💠💠
✍️ اگر به کتب معمولِ شرقی و غربی که دربارهی #فراماسونری نگاشته شده و میشوند مراجعه کنید، خواهید دید که عموماً به پیروی از نظریهی رسمی و شناختهشدهی غربی، #منشأ فراماسونری را به «گیلدهای (صنوف) بنایان سنگکار اروپایی» میرسانند. البته نظریهی دومی هم گاهی ابراز میشود که منشأ فراماسونری را #شوالیههای_معبد سلیمان (شهسواران صلیبی) میداند. اما به عقیدهی ما این دو نظریه جعل شدهاند تا طبق معمول، در میان دعوای زرگری بین خود، ردپای منشأ واقعی فراماسونری را در کورهراههای تاریخ گم کنند! آری! منشأ فراماسونری را نباید در اسطورههای چراغ جادویی! جست. منشأ فراماسونری را باید در طریقت #کابالا و سازمانهای #یهودیان_مخفی جست و بس! اکنون این شمایید که باید بخوانید و قضاوت کنید.
@sarbaze110
💠🔶🔷🌐🔷🔶💠
💠💠 فراماسونری و اسطوره گیلدها (1)
✡️ ریشههای فراماسونری (قسمت اول)
1️⃣ تأسیس #گراندلژ_انگلستان (1717) سرآغاز تاریخ #فراماسونری است و تمامی لژها و گراندلژهایی که از آن پس در سایر نقاط جهان برپا شدند شاخههایی از این نهاد شمرده میشدند.
2️⃣ به عبارت دیگر، با تأسیس «گراندلژ انگلستان» است که به تعبیر ماسونها، دوران #فراماسونری_نظری آغاز شد.
3️⃣ البته این سخن بدان معنا نیست که فراماسونری از خلاء جوشید و فاقد هرگونه پیشزمینهی تاریخی بود.
4️⃣ بررسی ما نشان میدهد که پیشینه واقعی فراماسونری را باید در طریقت رازآمیز #کابالا و سازمانهای #یهودیان_مخفی مستقر در کشورهای مختلف اروپایی، از جمله انگلستان و اسکاتلند، جستجو کرد.
5️⃣ از این زاویهی نگرش، فراماسونری را باید تداوم جریانی دانست که با تکاپوهای دسیسهگرانه #الیگارشی_یهودی اسپانیا در نیمه دوم سده سیزدهم میلادی آغاز شد و در سدههای پسین میراث و سنن آن تداوم یافت.
6️⃣ این جریان در سده هفدهم برخی سازمانهای پنهان و توطئهگر را آفرید که بهعنوان پیشنمونههای فراماسونری شناخته میشوند.
7️⃣ در مقابل این نظریه، که پیشینهی فراماسونری را در میراث سازمانهای سرّی و توطئهگر معین و شناختهشده جستجو میکند، دو دیدگاه رایج قرار دارد:
🔸 دیدگاه اول: فراماسونری را به عنوان تداوم گیلدهای بنایان اروپای قرون وسطی میشناسد،
🔸 دیدگاه دوم: فراماسونری را تداوم فرقههای شهسواران دوران جنگهای صلیبی میداند.
💠🔶@sarbaze110🔶💠
💠💠 فراماسونری و اسطوره گیلدها (2)
✡️ ریشههای فراماسونری (قسمت اول)
1️⃣ دیدگاهی که #فراماسونری را تداوم #گیلدهای_بنایان سدههای میانه اروپا میداند، رایجترین سخن در زمینه منشأ فراماسونری است؛ در فرهنگها و دائرةالمعارفها و منابع گوناگون تکرار میشود و به عبارت دیگر «نظریه رسمی» در این باب تلقی میگردد.
2️⃣ این دیدگاه، که به زعم نگارنده هدف اولیه از #جعل آن، استتار منشأ واقعی فراماسونری بود، در فرهنگها و منابع فارسی نیز (مانند لغتنامه دهخدا و فرهنگ معین و...) تکرار شده و به جز در دایره پژوهشهای حرفهای رواج عام یافته است.
3️⃣ منشأ این نگرش به سرآغاز تکاپوی #گراندلژ_انگلستان و انتخاب نام #فراماسون (بنای آزاد) میرسد. نخستین نویسندهای که بهطور مشخص پیشینهی فراماسونری را به معماران سنگکار و دورهگرد سدههای میانه اروپا وصل کرد، دکتر #ریچارد_راولینسون حدود دو سال پس از تأسیس گراندلژ انگلستان بود.
4️⃣ راولینسون مینویسد: «گفته میشود منشأ اولیه این انجمن [فراماسون] به دوران شاه هنری سوم میرسد، زمانی که #پاپ فرمانی برای انجمنی خاص از ماسونهای ایتالیایی یا معماران صادر کرد تا آنان در سراسر اروپا سیاحت کنند و به احداث کلیسا بپردازند. از اینجا بود که انجمن برادری «معماران آزاد» (Free Masons) پدید شد که در سراسر جهان یکدیگر را از طریق برخی علائم و کلمات رمز میشناختند که تنها خود ایشان از آن مطلع بودند»!
5️⃣ اما #اسناد_تاریخی مؤید تأسیس چنین سازمانی از سوی پاپ نیست و روشن نیست چرا گروهی از معماران دورهگرد که در اوج اقتدار پاپ، از جمله در انگلستان، به احداث کلیساها و صومعهها اشتغال داشتند باید به چنین پنهانکاری اکید و رازآمیز روی آورند؟!!
6️⃣ با این حال در گفتهی راولینسون نکته مهمی مندرج است: تاریخی را که او به عنوان سرآغاز فعالیت فراماسونری عنوان میکند مقارن است با دوران واپسین #جنگهای_صلیبی. این دقیقاً همان زمانی است که بهعنوان سرآغاز تکاپوی فرقهی #کابالا میشناسیم!!
💠🔶🔷@sarbaze110🔷🔶💠
💠💠 فراماسونری و اسطوره گیلدها (3)
✡️ ریشههای فراماسونری (قسمت اول)
1️⃣ #هنری_کویل، ماسون درجه سیوسوم و مؤلف دائرةالمعارف ماسونی کویل، نیز «این فرضیه» را «اشتباهی رایج» در بسیاری از نوشتههای ماسونی میخواند که گویا بنایان قرون وسطی به گیلدها تعلق داشتند و «فراماسونری جدید» محصول انجمنهای بنایان قرون وسطای انگلستان است.
2️⃣ به نوشتهی کویل، این تئوری تداوم و جانشین تئوری اندرسون، پرستون و پیروان ایشان است که «منشأ فراماسونری را در احداث #معبد_سلیمان میانگاشتند». او میافزاید: «این فرضیه به هیچ وجه صحت ندارد».
3️⃣ کویل با استناد به تحقیقات دکتر نوپ و دکتر جونز، مورخین برجسته تاریخ #معماری بریتانیا که اتفاقاً هر دو از ماسونهای سرشناساند، مینویسد: «نوپ و جونز در آثار خود نشان دادهاند که به جز «کمپانی بنایان لندن»، هیچ صنفی از بنایان در انگلستان وجود نداشت... در اسکاتلند برخی سازمانهای صنفی بنایان وجود داشت ولی در آن صاحبان همهی حرفههای مرتبط با معماری عضویت داشتند و ربطی به فراماسونری نداشت و در صفوف هیچیک از گیلدهای انگلستان نامی از ماسونها نیست».
4️⃣ نکتهی دیگر که پیوند تاریخی فراماسونری با گیلدهای قرون وسطایی را مخدوش میسازد خود واژهی #فراماسون یعنی «بنای آزاد» است. برخی محققین برآنند که در اروپای سدههای میانه منظور از این واژه «بنایانی» بود که به صورت انفرادی کار میکردند و «آزاد» از عضویت در گیلدها بودند. به عبارت دیگر، خود این واژه بدان معناست که گیلدی از «بنیان دورهگرد» در کار نبود تا سرانجام در اوایل سده هیجدهم به نهاد فراماسونری تطور یابد!!
@sarbaze110
💠🔶🔷🔶💠
💠💠 فراماسونری و اسطوره گیلدها (4)
✡️ ریشههای فراماسونری (قسمت اول)
1️⃣ از جمله دلایلی كه فرضیهی «ایجاد #فراماسونری توسط انجمنهای بنایان قرون وسطای انگلستان» را رد میكند، این است كه در زمان تأسیس #گراندلژ_انگلستان و سالهای نخستین تکاپوی آن، از حضور #معماران_سرشناس انگلیسی در #لژهای_ماسونی نشانی در دست نیست و بلكه بهعکس میبینیم كه این جایگاه را توطئهگرانی مشخص و شناختهشده اشغال کردهاند!!
2️⃣ مثلاً برجستهترین معمار انگلیسی نیمه دوم سده هفدهم و اوایل سده هیجدهم سِر #کریستوفر_رن (Christopher Wren) است که شش سال پس از تأسیس گراندلژ انگلستان در 91 سالگی درگذشت. رن شخصیت نامداری است تا بدان حد که گاه او را «بزرگترین نابغه انگلستان پس از ویلیام شکسپیر» میدانند.
3️⃣ در زندگینامه سِر کریستوفر رن اشارهای به عضویت او در گیلد «بنایان آزاد» به چشم نمیخورد؛ و این در حالی است که رن از بنیانگذاران انجمن سلطنتی و در سالهای 1681-1683 رئیس آن بود و در مقام «معمار پادشاه» جای داشت.
4️⃣ کریستوفر رن پس از آتشسوزی بزرگ لندن (1666) از سوی چارلز دوم در سمت سر معمار دربار منصوب شد و نقش مهمی در بازسازی شهر به دست گرفت. وی ممیّز کل و سرمعمار ویلیام اورانژ و ملکه آن نیز بود و در زمان سلطنت جرج اول هانوور بازنشسته شد.
5️⃣ اگر گراندلژ انگلستان تداوم انجمن صنفی معماران انگلیس انگاشته شود، بیتردید باید نام سر کریستوفر رن در زمره بنیانگذاران و استادان اعظم فراماسونری نیز جای گیرد حال آنکه چنین نیست!!
@sarbaze110
💠🔶🔷🔶💠
💠💠 فراماسونری و اسطوره گیلدها (5)
✡️ ریشههای فراماسونری (قسمت اول)
🌐 نتیجهی مباحث اینكه:
1️⃣ ادعای دکتر #ریچارد_راولینسون دال بر تطور گیلدهای قرون وسطایی بنایان به #فراماسونری، به رغم اشتهار فراوان و تکرار مکرر آن در منابع گوناگون، #افسانه ای بیش نیست و «فراماسونری نظری، مناسک و نمادهای آن، عضویت در آن و شکل سازماندهی آن» را باید پدیدهای «منحصر به فرد» و «بیسابقه» انگاشت.
2️⃣ بنیانگذاران و نظریهپردازان فراماسونری در طول سدههای هیجدهم و نوزدهم کوشیدهاند تا هم از طریق #جعل تاریخی و پیوند دادن فراماسونری با گیلدهای بنایان سدههای میانه و هم از طریق بهکارگیری نمادها و نامهای #معماری در این نهاد جدید، میان آن با سنن بنایان سدههای میانه اروپا پیوند برقرار کنند و از این طریق به آن سیمایی کهن، #رازآمیز و جذاب بخشند.
3️⃣ بدینسان، هم خاستگاه فراماسونری را در هالهای از ابهام فرو برده و هم از جاذبه و شکوه #معماری_گوتیک اروپا به سود خویش بهره جستهاند.
✍️ عبدالله شهبازی
@sarbaze110
💠🔶🌐🔶🌐🔶💠