#صفحه_نخست_روزنامه_ها
🔺گزارش وطن امروز از ابلاغیه جدید #رهبر_انقلاب:
فرمان #تامین_اجتماعی
🔺گزارش کیهان از #کودتای_نرم امریکا در #پاکستان:
#عمران_خان از قدرت کنار گذاشته شد!
🔺گزارش فرهیختگان از دور زدن 90 درصدی بانک ها از #شفافیت:
بدهی بانک ها به مطالبه #دولت
🔻گزارش اعتماد از نتیجه دادن اعتراضات #افکار_عمومی:
پیروزی #محیط_زیست در میانکاله
🔻گزارش آفتاب یزد:
اوضاع ناخوشایند #دارو و #تجهیزات_پزشکی
🆔 @sedayehowzeh
15.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید| بیان جزئیات جدید حجتالاسلام پاکدامن از حادثه حرم رضوی
🔹گفتوگو با حجت الاسلام پاکدامن، سومین فرد از #واقعه_تروریستی مشهد
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
✍ فقه حکومتی مستلزم چشمپوشی روحانیون از مناصب اجرایی(قسمت اول) 🔺مقدمه: 🔹یکی از پرسشهایی که پیرا
✍بخش دوم از مقاله حجت الاسلام عباسعلی مشکانی
در مقابل از آنجا که صنف و نهاد روحانیت، صنف و نهادی فعال و کنشگری آگاه است، همواره بر حسب موقعیتهای تاریخی و اجتماعی، قلمروی وظایف و نقشهای خود را بازنگری و بازبینی میکند و گستره وظایف و کارویژههای خود را مورد قبض و بسط قرار میدهد. این کارویژههای حوزه و روحانیت اشکال مختلفی به خود میگیرد و ناظر به شرایط و امکانات قابل تعریف میباشد. به اصطلاح منطقی، این سنخ از کارویژههای صنف روحانیت، «بشرط شیء» است. یعنی به شرط فراهم بودن امکانات و شرایط و نیز وجود خواست و نیاز در عرصههای مختلف، حوزه و روحانیت کارویژههایی متناسب با شرایط و امکانات و نیز خواستها و نیازها، برای خود تعریف میکند. این دسته از کارویژهها، عنوان «کارویژههای موقعیتمند» را به خود اختصاص میدهد.(۵)
6⃣ تاسیس جمهورى اسلامى در ایران توسط امام خمینى(ره)، حمایت گسترده روحانیون و حضور آنان در بخشهاى مهمى از سازمان حکومت و مناصب متعدد کلی و جزئی را به دنبال داشت. روشن است که این وضعیت ناشی از وضعیت بحرانی تازه تأسیسی نظام اسلامی و فقدان نظام کارشناسی مطلوب برای تربیت کارشناسان دینی و اسلامی بود. در واقع با توجه به اینکه نظام کارشناسی حاکم بر کشور در دوران آغازین انقلاب، نظام کارشناسی سکولاری بود که از نظام طاغوتی به ارث رسیده بود، رهبران انقلاب برای جبران خلاء کارشناسی و کارگزار دینی و اسلامی، به جهت سنخیت و قرینیت صنف روحانیت با اسلام و احکام اسلامی، به طور موقت از روحانیت دعوت شد تا علاوه بر ایفای نقش در کارویژه اصلی و همیشگی خود، عهدهدار کارویژهای موقعیتمند و موقتی شوند، تا نظام بتواند نظام کارشناسی خود را طراحی و در بستر آن به تربیت کارشناسان و کارگزاران اسلامی بپردازد.
7⃣ در نتیجه جستجو در میان معیارها و ملاکهای عمومی گزینش در فقه گزینش، به هیچ عنوان به شرط و معیاری با عنوان «روحانی بودن» متقاضی تصدی منصب برنمیخوریم. معیارهایی که در این بخش از فقه گزینش مورد بحث قرار میگیرد، مواردی از قبیل: عدالت، اهلیت، علم و تخصص، تعهد و… است. در بخش مربوط به معیارهای اختصاصی گزینش اما، به تناسب نوع منصب، شاید در برخی موارد که جنس منصب از نوع کارویژه اصیل روحانیت است (مثلاً ریاست سازمان تبلیغات اسلامی و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)(۶) به این شرط تصریح شود، اما در دیگر مناصب، صرف تربیت یافتگی در نظام کارشناسی دینی به همراه تخصص لازم در زمینه منصب واگذار شده، کفایت میکند و نیازی به واگذاری منصب به روحانیون در آنها نیست.
جمعبندی و نتیجهگیری: بر اساس آنچه گذشت، از منظر رویکرد حکومتی به فقه و در فرض تحقق نظام کارشناسی اسلامی و تربیت کارشناسان و کارگزاران مورد نیاز دولت اسلامی، نیازی به حضور روحانیت در مناصب اجرایی و جزئی نظام نخواهد بود.(۷) روحانیون در غیر شرایط اضطرار باید به کارویژه اصیل خود، یعنی «فهم، حفظ، ترویج و دفاع از دین و معارف آن» مشغول باشند و بقیه امور اجرایی و … را به تربیت یافتگان نظام کارشناسی اسلامی واگذار نمایند.
———————-
1⃣ ن.ک. مشکانی سبزواری، عباسعلی؛ «فلسفه فقه دولت»، دوفصلنامه گفتمان فقه حکومتی، ش۴، بهار و تابستان ۱۳۹۸.2⃣ ن.ک. مشکانی سبزواری، عباسعلی؛ «درآمدی بر گزینش سیاسی در فقه دولت»، آماده انتشار، ۱۳۹۹.
3⃣ ن.ک. مشکانی سبزواری، عباسعلی؛ «اجتهاد حکومتی و نظام سازی دینی»، دوفصلنامه اندیشه تمدنی اسلام، بهار و تابستان ۱۳۹۵.
4⃣ ن.ک. مشکانی سبزواری، عباسعلی؛ «مناسبات فقه و تکنولوژی»، مجموعه مقالات همایش هفته تمدن نوین اسلامی، ۱۳۹۸.
5⃣ ن.ک. مشکانی سبزواری، عباسعلی؛ «مناسبات حوزه و نظام اسلامی»، دوفصلنامه گفتمان فقه حکومتی، پاییز و زمستان ۱۳۹۶.
6⃣ البته اصل وجود چنین نهادهایی (مانند وزارت فرهنگ و ارشاد) در نظام اسلامی، از منظر رویکرد حکومتی به فقه، مورد مناقشه است. اما یادداشت حاضر مجال بحث از آن را ندارد.
7⃣ روشن است که مناصبی همچون منصب #رهبری یا منصب ریاست قوه قضاییه و مواردی از این قبیل، به دلیل شرط «اجتهاد مطلق» در آن، در انحصار روحانیون می باشد و سخن در مناصب دیگری از قبیل ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس، وزارت و… است.
پ.ن #صدای_حوزه: تاکید می شود که صدای حوزه مسئولیت #انعکاس و بازتاب #فرهیختگان_حوزوی را برعهده داشته و نسبت به صحت و سقم محتواها چه بسا نظرات متفاوتتری داشته باشد.
🆔 @sedayehowzeh
آیت الله فیضی سرابی دار فانی را وداع گفت
🔹آیتالله محمد فیضی سرابی نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری پس از یک دوره بیماری صبح امروز به لقاء الله پیوست.
🆔 @sedayehowzeh
📣در مصاحبه #صدای_حوزه با عضو کمیسیون تخصصی آموزش عالی شورای عالی #انقلاب_فرهنگی مطرح شد؛
🔺مشوق های طرح جمعیت باید کارآمدتر باشد
🔺بُعد فرهنگی موضوع جمعیت، کمتر از بُعد مالی نیست!
🎙حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی گرجیان:
🔹بحث فرهنگی مسئله ی #جمعیت به نظرم کمتر از مسائل مالی نیست. علی الاسف به این نکته کمتر توجه شده است. صدا و سیما غالباً جایی که #فرزند_کمتر بوده را نماد پیشرفت فکری-فرهنگی و اخلاقی بازنمایی کرده، در حالی که افرادی که دارای تعداد فرزند بیشتری بودهاند را به عنوان یک نماد ضد فرهنگ معرفی کرده است.
🔸هنوز دغدغه ی #مقام_معظم_رهبری مبنی بر تحدید نسلی و بحران جمعیتی که وجود دارد به خوبی از طرف نخبگان برای هنرمندان و بقیه ی اقشار تبیین نشده است.
🔹باید #تهاجم_فرهنگی را جدی گرفت. به نظر من برنامه ریزان در این مسئله باید صدا و سیما را در درجه اول دریابند. مطبوعات و فضای مجازی را نیز باید جدی گرفت. متاسفانه دشمن از همین طریق نفوذ می کند.
⁉️ باید سوال پرسید شورای عالی انقلاب فرهنگی واقعا چقدر در موضوع #بحران_جمعیت ورود پیدا کرده است؟ من نمی گویم اصلاً کاری نکرده اند؛ اما کاری که نمود و خروجی داشته باشد چقدر انجام شده است؟
🔸مسئله ی #ازدواج_آسان، مسکن، اشتغال و … بسیار مهم است.
🔹مشوق هایی که در طرح "قانون حمایت از جمعیت" در نظر گرفته شده، باید کارآمدتر باشد چراکه خانواده ها بعد از گذشت مدتی دچار مشکلات وام می شوند.
🔸من در این عرصه باید این را عرض کنم که #حوزههای_علمیه برنامههای جدی در این عرصه نداشته اند.
مشروح مصاحبه:
v-o-h.ir/?p=40397
🆔 @sedayehowzeh
✍️واکنش #عبدالله_گنجی به ادعای #کواکبیان درباره فروش روزانه میلیون ها بشکه نفت توسط ایران و عدم گشایش در #معیشت_مردم
🔹اتفاقا برای بنده هم این موضوع سوال بود. همین امروز از وزیر نفت سوال کردم اگر نفت بیشتر می فروشید و پولش هم بر می گردد پس چرا در معیشت دیده نمی شود؟
🔸گفت بیشتر آن صرف 420 هزار میلیارد #کسر_بودجه سال 1400 دولت قبل شد. بقیه هم صرف خرید اقلام غذایی که قیمت جهانی آن دو برابر شده و...
🎥ببینید| سرنوشت چند میلیارد دلاری که آزاد شد چه شد؟
🆔 @sedayehowzeh
✍️ بازی ایران و کره در روز تاسوعا سال 1395 به خاطر پرچم یا ابوالفضل و یاحسین #فیفا ایران را با بهانه کار بی ربط به ورزش و #شعائر_مذهبی 41هزار دلار جریمه کرد!!
📎 تصویر دوم لیگ لهستان :)
#آزادی_بیان
#ورزش_سیاسی
#غرب_بدون_روتوش
🆔 @sedayehowzeh