خیمه عاشورایی "روز دهم"
#عاشورا_نگاران_3 @roozedahom10
#معرفی_کتاب
#معرفی_آثار_موسسه_عاشورا_دزفول
#عاشورا_نگاران_3
💠این کتاب نیز مانند سایر جلدهای عاشورانگاران ما را با منابع مهمی در زمینه عاشورا و حتی سایر بخش های تاریخ اسلام وایران آشنا میکند.
💢در این کتاب با تاریخهایی آشنا میشوید که در کنار ذکر تاریخ مربوط به دورانهای مختلف، بخشی را به تاریخ کربلا اختصاص دادهاند گاه در یک کتاب فقط چند صفحه به کربلا اختصاص داده شده، مانند #اخبار_الطوال و تاریخ#ابن_خلدون که حدود 30 صفحه از آنها به کربلا اختصاص یافته، اما همین مقدار اندک، در شناخت تاریخ کربلا بسیار مهم و مراجعه به آن از ضروریات مراجعه پژوهشگران است. در عاشورانگاران 3 با تفاوت نگاه این دو منبع به خوبی آشنا خواهید شد.
✅کتاب دیگر از این دسته،# الفتوح است با موضوع معرفی فتوحات تاریخ اسلام و شامل ماجراهایی خواندنی از این فتوحات به ویژه حضور سپاه اسلام در ایران که از آن جمله، ماجرای پیدا کردن تابوت مقدس حاوی بدن مطهر دانیال نبی است. تاریخ الفتوح هزار صفحه است که حدود صد صفحه از آن به قیام امام حسین(ع) اختصاص یافته است. ویژگیهای خاص این تاریخ و میزان اعتبار نویسنده نشان از اهمیت مطالعه و مراجعه به آن دارد.
⚠️#الکامل_فی_التاریخ یا #تاریخ_ابن_اثیر، کتابی از قرن 6 و متاثر از تاریخ طبری، که در ضمن معرفی این کتاب به اطلاعات ذیقیمتی درباره انواع تاریخ نگاری دست خواهید یافت. کتابی مبسوط که از خلقت آدم آغاز شده و تا زمان نویسنده ادامه دارد و در 12 جلد تدوین شده است.
❌البدایه و النهایه از ابن کثیر دمشقی، تاریخی از سرزمین دمشق، اینکه تا چه حد می توان به این تاریخ اعتماد کرد و ویژگی تواریخ سرزمین شام چیست؟ مطلبی است که با خواندن عاشورانگاران 3 به آن دست خواهید یافت.
✅مقتل الحسین خوارزمی، کتابی به زبان عربی، برترین مقتلی که در قرن ششم نگاشته شده است. از نکات جالب در این کتاب پرداختن به مسائل جالبی غیر از کربلاست مانند ذکر فضایل حضرت خدیجه(ع)؛ بانویی بزرگ که قدر شأن و بزرگیاش آنگونه که باید بین شیعیان شناخته شده نیست.
💢در عاشورانگاران3، همچنین با منابعی آشنا خواهید شد که تاریخ و مقتل نیستند، بلکه مجالسی هستند که از زبان شخصیت های بزرگ نوشته شده است، محرق القلوب و مهیج الاحزان از این دستهاند:
⚠️محرق القلوب اثر محمد مهدي بن ابي ذرنراقي از این دسته است كه با رويكرد سوگ ومرثيه نگاشته شده است. این کتاب بيست مجلس است که در عاشورانگاران3، ضمن معرفی مجالس، درستی برخی اقوال تاریخی توسط دکتر سنگری مورد نقد قرار گرفته و در پایان نتیجه میگیرد که لازم است این مجالس با تکیه بر منابع دقیق تاریخی خوانده شود تا خواننده به اشتباه نیفتد.
✅کتاب« مهیجالاحزان، از علامه ملاحسن یا ملا محسن یزدی ، فقیهی عالیقدر از دوران قاجار که بر خلاف کتاب قبل، یکی از منابع و مآخذ معتبردر حوزهی عاشوراست؛ شامل یک مقدمه و چهارده مجلس. هر مجلس با یک«براعت استهلال» شروع میشود، که زمینهی روحی و فکری خواننده را برای ورود به متن آماده می کند. اعتبار مطالب، مقدمههای ارزشمند و غنی و آراسته بودن مجالس به زیور شعر از ویژگیهای مجالس ذکر شده در این کتاب است که علاوه بر دادن اطلاعات مفید به هر خواننده، به خوبی میتواند مورد استفاده مبلغین و ذاکرین اهل بیت(ع) قرار گیرد.
✅"فرهنگ جامع سخنان امام حسین(ع)" مجموعهای که حاصل یك كار گروهی است با مطالعه و جستوجو در كتب مختلف، سخنان ارزشمند امام حسین(ع) را گردآوری نموده و سپس توسط جناب حجةالسلام علی مؤیدی، استاد حوزهی علمیهی قم ترجمه شدهاند.
🌷اما به جرات میتوان گفت در کنار منابع بسیار مهم و کاربردی گفته شده، آشنایی با شخصیت علمی کم نظیر و ویژهای چون علامهمحمدتقيجعفري، نویسنده کتاب "امام حسين(ع)، شهيد فرهنگ پيشرو انسانيت" از تاثیر گذارترین بخشهای عاشورانگاران 3 است، شخصیتی که اگر این جلد فقط به معرفی شخصیت و کتاب او پرداخته بود، ارزش چندین بار مطالعه داشت. فیلسوفی مردم دار، بسیار مهربان به ویژه با کودکان و در عین حال دارای عظمت روحی و صبور در سختیها؛ که دکتر سنگری در توصیف این ویژگی روح علامه را به اقیانوس تشبیه میکند، که افتادن کوه هم در آن خللی ایجاد نمیکند.
با توجه به تسلط استاد جعفري بر فلسفه و مباحث فلسفي، نگاه ايشان به واقعهي عاشورا نيز، نگاهي فلسفي است و در نتيجه منظرهاي تازهاي را به سمت كربلا براي ما ميگشايد. کتابی که دریغ، عمر استاد، برای به پایان رساندن آن کفاف نمیدهد.
🔊می توانید این کتاب را با شرایط ویژه و در کنار سایر جلدهای عاشورانگاران، تنها به مبلغ 12000 تهیه کنید.
❇️با هدیه این کتاب مجموعهای غنی از تاریخ و معارف عاشورایی به دوستان خود تقدیم کرده اید.
🏴"کانال تخصصی عاشورایی روز دهم"🏴👇
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
خیمه عاشورایی "روز دهم"
#معرفی_کتاب #معرفی_آثار_موسسه_عاشورا_دزفول #عاشورا_نگاران_3 💠این کتاب نیز مانند سایر جلدهای عاشور
◻️◽️ماجرایی بسیار خواندنی و تاثیر گذار درباره استاد علامه محمد تقی جعفری به مناسبت معرفی کتاب ایشان در #عاشورانگاران_3 🔰🔰🔰
🌷سه ساعت قبل از فوت، استاد به دكتر غلامرضا جعفري اشارهاي ميكند. اين اشاره به معناي درخواستي از فرزند بود. اما به علت از دست رفتن قدرت تكلم استاد كه بعد از سكتهي مغزي بر استاد عارض شده بود، فرزند متوجه درخواست پدر نميشود... سرانجام پس از حدود يك ساعت، دكتر غلامرضا جعفري منظور پدر را درك ميكند. داخل كيف شخصي استاد پلاكي بود كه اسماء خداوند و نام ائمه(ع) روي آن حك شده بود. اطراف اين پلاك را پارچهي سبزي فراگرفته بود كه چند ماه قبل يكي از دوستان استاد، آن را در كربلا ضمن تبرك نمودن به ضريح امام حسين(ع) به ايشان تقديم كرده بود. مقصود استاد در آن لحظهي عبور از پل دنيا به آخرت، همين پارچهي سبز بود. دكتر غلامرضا جعفري به سرعت عازم محلي ميشود كه كيف حضرت استاد در آن جا بود. زمان رفت و برگشت. يك ساعت به طول ميانجامد و... هنگام ورود به بيمارستان، پرستار خبر فوت ايشان را ميدهد. دكتر جعفري بيتاب و متأثر از اينكه به موقع نتوانسته است درخواست پدر را اجابت كند، وارد اتاق ميشود. جسد علامه برروي تخت بود و پارچهي سفيدي آن را پوشانده بود... او با چشماني اشكبار، پارچهي سبز را به صورت پدر گذاشته و ناگهان میبیند که استاد چشمان خود را براي لحظاتي اندك باز نموده و پس از لبخندي پرمعنا، چشمانش را ميبندد.
💧🌷💧🌷💧🌷💧🌷💧🌷💧
🕊در آن نفس که بمیرم در آرزوی تو باشم
🕊بدان امید دهم جان که خاک کوی تو باشم
🕊به وقت صبح قیامت که سر ز خاک برآرم
🕊به گفت و گوی تو خیزم به جست و جوی تو باشم
🕊می بهشت ننوشم ز دست ساقی رضوان
🕊مرا به باده چه حاجت که مست روی تو باشم
💧🌷💧🌷💧🌷💧🌷💧🌷💧
🏴با ما همراه باشید در کانال تخصصی عاشورایی روز دهم
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
.
🔆 #سلام_موعود
🌷السلام علی ابراهیم الّذی حَباهُ الله بِخُلَّتِهِ
🍃به تو که می رسیم ابراهیم محبوب پروردگار ، خلیل خلوت خدا، معمار توحید، ویرانگر بتکدههای شرک و نفاق، گلستان آفرین نمرود سوز و سرفراز آزمونگاه قربانی اسماعیل، ایستاده است.
.
🍃تو ابراهیم تر از اویی که خدا دوست تر از تو نیافت، هیچ کس چون تو کمرگاه بتها را نشانه نرفت، هیچ کس چون تو از خانهی توحید، برای بنای دوباره این خانه بیرون نزد و هیچ کس چون تو در آتش عطش، گلستان نیافرید و آن همه فرزند و صحابه را به قربانگاه عشق، ذبیح حضرت دوست نساخت.
🍃با تو از هزار آتش و شعله میتوان گذشت. با تو ذبح اسماعیل آسان است و عبور از طوفان و سیل و گرداب ساده. با تو توبهی آدم پذیرفته شد. قابیل رسوا شد. شیث حرمت و شکوه ولی اللهی یافت. ادریس، حجت و آیت رهروان شد. نوح بر ساحل جودی پهلو گرفت. هود و صالح ساقههای سیاه را در رقص گردباد و خشم صاعقه و تندر خاکستر دیدند و ابراهیم از جهنم زمینی نمرود به سرسبزی گلستان رسید.
🌹💧نام تو ای حسین تبلور نام انبیاست و عاشورای تو خلاصه و عصاره ی رسالت رسولان. تو وارث آدم و نوح و ابراهیمی و کربلای تو میراث رنج همه انبیا . در تو، همه پیامبران ایستاده اند.
🌹💧عاشورای تو مجال مرور همهی تاریخ است. در نام و یاد تو، عطر و رایحه یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر نشسته، در تو همه ی زیبایی و خوبی یک جا در قامت بسته است.
🌹💧عاشورای تو صحف ابراهیم، زبور داوود، تورات موسی، انجیل عیسی و قرآن محمد(ص).
🕊📙تو خواندنی ترین کتاب آفرینشی.
🕊📙 آیا با سرانگشت بصیرت و عبرت و فراست، برگ برگ کتاب تو را خواهیم خواند❓
📌سلام موعود(شرح #زیارت_ناحیه_مقدسه)، دکتر محمدرضاسنگری
✅با ما همراه باشید در کانال تخصصی عاشورایی روز دهم:
🔰🔰🔰🔰
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
بخشنده ترین مردم.mp3
3.79M
#دکتر_محمدرضا_سنگری
#کلیپ_صوتی
@roozedahom10
🚫استفاده بدون ذکر نام و لینک کانال مجاز نیست
#شعر_عاشورایی
واج نیزه ها
بعد از هجوم خنجر و تاراج نیزه ها
آرام رفته بود به معراج نیزه ها
تصویر سبز صورت او سرخ شد ولی
خندید لحظه ای که شد آماج نیزه ها
خنجر به روی حنجرش امد ولی سرش
رفت و نشست بر سر مواج نیزه ها
گودال نیست تخت سلیمان کربلاست
حالا که می شود سر او تاج نیزه ها
شعر بلند پیکر او نیزه نیزه شد
ارایه کرده بود به خود واج نیزه ها
شاعر: سیدمحمدحسین حسینی
@roozedahom10
🚫استفاده بدون ذکر نام و لینک کانال مجاز نیست
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی
🔶🔶پاسخ به یک شبهه🔶🔶
🔴عنوان: چند ماجرای سانسور شده از کربلا وحسین بن علی🔴
✔️این شبهه در بخش های جداگانه پاسخ داده شده✔️
❓درخواست حسین بن علی برای بیعت با یزید❗️❗️❗️
↩️حسین در ذهن مسلمانان و خصوصا شیعیان یک آزاده است که در راه آرمانش شهید می شود و تا آخر هم از حرف خود پایین نمی آید ولی آیا حسین واقعی هم اینگونه بود؟! به این روایت توجه کنید:
⬅️گوید: پس به طرف راه شام روان شد، به طرف یزید ، اما در کربلا سواران به او رسیدند که فرود آمد و به خدا و اسلام قسمشان داد.» گوید: ابن زیاد عمر بن سعد و شمر بن ذی الجوشن و حصین بن نمیر را سوی وی فرستاده بود، حسین به خدا و اسلام قسمشان داد که او را پیش امیر مومنان ببرند که دست در دست وی نهد.»
گفتند: « نه، باید تسلیم ابن زیاد شوی.»
تاریخ طبری (جلد هفتم) ( ترجمه ابوالقاسم پاینده) (چاپ پنجم 1357- ناشر – اساطیر) برگ2978
☑️پاسخ به شبهه👇
⭕️لازم است قبل از هر توضیحی متذکر شویم که ویژگی تاریخ طبری، آوردن نقل های مختلف تاریخی در کنار هم می باشد و خواننده لازم است با آگاهی از این مطلب نقل های تاریخی این کتاب را با نقل های معتبر دیگر تطبیق دهد⭕️
↩️متن نقل شده در بالا بخش ابتدایی متن از قلم افتاده:
«هلال بن يساف گويد: ابن زياد گفته بود از واقصه تا راه شام و تا راه بصره را ببندند و نگذارند كسى بيايد و كسى برود. *حسين بيامد و از چيزى خبر نداشت!!!!* تا بدويان را ديد و از آنها پرسش كرد كه گفتند: «نه، به خدا چيزى نمىدانيم جز اينكه نمىتوانيم داخل يا خارج شويم.» گويد: پس به طرف راه شام روان شد...»
❌مخدوش بودن این نقل کاملا مشهود است ❌اما چند اشکال واضح:
1⃣ چنان که به گواهی تمامی تواریخ و مقاتل و از جمله، مهم تر از همه خود کتاب تاریخ طبری، هنگامی که امام تصمیم به رفتن میگیرد، سخن از شام نیست، بلکه قصد امام رفتن به سوی عراق و کوفه است، و بارها شاهد ملاقات امام با افراد مختلف هستیم که امام را از رفتن به سوی کوفه برحذر می دارند و بیوفایی کوفیان را فرایاد میآورند، اما امام به دلایلی که خود میداند و گاه طرح میکند، تصمیم به رفتن میگیرد( به عنوان نمونه رجوع کنید به تاریخ طبری، ج7، ص2964).
2⃣ از طرفی امام بارها در بین راه با کسانی که از کوفه آمدهاند دیدار میکند و از وضعیت کوفه میپرسد؛ از جمله مهم ترین آنها زمانی است که خبر شهادت مسلم و هانی به امام میرسد(ترجمه تاریخ طبری، ج7، ص2985- 2987) ، پس چگونه ممکن است امام بیخبر باشد؟
3⃣در همین کتاب ماجرای برخورد امام با سپاه حر و چگونگی رفتن به سمت کربلا به شکلی کاملا متفاوت آمده است(ترجمه تاریخ طبری، ج7، ص 2989) که هیچ شباهتی به این نقل ندارد.
اما چند صفحه بعد، درخواست امام به گونه دیگری نیز مطرح شده که متاسفانه بازهم برخی با برداشت های مغرضانه و غلط‼️، سعی در نشان دادن ضعف از سوی حسین بن علی(ع) داشتهاند:
⭕️...ابو مخنف گويد: اما آنچه مجالد بن سعيد و صقعب بن زهير و ديگر اهل روايت گفتهاند و جمع راويان بر آن رفتهاند اين است كه چنين گفت: «يكى از سه چيز را از من بپذيريد: يا به همانجا كه از آن آمدهام بازمىگردم، يا دست در دست يزيد ابن معاويه مىنهم كه در كار فيما بين، رأى خويش را بگويد يا مرا به هر يك از- مرزهاى مسلمانان كه مىخواهيد بفرستيد كه يكى از مردم مرز باشم و حقوق و تكاليفى همانند آنها داشته باشم.» ⭕️
⬅️بعد برای نشان دادن شک خودش در درستی مطلب ، سخن عقبة بن سمعان را می آورد:
🔴عقبة بن سمعان گويد: همراه حسين بودم با وى از مدينه به مكه رفتم و از مكه به عراق، تا وقتى كشته شد از او جدا نشدم و از سخنان وى با كسان در مدينه و مكه و در راه و در عراق و در اردوگاه تا به روز كشته شدنش يك كلمه نبود كه نشنيده باشم، به خدا آنچه مردم مىگويند و پنداشتهاند نبود و نگفته بود كه دست در دست يزيد بن معاويه نهد يا او را به يكى از مرزهاى مسلمانان فرستند، بلكه گفت: «بگذاريد در زمين فراخ بروم تا ببينم كار كسان به كجا مىكشد.»🔴
کاملا مشخص است که این سخنان از سوی امام صادر نشده، و اگر هم در نامه عمر سعد به آن اشاره شده، به این دلیل است که عمر سعد تلاش میکند، صلح را برقرار کند و ابن زیاد را از کشتن امام منصرف کند، بنابراین این سخنان را از زبان خود مینویسد تا شاید جلوی نبرد را بگیرد. تا حدودی هم موفق می شود، اما ، شمر در آن جا حضور دارد و رای ابن زیاد را تغییر میدهد.
📕تاريخ طبرى ، محمد بن جرير طبرى (م 310)، ترجمه ابو القاسم پاينده، تهران، اساطير، چ پنجم، 1375ش. ج7، ص 3008_ 3009
🏴@roozedahom
#حدیث
#کربلا
💠قال رسولالله صلی الله علیه و آله: یقبر ابنی بأرض یقال لها کربلا هی البقعه التی کانت فیها قبه الاسلام نجا الله التی علیها المؤمنین الذین امنوا مع نوح فی الطوفان.
💠پیامبر خدا(ص) فرمود: پسرم حسین در سرزمینی به خاک سپرده میشود که به آن کربلا گویند، زمین ممتازی که همواره گنبد اسلام بوه است، چنانکه خدا یاران مؤمن حضرت نوح را در همانجا از طوفان نجات داد.
📚منبع: کامل الزیارات،ص۲۶۹
عبدالله بن علی بن ابی طالب
🔹ما فرزند مردی هستیم که لیلهالمبیت در سنگباران شبانه تا صبح زخم میدید و دم برنمیآورد و در بستری که چهل شمشیر عریان مرگ بر آن میباراندند، آرامترین خواب زندگیاش را گذراند.
🔸من فرزند امّالبنینم. از برادرم عبّاس، رسم فتوّت و جوانمردی آموختهام و از مولایم حسین، ذلّتناپذیری و ستمستیزی.
🔹من فرزند امّالبنینم. مادرم کامم را با شجاعت گشوده است. مرگ شهدی است که در کامم میریزند؛ تیغ تحفۀ اوست و زخم مرهم مرحمتی که بر جانم میگذراند.
🔸وقتی با مولایم حسین آمدم، همه چیز را میدانستم.
🔻 مگر در راه نگفت که در فرجام این راه شیوۀ تشت یحیی را خواهم چشید؟
🔻مگر نگفت هرکس بذلِ مُهجه میکند با من بیاید؟ یعنی هرکس خونجگر خوردن میداند و خون جگر به تیغ بخشیدن، با من همسفر شود.
🔹برادرم عبّاس، میگویی به میدان برو؟ میگویی میخواهم اجر صبر بر شهادتت را بیابم. تو اراده کنی و عبدالله نرود؟ تو نُه سال از من بزرگتر نیستی؛ میان من و تو قرنها فاصله است. تو را فقط مولایم حسین میشناسد.
♦️ تو اشارتی کن تا عبدالله در آتش فرو رود؛ تا به چالاکی ماهی در شطّ خون شنا کند.
🔸برادرم عبّاس، میروم تا از مولایم حسین، برادرم، جانم، امام و مقتدایم اجازه بگیرم. بیاذن او، بیترنّم لبهای او شمشیر نمیچرخد و خدا درهای آسمان را نمیگشاید.
💠 امام اذن میدان بخشیده است. آفتاب و ماه، حسین و عبّاس، در کنار میدان نظارهگر رزم بیبدیل عبداللهاند.
🔹جوان بیستوپنج سالۀ علی تیغ میچرخاند و رجز میخواند:
🔘 اَنَا ابنُ ذِی النّجدهِ و الافضال
🔘 ذاک علیُّ الخیر ذُوالفعال
🔘 سیفُ رسول الله ذوالتِّکال
🔘 فی کُلّ قومٍ۱ ظاهِرُ الاحوالِ
🔻من فرزند دلاور و بخشندهام؛ فرزند علی نیکاندیش و نیکرفتار که شمشیر کیفردهندۀ رسول الله بود و چون نام او به دشمن و به هرکس میرسید، ترس و هراس و وحشت قلبش را پر میکرد.
🔹پس از رجز نبرد دلاورانهاش آغاز شد. تا اعماق قلب دشمن پیش تاخت. تنها در رقص شمشیرش بر خاک سماع میکردند ....
♦️محاصرهاش کردند. عطش و زخم میجوشید. نیزهها، تیرها و تیغها بیامان فرود میآمد. عبدالله در غبار گم شده بود. حسین و عبّاس کنار میدان بیتابانه گوش سپرده بودند تا دیگربار رجزش را بشنوند.
◾️شقاوتپیشۀ سپاه عمرسعد، هانی بن ثبیت حضرمی، از پشت بر کمرش نیزه زد. عبدالله بر زمین افتاد. انبوه دشمن عقب نشستند و هانی بر سینۀ عبدالله نشست.
🍂لحظهای بعد سر خورشید در چنگ شب در میدان غبارآلود طلوع کرده بود. از زبان سوگوار موعود بشنویم که میگوید:
⚫️ السّلام علی عبدالله بن امیرالمؤمنین، مُبلی البلاء و المُنادی بالوَلاء فی عرصه کربلاء و المضروبِ مقبلاً و مُدبراً. لعن اللهُ قاتلهُ هانی بن ثبیت الحضرمی.
⚪️ سلام بر عبدالله پسر امیرمؤمنان که خداوند به بلاها و امتحانهای دشوارش آزمود. او در میدان کربلا منادی ولایت بود و در نبرد سهمگین با دشمن، دشمن از همهسو احاطهاش کرد و از پیش رو و پشت سر مجروح و زخمیاش ساخت. خداوند نفرین و لعنت خویش را بر قاتلش هانی بن ثُبَیت حضرمی، نثار کند.
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
1_25210055.mp3
4.47M
#پادکست_صوتی۲
🔷 راه رسیدن به آسایش و چشیدن طعم آرامش چیست؟!
#راحت_طلبها در کربلا امامشان را یاری نکردند!
#حجت_الاسلام_محجوب
✔️پیشنهـاد دانلـود
@mahjoob_mostafa
@roozedahom10
🏴🏚🏴🏚🏴🏚
#همگام_با_کاروان_حسينى
🏴بیست و ششم ذیحجه: منازل 18 و 19
🏴منزل هجدهم🏴
🍃نام منزل: واقصه
🍃وجه تسمیه: به معنی شکستگی گردن و نیز پوشال و ریزههای چوب است. شاید این منزلگاه دارای گردنه یا دارای چوبها و ریزههایی بوده است که از آبرفتها فراهم میآمده است.
🍃زمان ورود: ۲۶ ذیالحجه معادل شنبه پنجم مهر ماه ۵۹ شمسی
🍃مدت توقف: درنگی نداشته است و از این منزلگاه سریع گذشته است.
🍃فاصله: فاصلهی این منزل را تا کوفه سه روز راه نوشتهاند. دو میل با شراف فاصله داشته است. یعنی حدود چهار کیلومتر.
🍃مقصد بعد: شُراف یا اشراف
🍃ویژگیها و امکانات:
منارهای از شاخ شکاریهای صحرایی و سُمهای آنان در این محل بوده که ملکشاه سلجوقی آن را ساخته بوده است.
این منزل بعد از قرعاء(زمین کم گیاه) بوده است در نتیجه واقصه از نظر پوشش گیاهی نیز کم گیاه بوده است.
◽️ادامه این منازل را در لينک زير مطالعه کنيد:
http://www.roozedahom.com/?p=43775
🏴"کانال تخصصی عاشورایی روز دهم"🏴👇
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
🕊جاده در جاده به ديدار خدا بايد رفت
🕊خسته ، پاي آبله تا کرببلا بايد رفت...
@roozedahom10
🏴🏚🏴🏚🏴🏚
#همگام_با_کاروان_حسينى
🏴بیست و هفتم ذی حجه: منزل بیستم(ذو حُسَم)
🍃نام منزل: ذو حُسم( ذو حَسَم یا ذو حِسمی یا ذو جُشَم) یا ذو خُشَب.
🍃وجه تسمیه: حُسم به معنی بازدارنده است و چون کوهی بزرگ مانند حصار بوده است به این نام گفته شده است. ذو حُسَم به معنی خارزار نیز هست.
🍃زمان ورود: ورود به این منطقه احتمالاً روز یکشنبه ۲۷ ذیالحجه معادل ششم مهر ماه باشد.
🍃مدت توقف: حدود نیم روزی توقف بوده است.
🍃فاصله: ذو حسم به کوه نزدیک بوده است.
🍃مقصد بعد: سرزمین بیضه
🍃ویژگیها و امکانات:
ذو حسم منطقه شکارگاه نعمانبنمنذر بوده است.
اگر حَسم از واژه حسام باشد این منطقه خارزار بوده است.
منطقه نظامی و محل استقرار نیروهای عبیدالله زیاد بوده است.
🍃رویدادها
امام دستور داد تا زنان و کودکان را که با دیدن سپاه حر دچار ترس شده بودند در پناه کوه ذو حُسَم قرار دهند.
عقبهبنابیالغیرار میگوید: «امام در این نقطه خطبه خواند و به واژگونگی روزگار( معروف منکر و منکر معروف شده است) اشاره کرد و فرمود در این روزگار شهادت را جز سعادت نمیبینم.»
پس از خطبه زهیر و بریر و هلالبننافع اعلام وفاداری کردند. این منزلگاه ، پایگاه عشق بازی و پای فشاری بر پیمان است.
گفتهاند امام در خطبه به بیدادگری بنیامیه و شایستگی خود برای رهبری اُمَّت اشاره کرده است.[۱]
[۱]. انساب الاشراف: ج۳، ص۱۷۱، مقتل الحسین بحرالعلوم: ص۲۶۳، لواعج الاشجان: صص۱۰۰-۱۰۱، مقتل الحسین خوارزمی: ج۱، صص۲۳۴-۲۳۵، کاملابناثیر: ج۳، صص۲۷۹-۲۸۰٫
🏴"کانال تخصصی عاشورایی روز دهم"🏴👇
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
خیمه عاشورایی "روز دهم"
#حدیث
#کربلا
🍃از حسن بن الحکم النخعى، از کثیر بن شهاب حارثى است که گفت:
هنگامى که محضر مبارک امیر المؤمنین علیه السّلام در رحبه نشسته بودیم، در این وقت حضرت حسین علیه السّلام بر آن جناب وارد گشت، امیر المؤمنین چنان خندیدند که دندانهاى عقل آن جناب ظاهر گردید سپس فرمودند: خداوند متعال در قرآن کریم قومى را یاد کرده و مىفرماید: فَما بَکَتْ عَلَیْهِمُ السَّماءُ وَ الْأَرْضُ وَ ما کانُوا مُنْظَرِینَ قسم به کسى که حبّه را شکافت و بنده را آفرید این (یعنى حضرت حسین علیه السّلام) را البته خواهند کشت و قطعا آسمان و زمین بر او مىگریند.
📚منبع:بحارالأنوار ج : ۴۵ ص : ۲۰۹
🔰🔰🔰
@roozedahom10
✨پرسش 88✨
❓: پرسش و پاسخ عاشورایی🔹🔸🔹
❓آيا واقعه كربلا در فصل تابستان بوده است؟
🔻🔻🔻🔻پاسخ🔻🔻🔻🔻
💠الان در سايت www.roozedahom.com كه بحمدالله سايت فعال مركز پژوهش و نشر فرهنگ عاشورا است و تمام منازل گفته شده، حركت كاروان منزل به منزل در آنجا مطرح شده است. برويد و بخوانيد و آخرين منزل كه كربلاست من گفتهام كه امام حسين(ع) ساعت چند وارد كربلا شده است. صبحش ساعت چند بوده و اذان ظهر را ساعت چند گفتهاند، لحظه به لحظه را من آنجا مشخص كردهام. براساس آخرين مطالعاتى كه من كردهام و قبلاً هم ميگفتم، بيست و يكم. ولى با آقاى «دكترملك زاده» صحبت كرديم و يك مطالعهى جديد انجام شد كه ايشان مىگويند بيستم مهر ماه سال پنجاه و نه هجرى شمسى و سال شصت و يك هجرى قمرى در روز دهم كه همان روز عاشوراست. در نتيجه حادثهي عاشورا در آغاز پاييز بوده است .
📚منبع: در سوگ امیر آزادی(ترجمه مثیرالاحزان)، علامه ابننماحلی، ترجمه و نگارش: علی كرمی، نشر حاذق، چاپ اول، 1380، ص 177- نفسالمهموم، میرزا ابوالحسن شعرانی«قدس»، ص 340- آینهداران آفتاب، محمدرضا سنگری، شركت چاپ و نشر بینالملل، چاپ اول، 1386، ج1، ص 199.
*************************************
با عضویت در کانال 🎋 روز دهم🎋 از مطالب ناب عاشورایی بهره مند شوید👇
☑️ @roozedahom10
************************************
#یاران_عاشورا
🔴عبدالله بن یقطر(یقطر یا بقطر)
🔘 وی از قبیلهی حمیر،یمنی الاصل وساکن مدینه بود. مادرش دایه امام حسین (ع) بوده است وبه همین دلیل عبدالله را برادر رضاعی اباعبدالله نامیدهاند.
☑️ باید دانست که ابا عبدالله جز از مادرش زهرا از هیچ زنی شیر نخورده است.
🔹وی همراه با امام مدینه به مکه،پس از حرکت حضرت اباعبدالله به سمت کوفه، وی را به کوفه فرستاد تا جواب نامه مسلم را به وی برساند.
🔘 وی برای رساندن نامه امام به کوفه،رهسپار آن دیار شد اما در نزدیکی قادسیه حصین بن تمیم،فرمانده شرطه ورئیس حکومت نظامی کوفه،او را دستگیر کرد.
🔘 عبدالله اسرار نامه امام را فاش نکرد و عبیدالله بن زیاد از وی خواست تا بر منبر رود و امام را سب کند.
🏴 وی بر منبر به افشاگری پرداخت و پس از اصابت ضربه به سر، او را از فراز دارالاماره فرو افکندند.
🏴 هنوز اندک جانی داشت که عبدالملک بن عمیر لخمی، قاضی و فقیه کوفه، شمشیر کشید و وی را به شهادت رساند.
🚩برخی نوشتهاند عبدالله،سفیر مسلم برای امام حسین (ع) بود تا تحول وانحطاط کوفه را خبر دهد که دستگیر شد.
🔹سن وی هم سن اباعبدالله الحسین (ع)یعنی ۵۷ ساله بود.
🍃ویژگی ها وفضایل
🔘 رازدار، رشید، چابک وچالاک، صحابی پیامبر، پرورده خانواده پیامبر، شیفته ودوستدار اهل بیت، سوارکار، تیرانداز، بصیردر دین، دینداران، دشمنان و زمان. نستوه و بی باک و از جان گذشته، شیفته شهادت، بلیغ و فصیح و خوش اندام و زیبا بود.
♦️نام در زیارتنامهها ومنابع
📒در زیارت رجبیه آمده است:السلام علی عبدالله بن یقطر رضیع الحسین علیهالسلام. ودر کتب ومنابع مانند
اصابه:ج۴،ص۵۹،انسابالاشراف:ج۳صص۱۶۸-۱۶۹،تاریخطبری:ج۵،صص۳۹۸-۳۹۹و۴۶۹،رجالطوسی:ص۷۶،
📒 ارشاد:ج۲،صص۷۰-۷۱،
مقتلالحسینخوارزمی:ج۱،ص۳۲۷، ابصارالعین:صص۹۳-۹۴، مناقب:ج۴،ص۱۰۰، الاقبال:ج۳،۳۶۴،ذخیرهالدارین:صص۲۸۳-۲۸۴،انصارالحسین:ص۱۱۹،تنقیحالمقال:ج۲،ص۲۲۴،جامعالرواه:ج۱، ص۵۱۸،بحارالانوار:ج۲۴،ص۳۴۳و… به وی اشاره
🖌منبع: آینه داران آفتاب، ج۱، ص۳۲۳٫
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
خیمه عاشورایی "روز دهم"
#یه_خبر_خوب 📚کتاب #عاشوانگاران 7 رسید @roozedahom10
#معرفی_کتاب
📙 معرفی کوتاهی از عاشورانگاران7
✨شش کتاب در یک کتاب
🍃در این کتاب آشنا خواهید شد با:
🔷اولین مقتل مکتوب و قابل اعتماد درباره امام حسین(ع)
🔶مقتل منحور
🔷پس از پنجاه سال
🔶 مقتل جامع سیدالشهداء
🔷عاشورا پژوهی
و
🔶از فرات تا فرات(مجموعه مقالاتی در زمینه عاشورا و انتظار)
▫️همراه با مطالبی بسیار خواندنی درباره نویسندگان آثار، عاشورا و اهل بیت(ع)
🏴توسط محقق عاشورایی: دکتر محمدرضا سنگری
🎶(همراه با فایل صوتی جلسات مرجع شناسی)
🔆 تا 20 درصد تخفیف به مناسبت ایام محرم
👈🏻و ارسال رایگان برای ده جلد به بالا
💠برای سفارش کتاب تماس بگیرید : 42427777
و یا به آیدی زیر پیام بدهید👇
@rooze10hom
🏴"کانال تخصصی عاشورایی روز دهم در ایتا و سروش"🏴👇
@roozedahom10
🏴🏚🏴🏚🏴🏚
#همگام_با_کاروان_حسينى
🏴بیست و هشتم ذی حجه: منزل بیست و یکم
🍃نام منزل: بیضه
🍃وجه تسمیه: بیضه به معنی سفید و روشن است. این منزلگاه هموار و بیگیاه و وسیع و فراخ بود که به همین سبب به آن بیضه میگفتند.
🍃زمان ورود: احتمالاً بیست و هشتم ذیالحجه معادل هشتم مهر ماه ۵۹
🍃مدت توقف: تقریباً نیمروزی درنگ داشته است.
🍃فاصله: بین عذیب الهجانات و واقصه و متعلق به بنییربوعبنحنظله
🍃مقصد بعد: عذیب الهجانات
🍃ویژگیها و امکانات:
چشمه آبی به نام بیضه در این محل بوده است.
برخی از مسافران در این منزل، توقف و استراحت داشتند.
🍃رویدادها:
مهمترین رویداد در بیضه خطبهی عمیق و مشهور و پرمحتوای امام است. اباعبدالله الحسین(ع) از زبان رسول خدا نقل کرد که هر کس سلطان ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام کرده و پیمان خدا را شکسته و با قانون و سنت پیامبر میستیزد و با چنین کسی به رفتار و گفتار در نیاویزد بر خداوند است که این خاموش ستم پذیر را با ستمگر در جهنم قرار دهد.
در بخش بعدی خطبه به بیدادگری بنیامیه و فرستادن نامههای اهل کوفه اشاره دارد. امام در این خطبه خود را “اسوه” معرفی میکند و به سرزنش پیمان شکنان کوفه میپردازد و سرانجام این پیمان شکنی را ترسیم میکند.
این خطبه را نه تنها یاران امام که هزار تن همراهان حربنیزید ریاحی گوش دادند.[۱]
🔻... ادامه منازل بیست و هشتم در آدرس زیر👇
http://www.roozedahom.com/?p=43782
🏴کانال تخصصی عاشورایی روز دهم🏴👇
ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
سروش:
https://sapp.ir/roozedahom10
05.shab1.Moh92.Vahed1.mp3
7.28M
#مداحی
🔵سلام ای هلال محرم
◀️میثم مطیعی
@roozedahom10
هدایت شده از خیمه عاشورایی "روز دهم"
♨️اعضای محترم کانال برای دسترسی سریع به موضوعات بر روی هشتگ مورد نظر ضربه بزنید🔰🔰🔰
#حدیث
#مدرسه_حسينى
#مقاله_عاشورایی
#همگام_با_کاروان_حسينى
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی
#شعر_عاشورايى
#زنان_عاشورایی
#سلام_موعود
#یاران_عاشورا
#متن_ادبى
#پیوند_شهدا_با_کربلا
#معرفی_آثار_موسسه_عاشورا_دزفول
#معرفی_کتاب
#صوتی #سخنرانی
#صوتی #دکلمه
#صوتی #مولودی
#صوتی #مداحی
@roozedahom10
#روز_شمار_محرم
لبریز اشک و آهم و دل تنگ روضه ها
دل تنگ پادشاهم و دل تنگ روضه ها
تاثیر گریه های عقیله است بی گمان
وقتی که سر به راهم و دل تنگ روضه ها
🔷وعـده ی مـا:
✔️شـب یکـم الـی دوازدهـم محـرم
ساعت ۲۱:۳۰
🔴هـمـراه بـا:
- تــلاوت قرآن
-قرائت وصیت نامه شهدا
-بیــــان احـــکام
-سـخـنـرانی
-مـداحی
-مـهــد و حسینیـه کـودک
-غـرفـه حــجــاب و عــفــاف
-کتاب و محصولات فرهنگی
🚩هیـأت روضـة الـزهـراء علیهاالسلام دزفول
https://eitaa.com/rozatoalzahra_ir
خیمه عاشورایی "روز دهم"
#روز_شمار_محرم لبریز اشک و آهم و دل تنگ روضه ها دل تنگ پادشاهم و دل تنگ روضه ها تاثیر گریه های عق
🔊توجه 🔊توجه
🏴در حاشیه این مراسم و در بخش خواهران دوستان ما از موسسه حضور خواهند داشت و شما می توانید با مراجعه به جایگاه عرضه کتاب های موسسه:
💠 کتاب های موسسه عاشورای دزفول را با تخفیف ویژه دریافت کنید .
💠 در طرح نذر کتاب شرکت کنید
💠نشریه روز دهم را دریافت نمایید
@roozedahom10
خیمه عاشورایی "روز دهم"
♨️نقش #خواص و #عوام در شکل گیری حادثه ی #عاشورا 💢پیدایش هر حادثهای در جوامع بشری در مرتبهی اول مع
#مقالات_عاشورایی
♨️نقش #خواص و #عوام در شکل گیری حادثه ی #عاشورا-بخش2
⭕️اکنون با توجه به عملکرد خواص عصر امام حسین(ع) در قبال حادثهی عاشورا، میتوان آنها را به دو گروه تقسیم کرد:
1⃣ کسانی که از همکاری با امام(ع) به علل و دلایلی بازماندند و توفیق حضور در رکاب او را نیافتند.
2⃣کسانی که زمینه ساز حادثهی عاشورا بوده و آتش جنگ را بر علیه امام(ع) دامن زدند.
💢گروه اول را نیز از حیث نوع موضعگیری میتوان به اقسامی به شرح ذیل تقسیم کرد:
👈🏻الف. کسانی که به حقانیت امام(ع) قایل بودند؛ اما قدرت همراهی و یاری او را نداشتند: از این گروه میتوان افرادی از قبیل جابر بن عبدالله انصاری، آن صحابی بزرگ پیامبر(ص) را نام برد. جابربن عبدالله بن عمروبن حزام خزرجی انصاری، مکنّی به ابوعبدالله از بزرگان صحابهی رسول الله(ص) و از دوستداران خاندان پاک آن حضرت است… جابر خود گوید: «رسول اکرم(ص) خود شخصاً در بیست و یک غزوه حضور داشت و من در نوزده غزوه شرکت داشتم.؛ وی در بدر و احد شرکت ننمود؛ ولی به مسلمانان آب میداد که پدرش به علت خردسالی او را از نبرد بازمیداشت. جابر در صفین در رکاب امیرالمؤمنین(ع) بوده و او نخستین کسی است که امام حسین(ع) را پس از شهادتش زیارت نمود و آخرین کسی از یاران رسولالله(ص) بود که درگذشت. وی نسبت به خاندان رسالت ارادتی شایان داشت که حدیث لوح فاطمه(س) مشتمل بر اسامی حضرات ائمه معصومین را او به امام باقر(ع) باز گفت و سلام پیغمبر(ص) را به آن حضرت رساند.»۹ ایشان در هنگام حادثهی عاشورا نابینا بوده است؛ از این رو، نتوانست با امام(ع) در کربلا حضور یابد. عبداللهبنجعفر و محمدحنفیه نیز از همین گروهاند که به علت کهنسالی و بیماری و یا علل و مصالح دیگر، از حضور در کربلا بینصیب ماندند.
🔹🔸🔹ادامه دارد
✍دکتر رضایی مهر
🔰با ما همراه باشید در کانال تخصصی عاشورایی روز دهم👇
http://eitaa.com/joinchat/1790640141C1372ba36fc
خیمه عاشورایی "روز دهم"
#حدیث #عزاداری 🔷گریه حضرت آدم(ع)بر امام حسین(ع)🔷 🔰🔰🔰 @roozedahom10
#حدیث
#عزاداری
💧گریه حضرت آدم(ع) بر امام حسین(ع)
🍃صاحب تفسیر الدر الثمین در تفسیر آیه شریفه «فتلقی آدم من ربه کلمات» آورده که حضرت آدم ساق عرش و نامهای مبارک پیامبر و ائمه را دید. آنگاه جبرئیل به او تلقین کرد که بگو:« یا حمید بحق محمد، یا عالی بحق علی یا فاطر بحق فاطمه، یا محسن بحق الحسن و یا قدیمالاحسان بحق الحسین» هنگامی که حسین را یاد کرد دلش خاشع و اشکش جاری شد و گفت: ای جبرئیل در یاد پنجمین نام دلم میشکند و اشکم جاری میشود. جبرئیل گفت: این فرزند توست و به مصیبتی مبتلا میشود که همه مصیبتها پیش او کوچک اند. پس آدم(ع) از جبرئیل(ع) پرسید: ای برادرم! این مصیبت چیست؟ فرمود: با لب تشنه، غریبانه و تنها کشته میشود در حالی که یاور معینی ندارد و ای آدم ای کاش او را ببینی در حالی که میگوید: وای از عطش، وای از کمی یاوران؛ تا اینکه عطش میان او و آسمان را همچون دود میکند پس هیچ کس او را اجابت نمیکند مگر با شمشیر و نوشاندن مرگ و سرش همچون بریدن سر گوسفند از قفا بریده میشود و دشمنانش اموالش را به غارت برند و سر او ویاورانش در شهرها گردانده شود در حالی که زنان با آنان اند؛ این چنین در تقدیر خداوند واحد منان گذشته شود؛ پس آدم و جبرئیل مانند کسی که عزیزی از دست داده گریه کردند.
📚منبع:بحارالأنوار ج ۴۴ ص ۲۴۵
🔰🔰🔰
@roozedahom10