مدیر مسئول #سایت_انتخاب محکوم شد
🔸احمد مومنی راد، سخنگوی هیئت منصفه دادگاه مطبوعات:
🔹شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی شقاقی رسیدگی به یکی از پروندههای مطبوعات را انجام داد.
🔹مدیر مسئول سایت و کانال انتخاب به اتهام نشر اکاذیب و قصد تشویش اذهان عمومی به عنوان متهم در دادگاه حاضر شد.
🔹هیات منصفه در اتهام فوق الذکر متهم را با اکثریت آرا مجرم دانست و با اکثریت آرا متهم مستحق تخفیف شناخته نشد.
@rozaneebefarda
ستایش از همکار ساواک و همراه منافقین در شبکه چهار!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹 #شبکه_چهار سیما در برنامه هنری خودش، به ستایش از شاعری پرداخت که بیش از شعرش به خاطر فعالیتهای سیاسی ناسالمش مشهور است!
🔹برنامه دوشنبه 26 آبان «شب هنر» به «محمدعلی سپانلو» اختصاص داشت. این برنامه درحالی سراسر به تمجید و ستایش از سپانلو محدود شد که این فرد، با جریانهای بدنام و بدسابقه تاریخ معاصر کشورمان درتعامل بود. هما ناطق (پژوهشگر تاریخ) که سال 1394 در خارج از کشور مُرد، در گفتوگویی با نشریه «اندیشه پویا» از همکاری محمدعلی سپانلو با ساواک پرده برداشته و گفته بود: «کتاب اولم «از ماست که برماست» راجع به جنگهای ایران و روسیه را چاپ کردم. شروع کردند به فحش دادن در روزنامههای کیهان و اطلاعات که خانم ناطق آیا دفاع از میهن وطنفروشی است؟ تو میهنپرست نیستی؟
اینها را ساواک ننوشت، «محمدعلی سپانلو» با اسم مستعار «چالود مظفر» نوشت...تمام این فحشها را شاعر و مورخ نوشتند نه ساواک. سپانلو نوشت این آدم بیشرفی است که به عباس میرزا نایبالسلطنه توهین کرده و چرا او را استخدام میکنید؟ هفت هشت مقاله پشت سر هم علیه من نوشتند و گفتند که او را از دانشگاه بیرون کنید... سپانلو مستقیما ساواک را انگولک کرد. سازمان امنیت را نسبت به من تحریک کرد.»
🔹سپانلو همچنین از اعضای کانون منحله نویسندگان بود که پس از بازداشت سعادتی، یکی از اعضای ارشد گروهک منافقین، همراه با افراد دیگری چون سيمين بهبهاني، احمدشاملو، عمران صلاحي، گلي ترقي، غلامحسين ساعدي، ناصر ايراني و... با صدور بيانيهاي اتهامات سعادتي را «تهمت و افتراهاي مرموز» خواندند و او را «از گروگانهاي آزادي» و «سالكي در طريق عشق» ناميدند!
وی پس از آن نیز به تبلیغ نامزدهای سازمان #منافقین در انتخابات مجلس پرداخت.
🔹این شاعر همچنین یکی از شرکتکنندگان کنفرانس برلین در سال 1379 بود؛ کنفرانسی که توسط حزب سبز یوشکا فیشر- که به اسلامستیزی شهرت دارد- برگزار و در آن شعارهای زیادی علیه نظام جمهوری اسلامی داده شد!
🔹جای سؤال است که با وجود این همه سوژه بر زمین مانده در عرصه فرهنگی، چرا شبکه چهار سیما، بخشی از برنامه خود را به معرفی و ترویج و تبلیغ فردی، با چنین کارنامه سیاهی اختصاص داد؟
آیا تولید و پخش برنامههایی یکطرفه در ستایش شخصیتهای بدسابقه، مصداق بارز #ولنگاری_فرهنگی نیست؟
مشاهده متن خبر در کیهان:
https://yun.ir/djo695
@rozaneebefarda
سازش یا مقاومت؟
بازنشر|| علی احمدی مهر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹نبرد حق و باطل از ابتدای خلقت مسبوق به سابقه است. در جبهه حق همیشه افراد و جریاناتی هستند که در لباس دوست به تضعیف همه جانبۀ این جبهه مشغولند.
🔹امروزه در دنیای سیاست بیش از پیش تقابل گفتمانی، تفاوتهای خود را در مقام عمل و عینیّت رخ نموده است. گفتمانی به نام مقاومت و گفتمانی به نام سازش.
🔹نبرد حق و باطل از ابتدای خلقت مسبوق به سابقه است. در جبهه حق همیشه افراد و جریاناتی هستند که در لباس دوست به تضعیف همه جانبۀ این جبهه مشغولند. با بزک کردن حیلههای شیطانی طرف مقابل، راه را برای اختلاط حق و باطل که نتیجهای جز آسیب پذیری لوای حق ندارد باز میکنند.
🔹خط سازشی که با کمک رسانه، حیلهها و ترفندهای ناپاک رسانهای و همچنین با سرکوبی منتقدان دلسوز، به گفتمان خود «امتداد اجتماعی» بخشید نمونهای از همین جریانات است. در انتخابات ریاست جمهوری گذشته نیز این جریان با وارانه جلوه دادن حقایق، وعدههای پوچ و واهی، بستن دهان منتقدین و با کمک ترفندهای جنگ روانی و رسانهای به رأی اکثریت مردم ایران تبدیل شد.
گفتمانی برای نتایج پوچ!
لکن باید توجه داشت که این همراهی جامعه با گفتمان سازش، موقّتی خواهد بود. این خط در طی این سالها عایدی خاصی برای کشور نداشته بلکه عملاً نتیجهای جز تعطیلی تأسیسات هستهای، کمرنگ شدن تولیدات و صنایع داخلی در بر نداشته است. برجام نمونه بارز اقدام بر طبق این خط انحرافی است.
#برجامی که از ابتدا با شعار برداشته شدن تحریمها آغاز شد و همه مشکلات کشور را با مذاکره با آمریکا حل شده تصور کردند، تا جایی که آب خوردن مردم هم به مذاکره گره زده شد؛ اما رفته رفته به مصلحتهای کم اهمیت رضایت دادند.
🔹رهبر معظم انقلاب در این باره روز 2 اردیبهشت 1397 فرمودند:
«اگر چنانچه از این تجربهها استفاده نکردیم، به چیزهای کم اهمّیّت دلمان را خوش کردیم [ضرر میکنیم]. همینطور که آقای رئیسجمهور گفتند واقعاً آمریکاییها در این قضیّه از لحاظ اخلاقی، از لحاظ حقوقی، از لحاظ آبروی سیاسی در دنیا شکست خوردند؛ خب بله، آمریکا بیآبرو شد؛ این یک واقعیّتی است و در این تردیدی نیست؛ امّا من میخواهم این را مطرح کنم که آیا ما مذاکره را شروع کردیم برای اینکه آمریکا بیآبرو بشود؟ هدف مذاکرۀ ما این بود؟ ما مذاکره را شروع کردیم برای اینکه تحریمها برداشته شود و شما ملاحظه میکنید که بسیاری از تحریمها برداشته نشده، حالا هم دارند تهدید میکنند که تحریمهای چنینوچنان را بر ایران تحمیل خواهیم کرد...»
🔹در مقابل این جریان، خط مقاوت گرچه گاه مورد بیمهری قرار گرفته است؛ اما در پیشبرد اهداف انقلابی خود بدون خستگی پیش میرود. گسترش عمق راهبردی ایران در سطح منطقه و اقتدار منطقهای از جمله دستاوردهای خط مقاومت است. امروزه چندین ارتش مردم نهاد در کشورهای دیگر به نفع منافع جبهه حق تشکیل شده است. حشد الشعبی، انصارالله، حزب الله، فاطمیون، زینبیون و...
🔹این گروههای جوان مسلمان که در برابر خواستههای نامشروع نظام سلطه در جوامع خود به وجود آمدهاند، بخشی جداناپذیر از جوامع خود محسوب میشوند؛ اما متأثر از گفتمان مقاومتی هستند که در ایران به وجود آمده و رشد یافته است.
🔹برای مثال در شرایط کنونی، حزبالله به مرحلهای از توانمندیهای سیاسی، نظامی و اقتصادی رسیده است که بیتردید به عنوان سدی محکم در برابر تجاوز نظامی آمریکا و متحدانش به قلب محور مقاومت یعنی ایران محسوب میشود. امروز اگر آمریکا از حمله نظامی به ایران عاجز است، یکی از دلایل و عوامل مهم آن، وجود و حضور حزبالله قدرتمند در قلب خاورمیانه است.
🔹قدرتیابی محور مقاومت اسلامی در عرصههای فرهنگی، امنیتی، نظامی، اقتصادی در کنار هم افزایی قدرت در آنها از طریق فعالیتهای شبکهای نیز از جمله این دستاوردهاست. همین که نظام سلطه به تمامه در برابر محور مقاومت قرار گرفته و از شکست دادن آن عاجز شده، خود گویای میزان قدرت جبهه مقاومت میباشد.
🔹جریان سازش هر چند در حل مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نتیجه خاصی در کارنامه خود ثبت نکرده است؛ اما در مقابل برای قبولاندن گفتمان انحرافی و مسموم خود به جامعه و امتداد بخشیدن این خط به سطح اجتماع، «زحمت ناپاک» بسیاری کشیده است. نمونه آن را میتوان در مصادره کردن موفقیتهای خط مقاومت با تحریف شخصیت انقلابی و جهادگر سردار شهیدسلیمانی توسط اعوان و انصار این خط انحرافی یافت.
🔹با توجه به اینکه آنتیتز این گفتمان، آگاهیبخشی اجتماعی و تکثیر عینک واقعبینی است نمونه دیگر اقدامات #برجامیان را میتوان در #سرکوب_نخبگان_داخلی، تعطیلی برنامههای مفید تلویزیونی و #بستن_دهان_منتقدان_خیرخواه به وضوح مشاهده کرد.
🔻متن کامل یادداشت👇
rasanews.ir/002nlT
@rozaneebefarda
دولت روحانی و زمزمه #مذاکره مجدد با #امریکا!
استاد محمد محمدی قائینی
مدرس خارج فقه و اصول حوزه قم
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹 جناب آقای محمدی قائینی از اساتید دروس خارج حوزه علمیه قم در حاشیه درس خارج فقه خود به زمزمه های مجدد مذاکره با آمریکا از سوی دولت، واکنش نشان داد:
🔻#نگاه_عوامانه به انتخابات آمریکا:
🔰️ این روزها همه جا بحث از انتخابات #امریکا است. برخی با نگاهی عوامانه واقعا گمان می کنند با آمدن فرد «الف» و رفتن فرد «ب» اوضاع به کلی متفاوت می شود؛ انگار که سیاست های امریکا در دست اشخاص است.
🔻#امید مسئولین به آمریکا به جای تکیه به داخل
🔰️ نگران کننده تر اینکه متأسفانه هنوز برخی از مسئولین برای حل #مشکلات_اقتصادی کشور چشم به بیرون کشور و انتخابات امریکا بسته اند. برخی از اینکه #بایدن در آستانه ریاست جمهوری امریکا است، ذوق زده اند. گمان می کنند فرقی است بین جمهوری خواه و دموکرات؛ در حالی که هر دو در واقع یکی هستند و اگر به تاریخ روابط ایران و امریکا نگاه کنیم شاید بتوان ادعا کرد ما بیشتر از دموکرات ها ضربه خورده ایم.
🔻 #پشت_صحنه مدیریت سیاسی آمریکا
🔰️ اگر کسی پشت صحنه ی مدیریت امریکا را بداند، متوجه می شود بدون اجازه یهود و #صهیونیست ها کسی نمی تواند بر سرکار بیاید. حالا هم اظهار نظر همین آقای بایدن منتشر شده است که من یهودی نیستم ولی خودم را یک صهیونیست می دانم. دیگر صریح تر از این ابراز نظرها چه می شود گفت تا ما بفهمیم طرف مقابل #دشمن است. تنها فرق جمهوری خواه و دموکرات در این است که یکی بی پرده دشمنی می کند و دیگری با دستکش مخملی جلو می آید ولی زیر آن دست چدنی دارد و تنها ظاهرسازی می کند.
🔻 نقش #بایدن در وضع #تحریم ها علیه ایران
🔰️ آقایان فراموش کرده اند بایدن، معاون #اوباما است و در دوره همین آقایان بیشترین #تحریم ها را وضع کردند. دقیقا از همان فردای اجرای #برجام تحریم های جدید علیه ایران وضع کردند. همین اوباما و بایدن بودند که برجام را امضا کردند ولی بر خلاف تعهدات شان عمل کردند. آیا می شود به کسی که یک بار آزموده ایم و ضربه خورده ایم، #اعتماد کرد؟ آزموده را آزمودن خطاست و این یک حکم عقلی است.
🔻 ارسال پیام ضعف به دشمن، #ممنوع
🔰️ هنوز این آقای بایدن سر کار نیامده، برخی مسئولین ما دارند می گویند ما حاضریم با شما همکاری کنیم و دوباره به تعهدات خودمان در برجام برگردیم آقایان ابراز شادمانی خود را کتمان نمی کنند. ابراز نیاز به دشمن، او را وقیح تر می کند. وقتی #پیام_ضعف به او دادیم، بیشتر فشار خواهد آورد. به خدا پناه می بریم و امیدواریم مسئولین با عزت و حکمت و مصلحت امور را پیش ببرند.
#اعتماد_به_امریکا_ممنوع
#برجامیان_عاشق_آمریکا
#مذاکره
#تکیه_به_داخل
@rozaneebefarda
💥ادعاهای عجیب و غیرمستند #خبرنگار_برجامی در مورد #سردار_سلیمانی!
🔹متن توئیت:
کمی در مورد سلیمانی:
1- او به (میرحسین) موسوی رأی داده بود.
2- تقاضای برگزاری مجدد انتخابات سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) را داشت.
3- تندروها با انتصاب او به عنوان فرمانده پلیس ایران در سال ۱۹۹۶ (۱۳۷۵) مخالفت کرده بودند.
4- با دخالت بیجای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در انتخابات مخالف بود.
5- یکی از طرفداران طولانی مدت هاشمی رفسنجانی بود.
6- پذیرفت تا با رهبر در مورد آزادی سران مخالفین ۲۰۰۹ (سران فتنه ۸۸) صحبت کند.
🔶حاشیه روزنه
روح الله فقیهی برادر مصطفی فقیهی سردبیر #انتخاب است.
او علاوه بر انتخاب، با برخی رسانه های خارجی نیز همکاری دارد.
طرح این قبیل ادعاهای غیرمستند پیرامون سردار شهید، پروژه جدیدی است که برجامیان با اهداف سیاسی، در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ بدان دامن می زنند.
موضع گیری دقیق و مواجهه هوشمندانه با این قبیل دامگستری های رسانهای که برای ایجاد اختلاف در جبهه حزب الله و #تخریب و #تحریف چهره سردار صورت میگیرد، عملیات روانی جدید اعتدالیون را خنثی خواهد کرد.
مقام معظم رهبری پیشتر نسبت به خطر #تحریف_سردار_سلیمانی هشدار دادهاند. این سردار ماندگار، محکمات فکری و سیاسی خود را در وصیت نامه اش بیان فرموده و طبعا حرف های خاله زنکی برجامیان نمی تواند این محکمات را تضعیف کند.
تلاش مذبوحانه برای مذاکره با قاتل سردار سلیمانی و ایجاد زمینه برای تحمیل #برجام_منطقه_ای و تضعیف مستمر #خط_مقاومت، برای همیشه در کارنامه برجامیان ثبت شده و ننگ حمایت از فتنه۸۸ و سازش با آمریکا از پیشانی آنان پاک نمیشود!
@rozaneebefarda
کارنامه کرونا/۱
سلسله یادداشتهای حسن رحیم پور ازغدی پیرامون ابعاد سیاسی_اجتماعی بیماری کرونا
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
⭕️کارآمدی الگوی بهداشت در مهار بیماریهای واگیردار، ادعای جهان مدرن و مایه تفاخر بر پیشامدرن بود اما با این افتضاح جهانی، فاجعهای گل درشت از کار درآمد. کرونا با بشر چه کرد؟ و هنوز چه ها خواهدکرد؟
🔻از هر افتضاحی باید درس گرفت. دگمهای بسیاری درحال فروپاشی است.
🔻وباهای قرون وسطایی با اقتدار و ارعاب بازگشته و مرگهای جهانی و دسته جمعی، چه سریع ریخت جهان را در هم ریخت.
🔻کارنامه کرونا را البته سالها بعد، هر که زنده ماند، قضاوت میکند. اما تا همینجا هم کارکردهای پیشبینی نشده، کم نبود.
🔻دهها میلیون بیمار با سیر تصاعدی و یک افق تاریک، عجز نظامهای سلامت و پزشکی قرن۲۱، اقتصادهایی با سرعت در خطر فروپاشی، تغییر اجباری و تدریجی نحوه حکمرانی، طرح دوباره قدیمیترین و اصیلترین پرسشها در باب علم، مذهب، اخلاق، حقوق و حتی سیاست،انقلاب تحمیلی درسبک زندگی بشریت در کوتاهترین زمان و تغییرات بیشتری که در پیش است.
🔹وبای جدید نوک دماغها را پایین آورد، سر جهان را روی گردن خم کرد و اینک بحران اخلاق پزشکی، دورانداختن فقیران، ناچیز انگاشتن بی چیزان،راهزنی ماسک میان ایالتها و قطع عمدی اکسیژن بیمار.
🔹تمدنها فرومیافتند وقتی دیگر قادر به حل معضلات نباشند. پوزخند کمونیستها به خطاب امام با گورباچف یادتان هست؟
@rozaneebefarda
کارنامه کرونا/۲
سلسله یادداشتهای حسن رحیم پور ازغدی پیرامون ابعاد سیاسی_اجتماعی بیماری کرونا
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بلای جهانی کرونا جز ابعاد پزشکی، بلحاظ فرهنگی و حقوقی چگونه ارزیابی میشود ؟
۱. درچنین بحرانهایی، کار اخلاق پزشکی به تشریفات آکادمیک و سوگند بقراط و وجدان انتلکتوال ، دوا نمیشود. همه سوداگران دارو و تاجران درد و قاچاقچیان جسم و کارگزاران سقط جنین و اتانازی و سازندگان بمب های میکروبی، به خدایان بقراط ، به آپولون و پاناکیا و همه الاهه ها سوگند رسمی را خورده بودند.
۲. پدیده هایی چون کرونا وقتی جدی تر شوند علوم تشریفاتی و پوشالی را از غیرپوشالی و کارآمد غربال خواهندکرد.
۳. به نقش فکر و ابزارمدرنیته در تولید بیماریهای جدید و جهانی ، نگاه دوباره خواهدشد.
۴. نقش تاریخی وبا و طاعون در زیرورو کردن های ژئوپولیتیک در هرم سیاست واقتصاد جهان ، دیده خواهدشد.
۵. بازنگری درفلسفه علم و میزان صدق مفهوم "انقلاب علمی" و خوانش انتقادی "عصرروشنگری"، و نقش امثال نیوتن و بیکن در تعریفی از علم که به عواقبش ملتزم نیست.
۶. توجه دوباره به بیماریهای واگیردار ( حتی اگر جنگ میکروبی نباشد) و نسبت آن با حقوق بشر و محیط زیست و ابعاد منفی دهکده جهانی در جهانی سازی بیماریهای خطرناک ، گریرناپذیر میشود.
۷. توسعه آنارشیزم در اخلاق علمی ازطریق تبدیل هر ایده در فیزیک به یک بمب متافیزیک که اساسا مقصدعلم را مشوش میکند.
۸. ابهام در قدرت برنامه ریزی بشر که توان آن چیست و تا کجاست؟ و کدام مولفه ها تحت تاثیر انقلاب کرونایی درجهان بتدریج زیرسوال خواهدرفت. در درازمدت ، و بسته به ابعاد تلفات ، همچون ساختار "فلسفه اخلاق" و "فلسفه علم" ، برنامه ریزی شهری و شهرسازی نیزبایدتحول یابد زیرا معنای همزیستی و معنای پیشرفت، دوباره اندازه گیری خواهد شد.
باید منتظر ماند ودید چه یقینهایی به شک وشکهایی به یقین بدل خواهدشد؟ از طاعون قرن شش و تاثیرش در روم بیزانس و کمی هم ایران ساسانی تا طاعون و وبای قرن ۱۴ که نیمی از مردم اروپا را کشت و موارد مشابه ، اثر انگشت خودراروی اخلاق و سیاست و اقتصاد و علم اروپا گذارد و هرضربه به علوم طبیعی ، دیریازود ، واکنشی در علوم مابعدالطبیعی داشت. ازمکانیک سماوی تا رنجهای انسانی و شرور زمینی و از دروغهای دیروز، که هربار به مصائب امروز و رنجهای فردا میانجامید و پس از هر فاجعه ، ابتدا شیمی، زیست شناسی ، متابولیزم مواد و ژنتیک و پاتوفیزیولوژی و... زیر نگاه عصبی و متوقعانه دنیا قرارگرفتند و سپس بسیاری محکمات بشری هردوره به آسانی و سرعت در دوره بعد می پکید و هر مدرنیته برای سنت پیشین ، یک سنت برای مدرنیته بعدی است پس هیچ مدرنیتی نمیتواند برای همیشه ، مدرن بماند.
اینک از سارس و ایدز و ابولا به ورژن جدید کرونا رسیدیم بلکه آنها بما رسیدند. اما کدام انسان شناسی ، انسان را دربرابر رفتارغیرانسانی، بیدفاع گذارده ، اگرخود،عامل حمله نبوده باشد ؟
غولهای داروسازی و تجارت "درد و درمان"، چه نقشی دربحران جهانی بهداشت دارند ، و اگر اقتصاد کشورهای بی برنامه و ناخودکفا ازکنترل خارج شود، به کنترل کجا درمیاید؟
@rozaneebefarda
کارنامه کرونا/۳
سلسله یادداشتهای حسن #رحیم_پور_ازغدی پیرامون ابعاد سیاسی_اجتماعی بیماری کرونا
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
۱. محصول "مردمسالاری کرونایی" و نفی اقتدار حاکمیتی، روزی ۵۰۰ کشته رو به تصاعد است. ارزش تعادل میان "قانون" و "آزادی" اگر در اقتصاد و سیاست، هنوز مجهول مانده باشد، اما وقتی بحث مرگ و زندگی است، بسرعت تصدیق میشود. به میانگین شعور مردم در هر جامعه در چنین مواردی میتوان بدون شرمندگی نمره داد.
وقتی تابوتها به حرکت در میآیند، میبینید چگونه مردمسالاریها در همه جهان به قیدهای محکم تن میدهند؟
۲.چرا کرونا نه تنها استاندارد بهداشت و سلامت بلکه اغلب معیارها در اقتصاد و بهتدریج سیاست جهانی و حتی مشهورات نظام حقوقی و اولویتهای اخلاقی رادر بخش مثلا توسعهیافته جهان،مشکوک و عقبوجلو کرد؟
آبروداری گاه تف سربالاست. ظاهرا تا کنون کرونا ضعیفکش نبوده و ضدسرمایهداری عمل کرده! بیشترین تلفات و صدمات به آمریکا و اروپا و کمترین تلفات در آفریقا؟
اگر یکیدو کشور آسیایی را استثنا کنیم، عجزجهان سرمایهداری با بیشترین تلفات، یک شکست آشکاراست. واقعا چرا ضعیفترین کارکرد و بیشترین تلفات در آمریکا، انگلیس و فرانسه؟
آیا "سیستم سلامت" و "سیستم سیاست" آمریکا، رهبرغرب همزمان در زوال است؟
دموکراسی مسخره آمریکایی، هر ایالت یک روال و بهشدت غیرشفاف و کوچهخیابانی، تعیین سرنوشت صندوقها با رایمردگان، تعداد آرای بیشتر ازتعداد شهروندان، زدوخوردهای خونین خیابانی، اردوکشی مسلحانه در ایالتها و... همزمان سیل مردگان کرونایی و بالاترین رکورد نعشکشی در جهان چه معنا دارد؟ ظاهرا دیگر شاه برهنه است ولی کسی جرات نمی کند با صدای بلند اعلام کند.
کارآمدی سیستم بهداشت چین و شرق آسیا و ناکارآمدی آن در غرب و جهان سرمایهداری به چه معناست؟
آیا عصر دیگری در تمدن جهانی آغاز شده و این بار شرق در اقتصاد و علم و مدیریت، جلودار میشود؟ در این پیچ تاریخی، مسئولیت نهادهای علمی و مدیریتی ایران در ابعادملی و بین المللی چیست و آیا پتانسیل فروخورده جوانان ما شکوفا خواهد شد یا چشم راس تصمیمگیران همچنان به غرب است؟
@rozaneebefarda
انا لله و انا الیه راجعون
◼️ مرحوم سیدعباس مدرسی یزدی از اساتید خارج فقه و اصول حوزه قم درگذشت.
@rozaneebefarda
مروری بر سوابق فکری و سیاسی #داوود_فيرحي_زنجانی
#بازنشر||قاسم روانبخش
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه ۱ از ۲]
🔹داوود فيرحي در هفته گذشته به دليل بيماري کرونا درگذشت. به همين مناسبت پيام هاي گسترده اي از سوي سردمداران اصلاحات و رييس جمهور و معاون اول و ظريف و ... صادر شد. در اين پيام ها وي را فقيهي نوانديش، عالم اندیشمند، متفکر و استاد بزرگ و متواضع حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام، نام برده شده است. به همين مناسبت بر آن شديم براي آشنايي شما شخصيت فيرحي و تطورات فکري وي را براي شما تبيين کنيم.
🔹داوود فيرحي يک فرد حوزوي، ولي دانش آموخته دانشگاه تهران بود. جوهره فکري او در دانشگاه تهران تحت اشراف افرادي مانند حسين بشيريه و سيد جواد طباطبايي شکل گرفت. زماني که وي در سال 75 ملبس به لباس روحانيت شد، موجب خرسندي حسين بشيريه شده بود زيرا او مي توانست حرف هاي امثال بشيريه را در قالب مفاهيم ديني مطرح کند . در واقع تبار شناسي فکري ايشان رنگ ديني زدن به مفاهيم غربي بوده است. نقطه عزيمت فکري او، مدرنيته است و طبعا فقه را در خدمت مدرنيته قرار داده است. بر اين اساس، او سعي مي کند واژه هاي مشروعيت، تحزب را با حفظ چارچوب هاي غربي اش رنگ ديني بزند.دقيقا همان خطي که ميرزا ملکم خان در دوران مشروطه دنبال مي کرد. او در برابر آخوندزاده که با صراحت بر ضد دين مبارزه مي کرد،بر اين باور بود که بايد آموزه هاي غربي را در لفافه اي از مفاهمي ديني به خورد مردم داد.
🔹مهمترين انتقاد وي به عبدالکریم سروش و محمدمجتهد شبستري اين است که بايد از تجربه مشروطه درس گرفت و براي پل زدن سنت به مدرنيته بايد از فقه استفاده کرد. بررسي مقالات و کتب ايشان نشان مي دهد که وي راه برون رفت از سنت به مدرنيته را سکولاريزم ملايم مي داند که به تدريج پُر رنگتر شود.(و به کارگیری این شیوه مرموزانه و مزوّرانه توسط نامبرده، دقیقا همان ویژگی ای است که امثال محمد خاتمی و مصطفی محقق و جواد ظریف، و جمعی دیگر از روشنفکران غربگرا... در پیام های تسلیت خود ،در فقدان وی، نعل وارونه زده و با تعابیری از قبیل ، "حجت موجه بود بر سازگاری سنت و جهان نو پدید انسان روزگار ما"، و یا پژوهشگری صلح دوست با چهره ای مهربان، روشنفکری در مسیر سنت، حلقه وصل سنت و مدرنیته، حلقه وصل فقه و سیاست، حلقه وصل مکتب و آکادمی،و... ، او را ستوده و به تجلیل از وی می پردازند).
🔹او در طرح مباحث آکادمیک و حوزوی خود،" در دو دهه گذشته ،در جهت حساسیت زدائی نسبت به گذر از دین و حاکمیت دینی، به مدرنیته و نظام سیاسی سکولار ، پلی موسوم به اسلام رحمانی میساخت که با هیچ یک از مبانی اسلام ستیز و ضد بشری مکاتب غربی ،نه تنها تعارضی نداشت بلکه موید آن نیز بود، و البته بعد از گذرِ خرِ مرادِ اربابان غربی از این مرحله ، این پل را نیز چندان امان نداده و در قالب"تطوّر و دگردیسی فکری"آن را نیز تخریب نموده و در پروسه های جدیدش ، تحت عنوان "تاملات و تدبرات الهیاتی دو دهه گذشته اش "در جهت آشتی سنت با تجدد، در عرصه اندیشه سیاسی و حاکمیتی دینی ، را نا موفق و ناکام دانسته و از متافیزیک در عرصه سیاست و اجتماع روی برگردانده و به تعبیر خودش،به فیزیکالیسمِ مشکله دولت ایرانی در دو سده اخیر می پردازد، البته در این پروسه جدید، دیگرنه تنها تلاشی جهت همگون سازی اندیشه سیاسی دینی با مدرنیته و حاکمیت سکولار صورت نمی گیرد و به متون و نصوص دینی استناد نمی شود،بلکه این بار نصی که "به عنوان اصلی ثابت" ،مورد استناد قرار میگیرد ،نص حاصلشده از تدبّرات منورالفکران غربزده ایرانی در دو سده اخیر(مانند مشیر الدوله ،میرزا ملکم خان ،آخوند زاده ،تقی زاده و...)؛میباشد و به نوعی تلاش میکند علت العلل، ضعف و کاستی و فسادهای های درون حاکمیتی دوران قاجار و پهلوی را، ناشی از پارادوکس و اجتماع نقیضین دو گانه اصلاحات دینی و توسعه در نظام های سیاسی، جامعه دینی ایران قلمداد نموده و از آن به عنوان "اشتباه بزرگ سوته دلان سیاست ایرانی"،که مقصود وی همان منورالفکران غربزده است ،در اصلاح کژکارکردی سامان سیاسی در ایران ،یاد کند و تنها راه برون رفت از این مشکله و آفتی که متوجه نظام های حاکمیتی ایران در سده های اخیر بوده را ،پالایش سپهر حاکمیت سیاسی ایران را از عنصر دین دانسته و به طریق اولی همین استدلال غیر واقعی و دقیقا معکوس را ،در ابعادی بسیار وسیعتر، بر نظام اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه ، جاری و ساری دانسته و تنها راه حل و نسخه شفا بخش را ،جدایی دین از سیاست و به عبارت روشنتر، حاکمیت مدرنیته و سکولاریسم میداند.
که البته در این مقال، مجال پرداختن بیش از این به این مطب نیست.
@rozaneebefarda
ادامه👇
مروری بر سوابق فکری و سیاسی #داوود_فيرحي_زنجانی
قاسم روانبخش
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه ۲ از ۲]
🔹با همين نگرش بود که همواره به عنوان توجيه گر مطالب آقاي حسن روحاني شناخته مي شد زماني که آقاي روحاني موضوع « اسلام رحماني» را در دستور کار خودش قرار داد و اين گونه اظهار مي داشت که مردم را نمي توان با زور به بهشت برد، با درج مقالاتي به توجيه اين سخن پرداخت.
🔹او از عناصر اصلی موسسه مطالعاتی سیاسی اقتصادی پرسش بود که عناصر دین ستیزی مانند مصطفي ملکيان دکتر سريع القلم و جواد طباطبايي (صاحب نظریه مرگ اسلام) و تاجيک و ديهمي و... در آن حضور دارند و گفته میشود این موسسه وظیفه کادر سازی برای حاکمیت جریان دین ستیز به عهده داردو برخی از مقالاتی که این روزها در نشریات جریان تجدید نظر منتشر میشود ،توسط دانشجویان این موسسه تجدید و تدوین شده است.
🔹سوابق سياسي وي در حوزه علميه قم نيز جالب است؛ فيرحي از اعضاي مجمع محققان و مدرسان حوزه علميه در کنار فاضل ميبدي ، اسدالله بيات و موسوي تبريزي و از عناصر اصلي حلقه فتنه 88 در قم در کنار سيد ضياء مرتضوی، عبدالرحیم سلیمانی ، سروش محلاتي ،حمیدرضا شریعتمداری ،کاظم قاضی زاده(مدیر مسئول موسسه فهیم) ، و ... بود.
🔹او همچنین ارتباط تنگاتنگي با موسسه نشر نگاه معاصر که مروج افکار و نوشته های دین ستیزانه مصطفي ملکيان و همپالکی هایش مانند مجتهد شبستری میباشد ، داشته و تا همين سالهای اخیر ، نيز از نويسندگان پر و پاقرص سايت ضدانقلابي کلمه بود. بعد از جريان فتنه در دولت اعتدال، ارتباط تنگاتنگي با وزارت خارجه داشت. يکي از مباحثي که براي دوستان وزارت خارجه اي بيان مي کرد شاخص هاي «اسلام اروپايي » بود؛ پديده جديدي که شايد ابتدا در ادبيات آقاي هابرماس فرانسوي مطرح شد؛ زماني که هابرماس به ايران آمد در يک نشستي که برخي دوستان موسسه امام خميني ره نيز بودند «اسلام اروپايي» را اين گونه تعريف کرد «مقصود من از اين عنوان آن است که دين اسلام در اروپاي غربي همان پروسه هضم معرفتي را از سر مي گذراند (يعني همان بلايي که بر سر مسيحيت در آمد.) دين براي اين افراد ديگر منبعي براي استخراج جهان بيني به حساب نمي آيد به اين معنا که اين جهان بيني هدف گيري تک تک آحاد جامعه را به طور کلي هدايت کند و خود را مبناي نظريات حقوقي سياسي و تشکيلاتي نظام سياسي بداند. اين همان چيزي است که من به آن فروپاشي دين مي گويم. البته اين تعبير کمي گمراه کننده است ولي در عين حال همان گونه که من در برخي مقالات و سخنراني عمومي ام اخيرا گفته ام متقاعد شده ام که زبان هاي ديني داراي اين ظرفيت هستند که حساسيت اخلاقي، احساسات اخلاقي، مرجعيت اخلاقي و مفاهيم اساسي اخلاق را به روشني بيان کنند.» يعني وي تنها در اين جهت زبان دين را قبول دارد ولي در مسائل جهان بيني و حقوقي و سياسي و ... دين بايد از ادعاهايش دست بردارد. اگر اسلام، اروپايي شد مي تواند به حياتش ادامه دهد و گرنه نمي توان به بقاي آن اميدوار بود.اين دقيقا همان رسالتي است که امثال آقاي فيرحي و روشنفکران غرب زده دنبال کرده و مي کنند.
🔹بي جهت نيست که عناصر اصلي دولت حسن روحاني با تعابيري مانند «فقيه نوانديش، یار فرهیخته و نواندیش، عالم اندیشمند و متفکر و استاد بزرگ و متواضع حوزه و دانشگاه و پژوهشگر حوزه های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام، ضایعه ای غمبار و جبران ناپذیر » ياد مي کنند.
البته از عناصر وابسته به غرب و غربگريان چنين تعابيري بعيد نيست آن چه جاي تعجب دارد پيام تسليت مدير حوزه هاي علميه است که همه جريانات انقلابی حوزه را در شوک فرو برده است!
[بنده] نمی توانم نام مدیر حوزه های علمیه را در کنار افرادی مانند محمد خاتمی، نوراللهیان، حسن روحانی، ظریف، فاضل میبدی، سید ضياء مرتضوی، سروش محلاتی و... ببینم!
هر چه فکر میکنم تسلیت برای یک عنصر سکولار با آن سوابق چه توجیهی دارد، نمی توانم تحلیل کنم. این سؤال بسیاری از فضلای حوزه علمیه هم هست.
انشاءالله ایشان مصلحت بدانند پاسخی بفرمایند.
🔶حاشیه روزنه
تحلیل پیام های تسلیت مربوط به درگذشت آقای فیرحی از جهات مختلف حائز اهمیت است. عدم صدور پیام توسط مقام معظم رهبری در این باب و همزمان صدور پیامی بلندمضمون برای ارتحال مرحوم اژه ای نیز بسیار معنادار و عبرت آموز بود.
در عین آنکه صدور پیام تسلیت و کاربست تعابیر نوعا آمیخته با اغراق، از جانب برخی چهره های مستقل و احیانا برخی چهره های منتسب به جریان انقلابی، موجب تعجب شده اما همواره اقتضای انصاف و برادری آن است که راه توضیح و زمینه جبران برای این آقایان باز بماند و خدای ناکرده جریان غربگرا این قبیل نقدهای درون جبهه ای را مستمسک مصادره یا گرایش برخی شخصیت های خدوم و توانمند، به جبهه خود ننماید. لذا در عین احترام به نقد درون گفتمانی و درون جبهه ای، باید مراقب شیطنتها باشیم.
@rozaneebefarda
روزنه
ماجرای مقابله با #کرونا و یک مطالبه مهم! @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 در شرایط بحرانی مثل وسط دعوا نمی تو
نامه مهم قالیباف به مقام معظم رهبری پیرامون نقش مجلس در ستاد ملی کرونا
در یادداشت سوم آبان روزنه با عنوان
《ماجرای مقابله با کرونا و یک مطالبه مهم》 حضور فعال #مجلس و #حوزه_علمیه در فرایند تصمیم سازی در ستاد ملی کرونا، به عنوان یک مطالبه مهم مطرح شده بود.
به لطف خدا طبق خبر امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس، #رئیس_مجلس در نامه ای خطاب به مقام معظم رهبری، درباره نقش مجلس در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطالباتی را مطرح نموده است.
🔹در این نامه رئیس مجلس برای پیگیری این موضوع که حتی یک نفر از نمایندگان مجلس در ستاد ملی مقابله با کرونا حضور ندارند، نامهای به مقام معظم رهبری نوشته است تا رئیسهای دو کمیسیون «بهداشتودرمان» و «اجتماعی» عضو این ستاد شوند.
امید است با حضور فعال و ساختارمند مجلس در تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا، نتایج مثبت آن در صحنه عملیاتی، دیده شود.
در مورد نقش حوزه نیز همچنان مطالبات شفافی وجود دارد و پیشنهاد می شود متولیان ارجمند امور حوزوی، ضمن اطلاع رسانی نسبت به اقدامات مثبت انجام گرفته، زمینه استفاده از نخبگان حوزوی در تقویت ستاد کرونا را فراهم فرمایند.
@rozaneebefarda