#در_مسیر_بندگی ۸۴۹
کِی شود حُر شَوَم و توبهی مردانه کنم؟!
سینه ام را ز چه مَنزلگهِ بیگانه کنم؟!
سینه ویران شدهی توست به ولله حسین
گنج را من طلب از سینهی ویرانه کنم
عَن جابِرِ بنِ عَبدِاللهِ الأنصارِی قالَ:
جاءَتِ امرَأةٌ إلَی النبِی صلیَ اللهُ علیهِ و آلهِ و سَلمَ فَقالَت:
یا نَبِی اللهِ! امرَأةٌ قَتَلَت وَلَدَها هَل لَها مِن تَوبَةٍ؟ فَقالَ صلیَ اللهُ علیهِ و آلهِ و سلمَ لَها:
«و الذی نَفسُ مُحَمدٍ بِیَدِهِ لَو أنها قَتَلَت سَبعِینَ نَبِیا ثُم تابَت و نَدِمَت و یَعرِفُ اللهُ مِن قَلبِها أنها لا تَرجِعُ إلَی المَعصِیَةِ أبَدًا، یَقبَلُ اللهُ تَوبَتَها و عَفا عَنها؛ فَإن بابَ التوبَةِ مَفتُوحٌ ما بَینَ المَشرِقِ و المَغرِبِ و إن التائِبَ مِنَ الذنبِ کَمَن لا ذَنبَ لَهُ.»
جابر بن عبدالله انصارى گفت:
زنى نزد پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و عرض کرد:
ای پیغمبر خدا! زنى فرزند خود را کشت، آیا برای او راهی به سوی توبه است و آیا توبه او قبول میشود؟
پس آن حضرت به او فرمود:
قسم به خداوندى که جان محمد به دست اوست، که اگر او هفتاد پیغمبر را کشته باشد، بعد از آن توبه کند و پشیمان شود و خداوند از باطن او بداند که بدان گناه هرگز باز نمیگردد، خداوند توبه او را قبول میکند و از عقوبتش در میگذرد. به درستى که باب توبه مابین مشرق و مغرب باز است، و به درستى که توبهکنندۀ از گناه، تو گویی مانند کسى میباشد که اصلاً گناهی ننموده است.»
جامع أحادیث الشیعة، ج۱۴، ص۳۴۹
شاعر: #محسن_کاویانی
@Roznegaar
ظرف ۳۰سال آینده ۲میلیارد نفر به #جمعیت_جهان افزوده خواهد شد
🔹به گزارش #سازمان_ملل جمعیت جهان تا۲۰۵۰ از ۷.۷میلیارد به ۹.۷میلیارد خواهد رسید.
🔹بر این اساس بیشترین افزایش جمعیتی در هند{از لحاظ تعداد}، نیجریه، پاکستان، جمهوری کنگو، اتیوپی، تانزانیا،اندونزی،مصر و ایالات متحده روی خواهد داد.
🔹این نه کشور بیش از نیمی از رشد پیشبینی شده را در دوره زمانی مذکور به خود اختصاص خواهند داد.
🔹در مقایسه قارهای، افریقا بیشترین درصد رشد را به خود اختصاص خواهد داد
@Roznegaar
◾️گذری بر زندگی و فضائل #حضرت_عباس بن اميرالمؤمنين عليهالسلام
🔹 #عباس_بن_علی بن ابیطالب، مشهور به #ابوالفضل #قمر_بنی_هاشم است. برادر #امام_حسن (علیهالسلام) و #امام_حسین (علیهالسلام) در روز #چهارم_شعبان سال ۲۶ هجری در مدینه منوره دیده به جهان گشود و در سال ۶۱ هجری به شهادت رسید.
سنّ مبارکش را هنگام شهادت ۳۴ سال نوشتهاند. از این مدت چهارده سال با پدرش #امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و نُه سال با برادرش #امام_مجتبی (علیهالسلام) و یازده سال با #امام_حسین (علیهالسلام) زیست.
در دوران کودکی از پدرش تحصیل علم کرد و #امام_علی (ع) فرمود:
اِنَّ وَلَدِی العَبّاسَ زُقَّ العِلمَ زَقّاً؛
همانا فرزندم #عباس در کودکی علم آموخت و به سان نوزاد کبوتر، که از مادرش آب و غذا میگیرد، از من معارف فرا گرفت.
در مدت ۱۴ سال که با پدر زیست، همیشه و در همه حال در کنار پدر حضور داشت.
ایشان در سال ۳۷ق در #جنگ_صفین حضور داشت و سخنانی در توصیف شجاعت ایشان نقل شده است.
🔸 #امام_صادق (علیهالسلام) در وصف عبّاس میفرماید:
«کانَ عَمُّنَا الْعَبَّاسَ نافِذَ البَصیرَةِ، صَلْبَ الْأیمانِ، جاهَدَ مَعَ أَبی عَبْدِاللَّهِ (علیهالسلام) وَأَبْلی بَلاءً حَسَناً وَمَضی شَهیدا»
عموی ما عباس (علیهالسلام) دیدهای تیزبین و ایمانی استوار داشت. همراه حسین (علیهالسلام) جهاد کرد و از امتحان سرافراز بیرون شد و سرانجام به شهادت رسید.
🔸 #امام_سجاد علیه السلام :
«خدا عمویم عباس را رحمت کند، به راستی ایثار و جانبازی نمود، جنگ نمایانی کرد تا دستانش قطع شد و خود را فدای برادرش نمود. خداوند در برابر این فدارکاری - همانند عمویش جعفر طیار- دو بال به اوعنایت کرد تا به یاری آنها، همراه فرشتگان در بهشت پرواز کند. همانا عباس نزد خداوند تبارک و تعالی مقامی دارد که تمامی #شهیدان، در روز قیامت، بر او غبطه میخورند و رسیدن به آن مقام را آرزو میکنند.»
حضرت عباس (علیهالسلام) دارای دو فرزند به نامهای فضل و عبیداللَّه از لبابه دختر عبیداللَّه بن عباس بن عبدالمطلب بود؛ و نسل آن بزرگوار از طریق عبیداللَّه امتداد یافت.
روز #عاشورا فرماندهان دو جناح راست و چپ تعیین شدند و پرچم سپاه به عباس بن علی (علیهالسلام) داده شد. یاران یکی پس از دیگری به میدان مبارزه شتافتند.
در این میان اتفاق میافتاد که برخی از اصحاب در میان لشکر محاصره میشدند و حضرت عباس (علیهالسلام) آنان را نجات میداد. مانند عمر بن خالد صیداوی و جابر بن حارث سلمانی و سعد مولی عمر بن خالد صیداوی با مجمع بن عبداللَّه عائذی که در آغاز جنگ در محاصره دشمن قرار گرفته بودند و حضرت عباس با یک حمله آنان را نجات داد.
◽️یکی از شئون و افتخارات حضرت عباس (علیهالسّلام) در #کربلا ، سقایی یعنی تهیه و تامین آب برای اردوی حسینی بود؛ به همین مناسبت، یکی از القاب او «سقا» بود.
(مصراعی از رجزهای حضرت عباس (علیهالسّلام) :
انی انا العباس اغدو بالسقا مؤید این امر است.) شهادت او نیز با سقایی او پیوند داشت؛ زیرا سرانجام، او در راه تهیهٔ آب و در نزدیکی فرات به درجهٔ شهادت رسید.
در زیارت ناحیه، امام زمان علیه السّلام می فرمایند :
«سلام بر ابوالفضل العباس، پسر امیرمؤمنان(علیه السلام)، آن که جان خود را نثار برادرش کرد، دنیا را وسیله آخرت خود قرار داد و فدای برادرش شد. او که نگهبان بود و بسیار کوشید تا آب را به لب تشنگان حرم برساند و دو دستش در جهاد فی سبیل الله قطع شد.
خداوند قاتلان او، یزید بن رقاد و حکیم بن طفیل طائی را از رحمت خود دور سازد.»
📚 منابع روایات :خصال، ۱۴۱۰ق، ج۱، ص۶۸. اعیان الشیعه، ج۷، ص۴۳۰. کامل الزیارات، ۱۳۷۷ش، ص۷۸۶، بطل العلقمی، ج۲، ص۳۱۱
@Roznegaar
#ستارگان_کربلا
#حنظلة_بن_اسعد_شِبامی
👈حنظلة بن اسعد شِبامی از قبیله «همدان» و از چهرههای سرشناس و شجاع و سخنوری فصیح و قاری قرآن بود. #امام_حسین (علیهالسلام) وی را به عنوان پیک خود برای رساندن نامههایش به عمر سعد برگزیده بود.
(موسوی زنجانی، وسیلة الدارین، ج1)
🔹هنگامی که قصد کرد به میدان نبرد رود، پیش روی امام حسین (علیهالسلام) ایستاد و خطاب به لشکر دشمن این آیه را خواند:
«یا قَوْمِ إِنِّی أَخافُ عَلَیْکُمْ مِثْلَ یَوْمِ الْأَحْزابِ، مِثْلَ دَأْبِ قَوْمِ نُوحٍ وَ عادٍ وَ ثَمُودَ وَ الَّذِینَ مِنْ بَعْدِهِمْ، وَ مَا اللَّهُ یُرِیدُ ظُلْماً لِلْعِبادِ، وَ یا قَوْمِ إِنِّی أَخافُ عَلَیْکُمْ یَوْمَ التَّنادِ، یَوْمَ تُوَلُّونَ مُدْبِرِینَ ما لَکُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ عاصِمٍ، وَ مَنْ یُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ هاد؛ اى قوم من، برایتان از روز سخت گروههاى مشرک بیمناک هستم، مثل سنت عذابى که در نوح و عاد و ثمود و کسانى که پس از آنان بودهاند، جریان پیدا کرد. خداوند نمىخواهد به بندگان ستم روا دارد، اى قوم من برایتان از روز قیامت [روزى که فریاد مردم بلند گردد] مىترسم، روزى که [از عذاب] پشت کنید ولى از سوى خدا هیچ حافظى ندارید، و کسى را که خدا گمراه کند، هیچ راهنمایى نخواهد داشت» (غافر، 30 ـ33)
🔸امام حسین علیهالسلام با اندوه به حنظله فرمود:
یا بن اسعد، خدا رحمتت کند. آنها [پیشتر] دعوتت را به حق و حقیقت نمیپذیرند و براى نابودى شما و یارانت قیام کرده و مستوجب عذاب شدهاند چه رسد به حال که دیگر برادران صالح شما را کشتهاند. (وقعة الطف، ص235)
🔹حنظله گفت: راست مىگویى، فدایت شوم؛ شما عالمتر و داناتر از من و در دعوت کردنشان به حق شایستهترى، آیا ما به سوى آخرت نمىرویم و به برادرانمان ملحق نمىشویم؟ حضرت فرمود:
«برو به جایگاهى بهتر از دنیا و ما فیها، [برو] به #ملکى که از بین رفتنى نیست؛رُحْ إِلَى مَا هُوَ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الدُّنْیَا وَ مَا فِیهَا وَ إِلَى مُلْکٍ لا یَبْلى
(اشاره به سوره طه20)»
🔸حنظله] گفت: السلام علیک یا أبا عبد الله؛ صلّى اللّه علیک و على أهل بیتک؛ خدا ما را در بهشتش به یکدیگر بشناساند. امام فرمود:
آمین، آمین. سپس به میدان رفت و به مقام والای شهادت دست یافت.
🔹در زیات ناحیه مقدسه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) خطاب به حنظله میفرماید «السَّلَامُ عَلَى حَنْظَلَةَ بْنِ أَسْعَدَ الشِّبَامِی»
@Roznegaar
☀️ طلوع خورشید عظمت
🔹 #رهبرانقلاب :
دو روز قبل در یک بیابان، برادر و امام و رهبر او را با این همه عزیزان و جوانان و فرزندان از بین بردهاند، زنان و کودکان را اسیر کردهاند، آوردهاند در مقابل چشم مردم.
🌱 در یک چنین شرائط بحرانی، ناگهان این خورشید عظمت طلوع میکند؛ همان لحنی را به کار میبرد که پدرش امیرالمؤمنین بر روی منبر خلافت در مقابل امت خود به کار میبرد. ۱۳۸۹/۰۲/۰۱
@Roznegaar
🏴 شب #یازدهم_محرم : #شام_غریبان
چون جنگ به پايان رسيد و رأس مطهر حسین(علیه السلام) را از بدن جدا كردند؛ به لباسهاي پاره پاره آن حضرت نيز رحم نكردند و عمامه، پيراهن و كفشهای امام(علیه السلام) را ربودند…
اسب امام، با سر و مويي خون آلود به سوي خيمهها رفت. زنان و دختران اهل بيت (علیهم السلام) با ديدن اسب خونين و بيسوار، فهميدند كه ديگر بيكس و يتيم شدهاند و صدا به گريه و شيون بلند كردند.
پس لشكر دشمن به سوي حرم پيامبر(صل الله علیه و آله) حمله كردند. از يك سو اين خيمهها را آتش ميزدند و از سوي ديگر هر آنچه ميديدند غارت ميكردند. آنان حتي به حجاب زنان نيز رحم نميكردند و لباسهاي بانوان اهل بيت (علیهم السلام) را ميكشيدند و ميبردند. زنان و دختركان، سربرهنه و هراسان، از خيمهها فرار ميكردند در حاليكه خار و خس بيابان، پایِ برهنه آنان را می درید…
بانوان حرم، كه از خيمهها به سوي بيابان دويده بودند، ناگاه با گودال قتلگاه و پيكر بيسر حسين(علیه السلام) روبرو شدند. راوي ميگويد: به خدا فراموش نميكنم زينب دختر علي(علیه السلام) را كه زاري ميكرد و به آواز سوزناك ميگفت: "يا محمداه! صلی عليك مليك السماء، هذا حسين مُرمل بالدما مقطع الاعضاء، و بناتك سباتا، و إلی الله المشتكی ..."
"يا محمد! فرشتگان آسمان بر تو درود فرستند! بنگر كه اين حسین توست، به خون آغشته، با اعضايي از هم جدا گشته. بنگر كه اين دختران تو هستند، اسير شده و در بيابانها رها گشته..."
لشكريان يزید كه به غارت خيمهها مشغول شده بودند، به خيمهاي رسيدند كه علي بن الحسين السجاد(علیه السلام) در آن بيمار و تب آلود افتاده بود. «شمر بن ذي الجوشن» شمشير كشيد تا او را بكشد، اما عدهاي از همراهانش به او نهيب زدند: "آيا شرم نميكني و ميخواهي اين جوان بيمار را هم بكشی؟" شمر لعین گفت: "فرمان امير است كه همه فرزندان حسين را بكشم". همراهان با شدت مانع وي شدند تا سرانجام دست از اين كار برداشت… و خداوند در زرهي از بيماري، جان وليّ خويش را حفظ فرمود.
سپس دشمن دنی، رذالت و پستي خويش به منتها رساند؛ «عمر سعد» در بين لشکريانش فرياد كشيد: "چه كسي حاضر است كه بر پيكر حسين، اسب بتازاند؟!" ده نفر ـ که راویان شهادت داده اند هر ده، حرامزاده بودند ــ حاضر شدند كه اين جنايت و وقاحت بزرگ را انجام دهند. پس اسبها را آماده كردند و آنان را بر پيكر بيسر و قطعه قطعه امام(علیه السلام) تازاندند؛ آنگونه كه استخوانهاي سينه امام شكست و نرم شد...
صحرای كربلا ميرفت كه تاريك و تاريكتر شود؛ و گرگان گرسنه، در جاي جاي آن به دنبال دختركان و طفلان ميدويدند تا شايد گوشوارهاي از گوش آنان بكشند یا خلخالي از پاي آنان بربايند…
ا▪️▪️🔲▪️▪️ا
راوی نوشت روی تنت پا گذاشتند
سر را جدا نموده و تن را گذاشتند
آقا بگو که بی صفتان روی پیکرت
جایی برای بوسه ی زهرا گذاشتند؟
نزدیک عصر بود که زینب اسیر شد
نزدیک عصر بود تنت جا گذاشتند
دادی به خاک جسم علی اصغر و ببین
اکنون به روی نیزه سرش را گذاشتند
خیز و ببین که راس علی اکبر تو را
در همجواری سر سقا گذاشتند
تا خون کنند جان و دل زینب تو را
راس به خون خضاب تو بالا گذاشتند . . .
الا لعنة الله على القوم الظالمين
@Roznegaar
بِسم الله الرَّحمنِ الرَّحیم
🔆 چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ هجری خورشیدی
🌛الاربعاء ۱۱ محرم ۱۴۴۱ هجری قمری
🎄 Wednesday 11 September 2019 AD
🔹 ۱۷۵مین روز سال، ۱۹۰روز مانده از سال
🔸 ۲۵مین هفته سال، ۲۸هفته مانده از سال
🌹 امروز متعلق است به :
حضرت امام کاظم علیه السلام و
حضرت امام رضا علیه السلام و
حضرت امام جواد علیه السلام و
حضرت امام هادی علیه السلام
📿 اذکار توصیه شده چهارشنبه ::
الف) ۵۴۱ مرتبه " یا متعال " بعد از نماز صبح
که موجب "عزت در دین" میگردد.
ب ) ۱۰۰ مرتبه :
«یا حَیُّ یا قَیّوم»
«ای زنده، ای پاینده»
ج ) ۱۰۰۰ مرتبه :
حسبی الله و نعم الوکیل
#کانال_روزنگار
www.Roznegaar.ir
@Roznegaar