🔺 سالک إلی الله
📖 درکتاب شریف مرحوم حاج میرزا جواد آقا #ملکی_تبریزی اعلی الله مقامه [المراقبات] میفرمایند: «الفصل التاسع فی منزل شعبان»؛ فصل نهم این کتاب مراقبات در ایستگاه و منزلی است به نام #شعبان. «و هذا المنزل من منازل العمر للسالک إلی الله تعالی» منزل شعبان، فرودگاه شعبان، ایستگاه شعبان، یکی از منازل زندگی سالکی است که به سوی خداوند دارد صعود میکند و عروج میکند. «له شأن عظیم و فضل کثیر»
کلماتی که به کار گرفته شده، هرکدام یک وضعی را توضیح میدهد. #سالک الی الله کسی است که در بین موجودات این افتخار را پیدا کرده که قبلهی او در حرکت و زندگی خود، پروردگارش باشد.
چون هر موجودی قبلهای دارد و به سوی او در حرکت است ولو ناخودآگاه. خود انسان هم غالباً اگر زیاد دقیق نباشد نمیداند که سالکِ کجاییست و قبلهاش چیست؟ و حرکتش به چه سویی است؟ اما در واقع همه از هم جدا هستند.
#سالک یعنی کسی که در مقام حرکت است، از جای خودش رو به سویی در تلاش و تحرک است. این عمرش را دارد در راهی صرف میکند که او را به هدفی میرساند. آن هدف در طول مسیر، ایستگاههایی دارد.
کسی که به سوی حق تعالی روی آورده ماه #شعبان برای او مسألهی بزرگی است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹🌹🌹 صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین و رحمة الله و برکاته
🌺🌺🌺 ولادت سیدالشهدا صلواتاللهعلیه مبارک باد.
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ؛ ( #صلوات_شعبانیه )
🔹 فداکاری حضرت امام #حسین علیهالسلام برای #نجات شجرهی #نبوت
🔸 شروع مسلمانی با ارادت به #سیدالشهدا علیهالسلام
۹۳٫۳٫۲۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 راه نجات در زمان #غیبت کبری
🔹 «انّ الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة»؛ غرق شدن در زمان #غیبت #امام_معصوم علیهالسلام برخلاف غرق شدن در زمان حضرت #نوح علیهالسلام؛ فرو افتادن و دست و پا زدن در منجلاب بدبختیهای #اعتقادی است. هر کس بتواند مانند آن ۷۲ نفر [شهدای کربلا] خودش را به کشتی نجات برساند، از #عذاب الهی در امان است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌸 میلاد حضرت اباالفضل العباس صلواتاللهعلیه بر همگان مبارک باد.
🔺 توسل به ساحت ابالفضل العباس صلوات الله علیه
🔹 ارادت به #اهلبیت (علیهمالسلام) میتواند عصای کار ما باشد و به وسیلهی #توسل به خاندان رسالت میتوانیم همتی به کار گیریم و إنشاءالله در #روحانیت به جایی برسیم.
توسل به چه کسی؟ به صاحبانِ #همت اعلی، مثل حضرت اباالفضل #عباس (علیهالسلام) که میفرماید: "و الله أن قطعتمو یمینی"؛ قسم به خدا دست مرا زدید، دستم را از من گرفتید؛ "والله إن قطعتمو یمینی *** إنی احامی ابداً عن دینی"؛ من هیچگاه دست از حسینم نمیکشم و از یاری #حسین علیهالسلام دست بر نمیدارم.
خدایا به آبروی همت اباالفضلی به همهی مسلمین، شیعیان توفیق فهم وظیفه و عمل به آن مرحمت بفرما. سایهی مبارک #ولیعصر عجل الله فرجه را بر سر #رهبر معظم، مجتهدین، #علما، حوزهها، مؤمنین مؤمنات، ممالک اسلامی مستدام بدار.
۸۹٫۱٫۲۲
🔹 خدایا به آبروی آن وفا و صفای اباالفضل و اصحاب، از آن خوان نعمت #ایمان و #یقین و فداکاری و #جهاد به همهی ما مرحمت فرما.
وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹میلاد حضرت امام سجاد، زین العابدین علیهالسلام بر همگان مبارک باد.
🔹 ای #جوان قدر خودت را بدان. خودت را به چیزی مصالحه نکن. یعنی در دلت هیچ نقشهای نریز؛ من میخواهم چه بشوم و میخواهم به کجا برسم!.
فقط بگو من میخواهم شیعه #سیدالساجدین علیهالسلام باشم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880132.mp3
2.39M
🔺لحظاتی با #زین_العابدین صلواتاللهعلیه
💠دعایی برای طالبین نجات؛ يا من قصده الضالون فأصابوه مرشدا وأمّه الخائفون فوجدوه معقلا
💔عبيدك بفنائك،مسكينك بفنائك،فقيرك بفنائك،سائلك بفنائك
@seyedololama
4_6010576907051991045.mp3
1.47M
🎵 قطعه صوتی🔻
🔹عملی که در هر روز و هر شبِ ماه رجب و شعبان و رمضان باید مداومت داشت
🔸چگونه یک عمل همه گناهان را می آمرزد؟
🔹چگونه گناه یک فرد به اندازه قطره های باران و برگ درختان و کف دریاها می شود؟
🔸چرا ائمه علیهم السلام با وجود مقام عصمت اینگونه در پیشگاه خدای متعال اظهار فقر و نیاز می کنند؟
🔹تعبیر عصیان و گناه برای معصومین چگونه قابل توجیه است؟
🔸اذکاری که در روایات وارد شده داروهایی برای گنهکاران است.
77.7.30
✅ مرحوم آیة الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 «شعبانُ الّذی حَفَفتَهُ مِنکَ بِالرَّحمَةِ وَالرِّضوان» خداوندا! این ماه شعبان ماهی است که از طرف تو رحمت و رضوان در آن پوشش داده شده تا چه کسی بتواند چشم دلش را به این نعمت باز کند.
🔹 اصولاً فهم توحید و خداشناسی، این مسائل را به دنبال دارد. یعنی وقتی انسان ملتفت شد که جهان و جان و انسان از قلم قدرت حق مطلق، وجود مطلق و کرم مطلق پیدا شده، حتماً قیمتش به واسطه قیمت آن دست قدرتی که در کار هست، بالا میرود.
🔸 الآن میگویند فرشی که مال کرمان است غیر از فرش مثلاً همدان است. به خاطر این است که صنعتگری که در آنجاست باذوقتر، ورزیدهتر و مجربتر است. این کتری، این رادیو، این تلویزیون ساخت کجاست؟ میگویند ساخت ژاپن است؛ پس خوب است.
♦️ کارخانه و مدیر و مهندس در قیمتگذاری دخالت دارد. قمیتگذاری عمر من و شما که مال خدای جهان است چهطور میشود روی آن قیمت گذاشت؟ شبی را که ما صبح کردیم، روزی را که شب کردیم چقدر قیمت داشت؟ این باید بهوسیله خود دین اسلام و کتاب و سنت معلوم شود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔹 اهمیت علم و آگاهی به اینکه تمام نعمتها از خدای متعال است
🔺 « اذا قال العبد: " بسم الله الرحمن الرحیم" قال الله جل و جلاله: بدأ عبدی باسمی و حقٌّ علیَّ ان اتمِّم له اموره، و ابارک له فی احواله، فاذا قال: "الحمد لله رب العالمین" قال الله جل و جلاله: حمدنی عبدی و علم انَّ النعم التی له من عندی، و انَّ البلایا التی دفعت عنه بتطولی»
✅ تمام این گفتگوها و عظمتِ مقامی که ما فوق فرشتگان است و مخصوصِ نماز خوان و قاریِ سورۀ " حمد" است، اینجاست:«حمدنی عبدی و علم انَّ النعم التی له من عندی»
آن چیز گرانی که انبیاء (علیهمالسلام) آمدهاند تا از این کُنوز استخراج کنند، این "علم" هست. این "علم" باید از خدا خواسته بشود؛ که در این ماه رجب، شعبان و شب قدر و ...، کسانی که روزهدار هستند باید نزدیک افطار بچسبند به ریسمان لطف الهی و بگویند: خدایا! این نعمتِ «عَلِمَ اَنَّ النعم التی له مِن عندی» را به ما روشن کن که ما بشناسیم نعمت دهنده را.
🌹 اگر انسان واقعاً چشم عقلش خوب گشوده بشود و دست نعمت الهی در وجود خودش و در خارج ببیند، مرید او میشود. بنده او میشود و بندگی او واقعیت پیدا میکند. و بفهمد اینکه بلایایی که از او دفع شده، هیچکدام از کارهایها، کارهای نبودند، کاری از واسطهها بر نمیآمد!. فقط خداوند بوده که از موقعی که ما در رحم منعقد شدیم تا این ساعت بلاها را از ما گردانده است که اگر بگوییم: هزار دفعه بلا گردانده از ما، میبینیم که نه! بگوییم: یک میلیون دفعه، نه! بلکه باید بگوییم: تمام آنات و لحظات ما در خطر بودیم!.
۷۸.۸.۱۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهم صل على محمد وآل محمد
شجرة النبوة و موضع الرسالة و مختلف الملائكة و معدن العلم و اهل بيت الوحی»
[مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه، به نقل از امام سجاد علیهالسلام]
🔹 در کلامی که بشر بخواهد برای یک مقامی، وصفی بیاورد، توضیحی بدهد، القاب و صفاتی ذکر کند، بهتر از این به نظر نمیآید که جناب ولیّ خدا دربارهی #اولیاء خدا بیان میکند.
بعد از #قرآن، کلامی به این پرمعنایی و به جامعیت این #صلوات_شعبانیه، در بیان خاندان #رسالت پیدا نمیشود. برای روح مقدس حضرت #سجاد صلوات بفرستید.
باید افتخار کنیم، ما لباسی پوشیدهایم که ما را از اینکه مانند خاری که در کنار یک گلدانی باشد، تبدیل به یک برگی بکند که اگر گل نیست، خار هم نیست. کسانی که یک مجلسی تهیه میکنند، یا یک #مسجدی را اداره میکنند، توجه کنند که این چه مقامی است.
در این #خلقت همهگونه میوه، ثمرات میوه و همهگونه گلها و عطرها پیدا میشود، اما درخت #نبوت، یک درختی است که سایه افکن بر تمام موجودات است. «أنا و علیٌ من شجرة واحدة»؛ فقط از این شجره دو نفر معرفی فرمودهاند: «انا و علی»؛ که از شجره واحده هستیم «و سایرُ الناسِ مِن شَجرٍ شَتّى»؛ همهی مردم و خلق خدا، اینها مانند درختهای گوناگون که هرکدام یک اسمی دارد، یک وضعی دارد، یک خاصیتی دارد، اینطوری هستند.
بنابراین وظیفهی ما این است که کوشش کنیم از درختهای بیثمر نباشیم. خاندان ما از درختهای ما که بیثمریم نباشند. اینها تقربی به درخت #نبوت داشته باشند. درخت نبوت، درخت #ولایت و کسانی که آنها را ترویج میکنند، یک ارتباطی با آنها دارند؛ مخصوصاً ساختن #مسجد و اداره کردن آن و در راه خداوند متعال زحمت کشیدن، رنج بردن، بیخوابی کشیدن، به #قرض و به وام و به این چیزها، این مسائل را پیش بردن و تهیه #کتابها و کلاسهای #دینی کردن برای #نوباوگان و #فرزندان و #دوشیزگان که امروز اینها خیلی در #خطر هستند!.
این وسائلی که دست فرزندانمان میبینیم و آنها به آن وسائل علاقه پیدا میکنند، خیلی خطر بزرگی است.
خدایا در این آخر ماه #شعبان به حق #پیامبرت و حضرت #علی و خاندانشان، فرزندان ما را و نسل ما را از دشمنان این خانواده قرار مده.
سختترين چیزها الآن این حمله به مسائل #دینی و اصول #عقایدی است و به وسیلهی همین #وسائل_الکترونیکی که در کف هر فرزندی میتوان آن را یافت، خیلی خطر بزرگی است که #انسان را فرسنگها از این درخت نبوت و #رسالت پرت میکند، دور میکند، منحرف میکند.
ادامه دارد...
۹۴.۳.۲۱=۲۳ شعبان المعظم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۲)
🔹 «شجرة النبوة و موضع الرسالة»؛ [مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه]؛ ما با خدای خودمان چه ربطی داریم؟ اگر ما مسلمانیم ـ که إنشاءالله هستیم-، #مسلمان یعنی انسانِ #تسلیم به خداوند. خب ما از کجا بدانیم خدا را چگونه تسلیم هستیم و تسلیم خدا بشویم؟ جز از راه #نبوت و #رسالت راهی نیست. پس «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا»؛ (آل عمران:۱۰۳)؛ حبل خدا اینها هستند. #نبوت و #امامت اینها دو دستگیرهی #نجات هستند.
«و مختلف الملائكة»؛ رفت و آمد موجودات، واسطهی بین خدا و خلق اینها هستند.
همانطوریکه که درباره کشف معدنهای طلا و نقره و سایر فلزات قیمتی چقدر سرمایه میخواهد، ما هم باید به همین مقدار در تهیهی زحمت و سرمایه باشیم تا با معدن #علم که اینها هستند، رابطه پیدا کنیم.
«و معدن العلم و اهل بيت الوحی، اللهم صل على محمد و آل محمد، الفلك الجارية فی اللجج الغامرة»؛ اینها کشتی روان در گردابهای فروگیر و فراگیر و غرق کننده هستند. #دنیا چنین اقیانوسی است که کشتیهایی در آن #غرق میشوند. طلب دنیا، #عشق به دنیا؛ تنها، هدفی که دنیاست، #بشر را تا به حالا اینطور سرگردان کرده و به جان هم انداخته. آنوقت اینها کشتی #نجات هستند.
«من ركبها نجی و من تخلف عنها غرق»؛ «يأمن من ركبها و يغرق من تركها»؛ یعنی نجات برای این چند روزهی دنیا و سرانجام رهایی از هرگونه گرفتاریها، این کشتی نجات است که کسی که بر اینها سبقت بگیرد #افراطی میشود و از #دین خارج میشود. کسی که خود را به این کشتی نرساند، نابود است؛ «و المتأخر عنهم زاهق و اللازم لهم لاحق»؛ با آنها بودن، از آنها یا جلو یا عقب نیفتادن راه نجات است.
باز تشبیه دیگری: «اللهم صل على محمد و آل محمد الكهف الحصين»؛ پناهگاهی که نجاتبخش است.
«و غياث المضطر المستكين»؛ اگر #انسان به خود و بیچارگی خود توجه کند، میبیند پریشان است، میبیند راه #نجات به دستش نیست. اینها هستند که باعث نجات بشریتند.
«و ملجأ الهاربين و عصمة المعتصمين»؛ خب، چون وقت نیست ما از دوستان میخواهیم که در این لحظه توجهی هم به بیپناهان نیمه شب یازدهم #عاشورا در بیابان پر از خار، پر از ریگ و سنگ، در تاریکی و با دشمنان بیرحم، کنند.
«و ملجإ الهاربين و عصمة المعتصمين»؛ آنجایی که تنها کسی که پناه آن کودکان بیپناه بود، دختر بزرگ حضرت #علی علیهالسلام، (حضرت #زینب، علیهاالسلام) بود.
خدایا به آبروی آن زحمات دختر بزرگ #زهرا، به آن دلسوزی و به آن #اشکهای چشم، به آن دل شریفِ لرزان و تپان، خدایا به داد #مسلمین برس.
خدایا #ظلم و کینه را به اهل خودشان برگردان. در همهی نقاط عالم هیچ مسلمانی را #مضطر و بیچاره مگذار. خدایا ما مضطریم، فرزندان، نوهها، نتیجهها و نسل ما را از دست #شیاطین جن و انس حفاظت بفرما.
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
۹۴.۳.۲۱=۲۳ شعبان المعظم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌺🌺🌺 بیاناتی بسیار ارزشمند از علما پیرامون ضرورت اتصال روحی با ائمه علیهمالسلام از راه توسل
☄ علما فرمودهاند: علامت توجه و بیداری این است که حال انسان مثل حال کسی باید باشد که گمشدهای دارد. چطور وقتی کسی در سفر مثلاً کیف پولش را گم میکند در همه احوال به فکر گمشدهاش است، حتی در حال غذا خوردن، خوابیدن و از خواب برخواستن. طلبه و انسان بیدار نیز باید یک چنین حالی داشته باشد.
🔹 برای این مطلب بزرگان اهل معرفت در بیان روحانیتِ قرآن اشعاری آوردهاند:
هست قرآن حالهای انبیاء
ماهیانٍ بحر پاک کبریا
ور بخوانی ور نه این قرآن پذیر
انبیاء و اولیاء را دیده گیر
انبیاء (علیهمالسلام) کسانی هستند که از طرف خدا مأموریت دارند تا جسم و روح و تمدنهای بشری را اصلاح کنند. اینها کسانی هستند که با دریای لطف و کرم و عظمت خدا آشنا و در آن شناور هستند. با خدا همنفساند و با او همسخن و هممجلساند که شرح حال آنها در سورههای قرآن مثل نوح، انبیاء، لقمان و… آمده است و راه آشنائی با روحیات انبیاء(علیهمالسلام) خواندن و شنیدن قرآن مثل قاریان قرآن نیست بلکه راه آن:
چون تو در قرآنِ حق بگریختی
با روان انبیاء آمیختی
✅ این است که انسان از زندگی خود فرار کند و به حالات انبیاء(علیهمالسلام) متوجه بشود و بین خود و آنها تناسب و آمادگی ایجاد کند.
زیارت عاشورا برای همین است که انسان به وسیله لعن و سلام آن، از اجتماعِ یزیدی و ابن زیادی و عمرسعدی و شمری (لعنهمالله) فرار کند و به روح ابوالفضلی (علیهالسلام) پناه ببرد و این ممکن نیست مگر اینکه انسان طعم دوری از روحانیت را درک کرده باشد.
در احوال شیخ مرتضی زاهد (علیهالرحمة) آمده است که در شبانهروز دو مرتبه زیارت عاشورا میخوانده است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که طلبگی با اینگونه عباداتِ وقتگیر خیلی سازش ندارد. در جواب باید گفت که طلبگی مانند غذائی است که نمک ندارد و این زیارات نمک آن محسوب میشوند.
مرحوم حاج میرزا جواد آقا (علیهالرحمة) از شیخ انصاری(رحمهالله) نقل میکند که طلبهای به ایشان عرض کرد که من به خاطر درس و مطالعهام نمیتوانم نماز شب بخوانم. ایشان فرمودند: تو قلیان میکشی؟ گفت: بله. ایشان فرمودند: نماز شبت را جایگزینِ وقت قلیان کشیدنت کن. ایشان به این مطلب اشاره دارد که انسانی که مراقبه دارد، مطالعه را با نماز شب معاوضه نمیکند بلکه با کارهائی که برای انسان ضرر دارد جایگزین میکند نه با کارهائی که نباید آنها را حذف کرد.
مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا مجتبی طهرانی(رحمهالله) به من سفارش میکردند که در روز یک زیارت سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح انبیاء و اولیاء(علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند. طلبهای که همدرد حضرت علی اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر مسجد و مدرسهای برود، در هر گوشه کشور مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این علمای ربانی نداریم راهش همین توسلات به معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌱 تولد ثانوی 🌱
⁉️سوال: چرا ما وقتی محتاج مسائل مادی می شويم خيلی مشتاقانه تلاش می کنيم، اما در بحث خداشناسی اين گونه نيستيم؟
✅ جواب: به علت اینکه هنوز تولد جديد ثانوی براي ما پيش نيامده و تکان واقعي نخورده ايم.
🔹سعدی در اين زمينه می گويد:
"چنين دارم از پير داننده ياد که شوريده ای سر به صحرا نهاد"
شوريده يعنی کسی که تکان مغزی و درونی خورده و ديگر چشمهايش اين زرق و برق های دنيايی را نمی بيند و حواسش از آن کنده شده است. لذا چنين فردي شهر را رها کرده به سوی بيابان می رود!.
"پدر در فراقش نخورد و نخفت پسر را ملامت نمودند گفت"
پدرش او را خيلی دوست داشت لذا وقتی فهميد او رفته است حالش خيلي بد شد. مردم سراغ پسر رفتند و به او گفتند: اين چه کاری است که می کنی؟! پدرت از دست تو در حال ديوانه شدن است!.
💔 آن پسر در جواب آنها گفت:
"از آن دم که يارم کس خويش خواند دگر با کسم آشنايی نماند"
وقتي يک ياری پيدا کردم که به من گفت: «بنده من!» ديگر حواس من کس ديگری را نمی بيند که به او توجه کنم.
گاهی چنين حالاتی را خداوند به بنده اش می دهد.
💠 بايد از خدا خواست که خدايا تربيتهای غلط خانوادگی، دبستانی، دبيرستانی، اجتماعی، اداری، دانشگاهی و ... همه دست به دست هم داده و ما را از تو دور کرده است، فکری به حال ما بکن و ما را نجات بده.
بايد از اين مناجاتها به عنوان وسيله استفاده کرد که در مفاتيح بسيار وجود دارد مثل مناجات خمس عشر يا دعاي کميل.
اين دعاها خيلی آموزنده و تحريک کننده است. هر کسی بايد جملاتی از آنها را حفظ کند و صد مرتبه بگويد و گريه کند. به حال آمدن و زندگی جديد يافتن همين هاست.
85/10/25
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
رحلت عالم بزرگوار حضرت آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی را تسلیت عرض مینماییم.
@seyedololama
🔹 به مناسبت سالروز وفات آيت الله «شيخ مرتضی حائری يزدی» (25 اسفند 1364 ش)
💠 اساتید دوران طلبگی ما یک امتیازاتی داشتند. مثلاً مرحوم حاج شیخ عباس طهرانی درباره حاج آقا مرتضی حائری میگفتند: ایشان خلاصهی مرحوم حاج شیخ (عبدالکریم) است. و این گونه از ایشان تعریف میکرد و میگفت: آقا مرتضی چکیدهی وجود پدرش است. به همین علت بود که ما یک مقداری به محضر ایشان کشیده شدیم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻫﺮا ﺳﻼﻡ اﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ، ﻣؤسس ﺣﻮﺯه
🔹 برادران حوزوی! ما آمدهایم یک همچین رشتهای را انتخاب کنیم: سوختن و روشنایی دادن، نه حقوق کافی گرفتن و خانه و ماشین مجلّل داشتن!.
ترویج #دین به آسانی ممکن نیست. باید با #ریاضت باشد. زیرا ما در #حوزهای وارد شدهایم که مؤسس آن #زهرای مرضیه (علیهاالسلام) میباشد. از این جهت باید در #تاریخ زهرای مرضیه، حضرت #مجتبی، حضرت #اباعبدالله (علیهمالسلام) خیلی #فکر شود. اینها از #کفایه و #مکاسب خیلی مهمتر است و گفتگو و فکر کردن و نوشتن میخواهد.
شاهدی گفت به شمعی کامشب
در و دیوار مزیَّن کردم
شمع خندید که بس تیره شدم
تا زتاریکیات ایمن کردم
پی پیوند گُهَرهای تو بس
گُهَر اشک به دامن کردم
خرمن عمر من ار سوخته شد
حاصل شوق تو خرمن کردم
( #پروین_اعتصامی )
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 استفاده از برکات دعای کمیل در شب نیمه شعبان
🔹 دعای شريف #کميل که فشردهای از #معارف اسلامی است- جملاتی در اين باره دارد که اگر #انسان در شبهای #جمعه يا در شب #نيمه_شعبان اين دعا را به درگاه خدا عرض کند، خيلی مناسب و به جاست. در آن #دعا فرمودهاند:
«وَ اشدُد عَلَی العَزيمَةِ جَوانِحی»؛ خدايا مرا بر #عزم صحيح، #توجه قلبی شديد مرحمت فرما و در تصميم قاطع دل مرا و مطالب قلبی مرا محکم کن، یعنی همهی تصمیمهایی که میگیرم را چهار ميخ به #قلب من وارد کن و عنايت فرما که در اثر #فکر صحيح از قلب من بيرون نرود.
«وَ هَب لِی الجِدَّ فی خَشيتِک وَ الدَّوامَ فِی الاِتّصالِ بِخِدمَتِک»؛ به من جديت و قاطعيتی مرحمت کن در مواظبت و #مراقبت داشتن بر #ترس از #گناه و ترس از مخالفت با خودت.
بعد از اینکه اين جملات را در دعای کميل عرض کرديم اضافه میکنیم:
«اِرحَم مَن رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ خدايا من هيچ چيزی ندارم و فقط #اميدم و آرزويم درِ خانه تو، به #رحمت توست و چشم طمع به لطف تو دارم و اين سرمایهی من است و الا هيچ چیزی از خودم ندارم. من از وقتیکه متولد شدهام تا به حالا هميشه در آبادیهایی که تو آفریدهای، خانه به خانه و کلاس به کلاس، شب به روز و روز به شب رساندهام و هميشه در آب رحمت تو مانند ماهی غلطان و شناور بودهام و از خودم هيچ چيز ندارم.
بنابراين اميد مندی و مال التجارهی من و سرمايه من فقط لطف توست.
«وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ و وسیلهای که بخواهم با آن پيشرفت کنم هم ندارم مگر #گريه درِ خانه تو.
اين مطالب به اینجا میرسد و معلوم میشود که اين همه شبها و روزهای #جمعه که مردم میگریند، برای اين است که میدانند به جز خداوند کسی اینها را از شب به روز نمیتواند برساند.
چند وقت پيش بود که شنيديم در #اندونزی چه طوفانهای عظيمی شد، در #چين چه #زلزلههایی اتفاق افتاد، چقدر انسانها مفقود شدند، چقدر جنازه زير خاک و سنگ و آوار ماند و بيرون نيامد، چه خانوادههایی دربه در شدند، چه خانههایی به خرابی مبدَّل شد، ساختمانهایی سرنگون شد؛ اين برای چيست؟ همهی اینها #تنبيه خداوند است به خلقش، که شما بیخود مغرور شدهاید، به چه چيزي دل بستهاید؟ شما بايد حواستان به من باشد و اطاعت مرا کنيد.
۸۷.۴.۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama