هدایت شده از پژوهشکده باقرالعلوم
#بریده_کتاب
✅ سرباز کوچک
ما خمین که بودیم، سنگربندی میکردیم.
من بچه بودم تفنگ داشتم.
این اخوی بزرگ ما تفنگانداز است.
هرج و مرج بود. دولت مرکزی قدرت نداشت.
ما سنگر میرفتیم [در مقابل] این اشراری که حمله میکردند و میخواستند بگیرند و چپاول کنند.
اینها از چی ما را میترسانند؟!
ما شیعه آنها هستیم که بچههای کوچکشان را برای اسلام فدا کردند.
📖 برگرفته از کتاب «آقا روح الله» نوشته حمیدرضا باقری
📚 پیوند خرید کتاب:
pbshop.ir/Product.aspx?ProductID=513
#آقا_روحالله
#پژوهشکده_باقرالعلوم
💻 آدرس تارنمای پژوهشکده:
🌐 https://rbo.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @rboresearch
شیوه حکومت فدرالی اگرچه یک الگوی قابل بررسی است و در برخی نقاط دنیا موفق بوده است اما در ایران لااقل در زمان کنونی به علت پراکندگی قومیتی و تشدید گسلهای قومیتگرایی شاید چندان مناسب نباشد.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ اعتماد به ظالمان...
اينكه قرآن به ما ميگويد: «وَ لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النّٰارُ»(هود:۱۱۳)، اعتماد نكنيد به ظالمين، اين همين گرفتارى امروز مردم دنيا است. اعتماد ميكنند، پدرشان درمىآيد. ديديد در بعضى از اين كشورهاى عربى يك حركت خوبى انجام گرفت، يك مبارزهى خوبى بهوجود آمد، يك غوغايى به پا شد، يك بيدارىاى بهوجود آمد، منتها مثل شعلهاى كه بيايند روى آن خاكستر بريزند و خاك بريزند، خاموش شد؛ چرا؟ چون «لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا» را عمل نكردند. ركون (اعتماد) كردند به آمريكا، به رژيم صهيونيستى؛ نفهميدند چهكار بايد بكنند، [لذا] اينجورى ميشود.[1]
«لاٰ تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا»؛ به كسى كه ستمگر است، به ظالم اعتماد نكنيد، گرايش پيدا نكنيد. «ركون» يعنى ميل پيدا كردن و گرايش پيدا كردن و اعتماد به او كردن، به آدم ظالم اعتماد نكنيد. نتيجهى اعتماد كردن به ظالم همين ميشود كه شما مىبينيد دولتهاى مسلمان، مجموعههاى اسلامى به ظالمترين و ستمگرترين عناصر عالَم اعتماد ميكنند و نتيجهاش را دارند مشاهده ميكنند و مىبينند.[2]
.....
📖 منبع:
[1] بيانات رهبری در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ در محفل انس با قرآن كريم در آستانهى ماه مبارك رمضان.
[2] بيانات رهبری در ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹پس از تلاوت قرآن كريم توسّط قاريان.
🎙توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب 3
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
قبض برق ما در ماه گذشته که اوج مصرف ما بوده و مسافرتی چیزی هم نرفتیم و همهاش خانه بودهایم ۵۶ هزار تومان شده است.
پول آب مان هم از یک سال و اندی گذشته که دو تابستان را پشت سر گذاشتهایم و کولرمان هم آبی است، مجموعا ۵۴ هزار تومان شده.
قبض گازمان هم آخرین باری که دادم تقریبا ۲۰ هزار تومان شده بود.
یعنی یک خانواده ۴ نفره مجموع پول قبض آب و برق و گازشان از پول یک همبرگر که بخواهی بیرون بخوری بیشتر نمیشود.
حالا کار ندارم که امام به مسئولین دولت موقت گفته بود «دل خوش به این نباشید که آب و برق را مجانی میکنیم» ما هدفمان این نیست که یک آخور پیشرفته درست کنیم، هدف اصلی ما زندگی معنوی انسانها است.
اگرچه منظور امام این نبود که وعده مجانی کردن آب و برق را بدهند و در مقام نقد صحبت سخنگوی دولت موقت بودند و این حرف امام را تحریف کردند و اسم برق دزدی و آب دزدی را گذاشتند استفاده از برق و آب امام! در ذهن مردم فرو کردند امام وعده بیحساب دادهاند!
اما با همه این وجود عملا در وضعیت کنونی هزینه مصرف آب و انرژی برای کسانی که درست مصرف کنند تقریبا رایگان است، چون منطقی نیست که همه چیز کاملا رایگان شود و این تشویق به اسرافکاری است.
منطقیترین شکل ممکن این است که کسانی که کم مصرف هستند حداقل هزینه را بدهند و پر مصرفها حداکثر هزینه را پرداخت کنند و حتی جریمه شوند.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
دوتا از همسایههایم را که خودشان گفتند و بقیه را خبر ندارم، موقعی که در خانه نیستند هم کولر گازی را روشن میگذارند! یکیشان میگفت چون وقتی برمیگردیم خانه خنک باشد! یکی هم به خاطر گلهایشان که میخواستند گرمشان نشود! به آنها میگویم حالا هزینه انرژی پایین است هیچ! دولت این همه میگوید برق صنعت را تعطیل کردهایم چون مصرف زیاد است شما برایت مهم نیست!
یکی دیگر از دوستان گلایه داشت از هزینه مصرف برقش که در ماه گذشته یک میلیون و اندی شده است! ولی نمیگویند اسراف میکنیم!
ما با اینکه بچه کوچک داریم و دائم در خانه هستند و شستشو برای لباس و خودشان زیاد دارند و دوستان بچه بزرگ دارند و جمعیتشان هم از ما کمتر است و کولرشان هم مثل ما آبی نیست، باز مصرف آب ما از این عزیزان کمتر است. خب معلوم است در مصرف غیر عادی عمل میکنند دیگر!
@sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 جابهجایی عظیم دریایی به دست متخصصان ایرانی در اجرای قطعه ۱۱ پارس جنوبی.
کار عظیمی رخ داده است.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
برخی از استدلالهای روایی و قرآنی که در اینجا بیان میکنم، یا حتی گاهی مطالبی را عرض میکنم بدون بیان استناد قرآنی و روایی آن چون رویکرد کانال شرح حال عمومی است. اما معمولا سعی میکنم یک پیوست برای دوستانی که طلبه هستند و یا مطالب را مستدلتر دنبال میکنند، در همان رابطه در کانال آیات و روایات کاربردی کار کنم.
در این صوت اشارهای به نقد منتظران قاعد کرده بودم و امروز شاهد قرآنی و روایی آن را در کانال «آیات و روایات کاربردی مغفول واقع شده» کار کردم.👇
https://eitaa.com/ayat_va_revayat/289
پیشنهاد میکنم زائران اربعین با خود هدیهای ببرند که به میزبانها بدهند، چند سال تجربه این کار را داشتم، خیلی خوشحال میشوند و موجب الفت میشود.
«وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَآ أَوْ رُدُّوهَآ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَسِيبًا» (نساء:۸۶)
و هنگامی كه به شما درود گویند، شما درودی نیكوتر از آن، یا همانندش را پاسخ دهید؛ یقیناً خدا همواره بر همه چیز حسابرس است.
این توصیه به رد احسان خاص سلام و علیک نیست در همه کارها است.
https://virasty.com/hamidrezabagheri/1693244732316306387
✍ عاشقان حسین (علیه السلام)...
🔹 هرچقدر کسی را بیشتر دوست داشته باشی، بیشتر حاضری برایش فداکاری کنی؛
اگر نیازی پیش آمد:
🔸برای دوست چندین سالهات حاضری از ماشینت بگذری؛
🔸برای برادرت حاضری خانهات را هم بفروشی؛
🔸برای پدر، مادر و همسر و فرزندت حاضری از جانت هم بگذری،
🔹اما هیچ کدام از این دوست داشتنها عشق نیست و هیچ کدام از این فداکاریها عاشقانه نیست؛
🔹کسی که عاشق است کاری به نیاز معشوق ندارد، لازم نیست نیازی پیش بیاید تا از خودش بگذرد؛ بلکه عاشق از روی شوق دنبال بهانهای برای فدا شدن برای معشوق میگردد؛
هرچقدر بیشتر عاشق باشی، بیشتر شوق داری برای معشوق فدا شوی و بیشتر از فدا شدن برای معشوقت لذت میبری؛
در میزبانی از میهمانان معشوقت بر اساس نیاز عمل نمیکنی، بلکه منت میهمان معشوقت را میکشی تا حتی پای او را بشوری؛ از غذای تو بخورد، شب تا صبح و صبح تا شب بیدار میمانی و به میهمانانش خدمت میکنی، پستترین کارها حتی توالت شستن هم برایت سهل است؛ کارهایی که برای میهمان خودت هیچگاه انجام نمیدهی، هیچکدام هم اگر نباشد مشکلی پیش نمیآید، اما داستان عشق چیز دیگریست.
📌زیارت اربعین نه جلوه محبت به اهل بیت بلکه جلوه عشق به اهل بیت است.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
بازنشر
https://sharhhal.blog.ir/1398/07/30-2
✍زیارت نامۀ امام هادی و امام حسن عسکری (علیهما السلام)...
✅ یکی از زیارتنامههای امامین عسکریین(علیهما السلام) که در مفاتیح موجود نیست و مضامینی بسیار عالی و عمیق از سیره و زندگی حضرات و نسبت ما با آنها، دارد را ترجمه کردهام و خدمت دوستان عزیزم تقدیم میکنم.
امسال حقیر توفیق زیارت اربعین ندارم، بنده را هم دعا فرمایید.
لینک دانلود:👇
https://eitaa.com/ayat_va_revayat/290
✅این زیارت نامه از کتاب «المزار الكبير» اثر محمدبن جعفر مشهدى، معروف به «ابن مشهدى» میباشد.
👈این اثر یکی از قدیمیترین منابع اسلامی دربارۀ زیارت، آداب و ادعیۀ اماکن مقدسه و برخی ماههای قمری است و بسیاری از عالمان شیعه به این کتاب اعتماد کرده و ادعیه و زیارات آن را در کتابهای خود آوردهاند.
نویسنده این کتاب در قرن ششم هجری میزیسته است، ایشان در برخی زیارات و ادعیه این کتاب، سند روایت خود به امام معصوم را هم یادآور شده است. کسانی چون محدث نوری، علامه مجلسی، شیخ عباس قمی، شیخ حرعاملی، شهید اول، سید محسن امین، آقا برزگ تهرانی اعتبار این کتاب را تأیید کردهاند.
✅برخی فرازهای زیبای این زیارت نامه:👇
🔹أشْهَدُ أَنَّكُمَا حُجَّتَا اللَّهِ عَلَى عِبَادِهِ، وَ سِرَاجَا أَرْضِهِ وَ بِلَادِهِ، وَ تَجَرَّعْتُمَا فِي رَبِّكُمَا غَيْظَ الظَّالِمِينَ، وَ صَبَرْتُمَا فِي مَرْضَاتِهِ عَلَى عِنَادِ الْمُعَانِدِينَ، حَتَّى أَقَمْتُمَا مَنَارَ الدِّينِ، وَ أَبَنْتُمَا الشَّكَّ مِنَ الْيَقِينِ، فَلَعَنَ اللَّهُ مَانِعَكُمَا الْحَقَّ، وَ الْبَاغِيَ عَلَيْكُمَا مِنَ الْخَلْقِ.
🔹شهادت میدهم که شما حجتهای خداوند بر بندگان و چراغهای زمین خدا و سرزمینهای خداوند میباشید. جرعه جرعه خشم دشمنان را فرو خوردید و تحمل نمودید و صبر نمودید در آنچه مورد رضایت خداوند میباشد در دشمنی دشمنان. تا اینکه شما نشانههای رفیع دین و هدایت را برپا و شک را بر یقین مستحکم نمودید. پس خدا لعنت کند کسانی را از خلق که مانع شما از حق شدند و کسانی که بر شما شوریدند.
🔹اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَ قَلْبِي بِذِكْرِهِ مَعْمُوراً، فَاجْعَلْ سِلَاحِي دُونَ نُصْرَتِهِ مَشْهُوداً، وَ إِنْ حَالَ بَيْنِي وَ بَيْنَ لِقَائِهِ الْمَوْتُ الَّذِي جَعَلْتَهُ عَلَى عِبَادِكَ حَتْماً وَ أَقْدَرْتَ بِهِ عَلَى خَلِيقَتِكَ رَغْماً، فَأَحْيِنِي عِنْدَ ظُهُورِهِ خَارِجاً مِنْ حُفْرَتِي، مُؤْتَزِراً بِكَفَنِي، حَتَّى أُجَاهِدَ بَيْنَ يَدَيْهِ فِي الصَّفِّ الَّذِي أَثْنَيْتَ عَلَيْهِمْ فِي كِتَابِكَ، فَقُلْت: كَأَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصُوصٌ.
🔹خداوندا همانگونه قلب مرا به یاد او آباد گردانیدی سلاح من را پیشاپیش برای نصرت او آشکار قرار ده، و اگر بین من و دیدار او موتی که آن را بر بندگانت حتمی قراردادهای، حائل شد، و اگر بر خلق خود به واسطۀ مرگ مقهور گردیدی، مرا زنده گردان هنگام ظهور او درحالی که خارج میشوم از قبرم و کفنم را به دور کمر خود بستهام، تا اینکه جهاد کنم در پیشگاه او در صفی که آنها را مورد تحسین قراردادی و در کتابت گفتی: آنها همچون بنایی آهنین هستند.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
47.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊هر سال در مسیر راهپیمایی اربعین این مداحی بسیار زیبا را در موکبهای مختلف عراقی پخش میکنند.
انصاف این است که این سبک ویژه از همخوانی، موسیقی، فراز و فرود صدا، ضربآهنگ، حرکت هماهنگ، آرامش، مضامین متعالی و خلاصه هنر فاخر را در هیچ جای دیگری جز عزاداری اباعبدالله (علیه السلام) نمیتوانیم پیدا کنیم.
در این کلیپ متن عربی و فارسی صوت نیز زیر نویس شده است و به زیبایی آن افزوده است.
قل عم تسألون
هم صحبة المنون
قد زادهم جنون
حسین حسین حسین
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
این سفره پذیرایی از دوستان زائر ما توسط عراقیها است.
شام برای چند نفر محدود کباب با گوشت خالص، به تعداد خیلی بیشتر از افراد، این فقط سفره خانمها هم است. عین این سفره را برای آقایان هم انداختهاند.
خوب است بدانیم عراق هنوز اردوگاههای بزرگ آوارگان جنگ داعش را دارد، از نظر سرانه مصرف گوشت هم پایینترین رتبهها را در منطقه دارند و از ما خیلی مصرف کمتری دارند، یعنی اینطور نیست که کباب درست کردن و مصرف گوشت برایشان خیلی عادی باشد.
عشق و کرامت این مردم آموختنی است.
.....
🔗قسمتهای آبی شده همراه با لینک مستند مطلب است.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
الگوهای ساده اقتصادی مردمی کار راه انداز بر پایه مواسات و قرض الحسنه.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
https://virasty.com/hamidrezabagheri
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب: بنده در سی و چندسال اخیر از همه دولتها با گرایشهای مختلف حمایت کردم چرا که در جمهوری اسلامی قوه مجریه در وسط میدان است و همه باید به آن کمک کنند/ درباره این دو سال دولت سیزدهم میخواهم علاوه بر کمک، تمجید کنم / بعضی از دولتها طبیعتشان این است که فردا را قربان امروز میکنند این دولت نکرده این کار را. کارهای بزرگ و زیربنایی را انجام داده که اثرش ممکن است امروز ظاهر نشود به طور کامل اما بالاخره ظاهر خواهد شد. ۱۴۰۲/۶/۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
این مدال افتخاری برای دولت آقای رئیسی است، باید شبانه روز دولت و دولتمردان و به ویژه حجتالاسلام و المسلمین رئیسی را دعا کنیم تا در این مسیر خدمت سربلند و موفق باشند.
@sharhe_hal
یک شاخصی که خداوند برای پیروی از اولیاء خودش معرفی میکند مطالبه اجر نکردن آنها است.
«اتَّبِعُوا مَنْ لَا يَسْأَلُكُمْ أَجْرًا وَهُمْ مُهْتَدُونَ» (یس:۲۱)
از كسانی پیروی كنید كه پاداشی از شما نمیخواهند و آنان راه یافتهاند.
این مساله آنقدر مهم است که خداوند در چند آیه مختلف به پیامبر اکرم دستور میدهد که به مردم بگو من از شما اجری طلب نمیکنم.
«قُلْ لَآ أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا» (انعام:۹۰)
بگو: در برابر رسالتم پاداشی از شما نمیخواهم.
«يَا قَوْمِ لَآ أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا ۖ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى الَّذِي فَطَرَنِيٓ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ» (هود:۵۱)
ای قوم من! از شما [در برابر ابلاغ رسالتم] هیچ پاداشی نمیخواهم، پاداشم فقط بر عهده كسی است كه مرا آفریده؛ آیا نمیاندیشید؟
درست است که طلبه و روحانی خرج دارد ولی خداوند راههای مختلفی برای تامین او تدارک دیده است و همیشه هم مردم خودشان اینقدر لطف و محبت دارند که بدون اظهار نیاز از طلبهها قدردانی میکنند.
در روایتی در کافی، حضرت رضا(ع) به یکی از اصحاب خود میگویند میایی باهم به سفر عمره برویم؟
آن فرد که پولی نداشته شرمنده میشود و با خجالت میگوید آقا جان امر با شماست ولی من خرجی سفر ندارم.
حضرت ناراحت میشوند و استبعاد میکنند که یعنی چه این حرف؟ سبحان الله معلوم است وقتی من دارم به تو امر میکنم خرجت را هم تکفل میکنم.
«فَقَالَ سُبْحَانَ اَللَّهِ مَا كُنَّا نُكَلِّفُكَ وَ لاَ نَكْفِيكَ»
این حکایت و قاعده همهجا هست، کافی است در مسیر امر امام باشیم، آنگاه تکفل ما با خود امام است.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal