#شبهات_ماه_محرم
💢با توجه به طولانی بودن فاصله مسیر #کوفه به #شام و از شام به #کربلا ، برخی از علما تردید دارند که کاروان اسیران در روز #اربعین به کربلا رسیده باشد
#پاسخ_چیست ؟
آیا کاروان #اسیران و خانواده امام حسین(ع) در روز #اربعین از شام، به کربلا رسیدند؟
#بخوانید👇
بررسی #اسناد_تاریخی
📚بطور کلی این مساله اختلافی است اما در بخشی که ادله و اسناد محکمی نیز دارند به رسیدن کاروان اشاره کرده اند.
✅ در خصوص اربعين و آمدن اسرا به كربلا بايد گفت:
✅ شهيد مطهری در اين خصوص كه اهل بيت امام حسين (ع) در روز اربعين به كربلا آمده اند باور دارد كه آن را عقل تایید نمی کند و در منابع دسته اول و معتبر نیامده است.
برخی دیگر از مورخان هم به طور صریح و هم غیر صریح اين مطلب را انکار نمودهاند.
شیخ مفید در «مسار الشیعه» آورده است: «روز اربعین، روزی است که اهل بیت امام، از شام به سوی مدینه مراجعت کردند. نیز روزی است که جابر بن عبدالله برای زیارت امام حسین علیه السلام وارد کربلا شد».
✅ شیخ طوسی در «مصباح المتهجّد» و ابن اعثم در الفتوح نیز همین مطلب را ذکر کردهاند. میرزا حسین نوری مینویسد: «از عبارت شیخ مفید و شیخ طوسی استفاده میشود که روز اربعین روزی است که اسرا از شام به مقصد مدینه خارج شدند. نه آن که در آن روز به مدینه رسیدند. »
✅ در این میان سید بن طاوس در «لهوف»، اربعین را روز بازگشت اسرا از شام به کربلا ذکر کرده است. ایشان مینویسد: «وقتی اسرای کربلا از شام به طرف عراق بازگشتند، به راهنمای کاروان گفتند: ما را به کربلا ببر. بنابراین آنها به محل شهادت امام حسین علیه السلام آمدند. سپس در آن جا به اقامه عزا و گریه و زاری برای اباعبدالله پرداختند ...»
✅ ابن نما حلی نیز روز اربعین را روز بازگشت اسرا از شام به کربلا و ملاقات آنها با جابر و عدهای از بنی هاشم ذکر کرده است.
میرزا حسین نوری پس از از نقل قول سید بن طاوس به نقد آن پرداخته است.
✅ رسول جعفریان مینویسد: «شیخ مفید در ارشاد، ابومخنّف در مقتل الحسین، بلاذری در انساب الاشراف، دینوری در اخبار الطوال و أبن سعد در الطبقات الکبری، اشارهای به بازگشت اسرا به کربلا نکردهاند».
✅ شیخ عباس قمی هم داستان آمدن اسرای کربلا را در اربعین از شام به کربلا بسیار بعید میداند.
محمدابراهیم آیتی و شهید مطهری نیز آمدن اسرای در روز اربعین به کربلا، را انکار کردهاند.
✅ امّا در #خصوص ورود جابر بن عبدالله انصاری در روز اربعین سال ۶۱ هجری به کربلا، به نظر میرسد بین منابع تاریخی چندان اختلافی نباشد.
✅ شیخ طوسی مینویسد: «روز اربعین روزی است که جابر بن عبدالله انصاری صحابی رسول خدا ص از مدینه برای زیارت قبر امام حسین علیه السلام به کربلا آمد. او اولین زائری بود که قبر شریف آن حضرت را زیارت کرد».
✅ مرحوم آیتی مینویسد: «جابر بیستم ماه صفر، درست چهل روز بعد از شهادت امام وارد کربلا شد. سنت زیارت اربعین امام به دست او تأسیس گردید».
📚حماسه حسینی، ج ۱، ص ۳۰
اللهوف في قتلى الطفوف، ص ۱۱۴،
قمی، منتهی الامال، ج ۱، ص ۵۲۵
جعفریان، تأملی در نهضت عاشورا، ص ۲۱۶.
آیتی، بررسی تاریخ عاشورا، ص ۱۳۹.
@Roznegaar
#پاسخ_شبهات
💢 در حدیثی آمده: برای یک زن، هیچ شفیعى نزد پروردگار وجود ندارد که کارسازتر از #رضایت شوهرش باشد. آیا این روایت معتبر است؟ آیا منظور، تنها #رضایت_جنسی است؟
✅ عبارت موجود را #شیخ_صدوق در کتاب خصال طی روایت طولانی آورده است
📚سند و اعتبار حدیث:
1⃣ حسن بن علی عسکری: مجهول است و نمیدانیم چگونه شخصیتی است.
2⃣ جعفر بن محمد بن عماره و پدرش: اطلاعی از این پسر و پدر در کتب رجالی وارد نشده است.
بنابراین، سند این روایت به دلیل وجود افراد مجهولی که در آن وجود دارد، از اعتبار کافی برخوردار نیست.
✅ بررسی محتوای حدیث:
در کتب روایی بخشی وجود دارد با عنوان حق "زوج بر همسر" در این دسته از روایات آمده است که رضایت شوهر از همسر خود، حتی در قبولی برخی از اعمال عبادی همسر نقش دارد، اما رضایتی مراد روایات است که بر مبنای #عقل و #شرع و #عرف باشد.
پس اگر خواسته مرد، مطابق عقل و شرع و عرف باشد، رضایت او در اینباره از نظر روایات بسیار مهم شمرده شده است، اما اگر شوهر از همسرش در مواردی که مخالف عقل، شرع و یا عرف جامعه اسلامی است ناراضی باشد، نمیتوان روایات را به این موارد نیز گسترش داد.
در نتیجه روایتی که در سؤال آمده نیز از این قاعده مستثنا نیست و مضمون و محتوای آن درباره رضایت شوهر از همسر خود در تمام زوایای زندگی است و منحصر به #مسائل_جنسی نیست.
@Roznegaar
روزنگار
طولانی ترین مسیرهای #پروازی جهان: #مسیرپروازی سنگاپور به نیویورک @Roznegaar
طولانی ترین مسیرهای #پروازی جهان:
#مسیرپروازی #سنگاپور به #نیویورک
این مسیر پروازی توسط هواپیمایی سنگاپور #ایرلاینز انجام میشود و 18 ساعت و 25 دقیقه طول میکشد. در این پرواز 15.344 کیلومتر مسیر به صورت یکسره و بدون توقف طی میشود.
سنگاپور ایرلاینز پس از راه اندازی این خط پروازی توانست از رقیب دیرینهی خود، یعنی قطر ایرویز پیشی بگیرد!
@Roznegaar