056-01.10.23.mp3
18.7M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه پنجاه و ششم
جلد1/سوره بقره/ آیات ۲۶ و ۲۷
جمعه 01.10.23
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه پنجاه و ششم جلد1/سوره بقره/ آیات ۲۶ و ۲۷ جمعه 01.10.23 🌀ف
علامه در این بخش از تفسیر دو نکته بسیار مهم بیان میدارن:
۱- طبق آیات قرآن انسان دارای سه حیات است: حیات قبل از دنیا، حیات دنیا و حیات بعد از دنیا. هر کدام از از حیات ها تابع حیات ماقبل خود است. در نتیجه آنچه در قیامت به انسان جزاء داده می شود، نتیجه اعمال او در حیات دنیاست.
۲- عناوینی که در قرآن برای سعداء و اشقیاء به کار رفته است، عناوین واقعی هستند که دلالت بر مرتبه ای واقعی از مراتب انسان دارد.
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه پنجاه و ششم جلد1/سوره بقره/ آیات ۲۶ و ۲۷ جمعه 01.10.23 🌀ف
🔰حیات قبل از دنیا، در دنیا و بعد از دنیا
🔅أن للإنسان في الدنيا وراء الحياة التي يعيش بها فيها حياة أخرى سعيدة أو شقية ذات أصول و أعراق يعيش بها فيها، و سيطلع و يقف عليها عند انقطاع الأسباب و ارتفاع الحجاب،
🔅و يظهر من كلامه تعالى أيضا أن للإنسان حياة أخرى سابقة على حياته الدنيا يحذوها فيها كما يحذو حذو حياته الدنيا فيما يتلوها.
🔅و بعبارة أخرى إن للإنسان حياة قبل هذه الحياة الدنيا و حياة بعدها، و الحياة الثالثة تتبع حكم الثانية و الثانية حكم الأولى، فالإنسان و هو في الدنيا واقع بين حياتين: سابقة و لاحقة، فهذا هو الذي يقضي به ظاهر القرآن.
🚫لكن الجمهور من المفسرين حملوا القسم الأول من الآيات و هي الواصفة للحياة السابقة على ضرب من لسان الحال و اقتضاء الاستعداد، و القسم الثاني منها و هي الواصفة للحياة اللاحقة على ضروب المجاز و الاستعارة هذا، إلا أن ظواهر كثير من الآيات يدفع ذلك.
✅أما القسم الأول و هي آيات الذر و الميثاق فستأتي في مواردها، و أما القسم الثاني فكثير من الآيات دالة على أن الجزاء يوم الجزاء بنفس الأعمال و عينها كقوله تعالى: «لا تَعْتَذِرُوا الْيَوْمَ إِنَّما تُجْزَوْنَ ما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»: التحريم- 7، و قوله تعالى: «ثُمَّ تُوَفَّى كُلُّ نَفْسٍ ما كَسَبَتْ» الآية: البقرة- 281، و قوله تعالى: «فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ»: البقرة- 24، و قوله تعالى: «فَلْيَدْعُ نادِيَهُ سَنَدْعُ الزَّبانِيَةَ»: العلق- 18، و قوله تعالى: «يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ ما عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُحْضَراً وَ ما عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ»: آل عمران- 30، و قوله تعالى: «ما يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ إِلَّا النَّارَ»: البقرة- 174، و قوله: «إِنَّما يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ ناراً»: النساء- 10، إلى غير ذلك من الآيات.
🌀و لعمري لو لم يكن في كتاب الله تعالى إلا قوله: «لَقَدْ كُنْتَ فِي غَفْلَةٍ مِنْ هذا فَكَشَفْنا عَنْكَ غِطاءَكَ فَبَصَرُكَ الْيَوْمَ حَدِيدٌ»: ق- 22، لكان فيه كفاية إذ الغفلة لا تكون إلا عن معلوم حاضر، و كشف الغطاء لا يستقيم إلا عن مغطى موجود فلو لم يكن ما يشاهده الإنسان يوم القيامة موجودا حاضرا من قبل لما كان يصح أن يقال للإنسان إن هذه أمور كانت مغفولة لك، مستورة عنك فهي اليوم مكشوف عنها الغطاء، مزالة منها الغفلة
📚المیزان ج1 سوره البقره آیات 26-27
#گزیده #المیزان
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه پنجاه و ششم جلد1/سوره بقره/ آیات ۲۶ و ۲۷ جمعه 01.10.23 🌀ف
🌀صفات واقعی انسان ها در قرآن
🔰إياك أن تتلقى هذه الصفات التي أثبتها سبحانه في كتابه للسعداء من عباده أو الأشقياء مثل #المقربين و #المخلصين و #المخبتين و #الصالحين و #المطهرين و غيرهم، و مثل #الظالمين و #الفاسقين و #الخاسرين و #الغاوين و #الضالين و أمثالها أوصافا مبتذلة أو مأخوذة لمجرد تزيين اللفظ، فتضطرب بذلك قريحتك في فهم كلامه تعالى فتعطف الجميع على واد واحد، و تأخذها هجاء عاميا و حديثا ساذجا سوقيا
✴️بل هي أوصاف كاشفة عن #حقائق_روحية و #مقامات_معنوية في صراطي السعادة و الشقاوة، كل واحد منها في نفسه مبدأ لآثار خاصة و منشأ لأحكام مخصوصة معينة،
🅾كما أن مراتب السن و خصوصيات القوى و أوضاع الخلقة في الإنسان كل منها منشأ لأحكام و آثار مخصوصة لا يمكننا أن نطلب واحدا منها من غير منشئه و محتده، و لئن تدبرت في مواردها من كلامه تعالى و أمعنت فيها وجدت صدق ما ادعيناه.
📚المیزان ج1 سوره البقره آیات 26-27
#گزیده #المیزان
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
057-01.10.24.mp3
21.54M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه پنجاه و هفتم
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۲۶ و ۲۷/ بحث جبر و تفویض
شنبه 01.10.24
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
🔰تحقیق درباره اسلام باید به وسیله کسانى صورت گیرد که علوم اسلامى متداول و معمول را حداقل تا سر حد اجتهاد تحصیل کرده و به شیوه تحقیق دراین علوم و ماخذ آن آشنایى کافى داشته باشند.
🔰کسانى که معلومات اسلامیشان در حد معلومات عمومى یا قدرى بیش از آن است ولى در این رشته به حد تخصص نرسیده اند نباید در مسائل مربوط به این رشته ها خود نظراجتهادى دهند.
🔰مکرر دیده شده افرادى فاضل و مومن و علاقمند به اسلام چه در لباس روحانیت و چه خارج از آن درباره یک مسئله اسلامى نظرى تازه ابراز مى کنند. و در آن به چند آیه یا روایت استناد مى جویند. در میان این افراد کسانى پیدا مى شوند که قریحه و استعدادى سرشار دارند و چه بسا بااین قریحه خوب و ذوق واستعداد سرشار از آن آیات یا احادیث مطلبى استنباط کرده اند که قبلا به ذهن دانشمندان و محققان اسلامى نرسیده است. ولى این نوع استنباط نباید خود آنها و دیگران را به اشتباه اندازد و خیال کنند که کار آنها در حد یک تحقیق تازه اسلامى است و نظر تازه اى که داده اند در حد یک نظر تحقیقى داراى اعتباراست. تنبه و توجه این گونه افراد خوش قریحه البته ارزنده است و حتى محققان باید از آن استفاده کنند ولى یک تنبه نو و خوش آیند را نمى توان بسادگى تحقیق نامید. چه بسااگر همین فرد فاضل خوش قریحه دلایل دیگر مربوط به همان مطلب را با همه جانب نگرى یک محقق متخصص بررسى مى کرد در آن دلائل نیز با همین قریحه وقادش نکته تازه اى مى یافت که نظرش را درباره معنى و مفهوم آیات یا روایاتى که دیده و بدانها استناد جسته تغییر مى داد.
🔰این آزمایش مکرر براى محققان صاحبنظر پیش آمده است بارها شده که با برخى از همین افراد فاضل داراى حسن نیست و بسیار خوش قریحه ولى غیر متخصص در فن تحقیقات اسلامى برخورد و درباره مطلبشان گفتگو به عمل آمده است آنها قبلا با استفاده معنى نو و دلپسندى از یک یا چند آیه یا حدیث نظرى تازه در یک مسئله اظهار کرده بودند. ما در گفتگوى خود با آنان نظرشان را به آیات دیگر یا به بخشى از سیره و سنت که به آن آیات و موضوع آنها مربوط بوده جلب کردیم و آنها به حکم آنکه براستى جویاى حق و بى غرض بودند اعتراف کردند که آن نظر تازه شان فاقدارزش تحقیقى است و باید در آن تجدید نظر کنند.
✍شهید بهشتی (ره)
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
058-01.10.25.mp3
14.36M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه پنجاه و هشتم
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۲۶ و ۲۷/ بحث روایی در موضوع جبر و اختیار
یکشنبه 01.10.25
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
چرا میگوییم نوزدهم دی قم یک حادثهی تحوّلآفرینِ تاریخی است؟ چون شروع و سرآغاز یک جهاد بزرگ است. از اینجا یک جهاد بزرگی در سراسر کشور آغاز شد که هدف این جهاد هم این بود که ایران عزیز را از هاضمهی غرب بیرون بکشد؛ ایران را که زیر دست و پای فرهنگ مُعوج و غلط غربی و زیر تسلّط سیاسی و نظامی غربی له شده بود، بیرون بکشد، مستقلّش کند، هویّت تاریخی ایران را احیا کند. هویّت تاریخیِ ایران، ایرانِ اسلامی است؛ از اوّل بُروز اسلام تا امروز، شما کدام ملّتِ دیگر را سراغ دارید که در زمینهی علوم مختلف، در زمینهی فلسفه، در زمینهی فقه، در زمینهی علوم گوناگون، به قدر ایرانیها به اسلام خدمت کرده باشند؟ مراجعه کنید به این کتاب عزیز و مغتنم خدمات [متقابل] اسلام و ایرانِ مرحوم شهید مطهّری.
رهبر انقلاب ۱۹/۱۰/۱۴۰۱
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
هدایت شده از المرسلات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#خودمان نمی خواهیم «سلمان» بشویم!
می توانیم بشویم، اما نمیخواهیم بشویم!
از دست خودمان به کی شکایت کنیم؟
🎙حضرت آیت الله بهجت (ره)
#اخلاق_و_عرفان
#شب_جمعه
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
059-01.10.29.mp3
10.45M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه پنجاه و نهم
جلد1/سوره بقره/ ادامه آیات ۲۶ و ۲۷/ ادامه بحث روایی در موضوع جبر و اختیار
پنجشنبه 01.10.29
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
هدایت شده از دفتر قم مؤسسه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 فرصتی برای تقرّب إلی الله | نماهنگ
🍃 شستوشویی کن و آنگه به خرابات خرام...
«باید همه به یکدیگر تبریک عرض کنیم [این] توفیق الهی را که توانستیم بار دیگر وارد ماه رجب بشویم. ماه رجب یک فرصت تقرّب به ارزشهای الهی و تقرّب به ذات مقدّس پروردگار و فرصت خودسازی است...»
«ماه رجب آمادگاهی برای ورود به ضیافت الهی است.»
🗓 ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
@qom_khamenei_ir
هدایت شده از پندهای سعادت
✳️ فرمایشات حضرت آیت الله شب زنده دار درباره اهتمام حضرت آیت الله سبحانی و حضرت آیت الله نوری همدانی(دام ظلهما) به وقت و نظم.
🟢 حضرت آیت الله شب زنده دار در ابتدای شروع دو درس خارج فقه و الشخص الاعتباری در 2 بهمن 1401 پس از تسلیت وفات همسر مغفوره مکرمه آیت الله سبحانی(دام برکاته) و طلب رحمت و هدیه سوره حمد و صلوات به روح آن مرحومه، فرمودند:
«حقیقتاً آیتالله سبحانی(دام ظله) برای روحانیت و عزت روحانیت، آیتی هستند. ایشان از سالیان جوانیشان تا به امروز خدمات نافعی دارند. ایشان دارای تألیفات متعدد هستند.
اگر چه مناسب بود بحث را تعطیل میکردیم و در تشییع جنازهی آن مخدرهی معظمه شرکت میکردیم اما سجیهی خود آیتالله سبحانی اهتمام فراوان به درس و تعطیل نشدن محافل بحث و درس است. و شنیدم دیروز هم با اینکه همسرشان به رحمت خدا رفته بود و ایشان عزادار بودند به درس تشریف آوردند و درس گفتند.
این اهتمام ایشان به درس خیلی مهم است که دارند و زندگی ایشان نیز منظم است. تقریباً همیشه رأس ساعت 9 میخوابند و این همه تألیفات کثیره مفیدهای که دارند واقعاً جز تنظیم وقت و توفیق الهیای که خدای متعال به ایشان عطا فرموده منشأ دیگری ندارد.
این اهتمام به درس را آیتالله نوری همدانی (دام ظله العالی) نیز دارند. من یادم است که این قسمتی که الان ورودی به صحن حیاط مسجد اعظم شده، قبلا شبستان کوچکی بود، و ایشان در آنجا رسائل تدریس میفرمودند. یکی از اساتیدی که ما نزدشان صرف و ادبیات میخواندیم به درس رسائل آیت نوری همدانی(دام ظله) میرفتند. استادمان گفتند یکی از کسانی که خیلی در آمدن، منظم بود، همین آیتالله نوری بودند کما این که آیتالله سبحانی هم خیلی در وقت منظم بودند و سر وقت در درسشان حاضر میشدند. استادمان گفت: یک روزی آقای نوری بر خلاف عادت چند دقیقهای – شاید حدود 3 تا 5 دقیقه - دیر آمدند و بعدش عذر خواستند و فرمودند: یک طفل شیرخواری داشتیم که از دنیا رفت. رفتیم او را دفن کردیم و آمدیم برای درس. این مقدار که چند دقیقهای دیر آمدیم به خاطر این بود که رفتیم او را دفن کردیم و چند دقیقهای طول کشید.
ایشان این طور اهتمام به درس داشتند که وقتی فرزندش درگذشت، رفته او را دفن کرده ولی درس را تعطیل نکرده و برای درس حاضر شده است.
خدای متعال ان شاءالله سایه این بزرگان را حفظ کند و امثال آنها در حوزههای علمیه فراوان بشود».
📅 1401/11/2
#پندهای_سعادت
#نظم #اهتمام_به_درس
🆔 @pand_saadat