﷽
🔹 طلبکارانه هیچ وقت پیش خدا نرویم، خدا هیچ وقت از آدم طلبکار خوشش نمی آید، خدا از آدم بدهکار خوشش می آید. آدم نیازمند، در نفسش احساس خضوع میکند، حال انسان، نباید حالِ یک شخص طلبکار باشد که الان می خواهد برود پس بگیرد!
🔹 آقاجان! تمام سلولهای وجودی ما، فریاد نیاز دارند بلند می کنند! چی در تصور ما است؟ چی در فکرها است؟ تمام ذرّات وجود ما اگر ما بدانیم، این سلولها که در دست ما و در بدن ما است چگونه این ها از نقطه نظر وجود خودشان و استمرار حیات خودشان دست نیاز و عجز به سوی پروردگار دارد، « اینکه خدمتتان می گویم، مشاهده شده ها!» آن وقت دیگر از خودمان خجالت می کشیم، از نقص خودمان خجالت می کشیم، که وقتی بدن ما و سلولهای ما و تمام موهای بدن ما به این نحو اظهار عجز در قبال قدرت لایزالی پروردگار را می کند، و از او استمداد می گیرند برای ادامهٔ حیات...
آن وقت ما که در قبال خدا می ایستیم دو رکعت نماز میخوانیم، یک خونه در قبالش میخواهیم اینکه رسم بندگی نیست، این را از حضرت سجاد باید یاد بگیریم حضرت سجاد میگوید خدایا اصلاً من کسی هستم که از شما چیزی بخواهم؟ در همان خواستی که دارم؟...
📀شرح دعای ابوحمزه ۱۴۲۳ مجلس ۳ دقیقه ۵۰
🎵حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله علیه
#فقر #نیاز #غنی #معرفت #سلوک_عقلی
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
✍🏻 در تجارتی که دو رکعت نماز قضا شود ولی هزاران منفعت مادی نصیب انسان شود، انسان ضرر کرده است...
#آیةالله_طهرانی رضوان الله علیه
📚 شرح دعای ابوحمزه، سنه۱۴۲۶ ه.ق ، جلسه۳
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 " میثم تمار " عارفی امام شناس
📚 سیدالطائفتین علامہ سید محمد حسین حسینے طهـرانے قدس اللہ سرہ در " امام شناسى، ج۳، ص ۳۸ " مرقوم نموده اند که:
❖ ميثم تمّار مردى است خرما فروش چند سبد خرما دارد و در دكّه اى نزديك مسجد كوفه می گذارد و می فروشد، در اثر تسليم و اطاعت آن قدر مقام و منزلت يافت كه امام خود را به نورانيت و به ولايت شناخت و اميرالمؤمنين عليه السّلام ساعاتى چند در دكّان او می رفتند و می نشستند و مانند دو برادر مهربان مأنوس بودند و آن قدر از اسرار غيبى و معارف الهى به او آموختند كه هر بيننده را متحير می ساخت.
❖ ابن عبّاس كه شاگرد مكتب اميرالمؤمنين عليه السّلام است و در تفسير، استاد و از سرلشگران نامى و مبرّز و از خواصّ آن حضرت است و محمّد ابن حنفيه او را استاد و ربّانى امّت خطاب می كند در مقابل علوم ميثم تمّار نتوانست طاقت بياورد و ظرفيت تحمّل آن را داشته باشد، و به آن درجه اى كه اين مرد خرمافروش امام خود را شناخت و به حقيقت معرفت پى برد ابن عبّاس پى نبرد، و گهگاهى به آن حضرت دستور می داد يا ايراد می گرفت.
❖ حضرت روزى به ميثم فرمودند: حالت چگونه است در وقتى كه زنازاده بنى اميه تو را بطلبد و امر كند كه از من بيزارى بجوئى؟
- ميثم گفت: به خدا سوگند كه هيچگاه از تو بيزارى نخواهم جست.
- حضرت فرمود: به خدا قسم ترا خواهند كشت و بر دار خواهند كشيد.
- ميثم گفت: صبر خواهم كرد و اينها در راه خدا كم است و آسان.
- حضرت فرمود كه: اى ميثم تو در آخرت با من خواهى بود و در درجه من.
❖ اين شاگرد عارف و امام شناس است كه سيطره غيبى امام خود را بر مُلك و ملكوت ادراك نموده است و لذا از مغيبات و از فِتَن آينده خبر می داد و چون آينه اى تمام وقايع آينده در مقابل ديدگانش هويدا و مشهود بود تا چه رسد به خود مقام ولايت كه از اسرار و مغيبات خبر دهد و دوست و دشمن بر علوم غيبى او معترف باشند.
#علامه_طهرانی #امام_شناسی
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
______
🗃 جهت اطلاع بیشتر رجوع شود به:
• امام شناسی ، ج۱۲، ص ۱۸۸
• انوارالملکوت ، ج۲ ص ۲۰۷ و ۲۳۱
• نورملکوت قرآن ، ج۳، ص ۳۹۳
4_5800819736631576764.mp3
4.81M
﷽
🔶 مولانا میفرماید:
«صوفی ابنالوقت باشد ای رفیق
نیست فردا گفتن از شرطِ طریق»
🔹انسان باید همان لحظه را قدر بداند و پاس بدارد؛ خداوند برای همان لحظۀ انسان، پروندۀ خاصّ خودش را قرار داده است.
🔹به دل خود نگاه کنیم و ببینیم آیا در این لحظه از خطای گذشتۀ خود پشیمانیم یا نه؟ آیا تصمیم بر تکرار اشتباه داریم یا نه؟ آیا از خدای متعال شرمنده هستیم یا نه؟ اگر شرمنده هستیم یعنی درِ رحمت باز است، و اگر دیدیم شرمنده نیستیم و میگوییم این کار را باز انجام میدهیم، باید بدانیم که کارمان خیلی خراب است!
🔹این مسئله دائماً وجود دارد؛ لذا انسان باید به دلش نگاه کند و ببیند که این قلب و ذهن و ضمیر و نفْس، در چه وضعیتی قرار گرفته است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسۀ ٢۰۵
#تدبر #تفکر #مراقبه #محاسبه #گذر_عمر #آن #قلب #پشیمانی #توبه #باطن
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
💟 #حدیث_صالحان
• ای علی! اگر مشاهده کردی مردم با انجام اعمال شایسته خود را به خداوند نزدیک میکنند؛ تو با عقل و فهم خویش به او نزدیک شو تا از آنها سبقت بگیری!
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 چه کسی ما را از نفس نجات می دهد؟
📚 حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی حفظه الله در کتاب شریف " آموزه های معرفت ، ج۱، ص ۱۹۵ " می فرمایند:
✍🏻 سالک وقتی که تمام زحمت و کوشش و مجاهده و همه را انجام داد و بالا رفت و تمام حجاب ها را کنار زد، می رسد به یک جا که دیگر باید از نفس بگذرد و نفس را باید از دست بدهد؛ آنجا با چه نیرویی این کار را انجام بدهد؟
❖ تاحالا هرکاری که می کرده با نفس می کرده است؛ اگر نماز می خواند، با نفس بود؛ مجاهده بود با نفس بود؛ گذشت از عوالم نور، همه با نفس بود؛ وقتی که از عوالم نور و از حورالعین و ... می گذرد، مگر با غیر از نفس است؟! با نفس می گذرد! می رسد به جایی که خودش می ماند؛ خودش را چطور از دست بدهد، خودش که نمی تواند خودش را از دست بدهد!
❖ اینجا دیگر می ماند و فریادش بالا می رود که دیگر چه کنم؟! اینجا تازه امیرالمومنین به داد می رسد ! " السّلام عَلیکَ ایُّها الزَّنادُ القادِحُ " معانیش این است که او می آید و این خود را می سوزاند.
#آموزه_های_معرفت #آیت_الله_طهرانی
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۱۲
📌 خصوصیات مجالس اهل بیت علیهم السلام
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدس سره
🌐 منبع: کیمیای سعادت 2
☑️ سوال:
~ سلام علیکم. لطفا در مورد مجالس اهل بیت علیهم السلام و تاثیراتی که در نفس انسان می گذارد و نحوه ی برگزاری آن توضیحاتی بفرمائید و نیز بفرمائید که این محافل چقدر در رشد و حرکت سعودی انسان تاثیر دارند؟ و حضرتعالی چقدر سعی و اهتمام در برگزاری و شرکت در این جلسات را توصیه می فرمائید⁉️ با تشکر.
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ از امام علیه السلام روایت است که فرمودند: " رحم الله من أحیی ذکرنا - خداوند آن کسی را که با برپا داشتن مجالس و تبلیغ و نیز نشر آثار تشیّع موجب احیاء یاد و مرام ما می شود، مورد رحمت و عطوفت خویش قرار دهد." ونیز در احادیث وارد است : " عند ذکر الصالحین ینزل الرحمة. هنگامی که یاد پاکان در مجلسی شود رحمت خداوند بر آن مجلس نازل می شود. "
❖ در مجالس اهل بیت سخن از مرام آنها و سیرۀ آنها و مبانی راستین آنهاست بدون ملاحظات دنیوی و مصالح شخصی و گروهی و حزبی به طوری که شنونده احساس صداقت و خلوص را در مطالب مطرح شده بنماید. مجالس فقط باید جهت تبلیغ مبانی باشد نه برای تظاهر و شهرت در قالب تبلیغ. مطالب باید مستند باشد و روضه ها باید متین و با نزاکت باشد از خواندن اشعار توهین آمیز خودداری شود. مقام و منزلت معصومین علیه السلام با سایر افراد متفاوت است.
❖ شرکت در مجالس اگر بصورت عادت درآید نفعی نخواهد داشت. به دنبال مجالسی بروید که خلوصش بیش از سر و صدایش باشد. مجالسی که با اعلانها و پوسترها و تبلیغات همراه باشد معلوم نیست حائز این شرائط باشند.
#آیةالله_طهرانی #آداب_محافل
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔘 اى میرِ عسکرى لقب، اى فاطمى نَسَب
آن را که نیست مهرِ تو، از زندگى چه سود
🔘 عِلمَت محیط بر همه ذرّات کائنات
فیضت نصیبْ بر همه، در غیب و در شُهود
🔳. شهادت جانگداز مرآتِ حُسن سرمدی، مَطلَعِ انوار مصطفوی، حضرت امام حسن عسکری علیه السلام، بر حضرت ولیّ عصر علیه السلام و جمیع رهپویان هدایت تسلیت باد!
#امام_حسن_عسکری علیه السلام #نعمت #ولایت #رحمت
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
▪️گوشه ای از فضائل اهل بیت علیهم السلام▪️
حضرت امام حسن عسکری علیه السلام
🔹 فينَا النُّبُوَّةُ وَ الْوَلَايَةُ وَ الْكَرَمُ وَ نَحْنُ مَنَارُ الْهُدَى وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى وَ الْأَنْبِيَاءُ كَانُوا يَقْتَبِسُونَ مِنْ أَنْوَارِنَا وَ يَقْتَفُونَ آثَارَنَا
▪️نبوّت و ولایت و بزرگواری در میان ما است، و ماییم نشانه های روشن هدایت، و محکم ترین دستاویز نجات؛
▪️و انبیاء از انوار ما روشنی می گرفتند و از آثار ما پیروی می کردند.
📚 «بحار الانوار» ج ۲۶ ص ۲۶۴
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
4_5812363294463232067.mp3
2.56M
🎙روایت امام حسن عسکری در مورد فتنه های آخرالزمان و راه باز شدن آن...👆
💿در جمع رفقای اهواز،8،ربیع الثانی 1439،ه.ق دقیقه 15
🔊حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله علیه
#کلام_راه_گشای_امام_حسن_عسکری
#فتنه_آخرالزمان
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔴 آنچه مخالف وحدت می باشد لعن افرادی به نام و نشان آنهاست. اما به عنوان " اعداء آل محمد " همه عامه و خاصه متفق القول بر جواز و یا رجحان آن هستند!
#علامه_طهرانی قدس سره
📚 امام شناسی ، ج۱۸، ص ۲۴۰
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۱۳
📌 تفاوت میان خلقت امام و سائر بشر
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدس سره
🌐 منبع: کیمیای سعادت 2
☑️ سوال:
~ سلام علیکم. ميخواستم بدانم آيا خلقت ائمه عليهم السّلام با خلقت انسان به يك نحو بوده است و امام عليه السّلام فقط از باب خلعت الهي امامت با ديگران فرق دارند يا اينكه نه از جهات ديگری هم تفاوت وجود دارد ؟
✅ جواب :
~ هوالعلیم؛ خلقت امام عليه السّلام از نظر ظاهر هيچ فرقي با ساير افراد ندارد و مجراي تكوّن امام عليه السّلام همانند ساير افراد مي باشد.
❖ و امّا از نظر روح و نفس امام عليه السّلام بايد گفت: طبق روايات مستفيضه نفس امام عليه السّلام واسطه فيض حضرت حقّ در عالم امكان ميباشد و طبق اصل عليّت و تجلّي در عوالم وجود نفس معصوم عليه السّلام نقطه اولي و واسطه اوّل فيض وجود است و جميع عالم وجود از نفس معصوم عليه السّلام تكوّن و تشكّل يافته است. و همچنانكه معصوم عليه السّلام علّت غائيه عالم كون است علّت فاعلي نيز ميباشد و به تعبير ديگر معصوم عليه السّلام اوّلين تجلّي حضرت حقّ از مقام احديّت و تحقّق آن در مقام واحديّت است. و اينست فرق بين معصوم عليه السّلام و ساير مخلوقات.
#آیةالله_طهرانی #امام_شناسی #عقاید
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔍 #اجوبة_الصالحين | ۰۰۱۴
📌 آیا غیبت امام عصر موجب نقص و عدم کمال است ؟
📜 آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدس الله سره
🌐 منبع: کیمیای سعادت 2
☑️ سوال:
~ سلام علیکم. به تازگی مشکلی عجیب برایم پیش آمده این است که: به وجود خدا اعتقادم را تقریباً دارم از دست می دهم در حالی دلایلی نیز برای خود دارم از این قبیل که خداوند عادل نیست. چرا که مثلاً ما را در زمان غیبت به دنیا آورده و همین باعث گمراهی ما شده و مثل زمان امامان گذشته در دسترس نیست و نمی توانیم مشکلاتمان را حل کنیم و باید به کسانی مراجعه کنیم که اطلاعات کامل ندارند و یا چرا ما را در یک خانواده ی شیعه به دنیا آورده و یک نفر دیگر را در جمعی کافر و همین باعث گمراهی یک فرد می شود پس خدا عادل نیست که اینقدر بین بنده هاش فرق گذاشته و مشکلاتی از این قبیل. نمیدونم مشکلم را چه طوری حل کنم و همین امر باعث شده که به عنوان مثال نمازهایم را نخوانم لطفاً راهنمایی دقیق بفرمایید.
✅ جواب:
~ هوالعلیم؛ پاسخ این پرسش بسیار ساده و روشن است. مگر افرادی که در زمان ائمه علیهم السلام بودند همه به آنها دسترسی داشته اند ؟ غیر از تعدادی اندک که در شهر امام بوده اند و تازه در زمان حصر و تقیه نبودند کسی دسترسی نداشت ، افرادی که در شهرهای دور زندگی می کردند ، کی امام را می دیدند ؟ و یا مثلاً در زمان امام موسی بن جعفر علیهما السلام سالها آن حضرت در زندان بودند و کسی از ایشان اطلاع نداشت و یا در زمان امام هادی و امام حسن عسگری علیهما السلام غیر از اندکی از شیعیان کسی با آنها ملاقات نداشت زیرا آنها تحت نظر بودند ولی در تمام این موارد ولایت امام علیه السلام بر احوال همه مردم حاکم و غالب و ناظر بود، مگر بین زمان غیبت و حضور برای امام علیه السلام فرق می کند ؟ امام که مثل من و شما نیست تا جهت اطلاع بر احوال ما مجبور باشد حضور عینی و فیزیکی در مجامع و محافل داشته باشد. در این صورت او مانند ما خواهد بود نه امام.
❖ او از خود شما به شما نزدیک تر است و پیش از آنکه خطوری در ذهن شما پیدا شود او اطلاع دارد و پیش از آنکه اراده بر انجام کاری بنمائید او خبر دارد ، آنوقت چگونه تصور می کنید که وجود ما در زمان غیبت موجب نقصان کمالی ما خواهد بود ؟!
❖ و بر این اساس تولد و نشو و نمای یک فرد در اجتماع شیعی یا در بلاد کفر نیز توجیه پیدا می کند و خداوند برای او نیز پرونده خاصّ خود را قرار داده است . همینکه شما به امام علیه السلام توجه کنید مشمول نظر و لطف او خواهید بود.
#آیةالله_طهرانی #امام_شناسی #انتظار_صالحان
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🔵. حقیقت تبرّی، از برخی رفتارها مبرّاست!
🔸شکی نیست که انسان باید هر دو جنبۀ تولّی و تبرّی را داشته باشد. تبرّی یعنی انسان باید در نفسِ خود نسبت به اعداء دین موضع داشته باشد و آنها را نپسندد. البته لازمۀ این مسئله این است که انسان از مصائبی که آنها بر دین و اولیای دین وارده کرده اند محزون باشد. اینکه نهم ربیع تعیین شده است، شاید در تعیین این روز نظر و ایراد باشد بلکه نظرِ موثّق این است که روز دیگری است؛ عَلَی کُلِّ حالٍ این روز سمبل شده است.
🔸 اما مطلبی که در جامعۀ ما وجود دارد و من از برخی معمّمین که افراد عادی روی حرف آنها حساب باز میکنند هم شنیدهام، این است که میگویند: «در چنین شرایطی که انسان باید اظهار شعف و شادی کند دیگر آزاد است هر کاری دلش خواست انجام دهد و امشب هر عملِ قبیحی مباح است و قُبحش را از دست میدهد بلکه مستحسن میشود!»
این کلام جای صحبت و حرف دارد. عملِ قبیح، قبیح است و یک مسلمان و شیعه باید با متانت باشد و نباید کار قبیح و حرام و زشت انجام دهد؛ عملِ زشت، زشت است در هر جا که میخواهد باشد.
🔸گفتهاند: «امشب رُفِعَ القلم است و قلم تکلیف برداشته میشود و دیگر هر کاری که دلتان خواست بکنید!»
خیر! اینها چرندیاتی است که عوام آمدهاند و در میان مردم منتشر کردهاند. در کدام روایت و آیه و سند داریم که در این شب، انسان هر کاری دلش خواست بکند و تکلیف در این شب برداشته میشود؟!
اظهار شَعَف و شادی مطلبِ دیگری است و همچنین نُقل پخش کردن و شیرینی خوردن و شادی کردن. اما حرف زشت و رکیک زدن، ممنوع! حرف خلافِ عفّت زدن و حرف ناشایست زدن، ممنوع و حرام است!
🔺شیعۀ امیرالمؤمنین علیه السلام بالاتر از این حرفهاست، و مقام و موقعیتِ شخصی که خود را دنباله رو آن مکتب قرار داده است بسیار بالاتر و عظیم تر از این حرفها است که بیاید خودش را تضعیف کند.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #جلسات_پرسش_و_پاسخ، جلسه 22، با تلخیص
#تبری #تشیع #ولایت #اخلاق #حیا
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
🌱 تأثیر تقوا در تفکّر صحیح و رسیدن به حقائق
قرآن کریم تفکر صحیح را محتاج به تقوا دانسته و برای استواری اندیشه و درستی علم و خلوص آن از توهمات و القائات شیطانی علم را با عمل همراه نموده است.
📓 المیزان فی تفسیر القرآن جلد 5 ص 280
#علامه_طباطبایی قدس الله نفسه الزکیه
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📌 کتاب الکترونیک نرم افزار کیمیای سعادت 2 نشر مکتب وحی
💿 مجموعه ای مشتمل بر آثار و تالیفات حضرت علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی رضوان الله تعالی علیه و آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی رضوان الله تعالی علیه. این نرم افزار شامل ۱۹۳ جلد کتاب در موضوعات مباحث تفسیری، عرفانی _ اخلاقی، فلسفی _ کلامی، فقهی _ اصولی، تاریخی _ اجتماعی و ... می باشد. از امکانات نرم افزار: جستجوی پیشرفته در متون، انتقال متن به سایر نرم افزار ها، یادداشت و علامت گذاری می باشد. موسسه آیین مکتب وحی به منظور ترویج علوم و معارف اسلام، این اثر ارزشمند را بدون هیچ گونه محدودیتی در نصب در اختیار شما علاقه مندان قرار داده است. همچنین نسخه عربی این نرم افزار با نام ((إکسیر السّعادة)) انتشار یافته است.
📥 لینک خرید 👇
خرید نرم افزار از دیجی کالا
﷽
📜. به دنبال کشف و کرامات رفتن سالک را از خدا دور می کند!
❂. حضرت سید هاشم حداد رضوان الله علیه به شاگردان خود توصیه می نمودند: " دنبال کشف و کرامات نروید! این طلب ها سالک را از خدا دور می کند گرچه مطلوبش حاصل شود. کرامات و کشفی که خدا پیش آورد ممدوح است نه آنرا که بنده دنبال کند. " ما [ علامه طهرانی قدس سره ] در تمام مدت عمر از ایشان یک کلام که حاکی از مقام و یا بیان کشف و کرامات باشد نشنیدیم؛ آنچه می فرمودند، از مقامات توحیدی و سیر در عوالم معنی بود...
❇️. منبع: روح مجرد ، ص ۵۵۶
#⃣. موضوع: #نکات_سلوکی #روح_مجرد
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
❖. شرم و حیای ما نسبت به پروردگار کم است که به این نحو ناسپاسی می کنیم و قدر و منزلت مولای خود را زیر پا می گذاریم و آن چنان که باید و شاید خود را در قبال خدای خود مسول احساس نمی کنیم. اگر انسان خدای خودش را در همه جا حاضر ببیند و لطف و عنایت و قرب او را در دل خود احساس کند و بداند که بهترین کسی که می تواند در دنیا و آخرت از انسان دستگیری کند، فقط اوست و بس، دیگر خلاف و معصیت از او سر نمی زند.
✍🏻. #آیت_الله_سید_محمد_محسن_حسینی_طهرانی رضوان الله علیه
📚. سیره صالحان ، ص ۴۸
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
❖. حرم الهی ، حرم امن است؛ راه سلوک ، راه عشق است ؛ راه محبت است؛ این راه بدون عشق و محبت اصلا محال است طی بشود؛ و از رموز عشق و محبت این است که اسرار داخل حرم نباید در خارج بیان بشود. اسراری که بین بنده و پروردگار است ، مختص رابطه ای است که بین بنده و پروردگار است؛ اگر انسان آن را به غیر ابراز کند، خدا روی صفت غیرت، خوشش نمی آید و دور میکند. حالا برای این بیچاره که خداوند بیرونش کرده ، بررگترین آفت و بزرگترین بلا بر سرش می آید. آن بلا چیست؟ استدراج ! یعنی کم کم ، پایین می آورد تا اینکه منحط می کند
✍🏻. #علامه_طهرانی قدس سره
📚. آیین رستگاری ، ص ۸۰ و ۸۲
📥 دانلود کتاب
📓 خرید کتاب
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📜. معنای خیر و عافیت حقیقی....
❂. حضرت سید هاشم حداد رضوان الله علیه می فرمودند : " ما با این دیدگاه طبیعی و حسی خود می پنداریم خیر همیشه در سلامتی و قدرت و حیات است بدون ملاحظه واقعیت حیات، از نیت خوب یا بد ، و از اراده خوب یا بد، و از اعتقاد خوب یا بد؛ ولی اینطور نیست. زیرا ملاحظه معنی را هم باید نمود. حیات برای انسان وقتی خیر است که وی برای نفس خود و دیگران منشا خیر باشد؛ و اما اگر منشا شر شد و زیادی عمر و زیادی سلامتی و صحت و زیادی قدرت موجب تعدی و تجاوز به نفس خود و حریم بشریت شد، در اینجا دیگر خیر نیست، عنوان خیر بر آن صادق نیست!
❇️. منبع: روح مجرد ، ص ۱۱۲
#⃣. موضوع: #سلوک_عقلانی #روح_مجرد
📥 دانلود کتاب
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی
﷽
📿 #معارف_الصالحین |
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
🕯 حدیث: " الصّلاةُ خَيرُ مَوضوعٍ، فمن شاءَ استقلَّ و من شاءَ استَكثَر " | ١ |
📜 ترجمه: " بهترین چیزی که در اسلام قرار داده شده است، نماز است ؛ هرکسی می خواهد کمتر و هرکسی میخواهد بیشتر بخواند. "
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
✍🏻 شرح از سیدالطائفتین #علامه_طهرانی قدس سره:
❖. آن نماز واجبی که انسان می خواند، برای اقل مومنین و اضعف مومنین است. در روایت داریم که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: " این هفده رکعت را که خدا واجب کرد به خاطر ضعفاء و اضعف مأمونین است " | ۲ | چون از زن و مرد و ضعیف و قوی دیگر کسی نیست که از عهده این هفده رکعت بر نیاید، و همه بر می آیند؛ لذا واجب شد. اما برای کسانی که می توانند راه را بیشتر طی کنند ، مستحب موکد است که نوافل را بجا بیاورند و باید دو برابر این مقدار نوافل بخوانند. و نوافل هم خیلی مهم است؛ مکتوبه است، یعنی نوشته شده است! لذا مومنین و آن افرادی که اهل مراقبه هستند اصلا بین نماز واجب و نافله مکتوبه تفاوت نمی گذارند، و همه این پنجاه و یک رکعت جزء نمازهایی است که به طور وظیفه بجا می آورند.
❖. حالا از این پنجاه و یک رکعت بگذریم، کسی می خواهد بیشتر بخواند، بخواند؛ صد رکعت بخواند ، دویست رکعت بخواند، هزار رکعت بخواند. اصلا شما از اول طلوع آفتاب در تمام شبانه روز مدام بایستید دو رکعت نماز بخوانید و تمام که شد دو رکعت دیگر ؛ نه نماز حاجت ، نه نماز توبه ، نه نماز زیارت، بلکه همین طوری نماز بخوانید، این خیلی کار خوبی است. و این نماز هم مستحب است، چون عبادت است و عبادت هم بدون استحباب نمی شود. [ خداوند میفرماید : ] ای بنده ای که پنجاه و یک رکعت نمازت را خواندی، باز هم دلت میخواهد نماز بخوانی ؟! خوب بیا بخوان! هر چه بیشتر میخواهی نماز بخوانی، بخوان ؛ راه بسته نیست! آن افرادی که من بر آنها واجب کردم که هفده رکعت نماز بخوانند ، اضعف مامونین اند.
❖. خب خداوند این را به عنوان مستحب قرار داد، اما چرا واجب نکرد؟! چون اگر واجب می کرد که نمی شد؛ آخر او پیغمبر رحمه للعالمین است، و تکلیف او هم بر اساس حکمت است ، و شریعت او هم شریعت سمحه و سهله، یعنی آسان است. آن وقت اگر پنجاه و یک رکعت را بر همه واجب کند؛ آن دختری که تازه بالغ می شود و آن پیرمرد ضعیف و رنجور و مریض باید پنجاه و یک رکعت نماز بخوانند! نه اینکه غیرممکن است، اگر غیرممکن باشد متعذر باشد که به او تکلیف نمی شود، بلکه متعسر و مشکل است؛ ولی این تکلیف مشکل برداشته شد. پس رسول خدا ما را از یک راه روشن و مستقیم حرکت می دهد و خودش مدام آشغال ها را جمع می کند، خار و خاشاک ها را جمع می کند، و مدام راه را نشان می دهد و یک دین سهل و سمحه به دست ما داده و ما قدرش را نمی دانیم! | ۳ |
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
📚 منابع:
۱. بحارالانوار، ج۷۹، ص ۳۰۸
۲. الامالی ، شیخ صدوق، ص ۴۵۱
۲. شرح فقراتی از دعای افتتاح، ص ٩١ و ٩٩
📥 دانلود کتاب
💟| @seire_elallah1 |☜کانال معرفتی