امام سجاد (علیه السلام) در جمله ى اول اين قطعه از دعا، چنين درخواستى را از پيشگاه الهى دارد:
و صن وجه ى باليسار.
بار الها! #آبرو ى مرا در جامعه با گذران سهل و آسان محافظت فرما.
اگر بر اثر نيامدن باران، زراعت و درختها بخشكند، يا سيلى بنيان كن به جريان افتد، آنها را بشويد و با خود ببرد، يا طوفانى شديد و ممتد وزيدن گيرد و نابودشان نمايد، در اين صورت مضيقه و تنگى معاش آغاز میگردد و اولين اثر آن كاهش #جاه و محبوبيت و سبك شدن قدر و منزلت اجتماعى است،
و اين همان است كه حضرت زين العابدين (علیه السلام) در جمله ى دوم اين قطعه از دعا، به پيشگاه الهى عرض میكند:
و لا تبتذل جاهى بالاقتار.
بار الها! مورد حمايتم قرار ده و موجباتى را فراهم آور كه وزن و ارزشم در افكار عمومی كاهش نيابد و در معرض خوارى قرار نگيرم.
اين قبيل بلايا و آفات كه مصائب سنگين به بار میآورد و زندگى خانواده ها را مختل مینمايد، جز ذات اقدس الهى احد ى قادر نيست آنها را دفع كند و از بروزشان جلوگيرى نمايد.
اگر خداوند عنايت فرمود و دعا را مستجاب كرد، آن حوادث و رويدادهاى تلخ پيش نمی آيد و هزينه ى معاش بخوبى تامين میگردد و در نتيجه آبرو و عز اجتماعى محفوظ خواهد ماند و زندگى بسهولت میگذرد.
اما اگر دعا در پيشگاه خداوند مقبول نيفتد و يكى از آن بلايا نازل گردد، مزرعه يا باغ از ميان برود، عوارض و پى آمدهايى خواهد داشت كه امام (علیه السلام) در جملات مورد بحث امروز، توضيح داده است.
اول: فاسترزق اهل رزقك.
بار الها! پس ناچار بايد از كسانى روزى بخواهم كه خود روزى خوار تو هستند.
با آمدن بلا و از بين رفتن زراعت و باغ، روز ى رساندن خداوند بدون وساطت صاحبان نعمت پايان میيابد و از اين پس بايد كسانى عهده دار روز ى ما شوند كه خودشان روز ى خوار تو هستند.
ادامه ى حيات و ضرورت غذا ايجاب میكند كه در چنين موقعى صاحبان نعمت به وظيفه ى اسلامی و انسانى خويش عمل كنند، به آسيبديدگان غذا بدهند، آنان را سير كنند، و از خطر مرگشان برهانند و خويشتن را مشمول رحمت واسعه ى الهى نمايند.
به موجب روايات، ارزش اين عمل در پيشگاه الهى بسيار گرانقدر و عظيم است.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: كسى كه مومنى را طعام بدهد تا سير شود، هيچ يك از خلق خداوند نمیداند براى سيركننده در آخرت چه اجر ى است، نه ملك مقرب آگاه است و نه نبى مرسل، فقط خداوند است كه پاداش چنين انسانى را میداند.
آنگاه فرمود: از عوامل مغفرت الهى، طعام دادن به مسلمان قحطى زده است، سپس آياتى را از قرآن شريف تلاوت فرمود:
او اطعام فى يوم ذى مسغبه. يتيما ذا مقربه او مسكينا ذا متربه.
طعام دادن در روز قحط به يتيمی كه داراى قرابت است، يا فقيرى كه بر خاك نشسته است و هيچ ندارد.
🔸 خدايا! بر محمد و آل او رحمت فرست،
و آبرويم را، به غنى و ثروت، حفظ فرما،
و ارزش و منزلتم را، به تنگدستى، پست مساز،
وگرنه، ناچار، از روزى خوارانت، روزى طلبم،
و دست نياز، پيش آفريدگان پست و شريرت دراز و درخواست عطا كنم،
و در نتيجه، به ستايش كسى كه چيزى به من ببخشد، وادار شوم،
و به مذمت و نكوهش آن كه نبخشد، مبتلا گردم،
در صورتى كه متصدى حقيقى بخشيدن و نبخشيدن، توئى نه ايشان. 🔸
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " برای #مرزداران و رزمندگان "
https://eitaa.com/sahife2/56389
#بیست_هفتم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هفتم_4
#بهشت_مرزداران 2
نعمتهاى بهشت در قرآن
✳️ امام سجّاد عليه السلام آنچه را از نعمتهاى بهشت در فرازهاى ملكوتى دعايش اسم برده، از قرآن مجيد گرفته است:
وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنينَ وَ المُؤمِناتِ جَنَّاتٍ تَجْرى مِنْ تَحْتِهَا الاْنْهارُ خالِدينَ فِيها وَ مَساكِنَ طَيِّبَةً فِى جَنّاتِ عَدْنٍ وَرِضْوَ نٌ مّنَ اللَّهِ أَكْبَرُ ذَ لِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ» «توبه 72»
خدا به مردان و زنان با ايمان بهشتهايى را وعده داده كه از زيرِ [درختانِ] آن نهرها جارى است؟ در آن جاودانهاند، و نيز سراهاى پاكيزهاى را در بهشتهاى ابدى [وعده فرموده] و همچنين خشنودى و رضايتى از سوى خدا [كه از همه آن نعمت ها] بزرگتر است؛ اين همان كاميابى بزرگ است.
يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ يُدْخِلْكُمْ جَنّاتٍ تَجْرى مِنْ تَحْتِهَا الاْنْهارُ وَ مَساكِنَ طَيِّبَةً فَى جَنّاتِ عَدْنٍ ذَ لِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ» «صف 12»
تا گناهتان را بيامرزد، و شما را در بهشتهايى كه از زيرِ [درختانِ] آن نهرها جارى است و خانههاى پاكيزه در بهشتهاى جاويدان، درآورد؛ اين است كاميابى بزرگ.
كَذلِكَ وَ زَوَّجْناهُمْ بِحُورٍ عينٍ» «دخان 543»
[آرى، سرانجام كار پرهيزكاران] چنين است، و حور العين را به همسرى آنان درآوريم.
مُتَّكِئينَ عَلى سُرُرٍ مَصْفُوفَةٍ وَ زَوَّجْناهُمْ بِحُورٍ عينٍ» «طور 20»
[اين] در حالى [است] كه بر تخت هايى رديف و به هم پيوسته تكيه مىزنند و حورالعين را به همسرى آنان در مىآوريم.
حُورٌ مَقْصُوراتٌ فِى الْخِيامِ» «الرحمن 72»
حوريانى كه در سراپردهها مستورند.
وَ حُورٌ عينٌ* كَامْثالِ اللُّؤْلُؤِ الْمَكْنُونِ» «واقعه 22»
و حوريانى چشم درشت،* هم چون مرواريد پنهان شده در صدف.
مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتى وُعِدَ الْمُتَّقُونَ فِيها انْهارٌ مِنْ ماءٍ غَيْرِ آسِنٍ وَ انْهارٌ مِنْ لَبَنٍ لَمْ يَتَغَيَّرْ طَعْمُهُ وَ انْهارٌ مِنْ خَمْرٍ لَذَّةٍ لِلشّارِبينَ وَ انْهارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفّى» «محمد 15»
صفت بهشتى كه به پرهيزكاران وعده داده شده [چنين است:] در آن نهرهايى است از آبى كه مزه و رنگش برنگشته و نهرهايى از شير كه طعمش دگرگون نشده و نهرهايى از شراب كه براى نوشندگان مايه لذّت است و نهرهايى از عسل خالص است.
آرى، وقتى خداوند مهربان توفيق تجسّم اين نعمتها را در برابر ديدگان قلب سنگرنشينان و مرزداران عنايت فرمايد، هرگز به فكر عقبنشينى از جبهه و به خيال فرار از مقابل دشمن نخواهند افتاد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج10، ص: 24
#بیست_هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
Doa27Sahifeh.mp3
35.19M
🔈 «دعای #بیست_هفتم صحیفه سجادیه ، دعای امام سجاد (علیهالسلام) برای #مرزداران »
👤حاج میثم #مطیعی
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل #غزه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #انعام
#انعام_97
✳️ وَهُوَ الَّذِى جَعَلَ لَكُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُواْ بِهَا فِى ظُلُمَتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ قَدْ فَصَّلْنَا الْأَيَتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
و اوست كسى كه ستارگان را براى شما قرار داد تا در تاریكى هاى خشكى و دریا، به وسیله آنها راه را یابید. قطعاً ما نشانه ها را براى قومى كه آگاه و دانایند به تفصیل روشن ساختیم.
✍️ علم هیئت، از قدیمى ترین علوم بشرى است و انسان از ستارگان در سفرهاى صحرایى و دریایى بهره مى برده است. این وسیله ابزارى مطمئن، همیشگى، دست نخورده، طبیعى، عمومى و بى هزینه است.
اسلام به مظاهر طبیعت، توجّه خاصّى دارد. نام برخى سوره ها از اشیاى طبیعى است. عبادات اسلامى نیز با طبیعیات گره خورده است، همچون: وقت شناسى، قبله شناسى، خسوف و كسوف و نماز آیات، اوّل ماه و هلال. اینها سبب آشنایى مسلمانان با علم هیئت و ایجاد رصدخانه هایى در بغداد، دمشق، قاهره، مراغه و اندلس و نگارش كتاب هایى در این زمینه به دست مسلمانان شد.
خداوند براى سفرهاى دریایى و صحرایى كه در عمر انسان ها به ندرت پیش مى آید، خداوند راهنما قرار داده است، آیا مى توان پذیرفت كه براى حركت دائمى انسان ها و گم نشدنشان در مسیر حق، راهنما قرار نداده باشد؟ و این بیانگر لزوم رسالت و امامت براى هدایت بشر مى باشد.
در احادیث مراد از ستارگان هدایت كننده، رهبران معصوم و اولیاى خدا بیان شده است.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_178
*️⃣ و مِنْ خُطْبَةٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ فى الشهادة و التقوى و قيل أنه خطبها بعد مقتل عثمان فى أول خلافته.
از خطبه هاى امام عليه السلام اين خطبه درباره وحدانيّت خدا و توصيه به تقوا سخن مى گويد. بعضى گفته اند: امام عليه السلام اين خطبه را بعد از قتل عثمان و در آغاز خلافتش ايراد فرموده است.
👈 این خطبه نورانی در 2 بخش می آید :
✳️ بخش اول: شناخت خدا و رسول او
*️⃣ اللّه و رسولُه: لَا يَشْغَلُهُ شَأْنٌ وَ لَا يُغَيِّرُهُ زَمَانٌ وَ لَا يَحْوِيهِ مَكَانٌ وَ لَا يَصِفُهُ لِسَانٌ. لَا يَعْزُبُ عَنْهُ عَدَدُ قَطْرِ الْمَاءِ وَ لَا نُجُومِ السَّمَاءِ وَ لَا سَوَافِي الرِّيحِ فِي الْهَوَاءِ وَ لَا دَبِيبُ النَّمْلِ عَلَى الصَّفَا وَ لَا مَقِيلُ الذَّرِّ فِي اللَّيْلَةِ الظَّلْمَاءِ. يَعْلَمُ مَسَاقِطَ الْأَوْرَاقِ وَ خَفِيَّ طَرْفِ الْأَحْدَاقِ. وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ غَيْرَ مَعْدُولٍ بِهِ وَ لَا مَشْكُوكٍ فِيهِ وَ لَا مَكْفُورٍ دِينُهُ وَ لَا مَجْحُودٍ تَكْوِينُهُ، شَهَادَةَ مَنْ صَدَقَتْ نِيَّتُهُ وَ صَفَتْ دِخْلَتُهُ وَ خَلَصَ يَقِينُهُ وَ ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ. وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ الَمْجُتْبَىَ مِنْ خَلَائِقِهِ وَ الْمُعْتَامُ لِشَرْحِ حَقَائِقِهِ وَ الْمُخْتَصُّ بِعَقَائِلِ كَرَامَاتِهِ وَ الْمُصْطَفَى لِكَرَائِمِ رِسَالاتِهِ وَ الْمُوَضَّحَةُ بِهِ أَشْرَاطُ الْهُدَى وَ الْمَجْلُوُّ بِهِ غِرْبِيبُ الْعَمَى.
✳️ 1. خدا شناسى
*️⃣ هيچ كارى خدا را از كار ديگر باز نمى دارد، و گذشت زمان در او دگرگونى ايجاد نمى كند، و مكانى او را در بر نمى گيرد، هيچ زبانى قدرت وصف او را ندارد، و چيزى از خدا مخفى و پنهان نيست. نه تعداد قطرات فراوان آب ها، و نه ستارگان انبوه آسمان، و نه ذرّات خاك همراه با گرد بادها در هوا، و نه حركات مورچگان بر سنگ هاى سخت، و نه استراحتگاه مورچگان ريز در شب هاى تار. خدا از مكان ريزش برگ درختان، و حركات مخفيانه، چشم ها آگاه است.
و شهادت مى دهم كه جز اللّه، خدايى نيست، همتايى نداشته و شك و ترديدى در او راه ندارد. دين او را انكار نمى كنم و به آفريدگارى او اعتقاد دارم شهادت كسى كه نيّت او راست، درون او پاك، يقين او خالص، و ميزان عمل او گران سنگ است و شهادت مى دهم كه محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم بنده و فرستاده و برگزيده او از ميان انسان هاست. پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم براى تشريح حقائق آيين الهى انتخاب، و به ارزش هاى ويژه اخلاقى گرامى داشته شد. او را براى رساندن رسالت هاى كريمانه اش برگزيد، نشانه هاى هدايت به وسيله او آشكار، و تاريكى هاى جهل و گمراهى با نور هدايت او از ميان رفت.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* خطبه در يك نگاه
*عظمت خداوند و کرامت پيامبرش
* کليد حل معماى صفات
*اهداف #بعثت پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله):
بیشتر بدانید : #نهج_البلاغه_خطبه_125 #نهج_البلاغه_خطبه_127
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " برای #مرزداران و رزمندگان "
https://eitaa.com/sahife2/56389
#بیست_هفتم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هفتم_4
#بهشت_مرزداران 3
نعمتهاى بهشت در سوره #دهر
✳️ در سوره مباركه دهر يا انسان ، در نزديك به ده آيه ( آیه12 تا 22 ) به بيان نعمتهاى بهشت بدين صورت مىپردازد:
«و آنان را براى اين كه [در برابر تكاليف دينى و حوادث روزگار] شكيبايى ورزيدند، بهشتى [عنبرسرشت] و لباسى ابريشمين پاداش مىدهد. در آنجا بر تختها تكيه مىزنند، در حالى كه آفتابى [كه از گرمايش ناراحت شوند] و سرمايى [كه از سختىاش به زحمت افتند] نمىبينند، و سايههاى درختان به آنان نزديك و ميوههايش به آسانى در دسترس است، و ظرفهايى از نقره فام، و قدحهايى بلورين [كه پر از غذا و نوشيدنى است] پيرامون آنان مىگردانند؛ جامهايى از نقره كه آنها را به اندازه مناسب اندازهگيرى كردهاند، و در آنجا جامى كه نوشيدنىاش آميخته به زنجبيل است، به آنان مىنوشانند، از چشمهاى در آنجا كه «سلسبيل» ناميده شود، و پيرامونشان نوجوانانى جاودانى [براى پذيرايى از آنان] مىگردند، كه چون آنان را ببينى پندارى مرواريدى پراكندهاند، و چون آنجا را ببينى، نعمتى فراوان و كشورى بزرگ بينى، بر اندامشان جامههايى از حرير نازك و سبز رنگ و ديباى ستبر است و با دستبندهايى از نقره آراسته شدهاند، و پروردگارشان باده طهور به آنان مىنوشاند. [به آنان گويد:] يقيناً اين [نعمت ها] پاداش شماست و تلاشتان مقبول افتاده است.» «سوره انسان »
اين است آن نعمتهايى كه باور آن، انسان را در راه جهاد و مجاهدت ثابت قدم و پايدار مىدارد، و آدمى را در معامله جانش با حضرت حق به شوق مىاندازد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج10، ص: 26
#بیست_هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
Doa27Sahifeh.mp3
35.19M
🔈 «دعای #بیست_هفتم صحیفه سجادیه ، دعای امام سجاد (علیهالسلام) برای #مرزداران »
👤حاج میثم #مطیعی
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل #غزه
🆔 @sahife2
🔸اللَّهُمَّ... وَفِّقْنَا فِي يَوْمِنَا هَذَا ... لِ... انْتِقَاصِ الْبَاطِلِ وَ إِذْلَالِهِ ، وَ نُصْرَةِ الْحَقِّ وَ إِعْزَازِهِ ... وَ مُعَاوَنَةِ الضَّعيِفِ ، وَ اِدْرَاكِ اللّهيِفِ.
🔸خداوندا❗️... امروز ما را ...به نكوهش و سرکوب باطل و يارى و بزرگداشت حق... و کمک به ناتوان، و فريادرسى مظلوم موفق فرما.
🔺نیایش #ششم #دعا_ششم_18
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 عصبی از شکست
✏️ الان رژیم صهیونیستی بشدّت عصبی است، ناراحت است، لذا دارد این جنایات را انجام میدهد؛ بیمارستان را میزند، مریض را میزند، کودک را میزند، زن را میزند، چون شکست خورده... ۱۴۰۲/۰۸/۲۸
📢#مقام_معظم_رهبری
🏷 #طوفان_الأقصى #فلسطین #اسرائیل
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #انعام
#انعام_98
✳️ وَ هُوَ الَّذِي أَنْشَأَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ فَمُسْتَقَرٌّ وَ مُسْتَوْدَعٌ قَدْ فَصَّلْنَا الْآياتِ لِقَوْمٍ يَفْقَهُونَ
و اوست كسى كه شما را از یك نفْس آفرید، پس برخى قرار یافته (و به دنیا آمده اند) و برخى (در پشت پدرها و رحم مادرها) به امانت گذاشته شده اند. ما آیات خویش را براى گروهى كه مى فهمند به تفصیل بیان كردیم.
✍️ در تعبیر «أنشأ» دو نكته نهفته است: 1- ابتكار 2- تربیت مستمر، در آفرینش انسان هم نوآورى و ابتكار است، هم تربیت مستمر. آرى، آفریدن تقلیدى یا آفریدن و رها كردن، چندان ارزشى ندارد.
در باره ى تعبیر مستقر و مستودع، معانى دیگرى هم گفته شده است، از جمله: شما داراى روح پایدار و جسم ناپایدارید، شما داراى ایمان پایدار و یا ناپایدارید، شما از نطفه ى زن كه در رحم پایدار است و نطفه ى مرد كه ناپایدار است پدید آمده اید، مستقر در زمین و ودیعه ى در قبر تا روز قیامت هستید، نعمت ها گاهى پایدار است و گاهى ناپایدار. در دعایى از امام صادق علیه السلام نقل شده كه پس از نماز عید غدیر، از خدا خواسته شود نعمت هایش را براى ما مستدام بدارد، چون خود فرموده است: فمستقر و مستودع.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_178
*️⃣ وَ مِنْ خُطْبَةٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ فى الشهادة و التقوى و قيل أنه خطبها بعد مقتل عثمان فى أول خلافته.
از خطبه هاى امام عليه السلام اين خطبه درباره وحدانيّت خدا و توصيه به تقوا سخن مى گويد. بعضى گفته اند: امام عليه السلام اين خطبه را بعد از قتل عثمان و در آغاز خلافتش ايراد فرموده است.
👈 این خطبه نورانی در 2 بخش می آید :
✳️ بخش دوم: عوامل بلا و راه رفع آن
*️⃣ أَيُّهَا النَّاسُ، إِنَّ الدُّنْيَا تَغُرُّ الْمُؤَمِّلَ لَهَا وَ الْمُخْلِدَ إِلَيْهَا وَ لَا تَنْفَسُ بِمَنْ نَافَسَ فِيهَا وَ تَغْلِبُ مَنْ غَلَبَ عَلَيْهَا. وَ ايْمُ اللَّهِ مَا كَانَ قَوْمٌ قَطُّ فِي غَضِّ نِعْمَةٍ مِنْ عَيْشٍ فَزَالَ عَنْهُمْ إِلَّا بِذُنُوبٍ اجْتَرَحُوهَا، لِ «أَنَّ اللَّهَ لَيْسَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ»، وَ لَوْ أَنَّ النَّاسَ حِينَ تَنْزِلُ بِهِمُ النِّقَمُ وَ تَزُولُ عَنْهُمُ النِّعَمُ فَزِعُوا إِلَى رَبِّهِمْ بِصِدْقٍ مِنْ نِيَّاتِهِمْ وَ وَلَهٍ مِنْ قُلُوبِهِمْ، لَرَدَّ عَلَيْهِمْ كُلَّ شَارِدٍ وَ أَصْلَحَ لَهُمْ كُلَّ فَاسِدٍ. وَ إِنِّي لَأَخْشَى عَلَيْكُمْ أَنْ تَكُونُوا فِي فَتْرَةٍ وَ قَدْ كَانَتْ أُمُورٌ مَضَتْ مِلْتُمْ فِيهَا مَيْلَةً كُنْتُمْ فِيهَا عِنْدِي غَيْرَ مَحْمُودِينَ، وَ لَئِنْ رُدَّ عَلَيْكُمْ أَمْرُكُمْ إِنَّكُمْ لَسُعَدَاءُ، وَ مَا عَلَيَّ إِلَّا الْجُهْدُ وَ لَوْ أَشَاءُ أَنْ أَقُولَ لَقُلْتُ، عَفَا اللَّهُ عَمَّا سَلَفَ.
✳️ 2. روش برخورد با دنيا
*️⃣ اى مردم دنيا آرزومندان و خواهان خود را فريب مى دهد، براى شيفتگان خود ارزشى قائل نيست، و آن كس را كه بر دنيا پيروز شود مغلوب گرداند.
به خدا سوگند هرگز ملّتى از ناز و نعمت زندگى گرفته نشدند مگر به كيفر گناهانى كه انجام داده اند، زيرا خداوند بر بندگان خود ستم روا نمى دارد، اگر مردم به هنگام نزول بلاها، و گرفته شدن نعمت ها، با درستى نيّت در پيشگاه خدا زارى كنند، و با قلب هاى پر از محبّت از خداوند درخواست عفو نمايند، آنچه از دستشان رفته باز خواهد گشت، و هر گونه فسادى اصلاح خواهد شد.
من بر شما ترسناكم كه در جهالت و غرور فرو رفته باشيد، چه اينكه در گذشته به سويى كشيده شديد كه قابل ستايش نبود. امّا اگر در زندگانى خود اصلاحاتى پديد آوريد، سعادتمند خواهيد شد، وظيفه من جز تلاش و كوشش در اصلاح امور شما نيست، اگر مى خواستم، بى مهره هاى شما را باز گو مى كردم. خدا آنچه را گذشت ببخشايد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* با صدق نيّت به درگاه خدا رويد
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " برای #مرزداران و رزمندگان "
https://eitaa.com/sahife2/56389
#بیست_هفتم صحیفه سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_27
#دعای_بیست_هفتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_هفتم_4
#بهشت_مرزداران 4
عظمت #بهشت در روايات
✳️ از امير المؤمنين عليه السلام روايت شده:
در بهشت درختى است كه از بالاى آن زيورها بيرون مىآيد، و از پايين آن اسبهاى ابلق زين شده دهنهدار، اين اسبها داراى بالند، فضولات ندارند، اولياى الهى بر آن سوار مىشوند و در هر كجاى بهشت كه بخواهند مىروند.
آنان كه مقامى كمتر و پايينتر از آنان دارند عرضه مىدارند: الهى! چه چيز باعث اين كرامت براى اولياى تو شد؟ خداوند مىفرمايد:
اينان خواب شب را بر خود حرام كردند و به قيام به عبادت بيدار ماندند،
روز را روزه گرفتند و از خوردنىها خوددارى كردند،
با دشمنان من بدون ترس و وحشت جنگيدند، در راه من از مال خود صدقه دادند و بخل نكردند.
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
در بهشت غرفههائى است كه ظاهرش از باطنش و باطنش از ظاهرش پيداست، ساكنان آن از امّت من كسانى هستند كه كلامشان پاكيزه بود، و به مردم خوراندند، و سلام را آشكار كردند، و در حالى كه مردم در نيمه شب در خواب بودند به نماز برخاستند.
حضرت سجّاد عليه السلام فرمود:
بر تو باد به قرآن، به حقيقت كه خداوند بهشت را با دست كرامت خود آفريد، خشتى از طلا و خشتى از نقره، ملاط بين دو خشت را مشك قرار داد و خاكش را زعفران، و سنگريزهاش را لؤلؤ، درجات بهشت را به اندازه آيات قرآن مقرّر فرمود، پس هر كس به قرآن بپردازد، به او مىگويد: بخوان و بالا برو. جز انبيا و صدّيقان طايفهاى در بهشت مقام اهل قرآن را ندارند.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج10، ص: 28
#بیست_هفتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2