✍️ نقد و بررسی رستاخیز ماتریکس با عقب گردهایی عجیب:
نهیلیستی و مبتلا به فقر معنا بهمراه تخریب نوستالژی ها و شخصیت های ماندگار
🔹 پیش از آن که وارد بحث #ماتریکس بشویم، ذکر یک نکته شایان توجه است. نگاهی سرسری به فهرست «بلاکباستر» های سال ۲۰۲۱ نشان می دهد که بالای ۸۰ درصد فیلمهای پرفروش سال ۲۰۲۱ یا بر اساس فرانچایز، یا اسپینآف و یا اصولا بازسازی هستند.
🔸 «اسپایدرمن: راه برگشتی نیست» و... و همین «رستاخیزهای ماتریکس»، همه بر اساس شخصیتها و منظومههای داستانی پیشتر خلق شده هستند که عمر برخی به چند دهه پیش بازمی گردد.
🔹 آیا #هالیوود در حال خرج کردن آخرین سکههای ته کیسه است؟ یا دستگاه سرمایهداری، که هالیوود مظهر آن است، برای کسب سود حریصتر شده است، به این معنی که می خواهد تا آخرین سِنت هر چیزی را که زمانی، به هر دلیلی، محبوبیتی کسب کرده، استحصال کند؟
🔹 «رستاخیزهای ماتریکس» می تواند یک «فاجعه» باشد؛ فاجعهای که می تواند همه خاطرات خوب و نوستالژیکی که سه گانه قبلی برایشان ساخته بود، در نوردد و ویرانهای به جای بگذارد.
🔸 این فیلم هم در نگاه اول، ماتریکس «تین ایجریزه» شده است. تقریبا همه چیزهایی که در منظومه ماتریکس می شناسیم، در قسمت چهارم بر حسب سلیقه نسل نوخاسته تعدیل شده است تا احتمالا هم کمپانی برادران وارنر و هم خواهران واچوفسکی، آخرین دلارها را هم از نوستالژی دورانساز خود، استخراج کنند.
🔹سهگانه ماتریکس به لحاظ سینمایی، یک مجموعه کامل و دیگر، به هیچ عنوان، جای بیرون کشیدن مردگان از گور نداشت.
مشروح نقد در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=35747
🆔 @sedayehowzeh
#صدای_طلاب
⏹ خ ا
➖ الان دارن میگن "طلبه ها برن کار کنن، طلبه که همیشه نباید درس بخونه."
باشه قبول؛ شما بفرمایید من الان به عنوان #روحانی_مستقر یه محله ای، گفتمان دینی تو مدارس دارم، تو مسجد دارم، جلسات متعدد بین اهالی مسجد و مشکلات محله رو حل میکنم، حلقات صالحین رو اداره میکنم، جلسه قرآن و احکام و.. دارم، جلسه پاسخ به شبهات روز بین جوانان محله دارم، نوجوانان رو سالن میبرم، جلسات بین اولیاء نوجوانان دارم و۰۰۰شب هم از ساعت ۱۱ شب مجبورم بخاطر خانواده برم تا صبح بارکشی کنم.
➖من وقتی صبح تا شب بخاطر #کمبود_مالی دارم کار میکنم، باید وقتی اومدم خونه، حداقل ۸ ساعت بخوابم.
➖شما بفرمایید آیا به موارد بالایی که شمردم میتوان رسید؟؟
ببینید نوع کار هرکسی فرق میکنه. یکی کارگره خب از دستش اون بر میاد یکی معلمه، یکی دکتره و۰۰۰
خب رسالت منم همین چیزهاست دیگه، چرا به هرکسی نمیگن تو برو یه کار دیگه انجام بده، بما که میرسن میگن باید یه شغل دیگه داشته باشی.
امیدوارم نوع نگاه تغییر کند و به داد برسند بخدا داریم نابود میشیم.
🆔 @sedayehowzeh
9.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️شنیده ایم مدتی است، دقت های سابق در حوزه اجرای امینانه نیات واقفین انجام نمی شود و درآمد #موقوفات بدون توجه به نیات مقید، در یک حساب متمرکز جمع شده و هزینه می شود...
🎥 پاسخ حجت الاسلام عادل، معاون فرهنگی،اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به این سوال را در گفتگوی اختصاصی ایشان با #صدای_حوزه ببینید.
#وضعیت_معیشتی_طلاب
احیای #موقوفات_حوزوی
🆔 @sedayehowzeh
#پربازدیدترین_های_هفته
1️⃣ گفتگوی اختصاصی #صدای_حوزه با معاون فرهنگی،اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور
🌐 اینجا
2️⃣ اینچنین براندازانیام آرزوست!!!
🌐 اینجا
3️⃣ وجه سیاسی متافیزیک و فلسفه در واکنش های آیت الله مصباح بروز می یافت
🌐 اینجا
4️⃣ کارکرد طلاب مستعد، جابجایی مسافر در اسنپ یا جابجایی مرزهای علم؟!
🌐 اینجا
5️⃣ سوال و گلایه طلاب دزفولی از «پروژه مسکن ممتازین» مرکز خدمات
🌐 اینجا
6️⃣ اوقاف، انگیزه چندانی برای احیای #موقوفات_حوزوی ندارد؛ حوزه خودش باید اقدام کند!
🌐 اینجا
7️⃣ روایت عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی ره از جلسه اقتصاددان های اسلامی با #وزیر_اقتصاد
🌐 اینجا
8️⃣ ریاست پژوهشگاه فقه نظام در نقد دیدگاه استاد احمدی شاهرودی پیرامون #موضوع_شناسی در فقه مطرح کرد؛
🌐 اینجا
🆔 @sedayehowzeh
📣 حجت الاسلام و المسلمین حسین ملانوری معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه قرار است در گفتگوی صمیمانه تلویزیون اینترنتی پاسخ حضور داشته و به شبهات و سوالات بدون تعارف مبلغین و فعالین حوزه تبلیغ پاسخ دهند.
🔹 از شما طلاب مبلغ دعوت مینماییم سوالات خود را در این زمینه بصورت ویدئویی (افقی) و یا صوتی، با کیفیت مناسب به آیدی [ایتا] @p_goftegoo ارسال نمایید.
⏳ حداکثر مهلت ارسال سوال؛ پایان روز شنبه ۲۵ دیماه، ساعت ۲۴
🕰 زمان پخش:
ـ چهارشنبه ها، ساعت ۱۹
🎞 پخش با اینترنت رایگان در pasokh.tv
🖇برای جزئیات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.pasokh.org/fa/News/View/92598/
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید| فرمایشات حضرت آیت الله سبحانی در مورد #انصراف_طلاب به دلیل #مشکلات_معیشتی که البته در رسانههای داخلی انقلابی، سانسور شد، قابل توجه بود و ورود بی پرده و جسورانه و درست ایشان به مساله معیشت، جای تقدیر و تامل داشت.
🔹اساسا مساله معیشت یک شعار مارکسیستی و غریبه نبوده و درصدد تضعیف حوزههای علمیه هم نیست و اگر برخورد درستی با این موضوع صورت بگیرد، ظرفیت پژوهشی و تبلیغی و فرهنگی نهاد روحانیت در بهترین فرم و صورت، در خدمت #دینداری جامعه قرار خواهد گرفت.
🔸باید اعتراف نمود که معیشت طلاب، به عنوان یک مساله اگر مورد توجه حوزههای علمیه قرار نگرفته و مواجهه حرفه ای و راهبردی با آن صورت نگیرد، عده ای مواجب بگیر جریان #سکولار که اخیرا هم چند مورد را شاهد بودیم، این مساله را به چالش تبدیل کرده و ذیل گفتمان جدایی دین از سیاست، معنا و مفهوم متفاوتی به آن خواهند بخشید.
🔹اینکه حوزه نمیتواند اقتصاد طلاب را با یک ساز و کار مشخصی، سر و سامان ببخشد، یک لایه از معنای سکولاریسم را تایید خواهد نمود.
توان حوزههای علمیه برای تئوری پردازی در قامت #حکومتداری قابل اغماض نیست، ولی معیشت طلاب که صدای مرجعیت معزز را هم درآورده، ظرفیت پاشنهآشیل شدن برای سنجش توان حوزه را دارد!
🆔 @sedayehowzeh
#صفحه_نخست_روزنامه_ها
🔺 گزارش وطن امروز از آغاز #توافق25ساله با چین قبل از اتمام #مذاکرات_وین:
پکن زودتر از وین
🔺گزارش کیهان از بی اثر شدن تحریم ها:
افتتاح پالایشگاه و رشد 40 درصدی صادرات بی اعتنا به #تحریم ها
🔻گزارش اعتماد از افاقه نکردن دستور:
ادامه #انتصاب های مسئله دار
🔻 گزارش شرق از نشست #رئیسی با وزرای خارجه سابق:
جای خالی #ظریف
مشاهده کامل روزنامه ها در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=35846
🆔 @sedayehowzeh
#پلان_تفکر
#مدارک_حوزوی
#مسائل_مستحدثه
🔹 من به عنوان کسی که بیش از سی سال عمرم را در عرصه ی حوزه گذراندهام نسبت به برخی از فضاهای جدید کارشناس نمیشناسم. مثلا در زمینه اقتصاد مجازی، #ارز_دیجیتال و بسیاری از مسئله های جدید و به روز حتی به تعداد انگشتان دست کارشناس نداریم، اما حوزه علمیه با همه نقاط قوتی که دارد، نسبت به مسائل مستحدثه باید فکر جدیتری کند.
🔸یکی از مشکلات جدی حوزه این است که در حوزه ی فقه رسانه، صاحب نظر کم داریم. چرا ما فقیه زیاد داریم اما فقیهی که رسانه را بشناسد نداریم؟ هیچ کدام از عزیزان ما که فقه می دانند روزنامه نگار نبودهاند، مدیر مسئول و سردبیر نبودهاند، مدیر تحریریه نبودهاند؛ آن وقت چگونه میخواهند #فقه_رسانه را مطرح کنند؟
🔹دوری از پژوهش در حوزه باعث می شود که وقتی طلبه میخواهد مقاله و پایان نامه بنویسد، آنجا میفهمد که مهارت های آن را ندارد، چون نظام آموزشی حوزه، روش تحقیق، روش پژوهش، روش نگارش مقالات آموزشی، روش نگارش کتاب و مانند اینها را به طلبهها نیاموخته است.
🔸من سطح مشخصی برای ورود طلاب به حوزه علمیه پیشنهاد نمی کنم، ولی معتقدم که این سطوح باید از هم جدا شود؛ البته بنده با پذیرش طلبه در مقطع سیکل مخالف هستم، چون کسی که در آن سن و سال است، هنوز به مرحله انتخاب صحیح نرسیده است.
🎙 حجت الاسلام محمدعلی لیالی؛ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و کارشناس مباحث تاریخی و سیاس در گفتگو با #صدای_حوزه / 30 آبان 1400
🌐 v-o-h.ir/?p=31807
📎 در همین زمینه بخوانید: مصوبه ۳۶۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص مدارک حوزوی
🆔 @sedayehowzeh