۰۲.۲۱
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
🌱آیه «انا اعطیناک الکوثر» اگر تصویر بود......
🌸#روز_دختر_مبارک
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
🌱آن کس که ترا شناخت جان را چه کند
🌱فرزند و عیال و خانمان را چه کند
@rooz_fiq
🌱لَو يَعلَمُ المُدبِرونَ عَنّي كَيفَ انتِظاري لَهُم و رِفقي بِهِم و شَوقي إلى تَركِ مَعاصيهِم لَماتوا شَوقا إلَيَّ وتَقَطَّعَت أوصالُهُم مِن مَحَبَّتي
#نماز_یکشنبههای_ذیالقعده
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️دیالوگ با غرب
مطهری چگونه میخواهد زیست دینی در دنیای جدید را معنادار کند؟
🎙استاد هاشمی
@Ofoqemobin
فقه روز | محسن ابراهیمی
▪️دیالوگ با غرب مطهری چگونه میخواهد زیست دینی در دنیای جدید را معنادار کند؟ 🎙استاد هاشمی @Ofoqemo
استاد هاشمی از اساتید خیلی خوشفکر و خوشبیان حوزه هستن که الحمدلله توفیق داشته و داریم که سالهاست در کنار ایشان از محفل درسی استاد فرحانی بهره برده ایم.
کانال #افق_مبین کانال شخصی ایشونه که گهگاهی برخی از مطالب بیانی و بنانی خودشونو در علوم حوزوی و غیرحوزوی میگذارن
حتما عضو بشین و استفاده کنین
👇👇👇
https://eitaa.com/Ofoqemobin
https://eitaa.com/Ofoqemobin
@rooz_fiq
صوت جلسات اصول فقه مظفر تا امروز بارگذاری شد (داخل شدن اسم زمان در بحث مشتق)
👇👇👇👇
https://eitaa.com/d_rooz_fiq
@rooz_fiq