25.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
•ا﷽ا•
📜 سوال از علم شریف جفر :
_چگونه می توان خدمت امام زمان علیه السلام رسید ؟!
📝 پاسخ ...
📽 علامه حسنزاده آملی (ره)
هفت آسمان و هفت زمین
علامه حسن زاده املی: استاد علامه شعرانی در كتاب راه سعادت به فارسى فرموده است:
«اگر كسى پرسد هفت آسمان و هفت زمين چيست؟ در جواب گوييم: تقسيم هر مكان را هر كس بر حسب مصلحت خود هر طور فرض كند صحيح است، مثلا شهرى را ممكن است به چهار بخش كرد و نام هر يك را محله گذاشت، يا به ده بخش كرد و هر يك را ناحيه ناميد، يا به بيست بخش كرد و هر يك را كوى و برزن گفت و همه صحيح است. زمين را قديم به هفت منطقه تقسيم مى كردند از خط استواء بشمال و هر يك را اقليم مى گفتند، و امروز همه زمين را از شمال و جنوب خط استواء به پنج منطقه تقسيم مى كنند: يك منطقه حاره و دو معتدله و دو منجمده. و براى پيغمبران خدا اين دو تقسيم مساوى است براى اين كه مى خواهند قدرت خداوند و مخلوقيت جهان را ثابت كنند خواه هفت اقليم باشد يا پنج منطقه. و نيز هفت سياره در هفت مدار سير مى كنند، قديم نام آن مدارها را آسمان گذاشتند و گمان مى كردند اجسام منفصل از هم اند و امروز مدار را تصديق مى كنند اما آنها را اثير متشابه و از يك جنس مى دانستند، و پيغمبران مى گويند اينها مخلوق خدا است خواه هفت آسمان متباين باشد، خواه هفت آسمان متشابه. و خداوند فرمود در سوره مؤمنون «: لَقَدْ خَلَقْنا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرائِقَ» يعنى بالاى سر شما را هفت راه آفريديم. و نيز در سوره شورى (28: 43) فرمود: وَ مِنْ آياتِهِ خَلْقُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَثَّ فِيهِما مِنْ دابَّةٍ كه در كرات سماوى هم جانور آفريده است، و اين با مذهب امروزى مطابق است». (ص 210 209 ط 1)
منبع: دروس هيئت و ديگر رشتههاى رياضى، ج1، ص: 254
🖼🔺یلدا آغاز شبهای طولانی زمستان
💢 خاتم انبیا(ص) :
#زمستان
#بهار_مومن است
از# شبهاى_طولانىاش
براى #شب_زندهدارى
و از #روزهاى_كوتاهش براى
#روزهدارى ,بهره مى گيرد.
📚وسایل الشیعه جلد 10
هدایت شده از « طهورا و صفورا و صبورا »
💐 حضرت علامه حسن زاده آملی(ره)
🏵 در افاق مائله شمالی هرگاه شمس به رأس سرطان رسیده است و آن را طلوع و غروب بود، قوس النهار آن اَطول أیّام سَنه است و قوس اللّیل آن اَقصر لیالی سنه؛ و هرگاه به رأس جدی رسیده است، به عکس مذکور قوس النّهار آن اَقصر ایام سنه و قوس اللیل آن اَطول لیالی سَنه خواهد بود که شب اوّل زمستان است.
🌼 و آن را شب یلدا میگوییم و می دانیم که در تمام سال درازترین شب هاست.
📚 هزارو یک کلمه، ج٧، #کلمه ۶٩٣
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
Untitled 1.mp3
1.13M
❋نفوس مکتفی در بیان حضرت آیت الله حسن زاده آملی
🔹انسان هایی که اعدل امزجه دارند[معتدل ترین مزاج]
🔖برای #مزاج و #تغذیه خودمان و فرزندانمان برنامه داشته باشیم
#تربیت_فرزند
#مهندسی_طبایع
#مزاج_شناسی
#علامه_حسن_زاده_آملی
هدایت شده از شرح کتب علامه حسن زاده آملی
#علامه حسن زاده آملی درباره سخت کوشی مرحوم حضرت علامه #ابوالحسن_شعرانی در تدریس و علم و دانش میگوید:
🔸خدمت ایشان که بودم، در سال تعطیلی نداشتیم. بنده از یادم نمی رود که یک سال برا ما گذشت و فقط دو روز درس را تعطیل کردیم، یکی روز عاشورا، یکی روز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و بقیه روزها را درس می خواندیم.
یکی از خاطرات خوشی که از محضر ایشان دارم این است که در یک زمستان برف خیلی سنگینی آمده بود و من مردد بودم که به کلاس درس بروم یا نه؟ به هر حال تصمیم گرفتم بروم.
وقتی در خانه ایشان رسیدم، خواستم در بزنم؛ با آن برف سنگین که آمده بود،خجالت می کشیدم. مدتی ایستادم که کسی بیرون بیاید، اما کسی نیامد. در هر صورت در زدم و وارد شدم.
پس از اینکه وارد شدم، دیدم ایشان مشغول نوشتن هستند. سلام کردم و به محض نشستن عذر خواهی کردم. گفتم: آقا در این برف مزاحم شدم، می خواستم نیایم. ایشان فرمودند: چرا؟ گفتم: در این برف نخواستم مزاحم بشوم گفتند: مگر شما که از مدرسه مروی تا اینجا می آمدید، گداها در راه ننشسته بودند و گدایی نمی کردند؟ گفتم: چرا فرمودند: امروز آنها بودند یا نبودند؟ گفتم: چرا بودند، امروز روز کسب و کار آنها است فرمودند: خوب آنها که تعطیل نکردند، چرا ما تعطیل کنیم؟!
📙 کتاب سلسه مباحثی برای طلاب علوم دینی ص۲۶ و ۲۷
__________________________________
✅شرح کتب علامه حسن زاده آملی ره
@samad100011
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ثلث آخر شب، زمان مناسب برای تمثلات است.
🔸 در ثلث آخر شب که هوا تصفیه شده است ، هوا با روح بخاری خیلی مناسب است و هوای مناسب ملایم و تصفیه شده، تلطیف شده، روح بخاری هم حالا تلطیف شده، بدن از خستگی بدر آمده، غذا هضم شده، مزاحم نیست.
#معرفت_النفس
#علامه_حسن_زاده_آملی
@shakhehtoba
آناتوميست نامدار و طبيب بزرگوار مرحوم على بن زين العابدين همدانى در هامش كتاب شريف امراض عصبانى ترجمه كتاب مسيو كريزل فرانسوى گويد:
روزى وارد يكى از مريضخانههاى پاريس شدم در حالتى كه كسى مرا نمىشناخت، چنان كه رسم است طبيب معلم و نايب او و چند نفر از شاگردان طبيب و دواساز و دختر از دنيا گذشته كه اسباب عيادتاند تمام مرضاى روزهاى سابق و آنهائى كه همان روز داخل شده بودند عيادت كرده، معلم اغلب آنها را الكليسم يعنى مسموم از افراط شرب شراب تشخيص نمود. خطاب به همگى نموده گفت: حضرات انصاف بدهيد و ببينيد محمّد چقدر مرد بزرگى بوده است كه هزار و دويست سال قبل از اين، اين مطلب را فهميده و از شرب آن نهى فرموده، و ما حيوانها كه مىگوييم تربيت شدهايم مىخورديم تا به اين قسمها مبتلا مىشويم.
.
و از اين غريبتر روزى در مريضخانه كه امراض كوفت و سوزنك را معالجه مىكنند معلم جراحى در مدرس يعنى اطاق اعمال يدى چند عمل يدى كرد. دو نفر از آنها كه يكى را مادّه كوفتى بسر حشفه رسيده حشفه و خيلى از پوست آن را متاكل كرده متورم شده هيئت غريبى پيدا كرده بود. يكى ديگرش با وجود اين كه حشفه متاكل شده بود بهطورى متورم بود كه ديگر ادرار كردن و دور كردن پوست آن ممكن نبود، لا بد شد آنها را به زحمت زياد ختنه كرد. بعد از فراغ از اين اعمال كه دست و اسباب او آلوده به چرك متعفّنى شده بود، در كمال تغير چاقو را بر زمين زده گفت: كاشكى ما هم به دين محمّد بوديم كه اگر از اول ختنه مىكرديم اين طورها گرفتار نمىشديم.
هزار و يك كلمه_ علامهحسنزادهآملی ؛ ج1 ؛ ص456
كلمه 200
@shakhehtoba
#حضرت_محمد #اسلام #حسن_زاده_آملی #پیر #استاد #کامل #انسان_کامل #تصوف #صوفی #عرفان #عارف #شیخ #علامه_حسن_زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وسعت دعا
#حضرت علامه حسن زاده آملی
@shakhehtoba
در احادیث اهل عصمت و طهارت وارد است که قبورنا قلوب من والانا. و أیضا، قبورنا قلوب شیعتنا. از این نکته مراتب قبر را دریاب. بیاناتى در این باب در رسائل و تعلیقات خودمان از قبیل انه الحق و اتحاد عاقل بمعقول و حواشى بر اسفار تحریر و تقریر کرده ایم.
نکته 752 هزار و یک نکته
@shakhehtoba
مقام حضرت فاطمه زهرا(س)
زنى خدمت حضرت صدیقه سلام الله علیها رسید و سؤالى کرد جواب شنید تا ده سؤال، خجلت کشید عرض کرد بر شما مشقت نباشد، فرمود: اگر کسى اجیر شود که بارى را بسطحى ببرد بصد هزار دینار آیا بر او سنگین است؟ عرض کرد نه، فرمود: من اجیر شده ام براى هر مسأله به بیشتر از ما بین زمین و عرش که از لؤلؤ پر شود.
نکته 932 هزار و یک نکته
#حسن_زاده_آملی
#حضرت_علامه_حسن_زاده
@shakhehtoba
هر کسی از کودکی اش پیداست
پیرمردی قزوینی همسن و سال استاد بزرگوارم جناب آیت الله حاج میرزا ابوالحسن رفیعی قزوینی رفع الله درجاته حکایت میکرد که ما در اوان خرد سالی در قزوین همین آقا سید ابئالحسن را صدا می زدیم که بیا بازی.ایشان تا میدان با ما همراهی می کرد ولی با ما بازی نمی کرد،در گوشه ای می ایستاد و یا به نبش دیواری تکیه میداد و بازی و بازیگران را تماشا میکرد.
آقا از همان ابتدا اهل بازی نبود
خداوند متعال درجه حضرت استاد علامه شعرانی را متعالی فرماید که می فرمود:هر کس از کودکی اش معلوم است که چه کاره است.
منبع:هزار و یک نکته ص352
@shakhehtoba
لسان اللّه امیرالمؤمنین علیه السّلام فرمود:
و اعلم ان کل عمل نبات و کل نبات لا غنى به عن الماء و المیاه مختلفة فما طاب سقیه طاب غرسه و حلت ثمرته و ما خبث سقیه خبث غرسه و أمرت ثمرته.
این سخن بسیار بسیار بلند است.
فرمود: هر عملى نباتى (گیاهی) است و نبات را از آب بى نیازى نیست، و آب ها گوناگونند، آن نباتى که آب وى پاکیزه است غرس (نهال) وى پاک و میوه اش شیرین شود و آنکه آب وى بد، غرس وى بد و بارش تلخ گردد.
بارها از ما شنیده اید که گفتیم اعمال شما بذرهایى است که در مزرعه جانتان مى افشانید.
منبع: نامه ها برنامه ها، ص 136، علامه حسن زاده آملی.
@shakhehtoba
16.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ مقام معنوی حضرت زهرا سلام الله علیها از زبان حضرت علامه حسن زاده آملی ره
حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها، به عالمیان ثابت کرد، عروج به بالاترین مرتبه انسانیت، مرد و زن ندارد.
سلام الله علیها ...
#فاطمیه
4_723784306719345976.mp3
1.22M
✍ #علامه_حسن_زاده_آملی:
هیچ مرد واجدعصمت را نمۍیابید ک زنش نیز حائز مقام عصمت باشد مگر حضرت وصیّ، امام أمیرالمؤمنین علی(ع) و زن او فاطمه دختر رسول الله(ص) را.
وديعه مصطفي فاطمه،
انسيه حورا،
مطلع انوار علوي
و مشكوة ولؤي
و مادر إمامان
و صندوق دانش
و وعاء معرفت است .
📔 #فص_فاطميه
🌹🌹🌹
@shakhehtoba
هدایت شده از مجموعه فرهنگی قائم آمل
🔶 دستخط مبارک حضرت علامه حسن زاده آملی (ره) پیرامون شهادت به عصمت حضرت فاطمه (س) در اذان و اقامه
———————-
🔻مجموعه فرهنگی قائم آمل
@ghaem256
مکاشفه علامه طباطبایی در مقام ادریس(ع)
هنگامی مرحوم علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه برایم تعریف کرد که من در مسجد سهله در مقام ادریس نماز میخواندم،در نماز وتیره سوره مبارکه "ص" را قرائت میکردم،که ناگهان دیدم از جای خود حرکت کردم ولی بدنم در زمین است،به قدری با بدنم فاصله گرفتم که او را از دورترین نقطه مشاهده میکردم،تا پس از چندی به حال اول خود بازگشتم. و وقت دیگر نهر آب دیدم که در روایت آمده:ص،نهر فی الجنه.
حقیر گوید که چون در مقام ادریس نبی علی نبینا و آله و علیه السلام نماز میخواند و خدای متعال در شأن وی فرمود:و رفعناه مکانا علیا/مریم-75/ آن رفعت و صعود روی آورده است و مناسبات زمانی و مکانی برای حالات و واردات انسان عجیب است.صائن الدین علی بن ترکه در فصل پنجاه و پنجم تمهید القوائد گوید:شکی نیست که مناسبات زمانی یکی از مناسبات اصلی است.
هزار و یک نکته ص520
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معنای حشر با پیامبر
✍ #علامه_حسن_زاده_آملی
🔸بدون هیچ دغدغه و وسواس ، حضرت فاطمه دختر پیغمبر (ص) دارای عصمت بوده است،علمای بزرگی مثل شیخ مفید و علم الهدی سید مرتضی به آیات و روایات نصّ بر عصمت آن جناب فرمودند و حق با آنان است، و شخص مکابر سخت محکوم و مغلوب است.
🔸آن جناب صلوات الله علیها گوهری قدسی در تعیّن و صورت انسی بوده است، پس آن حضرت انسیه حوراء و عصمت کبرای الهی است.
🔸و حقیقت عصمت نیرویی نوری و ملکوتی است که دارند ه اش را از هرچه که موجب عیب و زشتی انسان است – از قبیل پلیدی گناهان و آلودگیها و سهو و نسیان و دیگر رذائل نفسانی – عاصم و حافظ است. و آن کسی که صاحب عصمت است از لغزش در تلقّی وحی و دیگر القائات سبّوحی آنسویی مصون است ، و در جمیع شئون عبادی و خَلقی و خُلقی و روحانی و جز آنها از اول امر محفوظ است. خدای سبحان درباره یحیی پیغمبر فرمود: ما او را در حالی که کودک بود حکم داده ایم. پس بدان که عترت رسول الله ، یعنی اهل بیت قریب آن بزرگوار- که حضرت فاطمه (س) هم از آنان است- معصوم اند چنان که جناب وصی امام علی (ع) در نهج البلاغه فرموده است: چگونه حیران و سرگردانید و حال این که عترت پیغمبر شما که ازمه ی حق و اعلام دین و السنه صدق اند در میان شمایند؟ پس ایشان را به نیکوترین منازل قرآن فرود آورید، و مانند شتران تشنه که به آبشخور وارد می شوند به ایشان وارد شوید.
🔰اکنون که دانستی بقیه نبوّت و عقیله رسالت و ودیعه مصطفی و زوجه ولی الله و کلمه تامّه الهی فاطمه (س ) صاحب عصمت است هیچ اشکالی ندارد که در فصول اذان و اقامه نمازت به عصمت آن جناب به این عبارت:
《« اشهد انّ فاطمة بنت رسول الله عصمة الله الکبری »》 و یا مشابه آن شهادت دهی.
دانلود متن دستخط حضرت علامه حسن زاده آملی(روحی له الفداه)
📔شرح فصّ حکمة عصمتیة فی کلمة فاطمیة. ص 153
#علامه_حسن_زاده_آملی_ره