🔘آینده هوش مصنوعی در عملیات روانی
▪️با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی، نقش آن در عملیات روانی (PsyOps) اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
▫️آینده جنگ روانی احتمالاً تحت سلطه سیستمهای هوش مصنوعی خواهد بود که توانایی تحلیل و دستکاری حجم عظیمی از دادهها، تولید اطلاعات نادرست بسیار واقعی و حتی پیشبینی واکنشهای روانی جمعیتهای هدف را دارند. این آینده هم فرصتها و هم چالشهایی را به همراه دارد.
▪️از یک سو، هوش مصنوعی امکان اجرای عملیات روانی دقیقتر و مؤثرتر را فراهم میکند و به اپراتورها این امکان را میدهد که اهداف خود را با حداقل خسارات جانبی محقق کنند.
▫️از سوی دیگر، این مسئله نگرانیهای اخلاقی جدی درباره استفاده از هوش مصنوعی برای دستکاری رفتار انسان در مقیاسی گسترده ایجاد میکند.
▪️با ادغام بیشتر هوش مصنوعی در عملیات روانی، جوامع باید با این معضلات اخلاقی مواجه شوند و هنجارها و مقررات جدیدی تدوین کنند تا اطمینان حاصل شود که این فناوری قدرتمند به شکل مسئولانهای به کار گرفته میشود.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
هدایت شده از فرزند انقلاب | میلاد حسنزاده
🔻شیوهٔ بازنمایی شخصیت اهل بیت علیهمالسلام در رسانههای بینالمللی
🖊میلاد حسن زاده ______________________________
▫️تصور کنید در موقعیتی فرضی روبهروی یک فرد اروپاییِ مسیحی یا بیاعتقاد به خدا ایستادهاید. قرار است اسلام و تشیع را برای او توضیح دهید. از کجا شروع میکنید؟ کدام باور را برجسته میکنید؟ آیا باید به کشکولی از اعتقادات بپردازید؟ از توحید آغاز کنید؟ نبوت را شرح دهید یا اصل امامت را؟ شاید هم از موضوعی فرعی و غیرمستقیم؟
▪️این چالش زمانی پیچیدهتر میشود که تخاطب مستقیم وجود نداشته باشد و روایت از قاب رسانههای جمعی، بهویژه شبکههای اجتماعی، منتقل شود. در این حالت، انتخاب موضوع و شیوه بیان اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
🌱 در یکی از جلسات دوره ژورنالیسم بینالملل خبرگزاری «ابناء»، دکتر سهیل اسعد این موضوع را با پرسشی اساسی آغاز کرد: چگونه میتوان جایگاه اهلبیت علیهمالسلام را در فضای بینالمللی تقویت و تثبیت کرد؟
🔻دکتر اسعد معتقد است برای موفقیت در این مسیر، نخست باید آسیبشناسی دقیقی از رویکردهای گذشته انجام دهیم. یکی از ایرادات اساسی ما، جدا کردن جایگاه اهلبیت علیهمالسلام از منظومه کامل اسلام است. گاهی بهقدری بر یکی از اجزای این منظومه تأکید میکنیم که خود منظومه از نظر پنهان میماند. اهلبیت علیهمالسلام را نباید بهعنوان عناصر مستقل معرفی کنیم، بلکه باید جایگاه ایشان را در منظومه کامل اسلامی نشان دهیم.
▪️همچنین یکی از چالشهای بزرگ، انتخاب رویکرد مناسب برای معرفی اهلبیت است. سهیل اسعد معتقد است که بهترین رویکرد در فعالیت رسانهای بینالمللی، رویکرد انسانی است؛ چراکه انسانیت، مفهومی فراتر از زمان، مکان، فرهنگ یا تاریخ است. نمونهای موفق در این زمینه، کتاب «امام علی، صدای عدالت انسانی» اثر «جرج جرداق» است که امام علی علیهالسلام را بهعنوان یک الگوی انسانی معرفی کرده است.
🔻دکتر اسعد به نکتهای کلیدی اشاره کرد: "برای معرفی اهلبیت علیهمالسلام در عرصه بینالمللی، باید هنر شخصیت آنها را برجسته کنیم، نه صرفاً خود شخصیت را." به بیان دیگر، باید نشان دهیم که این شخصیتها چه ارزشهایی خلق کردهاند؛ ارزشهایی که فطرت بشری همواره به آنها عشق ورزیده است. برای مثال، وقتی میگوییم علی علیهالسلام عادل است، این عدالت است که مخاطب را جذب میکند و از طریق آن، به شخصیت علی علیهالسلام علاقهمند میشود.
▫️معرفی شخصیتهای اهلبیت علیهمالسلام بدون تبیین مکتب و اندیشههای آنان ناقص است. دکتر اسعد گفت: "بسیاری از مخاطبان غیرایرانی بارها از امام حسین علیهالسلام شنیدهاند، اما هیچگاه مکتب او را بهدرستی درک نکردهاند."
در فضای بینالملل غیر از شخصیتهای هنری و ورزشی باقی شخصیتها در قالب یک مکتب معرفی میشوند. متفکر را باید در قالب مکتب فکری معرفی کنید.
🔻او همچنین بر اهمیت تدوین یک مانیفست جامع از تشیع تأکید کرد؛ کتابی که در چند صفحه، اصول مکتب شیعه را بهصورت شفاف و موجز بیان کند که به عقیده اسعد کتاب انسان ۲۵۰ ساله متن مناسبی برای تهیه این مانیفست است. بد نیست با ذکر یک خاطره کوتاه تاکیدی بر این نظر دکتر اسعد داشته باشم:
"خاطرم هست حدود ۸ سال پیش درجلسهای که «حسن علی یحیی العماد» که او را خمینی یمن نیز توصیف میکنند گفت زمانی که اهل سنت یمن یا مردم دیگر کشورهای منطقه درخواست آشنایی با اهلبیت علیهمالسلام را داشتند، چالشهای بسیاری را در شروع و نحوه بیان متحمل میشدیم تا اینکه کتاب انسان ۲۵۰ ساله منتشر و پایه کنشهای ما در معرفی اهلبیت شد."
یک نمونه موفق رسانهای
🌱دکتر اسعد به نمونهای موفق از فعالیت رسانهای اشاره کرد: حزبالله لبنان و فرهنگ مقاومت که بهعنوان محصول مکتب حسینی معرفی شدهاند. این روایتگری نشان داده است که فرهنگ مقاومت، ریشهای عمیق در اندیشههای امام حسین علیهالسلام دارد و این پیوند، توانسته است در عرصه بینالمللی جایگاه ویژهای بیابد.
✔️ معرفی اسلام و تشیع، بهویژه در قاب رسانههای بینالمللی، کاری ظریف و پیچیده است. این معرفی زمانی موفق خواهد بود که:
• اهلبیت علیهمالسلام بهعنوان بخشی از منظومه کامل اسلام معرفی شوند.
• رویکرد انسانی در معرفی ارزشهای آنان برجسته شود.
• هنر و ارزشهای شخصیتها بر خود شخصیت غلبه کند.
• مکتب اهلبیت بهصورت جامع و مانا تبیین شود.
▫️جهان امروز تشنه عدالت، انسانیت و حقیقت است. اهلبیت علیهمالسلام، تجسم این ارزشها هستند و معرفی صحیح آنان، گامی بزرگ در جهت هدایت دلهای تشنه به سوی نور است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پ.ن: شاید باور به آنچه گفته شد قدری برایتان دشوار باشد اما پیشنهاد میکنم از فضای فکری مسلط خودتان لحظهای بیرون آمده و مجدداً متن را با توجه به پارادایم مسلط در فضای بینالملل بخوانید.
#رسانه
#بین_الملل
#شبکههای_اجتماعی
#فرزند_انقلاب | لینک کانال 👇
@revolutionson
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘پروفسور اسرائیلی: تسخیر ذهنها از طریق داده های اینترنتی
👤یوال نوح هراری
▪️نظریهپرداز و استاد تاریخ دانشگاه عبری اورشلیم: وقتی دادههای کافی از یک کشور داشته باشید، برای کنترل آن نیاز نیست سرباز اعزام کنید، بلکه با دستکاری افکار و اطلاعات مردم، میتوانید ذهن و منابع آنها را تسخیر کنید.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
📚حرمت دروغ تبلیغاتی
▪️نکتهای که در ذیل بحث معاملات بیان میشود، تبلیغات رسانههاست. فعالیتهای رسانهای در دنیا یک صنعت تلقی میشود و ارکان بازاریابی و عناصر تجاری دارد.
▫️گردش مالی و منابع اقتصادی رسانهها عمدتاً بر اساس تبلیغات و آگهیهای بازرگانی و تجاری تأمین میشود.
▪️دروغهای تبلیغاتی و تجاری برای جذب مشتری مصداق «نجش» است و به دلیل «غش در معامله» یا «اضرار مؤمن» و اجحاف حرام است؛ زیرا آنچه مایۀ قوام این معامله و اقدام به آن شده، خداع و تعزیر است. همچنین اگر کالا عیب و نقصی داشته باشد و مشتری نداند، مصداق غش در معامله است.
▫️غش به اظهار چیزی خلاف واقع یا اخفای عیب گفته میشود به نحوی که کالایی ایراد داشته باشد و به صورت عادی مشخص نیست و فروشنده و تبلیغکننده از آن آگاهی دارند ولی با یکدیگر تبانی کردهاند که کالا را طور دیگری معرفی کنند.
📔کتاب فقه رسانه و ارتباطات، صفحۀ 216.
#پاراکتاب
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
13.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘آسیب های شبکه های اجتماعی و روشهای مقابله با آن
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
📣 💢به یک طراح همه فنحریف نیازمندیم💢
📌مسلط به طراحی٬ ادیت٬ صفحهآرایی و...
🔻شرایط کاری :
🔹تمام وقت
🔹آقا
🔹ترجیحا متاهل
🔸دارای روابط عمومی بالا، ایدهپرداز و خوش فکر، مسلط به نرمافزارهای فتوشاپ، ایلاستریتور و ایندیزاین.
📌در صورت داشتن شرایط برای دریافت اطلاعات بیشتر به آیدی زیر در ایتا پیام دهید👇
@AMOOZESH_RESANEH
#فراخوان
🎓 مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد
📲 سایت | آپارات | اینستاگرام | ویراستی | ایتا
#هوش_مصنوعی
🔘هوش مصنوعی جمینای در اپ Files by Google میتواند پیدیافها را بخواند
▪️در ماه آگوست، شاهد معرفی گزینههای «پرسیدن درباره این صفحه» و «پرسیدن درباره این ویدیو» بودیم که همراه با رابط Gemini ارائه شدند. گزینه دوم به شما امکان میدهد درباره ویدیوهای یوتوب از جمینای سؤال بپرسید. قابلیت دیگری به نام «پرسیدن درباره فایل PDF» که برای ارائه پاسخ به سؤالات درباره فایلهای PDF طولانی طراحی شده بود نیز در این مراسم معرفی شد. این قابلیت حالا بالاخره برای کاربران اپلیکیشن مدیریت فایل گوگل برای اندروید عرضه میشود.
▪️طبق توضیحات گوگل در لیست پلی استور، این ویژگی برای همه کاربران جمینای در دسترس نیست و برای استفاده از قابلیت «پرسیدن درباره فایل PDF» نیازمند اشتراک Gemini Advanced، تنظیم جمینای به عنوان دستیار پیشفرض در گوشی اندرویدی و دستگاهی با اندروید ۱۵ است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘 آسیب های جنگ شناختی
▪️از بین بردن #سرمایه_های_اجتماعی و معنوی نظام
▫️از بین بردن سرمایه ای که سالها بانظام همراه و همدل بوده اند. یکی ازویژگی های این جنگ است؛ برای این منظوردشمن با مستند سازیهای پیچیده و #حیله_های_رسانه_ای زیر ساخت های فکری و مذهبی نظام را زیر سؤال برده و اعتقادات گذشته مخاطبان را با تردید روبه رو میکند در جنگ شناختی چون ارزیابی مخاطب از وضع موجود را تحت تأثیر قرار می دهد بنابراین بخشی از جامعه را نسبت به نظام و انقلاب و مبانی راهبردی آن دچار تردید میسازد و او را به چالش وادار میسازد(دوقطبی سازی)
▫️بر این اساس، برخی از کسانی که همواره پشتیبان نظام اسلامی بوده اند #تغییر_هویت داده و رودرروی نظام به تقابل وادار می شوند. آنان بدین وسیله حتی سبب قریب شمار دیگری خواهند شد و همچنین موجب ریزش برخی دیگر که به آنان اطمینان داشته اند خواهند شد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘جنگ شناختی (cognitive warfare)
▪️جنگ شناختی بر اساس استفاده از روشهای اطلاعات نادرست و تبلیغات طراحی شده است تا گیرندگان اطلاعات را از نظر روانی فرسوده کند.
▪️هدف جنگ شناختی، کاهش توانایی انسان در تولید دانش است.
▪️این جنگ سرمایه انسانی را هدف قرار میدهد تا اعتماد، که پایه و اساس جوامع است، تضعیف شود.
▪️این جنگ در واقع به دنبال نفوذ به هویت افراد است.
▪️عملیات جنگ شناختی تلاش میکند سبکی سخت و متعصبانه از تفکر را در افراد ایجاد کند که باعث میشود آنها در برابر هرگونه استدلال، اطلاعات یا حتی واقعیتهایی که با ادراکات و باورهای خودشان در تضاد است، مقاومت کنند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام