Ꞌ📚͜͡ ••🌿⌟
منزلـت بیهمتای امیرالمؤمنیـن
علیهالسلام در نـزد رسول خـدا
صلیاللهعلیهوآله
ضیاءالدین مقدسی حنبلی (از علمای بزرگ مخالفین) در صحیحش از امیرالمؤمنین علیهالسلام
روایت کرده که آن حضرت فرمودند:
«قالعليكانتليمنرسولالله
صلىاللهعليهوسلم
منزلةلمتكنلأحدمنالخلائق».
«چنـان منزلتـی در نـزد رسـول خــدا صلـیاللهعلیـهوآلـه داشتـــم کــه هیــچ
یـک از خلائـق، آن منـزلـت را نـداشــت».
📝الأحــادیــث المختــارة، ج۲، صــ۳۷۴. محقق کتاب (دکتر عبدالملكبن عبداللهبن دهيش) هم در پاورقی گفته است سند حدیث معتبر است.@serat12k ┄┄•●❅🌿❅●•┄┄
- اَلسَّلامُعلىاَسیرِالْکُرُباتِ وَقَتیلِالْعَبَراتِ
˼اَلسَّلامُعَلَیْڪَیااَباعَبْدِاللّھ
- #شبزیارتے...
15.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌿
ꞌꞋ ـبِسْمِـالْلّٰھِالْرَحْمٰنِـالْرَحْیْمِـ
ꞌꞋ #منــاظـــره
╭─────────┈┈┈┈
ꞌꞋ❅دکتروحیدباقرپورکاشانی
ꞌꞋ❅استادمحمـدحسـنوکیـلی
ꞌꞋ❅جلسـ سوم ــه ٫ پائیز۱۳۹۷
┈┈┈┈──────────╯
تتمهٔاصالتوجودووحدتشخصیهٔوجود
دکتر باقرپور کاشانی
باز دوباره شما تأکید داشتید که اراده، معلول سلسلهعلل بیرونی است که بالاخره این علل به علتالعلل میرسد که ذات مقدس پروردگار هست. اگر چنانچه اراده انسان، معلولِ علل بیرونی باشد، باز اینجا در فهمی که بنده دارم، به جبر میرسد. یعنی بالاخره ما که متضمن امور خارجی نیستیم که چه چیزی بالاخره بخواهد در اراده ما تأثیر بکند یا نکند! از خارج هست که به ما تحمیل میشود! و این خودش جبر علت و معلولی یا جبر فلسفی را به دنبال دارد.
و اینکه فرمودید ما این مسئله را وجدان میکنیم که البته نمیدانم این را بهعنوان خطا در ارتباط با وجدان انسان مطرح کردید که اینکه مختاریم و در ادامه فرمودید که اینها به سلسلهعلل بیرونی و خارجی میرسد و ما در وجدان فقط به همین صورت مییابیم که علل بیرونی نیست. در حقیقت، ما نمیتوانیم بفهمیم که آن علل بیرونی چیست و مییابیم که خودمان، اراده و اختیار داریم.
به نظر من این، اشکالاتی که در ارتباط با جبر هست را برطرف نمیکند. کمااینکه جناب استاد، شما التفات دارید که کلاً بحث علت و معلول و این حرفها، اینها متوقف به مباحث مشائی و نگاه مقدماتی هست که مرحوم صدرالمتألهین در ارتباط با تشکیک در وجود داشتند، اینها معنا میدهد.
اما در ارتباط با ذات مقدس پروردگار که در وحدت شخصیه وجود مطرح میکنیم، اساساً علت و معلول معنا نمیدهد؛ اساساً تمام تجلیات را بخواهیم حساب کنیم، علت مباشرش، خود ذات پروردگار هست و آن تصوری که مشاء دارد، آن تصوری که نگاه ابتدایی که در حکمت متعالیه بهعنوان تشکیک در وجود مطرح میشود که بالاخره وجودی غیر از وجود خداوند مطرح هست، حتی به صرف سنخیت بین علت و معلول باشد، ولی غیر از وجود خدا هست، این فرمایشات شما معنا میدهد، کمااینکه اشکالی که خدمتتان عرض کردم جواب داده نمیشود.
❏ادامه دارد...
╭──────┈┈┈┈
ꞌꞋ❅پارت بیستودوم
ꞌꞋ❅پارت قبل
ꞌꞋ❅@serat12k
┈┈┈┈───────╯