❇️ " در آئینه #نهج_البلاغه نگاه کنید و ببینید شما از وضع کنونی خودتان چه چیزی را می بینید ، کدام درد و خطر را میبینید ؟ کدام هشدار متوجه ماست ؟ درمانش در نهج البلاغه موجود است ، امروز بسیار لازم است که محققان ، نهج البلاغه را از این جهات تفسیر کنند. "
👤#مقام_معظم_رهبری
#نهج_البلاغه_رهبری
#انس_با_نهج_البلاغه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_97
اين خطبه، پيرامون مقايسه ياران حضرت علی علیه السلام با ياران پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله سخن مى گويد.
❇️ بخش دوم: کوتاهی در #اطاعت #امام
👈 و لَقَدْ أَصْبَحَتِ الْأُمَمُ تَخَافُ ظُلْمَ رُعَاتِهَا وَ أَصْبَحْتُ أَخَافُ ظُلْمَ رَعِيَّتِي. اسْتَنْفَرْتُكُمْ لِلْجِهَادِ فَلَمْ تَنْفِرُوا وَ أَسْمَعْتُكُمْ فَلَمْ تَسْمَعُوا وَ دَعَوْتُكُمْ سِرّاً وَ جَهْراً فَلَمْ تَسْتَجِيبُوا وَ نَصَحْتُ لَكُمْ فَلَمْ تَقْبَلُوا؛ أَ شُهُودٌ كَغُيَّابٍ وَ عَبِيدٌ كَأَرْبَابٍ! أَتْلُو عَلَيْكُمْ الْحِكَمَ فَتَنْفِرُونَ مِنْهَا وَ أَعِظُكُمْ بِالْمَوْعِظَةِ الْبَالِغَةِ فَتَتَفَرَّقُونَ عَنْهَا وَ أَحُثُّكُمْ عَلَى جِهَادِ أَهْلِ الْبَغْيِ فَمَا آتِي عَلَى آخِرِ قَوْلِي حَتَّى أَرَاكُمْ مُتَفَرِّقِينَ أَيَادِيَ سَبَا، تَرْجِعُونَ إِلَى مَجَالِسِكُمْ وَ تَتَخَادَعُونَ عَنْ مَوَاعِظِكُمْ. أُقَوِّمُكُمْ غُدْوَةً وَ تَرْجِعُونَ إِلَيَّ عَشِيَّةً كَظَهْرِ الْحَنِيَّةِ، عَجَزَ الْمُقَوِّمُ وَ أَعْضَلَ الْمُقَوَّمُ.
👈 هر آينه، ملّت هاى جهان #صبح مى كنند در حالى كه از #ظلم و #ستم زمامدارانشان در ترس و وحشتند. من صبح مى كنم در حالى كه از ستمگرى پيروان خود وحشت دارم!!! شما را براى جهاد با دشمن بر انگيختم، امّا كوچ نكرديد، حق را به گوش شما خواندم ولى نشنيديد، و در آشكار و نهان شما را دعوت كردم، اجابت نكرديد، پند و اندرزتان دادم، قبول نكرديد. آيا حاضران غائب مى باشيد و يا بردگانى در شكل مالكان؟
فرمان خدا را بر شما مى خوانم از آن فرار مى كنيد، و با اندرزهاى رسا و گويا شما را پند مى دهم از آن پراكنده مى شويد، شما را به مبارزه با سركشان ترغيب مى كنم، هنوز سخنانم به آخر نرسيده، چون مردم سبا،(1) متفرّق شده، به جلسات خود باز مى گرديد، و در لباس پند و اندرز، يكديگر را فريب مى دهيد تا أثر تذكّرات مرا از بين ببريد.
صبحگاهان كجى هاى شما را راست مى كنم، شامگاهان به حالت اوّل بر مى گرديد، چونان كمان سختى كه نه كسى قدرت راست كردن آن را دارد و نه خودش قابليّت راست شدن را دارا است.
_______________________________
(1). ضرب المثل است، سبأ پدر اعراب يمن بود كه ده پسر داشت، قبل از جنگ آنها را در طرف راست و چپ خود قرار داد تا با نظم خاصّى بجنگند، امّا وقتى جنگ شروع شد همه فرار كردند و پدر را تنها گذاشتند از آن پس «تفرّقوا ايادى سبأ» ضرب المثل شد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 شما بردگانى هستيد در قيافه اربابان!
#مظلومیت علی علیه السلام
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #نساء
#نساء_129
#نساء_130
وَلَنْ تَسْتَطِيعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّسَاءِ وَلَوْ حَرَصْتُمُ فَلَا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوهَا كَالْمُعَلَّقَةِ وَإِنْ تُصْلِحُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِيماً
و هرگز نمى توانید (از نظر علاقه ى قلبى) میان همسران به عدالت رفتار كنید، هرچند كوشش فراوان كنید. پس تمایل خود را یكسره متوجّه یك طرف نسازید تا دیگرى را بلاتكلیف رها كنید. و اگر راه صلح و آشتى و تقوا پیش گیرید، به یقین خداوند همواره آمرزنده و مهربان است.
وَإِنْ يَتَفَرَّقَا يُغْنِ اللَّهُ كُلّاً مِنْ سَعَتِهِ وَكَانَ اللَّهُ وَسِعاً حَكِيماً
و اگر آن دو از یكدیگر جدا شدند، خداوند هر یك را از كرم و وسعت خویش بى نیاز مى كند. و خداوند همواره گشایش دهنده ى حكیم است.
* قانون آسمانى با فطرت تضاد ندارد. انسان به #همسر جوان بیشتر از همسر سالخورده علاقه دارد. و لذا فرمان #عدالت تنها نسبت به رفتار با آن دو است نه علاقه ى قلبى. حالا كه عدالت قلبى نمى شود عدالت در عمل بایستى باشد. در اسلام، تكلیف فوق توان نیست. انسان قدرت بر تعدیل محبّت را ندارد ولى حداقل عدالت در برخورد، را باید داشته باشد.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
#اصلاح_بين_مردم
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
«6» اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ خُذْ ظَالِمِي وَ عَدُوِّي عَنْ ظُلْمِي بِقُوَّتِكَ وَ افْلُلْ حَدَّهُ عَنِّي بِقُدْرَتِكَ وَ اجْعَلْ لَهُ شُغْلًا فِيمَا يَلِيهِ وَ عَجْزاً عَمَّا يُنَاوِيهِ
خدايا! بر محمّد و آلش درود فرست، و ستمكننده بر من و دشمنم را با نيرويت از ستم بر من بازدار، و با قدرتت تندى و تيزى ستمش را بر من بشكن، و برايش در آنچه كه دوست دارد، مشغوليّت و سرگرمى قرار ده، تا از ستم ورزى غافل گردد، و بر وجودش در برابر مظلومى كه به دشمنى برمىخيزد، داغ عجز و ناتوانى زن.
#چهاردهم #دعا_چهاردهم_6
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_14
#دعای_چهاردهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_چهاردهم_6
#خدایا_ستمگر_را_از_ستمگری_بازدار
❇️ ادب بندگى و بنده نوازى در اين است كه بنده پيوسته خداوند كريم را از هر گونه عيب و نقصى دور بداند و در هر كمال، تنها او را عنصر موثّر و فيّاض بشناسد پس كمالات و ارزشها را به سوى حق بداند و تقصيرها و خطاكارى را به خود نسبت دهد.
امام سجّاد عليه السلام از ديدگاه برتر از بشر عادى؛ ظلم ديگران را ناديده گرفته است ولى به حال آن ستمگر خفته دل نگران است و از خداوند خواسته كه او را از ستمگرى باز دارد؛ زيرا قدرت بخشيدن به ستمكار سبب ستم پيشگى در بين انسانها مىشود و هر انسانى با به دست آوردن اسلحه قدرت و توانايى نظامى به خود اجازه تجاوز و ستمگرى مىدهد و جنايات بشرى كه در طول تاريخ اتفاق افتاده است در اثر اين احساس قدرت پوشالى است.
معناى رويارويى با ستمكار، ستم كردن در حق او نيست؛ زيرا در اين صورت ستم ديگرى پديد مىآيد. انسان عدالت پيشه كسى است كه با دشمن خود جانب انصاف و عدالت را نگه دارد، چنانكه رفتار و منش اميرمؤمنان على عليه السلام در برابر دشمنانى مانند معاويه بر همين اصل بوده است؛ همچنين قاتل خود ابن ملجم را نيز از چشمه عدالت بىبهره نفرمود و به فرزند بزرگوارش امام حسن مجتبى عليه السلام سفارش فرمود:
فرزندم چنانچه من زنده ماندم، خود بهتر مىدانم با ابن ملجم چه كنم، ولى اگر زنده نماندم و شما خواستيد او را مجازات كنيد حق نداريد او را قطعه قطعه كنيد، او يك ضربه شمشير بر من وارد ساخته است شما نيز يك ضربه بر او وارد سازيد و در صورتى كه با آن ضربه هلاك نشد، حق زدن ضربه ديگر را به او نداريد. و تا هنگامى كه او را قصاص نكردهايد از همان خواركى كه به من مىدهيد به او نيز بخورانيد.
مؤمن وارسته كه از خويش فانى گشته و چيزى را از خود نمىداند و دست و زبان و قدرت و غضب و انتقام همگى را از خدا و براى خدا مىداند، هرگز به خود اجازه نمىدهد از ابزار قدرت به غير از راه حق و حقيقت و برپايى عدالت و پاكى و تقوا در جامعه بهره ببرد. بر اين پايه معصومان عليهم السلام آن جا كه پاى شخص و مسائل خصوصى در ميان بوده و درباره ستم و ستمكار به صبر و بردبارى و گذشت دعوت مىنمودهاند ولى هر جا كه پاى حقوق ديگران به ميان مىآمد مانند اين كه جان و مال و ناموس مسلمانان به خطر مىافتاد يا خانه و كاشانه و جامعه و مرزهاى كشور مورد تجاوز قرار مىگرفت، هرگز در برابر اين گونه موارد سكوت نمىكردهاند، بلكه در برابر آنان تا سر حد جان هم ايستادگى مىكرده و پيروانشان را نيز به مبارزه با ستم و ريشه كن كردن آن تشويق مىنمودند. بنابراين خداوند هم از اصل ستمكارى و ستمپذيرى بيزارى جسته است و مىفرمايد:
وَ لَاتَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَ مَا لَكُم مّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَآءَ ثُمَّ لَاتُنصَرُونَ» «هود113»
و به كسانى كه [به آيات خدا، پيامبر و مردم مؤمن] ستم كردهاند، تمايل و اطمينان نداشته باشيد و تكيه مكنيد كه آتش [دوزخ] به شما خواهد رسيد ودر آن حال شما را جز خدا هيچ سرپرستى نيست، سپس يارى نمىشويد.
پيامبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله و معصومان ديگر بر پرهيز از ستم به خودىها، سفارش بسيار كردهاند.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج7 ، ص: 102
#چهاردهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏 اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ خُذْ ظَالِمِي وَ عَدُوِّي عَنْ ظُلْمِي بِقُوَّتِكَ
#خدایا_ستمگر_را_از_ستمگری_بازدار !!!
🍀« امام سجّاد عليه السلام از ديدگاه برتر از بشر عادى ؛ #ظلم ديگران را ناديده گرفته است ولى به حال آن ستمگر خفته دل نگران است و از خداوند خواسته كه او را از ستمگرى باز دارد .. »
👤استاد حسین #انصاریان ( اینجا)
#چهاردهم #دعا_چهاردهم_6
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
طرح #برداشت_من هفته 85
از عبارات نورانی #صحیفه_سجادیه
👌صفحه ی ویژه اعضا در روزهای #جمعه
✳️ عبارت #منتخب
👌قسمت چهارم و آخر فقره ی زیر 👇
🔹اللَّهُمَّ
1️⃣و أَنْطِقْنِى بِالْهُدَى،
2️⃣ و أَلْهِمْنِي التَّقْوَى
3️⃣و وَفِّقْنِى لِلَّتِى هِىَ أَزْكَى،
4️⃣و اسْتَعْمِلْنِى بِمَا هُوَ أَرْضَى🔹
🔸خدايا
1️⃣زبان مرا به هدايت گويا گردان،
2️⃣ و پرهیزگاری را به من الهام فرما
3️⃣و مرا به هر کاری که پاکیزه تر است موفق بدار
4️⃣و مرا به بهتربن راه از راههای تحقق رضوان و خوشنودی خود بر گمار،
https://eitaa.com/sahife2/24746
دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
#دعا_بیستم_16
👈 نظرات، دل نوشته ها و حرفهای صمیمانه ی شما درخصوص عبارت فوق که از هم اکنون برای ما ارسال شود، در این قسمت بارگذاری میشود
◀️ انشاالله سعی کنید در این طرح به عشق امام سجاد علیه السلام و انس بیشتر با این کتاب نورانی ولو درحد یک خط!! مشارکت فرمایید
👌 ادمین 👇
@yas2463
👈 میتوانید این دعای زیبا را اینجا با صدای مداحان مختلف گوش دهید
👈 و متن آن را « اینجا » بخوانید
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👈 دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
👤 با صدای زیبای مداح جوان بحرینی #اباذر_حلواجی👇
https://www.aparat.com/v/MGhF7/
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
🗣« بروید صحیفه سجادیه را بخوانید و در آن تدبر کنید....
همین دعای #مکارم_اخلاق " دعای #بیستم صحیفه سجادیه " یک کتاب درس زندگی و درس #اخلاق است»
👤#مقام_معظم_رهبری
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
♦️ آقای «اندره #كوفسكی»، دانشمند مسیحی لهستانی كه كتاب صحیفه سجادیه از مركز اسلامی آن دیار برایش ارسال شده، در نامه ای به آن مركز می نویسد:
❇️ «من در حال حاضر، مشغول مطالعه ترجمه انگلیسی صحیفه سجادیه هستم كه برایم فرستاده اید
و به شدت تحت تأثیر اندیشه های امام مسلمانان ، امام سجاد (علیه السلام) قرار گرفته ام كه افكار بلند و متعالی او در صفحات صحیفه سجادیه تبلور یافته است.
مطالعه این اثر گرانقدر و دقت در مضامین و معارف سرشار آن، به شدت، روح مرا متأثر و مجذوب ساخته
و از نو ، خدایی بزرگ به من بخشیده است »
🖋کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#دعا_بیستم_16
بسم الله الرحمن الرحيم
🔹 قسمت چهارم از چهار فقره ی زیر:
اللَّهُمَّ
1️⃣ و أَنْطِقْنِي بِالْهُدَى ،
2️⃣ و أَلْهِمْنِي التَّقْوَى ،
3️⃣ و وَفِّقْنِي لِلَّتِي هِيَ أَزْكَى ،
4️⃣ و اسْتَعْمِلْنِي بِمَا هُوَ أَرْضَى .
«ارضی»یعنی راضی تر،مثل «ازکی»در جمله قبل.
قرآن کریم درآیات متعدد،ایمان،عمل صالح،صداقت ،خشیت و....را مورد رضایت خداوند می داند«رضی الله عنهم و رضوا عنه»
همچنین درآیه ۷سورهٔ مبارکه زمر می فرماید:«وان تشکروا یرضه عنکم»
در دعای۲۲صحیفه سجادیه #دعا_بیست_دوم_1 عبارتی بدین مضمون آمده است،خدایا رضایت تو برایم مهم است....چیزهایی را بدهی یا بگیری...«واعطنی من نفسی ما یرضیک عنی و خذ لنفسک رضاها من نفسی فی عافیة»
اما چه کنیم تا خدا راضی تر شود؟
سعی کنیم همه کارهای مورد رضایت اورا تقویت و تاکید کنیم،مثلا
نیت را خالص کنیم____احسن النیات
ایمان را کامل تر کنیم_____اکمل الایمان
و.....
تمام اعمالى كه در شرع مقدس نيكو خوانده شده، مرضى حضرت بارىتعالى است و انجام هر يك از آنها به تناسب خلوصى كه انجامدهنده در مقابل عمل دارد از پاداش الهى برخوردار مىگردد.
آنطور كه از منابع دينى استفاده مىشود كارهاى خوب از نظر ارزش معنوى با هم يكسان نيستند،
بنابراين اگر انسان باايمانى در يك زمان با انجام دو عمل مواجه شود كه يكى خوب است و آن ديگر خوبتر،
شايسته است عمل خوبتر را برگزيند،
چرا كه ارزش معنويش بیشتر است و خداوند از انجام آن بيشتر خشنود مىگردد،
** روايت شده كه مردى از انصار حضور رسول اكرم (ص) شرفياب شد. عرض كرد: اگر تشييع جنازهى مسلمانى با مجلس علمى تقارن يافت، كدام يك از آن دو نزد شما محبوبتر است كه حضور يابم؟ فرمود: اگر براى تشييع و دفن جنازه به قدر كافى، افراد هستند در مجلس علم برو كه حضور در مجلس عالم افضل از تشييع هزار جنازه است، و سپس چند عمل مستحب ديگر را نام برد. در پايان حديث فرمود: مگر نمىدانى خداوند اطاعت مىشود به علم، و عبادت مىشود به علم، و خير دنيا و آخرت با علم است و شر دنيا و آخرت با جهل.
-- شارع مقدس، تشييع جنازه ى مسلمان و شركت در مجلس علم را خوب و ممدوح شناخته است، ولى ارزش معنوى اين دو عمل خوب، با هم يكسان نيست و شركت در مجلس علم به مراتب افضل و برتر است، زيرا مجلس علم سطح معرفت را بالا مىبرد، به آدمى در امر عبادت و اطاعت آگاهى مىبخشد و خير دنيا و آخرت به بار مىآورد. بنابراين خشنودى بارىتعالى در مجلس علم بيش از رضاى الهى در تشييع جنازه است و اشخاص باايمان در راهى قدم مىگذارند كه رضاى خداوند در آن بيشتر باشد.