4_6019340263833471950.mp3
6.83M
🎧 #سرود زیبا و شنیدنی ❣️
📝 اهل دیار حضرت #فاطمه_معصومه سلام الله علیها
🎤 حاج محمود #کریمی
🆔 @sahife2
🟢 مَحرم ولایت
🟢وجود مبارک #فاطمه_معصومه سلام الله علیها از آن جهت که در بیت امامت، ولایت، رسالت و کرامت به دنیا آمده است، یک فخر است؛ ولی بهره برداری این کریمه از این ذوات قدسی، فخر دیگری است.
🟢 بودند کسانی که از همین خاندان به دنیا آمدند، برادر امام رضا (سلام الله علیه) هم بودند ولی مورد عنایت آن حضرت قرار نگرفتند؛ اما وقتی خود آن حضرت، در زیارت کریمه اهل بیت به ما می گوید به فاطمه معصومه (سلام الله علیها) عرض ادب کنید و بگویید:
«السَّلَامُ عَلَیكِ یا بِنْتَ وَلِی اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیكِ یا أُخْتَ وَلِی اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیكِ یا عَمَّةَ وَلِی اللَّه»؛
یعنی شما بنت ولایت هستید، اخت ولایت هستید، عمه ولایت هستید.
🟢 این زیارتِ سه ضلعی یعنی وجود مبارک فاطمه معصومه (سلام الله علیها) هم از جهت پدر، از ولایت بهره بُرد هم از جهت برادر و هم از جهت عمه بودن. این سه ضلع که برای او هست، برای خیلیها نیست.
صِرف اینکه از نظر شناسنامه ای کسی دختر امام باشد یا خواهر امام باشد، دخیل نیست. وجود مبارک فاطمه معصومه (سلام الله علیها) طبق این زیارت مأثوری که هست، از سه مجرا از فیض خاص ولایت برخوردار بود.
👤 آیت الله #جوادی_آملی
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚#کتاب
« دختر ماه »
یک #رمان جذاب در ارتباط با زندگی حضرت #فاطمه_معصومه (سلام الله)
🎙 #داستان با روایتی در بازار بردهفروشان شروع میشود، زمانی که دخترکی بیمار به بهای گرانی فروخته میشود و به خانهای متفاوت برده میشود. در آن خانه همه چیز متفاوت است، مردی در میان حیاط نشسته است که با تمام مردان متفاوت است. مرد تکتم؛ برده خریده شده را به مادرش نشان میدهد و میگوید این همان دختری است که خداوند به من امر کردند او را به این خانه بیاورم.
تُکتم، کنیزی را که آن روز به اذن پروردگار خریداری شده، مادر امام موسی کاظم «حمیده خاتون»، تربیت میکند و او را نجمه مینامند. او که چیزی از نجابت و هوش کم ندارد با امام موسی کاظم (ع) ازدواج میکند. مدتی پس از ازدواج امام با نجمه خاتون، در یازدهم ذیقعدهٔ سال ۱۴۸ هجری، فرزندی از این دو بزرگوار متولد میشود که او را علی مینامند. ۲۵ سال بعد در سال ۱۷۳ هجری، خداوند به آنها دختری میدهد که نامش را فاطمه میگذراند.
این کتاب روایت همان دختر است، حضرت فاطمهٔ معصومه است؛ خواهر بزرگوار امام علی بن موسیالرضا - علیهالسلام.
شما میتوانید آن را از #طاقچه قانونی دریافت کنید
https://taaghche.com/book/122776
#کتاب_فاطمه_معصومه علیها سلام
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #مائده
#مائده_91
✳️ إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَنُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمْ الْعَدَ وَةَ وَ الْبَغْضَآءَ فِى الْخَمْرِ وَ الْمَيْسِرِ وَ يَصُدَّكُمْ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَ عَنِ الصَّلَو ةِ فَهَلْ أَنتُم مُّنتَهُونَ
همانا #شیطان مى خواهد به وسیله #شراب و #قمار، میان شما دشمنى و #كینه بیفكند و شما را از یاد خدا و #نماز باز دارد. پس (با این همه مفاسد) آیا دست برمى دارید؟
✍️ با آن كه طبق آمارى كه ارائه مى شود، بسیارى از قتل ها، جرائم، تصادفات، طلاق ها، امراض روانى، كلیوى و... ناشى از شراب است، امّا قرآن در این آیه بیان فلسفه ى تحریم، روى دو نكته تأكید دارد: یكى ضرر اجتماعى یعنى كینه و عداوت، و دیگرى ضرر معنوى یعنى غفلت از نماز و یاد خدا.
این آیه برجسته ترین اثر شراب و قمار را بازداشتن از یاد خدا و نماز دانسته است
با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_140
*️⃣ ومِنْ كلام لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ في النهي عن غيبة الناس.
از سخنان امام عليه السلام است كه در آن مردم را از #غيبت كردن نهى فرموده.
❇️ مذمت #عیب_جویی از دیگران
*️⃣ و إِنَّمَا يَنْبَغِي لِأَهْلِ الْعِصْمَةِ وَ الْمَصْنُوعِ إِلَيْهِمْ فِي السَّلَامَةِ، أَنْ يَرْحَمُوا أَهْلَ الذُّنُوبِ وَ الْمَعْصِيَةِ، وَ يَكُونَ الشُّكْرُ هُوَ الْغَالِبَ عَلَيْهِمْ وَ الْحَاجِزَ لَهُمْ عَنْهُمْ. فَكَيْفَ بِالْعَائِبِ الَّذِي عَابَ أَخَاهُ وَ عَيَّرَهُ بِبَلْوَاهُ، أَ مَا ذَكَرَ مَوْضِعَ سَتْرِ اللَّهِ عَلَيْهِ مِنْ ذُنُوبِهِ مِمَّا هُوَ أَعْظَمُ مِنَ الذَّنْبِ الَّذِي عَابَهُ، بِهِ وَ كَيْفَ يَذُمُّهُ بِذَنْبٍ قَدْ رَكِبَ مِثْلَهُ، فَإِنْ لَمْ يَكُنْ رَكِبَ ذَلِكَ الذَّنْبَ بِعَيْنِهِ فَقَدْ عَصَى اللَّهَ فِيمَا سِوَاهُ مِمَّا هُوَ أَعْظَمُ مِنْهُ؛ وَ ايْمُ اللَّهِ لَئِنْ لَمْ يَكُنْ عَصَاهُ فِي الْكَبِيرِ وَ عَصَاهُ فِي الصَّغِيرِ [لَجُرْأَتُهُ] لَجَرَاءَتُهُ عَلَى عَيْبِ النَّاسِ أَكْبَرُ. يَا عَبْدَ اللَّهِ لَا تَعْجَلْ فِي عَيْبِ أَحَدٍ بِذَنْبِهِ، فَلَعَلَّهُ مَغْفُورٌ لَهُ، وَ لَا تَأْمَنْ عَلَى نَفْسِكَ صَغِيرَ مَعْصِيَةٍ، فَلَعَلَّكَ مُعَذَّبٌ عَلَيْهِ. فَلْيَكْفُفْ مَنْ عَلِمَ مِنْكُمْ عَيْبَ غَيْرِهِ لِمَا يَعْلَمُ مِنْ عَيْبِ نَفْسِهِ، وَ لْيَكُنِ الشُّكْرُ شَاغِلًا لَهُ عَلَى مُعَافَاتِهِ مِمَّا ابْتُلِيَ [غَيْرُهُ بِهِ] بِهِ غَيْرُهُ.
✳️ پرهيز دادن از غيبت و بدگويى
*️⃣ به كسانى كه گناه ندارند، و از سلامت دين برخوردارند، رواست كه به گناهكاران ترحّم كنند، و شكر اين نعمت گزارند، كه شكرگزارى آنان را از عيب جويى ديگران باز دارد.
چرا و چگونه آن #عيبجو، عيب برادر خويش گويد و او را به بلايى كه گرفتار است سرزنش مى كند؟ آيا به خاطر ندارد كه خدا چگونه او را بخشيد و گناهان او را پرده پوشى فرمود؟ چگونه ديگرى را بر گناهى سرزنش مى كند كه همانند آن را مرتكب شده يا گناه ديگرى انجام داده كه از آن بزرگ تر است؟ به خدا سوگند گر چه خدا را در گناهان بزرگ عصيان نكرده و تنها گناه كوچك مرتكب شده باشد، اما جرأت او بر عيب جويى از مردم، خود گناه بزرگ ترى است.
اى بنده خدا، در گفتن #عيب كسى شتاب مكن، شايد خدايش بخشيده باشد، و بر گناهان كوچك خود ايمن مباش، شايد براى آنها كيفر داده شوى. پس هر كدام از شما كه به عيب كسى آگاه است، به خاطر آنچه كه از عيب خود مى داند بايد از عيب جويى ديگران خود دارى كند، و شكر گزارى از عيوبى كه پاك است او را مشغول دارد از اينكه ديگران را بيازارد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 خطبه در يك گناه
*با آن همه عيب، عيبجويى ديگران چرا؟
*عيب جويى ناسپاسى بزرگى است!
*غيبت و عيب جويى بلاى بزرگ جوامع انسانى
#نهج_البلاغه_حكمت_353 #نهج_البلاغه_حكمت_349
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_17
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " آنگاه که از #شیطان یاد میشد ، پس از شر او به خدا پناه می برد" (بند 1 تا 3)
https://eitaa.com/sahife2/54057
دعای #هفدهم صحیفه سجادیه
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_17
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفدهم_1
#شيطان_شناسی 4
#ويژگیهاى_شيطان 1
✳️ حضرت حق، ابليس را كه از دستور سجده بر آدم سرپيچى كرد با هويت ابليسى نيافريد، و هر انسان يا جنّى كه مصداق كلمه شيطان است با هويت شيطانى خلق نكرد.
ابليس موجودى نارى بود كه به خاطر عبادت و طاعت طولانى، همنشينى با ملائكه الهى نصيب او شد، وى از ابتدا خلقت جداى از جنس ملائكه بود:
اين كه گروهى وى را در ماهيت با ملائكه يكى مىدانند، خلاف صريح قرآن است.
فَسَجَدُوا الّا ابليسَ كانَ مِنَ الجِنِّ» «کهف 50»
پس همه سجده كردند، جز ابليس كه از گروه جن بود.
حضرت مولى الموحّدين امير المؤمنين عليه السلام فرمود:
او از عبادت كنندگان سخت كوش بود، ولى تعصّب بى جا و كبر و خودبينى و حسد بر او غلبه كرد و با نافرمانى از فرمان حق تمام عبادات خود را به باد داد و درِ هر خيرى را به روى خود بست، و با تصميم شديدى كه نسبت به گمراهى آدم و فرزندانش گرفت تبديل به موجودى پست و خبيث و پليد شد.
فَاعْتَبِرُوا بِما كانَ مِنْ فِعْلِ اللّهِ بِابليسَ إذْ احْبَطَ عَمَلَهُ الطَّويلَ وَ جَهْدَهُ الجَهيدَ، وَ كانَ قَد عَبَدَ اللهَ سِتَّةَ آلافِ سَنَةٍ لايُدْرى امِنْ سِنِى الدُّنيا ام مِنْ سِنِى الآخِرَةِ عَن كِبْرِ ساعَةٍ واحِدَةٍ. « خطبه #قاصعه »
از برنامه حضرت حق در رابطه با شيطان عبرت بگيريد كه اعمالى طولانى، و سختكوشى او را به خاطر يك ساعت تكبّر تباه كرد. در صورتى كه خداوند را شش هزار سال بندگى كرد كه معلوم نيست از سالهاى دنيايى است يا سالهاى آخرتى (كه هر روزش هفتاد هزار سال دنيايى است).
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 15
#هفدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_17
#دعای_هفدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هفدهم_1
#شيطان_شناسی 4
#ويژگیهاى_شيطان 2
✳️ پيمودن راه ابليس يعنى سرپيچى از فرمان حق تا نقطه جدايى از هدايت و محروميت از رحمت، همان راهى كه ابليس پيمود، هر انسان يا جنى را از پيشگاه حق مىراند و وى را تبديل به شيطان مىكند.
#شيطان اسم جنس است كه شامل ابليس و هر شرير خبيث عصيانگرى كه راه را بر بندگان الهى ببندد، مىشود.
پس با دقّت در اوصاف و اعمال اين نابكاران تبهكار كه به صورتهاى گوناگون در حيات آدمى موجودند، به شناخت آنان بيش از پيش برخيزيم و به اين معنى واقف و آگاه شويم كه تا لحظه آخر عمر چه دشمنان خطرناكى در كمين ما قرار دارند كه اگر با عبادت و طاعت و با ورع و تقوا در پناه خدا نرويم به بلاى ابدى و عذاب سرمدى دچار خواهيم شد.
به قول #فيض_کاشانی :
اى دل بيا كه تا بخدا التجا كنيم
وين درد خويش را زدرِ او دوا كنيم
اميد بگسليم زبيگانگان تمام
زين پس دگر معامله با آشنا كنيم
سردر نهيم در ره او هرچه باد باد
تن در دهيم هر چه رسد مر جفا كنيم
چون دوست دوست دارد ما خون دل خوريم
از دشمن حسود شكايت چرا كنيم
او هر چه مىكند چو صوابست و محض خير
پس ما چرا حديث زچون و چراكنيم
چون امر و نهى او همه بهر صلاح ماست
فاسد شويم گر ز اطاعت ابا كنيم
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 8 ، ص: 15
#هفدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
D1737514T12799574(Web).mp3
2.17M
👈🔊 دعای #هفدهم صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری ( اینجا )
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #امام_سجاد_شناسی 4
#امام_سجاد_مطهری 5
#عبادت_امام_سجاد علیه السلام 1
✳️ #طاووس_یمانی می گوید: حضرت علی بن الحسین علیه السلام را دیدم که از وقت عشا تا #سحر به دور خانه خدا طواف می کرد و به #عبادت مشغول بود . چون خلوت شد و کسی را ندید، به آسمان نگریست و در #مناجات گفت:
«خدایا! ستارگان در افق ناپدید شدند و چشمان مردم به خواب رفت و درهای تو بر روی درخواست کنندگان گشوده است .»
طاووس جمله های زیادی در این زمینه از مناجاتهای خاضعانه و عابدانه آن حضرت نقل می کند . می گوید: امام چند بار در خلال مناجات خویش گریست . می گوید: سپس به خاک افتاد و بر زمین سجده کرد، من نزدیک رفتم ... برخاست و نشست و گفت: کیست که مرا از یاد پروردگارم مشغول ساخت . عرض کردم: من طاووس هستم ای پسر پیامبر! این زاری و بی تابی چیست؟ ما باید چنین کنیم که گناهکار و خطا پیشه ایم ... شما چرا با این نسب شریف و پیوند عالی در وحشت و هراس هستید؟ به من نگریست و فرمود:
«نه، نه، ای طاووس! سخن نسب را کنار بگذار، خدا بهشت را برای کسی آفریده است که مطیع و نیکوکار باشد هرچند غلامی سیاه چهره باشد; و آتش را آفریده است برای کسی که نافرمانی کند ولو آقازاده ای از قریش باشد . مگر نشنیده ای سخن خدای تعالی را: «وقتی که در صور دمیده شود، نسبت ها منتفی است و از یکدیگر پرسش نمی کنند» به خدا قسم! فردا تو را سود نمی دهد مگر عمل صالحی که امروز پیش می فرستی .» (
(مجموعه آثار، ج 1، ص 333)
👤 شهید مرتضی#مطهری ره
👈 ادامه دارد ....
#امام_سجاد علیه السلام
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👈 متن کامل حدیث بالا در کانال ما (توصیه میشود حتما مراجعه کنید و بخوانید )
https://eitaa.com/sahife2/28244