اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
❤بياد مولا، به رسم ادب،
اولین حاجت امروزمان را از خداوند رحمان،
فرج منجی عالم میخواهیم
به حرمت دعای فرج آن حضرت :
بسم الله الرحمن الرحيم
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ،
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ
فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ
اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ...
❤و برای سلامتی محبوب:
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ
صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه
في هذِهِ السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة
وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
❤الهی...
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد،
یا عالیُ بِحَقِّ علی،
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه،
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن،
یا قَدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن،
عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حَضرَتِ زِینَب(س)
🌺 سلامتی و تعجیل در فرج آقا #صلوات ... 🌺
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث_مهدوی
❤️ پیامبر صلیالله علیه و آله و سلم:
🔹من ذُُرَّيتي اَلمهدي اِذا خَرجَ نَزَل عيسَي بنُ مريمَ لِنُصرتِهِ فَقَدَّمَهُ وَ صلّي خَلفَهُ.
🔸مهدی (سلام الله علیه) از فرزندان من است، زماني که قيام میکند عيسی ابن مريم (عليهماالسلام) جهت نصرت و ياری او (از آسمان) فرود میآيد و حضرتش را برای نماز مقدّم میدارد و به او اقتدا مینمايد.
📚 امالي صدوق، ص ١٨١.
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث_مهدوی
❤️امامصادق علیه السلام:
«وَ اللَّهِ لَتُمَحَّصُن؛و اللَّهِ لَتُمَیَّزُنَّ؛ و اللَّهِ لَتُغَرْبَلُنَّ؛حتَّى لَا یَبْقَى مِنْکُمْ إِلَّا الْأَنْدَر...»
«به خدا سوگند شما خالص میشوید. به خدا سوگند شما از یکدیگر_جدا میشوید.به خدا سوگند شما غربال خواهید شد. تا اینکه از شما شیعیان باقی نمیماند جز گروه بسیار کم و نادر. دراین میان کسانی نجات خواهندیافت که: خود را در زمان غیبت به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نزدیک و نزدیکتر کنند؛ خود را از رذایلاخلاقی پاک کنند و به صفات حسنه نیکو گردانند.
شناخت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و دعای فراوان برای فرج ایشان، تنها راه نجات در این دوران پر از فتنه است.»
📚 بحارالانوار، ج۵، صفحه٢١۶
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث_مهدوی
❤️ امام زمان علیه السلام:
🌷 هر یک از شما باید به آنچه که او را به دوستى ما نزدیک مىسازد، عمل کند و از آنچه که خوشایند ما نبوده و خشم ما در آن است، دورى گزیند.
📚 بحار الأنوار، ج 53، ص 176
#امام_زمان
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۳
الَّذِينَ قَالُوٓا إِنَّ اللَّهَ عَهِدَ إِلَيْنَآ أَلَّا نُؤْمِنَ لِرَسُولٍ حَتَّىٰ يَأْتِيَنَا بِقُرْبَانٍ تَأْكُلُهُ النَّارُ ۗ قُلْ قَدْ جَآءَكُمْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِي بِالْبَيِّنَاتِ وَبِالَّذِي قُلْتُمْ فَلِمَ قَتَلْتُمُوهُمْ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
كسانی كه گفتند: خدا به ما سفارش كرده است كه به هیچ پیامبری ایمان نیاوریم تا برای ما [به نشانه صدق نبوّتش] یك قربانی بیاورد كه آن را آتش [غیبی] بسوزاند، بگو: پیش از من پیامبرانی دلایل روشن و آنچه گفتید برای شما آوردند؛ اگر راستگویید پس چرا آنان را كشتید؟
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_سه
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
🍃(آيه ١٨٣): #شأن_نزول:
در مورد نزول اين آيه و آيۀ بعد نقل شده: جمعى از بزرگان يهود به حضور پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» رسيدند و گفتند: تو ادّعا مىكنى كه خداوند تو را به سوى ما فرستاده و كتابى هم بر تو نازل كرده است، در حالى كه خداوند در تورات از ما پيمان گرفته است به كسى كه ادّعاى نبوّت كند، ايمان نياوريم مگر اين كه براى ما حيوانى را قربانى كند و آتش (صاعقهاى) از آسمان بيايد و آن را بسوزاند اگر تو نيز چنين كنى ما به تو ايمان خواهيم آورد، اين دو آيه نازل شد و به آنها پاسخ گفت.
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_سه
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسير: بهانه جويى يهود:
🍃یهود، براى اين كه از قبول اسلام، سر باز زنند، بهانههاى عجيبى مىآوردند از جمله همان است كه در شأن نزول، به آن اشاره شد، آنها مىگفتند: «خداوند از ما پيمان گرفته كه دعوت هيچ پيامبرى را نپذيريم، تا براى ما قربانى بياورد كه آتش، آن را بخورد» (الَّذِينَ قالُوا إِنَّ اللّهَ عَهِدَ إِلَيْنا أَلاّ نُؤْمِنَ لِرَسُولٍ حَتّى يَأْتِيَنا بِقُرْبانٍ تَأْكُلُهُ النّارُ) .
🍃سپس مىافزايد: در پاسخ اين بهانه جوييها به آنها «بگو: گروهى از پيامبران بنى اسرائيل پيش از من آمدند و نشانههاى روشنى با خود آوردند و حتّى چنين قربانى براى شما آوردند اگر راست مىگوييد چرا به آنها ايمان نياورديد و چرا آنها را كشتيد» اشاره به زكريّا و يحيى و جمع ديگرى از پيامبران بنى اسرائيل است كه به دست خود آنان به قتل رسيدند (قُلْ قَدْ جاءَكُمْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِي بِالْبَيِّناتِ وَ بِالَّذِي قُلْتُمْ فَلِمَ قَتَلْتُمُوهُمْ إِنْ كُنْتُمْ صادِقِينَ).
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_سه
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۴
فَإِنْ كَذَّبُوكَ فَقَدْ كُذِّبَ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِكَ جَآءُوا بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَالْكِتَابِ الْمُنِيرِ
اگر [این یهودیان بهانهجو] تو را تكذیب كردند، [غمگین مباش] مسلّماً رسولانی هم كه پیش از تو دلایل روشن، و نوشتهها [ی مشتمل بر پند و موعظه] و كتاب روشنگر آورده بودند، تكذیب شدند؟
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_چهار
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسیر:(آيه ١٨٤): در اين آيه خداوند پيامبر خود را دلدارى مىدهد، مىفرمايد: «پس اگر (اين بهانه جويان) تو را #تكذيب كنند (چيز تازهاى نيست) رسولان پيش از تو (نيز) تكذيب شدند» (فَإِنْ كَذَّبُوكَ فَقَدْ كُذِّبَ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِكَ) . «در حالى كه آن پيامبران، هم نشانههاى روشن و معجزات آشكار با خود داشتند» (جاؤُ بِالْبَيِّناتِ) . «و هم نوشتههاى متين و محكم و كتاب روشنى بخش آورده بودند» (وَ الزُّبُرِ وَ الْكِتابِ الْمُنِيرِ).
🌸🌸🌿🌸🌸🌿🌸🌸🌿
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_چهار
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#جرعه_ای_از_نهج_البلاغه
#حکمت_های_نهج_البلاغه
حکمت125
در چهارمین جمله مى فرماید: «تصدیق همان اقرار است»; (وَالتَّصْدِیقُ هُوَ الاِْقْرَارُ). اشاره به این که تصدیق قلبى به تنهایى کافى نیست، باید با زبان نیز اقرار شود و به صورت شهادتین که بیان ارکان اسلام است درآید و به همین دلیل تا افراد اقرار به شهادتین نمى کردند مسلمان شمرده نمى شدند.
در پنجمین جمله مى فرماید: «اقرار همان اداست»; (وَالاِْقْرَارُ هُوَ الاَْدَاءُ). منظور از «اداء» در اینجا احساس مسئولیت و آماده شدن و عزم را جزم کردن بر انجام عمل است، زیرا اگر اقرار از دل برخیزد آمادگى براى انجام وظائف و اداى مسئولیت ها را ایجاد خواهد کرد. در غیر این صورت اقرار، اقرار دروغین است.
آن گاه در ششمین و آخرین جمله مى فرماید: «و ادا همان عمل است»; (وَالاَْدَاءُ هُوَ الْعَمَلُ). زیرا کسى که عزم خود را بر اداى مسئولیت ها جزم مى کند بلافاصله وارد صحنه عمل مى گردد و اعمال صالحى بر طبق احساس مسئولیت درونى برخاسته از اقرار واقعى و تصدیق و یقین و تسلیم انجام مى دهد.
سخن امام(علیه السلام) در این تفسیر عمیقى که براى اسلام کرده اشاره به اسلام واقعى و حقیقى است که در درون جان انسان نفوذ کند و آثار آن یکى پس از دیگرى ظاهر گردد; نخست در مقام تسلیم برآید; تسلیمى که زائیده یقین است و یقینى که مولود تصدیق است و سپس اقرار از این تصدیق متولد مى شود و این اقرار چون از عمق جان برخاسته ملازم با احساس مسئولیت در برابر فرمان الهى است و به دنبال این احساس اعمال صالح یکى پس از دیگرى ظاهر مى شود و قلب و زبان و عمل هر سه هماهنگ مى گردند.
بنابراین اگر کسانى ایمان داشته باشند و اقرار به شهادتین کنند ولى در عمل کوتاهى نمایند چنان نیست که مسلمان نباشند و گرنه اکثر مسلمانان از اسلام بیرون خواهند رفت، بلکه اسلامِ آنها اسلامى در مرحله پایین و ضعیف است و آنچه امام(علیه السلام) در این کلام پربار بیان فرموده اسلام در درجات عالى وکامل است.
شبیه همین معنا در روایات دیگر اسلامى نیز آمده که عمل را معیار ایمان شمرده اند.
در حدیثى در غررالحکم از امام امیر مؤمنان(علیه السلام)مى خوانیم: «الشَّرَفُ عِنْدَ اللهِ بِحُسْنِ الاَْعْمالِ لا بِحُسْنِ الاْقْوالِ; شرف و مقام والا در نزد خداوند سبحان به اعمال نیک است نه سخنان زیبا».
در حدیث دیگرى در همان کتاب آمده است: «اَلْعَمَلُ شِعارُ الْمُؤمِنِ; عمل شعار افراد باایمان است».
از این رو بهترین ذخیره انسان براى بعد از مرگ و روز قیامت عمل صالح شمرده شده همان گونه که در نامه معروف «مالک اشتر» گذشت که امام(علیه السلام)خطاب به مالک فرمود: «فَلْیَکُنْ أحَبَّ الذَّخائِرِ اِلَیْکَ ذَخیرَهُ الْعَمَلِ الصالِحِ; بهترین ذخیره ها را نزد خود ذخیره عمل صالح قرار بده».
بنابراین کسانى که به نام اسلام قناعت مى کنند یا تنها به ایمان قلبى و اقرار زبانى قانع هستند و یا تنها به بعضى از ظواهر اسلام پایبندند از حقیقت اسلام دورند و در بیراهه مى روند و خیال مى کنند در مسیر حقند.
در کلام حکیمانه ۱۱۳ نیز بر این معنا تأکید شده بود که امام(علیه السلام)فرمود: «وَلاَ تِجَارَهَ کَالْعَمَلِ الصَّالِحِ». بنابر آنچه گفته شد حمل خبر بر مبتدا در این شش جمله در بعضى از موارد به صورت حمل حقیقى است و در بعضى از موارد حمل مجازى یعنى حمل لازم و ملزوم یکدیگر است.
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
ادامه شرح دعای سی ام صحیفه سجادیه فراز اول و دوم
تفسيرى بر آيه شريفه
با در نظرگرفتن اين نكته كه مالك حقيقى اموال پروردگار است و بشر تنها به عنوان نمايندگى خداوند در آنها تصرّف مىكند،و شرط سرپرستى و نمايندگى او اين است كه اضافه بر نيازمندىهاى خود بااين گونه اعمال و به عبارت ديگر انفاق،احتياجات عمومى را نيز برطرف كند،اما با همه اينها قرآن مىگويد:اين كمك مادّى خود را به عنوان قرض به خدا حساب كنيد،قرض به آفريدگار جهان كه همه چيز از اوست،و تازه هنگام استرداد چندين برابر آن را دريافت داريد.
واين نهايت لطف پروردگار را نسبت به بندگان و كمال اهميّت موضوع قرض را مىرساند.با اين كه مالك و بخشنده اوست،باز برمىگردد و از بنده خود استقراض مىكندآنهم استقراضى كه با چنين سود فراوانى همراه است.
جمله آخر آيه﴿وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ﴾گويا اشاره به اين است كه تصور نكنيدانفاق و بخشش اموال شما را كم مىكند،زيرا وسعت و محدوديّت سرمايههاى شما به دست خداست، اوست كه مىتواندبابركات زمين و آسمان به شما وسعت بخشد و به جاى اموال انفاق شده چندين برابر در اختيار شما قرار دهد،بلكه با توجّه به ارتباط و بهم پيوستگى اجتماع،همان اموال انفاق شده در پايان به شما باز مىگردد. از همه اينها گذشته فراموش نكنيد كه شما به سوى خدا باز مىگرديد و جهان ديگرى در پيش داريد كه از اين كارهاى خير خود در آنجا بهرهمند خواهيد شد.«۳»
آياتى در سورههاى مباركه حديد،تغابن،مزّمّل به همين مضمون كه در آيه گذشته توضيح داده شد وارد شده است كه دلالت بر عظمت مسئله قرض دادن دارد با توجّه به اين نكته بسيار مهم كه حضرت حق دستِ قرض گيرنده محتاج را دست خود به حساب آورده است.
قرض در روايات
رسول خدا(ص)درباره كسى كه مىتواند به برادر مؤمنش قرضالحسنه بدهدولى از اين عمل پسنديده خوددارى،مىكند مىفرمايد:
كسى كه برادر مسلمانش در مسئله قرض به او نيازمند شود،و او قدرت بر دادن قرض داشته باشد ولى خوددارى كند خداوند بوى بهشت را بر او حرام مىكند.«۴»
و نيز آن حضرت فرمود:
هر كس به مؤمنى قرضالحسنه بدهد وانتظار كشدتاقرض گيرنده فراخى يابد.آن مال ثواب زكات خواهد داشت وقرض دهنده مورد توجّه و درود فرشتگان باشد تا قرض گيرنده آن را ادا نمايد.«۵»
حضرت صادق(ع)فرمود:
هيچ مسلمانى نباشدكه به مسلمان ديگرى قرضالحسنه بدهدجز آن كه خداوند هر روز ثواب صدقه دادن آن را به حساب وى ثبت كند تا زمانى كه آن مال به او بازگردد.«۶»
و نيز آن حضرت فرمود:
ثواب قرض هيجده برابر خواهد بود و چنانچه گيرنده بميرديا قدرت ادا نداشته باشد مىتوان آن را به حساب زكات گذاشت.«۷»
راوى مىگويد:از حضرت صادق(ع) شنيدم:
مالى را به قرضالحسنه دهم خوشتر دارم از آن كه آن را ببخشم. و نيز آن جناب فرمود:هر كس مالى را به قرض دهد و مدتى براى آن معيّن كند و قرض گيرنده نتواند در رأس مدت آن را بپردازد،به هر روزى كه آن تأخير اندازد، براى صاحب مال ثواب صدقه دادن يك دينار را در هر روز خواهد داشت.«۸»
حضرت صادق(ع)از رسول خدا(ص)نقل مىكند:هزار درهم را چنانكه دوبار قرض الحسنه بدهم خوشتر دارم از آن كه يكبار صدقه دهم.و همان گونه كه براى آن كه از تو قرض گرفته جايز نيست مماطله نمايد و اداى آن را تأخير اندازد،پس همچنين براى تو جايز نخواهد بود با اين كه بدانى دست تنگ است و قدرت اداى آن را ندارد از او مطالبه كنى.«۹»
رسول خدا(ص)فرمود:شب معراج مشاهده كردم بردر بهشت نوشته شده:صدقه به ده برابرو قرض به هيجده برابر«۱۰» است.
حضرت صادق(ع)علّت هيجده برابر بودن قرضالحسنه را مىفرمايد:
براى اين كه صدقه به دست محتاج و غير محتاج مىرسد،ولى قرض فقط به دست محتاج و دردمند داده مىشود.«۱۱»
رسول خدا(ص)فرمود:هر كس به دردمندى قرض بدهد، و درباز گرداندنش نيكو عمل كند، عمل خود را از سر بگيرد،(چرا كه مانند روزى شده كه ازمادرمتولد شده)وخداوندبه هر درهمى هزار قنطار در بهشت به او عنايت مىكند.
در روايات و اخبار اسلامى سفارش زياد شده كه:از نگاهدارى دين و پولى كه قرض گرفتهايد خوددارى كنيد،چون زمان قرض به پايان رسيد پول مردم را برگردانيد كه ماندن مالِ قرض نزد شما،گناه سنگينى است و عدم پرداخت آن بسيار زشت است،امكان اين هست كه با خوددارى از پرداخت قرض درِ خير بسته شود، و بسيارى از بندگان خدا از فيض قرض محروم شوند.
ازحضرت باقر(ع)روايت شده:شهادت در راه خدا كفّاره تمام گناهان است مگردَيْن كه كفّارهاى جزادا كردن ندارد،يا اينكه دوستش آن را بپردازد،يا طلبكار از حقّ خود بگذرد.«۱۳»
ابوسعيدخدرى مىگويد:از رسول خدا(ص)شنيدم:به خداوند از كفر و دَيْن پناه مىبرم. گفته شد: اى رسول خدا! آيا دَين همسنگ كفر است؟ فرمود: آرى.«۱۴»
ادامه در پست بعدی
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
ادامه شرح دعای سی ام صحیفه سجادیه فراز اول و دوم
به خداوند از كفر و دَيْن پناه مىبرم.گفته شد: اى رسول خدا! آيا دَين همسنگ كفر است؟ فرمود: آرى.
امام صادق(ع)از پدرانش از رسول خدا (ص)روايت مىكند:
شما را از دَين بر حذر مىدارم كه دَين غصّه شب و ذلّت روز است.«۱۵»
كوتاهى در پرداخت قرض
از حضرت صادق(ع)يا امام باقر(ع) درباره كسى كه دين خود رانپردازددرحالى كه قدرت بر پرداخت دارد و بميرد روايت شده:
روز قيامت مديون را مىآورند در حالى كه از وحشت آنچه بر عهده اوست نگران است،اگر داراى حسنات باشد از حسناتش به صاحب مال مىدهند،واگر فاقد حسنات باشد از گناهان صاحب مال در پرونده او مىگذارند.«۱۶»
زمان رسول خدا(ص)مرد از دنيا رفت در حالى كه دو دينار بدهكار بود،رسول خدا(ص)را براى نماز خبر كردند،حضرت از نماز خواندن بر آن ميّت بدهكار خوددارى فرمودند.و اين عمل مهم را به اين خاطر ترك كردند تا كسى جرأت بر خوردن مال مردم، پيدا نكند.«۱۷»
ابوثمامه مىگويد:بر حضرت جواد(ع)وارد شدم و عرضه داشتم:قصد حج دارم،اما به يكى از افراد مرجئه بدهكارم چه مىفرمائيد؟حضرت فرمود:
برو دَينت را ادا كن،و مواظب باش خدا را با بر گردن داشتن دَين ملاقات نكنى،به حقيقت كه مؤمن خيانت نمىورزد!«۱۸»
معاوية بن وهب مىگويد:به حضرت صادق (ع)عرضه داشتم:
به ما خبر رسيد مردى از انصار مُردوبرعهده او دَين بود،رسول خدا(ص)بر او نماز نخواند و فرمود:شما مردم هم بر او نماز نخوانيد تا دَين او را بپردازند.امام فرمود: صحيح است.«۱۹»
حضرت صادق(ع)فرمود:
قرض و دَين را سبك كنيد كه در سبكى دَين، طول عمر است.«۲۰»
روايت بالا گويا جنبه روانى دارد،به اين صورت كه مديون بر اثر سنگينى دين در اضطراب و وحشت و ناامنى است،و اين حالات باعث سكته و فشارهاى عصبى است،و سكته و فشارهاى عصبى عمر را كوتاه مىكند.
حضرت صادق(ع)فرمودند:
دزدان سه نفرند:آن كه از پرداخت زكات خوددارى مىكند،آن كه خوردن مهر زنان را حلال دانسته و از اداى آن سرباز مىزند،آنكه پولى را قرض مىگيرد و نيّت اداى آن را ندارد.«۲۱»
رسول خدا(ص)فرمود:
كسى كه نسبت به اداى حقّ ذى حقّى مماطله و كندى كند در صورتى كه قدرت بر اداى آن حق را دارد، هر روز گناه آن كسى كه به ناحق و به زور از مردم باج مىگيرد بر گردن اوست.«۲۲»
امام صادق(ع)فرمود:
اى يونس!هر كس حقّ مؤمنى را حبس كند. خداوند در قيامت پانصد سال او را سر پا نگاه مىدارد تا از عرق او رودها جارى شود، و يك منادى از جانب خداوند فرياد برآورد كه: اين همان ظالمى است كه حق مؤمن را حبس كرده است. امام فرمود:پس چهل سال او را توبيخ مىكنند و سپس فرمان مىدهند تا او را به آتش ببرند.«۲۳»
و نيز آن حضرت فرمود:
هر مؤمنى مانع مؤمنى از رسيدن به مالش شود، در حالى كه به آن نيازمند است، به خدا قسم از طعام بهشت نچشد و از رحيق مختوم ننوشد.«۲۴»
پی نوشت ها:
۳-تفسير نمونه: 2/ 225، ذيل آيه 245.
۴-بحارالأنوار:100/ 138،باب1،حديث 1؛ الأمالى،شيخ صدوق:429، حديث1.
۵- بحارالأنوار:100/ 139،باب1،حديث 4؛
۶-بحارالأنوار: 100/ 139، باب 1، حديث 6؛ ثواب الاعمال: 138.
۷-بحارالأنوار:100/ 139، باب1،حديث 7؛ وسائل الشيعة:9/ 301،باب 49،حديث 12071.
۸-بحار الأنوار: 100/ 139، باب 1، حديث 5.
۹-بحار الأنوار:100/ 139،باب1،حديث 8؛ ثواب الاعمال: 138.
۱۰-كنز العمال:6/ 210،حديث 15374؛فيض القدير:4/ 12،حديث 4385؛ تفسير الثعالبى: 1/ 528.
۱۱-بحار الأنوار:100/ 139،باب1،حديث 9؛مستدرك الوسائل:12/ 364،باب11،حديث 14311.
۱۲-بحار الأنوار:73/ 368،باب67، حديث 28؛ وسائل الشيعة:16/ 344،باب 22،حديث 21717.
۱۳-وسائل الشيعة:18/ 324،باب 4، حديث 23771؛بحار الأنوار:97/ 10 باب1،حديث 13
۱۴-بحار الأنوار:100/ 141،باب 2،حديث 2؛ وسائل الشيعة:18/ 317،باب 1،حديث 23753.
۱۵-بحار الأنوار: 100/ 141، باب 2، حديث 4؛ علل الشرايع:2/ 527،باب 312، حديث 1.
۱۶-بحار الأنوار:7/ 274، باب 11، حديث 46؛ علل الشرايع: 2/ 528،باب312، حديث 6.
۱۷-بحار الأنوار:100/ 142،باب 2،حديث 9؛
۱۸- تهذيب الأحكام:6/ 184،باب 81، حديث 7.
۱۹-بحارالأنوار:100/ 143، باب 2، حديث 12؛
۲۰-مستدرك الوسائل: 13/ 387، باب 1، حديث 15680؛ الأمالى، شيخ طوسى: 667، حديث 1396.
۲۱-بحار الأنوار:100/ 146،باب 3،حديث 1؛ وسائل الشيعة: 28/ 293،باب 27، حديث 3799.
۲۲-بحار الأنوار: 100/ 146، باب 3، حديث 3؛ من لايحضره الفقيه: 4/ 15، حديث 4968.
۲۳-بحار الأنوار: 100/ 147،باب 3،حديث 6؛ ثواب الاعمال: 240.
۲۴-بحار الأنوار: 100/ 147،باب 3،حديث 7؛ ثواب الاعمال: 240.
ادامه دارد...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
❤بياد مولا، به رسم ادب،
اولین حاجت امروزمان را از خداوند رحمان،
فرج منجی عالم میخواهیم
به حرمت دعای فرج آن حضرت :
بسم الله الرحمن الرحيم
اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ،
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ
فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ
اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛
يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ...
❤و برای سلامتی محبوب:
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ
صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه
في هذِهِ السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة
وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا
حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا .
❤الهی...
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد،
یا عالیُ بِحَقِّ علی،
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه،
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن،
یا قَدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن،
عجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حَضرَتِ زِینَب(س)
🌺 سلامتی و تعجیل در فرج آقا #صلوات ... 🌺
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
💠 #حدیث
💎 ثمره بزرگداشت ماه رجب
🔻پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله:
خِيَرَةُ اللّهِ مِنَ الشُّهورِ شَهرُ رَجَبٍ، و هُوَ شَهرُ اللّهِ، مَن عَظَّمَ شَهرَ رَجَبٍ فَقَد عَظَّمَ أمرَ اللّهِ، و مَن عَظَّمَ أمرَ اللّهِ أدخَلَهُ جَنّاتِ النَّعيمِ، و أَوجَبَ لَهُ رِضوانَهُ الأَكبَرَ
🌒 #ماه_رجب، ماه برگزيده خدا از ميان ماههاست و آن، ماه خداست.
هر كس ماه رجب را بزرگ بدارد، فرمان خدا را بزرگ داشته است
وهر كه فرمان خدا را بزرگ بدارد، [خدا] او را وارد بهشتهاى پُرنعمت میكند
ورضايت بزرگترِ خويش را براى او واجب میسازد.
📚 دانشنامه قرآن و حديث، جلد ۱۲ صفحه : ۵۰۰
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
#حدیث
🌷 #پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) :
☘ هر کس در ماه رجب، هزار مرتبه «لَا إِلَهَ
إِلَّا اللَّهُ» بگوید، خداوند برای وی هزار حسنه
نوشته، و هزار شهر در بهشت بنا می کند.
📚 وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۴۸۴
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
#سوره_آل_عمران ــ #آیه ۱۸۵
كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۖ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ ۗ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَآ إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ
هر كسی مرگ را میچشد؛ و بدون تردید روز قیامت پاداشهایتان به طور كامل به شما داده میشود. پس هر كه را از آتش دور دارند و به بهشت درآورند مسلّماً كامیاب شده است؛ و زندگی این دنیا جز كالای فریبنده نیست.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_پنج
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر:(آيه ١٨٥):قانون عمومى #مرگ!
🔰 اين آيه نخست اشاره به قانونى مىكند كه حاكم بر تمام موجودات زندۀ جهان است و مىگويد: «تمام زندگان خواه و ناخواه روزى مرگ را خواهند چشيد» (كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ) . گر چه بسيارى از مردم مايلند، كه فناپذير بودن خود را فراموش كنند، ولى اين واقعيّتى است كه اگر ما آن را فراموش كنيم، آن هرگز ما را فراموش نخواهد كرد.
🔰 سپس مىگويد: بعد از زندگى اين جهان، مرحلۀ #پاداش و #كيفر اعمال شروع مىشود «و شما پاداش خود را بطور كامل در روز #قيامت خواهيد گرفت» (وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ) .
🔰سپس اضافه مىكند: «كسانى كه از تحت تأثير جاذبۀ آتش #دوزخ دور شوند و داخل در #بهشت گردند، نجات يافته، و محبوب و مطلوب خود را پيدا كردهاند» (فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ) .
🔰 گويا دوزخ با تمام قدرتش انسانها را به سوى خود جذب مىكند، و راستى عواملى كه انسان را به سوى آن مىكشاند جاذبۀ عجيبى دارند. آيا هوسهاى زود گذر، لذّات جنسى نامشروع، مقامها و ثروتهاى غير مباح، براى هر انسانى جاذبه ندارد؟ !
🔰در جملۀ بعد بحث گذشته را تكميل مىكند، مىگويد: «و زندگى دنيا چيزى جز تمتّع و بهرهبردارى غرورآميز نيست» (وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاّ مَتاعُ الْغُرُورِ) . مهم اين است كه جهان مادّه و لذّات آن هدف نهايى انسان قرار نگيرد، و گرنه استفاده از جهان مادّه و مواهب آن به عنوان يك وسيله براى نيل به تكامل انسانى، نه تنها نكوهيده نيست، بلكه لازم و ضرورى مىباشد.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سوره_ال_عمران_آیه_صد_هشتاد_پنج
➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
@saleheinmaryam313114🌺
➰➰➰➰🌺🌱🌼➰➰➰
اللّھمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرج