D1737509T14321852(Web).mp3
1.92M
👈🔊 دعای #سیزدهم صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری ( 5 دقیقه )
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏 علِمْتُ : " أَنَّ كَثِيرَ مَا أَسْالُكَ يَسِيرٌ فِي وُجْدِكَ وَ أَنَّ خَطِيرَ مَا أَسْتَوْهِبُكَ حَقِيرٌ فِي وُسْعِكَ وَ أَنَّ كَرَمَكَ لَا يَضِيقُ عَنْ سُؤَالِ أَحَدٍ وَ أَنَّ يَدَكَ بِالْعَطَايَا أَعْلَى مِنْ كُلِّ يَدٍ "
خدایا من دانستم : " آنچه را از تو مى خواهم، هر چند زياد باشد، در كنار دارايي ات اندك است، و چيزهاى با ارزشى كه بخشش را از تو درخواست مىكنم، در جنب توانايي ات كوچك و بى مقدار است، و دايره كرم و بزرگواري ات با تقاضاى هيچ كس تنگ نمىشود، و دست بخشندگي ات از هر دستى برتر است. "
🙏 " إلهی، « یا مَن یعفو عن الکثیر و یعطی الکثیر بالقلیل » ، از زحمت کثرتم وا رَهان ، و رحمتِ وحدتم ده! "
👤 مرحوم آیت الله#حسن_زاده_آملی ره - کتاب الهی نامه ( https://eitaa.com/sahife2/44255 )
🍀« هر مقدار نياز آدمى بزرگ جلوه كند ، در نزد حق تعالى بزرگتر از خود #انسان نيست!! ... اگر خداوند قدرت فيّاضى دارد كه مقاماتى بلند مرتبه را به اشرف موجودات بدهد، چرا مقام #رضا كه مقام فناى اراده رهرو در اراده حق است، را به او لطف نكند ... و تا انسان به اين مقام نرسد، اعمالش مورد پذيرش و رضايت حق قرار نمىگيرد. پس بايد زمينه بهره گيرى از اين سرمايه بىمنت را فراهم ساخت.»
👤استاد حسین #انصاریان
#سیزدهم #دعا_سیزدهم_19
#قدرت_بخشش_خدا
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚🔊 #کتاب
«آخرین خورشید پیدا؛ نگرشی کوتاه بر زندگانی .#امام_حسن_عسکری علیهالسلام »
https://taaghche.com/book/42418
✍️ نویسنده حسن کریمی: بدون شک، یکی از دشوارترین دورانی که کیان ولایت و امامت به عنوان حصن و حصار ارزشهای توحیدی و موجودیت موالیان و معتقدان به رهبری معصومان به عنوان مرزداران و پاسبخشانِ آن را به نابودی تهدید میکرد، دوران پس از شهادت امام رضا (ع) تا آغاز غیبت حضرت مهدی (عج) است. دورانی که در آن، انواع توطئهها برای محو اسلامِ ولایت و جایگزینی اسلامِ خلافت، صورت گرفت و شدیدترین فتنهها برای دور نگه داشتن جامعه اسلامی از مسیر رهبری اهلبیت (عهم) طرحریزی شد. این فتنهها و توطئهها که در شش سال امامت حضرت امام حسن عسکری (ع)، رشد و پیچیدگی بیشتری داشت، عاقبت زمینه بهرهوری مستقیم مردم جامعه، از وجود امام معصوم (ع) را از بین برد و مقدمات غیبت طولانی دوازدهمین امام مسلمانان را فراهم کرد. این نوشتار، با نگاهی گذرا به زندگانی افتخارآفرین آن امام بزرگوار، کوشیده است به سیر انتقال دوران ظهور به عصر غیبت و علتهای آن بپردازد
👈شما میتوانید آن را قانونی از #طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/11832
#کتاب_امام_حسن_عسکری علیه السلام
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ #روضه ی مرحوم آیت الله #بهجت ره برای #امام_حسن_عسکری علیه السلام : هنگامي كه گروهي از شيعيان در امامت حضرت حسن عسگري عليه السلام اختلاف كردند، حضرت با دستخط مبارك خود چنين مرقوم فرمود: " ما مُنِیَ اَحَدٌ مِنْ آبائی بِمِثْلِ ما مُنِیتُ بِهِ مِنْ شَکِّ هذِهِ الْعِصابَةِ فِیَّ ... فَما مَعْنی هذَا الشّکِّ؟ هيچ يك از پدرانم آن گونه كه من گرفتار ترديد گروهي از #شيعيان واقع شدم، مورد #شک و ترديد واقع نشدند.... اين شك و ترديد چه معنا دارد؟ "
👤به نقل از حجت الاسلام علیرضا #پناهیان
🔉 ( مراسم روضه حضرت با حضور مرحوم بهجت اینجا )
🆔 @sahife2
May 11
1_1750055706.mp3
5.03M
🚩 #الگو ی #جوانان
#امام_حسن_عسکری (علیه السلام)
👤 #مقام_معظم_رهبری
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ « اگر کسی #لذّت ذکْر الهی و #انس_با_خدا را چشید، بدانید که هیچ لذّت دیگری به دهانش مزه نمیکند.»
👤#مقام_معظم_رهبری
🔹اللّهُمّ صَلّ عَلَي مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، خدايا! بر محمد و آلش درود فرست، وَ هَبْ لِيَ الْأُنْسَ بِكَ وَ بِأَوْلِيَائِكَ وَ أَهْلِ طَاعَتِكَ. و #انس گرفتن به خودت و عاشقانت و اهل طاعتت را به من ارزاني دار.
✍دعای #بیست_یکم صحیفه سجادیه، دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در هنگام حزن
#دعا_بیست_یکم_11 👇
https://eitaa.com/sahife2/44714
🖋 کانال انس با صحیفه سجادیه
@sahife2
🌒فرشهای #خانه من شاهد اشکها و #نماز_شب من بوده است. من از اعضا و جوارح خود شرمندهام که این همه به آنها زحمت دادم.
🌺#امام_حسن_عسکری (علیه السلام)
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_91
معروف به خطبه #اشباح ( در 16 بخش )
اين خطبه از خطبه هاى بسيار پر ارزش، پر محتوا و فصيح و بليغ است، كه گواه ديگرى بر عظمت اميرمؤمنان عليه السلام و ارتباطش با عالم قدس، و بهره گيرى اش از علم بى انتهاى الهى است.
❇️ بخش 13: آزمایش حضرت آدم و بعثت پیامبر خاتم
👈 فلَمَّا مَهَدَ أَرْضَهُ وَ أَنْفَذَ أَمْرَهُ اخْتَارَ آدَمَ (علیه السلام) خِيرَةً مِنْ خَلْقِهِ وَ جَعَلَهُ أَوَّلَ جِبِلَّتِهِ وَ أَسْكَنَهُ جَنَّتَهُ وَ أَرْغَدَ فِيهَا أُكُلَهُ وَ أَوْعَزَ إِلَيْهِ فِيمَا نَهَاهُ عَنْهُ، وَ أَعْلَمَهُ أَنَّ فِي الْإِقْدَامِ عَلَيْهِ التَّعَرُّضَ لِمَعْصِيَتِهِ وَ الْمُخَاطَرَةَ بِمَنْزِلَتِهِ، فَأَقْدَمَ عَلَى مَا نَهَاهُ عَنْهُ مُوَافَاةً لِسَابِقِ عِلْمِهِ، فَأَهْبَطَهُ بَعْدَ التَّوْبَةِ لِيَعْمُرَ أَرْضَهُ بِنَسْلِهِ وَ لِيُقِيمَ الْحُجَّةَ بِهِ عَلَى عِبَادِهِ؛ وَ لَمْ يُخْلِهِمْ بَعْدَ أَنْ قَبَضَهُ مِمَّا يُؤَكِّدُ عَلَيْهِمْ حُجَّةَ رُبُوبِيَّتِهِ وَ يَصِلُ بَيْنَهُمْ وَ بَيْنَ مَعْرِفَتِهِ، بَلْ تَعَاهَدَهُمْ بِالْحُجَجِ عَلَى أَلْسُنِ الْخِيَرَةِ مِنْ أَنْبِيَائِهِ وَ مُتَحَمِّلِي وَدَائِعِ رِسَالاتِهِ قَرْناً فَقَرْناً، حَتَّى تَمَّتْ بِنَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه وآله) حُجَّتُهُ وَ بَلَغَ الْمَقْطَعَ عُذْرُهُ وَ نُذُرُهُ.
👈 12. داستان زندگى آغازين آدم عليه السّلام و اعزام پيامبران عليهم السّلام
هنگامى كه خدا زمين را آماده زندگى انسان ساخت و فرمان خود را صادر فرمود، آدم عليه السّلام را از ميان مخلوقاتش برگزيد، و او را نخستين و برترين مخلوق خود در زمين قرار داد. ابتدا آدم را در بهشت جاى داده و خوراكى هاى گوارا به او بخشيد و از آنچه كه او را منع كرد پرهيز داد و آگاهش ساخت كه اقدام بر آن، نافرمانى بوده و مقام و ارزش او را به خطر خواهد افكند.
امّا آدم عليه السّلام به آنچه نهى شد، اقدام كرد(1) و علم خداوند در باره او تحقّق يافت، تا آن كه پس از توبه، او را از بهشت به سوى زمين فرستاد، تا با نسل خود زمين را آباد كند، و بدين وسيله حجت را بر بندگان تمام كرد، و پس از وفات آدم عليه السّلام زمين را از حجّت خالى نگذاشت و ميان فرزندان آدم عليه السّلام و خود، پيوند شناسايى برقرار فرمود، و قرن به قرن، حجّت ها و دليل ها را بر زبان پيامبران برگزيده آسمانى و حاملان رسالت خويش جارى ساخت، تا اينكه سلسله انبياء با پيامبر اسلام، حضرت محمد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم به اتمام رسيد و بيان احكام و انذار و بشارت الهى به سر منزل نهايى راه يافت.
_______________________________
(1). زندگى كوتاه مدّت حضرت آدم عليه السّلام در بهشت بود، كه امر و نهى الهى در آنجا همانند دنيا نيست تا گناه باشد، چون پيامبران از هر گونه گناه و اشتباهى مصون بوده و معصومند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 آفرينش آدم و بعثت پيامبران
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_112
وَمَنْ يَكْسِبْ خَطِيئَةً أَوْ إِثْماً ثُمَّ يَرْمِ بِهِ بَرِيئاً فَقَدِ احْتَمَلَ بُهْتَناً وَإِثْماً مُّبِيْناً
و هر كس كه خطا یا گناهى مرتكب شود، سپس آن را به بى گناهى نسبت دهد، به یقین بار تهمت و گناه آشكارى را بر دوش گرفته است.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_13
#دعای_سیزدهم_صحیفه_سجادیه
«20» اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ احْمِلْنِي بِكَرَمِكَ عَلَى التَّفَضُّلِ وَ لَا تَحْمِلْنِي بِعَدْلِكَ عَلَى الاسْتِحْقَاقِ فَمَا أَنَا بِأَوَّلِ رَاغِبٍ رَغِبَ إِلَيْكَ فَأَعْطَيْتَهُ وَ هُوَ يَسْتَحِقُّ الْمَنْعَ وَ لَا بِأَوَّلِ سَآئِلٍ سَأَلَكَ فَأَفْضَلْتَ عَلَيْهِ وَ هُوَ يَسْتَوْجِبُ الْحِرْمَانَ
«21» اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ كُنْ لِدُعَآئِي مُجِيباً وَ مِنْ نِدَائِي قَرِيباً وَ لِتَضَرُّعِي رَاحِماً وَ لِصَوْتِي سَامِعاً
«22» وَ لَا تَقْطَعْ رَجَآئِي عَنْكَ وَ لَا تَبُتَّ سَبَبِي مِنْكَ وَ لَا تُوَجِّهْنِي فِي حَاجَتِي هَذِهِ وَ غَيْرِهَا إِلَى سِوَاكَ
«23» وَ تَوَلَّنِي بِنُجْحِ طَلِبَتِي وَ قَضَاءِ حَاجَتِي وَ نَيْلِ سُؤْلِي قَبْلَ زَوَالِي عَنْ مَوْقِفِي هَذَا بِتَيْسِيرِكَ لِيَ الْعَسِيرَ وَ حُسْنِ تَقْدِيرِكَ لِي فِي جَمِيعِ الْأُمُورِ
🙏خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست و مرا به #كرم و بزرگواريت بر دست يافتن به احسانت كمك فرما، و از باب عدالتت بر كيفرى كه سزاوار آنم دچار مكن.
من اوّلين رغبت كنندهاى نيستم كه به حضرتت رو آورده، پس به او عطا كردهاى، و حال آن كه سزاوار ممنوع شدن از عطايت بوده، و اولين خواهندهاى نيستم كه از تو طلب حاجت كرده و تو بر او احسان كردهاى در حالى كه مستحق محروميت از احسان توست.
🙏خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست و مستجاب كننده دعايم باش و به ندايم توجه كن، و به زاريم رحمت آر، و صدايم را شنوا باش،
و اميدم را از حضرتت قطع مكن، و دست آويز مرا از خود جدا مساز، و در اين حاجتم و ديگر حوايجم، مرا به سوى غير خودت روانه مكن،
و به برآورده شدن خواستهام، و روا شدن حاجتم و رسيدن به مطلبم، پيش از برخاستن از جايم و با آسان ساختن مشكلم و با سرنوشت خوبى كه در تمام امور برايم رقم مىزنى، كار ساز من باشد.
#سیزدهم #دعا_سیزدهم_20
#درياى_كرم
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_13
#دعای_سیزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_سیزدهم_20
#درياى_كرم 1
❇️ هر كسى كه بخواهد به واقعيتهاى انسانى و نفسانى دست يابد، بايد از درستى روش و منش رسيدن به حقيقت آگاه باشد. البته براى تعيين درستى و نادرستى هر چيز و ميزان حقيقى يا دروغى بودن آن به اهل فن مراجعه كند، چنانكه در مورد ميزان برخوردارى آدمى از صحت و سلامتى بدن به نزد پزشك متخصص و متبحّر مىرود.
در باب معرفت الهى تعيين سلامت راه و مشاهده نشانه عظمت پروردگار به عهده اهل راه يعنى پيامبران الهى و اولياى معصومين است كه همگى آينه حق نما هستند.
از اين روشهاى معرفتى، شناخت كرامت نفس برگرفته از كرامت حقيقى خداوند است كه آثار آن در زندگى بزرگوارانه نمايان مىشود.
امام صادق عليه السلام در بيانى شيوا به بعضى از رفتارهاى كرامت وار اشاره مىفرمايد:
ثَلاثٌ مِنْ مَكارِمِ الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ: تَعْفُوا عَمَّنْ ظَلَمَكَ وَ تَصِلُ مَنْ قَطَعَكَ وَ تَحْلُمُ إذا جُهِلَ عَلَيْكَ.
سه چيز از كرامتهاى بلند اخلاقى در دنيا و آخرت است:
1- گذشت نسبت به كسى كه به شما ستم روا داشته است.
2- ارتباط با كسى كه پيوند خويش را با تو بريده است.
3- بردبارى با كسى كه رفتار جاهلانه داشته است.
بر پايه اين بيان حضرت، عشق ورزيدن، نسبتى بين آفريدگار و بندگان خداست و شالوده دين هم همين عشق و محبت خالص، نسبت به خدا و اولياى خدا و همه ظهورات حق است.
در ميان مردم معروف است كه هميشه گنجينه در ويرانه ها يافت مىشود. بر اين پايه، مؤمن در راه وصال دوست تا از هواهاى نفسانى و خودبينى خراب و فانى نشود، به بقاى كريمانه حق آباد نمىشود.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج7، ص: 76
#سیزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_13
#دعای_سیزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_سیزدهم_20
#درياى_كرم 2
❇️ كسى كه مىخواهد در سفر معنوى به درياى (#کرم و ) كرامت هاى الهى برسد، نيازمند عزمى محكم و نيتى جدّى و خالص است. اتصال كامل در صورت بريدن از غير است.
اگر در ميان راه تنزّلى كند و به بيگانه اندكى چشمداشت پيدا كند چنان سقوط مىنمايد كه از نظر پروردگار مىافتد؛ چرا كه به هر اندازه انسان به سوى حق اوج بگيرد، سقوط او به درّه نيستى شديدتر خواهد بود.
پس با كنترل شديد نفس مىتوان از شك و ترديد در راه سفر معنوى از سير قهقرايى و عقبگرد جلوگيرى نمود.
امام على عليه السلام يك چشمه از راهيابى به درياى كرامت را به ما نشان داده و مىفرمايد:
وَ اعْلَمُوا انَّهُ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً مِنَ الْفِتَنِ، وَ نُوراً مِنَ الظُّلَمِ، وَ يُخَلِّدُهُ فِيما اشْتَهَتْ نَفْسُهُ، وَ يُنْزِلْهُ مَنْزِلَ الْكَرَامَةِ عِنْدَهُ فِى دارٍ اصْطَنَعَها لِنَفْسِهِ، ظِلُّها عَرْشُهُ، وَ نُورُها بَهْجَتُهُ، وَ زُوَّارُها مَلائِكَتُهُ، وَ رُفَقاؤُها رُسُلُهُ.
بدانيد آن كه تقواى الهى را رعايت كند خداوند راه خروج از #فتنه ها را برايش باز كند و به او نورى بنماياند كه از تاريكى برهد و او را در آنچه كه ميل و آرزوى اوست جاويدان كند، وى را نزد خود در خانه كرامت وارد سازد، خانهاى كه براى خود انتخاب نموده كه سايهاش عرش، روشناييش شادمانى او، زيارت كنندگانش فرشتگان و دوستانش انبياى او هستند.
بنابراين سزاوار نيست كسى كه بزرگى خدا را مىشناسد، خود را از كرامت حق بىنياز بداند؛ زيرا بلندى مرتبه كسى كه حق را مىشناسد اين است كه افتادگى را پيشه كند و در نزد خداوند اظهار بندگى و ذلّت نمايد.
امام صادق عليه السلام مىفرمايد:
مَنْ بَرِئَ مِنَ الْكِبْرِ نالَ الْكَرَامَةَ.
هر كه از خود بزرگ بينى پاك شود به بزرگوارى دست يابد.
يعنى احترام نهادن به همان اندازه كه براى شخص اهل كرامت سازنده است؛ براى انسان فرومايه تباه كننده است و كرامت نتيجه دورانديشى است.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج7، ص: 76
#سیزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_13
#دعای_سیزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_سیزدهم_20
#درياى_كرم 3
❇️ از پيامبر اسلام درباره اهل #کرم و كرامت و بزرگوارى پرسيدند، فرمود:
كسانى كه در #مسجد ، محفل و جلسه ياد خداوند را برپا مىكنند.
به اين منظور اسلام، احترام و عزّت مخصوصى براى مساجد گذاشته است.
امام صادق عليه السلام در باب #آداب مراقبت در مسجد مىفرمايد:
هر گاه به در مسجد رسيدى ... در پيشگاه او به ناتوانى و تقصير و درويشى خود اعتراف كن؛ زيرا كه تو براى پرستش و همدمى با او آمدهاى. رازهايت را با او در ميان بگذار و بدان كه همه اسرار درون مردم يا آشكارشان بر او پوشيده نيست. در برابر او چونان نيازمندترين بندگانش باش و دلت را از هر دل مشغولى كه حجاب ميان تو و پروردگارت شود خالى كن؛ زيرا كه او تنها از پاكترين و خالصترين مىپذيرد. بنگر از كدام ديوان نامت بيرون مىآيد، اگر شيرينى مناجات با او و لذّت گفتگو با وى را چشيدى و بر اثر روى خوش او به تو و پذيرشش، جام رحمت و كرامت او را سركشيدى، هر آينه لايق چاكرى و خدمتگزارى او شدهاى. اينك به مسجد درآى كه در امن و امان خواهى بود.
بنابراين بزرگوارى به بنده نوازى است و وعده بزرگوار نقد و بىدرنگ مىرسد و با فراوانى احسان بزرگوارىها مشخص مىشود.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج7، ص: 76
#سیزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2