روشنگر مدیا
📝تحلیلی بر نخستین سخنرانی «نورعلی تابنده» در #خانقاه_امیرسلیمانی پس از غائله #گلستان_هفتم
👈از تقویت روحیه #دراویش تا انتقاد از «دشمنان»
✍🏻بالأخره پس از گذشت هشت ماه بحرانی از فاجعه گلستان هفتم (اسفند 1396) در #پاسداران تهران و مخدوش شدن چهره درویشیگری و دراویش –تا همیشه تاریخ- #فرقه_گنابادی توانست بار دیگر-به طور نسبی- به شرایط عادی بازگردد و با رفع تدابیر امنیتی منطقه و متعاقب آن، بازگشایی خانقاه امیرسلیمانی، شاهد برگزاری نخستین مجلس با حضور «نورعلی تابنده» در این مکان باشد.
👤قطب سالخورده گنابادی در اظهارات کوتاه خود در این مجلس -که به بهانه گرامیداشت سالمرگ یکی از #اقطاب پیشین برگزار شدهبود- ضمن اشاره به بهبود شرایط و مسائلی چون صبر و استقامت دراویش در این برهه حساس زمانی، کلماتی به کار برد که جای قدری تأمل دارد.
🗣وی اظهار داشت: «[طی این مدت] حال همدلی ومحبت[دراویش] خوب است و تقویت شد ولی توجه به جمع #فقرا کم شد، توجه کنید درویشها که اگر یکی از ما تنها نیستیم، عده زیادی با ما هستند، خوبی و بدی،عده زیادی وجود دارد ... بسیاری هم ازاول خلقت بشر، دشمنانی بودند در راه خداوند که... آن دشمنان، همیشه کارخودشان را می کردند ولی موهبتهای الهی باید جلوی آنها را بگیرد. انشالله خداوند به ما قدرت و نیروی درک بدهد که محبتهایی که به ما می شود را درک کنیم و خدای ناکرده، خصومتی که به میَشود را هم درک کنیم و دفع کنیم.»
👆 همانطور که ازعبارات فوق برمیآید، تابنده با همان شیوه قدیمی، بار دیگر با به کارگیری واژه ها و جملات دوپهلو، #رندانه منظور خود را بیان و نقدهایی را متوجه خودیها و بیرونیها کرده است؛ در کنار شکر خدا از اتحاد و محبت درونی، با جمله «ولی توجه به جمع فقرا کم شد»، سنگپراکنیهای اخیر جناحهای درونی را مورد اشاره قرار میدهد و در ادامه با واژههای حساسیتبرانگیز و تحریککنندای چون «دشمنان» و «خصومتها»، بیرونیها را خطاب قرار داده و ضمن اشاره به «موهبت های الهی»، می کوشد وجهه #درویشی را پیروز نشان دهد و در عین حال، امیدی بر دلهای مریدان جاری سازد.
📌تأکید وی بر لزوم «دفع خصومتها» نیز فرمانی پنهانی به #مریدان است برای هوشیاری بیشتر و از طرفی، کنایهای به بیرونیها.
⏮ به این ترتیب، تابنده در نخستین جلسه رسمی در #خانقاه_امیرسلیمانی بعد از غائله گلستان هفتم، محتاطتر از همیشه، ضمن حفظ ضرورتهای شرایط، در لفافه از دوری «تحمیلشده» یا «دشمنان و خصومت» سخن میگوید و با تحریک احساسات مریدان، می کوشد جایگاه مخدوششده خود پس از حوادث اخیر را به عنوان قطب و مرشد، تقویت نماید.
🔰به هر حال، مجلس امروز، نقطه عطفی در #فرقه_گنابادی محسوب میشود و فرصتی دوباره برای تصمیمگیری در خصوص تغییر منش یا بازگشت به رویکرد سابق.
✅ بخش تحلیلی روشنگر
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔸🔸کارگزاران به اقوام، مذاهب و ادیان نگاه برابر داشته باشند
🔺روشنگر به نقل از ایرنا/ مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با تاکید بر نگاه برابر کارگزاران حکومت به اقوام، مذاهب و ادیان در سطح کشور، گفت: بزرگترین مانع برای حفظ و تقویت انسجام و وحدت، رفتارهای محدودکننده و برخوردها و رفتارهای تبعیض آمیز است. کارگزاران باید به اقوام، مذاهب و ادیان نگاه برابر داشته باشند.
🔹حجت الاسلام علی یونسی روز یکشنبه در شورای اداری بوکان و دیدار با نخبگان این شهرستان با قدردانی از مردم منطقه در حمایت از دولت و استقبال گرم از نماینده دولت، افزود: ترجیح بخشی، نوعی رفتار تخریبی و ضد منافع ملی است.
🔹وی با اشاره به آیات قرآن در مورد رحمت و مدارا، بیان کرد: اخلاق پیامبر(ص) موجب گسترش اسلام شد و شیوه ایشان در این زمینه تسامح بوده است.
🔹یونسی نگاه تبعیض آمیز را هم ردیف با تحقیر خواند و افزود: این رفتار، انسان را وادار به ارتکاب جرم کرده و از مسیر تعادل خارج می کند.
وی با اشاره به داشتن نگاه ملی، افزود: در نظر گرفتن مصالح ملی ضروری است و باید یکدیگر را با وجود همه تمایزها و تفاوت ها پذیرفت.
🔹مشاور رییس جمهوری در امور اقوام، اقلیت های دینی و مذهبی با تاکید بر تقویت انسجام و همبستگی و تحمل تفاوت ها، گفت: این پیام هفته وحدت و نظر امام راحل(ره) است زیرا ایجاد دشمنی، خواست و اراده آمریکا و اسراییل است.
🔹یونسی اضافه کرد: تحریک به واگرایی حرکت در مسیر دشمن بوده و در آموزه های دینی و دستورات خداوندی نیز بر متهم نکردن همدیگر تاکید شده است.
🔹وی بیان کرد: فقر و محرومیت و بیکاری شایسته هیچ ایرانی و به خصوص اهالی شهرستان بوکان نیست.
🔹 حجت الاسلام یونسی پیش از حضور در جلسه شورای اداری در مزار شهدای بوکان حضور یافت و با نثار فاتحه به مقام شامخ شهدای استان ادای احترام کرد؛ وی یک روز قبل از سفر رییس جمهوری به آذربایجان غربی در این استان حضور یافته است.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهائیان اسرائیل را افتخار جهانیان می دانند
@SODA_313
@Feraghvaadyan
✅نتیجه یک پیمایش: جمهوری خواهان آمریکا نگاه منفیتری به مسلمانان دارند
🔸روشنگر به نقل از سایت گفتگوی ادیان/ بر اساس تحقیق جدیدی که روز چهارشنبه منتشر شد، در میان غیر مسلمانان آمریکا، جمهوریخواهان به طور بالقوه دیدگاه منفی تری نسبت به مسلمانان دارند.تینک تنک آمریکای جدید که با موسسه مسلمانان آمریکا همکاری میکند پیش از انتخابات میان دوره ای ۶ نوامبر با ۱۱۶۵ نفر در چهار کلانشهر آمریکا مصاحبه کرده است و این نتایج بر اساس این تحقیق منتشر شده است.
هدف این تحقیق بررسی میزان پیش داوریهای منفی آمریکائیها نسبت به مسلمانان در آستانه انتخابات و تاثیر این افکار در رای دهی به دموکراتها یا جمهوریخواهان بوده است. پژوهشگران میگویند با روی کار آمدن دولت ترامپ تقسیم بندیهای نژادی و مذهبی و اقتصادی در آمریکا بسیار برجسته شده است و دولت ترامپ بر احساسات ضد مسلمان سرمایه گذاری بسیار کرده است و پایه رای آوردن خورد را نیز بر همین احساسات دگرستیزانه استوار کرده است.
ترامپ اخیرا یک گروه از مهاجران به خاک این کشور را با لقب «مهاجمان» نامیده بود و گفته بود در میان این مهاجمان خاورمیانهایها حضور پر رنگ تری دارند🔸
ادامه خبر در سایت گفتگوی ادیان:
http://iid.org.ir/?p=5966
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔴 شیخ محمود حلبی خطاب به امام: نمیتوانستیم با شما همراهی ڪنیم!
(پرسشهای آیت الله جنتی، قسمت پنجم)
💠در پاسخ انجمن، چند نڪته قابل توضیح است:
✅1- آیت الله جنتی در پرسش خود گفته بود: «چه اشڪالی دارد بصراحت اعلام ڪنید ڪه قبل از پیروزی انقلاب مصلحت میدیدیم ڪه بر ڪنار از مسائل سیاسی باشیم، ما شاخه را بیشتر میزدیم و انقلاب و امام ریشهها را میزدند و ما اشتباه میڪردیم.»
انجمن نه تنها حاضر نشد تا صریحاً به غلط بودن خط سابقش اعتراف ڪند، بلڪه دلایلی جهت صحت اهداف و عملڪردش ارائه نمود.
✅2- یڪی از دلایل انجمن، اشراف مرجعیت و آیات عظام بر فعالیتهایش بود و به عنوان مثال به اجازه وجوهات امام استناد شده بود.
در حالیڪه امام اجازه استفاده از وجوهات را لغو ڪرده بودند.
✅3- دلیل دیگر را حمایتهای شخصیتهایی همچون شهید #مطهری ذڪر ڪرده بودند. چه ڪسی میتواند بپذیرد ڪه شهید مطهری از تفڪّر عدم قیام قبل از ظهور و مخالفت با تشڪیل حڪومت اسلامی حمایت ڪرده باشد!؟ بر اساس خاطرات به جای مانده، شڪی نیست ڪه برخی حمایت و مماشاتهای ایشان با انجمن، صرفاً به جهت جذب نیروهای قابل استفاده این گروه بوده است.
✅4- جالب آن است ڪه انجمن علیرغم آن ڪه حاضر نشد به عدم انقلابی بودنش در ملأ عام اعتراف ڪند، چارهای نمیدیدید تا در برابر رهبر انقلاب گوشهای از حقیقت را بگوید.
دڪتر نادر #فضلی ، خاطره دیدار شیخ محمود #حلبی با امام #خمینی(ره) در مدرسه #علوی را اینگونه به یاد میآورد:
🔶« حضرت آقای حلبی با نهایت خلوص به حضرت امام این طور ایشون گفت ڪه "حضرت آقا خدا به دست شما این درخت 2500 ساله رو از ریشه در آورد. ما هم در خناق و اختناق بودیم نمیتونستیم با شما همراهی ڪنیم. الان در خدمت شماییم." این عین حرف بود.» 📚(درسنامه انجمن حجتیه، رضا #اڪبری آهنگر، ص۳۱۱)
🔵 شاید اگر انجمن حاضر میشد دست از هممسیر جلوه دادن خود با انقلاب اسلامی بردارد و در همین حد علناً اعتراف میڪرد، سرنوشت دیگری برای خود رقم میزد.
منبع: حقايقي پيرامون انجمن حجتيه
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔹 روشنگر به نقل از آراكس/اسقف "گریگور چیفچیان"، خلیفه ارامنه آذربایجان به همراه جمعی از شخصیتهای فرهنگی و دانشگاهی جامعه ارامنه این استان، شامگاه دیروز یکشنبه 27 آبان ماه در دیدار با "حجتالاسلام علی یونسی"، مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، که به همراه دکتر حسن روحانی، رییس جمهور برای سفری یک روزه عازم استان آذربایجان غربی و شهر در ارومیه شدهاند، دیدار نمودند.
حجت الاسلام علی یونسی در این دیدار با تاکید بر اینکه تحریک قومیت ها و نفرت پراکنی در جامعه امنیت کشور را خدشه دار می کند، افزود: امنیت لازمه پیشرفت در هر جامعه است و اگر این نعمت از دست برود، غیرقابل برگشت است.
وی ادامه داد: "فضای همزیستی و مسالمت آمیز موجود در جامعه ما مورد تاکید مسوولان دولت و مقام معظم رهبری است، زیرا این امر موجب حس امنیت در جامعه می شود".
مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به اینکه علمای ادیان و مذاهب مختلف نقش اصلی را در رواج اتحاد و همدلی در جامعه دارند، اضافه کرد: "هدف اصلی ادیان آسمانی، دعوت انسان به سمت خداست و این خود موجب رواج فرهنگ همزیستی بین اقوام و ادیان است".
حجت الاسلام یونسی افزود: تنوع قومیت ها در کشور همانند یک باغچه زیباست که رنگ و بوی خاصی دارد و این تنوع زیبایی گلستان را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: نگاه رییس جمهوری نیز همان نگاه حقوق شهروندی است و ایشان معتقد هستند که تمام مردم ایران از حقوق یکسان در قوانین برخوردارند.
ایشان با اشاره به اینکه هیچ تفاوتی بین اقوام، ادیان و مذاهب مختلف در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، گفت: این امر به جد مورد تاکید رهبری، رییس جمهوری و مسوولان کشوری است و هیچ وقت تفاوت ها تعارض ایجاد نمی کند.
اسقف "گریگور چیفچیان" نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه اتحاد اقوام و ادیان در ایران مایه مباهات و خرسندی است، افزود: "برخی جوامع از تقابل بین مسلمانان و مسیحیان رنج میبرند و این امر در جامعه ما به سادگی حل شده است".
وی در ادامه گفت: "در سایه تدابیر بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، همه مکاتب و ادیان در زیر یک سقف جمع شدهاند و رهبر معظم انقلاب نیز بر گسترش این زندگی مسالمتآمیز و کنار هم بودن آنان تاکید دارند".
وی بیان کرد: "اقوام و ادیان مختلف همانند تکههای موزاییک هستند که وقتی به درستی در کنار هم چیده میشوند، تصویری زیبا از یک تابلوی خوش نقش و نگار را به نمایش میگذارند".
خلیفه ارامنه آذربایجان افزود: "اتحاد بین اقوام و ادیان، تصویر زیبای اتحاد را در دنیایی به نمایش میگذارد که برخی به دنبال رواج تقابل و نبرد بین ادیان در آن هستند".
اسقف "گریگور چیفچیان" با تشکر از حضور مسوولان دولتی در جمع ارامنه افزود: "این حضور نشان از توجه ویژه دولت و مسوولان به ارامنه و اقوام و ادیان مختلف ایران دارد و موجب تقویت روحیه اتحاد و همدلی میشود".
یادآور میشود: جامعه ارمنی ایران دارای سه خلیفهگری در استانهای اصفهان، آذربایجان و تهران است، که خلیفهگری آذربایجان با بیش از 700 سال سابقه، قدیمیترین آنهاست.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️ بابیکشی در کشور، نتیجه جاهطلبی #بهاءالله ❗️
🖋 روشنگر به نقل از نقد بهائيت/پس از اعدام پیشوای #بابیت (#علیمحمد_شیرازی)، یکی از مهمترین اقدامات بابیان که به انزوای این فرقهی انحرافی انجامید، طرح #ترور #ناصرالدین_شاه بود.
🖋 در این راستا، گروهی از بابیها بر آن شدند تا ناصرالدین شاه، #امیرکبیر و امام جمعهی تهران را ترور کنند؛ اما ناکارآمدی نقشهی آنان، موجب #دستگیری 38 نفر از عناصر رهبری بابیت و #انتقام از #بابیان_شورشی شد.
🖋 پیامبرخواندهی #بهائیت، پس از اطلاع از ناکامی ترور شاه، به سفارت روس پناهنده شد.[1] از اینرو در کنار #اعتراف منابع بابی، بر دست داشتن #حسینعلی_نوری در جریان ترورها [2]، امانالله شفا (مبلّغ پیشین بهائیت) با ذکر شواهدی، از نقش محوری پیامبرخواندهی بهائی در این ترور، پرده برداشته است.
🖋 به عقیدهی وی، اگر حسینعلی نوری در ترور ناصرالدین شاه دست نداشت، پس چرا مضطرب شده و به محض اطلاع از ناکامی ترور، به سفارت روس #پناهنده و دست آخر با حمایت روسها از #زندان آزاد شد⁉️[3]
🖋 در این صورت، چگونه میتوان ادعای #صلح_دوستی بهائیت را پذیرفت، در حالی که پیامبرخواندهی این فرقه، یکی از طراحان اصلی ترورها و شورشهای جریان بابیت در سراسر کشور بود و بابیهای بسیاری در نتیجهی #خود_خواهی و #جاهطلبی او، به کام #مرگ فرستاده شدند⁉️
📚پینوشت:
📕[1]. ر.ک: عبدالحمید اشراق خاوری، تلخیص تاریخ نبیل زرندی، ص 562.
📙[2]. عزّیه نوری، تنبیه النائمین، ص 6-5.
📘[3]. ر.ک: امان الله شفا، نامهای از سن پالو، ص 316؛ شوقی افندی، قرن بدیع، ترجمه: نصرالله مودت، ج 2، ص 49.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔴 یونسی: بدخواهان به دنبال برهم زدم همزیستی اقوام ایرانی هستند ▪️خلیفه ارامنه آذربایجان: اتحاد مسلما
✅ یونسی: بدخواهان به دنبال برهم زدم همزیستی اقوام ایرانی هستند
↙️ روشنگر به نقل از ايرنا/مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به اینکه نفرت پراکنی در جامعه، دشمنی با مردم است، گفت: عده ای بدخواه به دنبال برهم زدن همزیستی بین اقوام ایرانی و نفرت پراکنی در جامعه هستند و این عامل خطرناک مانع پیشرفت کشور است.
🔹حجت الاسلام علی یونسی شامگاه یکشنبه در دیدار اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه آذربایجان با وی در ارومیه با تاکید بر اینکه تحریک قومیت ها و نفرت پراکنی در جامعه امنیت کشور را خدشه دار می کند، افزود: امنیت لازمه پیشرفت در هر جامعه است و اگر این نعمت از دست برود، غیرقابل برگشت است.
🔹وی ادامه داد: فضای همزیستی و مسالمت آمیز موجود در جامعه ما مورد تاکید مسوولان دولت و مقام معظم رهبری است، زیرا این امر موجب حس امنیت در جامعه می شود.
🔹مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی بیان کرد: محیط ناامن، قحطی، گرسنگی و سلب مسوولیت را در جامعه رواج می دهد و موجب فرار مغزها از کشور می شود.
وی با اشاره به اینکه علمای ادیان و مذاهب مختلف نقش اصلی را در رواج اتحاد و همدلی در جامعه دارند، اضافه کرد: هدف اصلی ادیان آسمانی، دعوت انسان به سمت خداست و این خود موجب رواج فرهنگ همزیستی بین اقوام و ادیان است.
🔹حجت الاسلام یونسی بیان کرد: تنوع قومیت ها در کشور همانند یک باغچه زیباست که رنگ و بوی خاصی دارد و این تنوع زیبایی گلستان را افزایش می دهد.
🔹وی ادامه داد: اختلاف قوم، زبان و مذهب نیز در قرآن کریم مورد تاکید بوده و این تنوع نوعی از نشانه های خداوند متعال معرفی شده است.
🔹وی افزود: نگاه رییس جمهوری نیز همان نگاه حقوق شهروندی است و ایشان معتقد هستند که تمام مردم ایران از حقوق یکسان در قوانین برخوردارند.
🔹مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به اینکه هیچ تفاوتی بین اقوام، ادیان و مذاهب مختلف در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، گفت: این امر به جد مورد تاکید رهبری، رییس جمهوری و مسوولان کشوری است و هیچ وقت تفاوت ها تعارض ایجاد نمی کند.
🔹🔹 اتحاد مسلمانان و مسیحیان ایران ناگسستنی است
اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه آذربایجان نیز در این دیدار گفت: مسلمانان و مسیحیان ایران دست در دست هم برای توسعه و آبادنی کشورشان می کوشند و این اتحاد شکست ناپذیر و غیرقابل برگشت است.
«گریگور چیفچیان» با تاکید بر اینکه اتحاد اقوام و ادیان در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مایه مباهات و خرسندی است، افزود: برخی جوامع از تقابل بین مسلمانان و مسیحیان رنج می برند و این امر در جامعه ما به سادگی حل شده است.
🔹وی ادامه داد: در سایه تدابیر بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، همه مکاتب و ادیان در زیر یک سقف جمع شده اند و رهبر معظم انقلاب نیز بر گسترش این زندگی مسالمت آمیز و کنار هم بودن آنان تاکید دارند.
🔹وی بیان کرد: اقوام و ادیان مختلف همانند تکه های موزاییک هستند که وقتی به درستی در کنار هم چیده می شوند، تصویری زیبا از یک تابلوی خوش نقش و نگار را به نمایش می گذارند.
🔹اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه آذربایجان اضافه کرد: اتحاد بین اقوام و ادیان، تصویر زیبای اتحاد را در دنیایی به نمایش می گذارد که برخی به دنبال رواج تقابل و نبرد بین ادیان در آن هستند.
🔹«چیفچیان» با تشکر از حضور مسوولان دولتی در جمع ارامنه افزود: این حضور نشان از توجه ویژه دولت و مسوولان به بخش ارامنه و اقوام و ادیان مختلف ایران است و موجب تقویت روحیه اتحاد و همدلی می شود.
🔹در این دیدار علاوه بر اسقف اعظم خلیفه گری ارامنه آذربایجان، کشیش کلیسای ارامنه ارومیه و جمعی از شخصیت های فرهنگی و اساتید دانشگاه جامعه ارامنه و آشوریان نیز حضور داشتند و در ادامه از کلیساهای اسپانوس مقدس، آشوری- کلدانی کاتولیک و ننه مریم بازدید شد.
🔹خلیفه گری ارامنه در ایران سه اسقف اعظم در استان های اصفهان، آذربایجان و تهران دارد؛ خلیفه گری آذربایجان با 700 سال سابقه، قدیمی ترین آنهاست.
🔹حجت الاسلام علی یونسی، مشاور رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، در آستانه سفر یکروزه رییس جمهوری کشورمان به آذربایجان غربی در ارومیه به سر می برد.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan