♦️همیشه به جرم افراط و تفریط نقد میشدی ولی هیچ وقت یادمان نمیرود فقط تو بودی که جلوی افراط و تفریط خیلی ها رو میگرفتی.
♦️تو برادرانه برای عده ای از جوانان و نوجوانان این کشور پدری کردی. ثواب خدمات علمی و فرهنگی تمام شاگردان بدرقه راهت.
⚫️ خداحافظ استاد صبر و ایمان✋
♦️به روح شادروان محمد حسین فرج نژاد صلوات و فاتحه هدیه میکنیم
استاد فرج نژاد.m4a
14.84M
🔰 فعالیتهای علمی و رسانهای مرحوم فرجنژاد از زبان دکتر شرفالدین
#محمدحسین_فرجنژاد
#قربانی
#ایستاده_در_خط_مقدم
#استاد_صبر
#انقلابي
#بی_ادعا
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مقاله
♦️اهميت تحليلهاي فرهنگي جمعيت
✏️ سید حسین شرف الدین و اسماعيل چراغي کوتياني.
🔰برگرفته از مقاله «نقش فرهنگ و ساختارهاي فرهنگي در تحولات جمعيتي» منتشر شده در شماره 21 از نشریه معرفت فرهنگی-اجتماعی در زمستان 1393.
#اختصاصی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مقاله
♦️اهميت تحليلهاي فرهنگي جمعيت
✏️ سید حسین شرف الدین و اسماعيل چراغي کوتياني
🔷 در بررسيهاي جمعيتشناختي، ابتداييترين و شايد بنياديترين شكل تبيين، تبيين دموگرافيك است. در تبيين دموگرافيك، پديدهاي جمعيتي را با پديدههاي ديگر جمعيتي توضيح ميدهند. مثلاً تغييرات در حجم جمعيت با ارجاع به پديدههاي باروري، مرگ ومير و مهاجرت تبيين ميشوند. توصيف پديدههاي جمعيتي و تبيين جمعيتشناختي اين پديدهها روي هم رفته يك حوزة دانشي خاص را به وجود آورده كه گاه با عناوين مترادف جمعيتشناسي رسمي، تحليل جمعيت يا جمعيتشناسي خالص از آن ياد ميشود.
🔶 با اين حال براي شناخت وضعيت جمعيت و برنامهريزي و پيشبيني آيندة آن، تبيينهاي دموگرافيكي كفايت لازم را ندارند؛ زيرا اين نوع تبيينها به رغم دقت فراوان، محدودند و از گسترة اندكي برخوردارند. يك بررسي دامنگستر، تحليلي است كه بتواند شرايط و بسترهايي را كه پديدههاي جمعيتي، در آن واقع ميشوند نيز توضيح دهد. ازاين رو جمعيتشناس بايد پا را از حوزة دانش خود فراتر نهد و از مفاهيم و دادههاي دانشهاي ديگر، به ويژه علوم اجتماعي، براي تبيين كاملتر استفاده كند. اين گونه تبيينها امروزه در قالب جمعيتشناسي اجتماعي يا جمعيتپژوهي به كار گرفته ميشوند.
🔷 جمعيتپژوهي حوزهاي ميان رشتهاي است كه علاوه بر مطالعات جمعيتشناسي، شامل توصيف و تبيين دموگرافيك و غيردموگرافيك پديدههاي جمعيت، مطالعة عوارض و پيامدهاي غيردموگرافيك پديدههاي جمعيتي را نيز در بر مي گيرد. تبيين و تحليل اجتماعي- فرهنگي جمعيت نيز به بررسي نقش فرهنگ، سبك زندگي و باورها و نگرشهاي مردم دربارة تشكيل خانواده، زناشويي، باروري، فرزندآوري، و... ميپردازد و نيز به اينكه جمعيت با اثرپذيري از چه عوامل اجتماعي و فرهنگياي افزايش يا كاهش مييابد. نوع تربيت خانوادگي، آداب و رسوم، باورهاي مذهبي، سنتهاي قومي، فرهنگ بومي، الگوهاي زيستي، اقتضائات محيطي و عناصر ديگري كه در اين خصوص دخالت و تأثير دارند، حوزة مطالعاتي تحليل اجتماعي جمعيت را تشكيل ميدهند.
🔶 خصلت فرهنگييافتن به معناي ديرپا بودن پديده و پايداري و مقاومت نسبي آن در برابر دگرگوني محيطي است. عناصر فرهنگي بر خلاف عناصر ديگر به آساني تغييرپذير نيستند و با نوعي سازوكار تداوم همراهاند. ازاين رو حتي اگر در آينده دولتها به اتخاذ يك سياست جمعيتي مبني بر طرفداري از افزايش باروري بپردازند، اين سياست به آساني نميتواند بر نگرش زوجين دربارة فرزندآوري و تصميم آنها تأثير بگذارد.
🔷 گفتني است كه بررسي نقش فرهنگ در تحولات جمعيتي صرفاً محدود به رفتار باروري نيست. از فرهنگ و مؤلفههاي آن در تبيين انواع گوناگون پديدههاي جمعيتي استفاده مي شود. موضوع تأثير هنجارهاي فرهنگي- اجتماعي بر نقشهاي مردان و زنان، روابط جنسيتي و رفتارهاي باروري، موقعيت و استقلال زنان، موانع فرهنگي در مشاركت اجتماعي و فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي آنها از جمله موضوعاتي هستند كه عمدتاً فرهنگي تحليل ميشوند. در موضوع باروري، نيز مطالعات بر اهميت نقش عوامل قومي- فرهنگي به منزلة متغيري مستقل تأكيد دارند و اغلب به تأثير خردهفرهنگها در موضوع باروري گروههاي قومي توجه ميدهند.
👣 این مطلب ادامه دارد...!!
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
♦️کوتاه سخن عاشورایی(قسمت اول)
✏️ سید حسین شرف الدین
🔷 واقعه عاشورا، اگرچه به لحاظ تاریخی، پرونده مختومهای دارد؛ اما به دلیل تنوع ابعاد هستیشناختی، ارزششناختی، انسانشناختی، معصومشناسی و الهیاتی، ظرفیت بسیار بالایی برای واکاوی اجتهادی مکرر و بهرهگیریهای آموزهای دارد.
🔶 بخشی از این ظرفیت در اسناد و منابع تاریخی یا احیانا سایر منابع معرفتی و بخش قابل توجهی معطوف به فرهنگ عاشورایی است مثل آنچه در قالب رسوبات اعتقادی، ارزشی، رفتاری و نمادین در جهان انفسی شیعیان(یا ضمیرخودآگاه و ناخودآگاه) و جهان آفاقی آنها(جهان زیست عینی و جلوههای آن که در قالب مبارزات، جنبش ها، مرزبندیهای هویتی و ذوبنشدن در جریانات دگراندیش، شکوفایی ظرفیتها و هدایتیابی در فراز و فرودهای تاریخی) انعکاس یافته است.
#مناسبتی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
4_5807585624382770065.mp3
15.15M
#السلام_علیک_یا_ابا_عبدالله
#در_خانه_بمانیم
📣 روضه مجازی
1️⃣ روز اول محرم
🎙حجتالاسلام و المسلمین میرزامحمدی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#فوری
🏴 حجتالاسلام دکتر محمدرضا ضمیری جامعهشناس و استاد درس خارج و متخصص مذاهب فقهی اهل سنت، به دلیل ابتلا به کرونا پس از چند روز بیهوشی دار فانی را وداع گفت.
🔰 رحمت و رضوان الهی شامل حالشان باد.
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
03.mp3
27.08M
#السلام_علیک_یا_ابا_عبدالله
#در_خانه_بمانیم
📣 روضه مجازی
1️⃣ روز دوم محرم
🎙حجتالاسلام و المسلمین میرزامحمدی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#فوری
🏴 حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم و نویسنده کتاب معروف سیره پیشوایان به دلیل ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفت.
🔰 رحمت و رضوان الهی شامل حالشان باد.
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
♦️کوتاه سخن عاشورایی(قسمت دوم)
✏️ سید حسین شرف الدین
🔷 عنصر عقیده و ایمان، در نحوه مواجهه با مقامات و فضایل و نقشآفرینی و کنشگری اجتماعی تاریخ معصومین و تفسیر واقعبینانه آنها، نقش محوری دارد و برخی از اختلاف نظرها، ریشه در همین عنصر روششناختی دارد لذا اتخاذ موضع سکولار و بسندهکردن به منقولات تاریخ، تصویر ناقصی از عاشورا در ذهن ما به جای میگذارد.
🔶 از طرف دیگر اصرار بر رازآلود ساختن شخصیت و عملکردهای تاریخی معصومان و توجیهناپذیربودن دلالتهای آشکار آنها برغم قرائن عقلی و نقلی، عملا آنها را از حیز تامل و ارائه اظهارات عالمانه و خردوزانه، خارج میسازد.
🔷 همچنین رازآلود کردن شخصیتهای مثل امام حسین(ع)، ایشان را از جنبه الگویی و مرجعیت تودهای به دور کرده و از دسترس عموم خارج میسازد.
#مناسبتی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
♦️کوتاه سخن عاشورایی(قسمت سوم)
✏️ سید حسین شرف الدین
🔷 در اینکه میتوان از واقعه عاشورا تحلیلی فقهی_اجتماعی ارائه داد، اختلافی نیست؛ بلکه صحبت در معیار تحلیل است. برخی در این بین به مفهوم «منزلت» یا «نقش» کنشگران عاشورا توجه کردهاند.
🔶 در مورد این معیار باید گفت اولا واقعه عاشورا به دلیل عمق معنایی که دارد، برای تحلیل به بیش از یک مفهوم و به تعبیر بهتر به یک چارچوب مفهومی برای روایت یک جهان اجتماعی خاص نیاز دارد. ثانیا مفاهیم اجتماعی دیگری مثل «مسئولیت» وجود دارند که میتوانند از باب وظیفه اجتماعی امام(ع) در برابر هدایت و روشنگری جامعه، وارد بحث تحلیلی نسبت به واقعه عاشورا شوند.
🔷 مضاف بر اینکه چون منزلت اعطایی امام از جنس منزلتهای معمول در تلقی جامعهشناسان نیست، استفاده از آن در مورد عاشورا، با بار معنایی خاصی که دارد، با نوعی تسامح همراه خواهد بود.
#مناسبتی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#اطلاع_رسانی
#نشست
♦️آسیبشناسی تعاملات خویشاوندی در جامعه شهری ایران
🎙 سید حسین شرفالدین و قاسم ابراهیمیپور
🔰چهارشنبه 24 شهریور 1400، ساعت 11 صبح
🖇لینک شرکت در نشست:
https://vc1.viannacloud.ir/rn9ghdjui1gd
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#اطلاع_رسانی
#معرفی_کتاب
📣 جدیدترین اثر دکتر شرفالدین منتشر شد...!!
✳️✳️ مخاطبشناسی در ارتباطات تبلیغی ✳️✳️
✴️ منتشر شده توسط پژوهشکده باقرالعلوم(ع)
📜 گزیده ای از این کتاب را در ادامه بخوانید👇
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#معرفی_کتاب
♦️مخاطبشناسی در ارتباطات تبلیغی
🔶 یکی از مولفههای محوری نظام ارتباطی_تبلیغی دین همچون همه نظامهای ارتباطی و رسانهای «مخاطب» است. در همه نظامهای ارتباط جمعی، ادعائا یا حقیقتا میزان همسویی یا انطباق خدمات ارتباطی و رسانهای با نیازها، خواستهها، انتظارات و تلاش برای جلب رضایت مخاطب، همواره به عنوان یک معیار قطعی و بلامنازع جهت ارزیابی و اعتبارسنجی این خدمات قلمداد میشود. ازاین رو، ادعای اینکه همه نظامهای ارتباطی، برغم اختلاف درمبانی، اهداف، سیاستها و تکنیکهای ارتباطی «مخاطب» محوراند، چندان دور از واقعیت نیست.
🔷 تبلیغ سنتی برغم ظهور پیاپی رسانههای جمعی و اجتماعی جدید و پیدایش اشکال ارتباطی متنوع نوین، همچنان جایگاه و اعتبار کارکردی و قدسی خود را در جامعه دینی ما حفظ کرده و بخش قابل توجهی از مخاطبان عام(توده) و تاحدی خواص(در صورت برخورداری از برخی ویژگیهای کیفی) را در بخش تامین نیازهای اطلاعاتی و معارفی یا ترویج، بسط، تقویت و تعمیق باورها، ارزشها و نگرشهای دینی و آموزههای فرهنگی متاثر از دین را همچنان تحت پوشش دارد.
🔶 جالب اینکه، بخش قابل توجهی از فعالیتهای تبلیغی رسانههای جمعی بویژه صدا و سیمای ملی در حوزه فرهنگ دینی، عملا انعکاس پیامها و مضامینی است که در چرخه ارتباطات سنتی و در محافل دینی تولید و عرضه شده و به صورت ضبط شده و غیر مستقیم در برنامههای مختلف رسانهای انعکاس و انتشار مییابد.
🔷 این نظام ارتباطی پرسابقه برغم تاریخ طولانی، قداست و مشروعیت دینی، گستره و عمق نفوذ در جامعه اسلامی و شیعی، سازگاری با اقتضائات فرهنگی اجتماعی جامعه، ضرورتهای کارکردی، اثربخشی عمیق و ماندگار در حوزه فرهنگسازی و جامعهپذیری، موثر در استمرار حیات دینی جامعه و عینیتبخشی به خصیصه جاودانگی دین در گذر زمان، چندان که باید مورد مداقه وواکاوی مطالعاتی و پژوهشی قرار نگرفته و قوتها و ضعفهای آن به تناسب نیازها و انتظارات عصری و در مقایسه با سایر شیوههای نوظهور ارتباطات تبلیغی مورد بررسی و تحلیل قرار نگرفته است.
🔶 این کتاب در صدد است تا با رویکردی نظری(نه عینی و میدانی) و با الهام از مطالعات انجامشده و شواهد تجربی و شهودی، نظام تبلیغ سنتی(با مولفههای فوق) را در وضعیت موجود(با ملاحظه میانگین و قدر مشترک شیوهها و فرمهای تبلیغی رایج و غالب) با محوریت مخاطب و نیازها و مطالبات وی در راستای ظرفیتشناسی، مسالهشناسی و در کل پاسخیابی برای سوالات اصلی و فرعی ذیل مورد واکاوی و تحلیل قرار دهد.
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#تلنگر_اجتماعی
♦️عبور از موانع ارتباطی
✏️ سید حسین شرف الدین
🔰برگرفته از روایت امیرالمومنین(ع) در وسایل الشیعه، ج۸، ص ۴۵۵، ابواب احکام العشره، باب ۵۱
#اختصاصی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#تلنگر_اجتماعی
♦️عبور از موانع ارتباطی
✏️ سید حسین شرف الدین
🔷 درجامعه همواره گروههای مختلفی با مرامهای اعتقادی و ایدئولوژیکی، جایگاه اجتماعی(= پیشینه، اعتبار، اقتدار، شهرت و نفوذ)، نقش و عملکرد فرهنگی اجتماعی و...وجود دارد. وجود برخی تفاوتها بسته به نوع و درجه آن، همواره یکی از موانع جدی در مسیر همکاری و تعامل این گروهها با یکدیگر و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای متقابل در مسیر بسط و ارتقای جایگاه، ایفای بهتر نقشها و وظایف اجتماعی و تامین اهداف و انتظارات صنفی بوده است.
🔶 حضرت علی(ع)طبق روایتی که برخلاف سیره معمول معصومان(ع) آن را به برخی از حکمای سلف نسبت داده؛ اهداف و دواعی عقلایی، مصالح جمعی، ضرورتها و اقتضائات اجتماعی را مجوز و مستمسکی برای برقراری ارتباط و تعامل با همه گروههای اجتماعی برغم اختلافات و فاصلههای نظری و عملی دانسته است.
🔷طبق این روایت، مومن میتواند به انگیزههای خاص، در منزلگاههای دهگانه ذیل رفت و آمد کند:
🔰 خانه خدا(مکه مکرمه) برای اجرای مناسک خاص، ادای حق و انجام وظیفه؛
🔰 خانه پادشاهان؛ آنها که اطاعتشان، اطاعت خداست، حقشان واجب، نفعشان بزرگ و عنایتشان برجسته است؛
🔰 خانه علما؛ آنها که علم دین و دنیا از محضرآنها فراگرفته میشود؛
🔰 خانه اهل جود و بخشش؛ آنها که اموال خود را به انگیزه شکرگذاری و کسب ثواب اخروی انفاق میکنند؛
🔰 خانه بیخردان؛ آنها که [گاه] در بلایا و سختیها به کمکشان نیاز میشود، و درتامین برخی حوایج، بدانها رجوع میشود؛
🔰 خانه اشراف و ثروتمندان؛ آنها که به انگیزه دریافت هدایا، [بهرهمندی از] جوانمردی و رفع حاجات بدانها تقرب میشود؛
🔰 خانه اندیشهوران و صاحبان رای؛ آنها که راهنمایی، خیرخواهی، چارهاندیشی و مساعدت در امور از ایشان امید میرود؛
🔰 خانه برادران و خویشاوندان؛ آنها که صله و ارتباط با ایشان واجب و ادای حقوقشان لازم است؛
🔰 خانه دشمنان؛ آنها که با مدارا، قهر و غضبشان فرو مینشیند، و با تدبیر، نرمخویی، ملاطفت، و گفت و گو؛ دشمنیشان دفع میشود؛
🔰 [اهل اخلاق و منش انسانی] آنها که از راز داری و پردهپوشی آنها سود برده میشود، ادب و اخلاق نیکو دارند، و ازگفت و گوی با ایشان انس و الفت نتیجه میشود.
#پایان
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_ویژه
🗓 ادامه پرونده👇👇👇
✖️✖️✖️✖️✖️💢 جمعیت 💢✖️✖️✖️✖️✖️
🔷 با ما همراه باشید....‼️
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مصاحبه
♦️نقش صدا و سیما در تغییر گفتمان موجود در زمینه فرزندآوری چیست؟
🎙 سید حسین شرف الدین
🔰برگرفته از مصاحبه دکتر شرف الدین تحت عنوان «گفتمانسازي در زمينه افزايش جمعيت»، منتشرشده در دو فصنامه رسانه و خانواده، شماره 8 و 9. پاییز و زمستان 1392
#اختصاصی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مصاحبه
♦️نقش صدا و سیما در تغییر گفتمان موجود در زمینه فرزندآوری چیست؟
🎙 سید حسین شرف الدین
🔶 رسالت عام صدا و سيما به عنوان يک رسانه پرمخاطب و تأثيرگذار، يک دانشگاه عمومي و يک کارگزار فعال فرهنگي اجتماعي در مقوله پرگستره، پيچيده، حساس، ديربازده و در عين حال، بنيادين و هدايتگر يعني «فرهنگسازي» خلاصه ميشود. البته عملکرد رسانه ملي بهويژه سيما در بخش برنامههاي نمايشي پرمخاطب يعني فيلمها و سريالها، آگاهانه يا ناآگاهانه به سمت و سويي هدايت شده که خود از جمله عوامل زمينهاي بسيار مهم در اين تغيير ذائقه فرهنگي شمرده ميشود. بديهي است که استمرار اين رويه، به تثبيت و تحکيم وضع موجود و عقيم گذاشتن ديدگاهها و سياستهاي اصلاحي را موجب خواهد شد.
🔷 قطع نظر از اين مناقشات و با عطف توجه به ظرفيتهاي بالقوه رسانه توقع اين است که رسانه ملي با بهرهگيري از همه ظرفيتها و قالبهاي برنامهاي خود به تناسب موضوع، در راستاي تحقق اين مهم ترجيحاً به صورت غير مستقيم، افکار عمومي را نسبت به اهميت موضوع مورد هشدار رهبري و کارشناسان جمعيتي کشور، حساس کند؛ با طرح مستمر مباحث کارشناسي، جنبه مسئلهاي موضوع و آثار و تبعات مختلف آن در آينده کشور را برجسته و مدلل سازد؛ عوامل ساختاري و فرهنگي مؤثر در حصول وضعيت موجود را شناسايي و تحليل کند؛ راههاي برونرفت از آن را در معرض چارهانديشي و انديشهورزي قرار دهد؛
🔶 بدنه کارشناسي کشور را در جهت توليد و استقرار يک فضاي گفتماني همسو بسيج کند؛ موانع موجود در راستاي تحقق آن را شناسايي و تحليل کند؛ بينشها و نگرشهاي مسئولان و مردم را مورد بازخواني قرار دهد؛ به ضرورت بازنگري سياستها، برنامهها، نگرشها، قوانين و مقررات موجود توجه دهد؛ سؤالات و شبهات تودهها در اين خصوص را در معرض مداقهها و تأملات کارشناسان قرار دهد؛ تجربيات ساير کشورها را منعکس سازد؛ کليشههاي ذهني ورويههاي عملي تثبيت شده موجود را با تحليل آسيب شناسانه مورد واکاوي قرار دهد؛ در جهت ترغيب جوانان به ازدواج، تسهيل شرايط ازدواج، کاهش سن ازدواج، استحکام خانواده و کاهش ميزان طلاق، اهميت و کارکردهاي متنوع فرزندداري، تقويت الگوي مادري به عنوان مهمترين وظيفه زنان، فضاسازي کند؛
🔷 موضوع دورکاري خانمها براي حضور بيشتر در خانواده را به مسئولان يادآور شود؛ کاهش فاصله مواليد، راههاي درمان ناباروي، ترويج زايمان طبيعي به جاي توسل به شيوههاي طبي که خود موجب عقيمسازي ميشود، تعدد زوجات به صورت مشروط و مقيد، سياستهاي بهينهسازي نسل، آموزش شيوههاي مديريت خانواده پرجمعيت و... را محور فعاليتهاي فرهنگي تبليغي خود قرار دهد؛ موضع دين و سيره عملي بزرگان دين را تبليغ کند؛ آموزههاي متعالي دين در جهت تأمين معيشت و رفع گرفتاريهاي معمول را تذکر دهد؛ تمايلات سرکش و لجامگسيخته به رفاهجويي و تجملخواهي را مهارکند؛ وظايف سازمانهاي مختلف را مکررا به آنها گوشزد نمايد؛ اقدامات انجام شده و در حال انجام را منعکس سازد؛ ضعفها و کاستيهاي موجود در مسير تحقق اين مهم را برجسته و کارشناسي کند؛ اجراي سياستهاي جمعيتي را هوشمندانه رصد کند.
🔚 پایان
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#اطلاع_رسانی
#معرفی_کتاب
♦️سبک زندگی و هنرهای بیکلام
✏️احمدحسین شریفی و احمد محمدیپیرو
🔷علل و عوامل فراواني در شكلدهي و تغيير سبك زندگي فردي و اجتماعي نقشآفرينند. هنرهايي چون موسيقي مد و مدسازي، اسباببازيها و سرگرميهاي كودكان و نوجوانان معماري و شهرسازي كه در كتاب حاضر با عنوان «هنرهاي بيکلام» معرفي شدهاند از جمله مهمترين عوامل سبكسازند. اين نوع هنرها نقشي كمنظير، هميشگي و ماندگار در شكلدهي به سبك زندگي دارند. غفلت از اين نوع هنرهاي سبكساز ميتواند ساير فعاليتهاي آموزشي و تربيتي و تبليغي در حوزه فرهنگسازي را بياثر يا بسيار كماثر كند.
لینک خرید اینترنتی کتاب👇👇
http://ibook.ricac.ac.ir/BookView/708/-4-
#تبادل
📌آدرس کانال؛
🆔 @Ahmadhoseinsharifi
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مصاحبه
♦️چیستی و مشخههای پدیده گسست نسلی
🎙 سید حسین شرف الدین
🔶 مفهوم گسست نسلی، فاصله نسلی یانسلها، شکاف نسلی، انقطاع نسلی، تقابل نسلی و مفاهیم مشابه درجایی اطلاق میشود که نسلهای متوالی یک جامعه از اقتدای کامل به سنتهای فرهنگی ورسوم اجتماعی پیشینیان خود سرباز میزنند و به اقتضای تعلق خود به یک دوره تاریخی متفاوت، ناهمسویی در برخی سطوح را حق مسلم خویش و تاحدی اجتنابناپذیر میانگارند. این فاصله گاه آنچنان عمیق انگاشته میشود که از آن به گسست، شکاف و احیانا تعارض میان دو نسل تعبیر میشود. احتمالا واژه «فاصله نسلی» برای این منظور مناسبتر است.
🔷 فاصله نسلی خودرا در فاصله فکری، احساسی، ارزشی و رفتاری که به طور عام بین نسلهای مختلف به ظهور میرسد، پدیدار می سازد؛ به بیان دیگر، این فاصله هرچند با اختلاف درجه و به اشکال مختلف خود را در حوزه بینشها، ارزشها، نگرشها، تمایلات، خلقیات، نیازها، انتظارات، دغدغهها، ترجیحات، نمادها و مشخصا در سبک زندگی افراد نمایان میسازد.
🔰برگرفته از مصاحبه «فاصله میان نسلی» با پژوهش نامه افق مکث وابسته به موسسه فرهنگی- مطالعاتی صراط مبین، اردیبهشت 1398.
#اختصاصی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مصاحبه
♦️چیستی و مشخههای پدیده گسست نسلی
🎙 سید حسین شرف الدین
🔶 فاصله نسلی درگذشته به دلیل کندی روند تحولات فرهنگی اجتماعی و غلبه سنتوارهها چندان محسوس و ملموس نبود و میزان اندکی نیز که در فاصلههای زمانی طولانی بوقوع میپیوست، هیچگاه به عنوان یک امر غیر عادی و یک مساله اجتماعی با آثار ونتایج خاص، قابل بحث و بررسی تلقی نمیشد. تقریبا از دهه 50 و 60 میلادی به این طرف است که موضوع فاصله نسلی در جوامع پیشرفته به یک معضل فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و از ابعاد مختلف، مورد بررسی و تحلیل عالمان اجتماعی قرار گرفته است.
🔷 این پدیده هماکنون نه خاص کشورهای پیشرفته که تقریبا در همه کشورهای جهان هر چند با آهنگهای متفاوت درحال وقوع است. کشورهای جهان به میزانی که فرایند توسعه مدرن را در سطوح مختلف تجربه کرده باشند، با این مساله دست به گریبانند. درکشورما نیز این موضوع تقریبا از دهه 60 در مراکز علمی مطرح شد و مطالعات مقایسهای انجامشده گویای بروز تغییراتی آشکار و معنادار میان نسلهای متمادی این چند دهه بویژه میان نسل اولیهای بعد از انقلاب یعنی دهه شصتیها با نسل اخیر یعنی دهه هشتادیها و نودیها است.
🔰برگرفته از مصاحبه «فاصله میان نسلی» با پژوهش نامه افق مکث وابسته به موسسه فرهنگی- مطالعاتی صراط مبین، اردیبهشت 1398.
#اختصاصی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#معرفی_کتاب
🔶 •┈┈•• « تبیین جامعهشناختی مهریه » ••┈┈•
🔷 این کتاب به قلم سید حسین شرفالدین توسط مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برای اولینبار در سال 1380 منتشر و در سال 1391 در 391 صفحه تجدیدچاپ و روانه بازار شده است.
🔰 در ادامه به خلاصهای از فصلهای این کتاب آشنا خواهیم شد...!👇
#اختصاصی
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#معرفی_کتاب
♦️ تبیین جامعهشناختی مهریه
🔶 مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زن در جریان ازدواج، به دلیل جنبه حقوقی غالب، تاکنون کمتر مورد توجه منظرهای غیرحقوقی (به معنای متعارف) قرار گرفته است. نوشتار حاضر درصدد است تا این پدیده را از منظر مردمشناختی و جامعهشناختی (با رویکردی نظری و تحلیلی) که در مقایسه با بررسیهای انجامشده کاری نسبتاً جدید و بالطبع در مظان کاستیها و نقایص است، مورد مطالعه قرار دهد.»
🔷 کتاب «تبیین جامعهشناختی مهریه» از 6 فصل «کلیاتی از مبانی حقوق خانواده»، «تاریخچه مهریه»، «جایگاه مهریه و سایر حقوق مالی زن در نظام حقوقی اسلام»، «فلسفه وجوب مهریه از دیدگاه متفکران مسلمان»، «تبیین آثار و کارکردهای اجتماعی مهریه» و «علل زیادت مهریه در عصر و زمان حاضر» تشکیل شده است.
🔶 بررسی آثار و کارکردهای مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زن در جریان ازدواج در نظام حقوقی خانواده، هدف اصلی که این کتاب است که با توجه به نظریههای «کارکردگرایی ساختی غیرعلی»، «مبادله» و «کارکردگرایی ساختی علی» به آن پرداخته شده است.
👣 این مطلب ادامه دارد...!!
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir
#پرونده_جمعیت
#مصاحبه
♦️عوامل و زمینههای پدیده گسست نسلی
🎙 سید حسین شرف الدین
🔶فرایند نوسازی مدرن در ابعاد مختلف، شهرنشینی فزاینده و مهاجرت روستائیان به شهرها، ارتباطات گسترده میان فرهنگی بویژه از طریق رسانههای جهانگستر(ماهواره و اینترنت)، دسترسی آسان به تکنولوزیهای ارتباطی و رسانهای بویژه استفاده فعال از ظرفیتهای مختلف فضای مجازی(اینترنت، شبکههای اجتماعی و در معرض انبوه و انواع اطلاعاتبودن)؛
🔷افزایش سطح سواد و رشد شتابان تحصیلات عالی، بهبود شرایط زیستی و رهایی نسبی از نیازهای اولیه(وعطف توجه به نیازهای ثانونی و تفننی و تجملی زندگی)، زندگی در برزخ میان سنت و مدرنیسم، آزادی واستقلال بیشتر در مقایسه با نسلهای پیشین، امکانیابی تجربه و انتخاب گزینههای متعدد در عرصههای مختلف زندگی؛
🔶 تشدید فردگرایی، تضعیف سلطه پیشینیان و قبول این واقعیت که جهان بشری دستخوش تحولاتی عمیق شده و این روند بیوقفه و در سطوح و ساحتهای مختلف در حال ادامه است، آرمانگرایی در مقایسه با نسلهای پیشین که بیشتر واقعگرا بودند و مقایسه مستمر وضعیت خود با وضعیت معاصران آنها درجوامع پیشرفته.
👣 این مطلب ادامه دارد...!!
📌آدرس کانال؛
🆔 @sharafoddin_ir