#پارا_کتاب
🔘 مدرن شدن کاذب
▫️به طور کلی باید هوشیارانه استراتژی مثلث شوم صهیونیسم مسیحی و یهودی و اسلامی را دقیقا رصد کرد؛ چرا که تلاش غرب و جبهه استکبار بر آن است که اسلام را نه به عنوان یک دین، بلکه شبه ایدئولوژی معرفی کند و نژاد پرستی، کینه توزی خشونت طلبی و جمودگرایی را جزئی از آن بداند و به دنبال آن، جوامع اسلامی و مسلمانان به عنوان خطری برای مغرب زمین در نظر گرفته شوند.
▫️ایشان تنها راه ممکن برای خروج از بربریت را [مدرن شدن] جوامع اسلامی از طریق نفوذ فرهنگی با ابزار رسانه های جمعی و تکنولوژیهای نوین ارتباطی فراملیتی می دانند.
📚فقه رسانه و ارتباطات(علی نهاوندی) ص12
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 اخبار جعلی چگونه باعث گمراهی افکار عمومی شده و منتشر می شوند؟
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘یکی از آفتهای استریم گیم ، توهم موفقیت است
▪️برخی نوجوانان با مشاهده موفقیتهای چشمگیر برخی از استریمرها، به اشتباه تصور میکنند که میتوانند به سادگی و با بازی کردن و استریم کردن ، یکشبه به درآمد و شهرت بالا دست پیدا کنند.
▪️این توهم میتواند باعث شود که آنها از مسیرهای سنتی و معمول موفقیت دوری کنند و به جای تلاش و کوشش واقعی، به دنبال راههای آسان و سرگرمکننده برای رسیدن به اهدافشان باشند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
ملتسربازهای غربیـآمریکایی در میدان سوریه
🔘تحلیلی بر تحولات شام و منطقه غرب آسیا
✍️سعید احمدی
▪️اینکه بشار دیگر اسد نیست به کنار، اینکه ستاره بخت مخالفان سنتی و صنعتی نظام سیاسی سوریه طلوع کرده است به کنار، اینکه عمق راهبردی ایران و مقاومت اسلامی افول کرده یا نه، باز هم به کنار، اینکه شام برای سفیانی سفره انداخته است و دکمه فرایند جهانِ گلوبلبل موعود، سبز شده است، بیشتر به کنار. یک چیز را بگذاریم وسط و کلاه خودمان را قاضی کنیم. یک چیز را بنشانیم جلو چشم ادراکات ظاهری و باطنی خودمان و تا میتوانیم به آن بیندیشیم و تا جا دارد از آن فهم و شعور و درک و عبرت، دشت کنیم. اگر تا پیش از سقوط ملایم یا سخت پرچمِ ستارهدار سوریه، همه چیز متن بود، اکنون همهاش را باید با چشم حاشیهبین دید. اکنون متن، رو آمده و دم خروس باز هم بالا زده است. کور باد چشمی که نبیند! گل باد دلی که عبرت نگیرد و نپذیرد!
▪️ نقطه ثقل و کانون ماجرا و تحولات جاری، رفتار و کنش «ملتسرباز» آمریکاییها در منطقه است. آنچه در سوریه گذشت و میگذرد لایه رویین و روبنای ساختار و نقشهای کهنه و قدیمی است که اینبار از دریچه و صفحهای دیگر به تماشای آن نشستهایم؛ گرگی که سالهاست با گله آشناست اینبار پوست بره ناقلا پوشیده است. به خود بیاییم و به جای پرداختن و سرگرم شدن به حواشیِ متننما و عادات نخنما، بکوشیم تا با درک بهتر و عمیقتری به سیاستهای منطقهای و بینالمللی بپردازیم و محکِ ماهیت سیاستهای غرب در غرب آسیا را به کار بگیریم.
▪️اکنون دستودل تحلیلگران و سیاستپردازان، بیشتر به این گرم است که درباره شاخصهای تضعیف یا تقویت موقعیت ایران، چگونگی ثبیت و افول قدرت و سلطنت اسدها در سوریه یا موقعیت استراتژیک و ژئوپلتیکی بازیگران محلی و فرامنطقهای چانه بچرخانند؛ ولی هرچه بیشتر پیش بروند از محور اساسی و نکته از مو باریکتر ماجرا پرتتر و دورتر میشوند. ناگزیر نیز، راهی که میروند به ترکستان است. بهترین دلالت بر متنِ ماجرا را باید در رفتار و کنش «ملتسرباز» آمریکاییها در منطقه جست: اسرائیل. از این منظر و منظره اگر بنگریم و نیک بیندیشیم، آشکارا به متن اصلی تحولات جاری و درک عمیقتر از برنامههای غرب برای غرب آسیا پی خواهیم برد.
▪️کمی بازگردیم به عقب و سری بزنیم به جنگ عراق و افغانستان و سرجنباندنهای مستقیم و غیرمستقیم «دایههای مهربانتر از مادرِ حقوق بشر» در سوریه، لیبی، یمن، فلسطین و لبنان و حتی ایران. تحلیل کدام رفتارها نمیتواند ما را به خطمشی اصلی و همیشگی غرب برای سرنوشت این منطقه برساند؟ کنشگری غرب، بهویژه ایالات متحده، در منطقهِ همیشه در بحران، نشان میدهد بیش از آنکه این حضورها و دخالتها برای سودهای زودگذر یا گوشمالی مقطعی باشد، سر در آخور و آبشخور یک ایدئولوژی و رویکرد کلان و دیرپا دارد: تخریب و تسلط. تخریب زیرساختهای مادی و فراتر از آن، فروپاشاندن بنیانهای هویتی، اجتماعی و فرهنگی منطقه و مردم آن. سیاستهایی که در نقاب و جمال موجه دموکراسی و آزادی جلوه میآرایند؛ اما چیزی که بر جای میگذارند ویرانی، وابستگی، آشفتگی، بحران و بهرهکشی بیتوقف است.
▪️ سبک اسرائیلی تخریب زیرساختهای سوریه، در فرصت پیشآمده، همان شیوه دیرینه نظام سلطه غربی است. این فرصتیابی و اقدام عاجل و کوبنده نشان میدهد که فروپاشی دولتهای مقاومت، نه تنها به آزادی و پیشرفت نمیانجامد؛ بلکه هر خشت ویران جهان ما، آسمانخراشی برکشیده در دنیای غرب است. چند کشور دیگر در منطقه ما باید شخم بخورد تا به این درک برسیم که آبادانی غرب به زلف سیاه و تاریکِ ویرانی جهان ما گره خورده است؟ چه تعداد دولت مستقل دیگر باید فرو بریزند تا بفهمیم که سوغات راهبردهای اساسی سیاستهای غربی، جز تحقیر و سرسپردگی برای ما نخواهد داشت؟ تهدید جدی غرب، بشارها و جولانیها نیستند؛ «توانمندیهای بالفعل و استقلالیافته»ای است که ساده و راحت به دست نیامدهاند. گلی به جمال سراباندیشانی که تا اسم آمریکا و غرب میآید آب لبولوچهشان، آبشار نیاگارا درست میکند و در اندرونیترین احساسات قلبی خود به طواف کعبه دودگرفته و خوناندود ابرهه میروند.
▪️ پیشنهاد این است که رصد کنیم و بشماریم که پس از این رعدوبرقها و فرونشستن غبارها، علاوه بر تخریب زیرساختهای مختلف سوریه، چند دانشمند و متفکر سوری سر به نیست یا کشته شدهاند! از این آب گلآلود، چند تن ماهی، بهرهی شکم سیریناپذیر غرب بوده است؟
https://eitaa.com/ghalamdar/513
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 هوش مصنوعی و EEG افکار را به متن تبدیل میکنند
▪️محققان مرکز هوش مصنوعی انسان محور در دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) یک سیستم قابل حمل و غیرتهاجمی ساختند که میتواند افکار را رمزگشایی کرده و آنها را به متن تبدیل کند.
▫️این فناوری از یک کلاه EEG پوشیدنی برای ثبت فعالیت مغز و یک مدل هوش مصنوعی به نام DeWave برای رمزگشایی این سیگنالها به زبان انسان استفاده میکند. این سیستم قابل حمل از روشهای قبلی که نیاز به جراحی تهاجمی یا اسکن MRI ندارد.
▪️این سیستم برای تقویت تعاملات انسان و ماشین و کمک به افراد مبتلا به اختلالات گفتاری، با کاربردهای بالقوه در کنترل دستگاه هایی مانند بازوهای بیونیک یا روباتها، نویدبخش است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘اسلامهراسی و ایرانهراسی در هالیوود
▫️سه فیلم معروف ضد ایرانی ساخته شده توسط هالیوود
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘انتخاب هوشمند محتوا و سواد رسانهای برای کودکان یکی از مسائل مهم در دنیای امروز است.
▪️با به کارگیری روشهای زیر میتوانید به آنها کمک کنید که به صورت هوشمندانه و آگاهانه از رسانهها استفاده کنند.
▪️ انتخاب محتوا
▫️به سن و نیازهای کودک توجه کنید.
▫️محتوای مناسب و آموزنده را انتخاب کنید که به رشد مهارتهای شناختی و اجتماعی کودک کمک کند.
▪️ آموزش سواد رسانهای
▫️به کودکان بیاموزید چگونه اطلاعات را بررسی و ارزیابی کنند.
▫️تشخیص محتوای معتبر از غیرمعتبر را به آنها آموزش دهید.
▪️محدودیت زمان استفاده
▫️زمان استفاده از رسانهها را محدود کنید تا از وابستگی جلوگیری کنید.
▫️با هم به تماشای محتوا بپردازید و درباره آن به گفتگو بپردازید.
▪️تشویق به فعالیتهای خارج از دنیای دیجیتال
▫️کودکان را به بازیهای خارج از فضای مجازی و فعالیتهای خلاقانه ترغیب کنید.
▪️برقراری ارتباط
▫️درباره محتوای مصرفی با کودکان صحبت کنید و نظرات آنها را جویا شوید.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘عمق نگاه امام خمینی پیرامون خطر رژیم صهیونیستی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘متا برای تأمین برق هوش مصنوعی بهسراغ انرژی هستهای میرود
▫️براساس اعلامیه رسمی متا، این شرکت برای تأمین برق مراکز داده خود در ایالات متحده از انرژی هستهای استفاده خواهد کرد.
▫️متا اعلام کرده هماکنون آماده پذیرش پیشنهادهای پیمانکاران و توسعهدهندگان مراکز انرژی هستهای برای کار روی این پروژه است. متا برنامه دارد تا اوایل ۲۰۳۰، بین یک تا ۴ گیگاوات انرژی را از طریق انرژی هستهای تأمین کند.
▫️متا میگوید بهدنبال همکاری با شرکتهایی است که تجربه ساخت رآکتورهای کوچک مدولار (SMR) یا رآکتورهای هستهای بزرگتر را داشته باشند. همچنین هنوز محل دقیق ساخت این مرکز برق هستهای مشخص نشده است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘کدام نقطه از فروپاشی سوریه میتواند درسهای مهمی به ما بیاموزد؟
✍️ محمد محمدینیا
▪️در دهههای 1950 تا 1970 میلادی، ابتدا پنتاگوِنِ نظامی آمریکا مناطقی را تصرف میکند یا به آنها یورش میبرد، سپس پنتاگونِ اقتصادی و مالی آمریکا، زمام امر را در دست میگیرد.
▫️در بیشتر موارد، فرقی نمیکند که تهاجم آمریکا، موفقیتآمیز باشد یا ناموفق. در نمونه مهم جنگ 16سالهی آمریکا-ویتنام، حملات و تخریب گستردهی پنتاگوِنِ نظامی، ناموفق است، اما اجماع واشنگتن و موسسات مالیِ پنتاگونِ اقتصادی، پس از خروج ارتش آمریکا، کاری را که نظامیان نتوانستند در ویتنام به نتیجه میرسانند.
▪️الگوی قرن بیستویکم (و اواخر قرن بیستم) متفاوت است: ابتدا پنتاگونِ مالی و رسانهای آمریکا، منطقهی هدف را تصرف و تضعیف میکند، سپس پنتاگوِنِ نظامی آمریکا (یا نیروهای نیابتی -proxy- او) ضربهی نهایی را به شکارِ آسیبدیده و نیمهجان، وارد میکنند.
▫️پ. ن:
1️⃣ فیه آیات بینات و ذکری لأولیالالباب
2️⃣ترجمه عکس: تحت برنامه خصوصیسازی و مشارکت [عمومی-خصوصی]، رژیم سوریه باقی منابع دولتی را نیز میفروشد. (روزنامه سوری عنب بلدی، ۷ جولای ۲۰۲۳)
3️⃣ برای مطالعه بیشتر، رک:
کتاب «تبار خیزش: مسائل سرمایهداری معاصر در خاورمیانه» نوشته آدام هنیه، انتشارات پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات (1399)
@Andishnaak
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
هدایت شده از مدرسه تولید محتوا
ترول ۵_1.mp3
2.28M
🛑ترولها را بهتر بشناسیم
❓آیا شما میدانید ترول چیست؟
✍️مصطفی گودرزی
🎙 آتنا عبدالوند
@toolid_mohtava
🔘خیز هوش مصنوعی برای انسان
▪️ تأثیرهوش مصنوعی بر شناخت و رفتار انسان
▫️از طریق پیشرفت هوش مصنوعی، نوعی منطق غیرانسانی در حال گسترش است که ازنظر وقت و دسترسی، میتواند منطق انسانی را پشت سر بگذارد. هوش مصنوعی در برخی موارد از نظر سطح عملکرد، با انسان برابری میکند یا در برخی موارد میتواند از نظر سطح عملکرد، فراتر از انسان رفته و ابرانسان شود.
▫️یک متفکر، حکیم و عالم دینی میبایست با نگاه تحلیلی و حِکمی، فرایند پیشرفت هوش مصنوعی را رصد کرده و در کنار پذیرش مزایای فناوری هوش مصنوعی، با نگرش موشکافانه و تأملی فیلسوفانه، این موضوع را مورد کنکاش قرار دهد.
▫️در بین اغلب اندیشمندان، بیشتر نگرانیها از ناحیۀ سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفته، یادگیرنده، مُولد، خودمختار و خود توسعهدهنده و به طور خاص از ناحیۀ «هوش عمومی مصنوعی» احساس میشود. به دلیل اینکه در این نوع فناوریها، بهنوعی خود ماشین به طور مستقل تشخیص داده و عمل میکند یا اینکه میتواند تواناییهای فرا انسانی از خود بروز دهد.
📝دکتر حمید محسنی، دبیر کارگروه فلسفۀ سایبر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران
@kheradvarzi_com
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘تفکر انتقادی چیست؟
▪️تفکر انتقادی توانایی تجزیه و تحلیل، ارزیابی و ترکیب اطلاعات برای ایجاد نتایج منطقی و مستدل است. این نوع تفکر شامل نگاهی برای درک معنا و مفاهیم عمیقتر مسائل است. مهارتهای تفکر انتقادی برای ارزیابی اعتبار یک استدلال یا ادعا، تشخیص سوگیریها و مفروضات، و بررسی صحت اخبار و اطلاعات، استفاده میشود.
▫️چرا تفکر انتقادی مهم است؟
▪️در دنیایی که ما دائماً با اطلاعات جدید و مختلف بمباران میشویم، تفکر انتقادی برای فهم واقعیت ضروری است.
▫️راهکارهای توسعهی مهارت تفکر انتقادی:
▪️تحلیل اطلاعات و دادهها
برای توسعه مهارتهای تفکر انتقادی، با تجزیه و تحلیل اطلاعات شروع کنید. اعتبار و منابعی که استفاده میکنید را ارزیابی کنید. هرگونه سوگیری و تعصب و پافشاریها بر روی پیشفرضهای ذهنی را که ممکن است وجود داشته باشد، شناسایی کنید و سعی کنید ضمن نادیده گرفتن این سوگیریها، اطلاعات را از منظرهای مختلف بررسی کنید.
▪️استدلالها را ارزیابی کنید
تفکر انتقادی شامل ارزیابی استدلالها، ادعاها و اخبار برای تعیین اعتبار و درستی آنهاست. از خود بپرسید که آیا شواهد ارائه شده از استدلال ارائه شده پشتیبانی میکند یا خیر. در نظر بگیرید که آیا فرضیات منطقی وجود دارد که اعتبار خبر را تضعیف کند یا خیر.
▪️دیدگاههای متعدد و مختلف را در نظر بگیرید
برای توسعه مهارتهای تفکر انتقادی، در نظر گرفتن چندین دیدگاه مهم است. سعی کنید اخبار و اطلاعات را از منابع معتبر اما مختلف ببینید، به خصوص آنهایی که ممکن است فرضیات و باورهای شما را به چالش بکشند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘۳۰ نکته کوتاه بیانات رهبرمعظم انقلاب درباره تحولات منطقه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
امور مربوط به هوش مصنوعی در علوم اسلامی-دکتر مهدی اسماعیلی.mp3
23.91M
🔘 مدل های زبانی بزرگ
🔳 امور مربوط به هوش مصنوعی در علوم اسلامی
🎙ارائهدهنده:
👤دکتر مهدی اسماعیلی
🎙 دبیر علمی:
👤 دکتر علی میرعرب
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘دستکاری در شبکههای اجتماعی به صورت آنی
▫️شبکههای اجتماعی به یکی از قدرتمندترین ابزارهای جامعه مدرن تبدیل شدهاند.
▫️از پلتفرمهایی مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام گرفته تا تیکتاک، سرعت و گستردگی این شبکهها نحوه ارتباط، مصرف اطلاعات و شکلدهی به عقاید را بهطور کامل متحول کرده است.
▫️این توانایی برای ارتباط با میلیاردها نفر به صورت آنی، شبکههای اجتماعی را به ابزاری قدرتمند برای عملیات روانی (PsyOps) تبدیل کرده است و به بازیگران—چه دولتی و چه غیردولتی—این امکان را میدهد که در لحظه درک عمومی را دستکاری کنند، رفتارها را تحت تأثیر قرار دهند و روایتها را کنترل کنند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘بیانات رهبر معظم انقلاب درباره نقش دشمن در قضایای سوریه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘روشهایی برای شناسایی اطلاعات نادرست در رسانههای اجتماعی
▪️اولین قدم برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست در رسانههای اجتماعی، شناسایی اخبار جعلی است. بهتر است قبل از اشتراک گذاری با دیگران، محتوا را دوباره بررسی کنید. در اینجا نکاتی برای تشخیص اخبار جعلی و شناسایی اطلاعات نادرست آورده شده است:
1️⃣ منبع اطلاعات را بررسی کنید
▫️اگر خبر از منبع ناشناس است، کمی تحقیق کنید. شهرت منبع و تخصص آنها در این مورد را در نظر بگیرید.
2️⃣سایر منابع معتبر را بررسی کنید
▫️سایر سایتها و رسانههای خبری معتبر را جستجو کنید تا ببینید آیا این خبر را گزارش میکنند یا خیر.
3️⃣خبر را فراتر از تیتر بخوانید
▫️به این فکر کنید که آیا خبر مورد نظر غیرواقعی به نظر میرسد یا خیر. یک خبر معتبر دارای حقایق زیادی مثل نقل قول از کارشناسان یا آمار رسمی است. همچنین میتواند شاهدان عینی داشته باشد. اگر حقایق دقیق یا ثابتی فراتر از عنوان وجود ندارد، اطلاعات را زیر سوال ببرید.
4️⃣ تفکر انتقادی داشته باشید
▫️اجازه ندهید که باورهای شخصی قضاوت شما را تحت تأثیر قرار دهد. سوگیریها میتوانند بر واکنش افراد نسبت به اخبار تأثیر بگذارند. پلتفرمهای رسانههای اجتماعی داستانهایی را پیشنهاد میکنند که با علایق، نظرات و عادات مرور افراد مطابقت دارند. به اخبار با دید انتقادی و منطقی نگاه کنید.
5️⃣صحت تصاویر را بررسی کنید
▫️نرم افزارهای ویرایش مدرن ایجاد تصاویر جعلی را آسان کرده. پیشرفت در هوش مصنوعی تصاویر واضحتری ایجاد کرده است و شبیه سازی صدا بسیار دقیق است. تصاویر و صداها را به دقت بررسی کنید.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
اندیشه رضوان؛ ژرفای اندیشه، وسعت معرفت
https://eitaa.com/joinchat/3871474313Caf308215a6
در اندیشه رضوان، با نخبگان بیندیشید🧠