FARZV_Volume 4_Issue 16_Pages 71-100.pdf
2.13M
"انعکاس نام و مرقد حضرت شاهچراغ در اشعار فارسی سدههای هشتم تا دهم"
محمد مرادی
مجلهی فرهنگ رضوی
۱۳۹۵ شمارهی ۴
#شاهچراغ
#احمد_بن_موسی
#شعر_شیعی
@mmparvizan
هدایت شده از خانه تخصصی هنر و ادبیات کودک و نوجوان
وبینار رایگان
خداشناسی کودکان
ویژه معلمان مربیان والدین
به همراه قرعه کشی
از اینجا حتما ببین 🔻🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/2774270017Cde576a6e80
ای حسن یوسف دکمه پیراهن تو
دل می شکوفد گل به گل از دامن تو
جز در هوای تو مرا سیر و سفر نیست
گلگشت من دیدار سرو سوسن تو
آغاز فروردین چشمت ،مشهد من
شیراز من اردیبهشت دامن تو
هر اصفهان ابرویت نصف جهانم
خرمای خوزستان من خندیدن تو
من جز برای تو نمی خواهم خودم را
ای از همه من های من بهتر ،من تو
هر چیز و هر کس رو به سویی در نمازند
ای چشم های من ،نماز دیدن تو!
حیران وسرگردان چشمت تا ابد باد
منظومه دل بر مدار روشن تو
"قیصر امین پور"
8.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم از طرف معصومه مرادی
هدایت شده از انجمن ادبی سیب نارنجی
گوش دادن فعال و آگاهانه میتواند ابزار قدرتمندی برای نویسندگان خلاق باشد. اما این حس نیز مثل بقیه حواس باید تقویت شود تا بتواند به خوبی در خدمت نویسنده قرار گیرد.
در ادامه به صورت گذرا به چند روش برای استفاده از شنوایی برای تقویت قدرت نویسندگی اشاره شده است:
گوش دادن به دنیای اطراف از وجوه مختلفی میتواند به ما برای نوشتن کمک کند.
صداهای محیطی، موسیقی، دیالوگ و گفتگوها همه و همه میتوانند الهام.بخش باشند و به ما در نوشتن کمک کنند.
به صداهایی که در محیط اطرافتان وجود دارد، دقت کنید. صدای پرندگان، باران، ماشینها، مکالمات مردم، موسیقی در کافه و… . این صداها میتوانند الهامبخش صحنهها، شخصیتها، و حتی طرح داستان باشند.
سعی کنید این صداها را با جزئیات توصیف کنید و از آنها در نوشتههایتان استفاده کنید.
مکالمات: به مکالماتی که میشنوید، گوش دهید. نحوه صحبت کردن افراد، لحن صدا، انتخاب کلمات، و تکرارهای کلامی را بررسی کنید. این موارد میتوانند به شما در ساختن دیالوگهای واقعی و باورپذیر کمک کنند.
موسیقی: انواع مختلف موسیقی را بشنوید و تاثیر آنها بر احساساتتان را یادداشت کنید. موسیقی میتواند الهامبخش خلق و خو، فضا و ریتم در نوشتههای شما باشد.
انجمن ادبی سیب نارنجی
تمرین نوشتن خلاق
https://eitaa.com/sibenaranji
"شعر چریکی؛ به بهانهی زادروز خسرو گلسرخی"
هرچه به پایان دهۀ چهل نزدیک میشویم، شعر سیاسی و انقلابی رنگ و روی روشنتر و رونق بیشتر مییابد و در کنار شعر مقاومت با نگاه مذهبی که نمایندگان اصلی آن را در قالبهای نو، م.آزرم، طاهره صفارزاده و علی موسوی گرمارودی باید نامید، جریانی تأثیرگذار از شعر مقاومت و سیاسی با نام شعر چریکی شکل میگیرد.
شفیعی کدکنی، فروغ را در دفتر «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد»، نخستین مبشر شعر چریکی میداند؛ ازنظر او سطرهای زیر را میتوان در حوزۀ شعر چریکی قرار داد:
حیاط خانۀ ما تنهاست / حیات خانۀ ما تنهاست / تمام روز / از پشت در صدای تکّهتکّهشدن میآید / و منفجرشدن / همسایههای ما همه در خاک باغچههاشان بهجای گل/خمپاره و مسلسل میکارند / همسایههای ما همه برروی حوضهای کاشیشان / سرپوش میگذارند / و حوضهای کاشی / بیآنکه خود بخواهند / انبارهای مخفی باروتند / و بچههای کوچۀ ما کیفهای مدرسهشان را / از بمبهای کوچک پرکردهاند / حیاط خانۀ ما گیج است.
از مقایسۀ این سطرها و اشعار شاعران شاخص چریکی میتوان نتیجه گرفت که واقعمداری، نزدیکی به زبان روزمره، استفاده از نمادهای چریکی چون خمپاره، مسلسل، بمب، اهمیت محتوا در مقایسه با شاعرانگی، تعهد اجتماعی، طول نسبی اشعار و... از ویژگیهای این دسته از اشعار فروغ است که به شعر شاعران چریکی نیز راه یافته است؛ بااینحال علاوهبر اشعار فروغ فرخزاد، شعر شاعران چریکی در درازمدت با جریان شعر سیاسی و اشعار شاعرانی چون احمد شاملو و سیاوش کسرایی و دیگران نیز ارتباطی تنگانگ دارد.
با وجود مشابهتهای موجود، شعر چریکی از جنبههای متعدد با اشعار اجتماعی و سیاسی دهههای پیشین متفاوت است؛ برخی از این تفاوتها عبارتند از:
1- «شعر چریکی، صریح خشن و آکنده از کلماتی چون خون و تفنگ و ستاره و زندان... بود، حال آنکه شعر سیاسی - اجتماعی پیشین، در پردۀ ایماواشاره و سرشار کلماتی چون صبح، فردا، لاله، آفتاب، ظلمت، زمستان،... بود.
2- شعر سیاسی - اجتماعی پیشین، طرف سخنش روشنفکران بود، حال آنکه طرف توجه شعر چریکی، قهرمانان، تودههای غایب مردم، سازمانها و یا احزاب بود.
3- در شعر سیاسی - اجتماعی پیشین، نمادهای پیروزی و امید، عناصری چون آفتاب و گلسرخ و باران و صبح،... بود، درحالیکه نمادهای شعر چریکی، مسلسل و رگبار و خون بود.»(تاریخ تحلیلی شعر نو، شمس لنگرودی)
با درنظرگرفتن این تفاوتها، میتوان شعر چریکی را جریانی متمایز با شعر سیاسی معرفی کرد. برایناساس اگر از شاعران سیاسی نیمۀ نخست دهۀ چهل درگذریم، دوران فراگیری شعر چریکی را باید ده سال پایانی حکومت پهلوی دانست. در این دوران علاوهبر وضعیت سیاسی و آرای منتقدان اجتماعی و ادبی که بر رشد جریان شعر چریکی تأثیر مستقیم گذاشته، سرآغاز رسمی شعر چریکی را باید در رویدادهای ادبی سال 1347 جستوجو کرد. در این سال انتشار مجموعۀ شعر «صدای میرا» از سعید سلطانپور، برگزاری شبهای شعر خوشه و رشد مفاهیم سیاسی اشعار باتوجه به نوع مخاطبان، استقبال از اشعار سیاسی و شعاری و نقد اشعار و سخنرانیهای متعدد این شبهای شعر و در کنار آن مرگ صمد بهرنگی عواملی مؤثر در شکلگیری جریان شعر مبارزهمحور بود.
"کتاب نیما و پیروانش، محمد مرادی"
#خسرو_گلسرخی
#شعر_معاصر
#شعر_چریکی
#شعر_سیاسی
(پرویزن: اشعار، نقدها و یادداشتهای محمد مرادی)
https://eitaa.com/mmparvizan